Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Scoatem curvele din subteranele legii?

Scoatem curvele din subteranele legii?

Liberalii au găsit o temă de campanie spectaculoasă: legalizarea prostituţiei. Mai concret, Norica Nicolai a acuzat public actuala coaliţie de guvernământ că, pe fondul disperării generate de subţirimea bugetului, ar vrea să scoată curvele la lumina legii. Evident că PNL mizează, la afacerea asta, strict electoral (dar în totală contradicţie cu liberalismul, după umila mea părere, dar ce mai contează azi doctrinele?), pe revolta puritanilor bisericoşi împotriva neobrăzării de a controla un fenomen oricum existent şi de nestăvilit pe care-i mai comod să te faci a-l ignora.

[poll id=”20″]

Că să n-avem vorbe, vă anunţ cât se poate de festiv că, dacă Guvernul Boc va avea curajul să legalizeze prostituţia, părerea mea e că ar fi prima lui măsură înţeleaptă de la instalare (controlul infracţionalităţii, bani, sănătate etc). Dar nu cred c-o va face. Pentru că, indiferent cât de mare ar fi foamea de bani, e greu de suportat, într-un an cu alegeri prezidenţiale, furia anti-curve (declarativă şi ipocrită) a unei bune părţi de popor care se uită la filme porno pe cablu, bate palma-n baie cu voinicu’ mădular şi oficial condamnă prostituţia. În plus, iar aici nu suntem nici măcar originali, banii negri pe care-i produce sexul pe bani se strâng, cât se poate de piramidal, câtre vârfurile politice şi administrative ale societăţii. Deci nu e loc…

Întrebarea mea pentru voi, comentatorii blogului, este cuprinsă-n poll-ul de mai sus. M-ar interesa – dacă nu cer mult – şi nişte argumente raţionale pentru votul vostru.

UPDATE: Spre ruşinea mea, abia azi aflai că ieri fu ziua internaţională a curvelor. Un sincer şi călduros La mulţi ani domnilor Radu Moraru şi Robert Turcescu!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

145 thoughts on “Scoatem curvele din subteranele legii?

  1. si as mai zice sa legalizam si hotia ca si asta “oricum exista”, macar sa se plateasca impozit, nu?

  2. @cris: eu ma gandesc ca, daca prostitutia va ramane tot ilegala, fetele tentate de curvasarie nici n-o sa mai faca sex pe bani. se vor cai toate

  3. va exista prostitutie la negru oricum. e o iluzie ca va putea fi controlata

  4. I-auzi braul! (conexiunea cu subiectul de aici o las la latitudinea voastra)

    Elena Băsescu:
    “Sunt un instrument. Sunt acea verigă vulnerabilă pe care o are tatăl meu”
    … ”Dar măcar, poate, nu o să mă mai facă lumea agramată şi toantă.”

  5. Buna ziua, domnule Ciutacu
    va scriu in urma constatarii unei marsavii in procesul electoral (legat de PDL+ elena basescu). Daca aveti timp si bunavointa, va rog sa cititi articolul.
    Cred ca v-ar interesa. Am trimis pana acum cateva emailuri la realitatea, antena3, precum si la cateva ziare, dar nu am primit nici un raspuns. Informatia poate fi verificata chestionand orice membru PDL Iasi prezent duminica in sectiile de votare. Multumesc anticipat.

  6. domnule Ciutacu, nu sunt vreo mironosita, iar discutia mi se pare prea ampla pt spatiul de aici (ca sa evitam transformarea in forum), rog totusi sa mi se raspunda fara ipocrizie la cele doua intrebari: 1.cum ati reactiona daca fiica dvs s-ar prostitua? 2. de ce nu legalizam hotia?

  7. Si-nca una de la EBA!

    ”Mă bucur să fiu la Cluj, capitala culturală a Aradului… Ardealului, aşa cum am fost şi în Iaşi, capitala culturală a Moldovei”

    Dupa care a refuzat sa raspunda la intrebarile care nu o avantajeaza.

  8. @cris: 1. n-am fata, dar, intr-un caz ipotetic, probabil nu cu foarte multa intelepciune. dar as fi un bou de parinte c-a ajuns sa se prostitueze. si o va putea face si ilegal. 2. exgerati.

