Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Despre presă, genunchi şi educaţie…

Despre presă, genunchi şi educaţie…

Ceea ce se petrece în piaţa media în ultima perioadă, după destructurarea Realitatea Media şi punerea la dispoziţia puterii politice a rămăşiţelor sale, se subsumează acţiunii organizate şi concertate de terminare a trustului Intact. Revelaţii subite şi amplu mediatizate ale unor foşti angajaţi (după ani şi ani, nu puţini, în care nu le-a puţit nimic, nu s-au simţit oprimaţi şi folosiţi), plecări finanţate gros ale altora (legitime din punctul lor de vedere, dar către destinaţii bizare, de la posturi de televiziune încă inexistente până la altele care nu aduc lunar publicitate comercială nici pentru plata curentului), presiuni economice, ameninţări voalate sau directe asupra patronatului, acţiuni coordonate de compromitere publică a vocilor sale exponenţiale. Tot aud hitul cu libertatea absolută a presei, în general, şi a liderilor de opinie de a critica regimul pe posturile de televiziune şi mi s-a acrit.

Hai să facem împreună un bilanţ rapid. Cu excepţia Jurnalului Naţional şi a Antenei 3 (bine, adaug şi Observatorul Antenei 1), ce ziar central (din puţinele care mai apar) sau post de televiziune are o politică explicită anti-putere? Evenimentul zilei şi România Liberă sunt, transparent, ale lor. Adevărul a devenit, de-o bună bucată de vreme, mai portocaliu decât ele la un loc. Puterea e de prea puţin timp pe piaţă, o scaldă benign, uşor neutru, şi nu e, cel puţin deocamdată, în măsura să facă jocuri politice influente. Gândul a rămas doar în online şi, oricum, nu a deranjat vreodată prea tare, programatic, puterea. TVR, B1, 10 tv sunt portocalii până-n măduvă. Pro TV şi Prima se dau generaliste şi apolitice, dar, de fiecare dată când interesul o cere, susţin pe faţă interesele, poziţiile şi liderii puterii. Realitatea TV mai are numai câţiva realizatori care cârâie, dar ies unul câte unul de pe post (apropo, a remarcat cineva dispariţia din grilă a emisiunii lui Radu Soviani?). Restul nu contează. Internetul politic, zona de bloguri active, e dominat copios de curentul portocaliu (mai nou, violet). Şi atunci unde-i valul ăla mediatic dăunător şi nedrept pe care-l reclamă liderii politici aflaţi la putere? Vă spun eu, nicăieri!

De ce se zbat să ne închidă şi nouă gura? Fiindcă vor să controleze absolut tot! Iar tentaţia absolutului face parte – scrie-n cărţile de istorie, nu inventez eu apa caldă – din caracteristicile oricărui regim totalitar. Ce va face trustul Intact? Habar n-am. Fondatorul lui a spus, acum un ceas şi ceva, că nu se îndoaie. Sper să aibă genunchii la fel de tari ca până acum. Ce voi face eu? Nimic special. Voi scrie/spune – cât timp voi avea unde să mă exprim, indiferent de ameninţări, insinuări, monitorizări şi interceptări telefonice, încercări de decredibilizare – ceea ce cred. Departe de a fi întruchiparea perfecţiunii umane, erou sau vreun cyborg, aşa am fost educat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

120 thoughts on “Despre presă, genunchi şi educaţie…

  1. E la fel de totalitar cum era regimul PSD acum ceva ani? Mai totalitar decat ala? Mai putin totalitar? Cand vedem aici la tine o comparatie de totalitaritate intre cele doua regimuri? Sau macar atunci aveai curaj sa spui ca regimul ala e totalitar? In rest, jos portocaliii, sa vina alti totalitari ca nu ducem lipsa de din astia.

  2. Aud si eu prin piata si prin RATB, ca distrugerea mass-media este facuta cu un singur scop, sa nu mai aiba unde sa fie dezvaluite fraudele de la alegerile care vin. Acuma, cred ca doar vorbeste lumea, nu este adevarat, in Romania nu se fraudeaza, nu se taie salarii, nu se dau contracte preferentiale, nu se fac smecherii cu energia. sunt inventii de presa.
    Ai uitat ceva : Antena3.ro

  3. Exact ca sobolanii psdisti. Ce urat se intoarce roata, am crezut ca scapam de nenorocire. Am votat, a venit chioru si s-a intors roata mai murdara, de data asta cu rahat, nu doar cu noroi.

