Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Revenirea la politică; azi, Victor Ponta

Similar Posts

33 thoughts on “Revenirea la politică; azi, Victor Ponta

  1. Buna ziua.Ma bucura alegerea dvs in privinta invitatului din aceasta saptamana. Si tocmai pentru ca imi place sa cred ca USL se vrea o re-actiune, o contrapunere in relatie cu portocalii, as dori sa stiu ce are de gand sa faca dl. Ponta in cazul problemelor propriului partid, si dd cd nu, uniune. Am auzit si citit multr despre programul USL, insa sunt curioasa cum va bate vantul schimbarii si in propria ograda. Nu ma intelegeti gresit, curiozitatea mea nu se vrea un atac, ci doar o curiozitate. Mai mult decat ata, cunosc, ca si dvs, sunt convinsa, cazuri concrete de oameni ai PSD, din etalonul superior sau mediu-superior, care … lasa mult de dorit si foarte mult de comentat. Oare dl. Ponta este la curent cu ce se intampla in tara? Si daca da, il preocupa? Multumesc

  2. i-as pune domnului Ponta doua intrebari:

    1. se discuta atata despre cum Base l-a “reevaluat” pe Oprea. Dar PSD-ul cum de a reevaluat PNL-ul?..Acu 5-6 ani cand dl Tariceanu tinea discursul de investitura in parlament, daca nu ma inseala memoria, l-a si facut pe Ponta “pusti obraznic” sau ceva de genul asta, oricum…n-au fost in relatii excelente.

    2. cum se face ca PSD-ul are oameni mult mai capabili si carismatici decat cel ce-i conduce?

  3. Remarc faptul ca atitudinea USL este mai mult orientata spre stingerea unor orgolii locale intre partidele componente. Pare ca mesajul politic al acestei aliante se bazeaza aproape exclusiv pe intentia oamenilor de sanctionare a PDL si nu pe un program clar, coerent de guvernare post-PDL.

    De ce nu sunt promovate mai ferm solutiile de guvernare ale USL ? Trebuie sa recunosc faptul ca defuncta alianta D.A. avea un mesaj electoral si pre-electoral mult mai incisiv, care a prins. Departe de a copia acest stil, nu credeti ca e timpul sa fiti mai prezenti in mass-media cu SOLUTII din planul de guvernare pe care ( sper ) ca-l aveti elaborat ?

  4. noi il declaram pe Victor Ponta ca fiind omul anului 2011 (fara misto !), pentru meritul deosebit, pentru gestul innobilator de a refuza sa ii stringa mina lingaului ala de Turcescu la el in emisiune…. 🙂

  5. Sunt cateva hibe in felul in care USL actioneaza, destul de mari incat sa le vada si un neavizat ca mine. Sper sa fii destul de incisiv cu el.

  6. @Victor
    Bun. Spune-i lu’ Ponta să nu se mai bazeze atât pe votul negativ că iar se-alege praful.

  7. tinand cont ca domnul ponta vizeaza postul de primministru ar putea sa ne spuna parerea dumnealui despre renegocierea valorii redeventei petrom din 2014? sa fie fixa,procentuala,pe cati ani, din pretul barilului? si 2, ce parere are despre conditiile in care s-a semnat contractul sterling si daca ar fi cazul sa fie renegociat

  8. Victor Ponta in momentul in care veti ajunge la putere aveti de gand sa declansati procedurile de judecata si necesara parnaie pentru Basescu,Boc,Udrea&company sau o veti da in vrajeala si bucurandu-va de victorie veti trece peste iar fraierii astia pe nume Romani vor achita ca intotdeauna ciordelile bandelor ce vin la conducere? Baga-i la parnaie pe Basescu si Boc ca de strategii economice si avant patriotic gargarisit de toti cei ce vin la conducere e satul Romanul.

  9. Conversatia USL axata numai sau cu preponderenta Anti-Basescu, a devenit obositoare si neproductiva. Ce vor ei sa faca este mult mai interesant. Si aici nu intereseaza ”Strategia USL..bla bla” Ci mai degraba 4-5 lucruri clare si bine definite si prezentat impactul lor in societate! Atat.Si astea spuse de 10.000 de ori…pina le viseaza toti. Este necesar sa fie toate strategice.
    In plus….politica USL de ”resurse umane”…asa cum au scris si altii de mai sus. cei vechi nu numai ca sunt uzati dar sunt si ”naraviti la rele”…nu spun mai multe ca stiti.
    Daca vor continua asa, sa vedem cine mai voteaza in 2016…numai analfabetii si tiganii? Atunci sa vedem cine va mai conduce! Daca au responsabilitate si vocatie de lideri atunci sa ia aminte la marii lideri. De acolo vine inspiratia…cinste, integritate, idealuri comune, intelegerea tendintelor socio-economice pe termen lung, viziune. Cu regret nu vad asta la nimeni. Din lipsa lor de integritate se hranesc si cei din PDL si altii. In politica, integritatea este totul! Sau cel putin locul de pornire. Prin integritate, noi cei din business intelegem sa faci ce spui ca faci, atunci cind spui ca faci. Cu respect.