  9. igiena,mai putini pesti,mai putine violuri,taxe platite,deci …merita

  10. Domnule Ciutacu, daca imi permiteti as dori sa clarific citeva aspecte legate de subiect.
    1.In doctrina liberala clasica si moderna individul este “liber” absolut sa faca ce doreste cu propria persoana, atita timp cit nu influenteaza negativ libertatea altor persoane de a face acelasi lucru.Adica, in conceptia liberala,orice om este liber sa faca ce doreste cu corpul care-i apartine, inclusiv prostitutie daca asa considera.Deasemeni consumul si comercializarea drogurilor usoare, alcol, marihoana eate permisa.Drogurile “grele” pot produce conditti patologice de aceea nu sint permise in conceptia liberala(pot produce “harm” altor persoane. Mie, ca liberal, imi este rusine ca seful PNL a luat atitudine publica in totala contradictie cu doctrima liberala.A fost o idiotie dictata de interese politice in desconsiderare totala a doctrinei.
    2.Istoria prohibitiei marihoanei in USA este lunga si plina de manipulari.Nu este adevarat ca marihuana este interzisa de legea federala americana. Cine afirma asa ceva habar nu are istoria legislatiei marihuanei.Curtea Suprema Americana a declarat de doua ori neconstitutionala legea de prohibitie a marihuanei.Atunci, prin anii 70′ “talibanii” prohibitiei au gasit o alta “gaselnita” de a interzice “in fapt” folosorea si comercializarea drogului. Copiind modelul unei alte legi( legea detinerii de mitraliere) au scos legea “marihuanei” care permite uzul si comercializarea acesteia conditionata numai de eliberarea de catre guvernul federal a unui “timbru” sau permis, pe care , bineinteles, guvernul federal nu il emite niciodata. In concluzie, nu folosirea drogului este ilegala ci folosirea lui fara timbru emis de guvern este ilegala in USA.
    3. La baza legilor anti-marihuana au stat a serie intreaga de marturii false in fata congresului de crime savirsite sub influenta marihuoanei.S-a dovedit ulterior ca totul a fost o minarie. A fost de fapt un act de “intoleranta rasiala, “puritanii” din nord nu puteau sa traiasca cu ideea ca “mexicanii” din statele din sud au un asa “fun”,good time cu marihuana in timp ce ei stateau pe uscat din cauza prohibitiei alcolului.
    Cu stima, talibanul de serviciu

  11. Unii muncesc cu capu’, altii cu curu’…metafizic vorbind, care e diferenta? Mi se pare normal sa existe un cadru legal pentru desfasurarea civilizata a unor servicii de acest gen.

  12. oricum ar fi,cu birocratia asta nu se poate….fiecare curva trebuie sa se faca PFA,de ex,sa faca un proiect de afacere,de rentabilitate,de mediu,etc….sa-si angajeze contabil….draci-laci…pana le fac pe toate,ajung la pensie si cine le mai…????

  13. @fraierit de Base: la urmatorul exces de limbaj, pa-tai-tai!

  14. chiar,Nutzi cat ar trebui sa plateasca taxe pentru asta?????

  15. Nu stiu, draga Victor,parafrazandu-l pe Draga Stolo, daca sa iti multumesc pentru urare sa ma arat un pic indignata, fiindca i-ai pus pe cei doi la capitolul curve.
    Nu conteaza! Imi placi si mai, mai ca te-as invatza ceva meserie de curva, dar nu cred ca ai de gand sa intri in politica.
    Lolita= curva; politica=curva => Lolita=politiciana.
    Q.E.D.
    Ce zici de acesta demonstratie? Eu care am avut nota cinci, la bac, la limba si literatura romana, cred ca o sa vin la tine in emisiune ca sa te uimesc mai, mai, mai , mai ceva, decat a mica. O sa candidez si eu pentru Cotroceni si sper sa imi ridici si mie la fileu cum i-ai ridicat lu’ a mica cu succesuri(cocofonie scuzabila pentru 5 la romana la bac), fiindca doar suntem curve de meserie si clientela e destula. Am vazut emisiunea si m-ai uimit, pe bune! Te-as incorona ca regina, insa trebuie lucrat la design cu ceva implanturi. Sper sa ai simtzul umorului destul de dezvoltat si sa nu stergi postarea. Oamenii inteligentzi au simtzul umorului foarte dezvoltat si adesea chiar intra si in jocurile de cuvinte(topica gresita din cauza bac-ului), marsand inainte. Ups! M-am emotinat mai ales dupa ce m-am prins ca laptele despre “frate, frate da branza-i pe bani”.
    La multi ani si tie!

