Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

Haideți să dezbatem! Tema e propunerea comisiei prezidențiale de legalizare controlată a consumului de droguri ușoare și a prostituției. Raportul e discutabil, dar altul n-avem la îndemână și lucrăm cu materialul clientului (foto Vlad).

Vreau să citesc argumente pro sau contra. Ideal ar fi să primeze rațiunea, să faceți abstracție de simpatia sau dezgustul față de Băsescu, de declarațiile anterioare a europarlamentarului EBa, de starea de isterie generală din România zilelor noastre. Eu sunt de acord, în principiu, cu legalizarea prostituției (sub un control medical și fiscal strict, pe care, însă, am marii dubii că-l poate asigura un stat cu autoritatea total dezagregată) și am mari rezerve în privința oficializării consumului de iarbă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

206 thoughts on “Dezbatere: iarbă și curve, pro sau contra

  1. Problema suspusa dezbaterii este absolut ok; problema Basescului e ca nu e nici persoana potrivita si nici momentul ales de el pentru propunere nu este fantastic.
    Cat despre prostitutie si droage, ele se consuma oricum, fie ca sunt legale sau nu. Astfel statul ar incasa noi venituri din impozitarea celor 2 activitati onorabile, si ar mentine un oarecare echilibru, printr-un control strict. Problema ar surveni tocmai cu acest control strict, de care statul la ora asta nu prea se arata capabil. Dar chiar si in conditiile unui stat handicapat, tot ar trebui serios luata in calcul problema – sa ne gandim cati bani se investesc (oficial)in combaterea traficului de carne vie si al celui de droguri, si cati bani au cei care oricum practica aceste activitati. Drept urmare ar fi mai bine ca drogurile sa intre in acelasi regim ca si tigarile (cu ce or fi astea mai putin nocive? ) iar prostitutia sa fie supusa unui control amanuntit si impozitata ca orice alt viciu. Nu stiu cum stam cu bolile venerice, dar ele exista, si poate ca ar scadea si frecventa acestora.

  2. @cenobit: nu trebuie sa fii urat ca sa te duci la curve. lasa-ma cu religia, vreau argumente, nu dogme. vine randul lui Vadim, n-o sa ramana nevorbit.
    @andreea: deci toata presa (nici macar aia pro-Basescu) nu stie sa citeasca. vreti sa ma scutiti de astfel de militantisme ieftine?
    @dan: lasati-ma sa ma ocup eu de ordinea si disciplina din incinta.
    @Necesar: niciodata. pe cale de consecinta, n-aveam cum trage in piept si nu pot raspunde daca mi-a placut au ba.
    @everybody: n-ati vrea voi sa cititi textul ala inainte de a va pronunta?

  3. Ce evident este ca aveti baiat si nu fata;maine-poimaine o sa vina si legea umblarii in pielea goala pe strada…ce argument pro sau contra sa mai spui?Toti vad problema din punctul lor de vedere,dar sunt sigur ca multe prostituate ar dori sa fie anonime,pt. ca in timp poate s-ar reprofila fara ca nimeni sa le eticheteze.

  4. Cu drogurile USOARE nu sunteti de acord, dar cu prostitutia da!!!:). Deci pericolul de a lua o boala venerica (nu prea au cum fi tinute sub control) e mult mai mic decat atunci cand “fumezi”??? A fumat vreunul din cei care se opun pe aici vreodata?? Alcoolul e permis, daca ne uitam la stiri, o mare parte din crime se comit pe fondul consumului excesiv de alcool!! Nu veti auzi niciodata ca un om “fumat” sa comita vreo crima, sau vreun lucru rau!! Si da, sunt de acord cu ambele, tocmai pentru ca le-am incercat si stiu ca nu fac mai mult rau decat fumatul de tigari normale, alcoolul sau prostitutia ilegala…Pe de alta parte, nu vreau sa se legalizeze marijuana tocmai pentru ca e ceva mult prea fain ca sa se poata bucura toti cocalarii jegosi!!!! Dumnezeule, cat de ipocriti sunt unii!!

  5. Frumos, a facut ce a facut conu’ Base si a inceput Jihadul intre Romani.Eu zic sa ne ferim de asemenea subiecte in perioada urmatoare ca nu-i a BINE.Cred ca consilierii domniei sale rad in pumni,le place nebunilor,sunt fericiti cand ies scantei.

