Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > D-aia n-are coada urs, golănaşilor

D-aia n-are coada urs, golănaşilor

Marele dosar penal pe siguranţă naţională, care ar fi trebuit să justifice arestarea mogului eolian pentru favorizarea infractorului fugit în Indonezia, a fost întocmit, conform motivării eliberării, atât de beton încât nu conţine probe materiale că Sorin Ovidiu Vântu i-a trimis bani în Indonezia lui Nicolae Popa. În plus, inculpaţii au contestat legalitatea mandatelor de interceptare emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea de Apel nu s-a pronunţat asupra legalităţii întrucât mandatele nu au fost depuse la dosarul cauzei; mici amănunte, nu mare lucru…

SOV este departe de a fi vreun erou popular al românilor şi, după crahul FNI, are o imagine publică mizerabilă. Dacă nici atunci când stăpânirea dă liber la el organelor statului şi se cheltuie/mobilizează resurse materiale/umane record pentru înfundarea lui nu se lucrează riguros, atunci ori există o imensă doză de prostie-n sistem, ori lanţul complicităţilor umane nu poate fi rupt, ori amândouă la un loc.

UPDATE: Băsescu a jucat magistral meciul politic al Legii pensiilor. Intenţia opoziţiei, de suspendare din funcţie pe motiv de promulgare a unui document votat prin fraudă, devine caducă, revotarea actului normativ o salvează pe Alma de marele deranj penal (vechiul act normativ, neapărut în Monitorul Oficial, nu a produs efecte), le-a mai dat câte o flegmă lui Ponta şi Antonescu. Plus că mai scoate nişte lacrimi şi de la lotul babette, categorie socială care o să pişe ochii de pomană că Supremu-i băiat bun şi are suflet, fiindcă oricum nu va mai prinde în viaţă prezumtiva egalizare a vârstei de pensionare.

P.S. Vă recomand un text bun

Comentarii

comentarii

Similar Posts

87 thoughts on “D-aia n-are coada urs, golănaşilor

  1. Amândouă la un loc.
    Oare chiar sunt oameni care credeau că “poliţia” lui Băsescu are şi probe în acest caz?
    Apropo: Indonezia e pe această planetă, în acest sistem solar, că parcă prea mult îi ia pe drum lui Popa să ajungă. Şi vorba ceea, are şi ordinul de extrădare semnat; ne-o spune însuşi marele “deontolog” Turcescu, cel care vede jumătatea plină a paharului.

  2. Pai nici nu trebuia sa contina astfel de probe. Trebuia doar sa justifice ca Vantu este pericol public… Nu ne lua de prosti, pana acum incercati sa ne convingeti ca Vantu nu e un pericol public si deci nu trebuie retinut, acum incercati sa ne convingeti ca e nevinovat…

  3. Doza de prostie existenta in sistem e chiar letala, doar ca nu pentru ei.
    Vantu scapa pentru ca poate, pentru ca are resurse. Altii, mai neajutorati, sunt prada sigura sistemului.
    Totusi trebuie remarcata obiectivitatea in motivarea Curtii de Apel Bucuresti. Intr-un stat de drept acest lucru ar fi ceva normal, dar la noi e surpriza de proportii.
    Nu stiu care sunt jocurile, daca se poate considera ca Basescu a pierdut o batalie, dar rezultatul de pana acum este unul absolut corect.
    Mi-a placut expresia “mogul eolian”. Daca are si afeceri in domeniu energetic (nu cunosc) e si mai valoroasa. Poate gasesti o combinatie folosind si alte “repere” – posta, sarea…ca e la mare cautare. 🙂

  4. Absolut de acord! Incompetenta procurorilor si “ochiurile mari” din plasa legilor au facut scapati multi “inculpati”. Nu ar fi mai bine ca statul sa plateasca un procuror cu onorarii ca pe avocati si sa se inverseze trendul “scapatilor”? Cu respect, domnule Ciutacu!