    Lolita traseista

  16. bine,mai genialule sfios…considera ca am scris”parleste”..LOL

  17. Moaca politrucului din Răchițele va face toți banii, atunci când va anunța adoptarea ordonanței de urgență cu pricina.

    P. S. ”Curajos” nevoie mare ”maestrul” atacă mizerabil, în fițuica de doi lei, condusă de Voicu. Să-i urăm mulți ani de curvărăseală și lui Gheorghe Voicu.

  18. Pentru Sorin M: Chestia cu timbrele nu e reală, există asemenea timbre (mai exista şi un catalog de timbre, pe nume SCOTT, în care sunt catalogate si preţuite de către colecţionari). Treaba cu timbrele însă la americani e la fel cu cea cu alcoolul din românica: de ce să plătească shmecherii taxe legal, când pot să bage tot profitul în buzunar?

    Revin la vot: să se legalizeze, am votat! Poate aşa câştigă şi fetele un ban cinstit şi dispar tot felul de garoi burtoşi cu lanţuri groase până la buric! Şi poate-aşa mai rămân şi prin ţară fetele, nu mai pleacă prin străini s-arunce cu …-n populaţie…

  19. Un raspuns la intrebarea din titlul articolului? Conteaza pentru amaratele alea de pe centura, fiindca pentru cele din politica si ziaristica(a nu se confunda cu jurnalismul) ar fi destul de nashpa sa le treci in cartea de munca la ocupatie in loc de senator, curva, sau … ai prins ideea ca esti baiat destept si poate dezvoltam un pic subiectul, intr-o zi cu soare.

  20. Sunt de acord cu legalizarea prostitutiei. Motivul? Fiecare va avea posibilitatea sa functioneze in specialitatea si nu s-ar mai interfera in alte domenii derutand poporul. In conditiile reglementarilor actuale, unde naiba ar putea activa bietele pipite, decat in politica? Se zice ca politica e tot un fel de …

  21. daca se legalizeaza, in prima faza vor fi toate inapte temporar de munca, din motive medicale, respectiv serologie pozitiva si ma tem ca in loc sa mearga sa se trateze, ceea ce, din punct de vedere legal, o vor face din bani proprii, vor prefera munca la negru. experienta de ceva ani in medicina muncii imi spune ca asa va fi.
    in lata ordine de idei, unde vor curge banii din bordeluri… la sanatate si invatamant nu prea cred, la cercetare nici atat… oare unde???

  22. @Raluca. Bun regasit. M-ai sedus candva si m-ai abandonat sau gresesc? Va urez tzie si lui Victor rating crescut, fiindca la mine Google analitics da oricum mia/zi

  23. Eu zic că cea mai bună soluţie e cea pe care au adoptat-o suedezii. În Suedia nu e ilegal să vinzi sex, ci să cumperi: clienţii sunt cei pedepsiţi. Asta pentru că legislaţia suedeză nu le învinovăţeşte pe prostituate, ci porneşte de la premisa că bărbaţii care cumpără servicii sexuale se fac vinovaţi de exploatare. Din ce-am citit, efectele acestei legi au fost unele destul de bune. Oricum, mi se pare evident că o metodă mai bună spre descurajarea fenomenului prostituţiei este să loveşti în cerere şi nu în ofertă. Cea dintâi o determină pe cea de-a doua, ca pe orice piaţă,de altfel, indiferent de produs. Societatea românească e însă una de un misoginism absolut turbat şi nu ar accepta o asemenea idee nici într-o mie de ani.

  24. @De che. Inseamna ca eu voi fi singura seronegativa si in cazul asta banii totzi vor veni la mine. Ce spuneai? Dar de hepatita cu virus b ce spui? Un sifilis se vindeca insa o hepatita b doar se trateaza. Stai linistit(a), fiindca o parte din bani o sa vina la sindicatul nostru.Ce mai stii despre seropozitivitate ca deja m-ai uimit. Cume se transmite hepatita tip B? Care este incidentza de contaminare la pushtanii de peste 17 ani care nu au facut rapelul de vaccinare? Esti pe traseu minat, fiindca traseele neuronale sunt cele care-mi plac.

  25. Acum o sa ma retrag fiindca de undeva de din umbra dusmanul trage cu urechea si imi piuie anti-spy-ul. Poate o sa mai revin pe ziua de azi, dar pana atunci va salut pe totzi si va ureez in continuare o zi buna!(atat cat mai este)

  26. “vă anunţ cât se poate de festiv că, dacă Guvernul Boc va avea curajul să legalizeze prostituţia”
    Sunteti obsedat de guvern???Legalizarea o face PARLAMENTUL.

  27. @Paraipan: asa ar trebui. sau Guvernul, prin ordonanta de urgenta, care intra imediat in vigoare. ti s-a facut de scris la perete sau stai rau cu nervii?
    @Lolita traseista: merci pentru inestimabila contributie, dar m-as bucura daca ai scrie tot dintr-o bucata. nu vreau sa fac forum din blog, chiar daca ma intereseaza dezbaterea.

  28. eu imi doresc, sincer, ca baietii mei sa invete cum sta treaba cu femeile de la o profesionista (doua, trei…). mi-ar placea sa faca treaba asta intr-un cadru institutionalizat, curat, reliable, ca sa zic asa. mi-ar placea, de asemenea, sa nu ma mai intrebe vinerea, cand iesim din bucuresti (pe centura se circula mai bine la ora aia) ce fac doamnele alea pe marginea drumului. cum, de asemenea, mi-ar placea ca baietii mei sa plateasca “x-1” la suta din venit pentru ca o parte importanta din buget va fi sustinuta de urmasele doamnelor care populeaza acum centura. mi-ar placea. dar da, ai dreptate. puritanii natiei, cei care nu stiu exact cum arata corpul unei femei sau al unui barbat, vor urla. cred ca ti-e clar ca baba aia filmata ca-si bucura cainele ne-ar afurisi pe toti…

  29. Domnule Ciutacu sunteti in eroare.Dorind sa loviti guvernul din toate partile gafati.“vă anunţ cât se poate de festiv că, dacă Guvernul Boc va avea curajul să legalizeze prostituţia”.Guvernul poate emite ordonante cu caracter de lege dar NU LEGIFEREAZA.Ordonante de urgenta se dau pentru chestii importante nu pentru legalizarea prostitutie(din partea mea asi abilita guvernul doar in caz de necesitate cu ordonantele de urgenta).Nu e o solutie anticriza mai buna decat impozitul fofetar

  30. daca asta inseamna controlul lor, distrugerea clanurilor mafiote care se ocupa cu prostitutia si eliminarea mizeriilor de pe strada sunt de acord, chiar daca eu detest urasc si mie sila de ideea de curva….cred ca demnitatea unui barbat sta nu in capacitatea de a-si satisface pornirile animalice cat mai usor, ci de a cuceri cu adevarat o femeie care merita cucerita…nu am fost si nu voi ajunge la curve chiar de m-ar plati parasautele…curvele sunt pentru frustrati si cocalari fara cohones, semi barbati si distrusi…

  31. Macar curva de politica sa mai scoata un ban de pe urma altor curve,sau politicul trece de la stadiul de curva la stadiul de peste si incaseaza taxa de smecher.

  32. @Paraipan: esti ambitios, da’ stii ca te ginesc dupa IP, portocaliu mic 🙂

  33. Eu am spus da. Presupun ca acele voturi pentru NU sunt majoritar femei.

  34. BA,DA ESTI DRACU GOL,AUZI TURCESCU SI MORAR SUNT CURVE HA,HA,HA,HA,HI,HI,HI.
    AUZI,DA ANAL VOR?CU ORALU STAU EI BINE…

  35. Din moment ce Udrea e in mijlocul reflectoarele de atata vreme, am putea sa le scoatem la lumina si pe celelalte. Ar exista un minim de control in cazul asta si nu cred ca ar fi vreo tragedie, pt ca oricum politia le da drumul dupa o eventuala plimbare la sectie, daca e si-aia.