  6. cand eram student in timisoara.prin 95…..veneau tot felul de promotii marlboro..kent..si altele…cu fetite dragute…care se plimbau prin cafenelel din complexul studentesc si ne imparteau tigari moca(cand ma gandesc ce tara de salbtaici eram…si suntem…sa imparti tigari moca pe strada:)….am luat si eu ca doar era pe gratis…si mi-au placut….am facut mari eforturi sa ma las de banalel tigari cu nicotina…orice fumator stie cat de repede dau dependenta si ce greu este sa te lasi de ele…..bine ca n-am fost student pe timpul lu’ basescu…sa ne imparta canabis..si .alte prafuri..moca

  7. Sunt impotriva legalizarii atat a drogurilor usoare cat si a prostitutiei.
    Sa legalizezi marijuana, adica sa incurajezi consumul, e un lucru extrem de grav si cred ca orice comentariu e de prisos.Pe viitor, ne vom intelege atat de gresit libertatea, incat vom legaliza si drogurile tari pe motiv ca toti oamenii vor fi constienti de riscurile consumului de droguri, prin urmare sa ii lasam sa aleaga daca sa consume sau nu, caci ne iese si “noua” (porcilor) niste bani din treaba asta.
    Legalizarea prostitutiei e o mare tampenie pentru ca echivaleaza cu legalizarea pacatului.
    O sa ajungem o tara de impotenti, incapabili sa seducem o fata doar pentru ca o putem plati.
    Candva adulterul era pedepsit foarte grav, mai tarziu avea sa se ajunga la mentalitatea ca e normal ca barbatul sa-si insele femeia, iar acuma ii cream si conditiile sa faca acest lucru.Rusine!
    Inteleg sa lasam selectia naturala sa decida, dar porcilor, “va rog”, nu favorizati acest lucru lasand ca decizia finala (de a consuma sau nu) sa apartina prostului pentru ca vorba aia, “un prost gaseste intotdeauna unul mai prost pe care sa-l admire” si o sa se perpetueze acest lucru pana o sa ajungem o tara de drogati.
    Pentru ca sunt convins ca Apocalipsa va veni, e evident ca lumea se va autodistruge pas cu pas si nu mai sper ca vom fi condusi de niste oameni adevarati, dar asta nu ne opreste sa luptam.Fie ca moartea sa fie singura slabiciune a noastra!Doamne Ajuta!

  8. LE: adica avem voie sa conducem la 18 ani masini de 2 tone, cu care sa omorim (din betie sau prostie) multi oameni, dar nu sunteti pentru legalizarea ierbii????!!!!! De acord cu cineva mai sus, varsta minima sa fie 21 de ani!! Dar hai sa citim ce zice Biblia (nu cred ca exista o interdictie pe-acolo cu privire la dorguri), sa ne inchinam cu 4 maini, sa ucidem homosexualii, sa ne calcam in picioare semenii ca sa dam cu limba pe moaste (PRINTRE PRIMII!!!), sa bem ca niste porci ca doar alcoolul nu face rau, sa uram orice n-am incercat!!!! Ipocritilor!!

  9. Cu umblatul gol nu-i mare lucru se practica in anumite zone,dar sa vedeti cand o aparea discutia pentru practici ciudate Misa.O fii Base in solda lui Bivolaru si noi nu stim?

  10. Catre tineri !
    Ce vrem si ce se poate.
    Ar fi foarte frumos ca totul sa mearga bine in tara asta si sa ne putem gandi la ce ne mai lipseste ca sa fim in fruntea tuturor.
    Orice tanar, este normal sa gandeasca liber. Orice tanar vrea sa nu i se interzica nimic pentru ca are capul pe umeri. E normal. Nu glumesc. Eu nu am uitat ca am trecut si prin copilarie si prin tinerete, spre deosebire de altii. E normal sa ne dorim ca lucrurile astea sa intre in legalitate, odata si odata.
    Trageti frana si ganditi-va. Care legalitate ? Justitie ? Care Justitie ? Problema e aici. Cand o sa avem legalitate, adica atunci cand cel putin legile pe care el avem vor fi respectate, cand nu vom mai injura in gand sergentul de la coltul strazii, cand nu vom pierde procese (ma refer la Statul Roman) la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, cand o vom duce bine, atunci se va putea discuta civilizat si se va putea face orice legiferare.
    Eu unul prefer sa votati voi legile astea, peste cativa ani, cand generatia voastra va ajunge la putere si cand cand securisto-comunistii vor fi doar o trista amintire.
    Da. Vreau sa faceti voi legile curate de care avem nevoie. Nu vreau sa vi le faca altcineva, pentru ca oricum nu va sti ce aveti nevoie si mai ales nu-i pasa de ce aveti voi nevoie.
    Daca maine se voteaza o lege (exemplul Legii Invatamantului care a fost votata fara sa se stie ce contine) fara sa fim consultati, fara sa cunoastem problematica, fara sa existe un fundament, nu se va face decat mai mult rau.
    Chestiunea e ca astazi guvernantii ar trebui sa fie preocupati de nivelul vostru de trai care este critic, de scolile care pot fi si altfel, pot sa va si placa (atunci cand Invatamantul ar fi altceva decat o vorba goala). Eu ce va doresc ? Sa ajungeti, la momentul ales de voi si nu de altii, sa legalizati lucrurile de care aveti nevoie. Despre distractii, cred ca stiti voi mai bine cum sa vi le alegeti si am incredere in voi. Va doresc sa va construiti voi viitorul de care aveti nevoie.
    Cred ca pe 22 noiembrie aveti nevoie de o schimbare si sunt convins ca stiti ce trebuie facut. Trebuie sa votati lucid, cu mintea limpede, constienti ca viitorul vostru e altul decat cel al parintilor vostri. Dupa aceea va doresc sa va puteti distra cum simtiti voi ca e bine.

