Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Căutaţi-vă! Racul, broasca şi cu ştiuca

Căutaţi-vă! Racul, broasca şi cu ştiuca

Traian Băsescu e bolnav, o spune, misterios, şoptit, cu aerul că împărtăşeşte secretul apei calde din blocurile racordate la RADET, Stelian Tănase. Părintele fostului viitor BBC românesc uimeşte, de când şi-a lăsat mustaţă de vituoz al contrabasului, prin rigoare. Ştie el, i-au zis nişte securişti de bine apropiaţi Jucătorului că noul lider mai mult decât regional ar avea momente când nu bea. Probabil că tot atunci, pe secetă, i-ar fi încolţit în creier şi ideea de a-l numi premier pe (ruşine să-ţi fie!) Dinu Patriciu.

    e confirmată de Corneliu Vadim Tudor, alt doctor în viaţă, care musteşte, în direct pe posturile de ştiri, de amănunte: zborurile camuflate ale vindecătorilor, horcăielile şi spasmele preşedintelui, teroarea subordonaţilor şi costurile la zi ale tratamentelor. Totul, prezentat cu aceeaşi exactitate arhimedică devenită celebră prin sondajele de ultimă oră care situează PRM la graniţa intenţiei de vot a Partidului Comunist Chinez: un scris mic pe un colţ de A4, corespondenţă telefonică de la nişte generali patrioţi din serviciile secrete.

    Binemeritata replică vine de la Valeriu Turcan, care sună la fostul CNN românesc, viitor BBC avortat, actualmente staţie de nunţi, crime şi înmormântări, pentru a persifla oftica eolienilor că reformatorul statului plesneşte de sănătate. Cele trei personaje enumerate în povestioara asta de Spitalul 9 sunt fosta mare speranţă (politică) a societăţii civile (politolog cu două emisiuni la tv), finalistul alegerilor prezidenţiale din 2000 şi purtărorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale. Ceea ce cred că spune mult despre noi ca popor…

    Comentarii

    comentarii

    Similar Posts

    35 thoughts on “Căutaţi-vă! Racul, broasca şi cu ştiuca

    1. Acuma…vorba Olguţei Vasilescu: sănătos nu pare! 😆
      “Ne râdem” şi noi, ce să facem. De fapt, ar fi de plâns totul.

    2. O, da! Sa se caute cu totii, cu presedintele lor (ca al meu sigur nu e!) cu tot. Si sa ne mai lase si pe noi sa traim, astia care vrem sa auzim si altceva. Care ne dorim o societate SANATOASA, domnilor! Locul vostru nu e la TV sau pe scena politica, ci intr-un loc linistit, cu verdeata… ma refer la un ospiciu din creierii muntilor, ce altceva credeati?:))

    3. Adevarul e ca Baselu’ sufera, dar cu capul, si din pacate boala nu e terminala. Sincer, de boala incrucisatorului se vorbeste cam la fel cum se tot numara zilele guvernului Boc. Ma mir ca in discutie nu intra si prezicerea lui Carmen Harra, asa ar fi tabloul complet. “Stupid people, dirty country” ce mai…

    4. cel bun, cel rau, si cel urat… si mai ce? starea de sanatate a presedintelui sau lipsa ei ma intereseaza putin spre deloc. cum statul actual, care nu ma reprezinta nu ma apara ba mai mult ma fura constant si temeinic a ajuns sa nu ma mai intereseze. disolutia si probabil disparitia statului nu ma mai impresioneaza, si de ce m-ar impresiona un stat ticalosit in care pensionarii sunt siliti sa iasa din viata pentru a usura povara bugetului anemiat de proasta guvernare?

    5. Scurt , concis , la obiect! Telefonul fără fir , (,,Mi-a spus mie o vecină/Trecând șanțul la fântână…”/, )funcționează f. bine la români. Cabinetul 2, 3, 4, 5,….sau câte or mai fi ele nu renunță la testarea vitezei vorbei la români. Fie ele grele sau nu , vorbele la români o dată lansate , circulă. Așadar , zvonistica la români , iată un subiect ptr ,,Vorbe grele”. Excelent articol ! Felicitări , d-nule Ciutacu.