    Mai tine minte cineva “sloganul” “nastase 4 case”. Cat de benign a inceput sa sune, in comparatie cu astia de azi.

  4. Nu cred că vor merge prea departe din două motive. Primul e că propaganda cu mogulii încă merge, din nefericire. Probabil că la momentul potrivit o să îl elibereze şi pe Vântu, ca să se poată plânge de criticile blânde ale RTV (chiar dacă nu mai e a lui SOV, asta nu contează). Al doilea motiv e posibila reacţie a unor licurici mici şi supăraţi deja. Nu că lui Bling-Bling îi pasă prea tare de libertatea presei din România, dar daca i se oferă ocazia să dea în hlizit o va folosi.
    Insinuări, interceptări şi încercări de decredibilizare vor fi din plin, ca şi până acum.

  5. Am trecut o raita prin Bucuresti in interes de serviciu si m-a frapat faptul ca bucurestenii inca mai citesc prin metrou presa; oare cata incredere, sau cata putere formatoare si informatoare mai poate avea presa scrisa astazi? eu am luat-o drept lectura in scopul relativizarii scurgerii timpului(avand in vedere titlurile publicatiilor din mainile cititorilor din metrou).Ceea ce nu inteleg cititorii este ca rolul presei este sa critice nu sa laude puterea;ce e de laudat simtim pe propria noastra piele nu mai trebuie numit…

  6. Am observat disparitia din grila a lui Radu Soviani, concomitent cu aparitia Sorinei Matei:).
    Era parca cineva, tu sau Badea care paria ca ajunge la TVR. Eh…ce mi-e TVR, ce mi-e noul RTV…macar pare mai cool cand prinzi eLan din nou:).

    N-am nici o dovada asa ca merg pe intuitie cand afirm ca Voiculescu e o nuca prea tare pentru Basescu. Daca n-a reusit sa-l subrezeasca nici cu noua eticheta data de CNSAS de ciripitor, nu cred ca o sa tina nimic din arsenalul tipic basist. N-are cum sa-l agate cu de-alde DNA ca omu e versat si nu ameninta cu moartea prin parcari. Oricum problema Intact-ului nu e patronu, spre deosebire de ce a fost la RTV, unde Vantu era cel vizat si agatabil. La Intact cred ca mai degraba se va actiona la pioni mai mici, chiar si no-names precum tipu’ ala redactor sau nush’ce, care si-a dat demisia si a incepu sa ciripeasca despre cum se face politica trustului. Un alt exemplu e si Sorina Matei, numai ca ati sarit toti rapid si s-a compensat valva pe care o facea ea din postura de afectata. Voiculescu are alura de vulpoi batran si versat si orice atac asupra lui, chiar daca reuseste, nu creaza efecte majore in perceptia publica pentru ca omu e deja constient ca Voiculescu e uns cu toate alifiile. Mai nasol ar fi ( si consider ca la asta lucreaza jartelele ), sa prinda la ingramadeala pe vreunul dintre voi astia cu credibilitate maxima si cu o imagine de fighteri. In cazul in care vreun antenist cunoscut ar intra in tocator primind numai prezumtii de vinovatie din cine stie ce marsavie nou inventata, atunci efectul public ar fi mult mai mare decat “atingerea” lui Voiculescu, asa ca eu sa fiu in locul oricarui antenist din primu rand al baricadei, as tine geana de zece ori mai atenta decat grija pe care i-as purta-o patronului.

  7. Nu cred că se dorește desființarea trustului Intact. Cred, mai degrabă, că se dorește vopsirea lui în portocaliu. Parc-o și văd pe Roberta Alma Anastase invitată la Dana Grecu și Radu Tudor, pe Emil Boc la Victor Ciutacu (derbedeul draq), și pe Traian Băsescu la Mircea Badea!

