Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Dacă avea Decebal gazonul lui Oprişan în lupta cu Traian…

Dacă avea Decebal gazonul lui Oprişan în lupta cu Traian…

UPDATE: Numai cu filosoful absolut al fotbalului şi business-ului Gigi Becali nu dezbătusem marea problemă a gazonului. Acum chiar că le-am făcut pe toate.

Povestea cu imnul e realmente fabuloasă. Într-un regim politic care se autoflatează public că permite (de parcă ar da de la el ce scrie-n Constituţie) o excesivă libertate de exprimare, un interpret a schimbat între ele (chipurile, din proprie iniţiativă) versurile. Mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă, să zicem, Robbie Williams ar fi scos-o pe regină din God Save the Queen sau dacă Lara Fabian ar fi dat cu flit Bastiliei din Marseilleză. Ce l-a mânat în luptă pe Marcel Pavel? Nasul său fin de analist a mirosit că 55.000 de spectatori ar fi huiduit copios, ca o interpretare politică nedemnă la adresa marelui absent Traian Băsescu, atunci când ar fi fost pomenit numele celui care a fost (acum vreo 2000 de ani, în guvernarea Decebal) Împăratul Traian. Şi creierul (doar el, că Mircea Sandu scuipă-n sân) i-ar fi dictat să evite momentul de vastă încărcătură politică. Una peste alta, de ce să fi făcut oamenii ăia care au venit să se bucure împreună şi s-au comportat admirabil (nu tu o sămânţă, o ţigară palmată, o vodcă la pungă, nu tu nimic) o astfel de aroganţă? Înţeleg că preşedintele României se teme să fie strivit pe stadion de dragostea poporului la care se-ntorcea odinioară şi că, în calitate de demolator de vocaţie, se simte incomod să participe la inaugurări de obiective care s-au construit în loc să se dărâme. Dar zău dacă pot pricepe, dacă tot călcăm pe democraţie ca pe dude, nevoia de autocenzură a unor oameni cărora, teoretic, ar trebui să li se fâlfâie, la cel mai grandios mod cu putinţă, de umorile vremelnicilor politicieni…(integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

71 thoughts on “Dacă avea Decebal gazonul lui Oprişan în lupta cu Traian…

  1. Parerea mea e ca Marcel Pavel pur si simplu s-a pierdut in fata a 50.000 spectatori si a uitat imnul… Se mai intampla…
    Sigur – putea sa taca in loc sa dea explicatii de genul asta… dar cred ca a considerat ca explicatiile astea sunt mai putin penibile decat sa fi recunoscut ca s-a pierdut…

  2. Se putea sa avem si noi o inaugurare fara stampila Romaneasca? 🙂
    Pai daca strainezul se uita la TV, vazand terenul agricol bun de insamantare, imnul ‘eludat’ si scorul de rahat, sa inteleaga ca e vorba de ‘land of choice’. Cu alte cuvinte, ne-a facut reclama mascata in timpul unui meci oficial de fotbal. Suntem tari sau ce?! 🙂

  3. Salut Victor,
    Inteleg ca ai fost pe stadion si am o intrebare legata de finalul partidei: tu ai inteles de ce au simtit “eroii” nostri (in frunte cu antrenorul)nevoia sa traga de timp pe final? Am fost unu din spectatorii de la peluza 2 si vreau sa spun ca lumea s-a comportat impecabil pana spre finalul partidei..era evident pentru toata lumea ca atat putem si nu-i batem nici daca jucam pana dimineata..am inteles si ca n-are rost sa asteptam schimbari ca nu era nicio “lumina” pe banca – se stia si ca Bosnia a castigat pe final meciul…asa ca a fost de neinteles pentru toata lumea de ce dracu sa tragem de timp – nu cerea nimeni sa-i calcam pe cap sau sa murim acolo, dar macar din decenta pentru cei 50.000 de oameni nu trage de timp ostentativ. Pacat pentru final..n-am huiduit mizand totusi pe faptul ca nu jucatorii au decis atitudinea asta, dar am inteles perfect reactia oamenilor…si alta motivatie pentru schimbarea din min 90 si tragerea de timp decat prostia chiar nu vad. Sau poate ca riscam sa pierdem un rezultat mare cu Franta.
    Toate cele bune,

