Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > De ce și, mai ales, când o să mă retrag…

De ce și, mai ales, când o să mă retrag…

Atât cei care susțin că Gigi Becali merită să-nfunde puăcăria, cât și cei care pretind că acesta este o victimă au dreptate. Dreptatea lor particulară, subiectivă, dar consfințită de constituționalul drept la opinie. Care drept, atâta amar de vreme cât funcționează, denotă că România este, încă, o democrație, nu o dictatură. Cred cu tărie că Traian Băsescu încearcă, deocamdată fără succes, să-și impună în forță propriul regim despotic. Și că e bine că n-a reușit s-o facă. Recunosc deschis că, momentan, pot să-mi exprim liber, în spațiul public, părerile și că, în afara unor tentative (din fericire, nu foarte convingătoare în fața patronatului) de ingerințe politice, n-am întâlnit bariere-n drum. Când mi s-or pune obstacole-n față, o să mă las și pa. N-o să crape nimeni; nici presa fără mine, nici eu fără ea.

P.S. Arestarea lui Gigi Becali – un tip absolut straniu, care nu încetează a mă uimi prin ușurința de a da cu picorul în lucrurile (deloc puține) bune lăsate-n urmă – nu mă face să dorm nici mai bine, nici mai rău ca înainte; doar mult mai puțin ca până acum. Mă culc extrem de târziu și mă scol foarte devreme ca să opinez liber.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “De ce și, mai ales, când o să mă retrag…

  1. Mircea Basescu, un papagal
    Prea mare importanta ii dai.
    Lumea a vazut de ce este in stare familia Basescu, o proasta socializare.. un indemn la a citi o carte cred ca este suficient.

  2. Dumnezeu a facut Pamantul. Si toate cate sunt pe el. Intr-o clipa de neatentie, au aparut pe lume parvenitii, fariseii, si inca o gasca de bulangii pestriti, denumiti pompos (si pamponos, sa sara-n ochi) “formatori de opinie”. Astia este niste animalutse care se pricep la toate: De la X la Y, de la Ana la Caiafa, de la Al. Stefanescu la Herodot. De ce este ei cooli: pentru ca, desi la fotbal, reparat masini si politica se pricep toti barbatii, fotbalul la nivel de opinie personala ‘Hai Dinamo’ si reparatul masinilor in fata blocului nu se vand atat de bine ca opiniile politice expuse plebei condescendent. Omu`, joc basca cu tzamburush si gandeste. Ciobanul a sfidat ani in sir institutiile publice si autoritatea lor. E politic, nu e politic, nuuuuuuu stim dom`le. Nici tu nu stii. Presupui numai. Dar e dreptate? Este tati.
    P.S. Nu-mi criticati comentariul, voi fi foarte mahnit si veti scadea in ochii mei. V-am pupat pe dinti.

  3. Domnule Ciutacu.Cred ca in orice caz sunt mai in varsta decat tatal matale, ,iar copiii mei nu ma fac de ras.Dar te intreb eu daca spunand ca prin asigurarea libertatii de opinie(cu nikname) este asigurata democratia.NU DOMNULE(scuze) ciutacu.Democratia e asigurara cand cei care au pareri diferite sunt luati in seama,si aparati(Lincoln,nu Stalin a spus asta)Ce s-a facut cu becali e exact ce se facea prin 39 de Caril al 2-lea si de Ana Pauker in 47.Dumneata stii asta,dar te faci ca nu vezi.Pana acum,ma uitam la el ca la un…..cum sa-i zic,necioplit,acum ma uit la el ca la un Horea sau Avrem Iancu.Pentruca adevaratii jumulitori sunt oamenii ciopliti trecuti prin universitati,care lucreaza cu manusi.Poate daca tatal matale citeste cum sau ce scrii,nu te mai crede genial.Nu as fi scris,dar daca i-mi dai dreptul la opinie,eu il folosesc.

  4. Informatii eronate in prea? ok atunci o sa citim direct pe dumneavoastra Domnule Mircea Basescu, nu stiu cine sunteti, nu stiu ce este un gaozar, nu stiu ce rol aveti, nu stiu absolut nimic dar ma informez de unde pot, din ziare.

  5. @horya: papagali, papagali, dar ei ne conduc !
    Si daca mai prind un mandat, nu-ti va mai arde sa urmezi indemnurile de a citi carti. Ti-o spune cineva care cit a trait in Romania , a trait in si intre carti. Altfel, innebuneam.

  6. Il ascultam mai devreme pe Ioan (Giovani) Becali cum spunea ca strada Doctor Felix se afla undeva prin Cotroceni.

    Doctor Felix este la iesirea din Pasajul Victoriei spre Titulescu si nu in Cotroceni. Asta pentru conformitate.

    Nu am intervenit insa pentru asta. Problema este mult mai grava.

    Cele ce le voi insira mai departe vor parea spusele unui nebun. Vorba lui Badea: ” Daca asta ar fi pretul pe care trebuie sa il platesc ” pentru ca cele de mai jos sa nu fie adevarate accept ca sa fiu legat in camasa de forta.

    Cineva incearca sa repete istoria. Problema este ca actorii principali in vechile evenimente erau cu 100 de clase peste acesti derbedei politici.