  11. @taurus: daca nu termini cu istericalele astea mistice, o sa postezi pe blog la Vocea Evangheliei sau la Trinitas, ca noi suntem (oarecum) civili 🙂

  12. @Victor Ciutacu: tu l-ai citit cu atentie? Unde se vorbeste de vanzare la tonomat? Eu am gasit doar: “Există şi posibilitatea introducerii în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare, ca în Elveţia.”

    Chestie care se refera la seringi, nu la droguri, si care e un exemplu, nu e mandatory.

  13. Poate inainte de a vorbi de ‘iarba si curve’imi permit sa apreciez cateva idei din articolul intitulat “Legalizarea partiala a prostitutiei” in care se contesta faptul ca nu exista preocupare vis-a-vis de fenomenul prostitutiei in sine, un fenomen social de extindere uriasa, cu toate ca ‘impostorii’ pretind ca prin legalizarea prostitutiei gradul de pericol al acestuia se reduce considerabil. D-na Ciutacu se resemneaza oarecum, spun oarecum, pentru ca din ceea ce urmeaza aflam: “Sexul comercial este suficient de amplu si in afara strazii, astfel incat sa fie considerat parte din fenomenul care,chiar reprezinta o mare problema pentru societate si,mai ales, pentru evolutia ei”; practic ne incita:”Ganditi-va ce impact are in timp…O societate bolnava de impostori”.Foarte bine punctat.
    In acest context si in consonanta cu cele scrise de dumneaei, gandul ma duce la incercarea Parlamentului sa limiteze fenomenul prostitutiei in tara, prin februarie 2008, cand s-a mai prezentat un proiect chiar de legalizare a prostitutiei’.Parca acum o vad pe doamna senator Norica Nicolai, care a denuntat prostitutia ca pe o forma de sclavie umana, ca un atentat la libertate. Si acum vine D-l Basescu sa ne abureasca cu LEGEA CONCEPUTA DUPA CRITERIILE IMPUSE DE DUMNEALUI.
    Voi reveni la subiectul dezbaterii mai tarziu.

  14. Ce naiba de tema este asta? Argumente Pro sau Contra? “Legalizare”? care “Legalizare”? I s-a parut cuiva, pana acum, ca ar fii fost ilegale chestiile astea pana acum? A suportat cineva, cu adevarat, “rigorile legii” pentru desfasurarea acestor activitati? Traim in tara in care nu “exista” lege (in sensul ca nu se aplica). In concluzie, argumentele, de orice natura ar fii ele (morale, sociale, economice, etc) nu au valoare. Si cu asta, basta!
    Parerea mea este ca am cazut cu totii in plasa unei noi diversiuni. Suntem o masa de oameni manipulati care n-o sa se trezeasca decat in momentul cand va fii prea tarziu……..

  15. @ taurus

    Cineva cu mintea întreagă nu se gândeşte la ceea ce ar putea să facă om atunci când fumează(e treaba lui), ci se gândeşte la copii noştri şi la ce uşor ar putea ei găsi marfă.

  16. @taurus

    Pentru variatie literara,
    putem citi si din Biblie daca tii mortis.
    Da’ daca suntem budisti ce dracu’ te faci cu noi?

  17. Victore, am citit raportul, cred ca sunt proasta, sincer, pentru ca eu nu inteleg fraza urmatoare din el: “Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave”. Pai, asta e problema nr. 1? Ca refolosesc drogatii seringile? In plus eu nu vad sa scrie in titlu nimic despre droguri usoare, zice “Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!)” Adica, toate drogurile, nu numai cele usoare, facandu-se referire explicit la dezincriminarea consumului de heroina! citez din nou: “reducerea riscurilor prin asigurarea persoanelor consumatoare de drog injectabil a seringilor de unică folosinţă în schimbul celor deja folosite. Există şi posibilitatea introducerii în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare, la fel ca în unele ţări europene pentru a preveni refolosirea seringilor”. Pai, noi vorbim aici de droguri usoare, iar astia in raport vorbesc despre toate drogurile. Pe mine textul asta m-a paralizat si nu pot fi de acord cu asemenea propuneri niciodata pentru ca eu vad asa: le dam seringi noi ca sa nu ia HIV, dar sarim peste problema de fond: ravagiile pe care heroina, de ex, le face in organism. Buna treaba! Si mai spune raportul ca trebuie doar sa descurajam consumul de droguri, dar nu de tot ci asa… in functie de categoria de drog. Serios? Si cum facem asta?
    P.S. Ai observat ca primele 9 pagini din raport (care ar trebui sa fie strict stiintific) este propaganda politica?
    P.S.S. Am pierdut eu ceva informatie pe drum? Daca raportul se refera la toate drogurile, noi de ce vorbim numai de marijuana?

