Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Doi ani cu suspendare şi cinci încercare

Doi ani cu suspendare şi cinci încercare

Pe tot timpul desfăşurării acţiunii judiciare, m-am abţinut să fac orice referire la caz. Azi, când am aflat de la avocat sentinţa pronunţată de instanţă, o fac publică. Bogdan Stancea, cel care (din Piteşti) mi-a spart toate conturile (blog, facebook, yahoo, gmail) şi, după ce a fost ridicat cu mascaţii, şi-a recunoscut în scris fapta a fost condamnat de Judecătoria Piteşti, prin sentinţa penală H 1643/5 septembrie 2011, la doi ani cu suspendare şi, supliment, cinci ani termen de încercare. Mai pe româneşte, pentru că i-a plăcut să facă pe grozavul sau fiindcă a executat o comandă (el şi-a asumat prima variantă), un tânăr de 23 de ani şi-a nenorocit viitorul. Vreme de şapte ani, va fi un paria şi un prizonier al propriei neghiobii. Poate ştirea asta va da de gândit vitejilor care-şi fac un titlu de glorie şi o preocupare din a ingera în viaţa privată a oamenilor. Faptul că unii dintre noi apar la televizor (şi pot fi, după caz, simpatici sau, dimpotrivă, antipatici) nu trebuie să-i facă nişte cărţi deschise şi nici obiecte ale frustrărilor individuale sau colective.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

45 thoughts on “Doi ani cu suspendare şi cinci încercare

  1. Tu poti spune “si-a nenorocit viitorul”. Eu prefer sa spun “si-a facut un nume”. Faptul ca sistemul nostru juridic nu a catadicsit a-l ‘introduce’ macar unul din cei sapte ani, intr-un penitenciar, inseamna diferenta intre detentie si libertate. Faptul ca el suporta doar consecinte “pe hartie” (cazier patat timp de 7 ani) sunt convins ca-l deranjeaza doar la bascheti, iar supravegherea niciodata nu poate fi comparata cu 24/7 intre patru pereti. Din punctul meu de vedere, in ce priveste infractiunile informatice, in Romania inca nu s-a ajuns la a se da un exemplu de pedeapsa. Suspendarea intotdeauna a fost o masura numa’ buna de impacat si capra si varza, un fel de eludare a legii…
    Te-am omorat pe trecerea de pietoni? Perfect! Iau 3 ani cu suspendare, si stau in libertate. Am cazierul murdar, mi se interzic niste drepturi, dar nu fac parnaie. “Justitia” se spala pe maini, zice ca “m-a condamnat”, rupe gura targului, si nici eu nu fac parnaie. Toata lumea-i fericita…Sau nu e?!?!
    Asa si cu infractiunile astea informatice. Pana nu vedem unul dupa gratii, nu vedem nici hackeri speriati de eventualele consecinte. Daca ai 18-25 ani (sau 40, vezi Micul Esec) si teribilismul e scopul tau in viata, supravegherea este un fel de carte de vizita cu stampila de smecher pusa pe ea. Esti in libertate dar esti supravegheat de politie…cat de tare esti…wow! Esti periculos deja…ai succes la gagici, ce mai…ti se deschid toate usile pe care altfel nu le-ai fi putut deschide.
    Traiasca justitia din Romania!!! pfffffff…..jalnic….

  2. Exista, din pacate, in societatea noastra multi indivizi preocupati mai mult de a provoca rau altora, decat de a face ceva bun pentru ei insisi.

  3. E posibil sa se fi strecurat o eroare. Nu e cumva condamnat la 2 ani, executarea pedepsei fiind suspendata sub supraveghere pe un termen de 5 ani? Mai nasol e ca trebuie sa se supuna unor masuri de supraveghere, plimbari pe la Serviciul de probatiune, justificarea veniturilor, anuntarea deplasarilor, schimbarea domiciliului etc. Insa dupa 5 ani e reabilitat de drept, asta daca nu cade iar in kkt, caz in care se va logodi cu unu’ tatuat, urat de tot, de prin cine stie ce stabiliment gen Jilava. Acolo se vor sparge alte treburi…If you know what I mean…

  4. M-am uitat pe portal, termenul e de 5 ani. Cei doi ani intra in calculul termenului. Vad ca i-au confiscat 2 buc hard-disk, chemat lunar la Serviciul de probatiune ( prilej de o tzara de miscare, ca nu-i strica), vo cinci mii de leuti cheltuieli. A, si observ ca nu ai cerut cremenalului sa iti repereze onoarea. E mai bine asa, te aprob.