  4. @Marius: fiindca Piti e cacacios (asta stiu) si a vrut macar sa nu piarda (asta banuiesc). si fiindca erau terminati fizic (si asta stiu 🙂 )

  5. eu zic ca si de data asta aplicam regula “e mai bn asa decat..”.de ce sa ne revoltam ca doar suntem obisnuiti ca asa e la noi….pana si transmisiunea mi s-a parut pe alocuri defectuoasa sau poate decat la tv meu era asa pentru ca nimeni nu a pomenit de asta

  6. Are mare dreptate domnu cantautor. De fapt e prea putin: sa se interzica romanlor sa-si boteze baietii cu numele… de mai sus, ‘rar al d. de portocalii…Apropo, am un tricou cu ceva portocaliu pe el, il mai port au ba?
    Off topic: termenul de incercare e 5 ani, nu 7.

  7. Eu sunt curioasă dacă va exista şi o a treia şansă pentru firma cu gazonul. Să-i mai dea cineva un astfel de contract pe mână? Poate s-ar descurca mai bine cu grădinile de la fast-food-uri.

    În altă ordine de idei, Traian şi loazele sale se oftică. Vezi reacţia -culmea- semianalfabetei celei mici. 😆

  8. @Marius: De la momentul in care Romania era locul 11 in lume (generatia de aur) si pana acum, mi se pare ca am avut destul timp (noi, suporterii) sa ne obisnuim ca ne batem de la egal la egal cu Albania, Bosnia, Belarus, si consideram meci greu cu Luxemburg. Mi se pare chiar decent ca am reusit pe branci sa scoatem un 0-0 cu Franta. A fost o perioada in care inca imi faceam iluzii cum ca ne putem lua de gat cu oricine, dar momentul in care am inceput sa vad lucrurile altfel a fost dupa ce am luat gol in minutul 96 cu Hagi pe banca in meci de baraj, si Urs Meier la centru. Acum 10-15 ani ne gandeam daca o fi cineva care sa ne incurce la locul 1 din grupe, acum ne gandim daca avem noroc cu caru’ pentru a spera la locul 2. Cu tras de timp sau fara, 0-0 cu Franta (din punctul meu de vedere) este cam de 5 ori mai mult decat puteam sa speram de la meciul asta. Spre exemplu Chiriches, de la Pandurii Tg.Jiu a ‘tinut’ la Frank Ribery de la Bayern Munchen. Faptul ca al nostru a jucat impecabil e irelevant. Provenienta lor insa, vine ca un argument pentru tot ceea ce sustin eu aici. Din pacate :(.

  9. Domnule Ciutacu, atunci cand un om gestioneaza o investitie de atatea sute de milioane de euro, acel om devine responsabil pentru orice consecinte. Faptul ca prietenul dumneavoastra si-a permis gluma cu ‘ce voiati, sa suflu in iarba ca sa creasca??’ mi se pare o dovada de ciocoism suprem la adresa oamenilor din banii carora, prin taxe, s-a construit acest stadion. Oprescu ar trebui cel putin sa-si asume esecul de aseara si sa-si ceara scuze. Asa e firesc si elegant. Cat despre Marcel Pavel, nu-l mai suspectati de atata finete. El e un lautar manelist, obisnuit sa i se lipeasca bancnote pe frunte. E prea mult sa-l pui sa cante imnul tarii in fata a 55.000 de spectatori.

  10. @Marmorosblanc: unde am zis/scris eu sa nu-si asume ceva, orice? a candidat, a castigat, a cheltuit banu’, sa raspunda nemultumirilor poporului suveran. da’ cine a decis ca a fost un esec?