  18. Victore ,nu esti si tu romantic deloc !

    Basescu se scufunda cu ministresa Nutzi , bolovan , in brate , ca in filmul ” TITANIC “si tu te tii de subiecte de genul asta .

  19. Buna, Victor!

    Nu sunt de acord cu absolut nimic! De ce? PENTRA CA STATUL ROMAN NU ESTE IN STARE DE ASA CEVA! Este impotent din toate punctele de vedere. Sunt convinsa ca ar face mai mult rau decat bine. Ar fi niste bani risipiti aiurea de catre niste cocalari si pitzipoance.

    Victor, daca stau sa ma gandesc bine, prostitutia s-a legalizat de foarte mult timp, nu ai vazut ce ministrese avem/am avut? Si Udrea e mama pitzipoancelor, ea este chipul prostitutiei! Ea si cocalaru de Basescu! Da domnule presedinte, imi e scarba de tine si familia ta!!!

    P.S: apropo de dependenta: cineva scria ca poti deveni dependent si de marijuana daca fumezi vreo 2 ani incontinuu. Nu este adevarat. Cu dependenta de nasti si realizezi ca esti dependent sau nu doar dupa ce ai incercat sa fumezi, prizezi etc. Este complicat de explicat in catvea cuvinte pe blog. Dar pe scurt asa este, ca sa inteleaga tot romanul. Marijuana este la fel de periculoasa ca multe alte medicamente care se pot cumpara de la farmacie, sau chiar mai putin periculoasa, insa efectul asupra unui consumator este DEVASTATOR! Doar cine nu a cunoscut vreun dependent de marijuana, nu intelege cate de grava este situatia.

  20. In ce priveste legalizarea prostitutiei , am cam acceasi parere ca si dv .. insa nu cred ca vor umbla prostituatele cu casa de marcat in mana:D .. iar drogurile .. categoric NU

  21. 1. suntem niste ipocriti ….acceptam si aprobam sa se defileze de catre gay in buricul targului si nu legalizam prostitutia ???
    2. este evident ca sunt contra drogurilor !!! nu am auzit nicaieri sa nu poti conduce o masina sau nu poti performa la serviciu daca ai fost la prostituate!!! dar utilizarea drogurilor poate avea urmari f. grave atat asupra consumatorului cat si celor din jurul lui indiferent daca sunt sau nu rude cu el.

    Daca legalizarea prostitutiei este necesara cel putin ptr ca viata de cuplu sa mearga inainte atunci cand unul din parteneri nu este pe deplin satisfacut dar nu vrea sa strice familia din cauza unui capriciu sexual sau si mai rau din cauza neputintei celuilalt, legalizarea drogurilor intr-o societate ca cea romaneasca ar fi un dezastru … inca nu avem consumatori precum celelalte tari, suntem inca o tara de tranzit ptr droguri si reprezinta tousi un lux in RO sa consumi droguri ..sa avem raison! legalizarea drogurilor – cele usorae – ar creste numarul de consumatori si cel mai grav ar creste nr printre cei minori …comerciantii nu reusesc sa se stapaneaca sa nu vanda alcool si tutun minorilor cum se vor stapani sa nu vanda droguri fie ele si usoare precum “iarba” ???
    Ptr droguri mai avem de asteptat …ptr prostitutie suntem suficient de pregatiti …poate asa mai scade nr de cupluri sparte din ratiuni sexuale

  22. eu ofer doar o analiza din propria experienta.
    Am cunoscut in viata mea 2 tipi care fumau ierburi. primul, un bucurestean care avea si pipite, al 2 a incercat de la primul. in cateva zile omul asta s-a schimbat total. si a fumat putin totusi. din omul logic, ce intelegea ce-s alea consecinte intr-un mediu plin de constrangeri, a ajuns exact opusul. Doar noi, ceilalti, l-am adus la normalitate -fortati mai ales de faptul ca era s-o belim cu totii din cauza lui.
    Oricum, cand am vazut ce au facut din el, cat de usor a ajuns la dependenta, si asta intr-un mediu oarecum supravegheat, am jurat ca daca-mi prind copii cu asa ceva le dau o mama de bataie sora cu moartea. Si sunt impotriva bataii.
    Nu iti pot aduce argumente pro sau contra, dar am vazut etapele transformarii si nu accept sub nici o forma ca vreunul din copii mei sa recurga la asa ceva.
    Iar celor care acorda suport acestei idei , si mai ales basescului ii sugerez insistent sa-si drogheze numai vre-o 2 saptamani cu ierburi usoare fiica cea mica, sa si-o trimita la produs pe centura in acelasi timp, si sa-l vad eu pe el cum isi scapa fiica de chestiile astea.
    Si imi permit sa zic in mod direct inca ceva:
    Radem, glumim, futem, dar mai si platim. Cat timp a porcit toata masa asta de politiceni “porci” mai ca nu mi-a pasat, si am catalogat ca razboi pt os. Cand am aflat din presa cam ce sharatenii fac acolitii si posibil neamurile lui, am gumit, am strans din dinti si parca nu mai era rasul meu.Ca doar le fac toate pe banii mei. Dar daca vad o propunere legislativa in sensul drogurilor si prostitutiei deja simt in mod direct cum ma fute si nu o sa am liniste pina nu-l fac sa plateasca (chiar si sa-l scriu pe toaca si tot va plati)