  8. Modul în care presa informează publicul larg este cu atât mai important cu cât datoria acesteia este de a elimina confuziile, complicarea datelor realităţii, scăparea unor fapte esenţiale. Menirea presei într-o societate se află astfel în afara relaţiei cu statul care nu îşi poate aroga dreptul de a o organiza, pe de altă parte este necesară obiectivarea prezentării evenimentelor si introducerea ei ca a4a putere in stat nu o face decat subordonata.Cam asta spunea Nae Ionescu,in perioada de glorie a tarii,alaturi de Eliade,Cioran,Vasile Moisescu si altii.
    Despre educatie sunt multe de spus dar si mai multe de facut,insa in conditiile in care vor fi desfiintate 60 de scoli numai in Bucuresti,cred ca este un subiect inchis.Faptul ca ma fost divizati,umiliti,robotizati,jigniti,nu este nici pe departe atat de grav ca faptul de a se impune lipsa educatiei.Din pacate,romanul este fericit daca are matu plin si primeste de pomana,de la cine,nu conteaza,important este sa se culce satul si beat,pe ritmuri de manele.Asta este societatea in care traim,unde avem libertatea cuvantului-inca-dar unde suntem ingraditi in a gandi,a fi umani,a relationa,a solidariza.Sigur ca noi suntem principalii vinovati,insa cel mai tare ma sperie lipsa accesului la educatie si asistenta medicala,lucruri garantate prin constitutie si care in anul 2011 in UE sunt firesti si de cele mai multe ori obligatorii.

  9. Victor, te rog sa nu uiti presa online care vine tot mai tare din urma. Nu s-a facut niciun studiu, dar am vazut ca foarte multe site-uri de stiri, bloguri (mai ales) merg in aceeasi directie cu voi. Pe Facebook este acelasi curent.E adevarat ca marlanii nu-si iau informatiile de pe net, dar cred ca nu se uita nici la Turcescu, Cristoiu sau Pora.
    O miscare inteligenta din partea trustului ar fi sa depisteze aceste site-uri si sa le promoveze. Ma rog, este o idee…

  10. Ok, fara sa incepem o discutie interminabila despre care tabara are dreptate sau nu, putem sa tragem o concluzie generala ca presa ca un tot este subiectiva, in acest sens, fiecare trust in parte tinde sa prezinte faptele dintr-un anumit punct de vedere.

    Acest lucru dauneaza deoarece scade credbilitatea presei, o entitate ce se vrea a fi obiectiva.

    Acum, nu stiu ce intelegeti prin libertate absoluta a presei dar as fi curios sa stiu ce gen de informatii dumneavoastra, ca reprezentat al unui trust care sustine o ideologie anti-putere, nu puteti transmite ca rezultat al lipsei de libertate absoluta?

    Este o intrebare obiectiva, fara culoare politica deoarece observ ca oamenii de media precum si oamenii de rand sunt liberi sa-si sutina orice opinie doresc.

  11. @Vlad: hai, nu incepe iar munca de deturnare a topicului dupa reteta cunoscuta. scrie clar in text ce-a fost de scris.

  12. perspectivele sunt sumbre.tot ce-i portocaliu incepe sa-si puna serios la indoiala viitorul la ciolan motiv pentru care si eu cred ca se vor preta la absolut orice pentru voturi.momentan ne asigura ca totul e bine,ca de vina pentru rahatul in care suntem (dupa stilul arhicunoscut) este mama si tot asa.in perspectiva alegerilor cred ca diferenta o va face doar o participare de minim 80% pentru a suplini intensa planificare de furt a portocaliilor.dar de fapt,in cele din urma, ce ma doare cel mai mult este ca nu reusesc sa gasesc un tip in tot jegul politic care sa ma faca sa cred….

  13. Da, eu am observat ca a disparut Soviani, desi toata lumea il caina pe Danca (care nici nu prea ii deranjase pe astia de la putere); singura voce critica de la Realitatea a ramas Oana (Stanciulescu, nu Dobre 🙂 ).
    Chiar ma gandeam, cand am urmarit emisiunea din seara de 5 mai, ca toti cei care se aflau in studio pareau refugiati intr-o (ultima) fortareata care sa-i mai tina piept regimului asta, a carui influenta dementa metastazeaza rapid intreaga presa romaneasca. Stancu, Badea, Tudor, Ursu, Dumitrescu, Grecu, Gadea, Ciutacu, Stan, Snecker, Coman, Petrescu, Buble (pe Pandele n-am omis-o intamplator, chiar o banuiesc ca va defecta, si ea, pana la alegerile din 2012, facand dezvaluiri incendiare despre ticalosia trustului Intact). Cu totii va aflati in postura onoranta (eu, unul, va invidiez sincer) de a va bate zilnic cu animalele astea care ne chinuie vietile (si, inevitabil, cu cei care ii sustin, din presa aservita). Nu trebuie decat sa rezistati un an si jumatate…

  14. “Cand vedem aici la tine o comparatie de totalitaritate intre cele doua regimuri?”

