Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Despre presă, genunchi şi educaţie…

Despre presă, genunchi şi educaţie…

Ceea ce se petrece în piaţa media în ultima perioadă, după destructurarea Realitatea Media şi punerea la dispoziţia puterii politice a rămăşiţelor sale, se subsumează acţiunii organizate şi concertate de terminare a trustului Intact. Revelaţii subite şi amplu mediatizate ale unor foşti angajaţi (după ani şi ani, nu puţini, în care nu le-a puţit nimic, nu s-au simţit oprimaţi şi folosiţi), plecări finanţate gros ale altora (legitime din punctul lor de vedere, dar către destinaţii bizare, de la posturi de televiziune încă inexistente până la altele care nu aduc lunar publicitate comercială nici pentru plata curentului), presiuni economice, ameninţări voalate sau directe asupra patronatului, acţiuni coordonate de compromitere publică a vocilor sale exponenţiale. Tot aud hitul cu libertatea absolută a presei, în general, şi a liderilor de opinie de a critica regimul pe posturile de televiziune şi mi s-a acrit.

Hai să facem împreună un bilanţ rapid. Cu excepţia Jurnalului Naţional şi a Antenei 3 (bine, adaug şi Observatorul Antenei 1), ce ziar central (din puţinele care mai apar) sau post de televiziune are o politică explicită anti-putere? Evenimentul zilei şi România Liberă sunt, transparent, ale lor. Adevărul a devenit, de-o bună bucată de vreme, mai portocaliu decât ele la un loc. Puterea e de prea puţin timp pe piaţă, o scaldă benign, uşor neutru, şi nu e, cel puţin deocamdată, în măsura să facă jocuri politice influente. Gândul a rămas doar în online şi, oricum, nu a deranjat vreodată prea tare, programatic, puterea. TVR, B1, 10 tv sunt portocalii până-n măduvă. Pro TV şi Prima se dau generaliste şi apolitice, dar, de fiecare dată când interesul o cere, susţin pe faţă interesele, poziţiile şi liderii puterii. Realitatea TV mai are numai câţiva realizatori care cârâie, dar ies unul câte unul de pe post (apropo, a remarcat cineva dispariţia din grilă a emisiunii lui Radu Soviani?). Restul nu contează. Internetul politic, zona de bloguri active, e dominat copios de curentul portocaliu (mai nou, violet). Şi atunci unde-i valul ăla mediatic dăunător şi nedrept pe care-l reclamă liderii politici aflaţi la putere? Vă spun eu, nicăieri!

De ce se zbat să ne închidă şi nouă gura? Fiindcă vor să controleze absolut tot! Iar tentaţia absolutului face parte – scrie-n cărţile de istorie, nu inventez eu apa caldă – din caracteristicile oricărui regim totalitar. Ce va face trustul Intact? Habar n-am. Fondatorul lui a spus, acum un ceas şi ceva, că nu se îndoaie. Sper să aibă genunchii la fel de tari ca până acum. Ce voi face eu? Nimic special. Voi scrie/spune – cât timp voi avea unde să mă exprim, indiferent de ameninţări, insinuări, monitorizări şi interceptări telefonice, încercări de decredibilizare – ceea ce cred. Departe de a fi întruchiparea perfecţiunii umane, erou sau vreun cyborg, aşa am fost educat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

120 thoughts on “Despre presă, genunchi şi educaţie…

  1. @ Nostradamus
    ba da, normal ca imi e clar ca Basescu e spion la licuriciul al’ mare…doar ca mintea mea refuza sa creada (cel putin deocamdata) ca or fi chiar asa, pe plan international, numai politicieni diabolici si interese obscure…in cazul asta, inseamna ca nu mai e nimic de facut? sa nu facem nimic? sa ne resemnam? inseamna ca ne-au invins deja…putem sa ne retragem in padure si sa ducem vieti solitare, de pustnici, asteptind sa treaca timpul nostru, sa ne traim viata sub Basescu, FMI, Iluminati si care dracului or mai fiind pe acolo si care vor sa controleze ei fiecare rasuflare a noastra…
    si mai e un lucru – in alte tari nu sint interesele obscure internationale? si totusi cehii, ungurii, polonezii, slovacii nu sint rupti in cur si morti de foame ca noi…