  5. Amandoua la un loc – in sistem sunt o multime de indivizi de genul “baiatul/fata lui tata/mama” dar si o multime de indivizi care isi vad interesul. Este pacat pentru ca ambele categorii de indivizi stirbesc imaginea profesionistilor onesti (care imi place sa cred ca sunt majoritari)

    Sincer nu cred ca s-a dat cu adevarat liber la Vantu, pot sa pariez ca o parte dintre greii PDL (sau PSD, PNL, si ce alte P-uri vrei tu) au scos o caruta de bani de la FNI. Daca SOV si-ar da drumul la gura ar popi pe multi… Cred ca astia vor doar sa ne ofere un pic de circ.

  6. @Tiberius: nu te iau de prost, esti; ori prost, ori rau-voitor. fiindca ori nu vreti sa cititi, ori nu sunteti in stare sa intelegeti ce scrie in hotararea publica de punere in libertate a celor trei inculpati: procurorii nu au probat periculozitatea publica a “lotului Vantu”

  7. vintu ar trebui sa-i dea injudecata pe procurorii care au instrumentat dosarul si pe judecatorul carea semnat mandatul de arestare.Asa ar trebui sa faca toti cei care au fost retinuti/elibarati cu dosare penibile,fara probe.

  8. Eu pot sa ma gandesc fara nervi la Vantu.Nu am cotizat la FNI si existenta mea nu a fost niciodata afectata de activitatile lui Vantu.Nu-l cred nevinovat dar nici sa cred ca s-au apucat Antenele si in special Ciutacu sa-l scoata nevinovat.As propune MAI sa-si concentreze fortele care le-au mai ramas pe lucruri importante ,ca ne mor copiii pe strada injunghiati. Sunt din Craiova si ceea ce s-a intamplat azi,e…cumplit.Cei care au adus tara in halul asta mai au pe constiinta un mort.

  9. Nu am timp sa citesc hotarari publice: las asta pe seama jurnalistilor si astept ca acestia sa-mi formeze o opinie corecta. Iar jurnalistul Victor Ciutacu imi formeaza opinia ca Vantu a fost eliberat din arest pentru ca dosarul ( nu inteleg exact care, dar presupun ca cel prin care se cerea arestarea preventiva, pentru ca celalalt, de trimitere in judecata, ar trebui sa fie inca in lucru ) nu contine probe ca SOV a trimis banii. Or, atunci cand Vantu a fost arestat, foarte multi jurnalisti incercau sa formeze opinia ca SOV nu este pericol public, este suficienta interdictia de a parasi tara. Nu bubui de inteligenta, dar nici prin gropi nu dau de prost…

  10. Nu am timp sa citesc hotarari publice: las asta pe seama jurnalistilor si astept ca acestia sa-mi formeze o opinie corecta”

    q.e.d.

  11. Cum , nu s-a lucrat riguros ?! Pai , eu stiam din sursa autorizata ca procurorii au lucrat atent , ca e comanda speciala pentru sefu’ care vrea sa-l pedepseasca pe Vantu pentru rolul pe care l-a jucat in campania electorala.
    Poate nu ma crezi , asa ca iti trimit failu’ (e o inregistrare slaba , dar atata poate telefonul meu). Bine , goarna basista (cea mai scarboasa dintre ele , la propriu) nu o spune chiar cu cuvintele astea , ci cam asa: “Eu repet ce-am spus de la inceputul televiziunii 🙂 :se pare ca procurorii au fost atenti la probe si proceduri , pentru ca MIZA ESTE ENORMA. Sa nu uitam ca filmul cu pumnul , care a cantarit mult in campanie , la el a fost difuzat.”

  12. Cu cozile si cu ursii incepem sa ne cam invatam . Ma numar printre cei care dau saptamanal ceva bani pe carti , si constat a doua mare dezamagire de la Jurnalul . Nu cumpar carti doar de la chioscul de ziare de aceea simt nevoia sa va intreb pe dvs. de ce exista aceasta placere sadica de minciuna si bataie de joc la adresa celor care va citesc …Am cumparat colectia incompleta a lui Jamie Oliver , Cartea de Buzunar a murit si ea pe drum … Sper sa aveti amabilitatea de a-mi oferi un raspuns usor digerabil ,evident daca veti dori, deoarece o colega a dvs. din redactia ziarului nu a putut raspunde la nicio intrebare sau poate nu stia …
    Va multumesc !