    @Ciprian: Chiar asa, cand vedem ? De ce n-o faci chiar tu ? Astept cu interes.

  15. Draga Victor,

    Suntem duplicitari si ignoranti, fandositi si cu mare greutate ne gasim locul care trebuie neaparat sa fie caldut de la bun inceput, mereu ne pute cel de alaturi, vrem totul cat mai repede si cat mai mult… Pusi in permanenta pe furtisaguri, spagi, bisnita si mici gainarii, romanii au devenit letargici si le place sa-si planga de mila in fata oricarui interlocutor posibil. Am vazut documentarul despre Argentina si pot spune un singur lucru: NICIODATA romanii nu se vor ridica in picioare asa cum au stiut sa o faca argentinienii, din simplul motiv ca prea li s-a transformat coloana vertebrala in piftie de porc. Cunosc multi argentinieni si sunt asa cum se vad in film: temperamentali si cu sange in tevi atunci cand trebuie. Niciodata ei nu se vor calca in picioare la biserica, nu vor lasa capetele in jos si nu se vor lasa scuipati de imbecili, fie ca se cheama de la Rua, Menem, Kirchner sau nepoata blonda a Evei Peron. Sunt facuti din alt aluat si mi-ar placea sa ne aducem aminte ca peste noi a trecut cine a vrut, s-a pisat de la inaltimea cailor cu care au venit iar noi, slugarnici si cu zambetul pe buze, ne-am tribalizat, maghiarizat, turcit, “nemtit” si “rusit” in voie. Cu dezinvoltura chiar…

    Am devenit o populatie platita cu peste congelat si malai electoral, acceptam tot ce ni se da si pupam mana celui care ne da peste ceafa. Imi pare rau, extrem de rau, pentru cei cativa care mai au glas si inca mai striga pentru ca n(e)orodul sa mai auda ceva; ma tem ca am fost studiati foarte bine inainte si ca invataturile merelui Motru au fost bine asimilate de catre cei ce tin acum sforile gaturilor noastre. Dar avem ce meritam, platim acum facturile a ceea ce am facut: avem clasa politica reprezentativa, o presa pe masura, majoritar indobitocita si sclavagizata (proportional, nu?), functionarii pe care ii meritam, pana si zambetul casieritei de la supermarket este pe masura ranjetului oferit la schimb.

    Cred ca exista o masura in toate, un echilibru pe care ar trebui sa-l cautam ca natie, dar este din ce in ce mai greu din cate observ. I s-a dat foarte rau “la gioale” romanului si are fibra pe cale sa putrezeasca, mi-ar placea enorm ca mintile lucide sa poata contrazice aceasta parere.

  16. “Ce s-o mai dăm după cireş ?” Marea problemă a PDL-ului şi a lui Băsescu e fără discuţie, Antena 3, care are “tupeul” în opinia lor, să demaşte toate măgăriile. Într-adevăr, de ceva timp a dispărut şi Radu Şoviani de la RTV, unul care măcar părea, un antibăsist şi antiputere înrăit. De ce oare a dispărut şi ăsta ? Spuneam de Elan că va avea grijă Băsescu să-l “vopsească şi p-ăsta portocaliu”. Acum mă întreb : n-a venit oare direct “vopsit” ?
    Cât despre Antena 3, cred că ptr. băsescieni, oricare ar cădea în “tocător” (cum spunea cineva mai sus), e “bun căzut” – nu contează cine – Voiculescu, Badea, Ciutacu, Gâdea, Radu Tudor, Dana Grecu sau alţii. Ptr. ei important va fi, că au mai … eliminat un “adeversar”. Sper ca toţi cei de la Antena 3 să fie “precauţi” din punctul ăsta de vedere, aşa cum sper că până la urmă, tot acest post de televiziune va deştepta poporul cu televizorul, astfel încât în 2012 să scăpăm de “ciuma portocalie” care la rândul său, să meargă acolo unde-i este locul : la “răcoare”. Şi în frunte cu Băsescu, dacă s-ar putea …

  17. TVR-ul este al PDL-ului la fel cum a fost si al PSD-ului cand Nastase era la putere. Nu e vina jurnalistilor de acolo ca seful TVR este numit politic. Chiar si asa eu zic ca este totusi un post cat de cat echilibrat.