  10. @catalin ionescu & Victor
    Sunt perfect de acord cu dvs. Romania, asa cum este ea acum, la mii de ani lumina departe de “lumea civilizata”, nu are nevoie doar de o strategie economica, ci mai ales de solutii morale, de o strategie sociala (si aici vorbim de integritate, profesionalism, seriozitate, consecventa, etc etc). Cred ca toti ne-am saturat sa vedem la altii ceea ce noi nu avem – si nu vb doar de aspectul economic al problemei. Cred ca toti dorim ceva concret, cred ca nu este o solutie sa plecam afara in masa, dezamagiti, si sa adoptam principiul “ultimul stinge lumina”. Cum ne poate convinge dl. Ponta -ca portavoce a “schimbarii” ca nu vom trai iar experienta “pleaca ai nostri, vin ai nostri”. Multumesc

  11. Aşteptările mele sunt din ce în ce mai mari de la el; rămâne de văzut dacă şi el vrea să intre în istorie. Nu singur, evident, ci alături de Crin.
    Cred că mişcarea de azi de la Parchet e una foarte bună.

  12. @tuturor celor care critica USL sub pretextul ca le pasa de aceasta uniune:
    – ‘ciocu’ mic’, nu noi suntem la putere!

    eu nu vreau sa critic aprioric, vreau, dimpotriva, un comportament mai ‘agresiv’ sa zicem al liderilor USL.

    intrebari pt. domnul Ponta:
    1.de ce USL nu are acel lobby al societatii civile care a
    hartzuit psd la alegerile din 2004 , si daca nu (prea), are de gand sa atraga elite?
    2. in ce situatie parlamentarii din USL isi vor da demisia din parlament si, daca aceasta situatie ar fi negativa pt. USL?

    3.Atacul asupra lui Basescu nu distrage oarecum atentia de la atacul asupra PDL, tinand cont ca Basescu nu va mai continua?
    4. De ce nu foloseste si USL niste sintagme dure la adresa PD, va dau eu un exemplu, Partidul fascist(avand in vedere numarul mare de ordonante de urgenta si eludarea parlamentului )?
    5. la pd se remarca acel grupuscul de intoxicari si etichetari condus de Flutur si, mai nou , Cotoi.S-ar putea combate cu un grup omonim in USL?

  13. Daca actiunea de azi da gres,cea de la Parchet,Adio victorie USL!As paria pe profesionalismul d-lui Ponta in disputa iscata dar nu mai am incredere in nimic si in nimeni;o victorie ar insemna o ingenunghere a uneia dintre parti si tare mi-as dori ca acasta sa fie cea care merita!

  14. In timp ce astept cu interes emisiunea, nu pot totusi sa nu constat ca ai schimbat macazul de la “emisiuni pe sufletul meu”(Victor Ciutacu), la “…ca m-am saturat de papagali de politicieni”(Madalin Voicu). Nici o aluzie la invitatul din aceasta seara, eu doar constat schimbarea de abordare :).
    Constatarea pe care o fac e totusi una insotita de un considerabil sentiment de tristete, pentru ca lasand la o parte nevoia de a discuta despre actualitate, cu invitati din domeniul politicului, ramane totusi nevoia de emisiuni cu oameni de arta, actori, personalitati din orice alt domeniu, altul decat politica. Dar cum, matematic vorbind, rating-ul nu se suprapune intotdeauna cu esteticul, ma conformez neavand de ales :).

  15. Idee pentru Ponta:legea raspunderii magistratilor,procurorii sunt si ei magistrati ,nu?Asta daca vrem ca ei sa isi faca treaba asa cum trebuie.