  2. De mult asteptam sa mai atingi un pic media romaneasca cu o scurta descriere. Pro TV si Prima TV se duc asa cum bate vantul si asta nu de ieri de astazi ci din perioada PSD desi acolo multi realizatori sunt strans legati de PSD. Ramaneti voi si o mica haita de la RTV pe baricade in lupata cu puterea totalitara desi Vlad trancane ca o moara stricata. Esti pur si simplu realist Victor Ciutacu in ceea ce spui si te respect. Presa romaneasca este strans legata de societatea in care traim, iar ziaristii si realizatorii din media nu se deosebesc de tanti Tanta de la Ciolpani care voteaza cu PDL pentru ca-i da o galeata si o coada de peste. Prostul nu este prost destul pana nu se c.. in drum spune o vorba romaneasca, ziaristii nostri sunt prosti cu carte unii dintre ei ceea ce este mai grav, ei nu se c.. o data in drum ci isi muta toata haznaua acolo si mai isi chiama si cativa colegi sa puta mai tare. Stati pe baricade fratilor, nu mai dureaza mult pana cand o sa plece alcoolicul si acolitii lui, atunci sa-i vedem pe deontologii de astazi, oare or sa fie muritorii de foame de maine ? Nu cred asta cu pareare de rau desi mi-ar place asta foarte tare, basauri de pupat in tara asta se vor gasi mereu.

  3. Scriam mai deunazi,ca Realitatea a fost data GRATIS prin intermediul lui Elan,PRIETEN BUN al lui Blejnar.Fiscu’ de data asta a actionat exemplar,dupa o perioada in care nu reusise decat alungarea catorva redactori.Cred ca vor urma si altii.Cat despre exemplul cu Gandul,nu pot decat sa observ ca Basel,cu tot tupeul lui, se abtine de a zice ceva despre CTP,il opreste CEVA din perioada petrecuta la primarie.Presa ,in general,trebuia sa se astepte la asa ceva,atunci cand” inchidea ochii”,la excesele politicianului cu nume de vant.

  4. Stiu ca nu-ti plac link-urile, asa ca redau mai jos un articol foarte interesant aparut pe catavencu.ro, astazi. E in deplina consonanta cu ce spui tu si vine si cu un damf…

    “O să citiți mai jos lucruri incredibile despre George Maior, șeful SRI. Incredibile pe dracu’, dar, între noi fie vorba, se cuvine să ne arătăm cînd și cînd mirați. George Maior ăsta vorbește de o bucată de vreme cu figuri proeminente din mediul de biznis. Mai un șef de companie petrolieră, mai un barosan de la telefonia mobilă, mai un director de bancă, în fine, conversează omul cu greuceni care își odihnesc bucile pe multe miliarde private. După creveții în sos de lămîie, dorada coaptă în sare, pieptul de rață confiat, tiramisu și păhărelul de Amarone, cînd s-a ajuns la coniac sau chiar înainte, la selecția de brînzeturi, Jorj trece la atac. Dragă, nu te mai grăbi cu bugetele de publicitate. Nu mai da reclamă colo și colo, fiindcă-s bani irosiți. În șase luni, presa va fi total reconfigurată, zice el înțelept, clipind din ochi cu subînțeles.

    Cele șase luni încă nu s-au scurs, dar e limpede că Maior a vorbit cu miez. Bugetele marilor advertiseri ocolesc o anumită parte a presei, cum au președinții noștri obiceiul s-o numească. Unele ziare s-au retras de pe hîrtie, altele s-au retras de tot, peste altele vin controale, șicane și concedieri. Pe cadavrul presei ostile urmează să îmbobocească presa utilă, cea care chiar merită atenția publicitarilor timorați și zăhărelul bugetelor de stat. Cinste ei!”