  23. IARBA SI CURVE?! SCOASE DIN CONTEXTUL ELECTORAL BASESCIAN, MI S-AR PAREA UN SUBIECT F.INTERESANT.
    PROSTITUTIE IN ROMANIA EXISTA ORICUM SI CHIAR FOARTE BINE ORGANIZATA IN MARELE ORASE,IN SPECIAL IN BUCURESTI. DECI LEGALIZAREA EI AR FI BENEFICA, DAR NUMAI INTR-UN STAT UNDE PREDOMINA ORDINEA SI STABILITATEA, DECI NU IN ROMANIA …DEOCAMDATA.
    IN PRIVINTA DROGURILOR DE ORICE FEL, NU SUNT DE ACORD CU ACCEPTAREA LEGALA A CONSUMULUI, MAI ALES INTR-O SOCIETATE HAOTICA, NEEDUCATA SI NEINFORMATA IN ACEST SENS. POATE PESTE 100 DE ANI SA FIE PUSA INTR-O DISCUTIE PUBLICA ADEVARATA.
    LA UN LOC, ESTE UN GEST DISPERAT AL MARINARULUI TURMENTAT, CARE SE AFLA IN CADERE LIBERA IN SONDAJE. “ARE DREAPTATE”, POATE TARFELE SI DROGATII I-AR MAI SALVA PIELEA DE LA TAVALEALA!
    PE DE ALTA PARTE, IMI PLACE SA REFUZ SA CRED CA ACESTA ESTE UN SUBIECT INTERESANT, MAI ALES ACUM, CAND SUNTEM O TARA MURIBUNDA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.
    CRIZA POLITICA ESTE UNA EXTREM DE MARE SI EA AR REZOLVA O PARTE DIN CRIZA ECONOMICA SI ASTA NUMAI DACA BASESCU NU VA MAI FI ALES INCA O DATA PRESEDINTE.
    SUNT IMPOTRIVA LUI BASESCU, CU TOATE CA IN 2004 L-AM VOTAT, CONSIDERANDU-L DE VREO 2 ANI CEL MAI MARE RAU, O CANGRENA A POLITICULUI DIN ROMANIA, DE FAPT CEA MAI MARE CATASTROFA. E UNA DINTRE CELE MAI MARI TEPE PE CARE LE-A LUAT ELECTORATUL ROMAN, DE MILIARDE DE ORI MAI MARE DECAT TEPELE PE CARE NI LE PROMISESE BASESCU IN CAMPANIA MINCINOASA DIN 2004!

  24. daca aceste lucruri vor fi dorite de majoritatea cetatenilor si asumate de clasa politica…atunci ok. dar pt asta ar trebui o logistica perfect asigurata. ca asa pe picior si sa exaltam anumite spirite suntem specialisti

  25. ce putea propune un fost capitan de vas decat droguri si curve(cu toate ca nu prea am nimic impotriva prostitutiei,legalizarii ei)??vechiurile obiceiuri nu se uita niciodata.cat despre o afirmatie de mai sus cum ca sa-i dea basexu lu EBA sa traga o tigara…..oare n-o fi tras??sau macar o pastiluta.cred ca e curata ca si baiatu lu Tiriac… daca ma prindea pe mine garda cu un gram din ce avea el(coca,parca) pai acu eram un fel de prostituata in parnaie(dar neplatita)

  26. desi suntem in criza,criza pe care multi o resimtim prea bine,iata k acest raport al comisiei prezidentiale vb de dezicriminarea consumului de droguri si de legalizarea prostitutiei…lucruri cu care eu sunt de acord.butonand aseara telecomanda,am ajuns si la radu moraru,care il avea invitat pe unul dintre cei care au redactat acest raport,decan ai facultatii de sociologie sau ceva de genul,ale carui argumente m-au convins.spune f clar k este vorba de un mod de ajutotare a celor care,la varste de 11,12 ani,deci f fragede,sunt prinsi consumand droguri,si sunt pedepsiti prin internarea in diferite centre de reabilitare sau,pt cei cu varsta legala,prin inchiderea in inchisori unde,cu siguranta nu vor scapa de acest viciu,ba chair dimpotriva.traficantii de droguri,cei care sunt adevaratii responsabili,sunt in continuare pedepsiti,asa k eu sunt de acord.in ceea ce priveste prostitutia,mi s-ar parea de asemenea f bine,desi si eu am serioase indoieli cu privire la capacitatea statului roman de a administra un astfel de sistem… P.S.il antipatizez profund pe basescu,dar ideile astea mi se par corecte