  16. Apreciez eforturile depuse pentru formarea USL.
    Cred ca a fost destul de greu.Mi-as dori sa vad
    aceasta uniune sub forma unui pumn puternic lovind in haita de javre potocalii.Iar acestui
    pumn ii va trebui inclusa o directie.Tara se
    prabuseste.Eu asa cred.E nevoie de un conducator.
    Oamenii sunt dezorientati.Si-au pierdut speranta ,icrederea.Cum se distinge vocea USL
    intre cascada mizeriilor slugoilor portocalii,
    asuzitoarele manele si vanzarea ultimei suflari
    a batranilor pentru o paine? Cine va mai vota
    USL dca in ajun de alegeri se va ridica acela
    care este chiar capetenia haitei portocalii
    si ca un adevarat justitiar va infiera toate
    nedreptatile din tara asta?A mai facut asta.Si
    a fost crezut.Unii stau la indoiala si acum.
    Mai cred ca-si va forma pe langa “Miscarea pop”
    si alte “miscari”,al caror rol va fi de
    aspiratoare de voturi fraudate,ca daca ar avea
    portocalii ceva exagerat,prea ar sari in ochi
    In timp ce ingroziti privim cum suntem dizlocati si ne rostogolim ,potrocalii tes plase cu ochiuri mici sa se ancoreze in aceleasi locuri in care pot jefui nepedepsiti.

  17. @Catalin: n-am schimbat nici un macaz. emisiunea mea e una de interviu politic. Albulescu & co sunt exceptiile care confirma regula.

  18. nici nu stiu daca ma mai intereseaza ponta, antonescu, usl, etc… un lucru stiu precis ca nu mai pot cu astia de la putere. din punctul meu de vedere poate candida in contra lor si foca de la circ, indiferent cine numai portocalii verzi sau cum dracu or mai fi NU!

  19. Buna seara d-le Ciutacu,

    Urez mult succes emisiunii de asta seara.
    As vrea sa fiti foarte incisiv in intrebari,comentarii(asa cum sunteti de fapt,Dvs.),in asa fel incat sa -l straniti pe dl Ponta sa fie mult mai ferm,mai hotarat-evident acelasi lucru ii doresc si d-lui Crin Antonescu.Eu,ca majoritatea romanilor,vrem o schimbare si asteptam cu infrigurare asta,ca ne-am sarturat pana in gat de ceea ce avem acum.

    Cu mult respect,
    IoanaP

  20. Bună seara d.le Ciutacu !
    Am văzut colegii de pe blog încercând, prin intermediul dvs. 1001 de întrebări ptr. Ponta. Ştiu că dvs. decideţi ce întrebări să-i puneţi, când şi cum etc., dar vă rog, dacă este posibil să-l întrebaţi ce măsuri concrete a luat USL împotriva combaterii fraudelor electorale puse la cale minuţios de PDL prin orice fel de mijloace, călcând totul în picioare ?
    Există vreo şansă ca emisiunea “Vorbe grele” să aibă o durată mai mare de timp ? Două ore de exemplu ?

  21. @Victor
    E praf baiatul asta. El se bazeaza pe faptul ca electoratul o sa amendeze reactiile reprezentantilor PD-L, respectiv acelasi electorat care l-a votat fara numar pe Basescu.
    Propun promovarea lui Antonescu la emisiuni politice, cuvintele lui Ponta sunt total lipsite de substanta. La caterinca e bun, atat.

  22. Îmi place mult când îl văd pe Ponta sigur de sine, că n-are cu ce să-l prindă Băsescu. Ăsta e un punct de pornire. Îmi place că pare sincer.

  23. Nu-i ‘Salvatore Schillaci’, dar merge de Prim Ministru. Daca ne uitam putin la clasa politica Romaneasca, cuplul Crin-Ponta este detasat in frunte. Daca nici cei doi, din functiile de Presedinte, respectiv Prim Ministru, nu reusesc sa redreseze tara asta, macar putem sa ne resemnam stiind ca oricum ceva mai bun nu aveam de ales.

  24. Dupa ce o sa faca un miting in bucuresti impotriva dictaturii securistului basescu si convocarea de urgenta a alegerilor anticipate atunci o sa mai ascult asa zisa “opozitie” pina atunci mai bine-mi vad de ale mele treburi iar la alegerile viitoare sa nu conteze “opozitia” lui peste pe prezenta mea la vot (pina acum tot timpul am votat impotriva lui basescu atit in 2004 cit si in 2009, asa zisa “opozitie” insa a reusit sa ma scirbeasca indeajuns de mult prin non-combat real ci doar show tv incit sa-mi fie greata sa-i mai votez anul viitor pt a veni la ciolan la fel ca securistii din spatele primului securist al tarii, recte base)

  25. interesant cum oamenii ii dau puterea lui base cu mana lor (basca abuzurile lui ulterioare pe care toti le inghit parca anesteziati), dupa care asteapta lucruri de la opozitie. opozitia are exact atata putere cata i s-a dat. adica nu are! ar cadea in derizoriu sa se duca acum in piata universitatii si sa spuna cuvinte mari, in timp ce in spatele lor sunt trei ametiti. mai bine te inarmezi tu, dan, cu dansul pinguinului si pui de-un miting vesel. iar la alegeri stai acasa, ca te salveaza apoi opozitia. eventual voteaza partidul basesc, ca sa nu fim deranjati apoi cu vreo schimbare.