  13. @Valentina: care-s minciunile si bataia de joc? dincolo de faptul ca JN n-are nici o legatura formala cu blogul asta si cu subiectele de aici, incerc sa fiu binevoitor si sa raspuns, da’ nu reusesc sa ma prind la ce

  14. Da, aici iti dau dreptate: trebuie sa fii foarte prost sa te astepti din partea jurnalistilor sa-ti formeze o opinie corecta. Dar asta nu mai e problema mea, ci a ta si a celor din breasla ta, pentru ca fie sunteti rau-voitori, fie prea prosti sa practicati o asemenea meserie.

  15. AM AVUT DREPTATE! MOARE DE FRICA SUSPENDĂRII!

    Nu mai poate de grija femeilor, cică! De asta s-a agăţat. :))

  16. @Tiberius( cu scuzele de rigoare d-nule Ciutacu): cu tot respectul, nu e vorba de pericol public ci de ” pericol social concret pentru ordinea publica”, ceea a ce este altceva. Si trebuie probat.Olbigatoriu. Asa prevede codul de procedura penala.

  17. Te rog, nu-mi scoate expresia din context: am spus ca “nu am timp sa citesc HOTARARI PUBLICE” nu ca “nu am timp sa citesc” ( in general )

  18. stiu ca nu are nicio legatura acest site cu JN , dar dl. Tuca nu va binevoi niciodata sa imi spuna de ce am cumparat 15 carti desi anuntase 20 la Jamie…v-am solicitat un ajutor daca vreti…

  19. @Tiberius: trebuie sa fii foarte prost sa astepti sa-ti formeze altcineva o opinie, a ta. deci pleci. pentru ca, pe langa faptul ca esti tampit, mai tii si coada sus, fudul nevoie mare.

  20. Batranu’ a facut ca gaina aia fugarita de cocos: “Daca stau – zice ca-s curva , daca fug – zice ca-s proasta; mai bine ma-mpiedic.”
    Ma amuza ca , in continuare , astia ii acuza pe pesedisti ca nu i-au aparat pe pensionari de guvernarea portocalie.

  21. Hai ma ca Vintu si Basescu au multe “soparlici” impreuna, daca suntem Pora sau Nasu punem botul (poate nici ei ca sunt platiti sa puna botul si la randul lor sa prosteasca populimea suverana).

  22. Victore,
    Voi jurnalistii faceti si investigatii destule. Cine ar putea sa spuna pe unde e…vaporul lui base cu Nicolae Popa, ca a plecat dupa el, in Indonezia, inainte cu cateva zile de alegerile din 2009, ca de ajuns n-au fost date anunturi…

  23. Lipsa de probe si prezumtia de nevinovatie trebuie sa fie foarte bine inteleasa si mai ales luata in considerare de unii care asteapta mura-n gura de la jurnalisti.Este liber sa faca tot ce pofteste,daca n-au facut dovada e leapsa pe ouate,dovezile sunt esentiale in orice speta e la mintea oricarui novice.Iar chestia cu pericolul public,ma lasi, e de rasul curcilor.Vad ca tot se baga hop,top,pericol public iar cand sunt adevarate cazuri care necesita asemenea solutie si evidenta ti-o impune,sunt eliberati de ramai perplex.

  24. @Tiberius: trebuie sa fii foarte prost sa astepti sa-ti formeze altcineva o opinie, a ta. deci pleci. pentru ca, pe langa faptul ca esti tampit, mai tii si coada sus, fudul nevoie mare.

    Victore, nu puteai spune mai frumos ! Succesuri unlimited !