    Va aduc aminte ca in perioada interbelica tot intr-o perioada de recesiune a revenit la putere un personaj politic numit Carol Caraiman mai bine cunoscut sub numele de Carol al II-lea. S-a inconjurat de cateva personalitati care s-au folosit de dorinta lui de putere absoluta pentru a-si “rezolva” niste rafuieli personale. Printre acestia se afla si Nicolae Iorga. Este binecunoscuta animozitatea dintre acesta si A.C.Cuza cel care a stat la baza infiintarii Ligii Apararii National-Crestine care prin transformari succesive s-a transformat in Legiunea Arhanghelului Mihail cu aripa extremista Garda de Fier. Asta desi initial impartaseau aceleasi idealuri Iorga si Cuza fiind cei care in 1910 infiintau Partidul Nationalist Democrat,. Vreau mai departe sa arat ca exista similitudini care ar trebui sa ne puna serios pe ganduri.

    Iorga in dorinta lui nemarginita de a intra in gratiile lui Carol al II-lea si dorind deasemenea sa se razbune pe vechiul sau partener A.C.Cuza forteaza aplicarea unor masuri contra Miscarii Legionare si in special asupra lui Codreanu discipolul lui A.C.Cuza.
    Asta a dus la radicalizarea miscarii si aparitia fractiunii Garda de Fier.

    Si acum las pe cititori sa faceti conexiunile:

    1922-1928: GUVERNE LIBERALE (1922-1927: IONEL BRǍTIANU, APOI FRATELE SǍU, VINTILǍ – „DECADA BRǍTIENISTǍ”)

    1928-1933: 9 GUVERNE (8 ALE P.N.Ţ. – IULIU MANIU, ION MIHALACHE ETC; UNUL CONDUS DE N. IORGA – P.N.D.):
    ATENTIE 1928-1933 A FOST PERIOADA MARII DEPRESIUNI ECONOMICE SI APARITIA DIN CE IN CE MAI ACUTA IN PRIM PLANUL POLITICII A MISCARILOR DE EXTREMA DREAPTA

    IAN 1934-DEC.1937: GH. TǍTǍRESCU („TINERII LIBERALI”) – CEA MAI PROSPERǍ PERIOADǍ DIN ISTORIA ROMÂNIEI

    VA INTREB. OARE CE DORITI OAMENI BUNI? SA TRECEM SI NOI PRIN ACEA PERIOADA DE 5 ANI IN CARE PARTIDE CARE SUB LOZINCA CRESTIN DEMOCRATIEI SA FACA TOATE NEMERNICIILE POSIBILE SI SA TRECEM PRIN ACELEASI PRIVATIUNI? SAU SA INTELEGEM CA AVEM O SANSA ENORMA SA DAM UN SUT IN FUND ACESTOR DERBEDEI POLITICI PORTOCALII. NU DATI VOIE SA SE REPETE ISTORIA!!!!!! NU ACCEPTATI SA REVINA PERIOADELE DE INSECURITATE SOCIALA!!!!!!!!!!! NU VA LASATI MANIPULATI DE ASA ZISELE “INCORDARI POLITICE” DINTRE BASESCU SI BECALI. ARUNCATII PESTE BORDUL POLITICII PE ACESTI NEMERNICI. VOM AJUNGE SA NE DAM IN CAP UNUL ALTUIA PENTRU O PAINE. SI ASTA DE CE? PENTRU CA ACCEPTAM SA VOTEZE PENTRU NOI CEI INVATATI CU DERBEDEIALA POLITICA? SA NE CONDUCA TARA TOTI MINCINOSII CARE NU CLIPESC CAND TE SFIDEAZA CU ABERATIILE PE CARE LE SPUN?

    AM O NELAMURIRE. ACESTI PORTOCALII SE BAT CU PUMNUL IN PIEPT CA EI SUNT ANTISECURISTI. DE INDIVIDUL CARE SE VREA UN NOU CAROL AL II-LEA NU VREAU SA VORBESC AICI. INSA EXISTA O ENTITATE UMANA CARE ESTE DIN PACATE PRIM MINISTRU. AFLAM CA PE VREMEA COMUNISTILOR A FACUL ARMATA LA O UNITATE DE SECURITATE DE LA FETESTI IALOMITA. O SA ZICETI : BINE, BINE DAR ERA TRUPET. VA ADUC AMINTE CA LA UNITATILE DE SECURITATE ERAU RECRUTATI CEI MAI BUNI SOLDATI. DE CE? PENTRU CA DUPA DECLARATIILE VECHILOR COLEGI DE TRUPA “BOCUT” NU NIMEREA NICIODATA TINTA SI NICI MACAR NU ISI REGASEA CARTUSELE TOATE DUPA TRAGERI. PAI CUM DOMNULE? SE PUTEA CA UN ASEMENEA ANTITALENT SA FACA ARMATA LA O UNITATE DE SECURITATE? CE TALENTE ASCUNSE AVEA “BOCUT” AL NOSTRU? PROBABIL FAPTUL CA ERA “BUN DE GURA”?!?!?!?