  5. Victore,
    Spartul unui/unor conturi private este similar cu spartul unei case. Ca-ti fura din casa sau ca-ti fura din inbox e similar. Este vorba de un bun al omului, indiferent ca e virtual sau are forma/dimensiuni si greutate e cam acelasi luru. Buuun. Eu ma intreb cei care fura din apartamente cat iau de regula? Iau cu suspendare? Habar n-am, nu sunt jurist. Cu ce ar fi diferit unul care sparge o casa cu cu unul care sparge un inbox. Eu nu vad nici o diferenta. Chestia asta cu hecareala imi suna rau a furt ordinar, indiferent de “challange-ul” si bravada pustiului. Sa-i dai cu suspendare? Pe ce motiv, ca e la prima abatere? Poate…. Pai atunci hai fratilor sa ne apucam de hecarit conturi ca se da cu suspendare. Nu conteaza daca in anumite cazuri nenorocesti oameni pe viata…Cam ciudata sentinta…in fine…poate sunt eu mai taliban la de-astea…cu scuzele de rigoare. merit un ban :-))

  6. Buna seara Victore,
    Sigur ca unele comentarii, printre care si-al meu, le vei citi dupa ce te intorci de la meci, ca te duci, asa-i profesore? Nu sunt in tiparul celor de mai sus, dar nu stiam unde sa-ti scriu despre ceva/cineva(ambele variante sunt foarte valabile) vazut aseara intamplator la R TV. AtotSTIUTOAREA doamna ( cu “d”)Vass a reusit sa o descalifice cu brio, in clasamentul meu personal de persoane antipatice, pe Udrea (idem litera mica “d”). Mai am un singur dor….sa o invitati la Antena 3, alaturi de persoane ca sa stie si sa poata sa o combata( tu, Mircea, Dl.Ciuvica, Radu) pentru ca de cate ori am avut ocazia “neinspirata” de-a o asculata, doar pentru a vedea cine o poate pune la punct, am avut parte de dezmagiri si de multa multa greata.
    Seara buna si HAI ROMANIA!

  7. Nu mi-ai nenorocit nici un viitor, iar neghiob esti tu, Victore. Te asigur ca pot face bani si cu cazier, si fara, asa ca nu imi plange tu de mila cu lacrimi de crocodil pe aicea. Te-ai apucat sa vorbesti si tu pe blog ca sa te afli in treaba cand hotararea asta e abia in prima instanta. O sa fac recurs si o sa scap cu o suspendare simpla si cu un termen de incercare de 4 ani, iar nu cu o suspendare sub supraveghere si cu un termen de 5 ani, cum s-a dispus acuma. Cat despre faptul ca voi fi un paria 7 ani, te anunt ca in termenul de incercare de 5 ani intra si pedeapsa de 2 ani, ele nu se aduna, stii si tu asta ca doar ai avocat, asa ca nu mai manca rahat degeaba pe-aici.
    “Succesul” tau s-a bazat pe faptul ca am fost eu prost la momentul respectiv si am avut chef de misto, lucrand “neprofesionist” , fara masuri de precautie si incercand in mod repetat sa iau legatura cu tine amuzandu-ma la gandul ca te sperii.
    Daca nu simteam nevoia stupida sa ma dau important, nu picam niciodata, iar tu habar nu aveai nici acuma ca ti-au fost sparte conturile. Intr-o zi, cand m-as fi plictisit, iti stergeam tot si gata …
    Inchei enigmatic si iti spun ca sunt in continuare fanul tau numarul unu: doresc cu nerabdare sa iti confirm proverbul cine rade la urma rade mai bine. Si crede-ma, desi acum tu esti cel care rade, intr-o buna zi vei vedea ca dintre noi doi nu tu ai avut ultimul cuvant.
    Salutari si lui Vladutu si lu Mana, spune-le te rog ca am intrebat de ei si ca imi e dor de ei, as vrea sa-i am in lista mea de prieteni pe facebook. Mai ales ca cu mailul lui Vladutu, pardon, cu Vladutu mai tin si acum legatura …
    A, si nu uitati sa va protejati toti trei in mediul virtual, internetul e un loc periculos – tot felul de hackeri si de alte personaje dubioase care o ard aiurea.