  26. Prestatia lui Victor Ponta pare un semn ca Opozitia iese din amorteala. Plangerea penala este prima lovitura de tarnacop la soclul statuii lui Basescu. Era si timpul ! După 7 ani de mandat prezidential ca și după toti anii lui de carieră politică, Băsescu ne-a arătat că se folosește de șantaj, amenințări, lovituri sub centură și cacealmale de tot felul și, ca orice neam prost, pretinde să fie respectat când el nu respectă pe nimeni. Vă invit pe videoblogul meu să urmăriți materialul “Băsescu, mârlanul, nu suportă mitocanii”.

  27. … în “clasa politică” avem cam aşa: un marinel fără şuviţă, unu cu ouă multe pe la Cornu şi cu ceva mătuşi, unu guraliv patricizat degeaba Crin, unu cu faţă de copil obraznic şi cam inocent Ponta, un prostănac, un motan cam de o seamă cu iliescu, nişte unguri testaţi de toată “clasa politică românească” pe centură ŞI TĂTUCU LOR iliescu, ion, asta fiindcă marele mentor saul brukner o dat colţu, care supraveghează ca rocada mereu să fie politic corectă…

    Şi ştiţi ceva eu sunt sătul de mascarada ăstora care deja are o vechime de 21 de ani…

    Ponta vorbeşte despre marinel că are purtare de securist (o ştim asta de pe vremea când se întreba marinelu “ce blestem o fi pe ţara asta să aleagă între doi comunişti”) DAR purtarea lui iliescu la mineriade cum a fost??? de ce nu este bunicuţa la loc răcoros şi cu pereţi albi??? de ce nu se dezice Ponta de acele “mulţumiri” ale lui ilici adresate minerilor şi să înceapă întinerirea PSD cu dezicerea de iliescu???

    Oare care este interesul direct al grupului PSD de la Cluj pentru Roşia Montană în condiţiile în care rus -dâncu colaborează foarte bine cu arpad la nivel de trust de presă regional, un cetătean favorit al marinelului, ne poate spune domnu Ponta?

    Am urmărit emisiunea cu Ponta. Dacă Ponta reprezintă junitatea în politică atunci mai bine lipsă…

    Domnule Ciutacu vă rog să mă iertaţi dar cred că mai bine era să invitaţi un om de cultură care să ne spună despre politică şi alte cele ale vieţii din care ieşeam mult mai câştigat…

    Nu am avut şi mai grav este că NU vom avea viitor în ceea ce priveşte “clasa politică”…

  28. Obsesia care o are pt Base ar trebui sa fie o,obsesia de ce si cum trebuie facut ca Romania sa fie alta.Deja e penibil cu Base .Solutii ,ca au devenit Romanii straini in tara lor fata de altii.Intreaba-i Victore sa ne spuna solutiile la adevaratele probleme nu sa invarta intrebarea precum purcelul bostanul in cotet .O tot invarte fara sa dea un raspuns si o solutie .

  29. Am vazut si eu cateva minute din emisiune, in direct. Sorry, dar tu (desi nu esti si nu dai semne ca iti doresti sa fii) erai mai credibil ca politician decat Ponta. Aerul lui extrem de relaxat, de individ care controleaza situatia si care nu poate avea decat asteptari pozitive de la viitor, nu este cea ce asteapta marea masa a electoratului.

    Romanii au o viziune eroica asupra a ce este si cum trebuie sa se comporte politicianul. Mai intai, acesta trebuie sa fie coplesit de importanta responsabilitatii ce apasa pe umerii sai. In al doilea rand trebuie sa fie sobru. Uneori şi mai mult funebru. Ori Ponta (cel din din emisiunea ta) nu era decat un tinerel la o sueta de seara. Lasam noi tara in mainile sale? No way!