  5. Pai, “valul mediatic daunator si nedrept” este Intact-trust.El trebuie sa dispara si ma gandesc ca ne intoarcem in timp, cam prin anii’47.Vom avea un singur partid , un singur conducator , o singura “Scanteie”. Batalia PD-L nu este cu recesiunea, ci cu presa obraznica, cu cetatenii obraznici si puturosi,cu pacientii, cu copiii si mamele, cu profesorii si medicii,sindicatele, etc. Cand le va face la toti ” ciocu’ mic”, vor putea domni pana la adanci batraneti cu fiicele, nepotii si stranepotii lor.
    Care este motivul real al lui D. Patriciu de a vinde “Adevarul” ?

  6. @ioana s.

    Evitarea falimentului. Si l-a vandut tot lui, de pe “persoana fizica”, pe firma. Smenuri arhi-cunoscute…

  7. @john doe: am mai auzit asta. si zau ca inclin sa cred; ma rog, in afara de ce stiu sigur…

  8. Aceleasi lucruri pe care le semnalezi aici le’am observat si eu, dar si oamenii care gandesc in mod rational.
    Cred ca in urmatoarele luni, una din principalele teme zilnice la televiziunile/ziarele puterii, vor aparea din ce in ce mai multe atacuri la adresa trustului Intact. Se vor trezi alti neni care au fost la “Felix” si au fost fortati sa manance cacat, avand stipulat in contract ca daca nu fac un anume lucru platesc 1 mil de dolari catre trust, de parca au fost fortati sa semneze contractul. De aici deducem, dupa spusele lor (care vor veni), ca si ei sunt manipulabili.
    Cred ca vor aparea si celebrele stenograme, ca doar asa e procedura.
    Sunteti ultima voce care mai striga in tara asta, pentru ca pana si cetatenii stau in case si ASTEAPTA sa le dea Dumnezeu.
    Cred ca numai avem mult timp la dispozitie sa iesim in strada pentru a ne spune cuvantul; fapt ce mi se pare de neiertat pentru un popor capitalist.
    Cred ca singura noastra optiune este sa ne spunem pasul si la urmatoarele alegeri sa’i evitam pe cei care tind sa manipuleze publicul. Experienta Basescu mi se pare suficienta si mi’as dori ca oamenii sa invete sa vada dincolo de cuvinte.
    Respect.

  9. In SUA se organizeaza o competitie pentru cele mai adecvate definitii ale unor termeni contemporani.
    Pentru competitia din 2010 termenul de definit a fost “corectitudinea politica”.
    Castigatorul a dat urmatoarea definitie:

    “Corectitudinea politică este o doctrină cultivată de o minoritate delirantă, ilogică, promovată de mass-media oficială, care sustine ca este posibil să apuci o bucată de căcat de partea curată”.

  10. @ Ciprian, Vlad și alții …

    Aveți cumva capete de slugi măi băieți? Ori, mercenariați???

  11. pai cine se mai uita la televizor in ziua de azi? 😀 Ce mai conteaza de partea cui e o televiziune sau alta? Ma gandesc ca, de exemplu, daca se uita multa lume la A3 si Realitatea in 2009, nu mai castigau astia. Asa ca poa’ sa-si atraga de partea lor toata presa, pt. ca lumea, sau cel putin asa am io impresia, nu-i mai baga in seama pe niciunii.

    Cred ca dupa 20 de ani macar atata putem spune ca s-a realizat: majoritatea oamenilor, pe care-i duce cat de cat capu, si-au dat seama ca nu exista nici o diferenta intre partidu X si partidu Y. In afara de nume, evident.

  12. @FuXi la 16:55
    O variantă n-o exclude pe cealaltă, FuXi-san. Ba aş zice că merg mînă-n mînă.
    Banzai!

  13. Nene Victore e clar că deranjaţi şi că vor să vă “rupă gura”. Sper să nu să nu le iasă. L-am urmărit şi io pe mogul şi (iară) sper să nu-l lase genunchii prea curînd.
    Banzai!

  14. Şi totuşi, dacă nu mai e Radu Soviani, iar fătuca s-a dus la RTV şi nu la TVR sau labeunu, de ce să-l bănuim pe Elan, şi nu pe Ghiţă, că doar el e manager? 🙄
    Pe Creţulescu am de gând să o urmăresc câteva minute, că nu-mi trebuie mai mult să mă edific. Mai ales că o cam ştiu, în general. Dacă “e în schimbare”, se vede.
    De asemenea, subscriu în totalitate la rândurile lui Cătălin de la 12:46.