  27. Ii recomandam tovarasului presedinte BRAZILIA !
    Acolo este iarba .Cu prostituatele poate sa vina cu ele , la pachet ,de-acasa .
    Si nici nu poate fi extradat de acolo !

    p.s. sezonul incepe pe 22 noiembrie

  28. Domnule Ciutacu, in traditia liberala exista principiul libertatii individuale totale care suna cam asa: fiecare individ este stapinul absolut al propriei persoane si are datoria de a respecta aceiasi libertate pentru toti ceilalti. Cu alte cuvinte, un om poate sa faca ce doreste cu persoana proprie atita timp cit respecta aceiasi libertate pentru ceilalti.Am auzit o gramada de argumente contra principiiului sus mentionat, nici unul rational(asa ca baieti mai usor cu pianul…).Deci in consecinta liberalismul este pentru legalizarea prostitutiei, ca orice meserie si pentru legalizarea marihuanei.Urmarind acelasi principiu, se opune folosirea altor droguri in special cele “grele “, adictive care stirbesc libertatea altora. Deci, Antonescu, ca exponent al liberalismului, a fost un “bou” cind a luat pozitie impotriva unui principiu de baza al liberalismului. Istoria marihuanei e foarte lunga, stiintific nu s-a putut demonstra ca afecteaza fiinta umana, efectele fiind mult sub cele ale alcoolului.Au existat perioade in istorie cind populatiile care au folosit marihuana au avut o experienta pozitiva, similara consumului de alcol.Deci, pentru vitejii aia care argumenteaza impotriva legalizarii marihuanei incercati acelasi lucru cu prohibitia alcolului.Cit despre efectul politic la vot, nu cred ca un candidat care ar cere interzicerea alcolului in Romania ar trece de zece procente. Situatia este exact la fel pentru marihuana, odata legalizata, va fi infinit mai greu sa voteze prin referendum interzicerea acestui drog recreational.
    Moral vorbind, cei care nu vor droguri sa stea cuminti acasa “in durerea lor”, nu au nici un drept sa impuna altora restrictia de a avea un “good time” cu niste iarba. Cine ar indrazni astazi sa interzica consumul de alcol?? Tare as vrea sa-i vad pe “puritanii” aia care pun botul la o asemenea prostie in secolul 21. Viata asta este plina de necazuri si deceptii, ce va f-te grija ca unii oameni aleg sa isi idulceasca amarul cu un pic de iarba sau alte pacatoase apucaturi…? Vreti puritanism, practicati-l la voi acasa, nu il impuneti societatii in general !!
    Un taliban din secolul 21…..

  29. @taurus: lasa-ma pe mine, in ipocrizia mea, sa-mi educ copilul asa cum cred de cuviinta si ramai tu cu beneficiile drogurilor, fie ele chiar si usoare! 😉

  30. Strategie politica a lui Base…
    S-a facut o statistica si doar daca esti beat sau drogat poti sa-l mai votezi pe Base. Asa ca strange voturi.

  31. @ciutacu si ceilalti: faza cu Biblia era la misto (sunt ateu). Nu erau istericale. Da @ciutacu, sifilisul nu se ia prin prezervativ. Dar de ciuperci, negi ai auzit? La alea prezervativul e inutil. A nu se intelege ca am ceva cu legalizarea prostitutiei! E un lucru bun daca s-ar legaliza!! Iar pentru voi parinti: marijuana se gaseste si acum oriunde, in Bucuresti si in restul tarii. Asa ca daca nu vreti ca odraslele voastre sa “se drogheze”, discutati cu ei, nu cereti interzicerea lor, ca nu asta e solutia..Incercati sa-i responsabilizati, sa simta ca merita banii aia multi de buzunar pe care-i dati dimineata, incercand sa fiti parinti “buni”. Personal am fost si la curve si am fumat si iarba!!! Dar a trebuit sa o fac “pe tira”, asa cum o fac toti, cu frica-n san sa nu ma prinda politia sau ca ma omoara vreun peste!! Da normal, are legatura cu Basescu si tot ce decide Basescu e aiurea!!Daca ar fii dupa mine, as legaliza si heroina, se mai raresc prostii!!!!!

  32. As fi de acord atat cu legalizarea prostitutiei, cat si cu legalizarea consumului de droguri usoare, dupa exemplul Olandei.
    Cate ceva din aceste activitati se va fiscaliza, controlul medical va fi mai eficient, se va reduce criminalitatea atasata acestor fenomene, si, spre satisfactia distinsei doamne Udrea, ar creste incasarile turistice !

  33. Hai ca poate daca se legalizeaza prostitutia scapam cu ocazia asta pe langa boli si de pitzipoance!!! URAAA, yes!

    Politic…asta este ultima gaselinta a lui Basescu pentru a-si mai indrepta reputatia facuta terci chiar de el si de bunul sau frate.
    Cum sa scoatem un vot in plus…dam un crac si niste praf…da ce facem cu femeile? Lor ce le dam?

  34. Eu nu inteleg ce este cu Pieleanu asta.A baut apa dupa Cristoiu,o face pe echidistantul dar e clar ca trage barca spre malul Chiorului

  35. Strict din puctul de vedere al unui om normal, prin interzicera drogurilor usoare, ingradesti un drept de a alege. Eu si oricare, ca oameni normali ar trebui sa decidem daca vrem sau nu sa consumam droguri usoare. Oricum, ele se consuma si acum si se consuma tot de cei inraiti. Faptul ca e legal sau nu, pe ei nu-i afecteaza cu nimic.

    In ceea ce priveste prostitutia, teoretic e bine sa ai sub un cat de cat control medical “angajatele”. La fel si cu prostitutia se practica si acum. Daca se va legaliza, maxim va fi un venit in plus pt buget.

    Toate astea din punct de vedere al unui om rational, fara dumnezeu si din punct e vedere economic.

    Din punct de vedere moral, cu prostitutia nu sunt de acord. Chiar daca dupa mine toate femeile sunt curve (dar asta o tin pentru mine), sa legalizezi prostitutia e un fel de a accepta degradarea femeii in societate. Plus de asta, recunosc ca daca as’ avea un copil, n-as’ reusi sa-i explic in vreun fel sa inteleaga prostitutia. As’ fi inchis la intrebarea asta.

    Cu drogurile usoare mi se pare altfel. Consumandu-le, eu le pun pe acelasi nivel cu alcoolul. Si de alcool poti sa devii dependent, la fel ca si de droguri. Totul e la nivel de alegere.

    In concluzie, daca ar fi dupa mine, ar fi ok cu legalizaera drogurilor usoare (dar n-as’ fi disperat pentru legalizarea lor) si NU as’ fi de acord cu prostitutia.

  36. pfffffffff ce ma mai mananca limba … cam cum l-a mancat pe Ciutacu aseara de a fost nevoie sa-i taie logorea Gadea la sfarsitul emisiunii.
    acceptati fratilor si chiar doriti astea 2: droguri si curve.
    Eu va doresc doar sa suportati consecintele din urma drogatilor si a “sexului comercial” in mod cat mai direct.

  37. Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei în acelaşi raport în care recomandă interzicerea meditaţiilor date elevilor de la clasă. Copiii pot medita şi singuri foarte bine sau la un joint “tras” cu o prostituată sau … de ce nu, cu o profesoară mai sexy, ÎNSĂ de la altă şcoală, bineînţeles.

    Comisia recomanda evitarea utilizarii materialelor auxiliare pe care nu si le pot permite toti elevii, precum si utilizarea curenta a computerului si accesul la internet ca resursa di­dactica in scoala. Comisia propune introducerea, în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile, a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare, la fel ca în unele ţări europene, pentru a preveni refolosirea seringilor. Comisia propune de asemenea legalizarea “sexului comercial” şi înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora femeile care îl practică să poată beneficia pe lângă serviciile de asistenţă medicală, socială şi psihologică şi de prezervative oferite gratis.

    De ce se ocupă ACUM de ACESTE probleme Comisia prezidenţială?? Au terminat toate celelalte probleme ale României? S-a rezolvat criza? E bugetul în regulă? Profesorii aceia care meditează copilul de la clasă au salariul majorat promulgat de preşedinte la mişto înainte de alegerile parlamentare? Sunt prostituatele mai multe “ca electorat” decât bugetarii din armată, de exemplu? Ne crede preşedintele atât de idioţi încât, neavând salarii, servicii, viaţă personală etc. să muşcăm că îi pasă de aceste aspecte ale capitalismului corupt care ne expun unor “riscuri sociale şi demografice”?

    Păi avem câteva riscuri sociale şi demografice pe care i le putem expune comisiei ….:

    1. pleacă lumea din ţară – recte (încă două puncte) nu va mai avea cine naşte tineri care să (încă două puncte) se mediteze, înveţe, devină meseriaşi (profesori, ingineri, medici, agricultori, lucrători în turism etc.), să muncească, să plătească la buget, … fără a mai menţiona şi avantajul că nu vor mai fi aici să ia dracului pensie.

    2. lumea e atât de preocupată de ziua de mîine încât “sporul” demografic e extrem de mic … iar autorităţile nu fac nimic. NIMIC! nu ajută măcar cuplurile care ajunse la o vârstă, la un statut, la o înţelepciune … DAR care doresc copii, să beneficieze de cotizaţiile date de-a lungul multor ani de muncă şi să aibă mici reduceri măcar pentru că VOR un copil .. că îi vor şi asigura un trai şi un viitor .. util tot acestei ţări, eventual, dacă vor fi crescuţi (oricum) în acelaşi spirit.

