Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Scoatem curvele din subteranele legii?

Scoatem curvele din subteranele legii?

Liberalii au găsit o temă de campanie spectaculoasă: legalizarea prostituţiei. Mai concret, Norica Nicolai a acuzat public actuala coaliţie de guvernământ că, pe fondul disperării generate de subţirimea bugetului, ar vrea să scoată curvele la lumina legii. Evident că PNL mizează, la afacerea asta, strict electoral (dar în totală contradicţie cu liberalismul, după umila mea părere, dar ce mai contează azi doctrinele?), pe revolta puritanilor bisericoşi împotriva neobrăzării de a controla un fenomen oricum existent şi de nestăvilit pe care-i mai comod să te faci a-l ignora.

[poll id=”20″]

Că să n-avem vorbe, vă anunţ cât se poate de festiv că, dacă Guvernul Boc va avea curajul să legalizeze prostituţia, părerea mea e că ar fi prima lui măsură înţeleaptă de la instalare (controlul infracţionalităţii, bani, sănătate etc). Dar nu cred c-o va face. Pentru că, indiferent cât de mare ar fi foamea de bani, e greu de suportat, într-un an cu alegeri prezidenţiale, furia anti-curve (declarativă şi ipocrită) a unei bune părţi de popor care se uită la filme porno pe cablu, bate palma-n baie cu voinicu’ mădular şi oficial condamnă prostituţia. În plus, iar aici nu suntem nici măcar originali, banii negri pe care-i produce sexul pe bani se strâng, cât se poate de piramidal, câtre vârfurile politice şi administrative ale societăţii. Deci nu e loc…

Întrebarea mea pentru voi, comentatorii blogului, este cuprinsă-n poll-ul de mai sus. M-ar interesa – dacă nu cer mult – şi nişte argumente raţionale pentru votul vostru.

UPDATE: Spre ruşinea mea, abia azi aflai că ieri fu ziua internaţională a curvelor. Un sincer şi călduros La mulţi ani domnilor Radu Moraru şi Robert Turcescu!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

145 thoughts on “Scoatem curvele din subteranele legii?

  1. Am votat cu legalizarea… Argumente mai rationale decat ai dat tu nu am… Prostitutia exista oricum, cineva ia bani pe chestia asta ( fie pentru c-o practica fie pentru c-o controleaza) si atunci de ce sa n-o scoatem la lumina?!…Un posibil motiv ar fi cel spus de tine si in care cred si eu… Cei care o controleaza acum ( mai de la varf asa) sunt cei care sunt cei mai puritani declarativ…

  2. Am votat da pentru:

    1. bani la buget
    2. politaii nu vor mai lua shpaga de la bordelurile clandestine sau de la prostituatele de pe sosea
    3. actiuni dure impotriva acelora care practica prostitutia ilegal, asa sper
    4. sanatatea prostituatelor si a clientilor
    5. prostituatele vor avea pensie, sunt curios la ce grupa de munca vor fi incadrate

  3. Degeaba se va vota “DA” coplesitor aici ( si eu am facut-o) fiindca nici un guvern n-o sa faca asa ceva . Poate peste inca una-doua generatii.
    Argumentele rationale sunt multe, cele contra sunt legate de bigotism, implicit de prostie Ma mira si nu prea prostia candidatei PNL.

  4. corect spus “in totala contradictie cu liberalismul”. how low can you get pentru un vot? iata!

  5. pro 🙂 din motive economice, bani la bugetul statului, bolile sexuale nu se vor mai raspandi ca acum, reducerea ifractionalitatii iar fetele n-ar mai pleca prin Spania si Italia sa “munceasca” 🙂

  6. Pingback: CURVE «
  7. Ce onoare sa comentez eu primul! Am votat da, pt. ca, spre deosebire de altii, inca mai sper sa se schimbe cate ceva in tarisoara asta. Am oscilat intre da si nu, cu argumente puternice pentru ambele raspunsuri.Am ales da pt. ca sper ca sarmanele alea (pe care, e drept, nici eu, nici tu Victore, nu le-am pus acolo, dar fata de care simt o mila destul de greu explicabila)sa dispara de pe la colturile intunecate sau de pe centuri, sa beneficieze de asistenta medicala,eventual sa mai plateasca niste banuti statului.Poate prin legalizarea prostitutiei va mai scadea si “sclavia sexuala”.
    PS: Recitind comentariu, remarc ca vreau ca fetele sa dea niste bani statului, adica sa-i mai imbogateasca un pic pe smecheri…(Badea m-ar face idiot pentru asta).Gandindu-ma asa, acum parca n-as mai vrea legalizarea…Ehh, ce mai conteaza 1000 de Q7 in plus, daca fetele alea scapa de statul pe strazi, batai, violuri etc.