    FAC URMATOARELE PROFETII (SPER SA NU AJUNG SA LE SI TRAIESC):

    IN CAZUL IN CARE IN TOAMNA VOM AVEA REINSCAUNAREA LUI TRAIAN VOR URMA URMATOARELE EVENIMENTE:

    2010-2011 REVIZUIREA COSTITUTIEI CU DREPTURI MARITE PENTRU PRESEDINTE SI POSIBILITATE DE A AVEA 3 MANDATE

    SFARSITUL 2010 – 1.500.000 SOMERI SI ALTE CATEVA SUTE DE MII CARE NU VOR MAI FI NICI MACAR SOMERI PENTRU CA VOR IESI DIN PERIOADA MAIXMA DE SOMAJ

    2010-2011 EXACERBAREA MISCARILOR DE EXTREMA DREAPTA CU AVAND CA PORT DRAPEL MESAJUL RELIGIOS

    2011-2012 MOARTEA SUSPECTA A UNOR PERSONALITATI (INCLUSIV POLITICE) IN CEL MAI BUN CAZ INSCENARI PE BANDA RULANTA DE PROCESE POLITICE

    DUPA ACEEA VA LAS SA STUDIATI ISTORIA PENTRU CA TOT SE DORESTE MICSORAREA ORELOR DE STUDIU ALE ACESTEI DISCIPLINE SCOLARE

    P.S. POATE ASA VA MAI TREZITI DIN SOMN. GOYA SPUNEA: “SOMNUL RATIUNII NASTRE MONSTRII”

  7. Te stimez mult pe tine si pe Badea. Imi doresc mult sa ajung un jurnalist de succes sa pot sa-i terfelesc pe toti mizerabili astia care ne cred idioti. Asa ca nu te lasa pt ca suntem doar cativa in tara asta care refuzam sa ne complacem in mizeria lor, restu se fac ca nu-i doare. Anul asta dau la jurnalism, mai am mult, dar sper sa ajung unde vreau ca sunt tare pornit impotriva sistemului asta. Ai fost tare la faza cu Mircea Basescu de la Sinteza Zilei ai sters cu el pe jos respectele mele (si ale lui dupa cum am vazut…:)).As vrea sa pot sa stau de vb cu tine.

  8. Vizavii de cazul Becali cred ca e praf in ochii “fraierilor”, pt ca nu-i asa opinia publica este insetata de noutatile din viata unui personaj atat de mediatizat si astfel trece peste gafele familiei Basescu.

  9. Probabil ca ar avea motive sa faca inchisoare, doar ca treaba de acum e mult prea trasa de par:

    1) Cum s-au trezit politistii sa se sesizeze deodata, desi pentru alte lucruri mai grave nu fac nimic
    2) Cum l-au arestat pe Becali impreuna cu nustiumaicine pe 29 de zile pentru ca “prezinta pericol public” in vreme ce multi violatori sau caftangii sunt cercetati in stare de libertate tocmai pentru ca NU prezinta pericol pentru societate (!!!).

    Evident ca cineva a vrut ca Becali sa dispara de pe scena politica si probabil si economica in aceasta perioada.

  10. voi ziaristii sunteti prea siguri ca scenariile voastre, uneori de filme sf, sunt si adevarate. cred ca ar trebui sa nu va mai dati atat cu parerea, si mai ales sa nu mai fiti atat de negativisti la adresa autoritatilor. nu pot sa cred ca toti politistii si toti procurorii si magistratii sunt corupti in tara asta. dar cand voi incepeti sa faceti speculatii la adresa autoritatilor in totalitate bineinteles ca autoritatea lor in raport cu infractorii scade catre zero.
    si eu mai am un principiu: atata timp cat iti vezi de viata ta si de afacerile sau de serviciul tau in mod cinstit nimeni nu te “salta” din papuci. dar cand faci tot felul de “artificii” in afaceri dubioase te poti astepta in orice moment sa vina sa te ia.
    cei care intra in vizorul politiei si justitiei pot avea macar demnitatea ca daca au ceva pe constiinta sa accepte judecata, dar la noi imediat incep sa acuze dosare politice sau mafia statului. sunt exemple destule: nastase, maihailescu, becali, piturca, iancu ala de la pdl, etc…
    din pacate multi ziaristi si aproape toata populatia devin partizanii si sustinatorii unor politicieni. trebuie sa fim mai rezervati si sa asteptam sa vedem ce pot face apoi sa le dam creditul in totalitate. asta apropo de crin antonescu si de entuziasmul general cand a iesit pres. pnl

  11. ps pentru victor ciutacu
    ai o problema personala cu basescu. e de inteles: te-a facut tonomat, ti-a zis ca te uiti la el cu ochi umezi, in fine te-a bagat in seama. du-te domnule la cotroceni si vorbiti in particular, si spune-i in fata tot ce crezi depre el si familia lui. faptul ca ai facut o obsesie pentru el, vorbesti numai despre el, si toate relele din tara asta le ducu catre el si probabil il visezi si in putinul timp in care dormi, nu face decat sa-l victimizeze. poporul nu inseamna numai cei care varsa cazane de ura pe blogul tau, mai sunt si altii, multi care il vor vota pe base, poate si din cauza ta.

  12. Lumea interlopa este in extaz. Din acest moment… trai si viata. Nu dai banu`, ia-ti adio de la masina, fiindca politia nu ti-o va gasi in veci. Vrei sa ti-o recuperezi de capul tau, vei fi arestat.

  13. Buna dimineata
    Cred ca acest tam tam mediatic din ultimile zile, ii face bine doar lui Basel; pulimea va concluziona: “iacata ca imediat cum au inceput sa-i salte pe borfasii de Popoviciu si Becali, au si inceput atacurile impotriva familiei domnului presedinte”.
    Si, astfel, Basel va deveni iarasi ( pentru a cata oara?!) o victima. Iarasi va incepe cu “ei vor sa nu arestam hotii”, “ei vor sa tac”, “ei vor sa nu vad”, etc,etc….
    In plus, este singurul care se zbate sa scoata tarisoara din criza – vezi intalnirile ( mult peste atributiile unui prezidente) cu FMI, cu bancile.
    Asta, in timp ce Prostanacul se imbata cu apa rece ca are vreo sansa impotriva marinarului, iar Crinului liberal i s-a cam estompat mirosul
    Salutare taica si noroc
    PS. Televiziunile au luat-o razna rau de tot; bine nene, am inteles ca saltarea ciobanului din Pipera nu a fost ok, dar sa ma innebunesti de cap din 1/2 si 1/2 de ora cu : Becali a mai petrecut o noapte in celula, Becali a cerut cas de oaie, Becali a refuzt micul dejun, parca e totusi prea mult.Aparatorii au spus….Verii lui Gigi ( intre noi fie vorba, tot niste insi dubiosi, renumiti prin neinregistrarea in totalitate a banilor obtinuti din transferurile realizate de-a lungul timpului) in direct din Pipera…si alte cacanarii din astea.
    Opriti-va oameni buni! Romania asta mai are 20 de milioane de oameni, pe care nu-i cheama Becali si care nu se dau in barci pe ecranele de televiziune.