    6. Nu contează… toți trei ”băieții” despre care scrii vor muri la un moment dat și vor fi uitați la fel ca anturajul domnitorilor fanarioți… pentru că nici 5% din populația României nu își mai amintește numele domnitorilor fanarioți măcar, decât atunci când se referă la ei în sens negativ… cât despre anturajul lor…

    7. Greu de spus cat de bolnav este Traian Basescu. Cert este ca modul lui de a face politica i-a imbolnavit pe multi, si nu putini sunt cei care au boala pe el. Sanatate!

    8. Buna seara d-le Ciutacu,

      Asa e,sanatos nu pare basescu din ceea ce face….dar nu vreau sa aiba o tumoare cerebrala(cum a zis d-l Vadim Tudor),sincer va spun!
      Sa ma iertati toti cei care cititi acest blog,dar eu nu-i doresc sa fie bolnav,asa cum nu doresc pentru nimeni,nimeni …

      Sa ne dea Dumnezeu sansa sa ne luminam mintile si sa murim de batranete;sa fii bolnav e groaznic,sa fii sanatos e cea mai mare fericire.

      Cu mult respect pentru Dvs.,
      IoanaP

    9. Ca al nost’ Don’ Presidente este dus cu capu’… Io am mai spus-o! Si… cred ca nu’s nici primul…, si nici ultimul! Au mai fost cativa “consilieri” de l-au parasit. Asa cum “vrabia malai viseaza”…, asa si Domnia Sa-si doreste sa continue din scaunul de Prim-Ministru!
      Insa… intre a-si dori…, si a se implinii…, distanta mare este!

    10. Toate ca toate, da’ raspunsul turcanului in direct a fost mortal!!! Asa e vere! Maneleaua ne papa!!! Si paralela intre pitipoanca aia pe care ai amintit-o (si de care sa fiu a naibii daca-mi amintesc cum se denumeste) si restul discutiei, mi-a demonstrat ca d-aia sunt consilieri prezidentiali si plebe.

    11. astea sunt chestii vechi verificate de servicii. “dictatorul” este grav bolnav,e aproape in stadiul terminal, un pic de mila crestineasca,mai rabdati un pic cu carcoteala,grevele,contestatiile etc

    12. eu cred ca rolul lui Tanase in conjunctura mlastinilor cetoase ale politicii romanesti a fost acela de a atrage , probabil, cred EI, jurnalistii de la A3 pt. a fi decredibilizati.
      Am avut senzatia ca Razvan Dumitrescu va ‘musca’, dar a sarit repede peste subiectul cu pricina.
      In ultima vreme se vede o schimbare clara a discursului dinescian sau a lui Doru Buşcu in favoarea puterii. O fi apelat Dinescu si la pretinul Tanase inca o data? Se stie ca Dinescu e bagat in mare rahat financiar(e dator si lui Tanase cu ceva euroi) si o fi pus botul o ţâră si la niscaiva ajutor de combustibil patrician(‘reevaluat’ si asta).Intoxicarile se inmultesc, dupa cum apreciam acum catva timp , iar tinta e A3.
      Saracul Turcan, el a picat ca musca-n lapte!
      Poate sunt eu paranoic, dar in Romania vad ca totul e posibil , iar tradarea e in sangele românului.

      p.s. nu m-as mai duce, ca politician al opozitiei, la nicio emisiune de la tv basiste.

    13. Ciutacule, cu tot riscul de rigoare tinand cont de faptul ca nu vorbesc la subiect, sa ma bata mama daca am vazut de cand sunt pe pamantu’ asta o persoana mai vanitoasa decat Angela Gheorghiu. Eu inteleg ca este talentata, apreciat si stimata world wide, dar manca-ti-as pana ta de realizator TV ce esti, adu-o tu in studio, si intreab-o de ce are lipsuri enorme de modestie, pentru ca se vede de la o posta ca Gadea observa, dar tace chitic. Chiar n-o fi nimeni care macar sa-i spuna, sa nu cumva sa creada ca asa e normal, sau ca noi (restu’ lumii) nu observam? Inca odata, jos palaria pentru ce a realizat in plan profesional, ma simt o.k. pentru ca un cetatean Roman e vazut in felul asta in lume, dar la capitolul (sau mai bine zis in balanta dintre) modestie/vanitate, este de-a dreptul dezgustatoare. Am urmarit emisiunea ceva de genul 10 secunde de sonor, 25 mute etc. Mimica lu’ Gadea arata ca si cum i-ar fi rusine de rusinea ei, dar s-a abtinut, din pacate:(….

