Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > “Doamna asta, aşa blondă cum e ea…”

“Doamna asta, aşa blondă cum e ea…”

UPDATE: Reacție de om normal cu bun simț și șapte ani de-acasă

Motto: “Ori încercăm cumva să facem stat de drept în România, ori o ştergem, fiindcă în alte ţări există stat de drept” (Bogdan Teodorescu, la “Sinteza zilei”)

Există oameni cu coloană şi nevertebrate, revoltaţi de nedreptăţi şi slugoi. Linia de demarcaţie e suficient de clară şi trasată apăsat. Blonda ne-a arătat aseară cum se răspunde scurt şi apăsat, dar politicos, unui mitocan; la “Vorbe grele“. Eu deja nu mai am puterea psihică de a scrie. Cazul Becali nu mă face să dorm mai bine sau mai rău, doar mai puţin. Dar pot încă să vorbesc. Şi – întrucât nici eu, nici Gâdea n-avem emisiune astăzi – o s-o fac suficient de apăsat la Acces direct (de la 17, pe Antena 1) şi la Ştirea zilei (de la 20, pe Antena 3).

Victor Ciutacu: Zisei că în accepţiunea domnului Băsescu II sau I, nu ştiu care dintre ei, eşti doamna blondă care avea pretenţia să-mi cer scuze de la toţi ziariştii. Cică mai ai de aşteptat până să se întâmple asta, că întâi trebuie să-şi ceară toţi ziariştii scuze de la poporul ăsta. Şi după aia eventual îşi va cere şi domnia sa scuze.

Oana Dobre: Unu. Doamna asta, aşa blondă cum este ea, face presă de vreo 10 ani, în timp ce domnul Mircea Băsescu face afaceri numai de vreo 5. Blonda asta blondă făcea presă şi înainte ca domnul Traian Băsescu să fie preşedinte, iar domnul Mircea Băsescu face afaceri prospere numai de când fratele domniei sale e preşedinte. Ceea ce mie mi se pare o diferenţă care merită punctată. Doi. A-ţi cere scuze, a-ţi prezenta scuze, este în primul rând o chestiune de caracter. Iar eu aseară în emisiunea lui Mihai Gâdea nu i-am spus domnului Mircea Băsescu că ar trebui să-şi ceară scuze faţă de toţi ziariştii dar faţă de aceia pe care i-a jignit şi faţă de domnul Mugur Ciuvică care nu e ziarist dar i-a promis un loc de veci în direct, cred eu, aşa cum am fost eu educată, că da, ar fi trebuit să-şi ceară scuze. Nu-l poate obliga nimeni să-l facă asta dar pentru mine ar fi fost proba de forţă a unui caracter. În schimb, pe domnul Traian Băsescu, cel care a lansat în original sintagma de găozar, ar fi trebuit să-l oblige funcţia să-şi ceară scuze. Dar domnul Traian Băsescu are obligaţia dată de funcţia pe care o ocupă, să-şi prezinte scuze tuturor celor pe care i-a numit găozar, ţigănci împuţite sau cum i-a mai venit la gură.

Victor Ciutacu: Aia cu tonomatele… renunţ eu la scuze pentru tonomat dacă-şi cere la restul de popor. Ştii de ce ar trebui să-ţi ceri scuze tu? Pentru numeroasele dezinformări, spune domnul Mircea Băsescu. Nu neapărat tu, toţi. Tu şi cu toată lumea.

Oana Dobre: Atunci când ziariştii dezinformează – ceea ce eu cu mândrie spun că nu mi s-a întâmplat – da, într-adevăr şi ziariştii ar trebui să-şi prezinte scuze. Se cheamă erată şi într-adevăr constituie şi asta proba forţei unui caracter. Într-adevăr, poate că ziariştii au greşit, poate că asta i-a adus în ziua de azi la un nivel atât de scăzut de credibilitate. Dar ziariştii şi-au plătit greşelile şi în nici un caz greşelile lor nu pot fi sancţionate de politicieni şi nu pot fi oarecum obligaţi să îşi prezinte publicului de către politicieni. E o meserie pe care ne-o reglementăm noi, pentru că o facem pe bani privaţi. Atunci când o facem pe bani privaţi. Nici un politician nu are dreptul să oblige un ziarist la nimic. Ziaristul face bine sau rău şi câştigă sau plăteşte preţul.

Victor Ciutacu: Tot ziceai tu că apreciezi oamenii care-şi dau seama că fac greşeli şi-şi prezintă scuzele, vreau să-mi prezint scuzele în mod public – să mă aprecieze şi pe mine cineva în ţara asta – domnului Adrian Cioroianu şi logodnicei domniei sale pentru că aseară mi-am permis despre logodnica domniei sale să spun că-i ţiitoare. Restul mesajului rămâne valabil. Cu privire la gafele domniei sale. Dar aici am sărit calul, am avut o discuţie cu domnul Cioroianu căruia i-am promis că-mi cer scuze public. I le-am prezentat şi personal şi o fac şi o voi face şi la Mihai Gâdea în seara asta.