  18. Principala preocupare a PDL-ului e sa dea bine pe sticla, sa aiba freza impecabila, pantofii oglinda sau, dupa caz, botu’ rujat, in timp ce-ti subtilizeaza ceasu’. Pot sa aiba intreaga presa sub control, basca aia din Rep. Moldova bonus. Cand te anunta la tv ca ai ras 5 fripturi si tu n’ai o chifla’n stomac, mai devreme sau mai tarziu, explodeaza mamaliga. Probabil mai tarziu…

  19. Din fericire,cred ca astora le sunt mai dragi banii,decit puterea.Acuma,ca una fara alta nu prea merg in Romania,e adevarat.Insa,cred,sper ca atunci cind unii dintre ei vor deveni destul de bogati si de la adapost,sa nu mai tina cont de tendintele dictatoriale ale noilor potentati.Cam slaba speranta,dar atita mai avem!
    Am putea face un bilant rapid al laudatorilor lui Nastase,care pe unde mai sunt acum si pe unde mai presteaza!Nu-mi vin repede in gind,decit H.Alexandrescu(scrumiera) si S.Andronic(caricaturistul),amindoi fierb margica pe la OTV.Am vazut aseara,labe 1,ca Oprea ar avea ceva afinitati,in programele de guvernare,cu dl.Dan-poate acolo si-ar mai gasi loc unii cu limba pe placul fundurilor oranj,Si,poate se vor speria,ca nu cumva sa ajunga in garsoniera OTV,de exemplu,dna Pora cu Magda Ciumac la un forum civic,si atunci vor incepe sa isi faca meseria corect.
    Pina atunci,tot cred ca se va ajunge la o masa critica de nemultumiri,dar nu stiu ce prostie ar putea sa mai faca puterea,ca sa dea paharul pe afara.Pentru ca,le-au facut toate si mai mult decit ar fi crezut cineva vreodata!Mai e loc?Asta-i intrebarea!

  20. da, am observat ca a disparut Soviani din orice emisiune pe rtv. si asta dupa ce a dat pe post o ancheta superba. chiar comentam ca astfel de subiecte trateaza un ziarist, nu cate vanturi a dat iri sau chiar basea.

  21. Totul e o luptă. Cel mai bun câştigă. PDL e organizat, ştie ce vrea şi acţionează în consecinţă. “Adversarul” este dezorganizat, o scaldă, nu se poate organiza şi pe măsură ce trece timpul devine tot mai slab. Oricum nu e la fel de bun in lupta asta precum PDL-ul. Cel puţin asta este percepţia mea.

    În acelaşi timp, habar n-am ce poate face “adversarul” pt a se apăra, dar ştiu că bazându-se pe faptul că regimul va face o greşală şi aşteptând acel moment nu-i o soluţie. Şi chiar asta înseamnă toate mesajele de genul “mai devreme sau mai târziu exlopdează mămăliga” care predomină în mentalul nostru colectiv.

  22. Aştept cu nerabdare să se reia “Cântarea României”. Mi-e dor de o cuvântare a tovarăşului… pardon, domnului preşedinte, după care, la 22.00, imnul şi “La culcare, leneşilor şi limitaţilor care sunteţi!”

  23. Eu sper sa ramaneti la fewl de buni, agresivi si la obiect ca si pana acuma, iar patronatul sa fie ferm pe pozitie si sa ramana base cu buza umflata ca nu au ce sa va faca.Sincera sa fiu, cred ca astia sunt mai rau ca securitatea de pe vremuri, citesc de cateva zile ca si activitatea de pe fb ne-o urmaresc, sincer mi se rupe de ce verifica ei si ce asculta pe la telefoane.bafta in continuare in tot ceea ce intreprindeti. dana