    14. @Catalin: si tu ce voiai, s-o faca de ras intr-o editie speciala care trebuia s-o omagieze? e meserie grea televiziunea asta…

    15. Probabil ca broasca care a si-a gasit culcus in gatul lui oltean a migrat spre Cotroceni,s-a plictist de prostia acestuia,dau eu guma sa-i radiem,si-a zis sa incerce si acolo.Pe bune,hahaiala-i este de acum un rictus grotesc iar fata-i este cam buhaita,incearca el sa fie glumet,dar nu poate masca suferinta.Sa-i faca un descantec manolea.Mare meci mare,avem stadion tare,Victorie Mare ,vrem calificare…singura solutie este o victorie rasunatoare,sa intram in carti cu fruntea sus.

    16. Apai, chiar ajunsei la concluzia caci marineru ii bolnav, de ce asta, adeca anunta la o asa intrunire televizata si para discutata ca se retrage si nu varsa o LACRIMA, scuze dar nu e posibil asa ceva, e clar e bolnav rau.

    17. Toti pdl-eii astia sint vanitosi si lipsiti de modestie chiar daca nu au cu ce Cataline.Angela nu se inscrie aici,ea chiar “are cu ce” !
      Las-0 pe fata-n pace.De ea vorbeste “lumea buna” din lume nu are de ce sa fie modesta.

    18. Domnule Ciutacu ,indraznesc sa vorbesc despre o mare teapa luata de sute de roman.Si, daca nu ,probabil tragand linia este vorba de o teapa de milioane de euro ,Ieri m-am uitat la toate televiziunile ,dar nici una ,absolut una ,nu comenta aceasta problema .In schimb se prezenta furtul asupra unei vedete [cu ghilimelele de rigoare] Laurette ,talharita de 1500 de euro si de o geanta Chanel .Eu gandeam ca voi vedea mascatii tabarand asupra tur operatorului Premium holidays ,care a batjocorit mii de romani ,cu complicitatea statului .S-a vorbit in linii mari despre 1000 de turisti romani imobilizati pe aeroportul din Antalya ,deoarece nici o cursa nu-i prelua ,pentru ca tur -operatorul [prezentat ca foarte serios ]uitase sa faca platile .Stirile erau foarte vagi si, pentru ca eu ,urmam sa plec in sejur pentru care achitasem 7000 de euro unui agent ,partener lui Premium holidays ,fac si eu ce face tot romanul .Deschid leptopul si incep sa caut informatii si aflu ca ANAT a constituit un comandament de urgenta ,iar Premium holidays isi comunica insolventa.Vinovat este dupa declaratia lor partenerul turc ,care uitase sa faca platile si fiind Ramadanul ,bancile erau inchise ,etc.etc .Dar aflu ca la rceptiile hotelurilor ,turistii li se refuza cazarea pentru ca nu se facuse nici o plata .Cum nici ANAT ,nici Premium holidays ,nici agentul de vanzari nu-mi dau nici o lamurire ,telefonez la hotelul pentru care avem vouchere si aflu ca rezervarea era facuta ,dar fara sa fie achitata si sunt somata sa platesc ,pentru ca nu mai pot sa tina camerele rezervate .Sunt la Carpatair ,care urma sa faca cursa si bineinteles aflu ca nu sunt platite nici un tichet de calatorie .Ma adresez ANAT-ului si bineinteles ,ca ma instiinteaza cu nerusinare ,ca trebuie sa-mi achit din nou sejurul sau sa cer banii de la parlitu de agent care vinde cateva pachete de turism pe luna ,pentru ca asa este legea romaneasca .Desi agentul a virat in 24 de ore suma respectiva cu dispozitie de banca ,tur-operatorul prezentat la tv de ANAT ,ca un om foarte serios si de incredere ,nu are nici o vina .Vina o are partenerul turc si agentul roman de la o agentie de cartier trebuie sa plateasca pagubele .Sun ,asa din curiozitate la partenerul turc vinovat sa -i pun si beu o intrebare .Caut datele de contac pe site si la telefon imi raspunde un glas de copil .Sunt lamurita acum pe deplin ,mai ales ca zvonurile spun ca turcul de la Premium holidays este var cu cel de la agentia din Antalya .Prin aceasta situatie au trecut sute de romani ,furati pe fata si guvernul tace ,pentru ca el nu are si obligatia de a proteja cetateanul .Traim intr-o tara in care nu se respecta nimic ,iar legea este calcata zilnic in picioare .