  14. Becali nu merita un tratament atat de dur.Cati din miliardarii tarii au avut mandat de arestare de 29 de zile?Da’Popoviciu cum de a scapat de inchisoare?!
    Basescu va candida dar sa speram ca va fi invins de Crin.Daca nu,Romania se va transforma intr-o dictatura ,mai ceva ca in vremea lui Ceausescu.
    Lasa Victor,nu te retrage.Rezista pe baricade pana-n toamna cand vom scapa de astia si va fi mai bine.
    P.S.Mircea Basescu se inseala gandindu-se ca milioane de romani vor mai fi pacaliti de marinar in toamna.Neamul Basescu va avea o mare surpriza! 🙂

  15. Fratilor, in urma chestiilor pe care le-am vazut azi noapte la DDD ( clanurile tiganesti conduc politia+procuratura) eu unul nu mai dorm deloc linistit.

  16. Buna ziua, dle Ciutacu !
    Nu il simpatizez pe dl Becali. .. Chiar, dimpotriva! ..Dar sunt uluit ca toata lumea: avocati, rude(ai dl Becali) au intrat in vrie,si nu vad iesirea din situatia asta. Avocatul dlui Becali a fost chiar de coma:” …AM DECLARAT RECURS,DAR DNA JUDECATOR PARASISE SALA ” :)))
    Sa nu va plictisesc,dle Ciutacu: Becali are un contract comercial cu firma de paza a dlui Zmarandescu,aceasta firma furnizandu-i paza si protectie a bunurilor si persoanelor. In nebunia asta,sintagma “bodyguarzii lui Gigi” e gaunoasa si ii aduce prejudicii. Agentii de paza sunt angajatii unei firme specializate si licentiate de IGP,firma ce functioneaza in baza Legii 333/2003 ! Nu e armata personala a lui Gigi! Sunt agenti de paza ,atestati Politie !! Cu toate drepturile si obligatiile ce decurg din Lege.
    Benficiarul serviciilor de paza oferite de firma lui Zmarandescu,adica Becali, se trezeste cu masina furata. El poate sa-i ceara lui Zmarandescu orice! .. Dar Conducatorul Executiv al firmei de paza nu trebuie sa raspunda decat solicitarilor legale. Singurul lucru ce l-a cerut Becali,a fost masina ,pe care si-o dorea inapoi. E ilegala dorinta lui? Bineinteles ,ca nu.
    Dar actiunea agentilor de paza ? Raspunsul vine din Legea 333/2003 art. 50 .

    “e) sa opreasca si sa imobilizeze, in functie de posibilitati, persoanele care au savarsit fapte de
    natura a pune in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea sau bunurile persoanei careia ii
    asigura protectia si sa le predea de indata la cea mai apropiata unitate de politie, fara a-si abandona atributiile de garda de corp ”

    :))) Sa-mi spuna mie, Procurorii,cum poti “sa opresti si sa imobilizezi” fara sa fii acuzat de privare de libertate,si fara sa pui mana pe ticalos!! :)))) Cand pun mana pe hot,e clar ca i-am limitat libertatea de miscare ! … In mod justificat,hotilor dupa ce au fost prinsi,trebuia sa li se ia o declaratie. Acea declaratia justifica activitatea agentilor de paza,consumul de carburant, indoirea tablei de pe masini.(caci altfel,la fiecare busitura a masinii,vor spune ca erau pe fuga dupa hoti,fara ca asta sa fie si adevarat)….. Nu Gigi instiga la privarea de libertate hotilor ! Legea impune agentilor de paza,in mod imperativ!,sa opreasca si sa imobilizeze hotii. ! …. Se poate retine in sarcina firmei de paza faptul ca nu a anuntat Politia,cu privire la eveniment. Nu Gigi ! Gigi Becali e Beneficiarul serviciilor oferite de firma lui Zmarandescu,si nu are cum sa raspunda pt actiunea celor ce isi faceau meseria.

    Cu respect, Emil Conchi

  17. A devenit penibil Gadea cersind intrarea in direct a lui Basescu pentru orice critica. Si in general intrarea in direct a oricui. Ii e ciuda ca numai la RTV intra in direct lumea ? A intrat frati-su si s-a bucurat 🙂

  18. Ai o parere nejustificat de buna despre tine si foarte proasta despre noi ! Ne jignesti inca de la motto !Aparenta indiferenta fata de cazul in voga denota un caracter modest specific oamenilor mediocri….Pentru toti cei care gandesc exista o singura pozitionare ….

  19. Total de acord cu tine, Victor. Cum spuneam intr-un post de la subiectul anterior, daca prostimea nu intelege ca vrei sa le deschizi ochii, sa-i lasam sa se zbata in mocirla. Noi suntem baieti destepti, o sa ne descurcam. Ei cu ei, noi cu noi!