  8. @Stancea Bogdan Alexandru: daca esti tu (ceea ce ma indoiesc, dupa ce pe viteaz l-au luat mascatii de acasa si a scris tot de spaima sa nu doarma in arest), atunci chiar bubuie inconstienta in tine. daca nu, l-ati bagat in rahat pe fraier si nu va potoliti

  9. pai sa nu ii futi muma-n cur dobitocului(Stancea Bogdan Alexandru) de mai sus? probabil nici nu e cretinul care ti-a spart conturile, doar se da mare insa mentalitatea lui spune multe…cu astia nu mai e de discutat, glontz direct in scafarlie ca prostia e contagioasa si devenim minoritari peste noapte!

  10. Felicitari! Indiferent daca gigelul era pe cont propriu sau de mana cu taticul 🙂 e foarte bine ca i-ai transmis un mesaj clar cu actiunea in justitie.

    Si poate ca data viitoare vreun alt gigel se va gandi de mai multe ori inainte de a face si el ‘o aroganta’ 🙂

  11. Nu e Stancea, nu e nici macar aia care crezi tu ca l-ar fi pus pe Stancea (pentru ca nu cred ca aia exista), e doar un cetatean fara viata sociala si care traieste traind vietile altora, un tip insipid care se tine de glume proaste la ora asta ascunzandu-se in spatele aparentei de incognito pe care i-o confera internetul si care nu inceteaza sa se minuneze de prostia si vanitatea omeneasca: prostie in cazul baiatului aluia, care desi avea cunostinte tehnice despre cum sa sparga un cont, habar nu avea ca trebuie sa se si “protejeze” (fac pariu ca a lucrat de acasa, drept dovada suprema a imbecilitatii sale) si ca poate sa o pateasca urat de tot (dovada ca a si patit-o), vanitate in cazul tau: cand Victoras nu-l poate da jos pe Betivan prin intermediul trustului de presa la care lucreaza, atunci Victoras se multumeste sa se afiseze si cu victorii mai marunte, cum ar fi cea impotriva unui prost de neica nimeni. Cica Victoras cel megaloman mai vrea sa creeze si un “precedent”, auzi, de parca asta ar fi prima condamnare pentru o infractiune electronica din Romania! Iar drept scuza ca se lauda ne spune ca nu s-a mai laudat pana acum, deci merita sa fie apreciat pentru discretie. Cu riscul de a ma cataloga pe mine si pe Stancea drept mustele care suntem in fata marelui om care intamplator sunteti, va reamintesc, domnule Ciutacu, ce a spus filozoful Shnitzel in cartea aia a lui cu Zacusca: “Menirea ta nu este sa devii aparator de muste!”. Desi herr Shnitzel nu a luat in calcul si faptul ca mustele nu trag ele la orice …

  12. Legea e facuta cam prost dp meu de vedere. Aici in fond nu e vorba de pedepsire ci de reeducare ceea ce decizia instantei reflecta cu predilectie – cum de fapt integul sistem penal din Romania copiind din alte tari europene nu are ca scop pedepsirea infractorilor ci reeducarea lor [bine bine stiu e iluzorie si multi prin Romania au impresia ca sistemul e conceput pt a face “dreptate” victimelor – mai cititi – nu este asa – scopul e reeducarea si reintegrarea infractorului – asta cel putin teoretic].

    In cazul asta mie mi s-ar fi parut mult mai interesanta o sentinta mai scurta dar cu executare de munca in folosul comunitatii – cu alte cuvinte imbracarea in vesta reflectorizanta si la maturat strazile. Asta ar fi fost o experienta mai interesanta pt individ si cu siguranta una peste care nu ar fi trecut asa de usor.

    Apoi faptul ca baiatul asta este un amator devine din ce in ce mai clar – sunt in Romania multi altii care fac lucruri mai complicate si care nu lasa urme – si nu pt distractia de a citii mailurile lui x sau y ci pe foarte multi bani.

    Eu daca as fi in locul lui Victor nu m-as entuziasma de loc – sentinta data nu il va afecta prea mult: ideea ca nu-si gaseste un job daca are cazier este doar o iluzie – iar singura lectie desprinsa de el pare sa fie – in mod corect – ca fost idiot si s-a dat in stamba.