  24. Victore,nici macar nu mai stiu daca trustul Intact mai reprezinta o miza pentru ei,desi e singurul ramas pe baricade,ci doar o chestie de orgoliu,ca nu v-au astupat gura pana acum.Si sa-ti spun si de ce gandesc asa: ti se pare ca dau in vreun fel satisfactie miilor de sesizari de coruptie,de incalcare a Constitutiei,a drepturilor cetatenilor acestei tari,pe care trustul le face vizibile zi de zi?
    Subminarea economiei si a intereselor tarii,destabilizarea institutiilor statului,decredibilizarea oricarei forme de opozitie,a oricarei institutii in care poporul asta avea incredere,speranta-in profesori,in medici,in actori,in tineri si in batranii care ne-au crescut,in oameni de cultura-prin introducerea in breasla a unor diletanti sau a unor caractere infecte. Cum sa mai iesim de aici? E o lupta surda in care voi dati socoteala(amenzi) pentru orice si se poate ajunge oriunde(chiar si la suspendarea postului-cred),in timp ce ei NU raspund ,nici verbal,nici legal-juridic,indiferent ce ar face.Sunt deasupra oricarei forme de raspundere,nu dau socoteala pentru nimic.Cred ca asta ne darama,in timp ce ar trebui sa ne indarjeasca.
    Sper ca totusi,cu toate nedreptatile,cu toti tradatorii si lipsitii de educatie si bun-simt care parasesc trustul si gasesc de cuviinta sa improaste cu noroi,sa mergeti inainte si sa stiti ca nu sunteti singuri.Am fost alaturi de voi la protestul de la CNA si daca vom avea ocazia vom fi alaturi de voi si cu alte ocazii.
    Trebuie sa avem atitudine,sa stam in picioare,daca vrem sa ne numim OAMENI!

  25. @ Victor Ciutacu:
    de ce nu intervine Comisia Europeana in aceasta situatie de clara incalcare a libertatii presei, ca atare, de grava incalcare a democratiei? nu stie sau nu vrea? daca nu stie, de ce nu o informam? sint convins ca milloace pentru acest lucru exista…daca nu vrea, lasind la o parte interesele pe termen scurt la care ne putem gindi, sa o informam, de asemenea, la cit poate avea de pierdut pe termen lung – si aici fac referire cel putin la respectul romanilor educati pentru aceasta entitate politica, pentru Europa unita…nu stiu daca va da bine Uniunii Europene daca o tara, fie ea si una mai de la margine, dar altfel destul de importanta ca numar de locuitori si ca suprafata, va declara, mai tirziu sau mai devreme, ca s-a saturat sa fie doar o colonie, o piata pentru produsele UE si o sursa de forta de munca ieftina si va dori sa paraseasca Uniunea, din moment ce democratia si tratamentul egal reprezinta pentru liderii europeni doar o vrajeala ieftina…

  26. completare: am uitat sa scriu la primul comentariu – ieri am vorbit cu o cunostinta din Londra care imi spunea ca tocmai a vazut un raport al unui parlamentar (sau europarlamentar englez, nu am retinut foarte bine, discutia s-a purtat la telefon)in care se afirma negru pe alb ca nu sint probleme cu presa in Romania si Bulgaria…

  27. Poate din disperare, dar şi din urmărirea faptelor concrete, aşa cum au loc, mie mi se pare clar că DAN VOICULESCU E TARE! Şi că Băsescu rămâne fără dantură încercând de zor să spargă această nucă.
    Cred că ajunge mai degrabă să facă altceva, ce nu voi detalia pe blog. 🙂

  28. Un răspuns pentru cei ce se dau retardaţi ( mă rog, ei zic că ne duc cu droaga ) şi se prefac că nu înţeleg cum e cenzurată presa:
    A sta CNA cu ochii aţintiţi pe emisiunile A3 şi a folosi orice prilej la limita sau împotriva legii, de a amenda postul, se cheamă CENZURĂ. Că şi ea, cenzura, evoluează…
    👿

  29. @violet: Elena Udrea tocmai a anuntat ca va depune o plangere la CNA; asa, la modul general, ca i se pare ca dezvaluirile lui Negrea nu au avut efectul scontat. q.e.d.
    @Invectiva: stiu si-i doare-n cur. cand s-a reclamat la Bruxelles includerea aberanta a presei, ca vulnerabilitate, in strategia de securitate nationala, astfel incat sa ne poata asculta legal telefoanele in numele sigurantei nationale, ne-au trimis la comisia de petitii, de parca reclamam ca ne-au dat butelia pe jumate goala.