  8. @cetateanu :
    1. nesemnificativ
    2. ba din contra vor lua si-mai-si de la “neoficiale” , mai putini de la “oficiale”
    3. “Masuri dure” ? De protectie poate
    4. singurul argument corect
    5. curva nu iese la pensie decat cu picioarele-nainte 🙂

  9. Salut!
    Stiu ca e stupid ca scriu si fac oferte aici, insa deh, disperarea te impinge la multe.
    Varianta scurta: ce mancati voi la munca? Am deschis o firma de catering de cateva luni si ma lupt cu disperare sa fac rost de comenzi! In general in cladirile mari n ai acces iar flyerel nu par a fi o solutie in aceasta perioada. Mancarea chiar este foarte buna, portiile sunt mari, preturile decente! Site-ul nostru este http://www.citymeal.ro.
    Lasand la o parte simpatiile si felicitarile, chiar mi-ar placea sa va hranesc si as aprecia foarte mult ajutorul vostru macar in sensul ca ati incerca sa mancati de la noi!
    Totoata, un raspuns, fie el si negativ, este uneori mai bun decat orice tacere, astfel incat te rog sincer sa imi spui ca nu esti deloc interesat daca gasesti acest mesaj ca fiind neavenit.
    Rog intru nepostare si raspuns la [email protected] sau la [email protected].
    Multumesc, ma inclin cu voie buna (inca)
    Irina

  10. Era vremea legalizarii curviei si preacurviei, aceasta meseriora e de cand lumea si pamantul si mai bine sa fie legala (legislativ si medical cat de cat ) decat ilegala .Si cand e legala ai destula ilegala darmite cand e ilegala , cel putin se scoate ceva cu legalizarea ei. Sunt pentru intotalitate !!!! Traiesc in strainatate de 14 ani si e legala , asa mi se pare normal sa fie intr-o tara europeana . Ciutacule te salut si numai bine tine directia tot asa .

  11. Vot impotriva.
    De ce ? Argumentul numarul unu este faptul ca aceasta este alegerea mea. Ca asa-i la vot. 🙂

  12. @Irina Georgescu: n-am apucat sa mai citesc aia cu nepostarea si m-ai prins intr-o zi buna. sper sa-ti foloseasca la ceva si sa ai succes in biz.

  13. da.
    daca sunt destule curve in politica, macar sa si-o traga legal. desi nu sunt convinsa ca or sa plateasca si impozite 😉

  14. am votat ca da, din aceleasi considerente ca ale Cetateanului Turmentat…numa ca m-am grabit mai bine, citeam mai intai pana la capat…e mult prea inteligenta miscarea…ca sa se realizeze…

  15. @Mos Califar,

    Stii ce e paradoxal? De obicei, cand ai vechime in campul muncii iti creste salariul. La ele vechimea o sa le scada salariul. =))

    si mai am un argument valabil pentru legalizare:
    – nu ma mai intreaba combinatorii pe strada “domnu’ iti dau o fata?” pentru ca o sa fie firma mare si luminoasa la poarta =))

    *regret ca nu am cumparat domeniul cruceadepiatra.ro, l-as fi vandut pe bani buni…

  16. Cum ziceam: Ori sa se legalizeze, primesc, dar atunci sa se scoata si adulterul din codul familiei (in proiectul de cod penal parca nu mai e nici macar contraventie), ori sa nu se legalizeze, dar atunci sa se mai inchida ochii pe ici pe colo.
    Altfel, ori nu arati buletinul cand iti cere fata numele sa ti-l treaca pe chitanta (fals in acte) ori nu prezinti chitanta spre decont consoartei (inselaciune) sau contabilei (evaziune).
    Si daca tot e proiect, mai adaug una: sa se legalizeze si prostitutia masculina. Sa manance o paine cinstita si acea parte a presei…

  17. Sunt pentru legalizare. Insa, avand in vedere ca dezincriminarea prostitutiei (care nu e acelasi lucru cu legalizarea) a iscat asa de multe controverse, ma indoiesc sa se reuseasca legalizarea.