  20. Am o mare teama, ca Becali este victima perfecta acum. Teama este ca Becali va fi eliberat, si va candida la presedentie(beneficiind de simpatia publicului larg), iar noi va trebui sa alegem in turul II intre Basescu si Becali. La fel cum am avut de ales intre Vadim si Iliescu acum cativa ani.
    Daca asta se va intampla in toamna, eu ma car din tara asta, promit.

  21. CARE drept, dragul meu? Dreptul de a trai DOAR ca sa-ti platesti facturile? Crede-ma, nu sunt cel mai sarac dintre romani, insa, cand trag linia lunara, e singura concluzie care ramane… Ca, alte drepturi – ciouciou, cum ar zice Liiceanu… Ai vazut noile coduri, in speta – cel penal? Ai vazut cum arata definitia elementului de baza – INFRACTIUNEA? Despre CARE drept sa mai vorbim in Romania? Despre dreptul de a tacea, cum zicea basescianul frate? S-a eliminat din proiectul codului penal pana si pericolul social al faptei ca element obligatoriu la definirea infractriunii! Nu mai conteaza daca nu e pericol social – la zdup cu el! S-au inspirat „facaletzii de coade” din legislatia Kosovo, Estoniei, Letoniei, Ungariei, tari – nu-i asa? – ultracunoscute internatonal pentru sistemele lor juridice… Raman la parerea ca ar fi trebuit bagata institutia Curtii cu Juri, ca la americani! Ar scadea serios exact ce ne cere Europa: coruptia din justitie! Alt aspect: legislatia (Constitutia, chiar!) ar trebui sa specifice explicit faptul ca justitia se face in numele DREPTATII, nu al LEGII (JUST înseamna, de fapt, DREPT, nu LEGAL!), cum ar trebui sa se prevada, in mod expres, si faptul ca intai se aplica OBLIGATORIU legea, abia apoi, la cuantumul pedepsei, sa intervina constiinta (daca nu-si face un obicei din a şi-o uita acasa…) judecatorului! Pentru inceput, cam asta… Mai dau p-aci, ca-mi place… culoarea blogului… ;):D

  22. Intrebarea mea pentru politia de romana (mi-e scarba sa rostesc numele asta) este urmatoarea:
    daca Becali nu-si facea dreptate singur, cum ii gaseati voi masina?? nu sunteti in stare sa rezolvati alte cazuri mult mai simple, si condamnati pe altii care isi fac singuri dreptate.E plina politia de incompetenti, corupti, analfabeti…samd
    Pai daca gigi nu avea oamenii lui care i-au gasit masina, nici in ziua de azi nu o mai vedea.Rusine coruptilor.

  23. @mama lor: uite ca-mi dau cu parerea si nu vreau sa dau credit total autoritatilor. e dreptul meu de platitor de impozite. cat despre conflictul meu personal cu Basescu, ma faci sa rad. daca e sa judec in acelasi registru, asta are conflicte personale cu majoritatea fețelor publice. oare de ce?

  24. @Florin M: cam asa am comentat si eu ieri, sunt doua posibilitati, Jiji ori va obtine un scor foarte bun si pt turul 2 va da Basescului procentele lui, ori asa cum sustii si tu va ajunge el insusi in turul 2 , unde se va “infrunta” voiniceste cu actualul presedinte, de care… bineinteles ca va fi infrant la scor ..de maidan, pt ca vom iesi incolonati, cu mic , cu mare, ca sa stopam ascensiunea ciobanului catre cea mai inalta functie in stat. Sau..asa cum spui tu.. mai bine emigram ! Stii ce e trist cu adevarat ? Ca “inteligentii” care organizeaza talk-show-uri si analize politice , nu se prind la miscare. Unii se prind, dar… merg pe burta…Victimizarea lui Becali, va duce la victoria basesciana.

  25. PS. Nu stiu daca multi au remarcat aseara la emisiunea dnei.Firea, la interventia in direct a lui Giovani Becali, ca acesta le-a taiat-o scurt celor din studio in legatura cu referirile la Basescu, cum ca acesta ar fi in umbra diversiunii. A spus clar si raspicat ca pe EI NU-I INTERESEAZA lupta cu presedintele ci doar ca varul lor sa iasa de unde este. Deci Base nu e vinovat, e baiatul bun si va fi sustinut de Gigi in toate (si foarte multele) aparitii televizate care vor urma eliberarii

  26. Dati-i ma inainte cu Mircea Basescu, nu muscati momeala asta da trei lei cu Becali.

  27. @mama lor

    […] poporul nu inseamna numai cei care varsa cazane de ura pe blogul tau, mai sunt si altii, multi care il vor vota pe base, poate si din cauza ta.

    1. Ura nu mai e de mult — e greatza, biologic vorbind.

    2. Ne place competitia, bring it on!

    _____________

    ai o problema personala cu basescu […]

    Sa stii ca restul n-avem. Cu noi ce te faci?
    In plus, ar fi bine sa stii ca admiratorii persoanelor publice
    pe care le desconsidera Incultul Suprem
    se simt jignite in momentul in care un gretzos ca Basescu
    le transmite indirect ca sunt toti tampiti.
    Adica… asta rezulta: daca omul pe care il admiri
    e gaozar, tonomat, tigan imputit etc,
    rezulta ca tu ca admirator esti un mare dobitoc.
    Ei, vrei sa stii ce se intampla cand problema personala
    a tuturor oamenilor pe care i-a jignit Incultul Suprem
    devine problema personala a unei mase de indivizi
    care coalizeaza impotriva unui presedinte?
    Stai cu ochii pe noi, in curand o sa afli negresit.

