Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Dacă avea Decebal gazonul lui Oprişan în lupta cu Traian…

Dacă avea Decebal gazonul lui Oprişan în lupta cu Traian…

UPDATE: Numai cu filosoful absolut al fotbalului şi business-ului Gigi Becali nu dezbătusem marea problemă a gazonului. Acum chiar că le-am făcut pe toate.

Povestea cu imnul e realmente fabuloasă. Într-un regim politic care se autoflatează public că permite (de parcă ar da de la el ce scrie-n Constituţie) o excesivă libertate de exprimare, un interpret a schimbat între ele (chipurile, din proprie iniţiativă) versurile. Mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă, să zicem, Robbie Williams ar fi scos-o pe regină din God Save the Queen sau dacă Lara Fabian ar fi dat cu flit Bastiliei din Marseilleză. Ce l-a mânat în luptă pe Marcel Pavel? Nasul său fin de analist a mirosit că 55.000 de spectatori ar fi huiduit copios, ca o interpretare politică nedemnă la adresa marelui absent Traian Băsescu, atunci când ar fi fost pomenit numele celui care a fost (acum vreo 2000 de ani, în guvernarea Decebal) Împăratul Traian. Şi creierul (doar el, că Mircea Sandu scuipă-n sân) i-ar fi dictat să evite momentul de vastă încărcătură politică. Una peste alta, de ce să fi făcut oamenii ăia care au venit să se bucure împreună şi s-au comportat admirabil (nu tu o sămânţă, o ţigară palmată, o vodcă la pungă, nu tu nimic) o astfel de aroganţă? Înţeleg că preşedintele României se teme să fie strivit pe stadion de dragostea poporului la care se-ntorcea odinioară şi că, în calitate de demolator de vocaţie, se simte incomod să participe la inaugurări de obiective care s-au construit în loc să se dărâme. Dar zău dacă pot pricepe, dacă tot călcăm pe democraţie ca pe dude, nevoia de autocenzură a unor oameni cărora, teoretic, ar trebui să li se fâlfâie, la cel mai grandios mod cu putinţă, de umorile vremelnicilor politicieni…(integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

71 thoughts on “Dacă avea Decebal gazonul lui Oprişan în lupta cu Traian…

  1. Într-adevăr, Becali e onest şi recunoscător celor care l-au ajutat, pe de o parte, iar pe de alta, atât de speriat să nu mai treacă vreodată pe la puşcărie, încât pupă băsescul.

  2. @violet:…si isi taie singur puntile comunicationale cu zonele media unde, pana la un moment dat, nu avea acces

  3. Nu-l impuscati pe Oprescu sau Oprisan.Un gazon de calitate se face in minim 4 luni.La Cluj va fi la fel.Iar oierul aduce degeaba gazon de 300.000 de euro.Doar daca glia ar avea 20cm grosime

  4. M’am simtit jignit de atitudinea lui Fecali fata de dumneavoastra. Ghinion ca v’ati nascut in Romania…

  5. Felicitati pentru intrebarea pusa dlui Becali,ati pus o intrebare pertinenta la care multi dau in gropi la raspuns,mai ales in acele intrebari ce privesc legalitatea in tara asta.
    Nu trebuia ca dvs sa va contrati cu dl Becali,totusi…”nu este de nasul dvs”.

  6. deci, domnu’ victor. Nu am habar de ce v-ati enervat asa de becali. Individul e cel mult nostim. Cand il mai prindeti, va rog in mod insistent, sa-l mai instigati. Mai rade si burtile noastre un pic! Un titan in viata trebuie pretuit, nu?

  7. victore, esti prea destept ca sa nu-ti dai seama ca, daca nu intrebarea, macar tonul si formularea il vor irita pe gigi. tu stii mai bine ce ai vrut sa faci, iar reactia sa a fost MAI MULT decat previzibila.

  8. Becali ce baiat de ,,gasca,, te-ai facut tu dupa plimbarea prin arest si tv cu catuse la maini si cum ai devenit tu un umil servitor a lui Basescu. Iti dau un sfat nu candida la nimic ca au trecut vremurile cand mai prindeai un vot la ceva. Lumea s-a saturat de vrajeala ta ieftina condimentata cu analfabetisme si religie marca Becali…si m-ai scuteste-ne cu transmisiile in direct din palatul de clestar. Hotararea cu candidatura la prezidentiale ti-a fost ,,dictata,, tot la un sprit cu Basescu?

  9. Victor, arata versul despre Bastilia din Marseilleza si sint de acord cu tine. Eu n-am gasit Bastille in versuri si imi place foarte mult acest imn.

  10. “Bai Ciutacule pe tine te intereseaza legalitatea ma? Sau sa facem noi ‘treaba’ aici?”

    Asa ceva merita imprimat pe un tricou, sau facut afis si lipit pe peretele din spatele biroului unde lucrezi. 🙂

    In naivitatea lui sincera, ciobanu’ a exprimat exact ceea ce simt toti cei din ‘stratosfera societatii’. Adica noi aici sus ne ‘facem trebusoarele noastre’ si veniti voi aia de la un nivel inferior (adica jurnalistii) sa ne intrebati de legalitate in scopul de a-i informa pe cei care se afla la cel mai de jos nivel social (adica plebea)? Asa simt toti, dar nu toti o exprima.