  15. FuXi-san, depinde la cine te bagi slugă de bună voie. În cazul portocaliilor io zic că n-ar avea. Minte.
    Banzai!

  16. @Invectiva :
    Stai …, stai olecuta …! E adevarat ca de multe ori “m-apuca dracii” si scarba cand vad imbecilitatea si mercantilitatea conationalilor nostri 😈 , dar in cazul de fata NICIDECUM nu ma refeream la a fi resemnat , ci la a fi AVIZAT si CONSTIENT de niste realitati (chiar daca triste si dezonorante pt. protagonisti – principiul de baza al lui Machiavelli se pare ca e mai actual ca niciodata … ). 🙁
    Pe de alta parte , stii cum se zice: “un om avizat e pe jumatate salvat !” 🙂 (mai greu e cu … cealalta jumatate ) . Eu DOAR ASTA am dorit … 😛

  17. Poate reuşiţi să rezistaţi. De altfel, dacă nu interzic Intact prin vreo şmecherie, nici n-au cum să vă doboare! Sunt încuiaţi rău… Criticile ar trebui să-i motiveze pe guvernanţi să facă progrese, dar n-au atâţia neuroni “la purtător”.

  18. Victore, auzind la nea Johnny Raducanu ca esti politician, m-astept sa ma poti lamuri si pe mine cum e posibil sa fii si adversarul lui Basescu si sustinatorul lui Udrea. Ca pe mine, care nu ma pricep la politica, ma deruteaza rau alde Bogdan Chirieac, Mircea Dinescu si Madalin Voicu…

  19. @Bubulea: asa am auzit si eu, dar era informatia gresita. deci nu pot sa-ti ofer un raspuns autorizat. insa pot sa-ti dezvalui ca, fara a-i fi vreun sustinator duduii, eu nu ma scuip cu Cocos 🙂

  20. Stiu, sunteti prea putini oameni de valoare ca sa va scuipati intre voi. In rest, nu-i bai, raman confuz in continuare…

  21. Maxima proprie:
    Dusmanul nu te poate infrage oridecateori te doboara. Iti revii si te ridici. Cel care iti da lovitura fatala, este intotdeauna un prieten.

  22. Sa ne impiedicam de niste cioate?!Never ever.Apreciez emisiunile si jurnalistii A3 pentru profesionalism,de aici imi extrag informatiile si apreciez verticalitatea voastra.Este foarte bine cand lucrezi intr-o echipa bine sudata,cum e A3,si verticala,asta trebuie sa va bine dispuna si sa va indarjeasca,cum o faci si tu,Victore.Oranjada asta s-a clocit,fermenteaza si face bulburoace.Stai sa-i vezi cum isi dau la gioale,trebuie sa avem si noi satisfactiile noastre.Mi-e dor de-o exclusivitate,ce-ar fi daca… e un exercitiu foarte bun,chiar baselu ar face-o,chiar daca nu-i convine!.Ghidusul isi vara iar codita!

  23. Soviani nu strica la antena3… pica minusa, mai ales ca pe economic e lipsa mare la voi.

    doi la mina, hai sa facem un miting in piata Universitatii impotriva dictaturii securiste a lui basescu. Tu, Badea si vedem cit de singuri o sa fiti?! Macar din curiozitate. In strada se simte pulsul cel mai bine.

    Fac pariu pe o bere cu tine ca esti doar resemnat si o sa ai o surpriza la citi o sa fim linga voi!

  24. Sunt curios ce se va întâmpla dacă USL-ul va câștiga alegerile dar cu 49% și Șeful va desemna un premier portocaliu. Sunt curios cum vor reacționa televiziunile, ziarele, blogării, dar mai ales alegătorii. Vom merge pe burtă, în genunchi?

  25. – Ce parere ai despre moartea militarilor romani din teatrele de operatii dein strainatate?