  28. Mina in mina cu DGIPI si SRI!!!

    Care stiind de jocul interlopilor au lasat ca, acestia sa-si duca la sfirsit treaba, doar organilii de drept aveau dovada convorbirilor inregistrate. Deci nu interlopii sunt de vina ca, s-a ajuns unde s-a ajuns ci persoanele sus puse din sferele puterii care au dat ordin ca, organele statului sa inchida ochii si sa coopereze cu interlopii ca Becali sa cada pe bec. Cu alte cuvinte, Politia, SRI si Procuratura sunt la fel de vinovate ca si interlopii ca Becali a fost santajat si facut sa cada in plasa ca, sa aiba motiv de a-l aresta. Deci romani Interlopii, SRI, Politia si Procuratura conduc Romania. “Sa traiti bine” ca oricum veti avea parte ori de casa ori cavou.

  29. Cum mai trage Mircea la terenuri!!! “Fratele sefului statului, Mircea Basescu, ar fi concesionat doua terenuri pe care urmeaza sa construiasca un club de mai multe stele, in apropiere de Techirghiol, potrivit “CanCan”. Usor izolat, dar plasat intr-o zona incarcata de frumuseti naturale, locul viitoarei investitii constituie spatiul ideal pentru o un complex de lux. Nici vecinii nu sunt de neglijat, fiind vorba de persoane de vaza. Terenul pe care va fi ridicat localul “cu circuit inchis” se afla langa digul de delimitare a zonelor 1 si 2 din lacul Techirghiol si este pozitionat intre lac si o livada despre care localnicii sustin ca ar apartine tot lui Mircea Basescu. Perimetrul este inconjurat de proprietatile unui fost primar din Techirghiol, Petrica Nicolae si de un luciu de apa concesionat de un domn Cristea, fost director al Bancii Agricole Constanta. Ceva mai departe se afla terenurile unor investitori agricoli francezi. In aceasta companie, fratele lui Traian Basescu poate sa inaugureze un complex turistic, rezervat petrecerilor selecte, cu turisti bine situati financiar. Potrivit jurnalistilor de la publicatia mentionata, desi terenul se afla la mare distanta de oras, Consiliul Local Techirghiol i-a dat o mana de ajutor lui Mircea Basescu si a aprobat, in graba, trecerea in intravilan a unei suprafete de aproape un hectar.” Si cite terenuri ori mai fi trecute de la stat in posesia clanului Migabe’scu fara ca, sa se stie de ele?

  30. Victor,cand institutiile statului trebuie sa lucreze pentru noi,se vede foarte bine cum o fac.
    Dar cand trebuie sa sarveasca ceva sau pe cineva da dovada de un scenariu si o regie demna de toata invidia pentru cei din industria filmului.Sunt mai mafioti ca mafiotii si mai camatari decat camatarii,mai criminali decat criminalii si in definitiv EXPERTI IN GENOCID CU ACEASTA NATIUNE.

  31. Mi-a plăcut teribil reacţia dumneavoastră în emisiunea ”Sinteza Zilei”, în momentul în care a intervenit in direct porcul ăla de Mircea Băsescu!!! Te intreb pe tine: Ăstora chiar nu le mai e frică de nimic pe lumea asta? Nici măcar de Dumnezeu? Să ne ferească Cel-de-Sus de o tragedie in toamnă!!! Voi mai sunteţi ultima speranţă a acestei ţări!!! Deşteptaţi prostimea cât încă mai e timp!!! Spuneţi tare şi răspicat ce înseamnă pentru ţara asta încă 5 ani de domnie băsesciană!!! Baftă mare Domnule Ciutacu!!!

  32. Basescu se afla in conflict cu multi romani. Pe zi ce trece, numarul acestora creste.
    Romanii gandesc simplu si la obiect.
    Asa si trebuie, ca nu toti suntem filozofi sau politicieni.
    Simplu de tot: Ceausescu a fost daramat pentru ca nu aveam caldura, mancare, pasapoarte, pentru ca-si numise copiii si rudele in functii nemeritate, dar si pentru faptul ca ne era frica sa vorbim.
    Basescu ne aminteste din ce in ce mai mult de acele vremuri!

    In cazul lui Becali, gandim la fel de simplu: cine fura trebuie sa plateasca. Daca “organele” nu fac nimic, ne incolteste in minte ideea de a aplica legea talionului.

    Italienii au infiintat “Patrulele civile” (parca asa le zice)pentru a prinde hotii, talharii, violatorii si criminalii.

    ==========================

    @Mos Califar,

    Eu nu mai dorm linistita din august 1999 cand mi-am permis sa reclam furtul masinii la Politia Ilfov. Politistii, binevoitori, m-au sfatuit sa-mi retrag plangerea pt ca sa nu am probleme si mai mari. Tampita cum sunt, nu i-am ascultat. Dupa 3 zile mi s-a spart casa.
    Asa mi-a trebuit daca nu am ascultat de sfatul Politiei Romane!!!

    p.s.
    Pe vremea aceea, Politia Ilfov era condusa de unul Albu. Dupa un timp, a fost implicat intr-un scandal cu droguri si interlopi, si schimbat. Dupa nici doi ani, cam prin 2002(daca tin bine minte) a fost numit in conducerea Ministerului. L-au facut si chestor general de politie intre timp.