    19. @Katrinel: cu parere de rau pentru pierderea (atat materiala, cat si a concediului) dumneavoastra, va informez politicos ca Antena 3, post la care prestez si pe care-l urmaresc, da, de cateva zile, informatii despre acest caz din ora-n ora. e post de stiri, nu de arestari.
      si eu imi petrec concediiile in Turcia, si mie imi repugna mediatizarea personajelor de tip Laurette, dar nici nu le pot cere colegilor mei sa fie procurori sau, dupa caz, sa schimbe legea.

    20. Stelica Tanase nu realizeaza ca, in ipoteza in care Basescu chiar e bolnav, acest lucru nu conteaza, sau, in niciun caz nu-i face rau.
      Ba, chiar ar putea sa-i faca bine, daca stie cum s-o joace.

    21. Se scuipa niste oameni peste gard. Nimic mai mult. Poate se baga si SRS, cu toate ca nu-i vorba de Pacepa.

    22. Din pacate romanul este milos, iar cand afla de unu’ care are io stiu ce boala, incepe sa lacrameze ca un crocodil si sa-l compatimeasca (saracu’…). Si chiar daca ar fi aproape sa crape incrucisatoru’, nu este cazul sa-l compatimeasca nimeni. Isi permite din remuneratia primita pentru lobby-ul prestat in favoarea aurarilor sa se trateze prin tari straineze, nu? Ma gandesc ca intentiona sa mearga la spitalul Caritas, dar am uitat ca l-a desfiintat…
      Cat despre cei trei agarici mentionati de dvs. si aberatiile debitate…bate vantu’ frunza’n gand….

    23. Ha,ha,ha…da halatul ala cat e? Daca presedintele este bolnav din mila ce ma caracterizeaza sper sa crape cat mai repede. Dar daca tot ii place dumnealui pe la fustele colorate unde primeste si colane ii recomand celebra vindecatoare Margherita adevarata fica a mamei Omida vindeca pe loc de toate boalele….sau poate o firma de pompe funebre…oricum grabnic sfarsit musiu presedinte.

    24. Dincolo de alte posibile sau imposibile boli, câteva ţigle lipsă sigur are. Dar merge în România … pe măsură ce se damblageşte mai tare, cu atât va avea mai mulţi votanţi.

    25. Da ma Stelian Tanase le da in gard nu i-ar fi rusine altfel voi de la Antene sinteti mereu precisi ca niste orologii elvetiene

    26. Am cam absentat vara asta asa ca nu imi amintesc, ati amendat cumva la fel episodul cu BAC-ul lui Funeriu? Jurnalistic vorbind, considerati ca e vreo diferenta intre cele doua?

    27. @andrei: daca ati lipsit, folositi google sau optiunea search, ca doar procurorii intreaba cand vor ei