  11. Ei, cum cine a zis, Victor? Poate DD? Nu mă uit, dar aş putea paria că s-a petrecut deja “fapta”.

  12. Care va stiti bine cu Pavel,
    va rog transmiteti-i sa duca treaba pana la capat
    si sa cante de-acum, intru evitarea iritatiilor politice,
    Frumoasa mea, in noaptea asta
    sa ne iubim ca doi mari oameni de stat
    ,
    ca aia cu nebunii e cam riscanta.
    Daca se botesc Lenuta si cu evitatul Traian sau sustinatorii? =))

  13. Bai Pavele daca tot te-ai gandit tu sa modifici imnul national de ce nu ti-ai facut ma si din drapel un batic sa ti-l pui pe cap in timpul recitarii imnului ca oricum semeni cu Leana a lui Costel? Asta asa ca tot am ajuns sa facem bascalie de orice. Chestia cu imnul si terenul denivelat parca tot din ,,filmul,, de Kusturica este…..e bine…e foarte bine.

  14. Trebuia ca-n orice lucru facut sa existe si amprenta romaneasca,tipic pentru Romania,s-au obisnuit jucatorii cu transeele.Ma uit pe campul inverzit din poza si ma gandesc ca astea sunt drumurile noastre toate,cum era cantecul,cum era sa fi altfel si aici?!.Daca am fi jucat pe terenul in panta ,sigur,intra si mingea in ea.Dom’Doctor sa traga de bracinari stolul de termite al lui oprisan si sa le ia banii,sau sa nu-i dea,trebuie sa existe clauze,80000 de euroi pentru plantatia de iarba zburatacita sunt banaret serios.Primul pas pentru radierea lui traianica,nici imnul nu-l mai suporta!Teoria gazonului o sa tot facem,ca de teorie si vorbarie plina Romania,greu cu practica.Mi-am dorit victoria,n-a fost sa fie.Oricum a fost o seara frumoasa,un public civilizat,un stadion bijuterie,se poate si de bine la noi!

  15. @#1, geretus, de acord.

    da’ , fac si eu o intrebare, daca repeta, prin absurd, de trei ori, versul cu Traian, l-ar mai fi amendat sau l-ar fi premiat?!

    p.s.acum, cand tastez, il ascult pe Miticadelaliga cum se cearta cu un deputat pdl pe rtv.ghici cine va fi chemat la DNA,in curand?

  16. Stii ca nu ne-au lasat cu steaguri inauntru? Cu steaguri normale, 750*400 mm , cam atat, fara bat. Cerberul de la intrare mi l-a luat pe al meu, l-a facut ghemotoc si l-a aruncat in pubela(!!!). Ca asa avea dispozitii de la FRF. Oare nu cumva aruncarea simbolurilor nationale la gunoi incalca legea?

  17. Domnule Ciutacu, am tot asteptat ca si Antena 3 sa preia spre dezbatere un caz extrem de grav dupa parerea mea (poate ma insel) intamplat aseara la meciul Romania-Franta , despre care s-au scris doua articole. unul pe un blog personal, altul pe siteul Pro sport. Nu s-a facut atata caz cum s-a facut la intonarea imnului . Este vorba despre faptul ca suporterii care au venit din tzara sau din capitala la meci avand asupra lor steaguri tricolore, au fost deposetati de acestea la intrarea in stadion de catre firma de paza privata BGS. Steagurile tricolore au fost aruncate pur si simplu direct in tomberoane!! ESTE REVOLTATOR ASA CEVA!!!!! Simbolul national, aruncat la gunoi! Suporterii francezi au intrat cu steagurile proprii fara probleme. Doar in Romania e rusine sa iti manifesti patriotismul!!! Stadioanele din strainatate sunt pline de steauguri ale tarilor respective, nu si la noi. Cum este posibil sa fie interzis steagul tricolor la un meci al nationalei? Cum este posibil sa fim deposedati abuziv de bunurile proprii? Va redau si adresa articolului pentru lamurire:

  18. Am putea ramane in limita bunului simt si sa ne mai recunoastem si greselile,de organizare sau de orice alta natura.Ca sa nu mai dam Frantei apa la moara,sa nu mai aud ceva de genul:sperma frantuzeasca e de calitate superioara ,iar noi,romanii suntem ceva mai inapoiati genetic.