  25. ha,ha,ha ia te uita.este unul care cica ziaristii formeaza opinii.
    Dragilor care sunteti, recte,(n-are legatura cu ce-si imgaineaza unii:) portocalii, va comportati fix ca PSD-istii in 2004. Va e frica de ce scrie presa, cum ca ar forma opinii? Pey asta inseamna ca va jiCniti:) electoratul (alea 5 mil:)). Ori daca voi considerati ca electoratul este atat de “naiv”, am o singura concluzie. electoratul a ales dupa chipul si asemanarea lui:)

    p.s. Cu 100000 de Tiberiusi si inca atatia Didisi:)(vezi postarea anterioara) cred ca iau si eu vreo 5 mil de voturi:))

  26. “Băsescu a jucat magistral meciul politic al Legii pensiilor” nasol, eu care tocmai ma pregateam sa ma duc cu familia la vot 🙁

  27. a retrimis-o in Parlament… neam de neamul nostru nu a mai avut presedinte asa parsiv si destept ca basescu asta…
    i-a lasat pe baietasii aia doi, Ponta si Antonescu sa se agita cu suspendarea si uite, acum le-a dat peste nas. Traiasca parvisul si tot neamul lui de hahalere ! + poporu’ care l-a votat stand la cozi sa il poope’n cuore..

  28. Poate ca niciuna. Poate ca a fost doar o portie sanatoasa de circ.
    @ Tiberius: Voiam sa-ti zic eu, dar Victor a fost mai rapid, ca tre’ sa fii oleaca… idiot sa astepti sa-ti pice opiniile proprii din papornitele cu intelepciuni ale altora. In loc sa pierzi timpul scriind ineptii pe bloguri, mai bine ai pune mana pe o carte, doua sau chiar mai multe, ca tot ziceai ca n-ai timp de citit.
    @ Victor: Vezi de ce ne cresc taxele exponential? Avem de platit postaci, in crestere exponentiala.

    PS: Ma intreb daca proaspata retrimitere in Parlament a legii pensiilor (si, mai concret, motivul ei plesnit cu varsta si viata femeilor) are vreo legatura cu proaspata inmormantare din familia prezidentiala (si crearea unui context pentru sensibilizarea populatiei). Ne pregatim de o noua pisare de ochi? 😀

  29. dupa foametea din Iarna asta, daca nu se sparge PD -ul (L-ul n-are ce cauta la ei, internationala socialista stie de ce), va urma capul la BOC:). Va fi inlocuit de cea ma tare piti guvernamentala. Facem pariu ca o sa vina Nuti la primavara labe1 cu un biletel de la Boc catre Basescu?:))

  30. Ce eschiva marca Bute a facut Baselu cu legea pensiilor,cata vorbarie si cerneala irosita, vine Base si zice stai asa ca nu-i asa,trimite legea din nou in parlament,cazul incheiat ,Roberta rasufla usurata “opozitia” o ia in freza ca de obicei,bravo Base! Este clar ca nu exista inca un adversar redutabil pt Base…freaca podelele cu toti si se usureaza pe constitutie si lege ori de cate ori este nevoie ,memoria colectiva NU EXISTA IN ROMANIA! RUSINE DOMNULE PATRICIU!

  31. uitasem: pey daca omul nu mai are pensionari in acasa, nici tara nu mai are nevoie de pensionari.
    Meajul lui e simplu: pensionari luati-va un Job sau doua, daca nu, plecati in Congo!

  32. @ jean valjean: gata, bre, opreste-te cu chat-ul, ca nu esti pe mIRC. ori scrii din prima ce te anima, ori te tii pana la viitoarea postare. daca nu pricepi, te saturi de injurat la perete apriga si nemiloasa cenzura.

  33. Ce sa mai zici ? E foarte multa superficialitate (“merge si-asa”) , poate si prostie , cu siguranta (nu stiu daca in acest caz , dar in multe altele e valabil) si diverse complicitati . Din pacate , defectiunile justitiei ne costa cel mai mult . Dar e o discutie veche si lunga .
    In ce priveste update-ul . E distractiv cum acum toti pedelistii care pana ieri spuneau ca e corecta egalizarea varstei de pensionare , acum spun ca nu , e mult mai corect sa fie varste diferite . Sunt ridicoli . A-propos de cantatul in struna de care se vorbea in comentariile la articolul precedent . Da , Basescu e o fiara politica . