Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Scoatem curvele din subteranele legii?

Scoatem curvele din subteranele legii?

Liberalii au găsit o temă de campanie spectaculoasă: legalizarea prostituţiei. Mai concret, Norica Nicolai a acuzat public actuala coaliţie de guvernământ că, pe fondul disperării generate de subţirimea bugetului, ar vrea să scoată curvele la lumina legii. Evident că PNL mizează, la afacerea asta, strict electoral (dar în totală contradicţie cu liberalismul, după umila mea părere, dar ce mai contează azi doctrinele?), pe revolta puritanilor bisericoşi împotriva neobrăzării de a controla un fenomen oricum existent şi de nestăvilit pe care-i mai comod să te faci a-l ignora.

[poll id=”20″]

Că să n-avem vorbe, vă anunţ cât se poate de festiv că, dacă Guvernul Boc va avea curajul să legalizeze prostituţia, părerea mea e că ar fi prima lui măsură înţeleaptă de la instalare (controlul infracţionalităţii, bani, sănătate etc). Dar nu cred c-o va face. Pentru că, indiferent cât de mare ar fi foamea de bani, e greu de suportat, într-un an cu alegeri prezidenţiale, furia anti-curve (declarativă şi ipocrită) a unei bune părţi de popor care se uită la filme porno pe cablu, bate palma-n baie cu voinicu’ mădular şi oficial condamnă prostituţia. În plus, iar aici nu suntem nici măcar originali, banii negri pe care-i produce sexul pe bani se strâng, cât se poate de piramidal, câtre vârfurile politice şi administrative ale societăţii. Deci nu e loc…

Întrebarea mea pentru voi, comentatorii blogului, este cuprinsă-n poll-ul de mai sus. M-ar interesa – dacă nu cer mult – şi nişte argumente raţionale pentru votul vostru.

UPDATE: Spre ruşinea mea, abia azi aflai că ieri fu ziua internaţională a curvelor. Un sincer şi călduros La mulţi ani domnilor Radu Moraru şi Robert Turcescu!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

145 thoughts on “Scoatem curvele din subteranele legii?

  1. DA.
    Motive:
    Bani la buget(c-or fi multi, putini, sunt cu
    +), sanatate de ambele parti, un pic de ipocrizie in minus.
    Nu cred ca se intentioneaza sa se si puna in practica avand in vedere ca s-a adus in discutie chiar in perioada aceasta, dinainte de alegeri si de ,,olimpiada,, din toamna.
    Initiativele din anii in care se cheama poporul la vot le cam suspectez de gogosi electorale.
    Sunt sigura ca si celelalte partide(si am io, asa o banuiala, ca suficienti membri apeleaza la serviciile duduilor din titlu ) ar fi de acord dar acum, din reflex,o sa-l ia pe nu in brate, o sa se bata in ,,principii de moralitate,, si o sa ramana asa.
    Daca chiar se dorea legalizarea, se mai astepta pana la anul, se puneau de acord dinainte si poate alta era finalitatea.

  2. Legalizarea prostitutiei aduce mult mai mult bine decat orice eventual rau. Din pacate majoritatea celor care o blameaza nu fac diferenta intre legalizarea ei si incurajarea ei. Prin faptul ca ceva e legal(de ex. fumatul, consumul de alcool, consumul in exces de zahar, sare, grasimi, blogul d-lui Ciutacu) nu inseamna ca toata lumea trebuie sa il practice sau sa il consume.

    Astfel toti cei care strig anti legalizare, de orice fel ar fi ea incearca sa minimalizeze efectul economic benefic. Japonia de exemplu, pe fondul traditiei morale diferite de vestici au avut ca si componenta economica prostitutia din cele mai vechi timpuri. Acum, aproape 1% din PIB-ul lor este adus de catre aceasta meserie.

    Mai departe, efectul social este benefic, practicantii si consumatorii nemaifiind expusi la boli, zone “intunecate” ale orasului si tot felul de sarlatanii pe care le poate suferii un om care nu isi poate stinge nevoile altfel.

    Alaturi de beneficiul bugetar de asemenea va avea loc o relaxare a efortului bugetar, multe dintre aceste practicante avand probabil contract de munca si producand un venit, astfel parasind zona protectiei sociale.

    Exista bineinteles si dezavantaje, in principal din punct de vedere educational, imputinandu-se “argumentele” impotriva unui astfel de comportament. Aici insa, se vede frica parintilor care nu au timp de copii lor si ar vrea ca statul si scoala sa fie calauzele perfecte.

    In concluzie, mai ales din punct de vedere economic orice legalizare aduce un beneficiu puternic. Tot ce trebuie sa faca legislativul este sa puna in balanta avantajele si dezavantajele, daca se poate cu cat mai putina ipocrizie si cu cat mai multa fundamentare stiintifica. Eh… mersi pentru atentie.

  3. @Sobolanul: probabil din greseala/neatentie. daca-l repostati, il aprob.

  4. @sadi: a facut-o cineva mai sus. sau, ca sa fiu exact, au zis-o mai multi cineva

  5. Asta chiar ar fi distractiv…si-asa suntem in za land of choice,nu?:) Eu sunt PRO!!

  6. Hai ca sunt un pic nedumerit !! Cum in romanica nu sunt legalizate curvele ???? Pai nu curvele ne fac legile, ne conduc ca sa ajungem o tara fără cai ferate, fără şosele, fără industrie. Pomanagii care ca sa facă fata sfidărilor întind mana la FMI. Sa muncească urmaşi noştri sa plătească tâmpenia noastră, viutonele si ferariile PENTRU POPONETI SI EBA. Buieşte tara de curve legalizate prin vot uninominal !! Nu mai este nevoie de nici o lege !!!

  7. Cu toate ca, prostitutia este in conflict de interese cu aceea a familiei, am votat pentru legalizarea ei pentru ca:
    – se reduce criminalitatea;
    – se poate face o distinctie intre prostituatele care ‘presteaza’ dupa buna voie de cele care sunt fortate;
    – se reduce, daca nu se stopeaza, procesul transmiterii bolilor sexuale.

    Cu regret spun ca nu am gasit un ‘link’ care sa ateste legalizarea prostitutiei in Turcia, dar poate va ajuta cumva:
    HG.org
    Worldwide Legal Directories
    -by country
    -by city
    Prostitution Attorneys, Lawyers, Law Firms in Turkey (apar numele avocatilor, practice area);
    Si presupun ca oricare prostitution attorney va poate da lamuririle necesare.

  8. @ Victor Ciutacu: nici o problema.Il voi rescrie.

    Deci, spuneam ca eu am votat NU. Eu nu am cum sa cred ca legalizarea acestui fenomen o sa aibe vreun efect real asupra economiei, cei care spun asta hiperbolizeaza suma de bani obtinuti de pe urma taxele care li s-ar impune prostituatelor. Pe langa asta, ce garantie exista ca prostituatele or sa isi practice “profesia” in colaborare cu statul? Eu nu sunt de parere ca painea o sa se ieftineasca multumita prostituatei de la colt.
    In al doilea rand, in Japonia de cand exista prostitutie si “doamnele placerii” exista de asemeni si traficul cu carne vie. Si in ultima vreme, daca o sa verificati un pic, o sa vedeti ca bolile cu transmitere sexuala in Japonia s-au raspandit mai mult ca niciodata. Unele boli cu transmitere sexuala aproape ca sunt imposibil de detectat in primele saptamani, asa ca mereu exista riscul sa te imbolnavesti cu un HIV sau cu altceva, prezervativul nu este perfect. Legalizarea prostitutiei nu o sa reduca in nici un caz traficul cu carne vie la fel cum nici legalizarea tutunului si a alcoolului nu a redus traficul cu tigari si bauturi. Legea doar o sa camufleze acest fenomen si-o sa-l faca mai greu de detectat si o sa-l reduca numai in aparenta, dar nu si de facto. Si in ultimul rand, la fel cum este scris si pe site-ul Patriarhiei, cui ii ajuta aceasta lege? Tinerilor cu familie care au nevoie urgent de casa si de serviciu? Pensionarilor care traiesc in saracie? O sa asfalteze legea asta soselele cumva? Legalizarea prostitutiei inseamna promovarea ei, statul ar trebui sa lucreze cu si pentru oamenii onesti, cu studii, oameni de valoare, nu cu prostituate. Japonia o fi una dintre cele mai dezvoltate tari din lume dar nu a ajuns asa multumita legalizarii prostitutiei: a ajuns asa datorita harniciei oamenilor si a simtului lor civic. De ce trebuie sa luam de la japonezi numai ce este rau? De ce nu putem lua de la ei si spiritul lor civic si respectul pe care il au fata de propria cultura?
    Daca voi credeti ca prostitutia este mina de aur a Romaniei si ca numai asa o sa ne dezvoltam tara, sa va fie tarana usoara.

  9. Nu fiti pragmatici.Nu-mi luati placerea fructului oprit.Nu voi mai avea nicio placere a ma duce la curve cu acte in regula, nevasta-mea sa stie si sa nu poata sa-mi dea cu cratita in cap.

  10. DA!!! Doar pentru a ma amuza cand voi vedea legile si reglementarile pe care politicienii nostri – a caror zi aflu ca a fost ieri – le vor debita din creierele lor de galinacee.

  11. si daca tot e sa vorbim de numere…s-o luam pe bune…nu e nici o sansa sa fie scazute pensiile “nesimtite” in afara de IMPOZITAREA lor cu 100%a ceea ce depaseste gradul lor de contribuabilitate….si gata…e simplu…dar NU O VA FACE NIMENI

  12. Sigur NU pentru ca , desi fiintez intr-o societate “moderna” , inca nu am devenit o victima a consumismului salbatic, a goanei dupa confort, distractie si a ignorantei privind consecintele pe termen scurt si lung ale alegerilor pe care le fac. Dvs. spuneti ca adoptarea unei astfel de legi ar duce la “controlul infracţionalităţii, bani, sănătate etc.” Sunteti sigur?
    Consider ca, daca as simpatiza cu o astfel de lege, ar insemna sa ignor cauza care a produs o realitate statistica privind prostitutia ( cu consecintele ei) si sa tin cont doar de faptul ca exista aceasta statistica. As deveni o persoana irationala, daca nu mi-as da seama ca o astfel de lege va fi eludata de o societate care s-a desprins de obiceiul de a cauta sensul profund al afectivitatii umane, despiritualizata. Nici macar frica de boli cu transmitere sexuala nu a tinut departe cosumatorul, iar daca ne referim la interesul romanului privind corectitudinea legilor, a aplicarii acestora si a managementului banilor colectati, cred ca nu doriti sa ma convingeti ca vor deveni brusc interesati.
    Sigur NU, pentru ca nu pot avea o mentalitate utilitarista privind semenului meu (nu-l pretuiesc pentru cat profit sau placere imi ofera) pe care daca as avea-o, ar justifica acceptarea consumului acestui produs numit sex (si mai sunt destule in categorie , dar ma rezum la subiectul articolului). Pentru mine nu e suficient argumentul “se intampla din antichitate”. Asa si? De aici = > trebuie sa clasificam prostitutia drept meserie si sa o includem in nomenclatorul meseriilor cu venit impozabil?
    Pentru mine rezulta doar ca ne imbatam cu apa. Am tras aceasta concluzie prin experienta, experienta care m-a transformat dintr-un ateu modern (convins), intr-un crestin orthodox “medieval” si “bigot”. Afirm asta, nu cu aroganta si inversunare, ci cu seninatate. Consider ca adevarata modernizare va veni atunci cand vom avea un spirit viguros, care va sti sa se disciplineze, sa inteleaga ca exista adevar obiectiv. Si asta nu vine prin “crede si nu cerceta” ci din contra, prin cercetare si traire autentica.

  13. PS. Experienta de care vorbeam, nu se refera la faptul ca am practicat prostitutia. Daca as fi practicat-o, v-as fi spus fara sa ma ascund.

  14. Domnule Victor Ciutacu liberalismul, din câte ştiu, nu este totuna şi nici nu include libertinajul. De aceea apreciez că într-o lume normală, naturală, subiectul nu ar trebui să existe. Cum nu trăim într-o lume normală, iată, spre şi mai marea mea ruşine, pentru că sunt cu mult mai bătrân, am aflat abia astăzi, de la dv., că există o zi internaţională a prostituatelor şi că încă din anul 1975 este fixată pe data de 2 iunie. Dacă cumva nu există şi o zi a homosexualilor şi lesbienelor, aceasta va trebui fixată (sau mutată, în caz că există) pe data de 31 mai a fiecărui an. În acest fel mai marii lumii ar demonstra cinstirea acordată copiilor şi rostului lor în viaţă. Dacă nu cumva se va aprecia că data de 3 iunie este şi mai potrivită decât 31 mai, pentru a le arăta celor ce-şi mai doresc copii, cât şi copiilor înşişi, certitudinile viitorului lor.
    Sunt ateu. Nu am copii. Nu mă animă deci convingeri religioase sau interese legate de proprii copii.
    Nu pot accepta însă că demnitatea umană poate include prostituţia. Ca unele femei sau bărbaţi să îşi câştige existenţa din prostituţie este degradant pentru societatea respectivă. Sau prin prostituţie intelectuală să fie formate cariere profesionale sau obţinute înalte poziţii sociale.
    Să fie legiferată şi prostituţia intelectuală?
    Constituie un act de demnitate legiferarea nedemnităţii umane?
    În ce scop se schimbă concepte şi sunt exibate libertăţi nedemne?
    Cu ce deferenţă v-aţi putea adresa unei prostituate dacă aceasta nu ar ocupa o demnitate?
    Suntem incapabili să gândim cu propriile capete? Este necesar să adoptăm gândirea şi obiceiurile altora, ca nişte maimuţe? ESTE! Europa găndeşte pentru noi, legiferează pt. noi. Conducătorii noştrii vor accepta tot iar noi vom accepta pt. că este european să ai şi prostituţie, această “componentă esenţială a civilizaţiei europene şi a drepturilor omului”.
    Iar unii dintre noi ţin neapărat să fie consideraţi europeni.
    Poate constitui un semn de sănătate mintală adaptarea la o lume bolnavă?
    Cu acelaşi respect, Mihai C.

  15. Sunt împotriva legiferării, dar contează?
    Nu este curios că din vremea lui Caragiale coana Europa tot stă cu ochii pe noi, iar noi tot privim la coana Europa? Şi politicienii noştri tot cu gândul la ţărişoară şi ca tot românul să prospere, după cum se vede cu ochiul liber în ultimii douăzeci de ani, pupă cu drag curuleţ de Europă şi Americă…
    Tot Mihai C.

  16. Iarba si curvele trebuiesc legalizate pentru a putea fi tinute sub control ,dati drumu la viata fratilor :)), uitati-va in jur suntem de rasu europei ,mai avem mult pana sa ajungem sa gandim si mai ales sa traim ca si celelalte tari membre U.E.

  17. Foarte bine,dl. Victor ca te-ai gandit la Turcescu si Morar si le-ai urat la multi ani;)) sunt sigur ca ei habar nu aveau ca a fost ziua lor,au uitat baietii sa sarbatoreasca:)).eu am votat ca nu.dar nu cred ca are vreo importanta daca s-ar legaliza sau nu,oricum nu se va schimba nimic semnificativ in acest domeniu…

  18. Oare UE nu ne va impune legalizarea prostitutiei??
    Ore si aici sint interese??
    Daca o legalizam ,zic eu ca, dam dovada de civilizatie.
    E niciodata nu am inteles cum cea mai veche meserie e ilegala in Romania.

  19. Eu sunt pentru legalizare pentru ca oricum prostitutie exista , si produce bani numai pentru ” cunoscatori ” .

    Daca este legala , prostitutia este mult mai usor de controlat , si sanatatea prestatoarelor de servicii nu ameninta sanatatea populatiei .

    Poate cu ocazia asta marea majoritate a barbatilor invata sa puna prezervativ atunci cand au contact sexual .

  20. Femei usoare au fost de cand lumea, au fost, sunt si vor fi. Degeaba biserica spune ca este un pacat si se opune. Dar scuzati-ma s-a facut un sondaj sa se vada cata lume crede in Dumnezeu si cata lume mai crede in biserica?
    Pe timpul monarhiei era legala prostitutia, sa inteleg ca pentru a se legaliza prostitutia la noi, probabil va trebui sa avem din nou monarhie? Ne vaitam ca nu avem bani la buget, ia sa se legalizeze prostitutia si sa se faca un bulevard plin de bordele, sa vada dupa aceea guvernantii nostri cati bani vor aduce la bugetul statului din impozite si alte taxe. Daca doamna Elena Udrea vrea turism in Romania cu aceasta ar fi trebuit sa inceapa, cu lupta penntru legalizarea prostitutiei, sa vedeti dupa aceea ce am fi invadati de straini care vor vrea sa-ti dea drumul la inotatori prin fetitele noastre.
    Sincer cred ca daca ar vrea sa faca ceva bun acest guvern ar fi sa se lupte pentru legalizarea acestui job. Adica tari mult mai evoluate decat Romania au legalizat prostitutia si scot bani frumosi din asta, dar la noi nu este posibil, preferam in schimb sa o tinem in intuneric si sa faca bani smecherii de pe urma ei, respectiv pestii si politistii corupti care se fac ca nu vad asa ceva si preferam in schimb sa nu o legalizam si sa lasam fetele sarace fara nici o sansa in viata sa se duca prin Italia, Franta si alte tari europene unde sunt batute, batjocorite si uneori chiar omorate in bataie de asa zisi protectori.
    Si in afara de aceasta, daca prostitutia s-ar legaliza, in acest fel s-ar tine mult mai usor sub control si bolile cu transmitere sexuala care sa fim realisti, reprezinta o problema in acest secol. Dar biserica si politica poate nu vor sa legalizeze prostitutia deoarece acesti smecheri care profita de pe urma fetelor, fac donatii serioase bisericilor sa mai repare un acoperis pe ici pe colo, mai fac o donatie vreunui partid pentru campania electorala, mai dau si la politisti in stanga si in dreapta pentru a nu le observa afacerile si tot asa. In acest fel toata lumea este multumita, numai muritorii de rand se intreaba pana si astazi de ce nu se legalizeaza prostitutia si nu se scot curvele la lumina din subteranele legii.

  21. Sigur DA pentru simplul un motiv: igiena şi sănătatea populaţiei. Din câte ştiu, legalizarea presupune – printre altele – controale săptămânale în bordeluri, mă rog, case de toleranţă. Poate, cumva, le-ar obliga să facă numai sex protejat sau e o naivitate?

  22. Cred ca prostitutia ar trebui legalizata din diferite motive,printre care cele mai importante,dupa mine, ar fi :
    – garantarea sigurantei celor ce aleg sa faca asta;
    – asigurarea controalelor medicale regulare.
    ( nu ma intereseaza deloc ca intra bani la buget !!!)

    Pentru cei ce se intreaba cum va fi incadrata meseria in legislatia muncii,sau in ce regim va fi renumerata , e suficient sa fie :
    “liber profesionist” – domeniul de activitate : “servicii diverse”.Glumele pe subiectul asta sunt stupide.

    Trebuie totusi sa fim realisti,asa o demonstratie de civilitate nu vom vedea in Romania.E doar vorba-n vant si,cel mai probabil,aici o sa ramana.

    PS. un film de vazut : Lilja 4-ever

  23. Sunt ptr legalizare:
    1.Daca un fenomen il legalizezi e mai usor de controlat – teoretic
    2.Sunt oameni cu nevoi sexuale pe care sotiile/sotii nu le pot satisface pe deplin – atunci e nevoie de bordel.
    3.Suntem ipocriti – lasam parada gay in “buricul targului” dar nu legalizam prostitutia – desi aceasta la nivel politic este demult legalizata.

  24. Sa plateasca impozit forfetar: si peshtii si curvele si clientii. Asa iesim din criza! Si ideea cu marijuana nu e rea: tot asa se pot aduna bani in pushculitza lui Pogea (Hogea).

  25. Cât eram student, glumeam pe seama asta zicând: “Condiţia este ca elevii majori, studenţii, pensionarii, şomerii şi militarii în termen să beneficieze de tarife reduse” 🙂
    Acu’, prin faptu’ că intrai în câmpu’ muncii, îmi menţin părerea, să se legalizeze, că şi aşa se impozitează prea multe în ţara asta! Pe de altă parte, se afirmă că ar fi cea mai veche meserie (de fapt ocupaţie), şi n-ar strica puţin respect.

  26. am votat “pentru”. de ce? pai din motive evidente: alte tzari castiga bani buni la buget din “afacerea” asta, se practica oricum de cand lumea, (de ce sa n-o facem legal?), e mai sigur si pt practicante, ar fi o palma data “sfintei biserici” (ma intreb daca ar intoarce si obrazul celalalt?). AMIN!

  27. Stim ca exista, le avem si in guvern, nu era de ajuns ca le vedem la tv si prin ziare? Poate asa se declara si ele curve.

  28. Sunt femeie si totusi spun un da hotarat. Nu imi place sa judec asemenea lucruri.Intr-o tara in care slujbele sunt greu accesibile ca de altfel si accesul la educatie, aceste femei nu trebuie pedepsite prin batai; ele sunt pedepsite de soarta cu neputinta de a face altceva. Daca ar putea ar fi…Elena Udrea.

  29. pai care curve ca sant toti si barbati si femei. ce sa nu mai spun cand vezi doua pitipoance in politica si mai si au are de conducator iti vine sa le injuri.

  30. Pai, numai pentru un singur lucru si merita sa votezi pro legalizare: reducerea drastica a coeficientului de frustrare a cetateanului patriei noastre mult iubite. Ca, daca ne intoarcem un pic in timp, pana ce-au venit comunistii, cam tot oraseanu’ cu un pic de dare de mana isi ducea baiatu’ la bordel cand implinea o anumita varsta. Si acolo al mic se descarca psiho-endocrino-sexologic si se simtea mai barbat, mai relaxat, mai echilibrat, mai destept, mai sanatos, mai alea-alea. Iar chestia asta ar da in primul rand o lovitura strasnica tendintei de “showing-off” prezenta in toate cotloanele societatii romanesti actuale. Adica ai vedea tot mai putini trogloditi in BMW cu maneaua data la maximum, tot mai putine lanturi de aur de 5kg, tot mai putini inconstienti care-si vand cadavrul bunicului pentru a-si lua masina “de fitze”, tot mai putini Loganisti care incearca sa te depaseasca cu disperare si intra in cel de pe contrasens si multe alte aspecte similare ale vietii in Romania lui 2009.

  31. By the way, si de ce-i asa o rusine sa practici cea mai veche meserie din sistemul nostru solar? Mie mi se pare mai rusinos sa spui “Faceti loc, vine EBA!” cand stii – ca mai toata lumea, de altfel – ca respectiva e o nulitate din toate punctele de vedere.

  32. fiecare face ce vrea cu corpul lui.e liber sa se pozeze si sa-si puna operele pe internet.vrei nu vrei o femeie se prostitueaza.o face cu seful ei obligata de imprejurari sau de strada.sint tari care au legalizat acest lucru.o sa fie mai putine violuri.sint conditii pentru ambii parteneri.vor avea asistenta medicala nu vor mai fi luate la bataie de clienti sau de altcineva pe strada.omul va putea merge linistit pe strada fara sa fie agatat de ele.cine vrea sa plateasca pentru asa ceva e liber sa o faca.daca-l aranjeaza sex-ul platit……unii simt placere cu oricine oricind si oricum.nu-i intereseaza sclipirea din ochii partenerei ori zimbetul ei.gaura cu par sa fie si sa miste. :)dar ma intreb cum ar suna o reclamatie la O.P.C. in privinta serviciului. :))ce poti sa faci daca ai o fata si vrea sa se prostitueze?multe accepta varianta asta in locul statului pe camp sau sortatului fructelor.e placerea lor.imbracate frumos nu fac batai la miini etc. daca au parte de un partener care stie ceva se imbina placerea cu munca.prinde doi iepuri dintr-o lovitura.vreti sa ziceti ca prefera sa se faca lac de sudoare spalind cu teul un hol sau un wc?eu unul nu cred.poate ca gindesc prost.cine stie.o zi buna.

  33. este normal sa dezincriminam prostitutia atita vreme cit este o infractiune greu de dovedit. eu nu am vazut in instanta dosare cu acest obiect .ce spune biserica romana e problema dumnealor sa isi vada de treaba lor nu au treaba cu justitia .teologia fata de drept este alta ramura deci sa taca sfintul sinod(preoti).fiecare are libertatea sa faca ce vrea cu corpul sau . prin legalizarea sau dezincriminarea ei scapam de acel trafic de persoane caruia cad victime mii sute mii de femei sau fete . biserica spune ca este o imoralitate si o ofensa adusa relatiilor de familie . dar intreb divortul nu e atunci cind unul din soti are relatii extraconjugale atunci cind sotia sufera de o boala incurabila de exemplu cancerul vaginal .pai sotul ce sa faca sa de-a mina cu madularul ? abia statul are sub control si scoate la lumina bani care sint subterani . prostitutia oricum se va practica ca este pedepsita sau nu . si daca o pedepsim prostitutia ce facem se vor da amenzi si tot acolo vom gasi prostituatele in strada ca si pina acum. de ce sa nu procedam ca olanda de exemplu sau suedia sau germania sai italia in codul penal italian apare ca fiind sanctionata prostitutia stradala nu cea ascunsa care nu provoaca scandal public sau indignare.
    revenind la biserica ar trebui sa se implice in pedepsa cu privire la traficul de persoane pentru ca este o infractiune mult mai periculoasa cum arata statistica ministerului de justitie si a ministerului de interne.

  34. este normal sa dezincriminam prostitutia atita vreme cit este o infractiune greu de dovedit. eu nu am vazut in instanta dosare cu acest obiect .ce spune biserica romana e problema dumnealor sa isi vada de treaba lor nu au treaba cu justitia .teologia fata de drept este alta ramura deci sa taca sfintul sinod(preoti).fiecare are libertatea sa faca ce vrea cu corpul sau . prin legalizarea sau dezincriminarea ei scapam de acel trafic de persoane caruia cad victime mii sute mii de femei sau fete . biserica spune ca este o imoralitate si o ofensa adusa relatiilor de familie . dar intreb divortul nu e atunci cind unul din soti are relatii extraconjugale atunci cind sotia sufera de o boala incurabila de exemplu cancerul vaginal .pai sotul ce sa faca sa de-a mina cu madularul ? abia statul are sub control si scoate la lumina bani care sint subterani . prostitutia oricum se va practica ca este pedepsita sau nu . si daca o pedepsim prostitutia ce facem se vor da amenzi si tot acolo vom gasi prostituatele in strada ca si pina acum. de ce sa nu procedam ca olanda de exemplu sau suedia sau germania sau italia in codul penal italian apare ca fiind sanctionata prostitutia stradala nu cea ascunsa care nu provoaca scandal public sau indignare.
    revenind la biserica ar trebui sa se implice in pedepsa cu privire la traficul de persoane pentru ca este o infractiune mult mai periculoasa cum arata statistica ministerului de justitie si a ministerului de interne.

  35. poi daca presedintele practica prostitutia politica iar partidele pe cea electorala mi se pare normal sa o legalizeze pe ce de strada ..la urma urmelor si ei ,politicieni tot din categoria curvelor fac parte..si la propiu si la figurat..

  36. parerea me e k nu te poti folosi de o femeie sau de o fiifnta ca de un obiect, nu e logic sau cel putin nu vad unde e logik e imoral, oricum guvernu se foloseste de kestya asta din motiv electoral dar nu se stye niciodata, cu prostu nu te pui k are mintea odihnita.Arfi mai bine dak ar LEGALIZA LEGALITATEA, sper sa nu fie folosit ce am spus eu acum in campania electorala ca pe un slogan

  37. daca filmele porno sunt legale, de ce n-ar fi si prostitutia legalizata?
    =))

  38. SA VOTEZE NUMAI CURVELE TINERE. SE STIE CA ATUNCI CAND INBATRANESC CURVELE O IAU PE CALEA BISERICEASCA. SUNT PENTRU LEGALIZAREA PROSTITUTIEI NU SI A CURVELOR POLITICE DE GENUL ELENA UDREA, ROBERTA ANASTASE, MONOCA IACOB RIDZI, EBA (PROASTA SATULUI), Andreea VASS, LAURA KOVESI, Cristina TRAILA, S.A.M.D.).

  39. Domnului Iliescu2Traian

    Noi suntem niste boi.Suntem slugile voastre pe care le plimbati la 10 porti pentru un act.
    Voi sunteti niste ingeri.Tariceanu e de vina, si Mogulii si Cuza.

    Incercati sa faceti ceva si pentru noi.
    Cand inscrii o masina iti trebuie 15 pasi si km intregi de parcurs.
    Si stai la coada in picioare,ca un animal, cu toate ca tu ai platit instalatia cu numere de ordine.
    Ca sa-ti faca poze la 2 numere de pe masina iti ia 1 milion si te plimba in Voluntari, cu toate ca s-ar putea face acolo unde o inscrii.
    Daca au externalizat facutul celor 2 poze sa externalizeze si inmatricularea.

    Unde e vorba de luat bani (facutul a 2 poze pe un milion)  va bagati, unde e de munca nu va bagati.

    Consilierii prezidentiali nu sunt oameni?Ei nu-si cumpara masina?

    Pentru un nou nascut te plimba de la primaria unde s-a nascut la cea unde locuiesti.Iti cere negatii ca nu l-ai inscris de 2 ori ca sa nui iei 2 alocatii.
    In tarile civilizate se da declaratie pe proprie raspundere.
     Asta e reforma statului facuta in 5,5 ani la Cotroceni?
    Sa te plimbe ca pe o sluga?

    Basescu nu a primit nici o lectie la alegeri.
    El si consilierii dau lectii si nu invata nimic.
    Consilierii alesi de el n-au nici o obligatie fata de cetatean, asa ca pot minti liber.

    Totul pentru voi.  Pentru orgoliile voastre. Pentru neamurile voastre. Pentru noi, nimic.
    Administratia isi bate joc de noi,ne plimba din poarta-n poarta.
    Va intereseaza doar votul nostru si banii vostri.
    Sa va fie rusine. O tara nu se conduce ca un vapor.
    E altceva. Sa va fie rusine.
    Sa va ajunga blestemul mortilor de frig si de foame din iarna ce urmeaza.
    Nu sunteti oameni cinstiti.  
    Nu sunteti competenti decat in minciuna.
    Nu sunteti harnici dcat pentru buzunarul vostru.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.