  19. Romanul e un actor incurabil ce nu se dezminte nici in atare situatii. Ce inaugurare, ce stadion, ce iarba? NU au contat brazdele, astea au fost doar pentru fotoreporterii de pe margine si pentru ravnitorul Banel. Imnul a fost cheia evenimentului si scoaterea din context a cuvantului. Totul e programat, chiar si firul de iarba sa creasca…

  20. in romanica este posibil orice, bunaoara sa-ti bati joc de imnul national, sa arunci la pubela drapelul national, sa arborezi unde-ti trece prin cap drapele straine si sa intonezi imnuri straine, fasciste, iredentiste ca vorba aia ce mai conteaza? intrun stat ticalosit simbolurile nationale nu au niciun sens, de ce sa ne miram ca un astfel de stat care nu ne reprezinta si nu ne apara nu-si apara nici macar propriile interese?

  21. Daca tot “unii oameni nu vor sa vorbeste cu ea” (aia cu bacu’ luat, micuta botox-nr-de-masina), la ce dracu’ tre’ s-o luam in seama ?! Tac-su nu stia cine-a fost cu muzica, si cine cu versurile la Imn, si omu’ e cel mai dintre oamenii politici – ce rost are inflamarea ?!
    Hai c-avem si alte treburi – maine se uita si asta cu versurile, ne da “nementionatu'” teme s-avem ce duce !

  22. @ex
    Pai nu ramane decat ca data viitoare sa-i zicem lui Marcel( daca il mai invita cineva 🙂 ) sa faca treaba asta – respectiv sa repete versu cu Traian de 3 ori – si sa vedem ce se intampla… Eu zic ca faza cu amenda s-a intamplat fix pentru ca s-a apucat el sa dea explicatii, altele decat cea reala – m-am pierdut frate, asta e…am avut un lapsus..

    Chiar acum ma uit la sinteza zilei ( e si Victor) si se pierde iar Marcel in explicatii… De data asta nu a mai bagat- o pe aia cu interpretatu politic… Ma rog…
    Eu sincer cred ca daca zicea pur si simplu -am avut un lapsus si am repetat refrenul- aia era…

  23. Ce se intampla cu miile de steaguri tricolore aruncate la gunoi, la intrarea pe stadion ? Asta nu este o ofensa insemnelor tarii ? Incearca asta in orice tara europeana si vezi ce se va intampla.

  24. Imi cer scuze ca nu am scris din prima : dar in legatura cu imnul , eu l-as schimba cu fostul imn !…
    Era mult mai bun , nu asa lugubru ca asta !

  25. @Victor
    Una peste alta, cum ti s-a parut meciul?
    @gabriel – nu s-ar intampla nimic. Asta presupune Demos Kratos.

  26. @Victor
    Vroiam sa-ti raspund dar mi-am uitat ideea, Mircea a luat-o razna. Oricum, n-am putut sa nu remarc o degajare mai buna decat a lui Tatarusanu 🙂
    O seara buna!

  27. Chiar crede cineva ca MP s-a pierdut cu firea? Bai oameni buni totul a fost premeditat. E o stategie bine pusa la punct. S-a dat ordine de sus, sa se scoata acest pasaj, ca mai apoi sa se reproseze si sa se amendeze, eventua sa se arunce pisica si la Sorin Oprescu, care este tinta finala.
    Cum sa mai credem in coincidente?

  28. Eu sunt curios cum o sa se comporto ultrasii de la echipele de club, genul celor care care sarbatoresc incendierea peluzei echipei adverse. Dupa meciurile din cupele europene cred ca stadionul va arata mai batran cu 10 ani.

  29. Mai “marmorosblanc” ,dupa expresia cu ciocoismul, nu cumva esti dintre aceia cu un singur neuron care se extaziaza seara de seara la OTV-ul penibilului de Diaconescu ?

  30. @ Victor Ciutacu

    Păi dacă nici pe stadion nu mai are voie omul să înjure… 😀 După ce le-au luat seminţele şi sticlele cu alcool, le-au luat şi petardele, steagurile… acum să vorbească şi după codul bunelor maniere?