    -Se cunoaste de catre opinia publica aprobarea in urma cu 2 saptamini a legg care obliga militarii sa plece in misiuni externe,inclusiv zone de razboi “LEGEA 53 din 04. 2011.
    Chiar astept un comentariu in aceasta seara din partea dumneavoastra,consider ca sunteti in masura de al avea.

  26. citeva chestii interesante ce am vazut(mai mult auzit) ieri la tv:

    – Irinel a zis cit se poate de sincer si direct cea mai ok
    chestie pe care putea s-o spuna cineva in contextul actual;

    – “fiinta suprema” (vazind fragmente din interviurile anterioare)
    tine lectii de semantica: “iesim din recesiune dar nu si din criza”;
    ma gindeam daca tot d-l cu pricina da lectii de semantica si
    are cunostinte avansate de sintactica, etimologie, sinonime si
    alte chestii ce tin de limba romana, sa faca un mic efort sa
    incerce un alt cuvint in locul celui consacrat cu care ne
    asasineaza audio/vizual de citiva ani, adicatelea “Mogul”;
    de aceea, provoc fiinta extraordinara si prin ricoseu pe orice
    vuvuzela anexata sa utilizeze si urmatorul termen:

    “Tycoon”

    nu de altceva, dar devine plictisitor. macar pentru variatie…
    iar daca tot vine dinsul la teve sa ne explice cum e cu banii, sa
    faca tot ce-i sta in putinta sa transmita ca ar fi de dorit ca
    si romanii sa cheltuie banii aia de la UE;
    POST RESTANT: rugam analiza si raspuns legal 😉

    – tot aceeasi fiinta extraordinara pomeneste de relaxarea starii tarii
    de parca s-ar fi relaxat un (exemplu din anatomie) sfincter;
    relaxare ? 🙂 mai avem un pic si levitam precum in “Cuckoo’s Nest”;

    – wow… acelasi domn: “clientela transpartinica”; ok, de ce ai tolerat-o ?

    – the same: in care politicieni “nu mai are incredere”, in ai lui ?! 😀

    – musiu Boc zice ca Adrian Nastase are gura mare pe bloguri;
    ok, intrebarea e: Adrian Nastase nu mai are voie sa aiba pareri ?
    nu stiu ca d-l Nastase sa fi bagat Romania in criza; n-am fost
    niciodata un fan al domniei sale, dar acum am tendinta sa-i iau apararea;
    eu sper doar atit: ca d-nii si d-nele portocalii sa simta acelasi gust
    al umilintei pe care l-a simtit d-l Nastase, precum si restul poporului
    in anii de dupa 2004. atit. si cred ca e deajuns sa reevalueze.

    apropo, cum era trebsoara din “Codul Muncii”, aia legata de
    “obiectivele de performanta individuala” ? se aplica si ministrilor,
    sau doar “prostimii” (recte contribuabililor) de pe “plantatii” ?

    @violet (10 May 2011 la 12:12), cu scuzele de rigoare, daca tot avem
    nevoie de unitate, atitudine si exemplu, de acest miting (14 Mai) uitasi ?

    http://sindicatulcmd.blogspot.com/

  27. Asta pare a fi o continuare foarte potrivita a articolului de acum zile, cel despre singuratatea celui care ramane in fata glontului….
    asta in cazul in care nu o sa faca economie si o sa aleaga sa foloseasca ghioaga.

  28. @ ソリン :
    Eu am în agendă “Mişcarea contra Statului” din clipa în care am citit asta pe blogul lui Mircea.
    Am intrat acum pe linkul tău şi am văzut că e la 11 mitingul, deci e greu de crezut că putem ajunge şi noi. În funcţie de cât durează în Herăstrău ( care e prima alegere ), dacă mai e cazul, putem striga şi noi cu Dogaru, că am mai făcut-o în formaţie completă de trei, şi în faţa CNA.
    Sper că eşti de acord că, dpdv al imaginii, “Herăstrău” îşi are rostul său, ba chiar cred că va fi mai cu spor decât cealaltă manifestare. Cel puţin având în vedere faptele din trecutul destul de recent. Oricum, măcar de ne-am împărţi şi s-ar dori să se onoreze deopotrivă cele două acţiuni, şi nu s-ar sta “în balcon”!