    Legalizarea ar avea ca efect principal reducerea sau poate chiar eradicarea proxenetismul, fapta infit mai periculoasa decat prostitutia. Prostituatele vor avea curaj sa ceara ajutorul politiei si isi vor da in gat pestii.

    Momentan, pasul inainte a fost facut prin dezincriminarea cersetoriei si prostitutiei in noul Cod Penal. Exista insa multi ipocriti si mult prea multi comunisti care se dau Maica Theresa cand ei reguleaza tot ce prind ca sa fie acceptata legalizarea.

  18. @popescu: da, mai ales la drum lung, ascultam in familie 🙂

  19. Cu ce suntem noi mai diferiti de Olanda,Germania ?
    Consider ca daca s-ar legaliza prostitutia am mai reduce putin din handicap.
    Si chestia asta are doua taisuri:daca da,va diminua bugetul organelor in drept;daca nu vom fii mereu diferiti de alte tari .
    Plus de asta cine are chef de munca in guvern ?

  20. Sper ca intr-o buna zi Romanaia mentalitatea (majoritatii) romanilor sa se schimbe.
    Ce cauta crucea in parlament?
    Cum e posibil ca presa sa faca asa un scandal in legatura cu pasapoartele biometrice? De unde au scos ca fiecare pasaport are inscris 666?
    Ma ingrozesc cand vad oameni adunati la moaste,apa sfintita, etc.
    Creationism in manuale de biologie?!
    Ore de religie obligatorii?!

    Desi in ultimii ani multe s-au schimbat/modernizat, eu consider ca aceste schimbari au avut loc la suprafata, in sinea lor romanii (majoritatea) ramanand niste medievali.

  21. Atat am de spus despre opozitia liberalilor:
    a urla din strafundu’ plamanilor texte destepte
    despre asumare si a milita in acelasi timp
    pentru neasumarea legala a unor probleme
    pe care nu le putem matura sub pres nicicum
    e o forma de ipocrizie politica la fel de penibila
    ca si promisiunile maro retractate dupa un fel de
    great awakening intamplat, culmea,
    imediat dupa instalarea guvernului.
    Cam atat.
    Despre doctrine politice cred ca suntem de acord cu totii
    ca devenim caraghiosi daca ne intindem sa povestim.
    Avem trei adunaturi mai pronuntate in politica:
    grupa mare, grupa mijlocie si grupa mica,
    unde categorisirea se face strict dupa numarul membrilor de partid,
    in nici un caz dupa realizari sau alte marete porniri doctrinare.

  22. Is curios daca se legalizeaza ii baga si TVA? Va fi mai scump deci? Si daca nu vreau factura pentru decont pe societate imi va da fara TVA? Si ca in orice breasla cum e cu munca la negru? Sau le va da comision din vanzari? Vor avea program de 8 ore cu LIBER Sambata si Duminica? Stii cear fi curios: sa iti vina desfasuratorul de cont la sfarsit de luna si sa puna nevasta mana pe el, sau barbatu ca probabil va fi si pentru bordeluri pentru femei. Sunt curios din 80% VOTAT DA cate fete sau femei au fost. Apropo am votat DA. Nu ca ma voi duce la ele vreodata.

  23. Un studiu făcut pe o serie de ţări în care prostituţia este legală (Turcia, SUA, Zambia, Africa de Sud, Thailanda) a relevat un procent de 81% dintre respondente care au mărturisit că au fost ameninţate fizic în prostituţie, 73% au fost atacate fizic, iar 68% au fost ameninţate cu o armă. Cu alte cuvinte, dintr-un fenomel marginal şi promiscuu, s-a ajuns la un fenomen de masă, dar la fel de promiscuu. Singurul avantaj este impozitul pe sex care mai aduce bani la buget.