  33. Fratilor,
    Problema nu este vinovatia sau nevinovatia lui GIGI, ci vinovatia NEAMURILOR PROASTE din capu’ tarii si din jurul lui!
    Problema este ca nu mai avem justitie ci un sir de evenimente de pseudo-justitiarism programate din interese de lupta pentru putere si ciolan.
    Problema e ca unii ziaristi si comentatori, in loc sa se focalizeze pe atitudinea civica sunt obsedati sa ne demonstreze cat de inteligenti si dibaci detectivi sunt ei, cantonandu-se in suficienta de sine (ex. Mircea Badea) – Parerea mea!

  34. @mihaela , va chinuiti degeaba sa aratati oamenilor de ce nu ar trebui sa -l voteze pe domnul Traian Basescu, subiectul pana la urma va plictisi peste cateva luni si stii foarte bine ca mai este ceva timp pana la alegeri asa ca pastrati-va argumentele pentru atunci , sa fie la cald.
    Ca s-ar putea din atata ura sa se transforme in apararea omului injurat..cum ziceau cei de la Trasniti in Nato..efectul AlbacaZapada.. oamenii au mila pentru cei injurati asa ca s-ar putea sa-l voteze pe el in detrimentul celui propus de voi.
    Calculati toti pasii pentru ca daca va aruncati asa cu totul inainte..nu cred ca o sa obtineti ceva.
    O sa faca fas si aceasta sustinere a lui Antonescu.
    Dar totusi o sa ramana cativa care o sa voteze..si cine stie visul vostru se va indeplini.
    Oricum Basescu..nu o sa mai aiba al doilea mandat.

  35. Hai ca s-a terminat si cu Becali..acum este Berlusconi:)).. o face intentionat.. sunt sigur.
    Vreau si eu clipul video sa-l postez pe blog..unde-l gasesc?

  36. Mircea Badea are dreptate. nimeni nu trebuie sa astepte sau sa aiba pretentia la scuze din partea acestui individ. intr-un stat de drept,clanul Basescu s-ar fi supus legilor in vigoare. dar,cum nu traim intr-un stat de drept,clanul Basescu este la putere,iar noi ne pregatim iar din nou sa-l alegem. asta e.

  37. Fratii Bu(a)zesti
    Presa azi e toata’n vrie, fugarita de Bazesti,
    Mari “boieri” cu sange’n glanda, unsi in sei cavaleresti.
    Tigancuse, pasarele, gaozari si tonomate,
    Toti fug unde vad cu cu ochii, fug amenintati de moarte.

    De doi frati uniti in cuget, in simtire si’n actiune
    Ce jurat’au ziaristii a-i rapune de pe lume.
    Insetati nevoie mare si avizi dupa dreptate
    Jurnalistii’ntreab’a surda, de’adevarul din cetate.

    Vor sa stie cum de’o tuta, mestecand pietroaie’n gura
    Vrea parlamentar sa fie, la Bruxelles in noua tura.
    Cand ea limba ei materna nu prea stie a vorbi,
    De la microfonul UE, vrea discursuri a rosti.

    Iar surata, mai retrasa si in fapte mai timida,
    Sursa’a reusit sa aiba pentru’n milion in tinda.
    Cifra mare cu zerouri investita’ntr-un palat
    De la om care cu legea, se pare, ca’i cam certat.

    Unchiul lor, “boier maritim”, frate mic intre Bazesti
    Puse de’o gainarie c’un teren ca din povesti.
    Si din piersici si caise recoltate multa vreme
    El vrea vile si casoaie, pe pamantul unei ferme.

    In ast timp Bazesti cel mare, zbir sinistru peste tara,
    Prin Justitie le face la dumani viata amara.
    De’auzi austriacul si’n pornire altrusita
    Vru romanului sa-i spuna de manevra bazesista.

    Dar Bazestii nu se lasa si’narmati cu fumigene
    Ei arunca’n camp de lupta, facand maharii a geme.
    Cand mascati si dube multe fac curat in jurul lor,
    Arestandu-ne Ciobanul, praf in ochi pentru bobor.

    In balcon, sarman boboru’ sta cu vant in buzunare
    Si priveste la ast teatru, intreband “care pe care”.
    Guvernanti condusi de Zeus se prefac a fi in priza
    Si vanzandu-ne la piata, ne mint ca ne scot din criza

    De ne’om satura de lupta si de circ si multe lipsuri,
    S-ar putea ca noi, Puterea, sa o tintuim in clipsuri.
    Caci de tepele promise si sloganul cu “Traitu’ ”
    S-a cam dumirit romanul si-si va mazili Iubitu’.

  38. Mi’e din ce in ce mai clar ca in Romania nu ne vom plictisi niciodata, asa ca, probabil nici Victor Ciutacu nu s’ar plictisi, daca nu ar mai face presa! Insa presa ar pierde, mult sau putin, dar ar pierde.

  39. @horya

    mai este ceva timp pana la alegeri asa ca pastrati-va argumentele pentru atunci , sa fie la cald.

    Exista doua tipuri de lucruri care se inregistreaza
    in mintea electoratului:

    1.Lucrurile facute zgomotos/brutal — vezi stilul Basescu.
    2.Lucrurile facute constant.

    Noi mizam pe categoria a doua.
    Stii, lucrurile firesti si de bun simt cu care se preocupa
    Crin Antonescu si colegii lui de partid
    nu au darul de a starni reactii incendiare,
    nici macar in pragul alegerilor.
    Normalitatea are darul asta de a trece neobservata
    si de a fi discutata numai cand se deterioreaza.