    Nu huiduia nimeni pe Marcus Ulpius Nerva Traianus, dat fiind că el a fost Traian Optimus Dacicus Maximus. Actualul Traian prezidenţial e mai mult pe minimus şi putris, se face cu uşurinţă diferenţa.

    Nota mea (Ciutacu): Nu mai popularizati pe acest blog toate rebuturile rasei umane

  31. @Costin Comba

    Prietene… daca erai tu ( sau oricare dintre noi) in situatia de a a scoate 2 vocale si o consoana in fata a 50.000 de oameni, crede-ma ca deveneai subit mut…
    In plus, a fost o mega/super gafa sa pui sa cante niste oameni ( si Inna a fost in situatia asta) pe sistemul de sunet de pe stadion ( care e pentru anunturi, nu ofera monitorizare – artistul nu se aude cantand – si are un mare defazaj). Toata treaba asta a dus la ce-a iesit: Marcel Pavel s-a pierdut, Inna a mai falsat ( destul de putin in conditiile date, crede-ma ca stiu despre ce vorbesc)

  32. „nevoia de autocenzură a unor oameni”
    Au trecut 20 de ani si unii mai simt nevoia de autocenzura ca nu cumva puternicii zilei sa se supere. Ce sa te astepti la un manelist ca Marcel Pavel ori unul ca Mircea Sandu?
    Niste mentalitati de slugi

  33. Ce spuneam eu ieri despre ce ar putea afirma cineva, de exemplu DD, despre Sorin Oprescu şi evenimentul de acum două zile? Am tras cu ochiul şi am văzut un titlu mai mult decât sugestiv, care a stat pe ecran cel puţin două ore, cât am “verificat” eu.

    Asta a fost ca introducere. Ce vreau eu să vă spun e altceva.”TELECTUALUL” CRISTIAN PREDA – care nu se dovedeşte a fi decât un vierme băsist dar cu ceva clase în plus faţă de măscăriciul DD – zice că primarului Capitalei i-ar putea rămâne numele de “Oprescu-gazon”. HAI NU PE BUNE! Zi să mori tu!

    Să vedem şi concluziile UEFA…

  34. e inadmisibil ca de atatia ani pierdem o gramada de meciuri din cauza gazonului

    Sa plece Sandu si Dragomir! Acesti doi mafioti au dus fotbalul romanesc in mocirla.

    Tot timpul sunt vinovati ba jucatorii, ba antrenorii, ba arbitrii, numai nu sefii.

  35. D-le Ciutacu,

    Si stadionul din Cluj ese aproape gata si arata superb.
    Oare si acolo gazonul a fost pus the familia Oprisan.
    Eu nu am verificat dar nu cred deoarece arata superb.

  36. Felicitati pentru intrebarea pusa dlui Becali,ati pus o intrebare pertinenta la care multi dau in gropi la raspuns,mai ales in acele intrebari ce privesc legalitatea in tara asta.
    Nu trebuia ca dvs sa va contrati cu dl Becali,totusi…”nu este de nasul dvs”.

  37. Stiu ca nu este vina dvs dar intr-un fel toti purtam o vina colectiva asupra a tot ce se intampla. Ma uit la stiri, acum cateva zile, si vad pe toate canalele discursul fals al domnului cretin Bush care este redat de atatea ori. Veti spune ca televiziunea si jurnalismul nu face decat sa redea, dar cu parere de rau, putini sunt cei care verifica, judeca si apoi trag concluzii.. Dumneavoastra ,sunteti printre putinii reporteri de aceasta valoare.. Va trimit un link pentru a le spune colegilor sa nu mai trimita mesaje lacrimogene al celui ce a coordonat acele atacuri..

  38. Salutare domn Ciutacu, daca ai nevoie de aparate profesionale pentru tundererea oilor, te rog sa apelezi cu incredere 🙂

    Ciobanul e tot cioban, de fapt jignesc Poiana Sibiului cand scriu treaba asta, e un parvenit fara caracter, un parvenit DISPERAT sa apara pe la TV…

    Sanatate.