    Am să închei cu un fapt real, care arată cât de disfuncţională este introducerea legală a “curvăsăriei” în societate. În urmă cu câţiva ani, Daily Telegraph relata cazul unei profesoare din Germania, care a rămas fără un loc de muncă şi a apelat la biroul de şomaj. Funcţionarii au trimis-o la un bordel, pentru că aveau disponibil posturi de “sex workers”, adică de prostituate. Deoarece tânăra nemţoaică a refuzat acest interviu, i-a fost retras ajutorul de şomaj şi dreptul la pensie.
    Inconstientii care doresc legalizarea acestui flagel, nu realizeaza ca-si pot implica mamele, surorile, sotiile, ficele, s.a.m.d. in aceasta mizerabila afacere. Se intampla astfel de drame.

  24. Mama, ce de pareri, avizate cred. Eu am votat ca o ignoram. E mai mioritic asa. Si apoi am vrut sa anticipez si cum se va intampla. Nu uitati ca peste 50 % din populatie traieste la sat. Sa auzim de bine.

  25. Polonia a reusit sa aiba crestere economica pe criza printr-o serie de masuri luate de niste unii capabili(marirea accizelor la tutun,bauturi alcoolice etc.)Ale noastre necuvantatoare vin cu legalizarea marijuanei,legalizarea prostitutiei,imprumut de la FMI acordat bancilor…nu-i misto???

  26. Versul cu “poftiti in scaunul electric sa va odihniti” ar trebui sa devina sloganul electoral EBA.

  27. 1. Pentru ca ar cotiza si ei (pestii si curvele) la buget.
    2. ca ascunzand gunoiul sub pres oricum nu ajuta; tot in mizerie traiesti. Asa ca mai civilizat e sa-l aduni frumos, il pui in sac, in functie de ce e si-l trimiti la reciclat.
    3. Si, de orgoliu, pe cuvant de nu m-as simti mai bine daca barbatu-meu m-ar traduce cu o curva cu acte (cu toate analizele la zi) decat cu cine stie ce pipita care mai are si pretentii dupa aceea.(acum nu ca ar fi infidel… dar daca…:))

  28. @Ciotku: apreciez discutiile in contradictoriu, cu amendamentul ca v-as fi recunoscator daca v-ati abtine de la categorisirea celor care au alta parere. in alta ordine de idei, mi-ar folosi un link care sa ateste ca-n musulmana Turcie s-a legalizat prostitutia. ar fi chiar o stire pentru mine…

  29. Am votat si eu DA. Bineinteles, niciodata in viata vietilor noastre nu se va legaliza cea mai veche meserie din lume… Ce n-ar face unii pentru un vot pe 7 iunie? Banuiesc ca intreaga Romanie se va transforma daca s-ar legaliza. Multi afaceristi s-ar reprofila pe acest domeniu, de unde, mai multi bani la stat, satisfacerea poporului (ca tot asta se doreste)…

    Oricum,legal, nelegal, nu cred ca pentru fetelor care “lucreaza” se va schimba ceva in bine. Chiar credeti ca isi vor da pestii in gat??? Sunt prea sus domnilor, prea sus in lacul asta de faradelegi din tarishoara noastra…

    Numai bine Victore!!!

  30. Eu, bunaoara 🙂 , astept sa’ti multumeasca Turcescu pentru urarea, fie ea oarecum tardiva, pe care i’ai facut’o …

  31. Domnu taliban Ciotku. Am si eu o intrabare la dvs:

    Flagelul asta cum ii ziceti dvs, eu prefer sa ii zic meserie, exista cam de multisor (cateva mii de ani) si peste tot in lume, in ciuda “tutlol” celor care au incercat sa il eradicheze.
    Credeti dvs ca se va schimba ceva de acuma incolo?
    Va asigur ca nu, indiferent cat de inversunati sunt cei ca dvs. Iar faptul ca nu scrie in lege ca e permis doar ascunde gunoiul sub pres.
    Deci impacati-va cu gandul asta: prostitutia va exista si nu aveti ce face impotriva ei. Poate doar o partida de lucru manual in semn de protest.

  32. @Ciotku

    Si uite-asa ne-ai demonstrat utilitatea legalizarii prostitutiei.
    Pai daca fetele alea sunt amenintate si brutalizate,
    le opreste cineva sa-si gaseasca o slujba realmente utila?
    E din nou vorba despre asumare.
    Vrei sa faci bani in felul asta? Ok, asuma-ti consecintele.
    Intreaba-i pe oamenii de televiziune cate amenintari inghit
    in interval de un an de zile. Ce zici, sa-i ascundem?