  36. ea exista,depinde de noi sa ajutam VICTIMELE prostitutiei(nu de cele/cei care o fac benevol),acele femei si copii constranse sa se prostitueze pentru profitul unora..traficul de persoane mi se pare cea mai ingrozitoare indeletnicire dintre toate ramurile crimei organizate la nivel mondial si raman tampit cand vad atat de multi bani indreptati spre lupta anti-drog si atat de putini directionati pentru salvarea victimelor traficului de persoane..dar de..puritanismul american e inca la moda

  37. Nu stiu ce s-a comentat pt. ca n-am timp acum sa citesc … Nu cred ca vor veni bani la buget din aceasta impozitare pentru simplul fapt ca este mai profitabil sa nu-l plateasca. Prin urmare, vor prefera sa lucreze la negru dand spaga politistilor. Pisica moarta va fi aruncata din ograda politiei in cea a Garzii Financiare. Doar un mic procent va dori sa lucreze “legal” platind sume modice deoarece nu cred ca va sta cu noptile cineva la filaj ca sa numere clientii!?!

  38. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Eu sunt de acord cu legalizarea si sa va spun de ce:
    -dintotdeauna a existat prostitutie,din vina sau fara vina parintilor sau a altora si va exista mereu;
    -s-ar igieniza sistemul public si s-ar asigura o protectie sanitara si morala a celor care o fac si a celor care o intretin;
    -s-ar elimina ,poate,exploatarea pe care o fac cei care se ocupa si organizeaza in subteran aceasta meserie,pentru cei ce se prostitueaza;
    -poate ar scadea numarul celor care se supun prostitutiei;
    -ar castiga si statul prin taxele pe care,banuiesc,ca le vor impune.

    Va doresc o seara buna,cu acelasi re4spect,
    IoanaP

  39. am votat nu.
    Pentru a-l scapa de o grija pe copilul care este intrebat cu ce se ocupa mama sa? ca sa scap pestii de grevele prostituatelor, sa scap guvernul de protestele barbatilor grasi si cu puta mica , pentru ca sunt preturile prea mari.

  40. de ce pedepseste statul roman furtul din buzunare? pt ca nu suporta concurenta!
    de ce nu vor liberalii legalizarea prostitutiei? din acelasi motiv…
    ca eu nu cred ca mai putem vorbi de doctrina sau de altceva atata timp cat pe orice subiect public abordarile diverselor partide nu sunt consecvente cu propriile programe ci raspund unei singure nevoi, egoiste – goana dupa voturi, foamea de voturi…
    pe de alta parte, in inconsecventa lor, liberalii sunt consecventi cu ei insisi – aceleasi balbe le-au comis parca ci cu blestemata aia de taxa auto (ei au mers pe varianta protectionista a importatorilor de masini noi impotriva importatorilor de SH) si in alte subiecte.
    abordarile lor nu au fost liberale ci populiste (din pacate pt onor poporul, nu sunt singurii)

  41. Curvele sunt peste tot,din ministere, pana la opinca.Numai ca o recunosc tot cele amendate sau condamnate.Inafara de morala crestina pe care daca o invoci,risti sa cazi, azi, in desuetudine, copii nostri vor ajunge sa nu mai aiba notiunea exacta a “ordinii publice si bunelor moravuri”. Daca veti observa noua atitudine a tinerilor de azi, asta se datoreaza tot noua, adultilor. Ei se bat in strada, talharesc, se drogheaza( de ce nu, cand un viitor parlamentar european le sustine nevoile) sau se vor prostitua, de ce nu, doar e legal.Un mod probabil, mai le indemana, de a obtine bani.Si sa nu spuna cineva ca poate verifica acesta prestare de “servicii” si o va impozita. Cred ca mai multi bani vor aduce amenzile, decat impozitarea.

  42. Dur de tot update`ul :)).Nici nu ne dam seama cate campanii electorale sunt platite din banii de la curve.Chiar daca si daca s-ar legaliza tot la ei ar ajunge banii,de ce sa imparta cu statul?

  43. sigur da, pt. ca de abia astept sa vad, dupa legalizare, un mars al curvelor in fata parlamentului, purtind pancarda:VENITI CU NOI

  44. Si mai e ceva: e mai greu de dovedit de catre procurori diferenta intre cine face trafic de persoane( fara consimtamant) si cele care o fac pentru prostitutie legala. singurul lucru bun e in “ograda” patronilor,ca nu vor mai plati amenzi.

  45. Domnu Vector,

    Parerea Noricai nu este de conjuctura, este cunoscuta de ani de zile.Nici eu nu sunt de acord cu legalizarea prostitutiei, sunt crestin ortodox! daca este cea mai veche meserie din lume , nu inseamna ca este si cea mai buna ….

    Maxi!:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.