  30. Mda…o veni şi vremea noastră. Trebuie să vină! Atunci să-i văd pe toţi!

  31. Este greu sa nu remarce cineva “disparitia” emisiunii sau a lui Radu Soviani.Ma mir ca nu s-a “intimplat” mai demult.Mai precis de cind au “disparut” si Oana stancu si A.Ursu…de la emisiunea cu…Blejnar mai precis.Sincer ma asteptam de atunci si chiar am fost surprins ca inca….presteaza.Nu stiu oOanaDobre cit va mai rezista…Cred ca “o tin ” inca deoarece se “ia ” si de USL-isi …cred ca nu ai uitat ce i-a facut lui ponta la Tirgu Jiu. Pai asa se face politica …ce sa mai o dam dupa cires , cu curve , curvasareala , si mai ales tradatori si cel mai important cu…BANI.Ce credea cineva ca Elan S. a ” venit” patron la felia lui Basescu …asa de capul sau ?Asa ca va ramine ..eternul si fascinantul Tatulici si nu stiu cit Kretuleasca…ca daca e sa fi atenta la ea, deja si-a cam schimbat ..profilul emisiunilor.Asta e are greutati femeia ce poti sa-i zici .Mai important decit, deontologia e ..supravietuirea.De fapt cu ” opozitia” pe care o face USL…cred ca acesta va deveni un mod de viata al tuturor formatorilor de opinii…asta daca nu se vor lipsii de castiguri imediate si nu-si vor face o presa on line, care fireste ca nu va ajunge la toata lumea dar macar isi vor face macar meseria asa cum vor si cred ei de cuviinta nu cum le dicteaza unul sau altul sau..inprejurarile.Poate astia ce mimeaza acum ca fac opozitie se vor hotarii sa iasa ” la bataie” si sa faca opozitie de adevaratelea si-n felul asta sa scape o tara de niste oameni pe care Stalin insusi i-ar fi considerat profesori, in materie.Desii dupa figura de la Baia Mare…vad ca USL-ul se tot imbata cu apa de ploaie.Poate poate cineva sa-mi spuna : prin cite partide a poposit Chereches asta ? Stiu sigur ca ” inca ” n-a fost la PRM si UDMR dar in rest…Cu d’astia se asteapta “opozitia’ sa cistige ?La multi ani nene Victore !

  32. Din pacate tot ce “latru” eu si voi , de atata vreme , se confirma … 🙁 TOT RESPECTUL pt. rezistenta voastra , dar , sincer , nu stiu cat o sa mai puteti sa faceti fata si voi ; sunteti ,doar , si voi OAMENI …!

    Nu cred ca mai e nimic de adaugat , ai prezentat tu , Victore , foarte clar si complet TRISTA REALITATE ❗ Daca poporul asta accepta si , unii chiar , asta isi doresc , nu ne putem pisa noi contra vantului si a dorintei populare . Pacat , doar , ca n-am avut inspiratia sa ne lasam natia “in plata Domnului” , cu optiunile lor cu tot … si sa ne fi refacut viata pe alte meleaguri … 😡

  33. Pentru început, pentru cei care doresc să susţină presa, ar putea să o facă şi sâmbătă, în Herăstrău. Că Mircea Badea, Carmen Brumă, cei de la revista Viva înseamnă PRESĂ, nu? Susţinerea se poate face chiar venind de la 200-300 km, că s-a mărit ziua. Hai că puteţi! Bucureştenii n-au nicio scuză să lipsească.

  34. Culmea e ca ei tot la voi se uita. Daca va inlatura usor la cine se mai uita, mama? Sau o sa se admire libidinosi intre ei.
    @ Vlad: inca mai poate transmite.

  35. @Victor Ciutacu
    Am impresia ca profesia dumneavoastra va face sa vedeti lumea doar in doua culori : alb pur sau portocaliu aprins. Sa stiti ca sunt mult mai multe.

    Totusi, tin sa fac niste precizari. Una ar fi regimul totalitarist pe care tot il sustineti ca exista. Haideti sa va zic ca un stat din UE nu are cum sa aiba un regim totalitarist. Este doar o interpretare dramatica pe care o inghite multa lume care nu are puterea de intelegere necesara.

    Inhibarea libertatii inseamna ca exista un lucru pe care vreti sa-l faceti si nu puteti. In acest sens, exista ceva ce vreti sa exprimati si cineva va opreste? Asta inseamna ceea ce sustineti dumneavoastra.

    Daca asta este cazul as vrea sa stiu care este acel lucru. De exemplu, daca vreau sa zic “M**E Basescu” pe un post TV inteleg de ce ar fi probleme.

    Dar poate puteti fi concret. Nu de alta, dar daca este un mesaj atat de relevant, poate il preia poporul si il sustine pentru dumneavoastra. Pana la urma faceti parte din unul dintre “putinele” trusturi anti-putere, aveti nevoie de suport.