    Cat despre cazul din Germania,
    anomalia nu e de cautat in legalizarea sau negalizarea prostitutiei,
    ci in atitudinea functionarilor care au creat acest caz.
    Sa nu amestecam lucrurile.
    Faptul ca odata cu legalizarea prostitutiei ies la iveala
    si alte probleme sociale sau punctuale
    nu inseamna decat ca ele ies la iveala,
    nu ca sunt niste noutati.

  33. se gasesc argumente de ambele parti. daca o legalizam zic unii mai scoatem un impozit, mentinem anumite boli venerice sub control, mai reducem din spaga politistului. Dar totusi chiar asa? Asta inseamna civilizatie? Aici ne poticniseram? In curve?

  34. @Catalin: daca informatia-i corecta (la cate tampenii despre mine am citit pe Wiki, am dreptul de a fi sceptic), atunci tocmai am aflat o stire. pana atunci, insa, ia un exemplu de rigoare la Wiki

  35. Da, ar fi o gramada de bani la buget daca statul ar sti sa suprevegheze incasarile. Ce pacat ca de acesti bani nu se va vedea nimic concret realizat. Sau o sa fie panouri cu inscriptia ” Aici sunt banii de la curve “.
    Ar fi bordeluri pe categorii de nr. de stele iar boschetii din jurul lor o sa colcaie de paparazzi. 🙂

  36. In mod normal as fi votat da, sigur nu as fi votat nu, dar in final am ales pentru “ne facem ca nu exista” pentru simplul motiv ca este ultimul lucru care ma preocupa la ora actuala si cosider ca este ultima dintre problemele cu care se confrunta Romaniain prezent. Este doar o alta diversiune, un alt subiect fierbinte care sa ne faca se ne indepartam atentia de la adevaratele probleme din tara si sunt efectiv satula de aceleasi scenarii mereu. Pentru moment asa vad situatia.

  37. Legalizarea prostituţiei este un lucru absolut normal şi civilizat, dar curvele nu se vor legaliza curând nu din motive de moralitate, ci pentru că reprezintă o sursă importantă de bani negri pentru toată fauna politico-administrativă.

  38. Mai baieti stati linistiti, nu banuiti ce cereti. Pai ati uitat ca stam in Romania? Si chiar de e o lege aparent simpla o manelizam si cine stie ce monstruozitate iese!

  39. atul in sine de a da bani pt sex nu mi se pare ceva atat de groaznic. ca sa nu mai zic ca se si practica extrem de mult in ultimul timp in romania in varianta “posetute si masinute pt sex” si i se mai zice si dragoste. pacatu mai mare mi se pare mie asta cu prefacatoria. burtosu de 60 de ani si cu 50 de vile + pitzipoanca de 20 de ani cu buzucele cat castravetii si tatele cat pepenii = love.

    in plus, intr-o tara cat de cat functionala, prostitutia ar putea fi mai controlata si mai putin periculoasa daca ar fi legala..
    desi in romania gandul ca asa ceva ar putea functiona e destul de naiv. de fiecare data cand ni se deschide o portita turma o ia la goana si rupe tot gardu
    in concluzie as cam zice da dar cu tremur de mana :))

  40. De ani buni se discuta despre LEGALIZAREA PROSTITUTIEI! Nu stiu daca poate fi o tema serioasa de campanie, dar cum prostitutia in Romania este in floare- a se vedea multimea anunturilor “matrimoniale” din mai toate cotidianele centrale, n-ar fi rau ca statul roman sa castige si EL o parte din banii proxenetilor si miilor de tarfe existente la aceasta ora pe plaiurile mioritice.
    Deci sunt PENTRU LEGALIZATEA PROSTITUTIEI, care oricum s-a dezvoltat foarte mult in ultimii 20 de ani.

  41. ma intreb cati dintre cei care au votat “da” sunt parinti de fete. si ma mai intreb cum ar reactiona cei care sunt parinti de fete daca fiica lor le-ar marturisi intr-o zi ca ar vrea sa se faca prostituata…

  42. Io zic ca-s mai mult ca legale. Sunt chiar din alea alese. Pai, nu sunt ele la putere?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.