    3. dacă a te angaja undeva şi a-ţi face treaba nu este o garanţie a faptului că vei rămâne acolo şi mâine şi că vei primi salariul … iar prostituţia este o opţiune … tinerii care nu se mai meditează cu profesorul de la clasă … pentru că acest lucru nu este o opţiune … şi eventual nu intră la liceul/facultatea pe care le doresc .. ce opţiune mai au???

  38. sunt impotriva ambelor variante propuse de comisia lu’peste prajit,argumente:
    1.”organele statului” nu respecta legile date de parlament aflate in viguare(vezi legea salarizarii profesorilor),nu vad de ce o astfel de lege ar fi respectata si aplicata bineinteles…
    2.nu am ajuns la un grad de civilizatie prea ridicat ca sa poti implementa astfel de legi la noi in tara

  39. Sunt pro dezincriminarii amanduror fenomene.
    Argumente
    1. CONSUMUL de droguri este o boala, o dependenta la fel ca si fumatul, deci ar trebui scos din umbra si tratat. Sunt fumatoare inraita de tutun de cca 14 ani dar de la cele cca 5 tigari cu iarba consumate in toata viata matura pe bune daca am simtit ca mor daca nu mai fumez una… Am primit cadou de ziua mea in 2006 si inca mai am “material” de o tigara. In plus nu cred sub nicio forma ca iarba deschide calea spre heroina etc. Dar daca bagi un copil de 19 ani in parnaie pentru ca l-ai prins cu o tigara, fii convins ca peste x timp cand iese el de acolo va fi facut deja cunostinta cu seringa. Pentru TRAFIC sunt de acord cu munca silnica sau alte pedepse deplanse de UE. Vezi China, Tailanda, tarile arabe.
    2. Daca sotul se va plictisi groaznic de mine, prefer sa plateasca o profesionista curata si sanatoasa si sa vina acasa linistit. Alternativele se vad cu ochiul lber in societate si nu cred ca amanuntele isi au rostul. Pentru TRAFIC de persoane si pesteala, revedeti paragraful precedent.
    Si da, il detesc pe Basescu:))

  40. Sa fie legalizata marijuana iar restul drogurilor interzise si distruse de pe fata pamantului.Prefer sa vad un milion de soldati fumati,filozofand despre cum vad ei viata decat sa-i vad cazuti “la datorie”!

  41. Eu cand spuneam de Pieleanu si Chireac ,se lua Victor de mine ca vorbesc urat.Pai amandoi si cu alti cativa infiltrati o dau in constiinta ,si nu mai stiu ce ,doar sa iasa bine locatarul.Hai ca nu suntem prosti ce dracu

  42. Fiecare persoana ar trebui sa fie cumpatata indiferent de cate tentatii sunt in lumea asta.
    Pe mine unu nu m-ar afecta legalizarea unora din droguri direct, insa ma poate afecta indirect. Adica pot fi accidentat de unu care conduce sub influenta drogurilor sau mai stiu eu ce…
    Cat despre prostitutie, nu stiu ce sa zic, oricum se practica la stil barbar ca orice lucru interzis in Romania, macar de ar mai scoate si statul un profit din impozitarea ei, sa dea la pensionari, de ce nu?
    Numai bine si succes domnule Ciutacu!

    PS: din afara Romaniei, ideile guvernului par demne de scoala de ajutor social pentru oamenii cu deficiente intelectuale.
    Fa dom’le autostrazi ca sa poti merge la prostituatele alea…

  43. Ura pe care unii o au pentru Basescu nu trebuie sa-i faca sa fie contra a tot ce propune. Bineinteles ca raportul mentionat, bine “măcinat” in malaxorul talkshow-rilor, îi poate crea probleme marinarului la alegeri dar cred ca ar trebui dezbatut continutul in sine si nu infierat cu manie proletara. Asta daca se doreste o discutie si nu o “executie”. Salut propunerea lui Ciutacu de a dezbate pe subiect.

  44. Teoretic sunt de acord cu cele doua legi,într-adevăr cu unele rezerve referitoare la cea cu drogurile,mai precis la controlul strict asupra acestora.Din păcate la noi nu se mai poate controla nimic,nici măcar minimul de civilizaţie şi de siguranţă nu mai există,nu sunt respectate drepturi şi legi,ca să zic aşa,primordiale,încât mi se pare că este prea devreme pentru societatea noastră să fim în stare să ne asumăm aceste imense responsabilităti.În ceea ce priveşte reactia bisericii care deja s-a făcut auzită,mă dezgustă-nu a “sărit în sus”când a fost vorba de preoţii pedofili sau homosexuali,ci a încercat să scuze sau să ascundă aceste fapte,sau cel putin să le diminueze importanta.Asta este,vom vedea,ni s-a mai oferit un subiect fierbinte care să ne mai distragă atentia…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.