Oana Dobre: Şi pentru că tot e laitmotivul discuţiei noastre chestiunea asta legată de scuze, aş vrea numai să reproduc ceva, am făcut asta şi pe blog, o frază pe care azi mi-a spus-o unul din cei mai dragi oameni pe lumea asta, pe care-i am. Un om care a dispreţuit politica PDSR şi apoi a PSD, a lui Ion Iliescu şi a lui Adrian Năstase. Dar omul ăsta mi-a dat azi un SMS în care mi-a spus că el, care l-a votat pe Traian Băsescu, simte nevoia să-şi ceară scuze faţă de Adrian Năstase.

Victor Ciutacu: Mi se pare de-a dreptul dramatic dacă un om care l-a detestat pe Adrian Năstase îşi cere scuze pentru că l-a votat pe Traian Băsescu. Îţi mulţumesc mult, Oana Dobre. Domnul Victor Ciorbea, cum vi se pare până la urmă toată povestea asta? E un an electoral, înţeleg, pe domnul Băsescu l-au lăsat nervii, pierde din turaţie, a mai apărut încă un contracandidat… vi se pare că a scăpat jocul ăsta din mână? Circulă bârfa că-l fac serviciile, că-l face toată lumea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

114 thoughts on ““Doamna asta, aşa blondă cum e ea…”

  1. @ Mihaela — ,, Hai sa facem hora mare …….” Stitzi de cand n-au mai facut romanii hora mare ??? Nu mai e mult si se implinesc 100 de ani , de cand au facut Romania mare ,la 1918 !!! CU 800.000 DINTRE NOI JERTFITZI PENTRU IDEALUL UNUI NEAM !!!! Acum mai mor , prin nu stiu ce pustiuri , ceva romanasi ,bietzi mercenari ce spera ca ,scapatzi din iad ,se vor aranja ,si ei si urmasii lor!!!! Intre timp milioane si-au luat lumea in cap ,manatzi de saracie , de mirajul unei vietzi mai bune, de lipsa oricarei sperantze de mai bine !!!!Altzii au ajuns in nici o generatzie sa adune , hulpavi si incrincenatzi , averi colosale !!!Jmecheri , orientatzi , ,, care stiu cum se face ” vorba puiului de lele cu plantatzia de piersici – care macar a spus-o pe shleau , fraierilor va facem cum vrem noi !!!!, ca daca era politician nu spunea nici mort asta,,, sa rezum , aceste bestii numite politicieni ,au incalecat aceasta tzara si-o stapanesc precum le-ar fi lasat-o mumele lor mostenire !!!! Scolitzi in structurile securiste si de activisti PCR, UTC ,UASCR , etc, acesti bastarzi nenorocitzi au scufundat neamul acesta in saracie , promiscuitate , imbecilitate !!!! Nu singuri au facut asta ci cu prostia de care geme acest neam si cu mesteri ai vorbelor si-ai condeiului , scribi platitzi nu numai cu bani , dar si cu faima, nume , onoruri , sinecuri si demnitatzi !!! Nu cred ca are sens sa dau nume dar nu ma abtzin sa nu pomenesc unul , cel mai jegos , cel putzin asa mi se pare mie ca ar fi licheaua desavarsita ; Iosif Boda !!! Asa ca ,doamna , eu nu mai am nici o sperantza , pentru mine nici nu se pune problema , dar macar pentru copii mei — Cea mare e in u.k.,o duce bine , zic eu , cea mica termina liceul la vara si roiu ‘ ,la sora-sa !!!!Iar noi ,Dumnezeu cu mila !!!!

  2. @Mihaela: Doamna, trebuie sa intelegeti ca spre deosebire de situatia din Occident, in romania nu exista constiint nationala si nici societate civila. exista oameni disparati, 10, 15, 100, vorba domnului Teodorescu, care nu pot “de unii singuri” sa lumineze 22 de milioanei de oameni, mai mult de jumate in mediul rural unde Popa si primarul le spune cu cine sa voteze, unde nivelul de aflabetizare este mic, s.a.m.d.

  3. @ Mihaela PS — Poate n-o sa credetzi , imi pun o geana de sperantza in machidoni !!!! Am stat 11 ani in Constantza – stiu ce inseamna marinar , dar stiu , cred , ce sunt machidonii !!!!Am trait primtre ei si nu spun decat – Vai mama lui !! , lu’ ala care s-a luat de unul de-al lor !!!!!!!!!!!!!

  4. @ Paratraznetul Fanica: E bine ca sintem pe aceeasi lungime de unde. De aceea ii multumim inaca o data lui Ciutacu ca si-a deschis saloanele pentru noi. Ca sa ne intelegem.