  29. Citind unele comparatii care se fac intre situtia de acum si cea de dinainte de 2004, din timpul PSD-ului, imi dau seama ca poporul asta, a carui incultura sporeste pe masura ce scoala e distrusa sistematic, isi merita soarta. Basescu este atat de jalnic in raport cu Iliescu (cultura, educatie, scolarizare, competenta, adaptarea la fisa postului, structura psihica-rautatea endemica a marinarului ii emana prin toti porii,) iar Boc in raport cu Nastase !!!

  30. Nu cred ca trustul Intact va putea fi distrus.Ii
    cunosc si ii pretuiesc mult pe cei pe care ii vad
    si ii ascult la Antena 3.Pe sensul pe care merge
    aceasta tara vor incerca tot felul de lovituri.Ei,
    cei care vor dori sa distruga acest bastion al
    presei,se straduiesc cu tenacitate sa distruga
    un neam si o tara.Flota ,cefereul ,agricultura,
    sanatatea,scoala romaneasca ,toate au fost
    distruse.Si imaginea tarii in lume a fost
    distrusa.In dispretul lor ciocoiesc pentru
    romanul care nu se vinde si nu se transforma in
    animal pentru un blid de …linte,ne insulta ca
    neam , ca popor.Ei se lauda ca sunt alesii
    neamului , dar prin dispretul pe care il arata
    acestui neam lasa sa se inteleaga ca nu au
    urmarit decat sa insele, sa smechereasca niste
    naivi.Si pentru ca le a iesit se cred superiori
    iar pe romani ii cred prosti.Si cel ce distruge
    le spune si le repeta ca sunt limitati,au o
    tara de mana a doua,etc.Vor sa le distruga si
    sufletul, mandria de a apartine unui neam si
    unui loc pe lumea asta.
    Avem nevoie de ziaristii cinstiti care pot
    ajunge pana la noi.Sunteti dincolo de sticla
    televizorului sau a calculatorului,dar ne
    sunteti foarte apropiati.Va laudam, va citam,
    faceti parte din familie.Daca a zis o vorba
    cineva de la Antena 3 se comenteaza ca orice
    adevar pe care nu il gasesti pe toate drumurile

    au o
    tara de mana a doua s. a. m. d.

  31. Cum pot fi calificati cei care mai cred intr-un presedinte care le spune ca tara in slujba careia s-a pus, la cel mai inalt nivel, nu poate fi vizitata decat de sus, din helicopter ?!

  32. Se zbat sa va inchida gura pentru ca empatizati cu oamenii.Manipularea nu e usoara,e pur si simplu o arta.Nimeni nu poate controla mintea unui om si nici nu poate anticipa reactia lui pe viitor.Inca nu s-a inventat legea prin care sa poata fi controlat gandul.

  33. Nassau, Bahamas, locul perfect sa deschizi barul:) Au rechini dar sunt diferiti de ce avem acasa…..

  34. @violet: sper sa putem tine pasul la 12Km/h cu Mircea si Carmen (7Km in 34 de minute)

    despre oranjati nu cred ca or sa faca nimic
    “spectaculos” pentru ca si ei stiu ca lumea
    e cu capsa pusa si daca impingi un om peste
    limitele lui, uita de frica, mizerie, foame
    si nu-l mai poti controla 🙂

  35. @Ramona: n-am nici milionul care sa ma indemne si parca nu mi-as face birt in proximitatea off-shore-urilor miliardarilor romani 🙂

  36. @ ソリン:
    Îţi spun un secret, să nu mai afle nimeni: noi studiem posibilitatea de a scurta traseul, că altfel, când ajungem noi la finish, toată acţiunea se va fi terminat de mult. 🙂
    Acum doi ani, în Tineretului, am găsit un pod bun-bun, pe care am luat-o la momentul oportun. :mrgreen:
    Acum e cam greu, dar vedem noi…

    Cât priveşte celălalt aspect, sunt de acord. Ei ştiu cu cine au de-a face.