    P.S.: Merita pusa si intr-un montaj de promo sau ceva de genu’ asta. Mi se pare mult prea Romanesc. Este cel putin egala cu mimica lu’ Berceanu in legatura cu investitiile de la metrou.

  11. În altă ordine de idei, apropo de interpretarea imnului de către Marcel Pavel, vă amintiți interpretarea de către Băsescu a versurilor aceluiași imn național?

    Pe el nu l-a amendat nimeni, nici măcar electoratul după ce a văzut că nu e în stare de nimic în afară de a băga zâzanie între români.

  12. In urma cu doi ani, cand venele lui Chivu strigau pe taramuri helvete un “desteapta-te” cum nu mai vazusem pana atunci, ne-am oripilat, simtindu-ne penibil reprezentati. Adica, cum dom’le, asa se canta imnul? Ce-i strigatura aia? Ce-s tipetele alea? Odata cu repetarea versurilor, aproape fara-de-sfarsit in interpretarea lui Marcel Pavel, ne-am trezit cu totii raniti in orgoliul national, desi, sunt convins, dupa iscarea scandalului dambovitean din jurul imnului, Google va inregistra cautari record pentru “desteapta-te romane”. Cum dom’le sa-ti bati joc de imnul national si sa nu canti versurile cu “numele lui Traian”, cu… “ca-n a noastre piepturi…”. Cacofonia personala, evidenta de altfel, va ia ochii de la articolul posesiv folosit gresit in versurile imnului, nu-i asa? Totodata, cu totii, de la poetul Dinescu si pana la Salvatorul Romaniei, Becali ne strigam din a noastre piepturi emanciparea nationala, considerand imnul ca fiind unul depasit. Bine dom’le, dar cat sa ne mai desteptam? Adica, mai suntem inca prosti? Ne-am desteptat destul!
    Nimic nu ne convine, nimic nu ne multumeste. Istoria nu poate tine pasul cu modernizarea noastra. Nici Ziua Nationala nu ne mai place. Ca e iarna, ca Unirea nu a avut loc oficial la 1 Decembrie, ca mai adevarata este ziua de 24 Ianuarie, dar si asta e iarna… Cum sa faci parada pe Kiseleff iarna?
    Mai mult, suntem mai europeni decat europenii. Proiectez parcuri. Asta am invatat in scoala. Pentru a castiga o finantare nerambursabila, Ministerul Mediului ne obliga sa proiectam sisteme de iluminat neconventional, cu panouri fotovoltaice. Ce conteaza ca Romania are doar 2 luni de vara? Ce conteaza ca stalpii aia lumineaza cateva ore pe noapte? Suntem ecologisti! Nu mai fumam pe stadioane, dar pe holurile lor amplasam galeti cu nisip pentru mucuri de tigara. Galeti din tabla cu nisip. Pe motiv ca poti intra in stadion cu banner, obligam spectatorii sa arunce drapelele la gunoi. Suntem corecti si unde e lege, nu-i tocmeala! Avea Badea o vorba: “da-i unui prost sa pazeasca o bariera”.
    Nu e de vina Primaria! Nu e de vina firma cu gazonul! De vina e constructorul! Sa inteleg ca Max Boegl l-a ales pe Oprisan pe baza lucrarilor efectuate pana acum… Desteapta-te romane!
    Suntem o natiune atat de desteptata, incat umplem pietele la meetinguri, iesim in proportie de 75% la vot, ne batem pe bormasini si scule mecanice la deschideri de supermarket-uri, ne intindem pledurile pe plaja dupa ce am dat la o parte algele putrezite, facem super-rating-uri la emisiuni culinare, ne ingramadim cu miile in fata cautatorilor de romani talentati, avem rata de promovare la examenul de Bacalaureat de 19%…

  13. “Ciutacule”, aşa se întîmplă când eşti un tip cu principii care detestă să vadă o nedreptate aplicată chiar şi unui derbedeu. Orice faptă bună trebuie pedepsită.

  14. In ceea ce priveste imnul, nu e prima data cand e pocit. La cCampionatul European din 2008 am fost in tribune la meciurile de la Zurich si strofele din imnul de stat erau inversate pe afisajul de pe tabela unde apareau cuvintele imnului. Problema e ca abia acum am deschis subiectul. Motivele reale nu le cunosc!

    PS: Cred ca am lasat un comentariu pentru articolul asta la cel despre condamnarea ‘dexter’-ului care intr-un puseu de hormoni s-a crezut mai smecher decat trebuia.

  15. Prieteni gazetari de gesepe, pro si sport punct ro, digi sau gigi teve, asa se comporta un jurnalist…precum Ciutacu. Acestea sunt intrebarile pe care trebuie sa le puna un jurnalist unei persoane care are dorinta de a se auzi vorbind la televizor. Asta e atitudinea unui jurnalist atunci cand nu e platit sa suga ciorapii interlocutorului sau. Asta e genul de presa(cu asemenea intrebari extrem de incomode adresate tupeistilor care acapareaza tara asta fiind certati printre altele grav cu limba romana) pe care doresc sa il gust in fiecare dimineata la cafeaua mea cu un gust la fel de puternic. Iti multumesc Ciutacule pentru ca la interventia asta ne-ai aratat ca inca se mai poate face presa adevarata. Personal nu stiu cum de te-au scapat pe post la un interviu cu cumparatorul nr. 1 de presari: Gigi! Ura!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.