  40. Sa facem un exercitiu de imaginatie : “Oare eu in pielea cui as vrea sa fiu daca mi s-ar intampla sa am nevoie de un transplant in strainatate?” Evident, raspunsul e simplu: in pielea lui Cristi Minculescu. Dar gandeste-te ca maine ai afla o astfel de veste si ca nu ai putea fi decat in pielea ta, a unui om simplu din Romania, cum e si Dragos Croitoru, un tanar de 18 ani. Si atunci nu te-ai intreba CINE E DUMNEZEU IN MINISTERUL SANATATII sa decida ca eu trebuie sa mor pentru ca nu cant, nu dansez, nu sunt cunoscut? E vorba, dragii mei, de egalitate de sanse. Atat cerem, EGALITATE DE SANSE! NU vrem bani, vrem doar implicare cetateneasca. detalii:http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-04-03&id=24855 Si tu vrei sanse egale ! dati mai departe va rog

  41. Hai sa adunam si noi cateva sute de mii de semnaturi, precum “minunata” EBA, ca sa-l dam jos pe Basescu…e imposibil sa nu se poata asa ceva…de cate semnaturi e nevoie????

  42. @ANTI BASESCU

    E perfect posibil de realizat, ar fi foarte educativ,
    indiferent de rezultatele imediate ale actiunii.
    Pe termen lung cu siguranta ar avea consecinte.
    Mai exact in toamna.
    Iar pentru asta nu avem nevoie nici de un candidat-erou,
    nici macar de un partid.
    Doar de putina bunavointa.

  43. Victor,cu permisiunea ta;de ce nu mai pupa deloc RTV dosul zeului?
    Fa si tu o mica teorie a conspiratiei(rautacism):-))

  44. @horya: va multumesc pentru bunele intentii, pentru sfaturile dumneavoastra, pentru siguranta cu care spuneti ca oricum Basescu nu va mai cistiga…Din pacate, eu cred ca Dumnezeu te ajuta , nu-ti baga si-n sac.Deci ii multumesc lui Dumnezeu pentru ajutor , pentru sansa oferita si inteleg sa actionez din timp, nu sa ingras porcul in ajun !
    Regret ca nu mai am incredere in “las’c-o sa fie bine si la vara cald”. Si am hotarit sa fiu proactiva.
    In ceea ce-l priveste pe Basescu si clanul al carui sef este, mi-am exprimat parea cu multe luni inainte. Repet acum: celula lui Milosevici il asteapta pe Basescu, iar ceilalti vor fugi ca potirnichile. De cind Mircea B. a avut inocenta sa-i raspunda lui Ciutacu cum a raspuns in ceea ce priveste dreptul romanilor de a trai in tara , pentru mine asesti indivizi au devenit o problema personala, nu mai sint o problema politica.
    In ceea ce ma priveste , optiunea Crin Antonescu este o optiune pro Antonescu si nu conta Basescu.
    Deci va rog sa faceti aceasta distinctie.
    In postari anterioare mi-am argumentat aceasta optiune pe care o voi sustine de cite ori voi gasi ca este necesar, pina la alegeri.
    Regret ca trebuie sa inchei aici pentru ca lucrez in acest sfirsit de saptamina. Voi reveni diseara si acasa si pe blog.

    @ Victor nici pe tine nu te cunosc personal, dar sint convinsa ca nu ai sa te retragi . Esti mai puternic decit te crezi.Eu, una, cred in tine. Si sint multi ca mine. Nu tocmai tu ne vei dezamagi! Capsci?

  45. @Anca.. vecina lu’ baba a lu bolovanu din deal.. nu stie ce planuri ai tu.. nu stie ca Antonescu are potential , nu-l cunoaste.
    De ce? Pentru ca nu-l vede prea des..
    Degeaba il invita Victor la Vorbe Grele , postul Antena2 nu are o audienta asa de mare.. este si de nisa.. unii oameni poate nici nu-l au in lista de programe..
    Sinteza Zilei mai are efect.. dar prea putin.. doar un om sa vb despre el cu patos.. si sa-i arate calitatile..punctand exact ceea ce este bun la el., nu ajunge.
    Blogosfera daca este populata de 10 % din populatia Romaniei..desi ma indoiesc..
    Deci.. iti spun eu de pe acum , fara sa te supar, Antonescu nu intra in turul 2 .
    Pnl este un partid micut.. daca nu mai este la guvernare nu mai stie nimeni de el..
    asa ca degeaba va faceti voi sperante.
    Daca ei stau ascunsi.. nimeni nu o sa stie de ei.
    Romanului trebuie sa-i dai mai intai circ.. pentru ca el asta gusta acum..dupa..il inveti si cum sta treaba.. dar dupa ce il atragi…
    Sa sti.. taranul, omul care munceste pamantul.. nu-l prea intereseaza bunul simt.. faptul ca trebuie sa stie sa manance cu tacamurile..il doare in cur pe el de astea..
    Si nu uita ca el face votul , nu bloggeri.. nu club-rii . Lumea culta este deja sictirita.. ea stie ca a votat deja trei partide..care nu au fost pe placul lor.
    Si PSD si PDl si PNL au fost la guvernare si nu au reusit sa=i multumeasca..
    Sa=l voteze oare pe Vadim? degeaba.. masinaria de partid conteaza. la care intradevar se mai adauga cate un cocalar si vreo doua pitipoance ce doresc sa-si mai arate telefonul mobil prin lume.
    Deci.. la revedere Antonescu.. Bun venit MIrcica si Traienele..
    Oare cum se simte Traian printre atatia oameni importanti?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.