  13. @Victor
    Nu-i asa ca acum ne-am convins ca institutiile statului functioneaza si ca nu au facut acest caz prioritar doar pentru publicitate? 🙂
    Incruntandu-ma putin, inclin sa cred ca a fost la comanda si banuiesc ca stia ca risca maxim cu suspendare.
    In timp ce tu ai procese de constiinta – oricat de nesemnificative – cu privire la junele confuz, flacaul si-a tras 50 000 pe dreapta.
    Acuma na, poate oi fi eu paranoic.

  14. Pentru cei care nu inteleg treaba cu suspendarea ,la urmatoarea abatere terminata cu condamnare,in general te salta si te intemniteaza,adica, in timpul de incercare ,te-ai ars daca mai calci o data stramb.Executi si codita din urma.Eu nu m-as bucura pentru ca se intampla, de exemplu, ucideri din culpa care se termina cu condamnare sau conduci baut la volan si te-ai ales cu o condamnare.Nu vad unde-i bucuria unora care trebuie sa fie sfinti atatia ani de zile.

  15. Si sa nu uit ceva :cand persoana persista in continuarea savarsirii infractiunii pentru care a fost condamnat,de obicei se ia masura arestului preventiv,asa,ca fapt divers.Asta ca sa se mai bucure unii.

  16. Ce-am zis la 16:28 pare sa se confirme:). Pana nu intra un tastator la bulau putin, se vor crede toti zmei iar ‘faptele lor antisociale de pe net’ vor fi privite drept actiuni Robin Hood-ice, nu infractiuni…
    2 ani, 5 ani, 7 ani…ce mai conteaza atata timp cat sunt cu ‘suspendare’, ‘incercare’, sau ‘supraveghere’.
    Cunosc genul astora. Avortoni inadaptati, facuti in palma si aruncati in pizda, care au ars-o intai pe mirc, apoi pe mess, s-au mutat pe hi5, facebook si tweeter, au montat si demontat cateva PC-uri, au prins si ei din aer putin hard, apoi soft, ginesc niste pascal si c+, au instalat windows de 10 ori si au invatat cum sa izoleze un troian, au folosit de 5 ori antiproxy, s-au amagit ca stiu ei cum sa-si ascunda identitatea iar acum se simt genii nedescoperite si spera sa fie recrutati eventual de NASA. Dar daca-i intrebi repede cat fac 7 ori 9, sau daca Ana are mere sau pere se pierd rapid…
    Pana nu aud cum se-nchide usa dupa ei si le tremura inima-n gat cand se apleaca dupa sapun, nu inteleg gibonii astia cum sta treaba cu infractiunile informatice si dreptul la proprietate si intimitate. Romania n-a stabilit un precedent in domeniul asta…inca:(.

  17. un sfat pentru vitejii din spatiul virtual, nu numai mediul virtual poate fi foarte periculos, ce ziceti? este exact ca diferenta dintre o lamaie si un cur de baba.( gustati si ve-ti vedea)

  18. Cum naiba au iesit 5 ani de incercare? Termenul de incercare este compus din durata inchisorii aplicate (termen variabil) la care se adauga un termen fix de 2 ani. Suspendarea conditionata nu opereaza daca pedeapsa aplicata este mai mare de 3 ani. 2+2 = 4 ani incercare. Atat ar fi trebuit sa primeasca.

    Pentru cei care nu se pricep, termenul de incercare se socoteste de la data cand hotararea de suspendare a ramas definitiva. Nu va fi un “paria” timp de 7 ani. Nu se aduna. Va fi “paria” doar 5 ani ( care ar trebui sa fie 4). Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adauga un interval de timp, stabilit de instanta, între 2 si 5 ani doar in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, ceea ce ar justifica un termen de incercare de 5 ani. (2 ani pedeapsa + 3 “bonusul”). Nu am studiat in amanunt cazul, dar din afara cam asta ar fi cu termenul de incercare.

    Pacat ca unii isi folosesc resursele intelectuale in moduri cum nu se poate mai nefericite.

    Salut!