    @Afaceri externe : cu cit esti platit ca sa improsti cu noroi? Vorba lui Badea, Da’ table joci? Ai maieu cu gaurele? Tu sa nu te iei de Ciutacu, baiii, Marius Chicos…

  5. De reactionat in vreun fel acum, dupa ce am urmarit emisiunea, imi e aproape imposibil. Am dat fuga la raftul de carti. M-am ‘apucat’ cu ambele maini de ‘Animal Farm’ al lui George Orwell si-acum compar personaje ireale – din carte, cu ‘personaje’ ireal de reale de la tv. Trist, dar atat de adevarat… Perfect match!!!

  6. Ce pot eu sa mai spun acum decat “multumesc”. Si lui Victor, si celor care sunt de acord cu mine, dar si celor care nu sunt. Intr-o tara prabusita in tacere si autism, fiecare reactie, oricum ar fi ea, mi se pare o veste buna.

  7. Subscriu in totalitate la parerea prietenului Oanei Dobre care dupa atatia ani ar dori sa-si ceara scuze lui Adrian Nastase! Preferintele mele politice au fost aceleasi din 1990 incoace. M-am bucurat si eu cand a castigat CD, am votat cu dl. Iliescu in 2000 ( fiindca in finala intrase Vadim Tudor), am fost fericita din nou cand a castigat Basescu… Si am ajuns dupa 20 de ani de la revolutie sa nu mai am incredere in intelectul meu , in puterea de a vota corect, pentru ca, invariabil, am fost dezamagita. Voi continua sa merg sa votez pentru ca eu cred ca Romania este a noastra a tuturor, a celor prosti si usor de pacalit, si nu a celor a caror singur scop este PUTEREA ( mai ales discretionara) cum se intampla atat de evident in aceste ultime zile.

  8. Citind continutul sms-ului pe care Oana l-a primit, îmi aduc aminte de o fraza pe care un prieten foarte bun (detaliu fara mare importanta, pictor din Sinaia) mi-a spus-o dupa un an de presedintie Basescu. Imi spunea ca dupa ce l-a votat pe Basescu, s-a gândit ca n-a facut alegerea cea mai buna între un hot si un mincinos. Ar fi trebuit poate sa aleaga hotul …

    Poate ca a venit momentul sa evoluam si sa nu mai votam nici hotul, nici mincinosul… Dar înca o data, pentru asta societatea nu mai trebuie sa voteze “în reactie” la ceva, ci pentru ca este mai lucida, mai înteleapta în alegerile sale, pe scurt în “evolutie” … Si numai atunci, scuzele nu-si mai vor avea sensul.

  9. Victore-lasa-l in pace pe “afaceri externe”.Daca te comenteaza inseamna ca a citit ce ai scris.Daca a citit,inseamna ca este ca noi.Nu vezi ca este lipsit de logica si de cel mai elementar bun simt?Nu merita sa-ti pierzi timpul cu unii ca el.

  10. Incep sa cred ca suntem un popor de masochisti pentru ca altfel nu-mi explic cum ajungem de fiecare data din lac in put.
    Chiar nu mai are nimeni sange in …. sa spuna destul acestei familii de Basesti care crede ca poate face ce vrea cand vrea si unde vrea.
    Oare chiar atat de imbecili am ajuns incat sa acceptam tentativa EBE-i de a ne reprezenta in Europa.
    De fapt cred ca la atat se rezuma constiinta noastra nationala.

  11. Citat dintr-unul din participantii la G20+NATO summit :
    “I am tempted to direct and strong actions against the media because of their disinformation about me”.
    Ghici din cine e. Si catre ce directie merg democratiile la ora asta

  12. Daca ar putea vreun jurnalist sa publice un CV real al vreunui politician – indiferent care – atunci abia si-ar face datoria. Aparitiile astea de informatii gen schimb la schimb, tu ma dai in gat pe mine , te dau si eu pe tine in gat nu fac decat rau… acum 5 ani nu stia tara ca Basescu are un frate , probabil peste alti 5 ani vom afla si de alte neamuri, de parinti acestuia nu ne spune nimeni, ne trezim doar cu fel si fel de povesti.
    Ii intelegem si noi pe ei, ca doar nu era sa dea tara pe mana altora , cand au avuto in mana 50 de ani, dar sa ne inteleaga si ei pe noi, ca avem alte planuri pe aici…

  13. -Nu , nu sunteti singuri , incercati sa dati mai repede perdelele de fum la o parte , nu va lasati prinsi in jocul altora . -Cu cit mai multi oameni de certa valoare si binecunoscuti sau facuti cunoscuti printr-o intensa campanie media , cu focalizare pe cel ce chiar merita aceasta functie, candidati la functia de presedinte , cu atit mai multe voturi rupte din portia alesului actual . -Europarlamentarele au parte , pe linga cei ce merita si de analfabeti , ciobani-analfabeti , cine mai urmeaza ?!?!?!?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.