    28. Ce ar fi daca ati dezbate in emisiunea d-vs.!!!
      Amerrican Jobs Act,panul de 447 de miliarde de dolari al lui OBAMA pentru stimularea pietei e munca.
      Ppesedintele Barack Obama a propus congresului,joi seara,un plan de batae dupa cum urmeaza:Din cei 447 de miliarde $,250 miliarde$ in stimulente fiscale,pentru intreprinderile mici si pentru angajatori.Restul de bani pentru infrastructura,ajutoare de stat,asigurarilor de somaj si reabilitari institutiilor de invatamant.,,Reducerea de impozite pentru a lasa intreprinderile mici sa creasca si sa faca noi angajeri“Cca:70 miliarde$.
      -Reducerea impozitului pe salarii la jumatate pentru 98% din intreprinderi.
      -Eliminarea completa a impozitelor pe salarii pentru firmele care fac angajeri s-au care cresc salariile angajatilor existenti,(beneficuil este limitat la primele 50 milioane $).
      -Extinderea cheltuelilor la 100% in 2012:stimulent eficient pentru noi investitii.
      -Reforme si mai putine reglementari pentru a ajuta antreprenorii si intreprinderile mici sa aiba acces a capital.
      1)Inroducerea americanilor in piata fortei de munca pentru constructia si modernizarea Americi.Cca:140 miliarde $.
      -Credite fiscale dela 5.600 $la 9.600 $ pentru a incuraja angajarea veteranilor.
      -Prevenirea disponibilizarilor si stimuarea angajatilor din invatamant.
      -Modernizarea a cel putin 35 de mii de scoli publice din intreaga tara,sprijinirea infiintari de laboratoare,dotarea claselor cu internet wireless si renovarea scolilor,rurale cat si urbane.
      -Investitii imediate in infrastructura si infiintarea unei ~Banci Nationale pentru infrastructura~,modernzarea drumurilor publice,liniilor de cale ferata,aeropurturilor si cailor navigabile,prin angajarea de sute de mii de lucratori.
      2)Inlesnirea intoarcerilor americanilor someri in piata fortei de munca,Cca:62 miliarde $.
      -Reforme inovatoare la locul de munca pentru a preveni concedierile si o mai mare flexibilitate in utilizarea fondurilor UI.
      -Un credit fiscal de 4.000$ pentru angajarea pe termen lung a lucratorilor someri.
      -Extinderea oportunitati de angajare pentru tineri cu venituri mici si adulti,prin intermediul unui fond subventionat si a unor programe inovative de formare la locul de munca.
      3)Scutirea de impozit pentru fiecare lucrator american,Cca:170 miliarde de $.
      -Extinderea in 2012 a reduceri la jumatate a contibutiilor angajatilor-o reducere a impoziteor de 1.500 $ pentru fiecare familie cu venituri medii.
      -Flexibilizarea refinantari ipotecilor.
      Intr-o saptamana a declarat OBAMA,voi lansa un deficit ambitios-un plan care nu va acoperi nu numai costul acestui proect de lege,ci inclusiv va stabiliza datoria noastra pe termen lung.
      Daca veti dezbate acest proect de lege in cadrul antenei 3,cu siguranta cota de reting va fi cea mai mare si va da bine si in lumea politica va asigur.
      Mult succes si sanatate va doresc si va multumesc-pe curand

    29. MESAJ PENTRU DL,ION ILIESCU

      Comentarii Dvs la adresa D-lui Geoana sunt ale razbunator.
      Dovediti inca odata ca ati avut o influenta de limitare a progreului uman in socetatea romanesca.
      Nu ati uitat deoc faza de la congresul PSD cind ati pierdut in favoarea unui reformator.
      Nu v-ati implicat aproape deloc in campania electorala precedenta.

      Ati calculat cit rau ati facut partidului atacind-ul aiurea pur si simplu pe Dl.Geoana?
      Ati calculat ce s-ar fi ales de partidul asta daca nu era semireformat la timp atunci la acel congres?
      La precedentul congres ati avut un atac de tip secirsito-bolsevic.
      Asa credet i Dvs ca reusim sa aducem oameni stetepti si educati in partid?
      Cei destepti si educati mai gresesc.
      Rolul lor este sa fie consiliati sa nu mai greseasca.

      Dar atacind seful partidului ati atacat partidul si munca altora.

      Iar Dvs. ati stat pitit in campanii le electorale.
      V-am mai spus-o cind ati venit undeva in Caracal , ca Dl.Geoana este un model pentru multi.
      Dar Dvs va faceti ca nu auziti.Tipic comunist.

      Va detest pentru tot ce ati facut rau acestui partid.

      Chiar nu intelegeti ca timpul Dvs a trecut?
      Chiar merita sa manipulati batrinei nistalgici ca Dvs care nu reprezinta decit o perioada scurta in istora acestei tari, ca sa va razbunati pe un om si indirect pe oamenii destepti si cu viziune in acest partid.

      Ar trebui sa ii prezentati scuze D-lui Geoana.

      Un membru PSD Caracal, din organizatia oficiala ,cea a pres Rosculete.

      Va detest din ce in ce mai mult.
      Poate nu ajungeti in stadiul in care sa imi fie scirba de Dvs.

      Membru PSD Caracal.

    30. Racul, broasca si o stiuca
      Intr-o zi s-au apucat,
      De pe mal in ias s-aduca
      Un sac cu grau incarcat.

      Si la el toti se inhama
      Trag, intind, dar iau de sama,
      Ca sacul sta neclintit.

      Racul inapoi se da,
      Broasca tot in sus salta,
      Stiuca foarte se izbea
      Si nimic nu ispravea.

      Nu stiu cine-i vinovat;
      Insa pe cat am aflat,
      Sacul in iaz nu lau tras,
      Ci tot pe loc a ramas.

      Asa-i si la omenire,
      Cand in obsti nu-i unire
      Nici o treaba nu se face
      Cu izbanda si cu pace.

      :*:*:*

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.