  19. Daca este acel Stancea Bogdan Alexandru (si se poate proba si dem.daca este sau nu),referirea chiar si voalata la sotia si copilul dvs.intruneste elementele constitutive ale infractiunii prev.si sanctionate de art.193 c.pen.si anume amenintarea.Deci omul insista sa se transforme in executare in apel si recurs.
    Daca nu e el, atunci e alt idiot.

  20. Victore am aflat azi ca oficial sunt ultimi din Europa. Vreau sa iti spun ca sunt mindru de asta! Invatamintul e la pamint, economia e la pamint, sportul e la pamint, sanatatea e la pamint, transporturile sunt la pamint, turismul e la pamint (vezi baza de la Olanesti). In schim ne mindrim ca avem cele mai frumoase curve!

  21. Asa e cand individul nu are cei 7 ani de casa , vine tribunalul si ii da 7 ani de gandire .Sper sa fie un precedent de care sa tina seama toti cocalarii.

  22. cu totii gresim, important este sa ne recunoastem greseala… o fi victor fara de pacate ??? daca imi spargea mie conturile nici macar nu ma bagau in seama astia de la politie… din acest motiv mi se pare nesimtire din partea unora sa-l condamne. Oricum ar fi, tot intr-o tara cu justitie selectiva traim !

  23. Esti diabolic bai Ciutacule…sa infundam puscariile cu spargatorii de id-uri de mess si facebook. Jalnic!

  24. si-a nenorocit viitorul? serios? nu crezi ca exagerezi? putin?

    Eu cred ca s-a bizuit pe faptul ca o sa lasi chestia sa treaca si nu o sa faci nimic in legatura cu asta. Daca era mai precaut nu patea nimic

  25. E bine si asa, dar cred ca nu sunt singurul care ar fi apreciat mai mult 1 an cu executare 🙂

  26. @Maria: doar imi cunosc drepturile. si mi le apar
    @Sobolanu: daca ti se intampla tie, trebuia sa depui plangere, sa-ti pui laptopul (cu tot ce e-n el) benevol la dispozitia autoritatilor pentru perchezitie informatica, sa te prezinti la audieri (politie & procuratura) si dupa aia sa vezi daca beneficiai de tratament similar sau nu.
    @Van Gogu: nu e el. e un tampita care-i face mai mult rau.
    @Fac trafic gratis: pentru cei care se pricep si au studiat cazul (prin natura obligatiilor profesionale), e 2+5. da-i mai simplu sa te pronunti de pe margine

  27. nu e rau, chiar daca’i cam putin – suficienti pentru el – nu sunt sigur asa sigur ca aceasta pedeapsa va fi o sperietoare pentru amatori.

    in alta ordine de idei justitia da semne ca traieste.

  28. Nu comentez cat “a primit”.
    Am doar o curiozitate mica : dupa ce l-au “gasit”, ai avut macar un minut ocazia sa ramai cu el intre 4 ochi ?
    Eu atat as fi cerut…

  29. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Cred ca acest baiat din Pitesti(daca o fi el) sau cel care i-a imprumutat numele are nevoie cel putin de un sprijin psihologic.O fi avut ce o fi avut cu Dvs.,nejustificat zic eu,dar cu d-na Mana si mai ales cu Vladutu,ce are domnule?!Asta chiar e mare problema pentru el.

    Cu tot respectul,
    IoanaP

  30. Acel idiot trebuia sa infunde puscaria si sa fie un exemplu si pentru altii. Cu suspendare e prea putin.

  31. Jegul uman Zoso nu publica decat comentariile favorabile lui, stie ca si el a umblat pe la altii si exista loguri, are morcovu cu frunze cu tot. Vine jegule si vremea ta.

  32. @Radu: stiu, are si obsesii, si comenzi de executat 🙂
    da’ sa nu-i mai pomenesti aici numele nici in gluma

  33. Buna seara!
    Si eu am patit asta si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac mai exact.Unde sa merg, pentru ca la mine persoana care a facut asta este si obsedat de persoana mea.De aproape un an imi trimite si mesaje cu lucruri despre mine pe care nu le postez pe site-uri de socializare.V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde.

  34. Scuza-ma te rog pentru greseala.
    Sincer sa fiu , ai exagerat,mine pentru reprezinti un model demn de urmat pentru actul de josnicie pe care l-ai facut.
    E adevarat ca o amenda poate merita dar asa ceva nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.