  37. Mai VLAD, daca mai citesti pe aici, nu ai inteles nimic.Problema nu este ca Victor nu poate sa se exprime liber acum ci aceea ca “nu se va putea exprima” in scurt timp.Dar e greu de inteles cind dimineata te scoli cu Basescu si Boc in cap.Macar daca o alegi pe Elena tot e ceva.

  38. Mie imi pare rau ca Vlad sta si plange la “usa” blogului si nu e lasat sa se exprime liber, chiar si intr-un mediu ostil ca asta. Trebuie sa recunoastem ca era cel mai tenace pedelici dintre toti cei pe care i-am intalnit pe aici. Omul asta chiar isi lua treaba in serios, nu gluma ! Ce tare s-o fi simtit el, cand lupta cu vitejie si eroism, de unul singur, cu atatia dusmani ai modernizarii statului… E drept ca, in lupta asta, Victor e victima colaterala, fiind nevoit sa citeasca si sa aprobe toate mesajele.

  39. candva mi-ati spus ca va descurcati, sper din tot sufletul. intact a ramas singurul bastion mass media, impotriva ciumei portocalii.

  40. NU vor reusi, Victore!
    suntem prea multi pt. ei!Auzi, bai,dictachiorule???!!!

    p.s. 1.sunt curios ce fumigene(arestari de fotbalisti, trimiteri la DNA…se pare ca masacrarea(ciuruirea) cainilor din adaposturi va escalada la sfarsitul saptamanii) vor mai gasi pt. a trece cat mai putin observat megaevenimentu’ , pseudocongresu’…fiindca nu le va face placere prea mare sa se expuna.
    2. amici români din Spania au primit telefoane de la anonimi pe motivul unor sondaje politice…ciudat…

  41. am mai spus odata si o data si m-ati mazilit de pe aici o buna perioada, dar parerea nu mi- ati schimbat-o: acest singur bastion mass-media,
    l-a facut pe basescu presedinte (a doua oara); datorita vehementei si inversunarii cu care l-ati atacat, unii au cotit-o pe ultima turnanta; si ne-am pricopsit cu el si al doilea mandat. ideea e sa nu se repete istoria; sa invatam ceva din greseli. el nu mai poate candida, dar…raman ceilalti. in toate trebuie sa avem o anumita decenta si masura, ca sa fim credibili. si mai trebuie sa fim pe cat posibil impartiali. nimeni nu e alba ca zapada.

  42. “Gândul a rămas doar în online şi, oricum, nu a deranjat vreodată prea tare, programatic, puterea”

    Deranjarea “programatica” a puterii trebuie pusa in aceeasi oala cu linsul in cur al puterii, au la fel de putine in comun cu onestitatea jurnalistica.

  43. @ex
    afacerea privind eutanasierea cainilor, se va intoarce impotriva regimului portocaliu (se pare ca nesimtiti pdl-isti castiga aproximativ 25 euro ptr. fiecare caine mort). sugerez asociatiilor pentru protectia animalelor, popularizarea in west a tuturor atrocitatilor impotriva cainilor de ex. cazul din botosani. cred ca strainii si in special nemtii vor face mare scandal, deja Romania este considerata a fi land of death. cred ca o scadere a turismului va forta guvernarea portocalie sa revina la sentimente mai bune pentru fiinte nevinovate si care nu se pot apara singure. “nuti” nu are decat sa-si recupereze pierderile de la bestiile umane, prin taierea fondurilor catre primarul criminal si amendarea jigodiilor care au ucis 320 animale.

  44. Cand alegi sa critici puterea, trebuie sa fii fara cusur. In afara de asta, a critica puterea nu inseamna neaparat a sustine opozitia … Nu va regasiti in nici o situatie descrisa.
    Puterea santajeaza. Jurnalistii demasca santajul, dar descoperim culmea ca si ei santajau la randul lor …
    Puterea minte. Jurnalistii demasca minciuna, dar descoperim culmea ca si ei minteau la randul lor …
    Puterea fura. Jurnalistii demasca furtul, dar descoperim culmea ca si ei furau la randul lor …
    Care mai este diferenta dintr-e putere si jurnalistii care o critica in afara de pozitiile contra?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.