    Un leitmotiv care apare adesea in discursul scepticilor şi contestatarilor este indoiala acestora cu privire la capacitatea leadershipului USL de a produce solutiile pentru iesirea din criza. Pentru ca, trebuie sa o recunosti şi tu, nici Ponta şi Antonescu nu au numit inca o solutie concreta a unei probleme concrete, care sa duca cu gandul la existenta in mintile lor a unui proiect ori a unei viziuni asupra guvernarii tarii dupa 2012.

    Jocul discursiv al liderilor Uniunii este de genul: “voi mai intai alegeti-ne, iar apoi veti vedea şi solutiile”. Ori asta este o mare slabiciune care, bine exploatata (şi nu am nici o indoiala ca va fi exploatata), va produce o masiva neincredere in capacitatea aliantei de a scoate tara din criza.

    Dupa mine, principala problema a sistemului economico-social din Romania de azi este proasta alcatuire tocmai a sistemului, ca intreg. Asta inseamna ca punerea lui in ordine, oricine ar incepe-o şi ar vrea sa o duca la capat, nu se poate face decat chirurical. Pentru ca avem de a face cu puncte de cangrena care, daca nu sunt indepartate, pot infesta intregul organism.

    Sunt convins ca liderii USL se incapataneaza sa nu numeasca masuri extrem de concrete – cu un calendar, cifre, date tehnice şi contabile precise – desi stiu precis cum sta cu adevarat treaba. Ba eu sunt convins şi ca oamenii lor de specialitate au şi conceput scenarii de eliminare a punctelor putrede din organism!, insa mor de frica s-o spuna pe sleau. Pentru ca, pe de o parte, numind o parte a organismului social “cangrena” şi aratandu-i ca trebuie extirpat, acestia şi apartinatorii lor iti devin, brusc şi pe veci, inamici. Iar pe de alta parte i-ar da dreptate lui Base, care sustine (evident, totul doar declarativ; PDL-ul are un milion şi unul motive ca situatia sa ramana ca acum şi niciunul sa schimbe ceva!) reformarea din temelii a sistemului economico-social romanesc.

    Asa pricepand eu unul lucrurile, inteleg, măcar partial, abtinerea lui Ponta şi a lui Antonescu in a numi masuri concrete ale ipoteticei guvernari USL post-2012. Numai ca alergand pentru atingerea iluzoriului scop al atingerii barierei celor 50% + 1 (pentru atingerea caruia uselistii insista orbeste in a nu deranja ori a “sparia” pe nimeni) nu pot sa ma abtin sa observ ca, criza fiind, oamenii (electoratul, adicatelea) vor sa vada lideri capabili sa ia masuri concrete. Care, in vreme de criza, sunt dure.

    Scurt şi banal electoratul vrea sa stie şi de la cine tai, şi ce si cat tai şi cui ii dai. Sarcina pe care, in campanie şi declarativ, PDL-ul şi-o va asuma fara rezerve. Pentru ca ei nu au handicapul de a-şi dori sa obtina 50%+1 voturi şi, in consecinta, pot sa drenajeze, chiar inducand oarece dihonie in societate. Care va spori gradul de incredere al electoratului in mesajul lor.

    Ponta şi Antonescu, abtinandu-se sa numeasca o categorie sociala sacrificata, ajung sa nu fie credibili in mesajele lor. Mesajele din ultima vreme a celor doi seamana cu o ipotetica situatie in care as lasa-o pe fiica-mea la cinema, la mall, şi i-as da 25 de lei, spunandu-i: “uite, ai aici bani sa-ti iei bilet, popcorn şi-o cola!”. Numai ca daca-şi ia bilet şi popcorn, nu mai are bani de cola, daca-şi ia popcorn şi cola, nu mai are bani de bilet…

    Ponta cel de vineri seara parea ca, pe scenariul “cinematografic” de mai sus, cand cu totii stim ca n-avem decat 25 de lei, vine in fata şi ne spune: “nu-i adevarat, tu ai in buzunar 40 de lei şi poti sa-ti iei <>”. Dar electoratul stie prea bine ca are doar 25 de lei, daca nu cumva i-or mai fi cazut şi cativa firfirei, prin buzunarele gaurite

    PS N-am nici o sansa sa o pacalesc pe fie-mea cu aia 25 de lei. Dar Ponta şi Antonescu par foarte convinsi ca pot sa ne duca cu presul. Daca nu schimba nimic, in campanie vor da chix, ca li se vor cere cifre. Pentru ca numerele, datele contabile şi statisticile cu numere şi grafice frumos colorate sunt cele mai grele argumente in vreme de criza.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.