    Stiu ca intrebarile sunt incomode dar asta nu inseamna ca au alte intentii in spate decat aflarea unor raspunsuri.

    Ma rog, faceti ce vreti cu acest comentariu. Am inteles ce inseamna notiunea de dialog pe aici si imi pare rau, nu prea ma incadrez.

  36. @Vlad: dat fiind ca m-am saturat de tonul dvs. inchizitorial-autosuficient, de autovictimizarile dumneavoastra si de repetatele anunturi ca plecati de aici (unde cineva incearca sa va inhibe posibilitatea de exprimare libera), urmate de tot atat de repetatele reveniri, va scutesc eu de efortul si tentatia de a mai raspandi, intr-un mediu ostil presedintelui Basescu, ideile propagandei portocalii. deci ne despartim.

  37. @Victor Ciutacu: Am avut brusc sentimentul descatusarii, citind ultimul tau comentariu. Acelasi gen de descatusare pe care o incearca un om ce sufera de constipatie, si dintr-o data se simte…salvat. Vazuse ca de la 8 la 12 nu-l contrazisese nimeni asa ca a revenit cu noi comentarii si intrebari adresate tie, doar-doar o starni iar pe cineva. Iti multumesc dom’ doctor stomatolog.

  38. Am o mega-ura pe toti imbecilii portocalii care au ca religie lucrurile pe care, probabil, le urasc cel mai mult: prostia, minciuna si linguseala. Nu am CUM sa-i iubesc. Chiar daca nu ar exista Antenele se vede DIN AVION halul in care mint si, incearca, sa manipuleze.5 minute daca il lasi pe Basescu sa vorbeasca liber si compari cu ce zicea acum o saptamana o sa observi vreo 10 minciuni pentru ca saracu se contrazice singur.Si el si sclavii lui.Ma intreb cum se uita nevestele si copii lor la aia – cum sa mai fii privit ca barbat cand o primesti zilnic cu zel de la un altul??Cum sa fii privit ca model cand nu ai coloana vertebrala sau valori in care crezi?Sper din tot sufletul ca antenele sa reziste si ca oamenii sa mai gandeasca.Am zis ca dupa alegerile de la anul sigur pleaca cineva – ori ei ori eu.Sper sa o mai pot face atunci.

  39. @Invectiva:
    Nu stiu de ce te mira “indiferenta” occidentului … INCA nu ti-e clar “melajul” dintre Basescu&Co. si diverse interese occidentale ?! … (de la repatrierea tiganilor , la testarea masurilor ANTIpopulare , la returnarea garantiilor bancare si diverse alte interese financiare , etc.) ???? 😈

  40. Se zbat pentru ca (inca) exista oameni cu cel putin un gram de creier carorara daca le explici faptele, ei inteleg si ar putea sa le ia ciolanul.

  41. Victor, tare imi e ..ca va aranjeaza de la inceputul anului viitor pe “partea economica ” ca sa zic asa.
    Stii cine a castigat licitatia pt masurarea audientei Tv ..o firma cu legaturi PDl pana la sange. Audientele voastre de acum..de pe urma carora vin banii din publicitate ..nu vor mai fi aceleasi la anul 🙁 pentru niciun post tv Intact Media.
    Deci pregatiti-va de ce e mai rau.

  42. Corciturile securist-comuniste au lectia invatata,naravul din fire n-are lecuire,aceeasi reteta din vremea lui Ceaus,amenintari,urmarire,speriat masele prin zvonuri si o saracire organizata ( ia tu o leafa de 700 sau 800 ron ca amenda politiei e minim 1000 ron asa ca sa vad daca iti mai arde sa iesi in strada sa strigi impotriva conducatorilor). Aceeasi Marie cu alta palarie.

  43. cred ca e “Realitatea TV mai are numai câţiva realizatori” in loc de “Realitatea TV mai are numai câţiva realizatorii”

  44. @sandu: asa e, merci pentru semnal. initial era cu dintre, inainte de realizatorii…

  45. nimic nou; portocaliu, rosu sau albastru, nici o diferenta; doar de culoare; in rest…identici, unde primeaza interesul personal si de grup; noi…cei multi – si care suntem cat de cat mobilati – …ne scarbim intratat, incat (ca sa nu facem un infarct, caci avem de crescut copii) ajungem sa-i ignoram. Pentru ca nimic nu este mai cumplit decat neputinta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.