  39. Auzi,cel mai tare era ca prefectul,pe langa amenda,sa-l oblige pe Marcel Pavel ca la urmatoarele intalniri ale nationalei, oriunde, sa cante imnul,dar numai cu acele versuri pe care nu le-a cantat….ca sa-i intre in cap.
    Cat despre bietul Oprescu,abia asteptau astia sa sara pe el cu ceva…orice…chiar daca nu avea ce sa faca.Sincer, ce trebuia sa faca Oprescu…cu o saptamana inainte sa decoperteze el gazonul si sa zica:”Baieti,nu se poate! La loc comanda cu meciul!”?

  40. Mulţumesc pentru UPDATE! A fost minunat! 😆
    Unii ştiu să se descurce cu orice categorie de oameni. Şi nici nu te-ai străduit prea mult. 🙂

  41. Felicitari dl. Ciutacu, dialogul cu dl. Becali a fost superb.
    @Cornel, la Cluj sunt oameni seriosi, nu precum Gazonescu(Oprescu).

  42. Mi s-a parut genial, ca sa nu va trimit si dumneavoastra:

    “Lucrează preşedintele Băsescu?

    Fostul consilier prezidenţial Andrei Pleşu, în ultimul număr din „Dilema Veche”, spunea că “un preşedinte nu trebuie să se dea pe sine drept exemplu de precaritate salarială. E aproape stingheritor să te afli în situaţia de a explica unui preşedinte de ţară că cele 16 ore de predare ale unui profesor au, ca fundal, lungi zile şi ani de pregătire, că actorii nu prestează strict două ore pe seară, ocupându-se, în restul timpului, cu tăierea frunzei la câini, că nu toate meseriile pot fi reduse, cum spunea, cândva, academicianul Grigore Moisil, la numărul de ore-cur petrecute la birou. E nevoie şi de ore-cap, greu cuantificabile”.

    Declarația lui Andrei Pleşu este inspirată dintr-un articol al fostului consilier prezidențial Zoe Petre. Aceasta explică pe blog cum stă treaba cu academicianul Grigore Mosil.
    ”Grigore C. Moisil, marele matematician în preajma căruia am avut privilegiul să petrec lungi ani (Florica Moisil – sora lui Moisil – era …mama d-nei Zoe Petre, adica i-a fost nepoata buna), avea despre programele de lucru o opinie atât de des exprimată încât a intrat în folclorul moisilesc de bază. El (sau discipolii care îl imitau cu umor şi afecţiune, nimeni nu mai poate şti cu precizie) spunea aşa: Matematica NU se face în ore de birou. Dimineaţă când te scoli, faci matematică; când te speli pe dinţi, faci matematică, şi, dacă nu te speli pe dinţi, faci matematică atunci când nu te speli pe dinţi! Somat să-şi facă public programul de 8 ore de muncă, Grigore Moisil a prezentat odată o foaie de hârtie frumos lineată, pe care scrisese aşa:

    Luni

    ora 8 – ora 9.50: curs, Amfiteatrul Ţiţeica
    ora 10 – ora 11.50: consultaţii, catedră
    ora 12- ora 16: timp de gândire, în sectorul de Cultură al Parcului de Cultură şi Odihnă «I.V. Stalin».

    Altădată însă, exasperat, i-a trimis rectorului o hârtie pe care scria, mare: “Vă rog să precizaţi dacă vă referiţi la ORE-CAP sau la ORE-CUR”, scrie Zoe Petre pe blog într-un material intitulat “Necrolog pentru Domnul Trandafir”.

    Dat fiind faptul că preşedintele Traian Băsescu a anunțat că domnia sa lucrează 16 ore pe zi, avem şi noi o întrebare: câte din aceste ore sunt, domnule preşedinte, ore-cur şi câte ore-cap?

    Nu de alta, dar după cum merge țara, e sigur că toate sunt ore-cur!”

  43. mariana:

    Încercările VOASTRE de a duce în derizoriu tot ceea ce face Sorin Oprescu la Capitală, sunt penibile şi de doi lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.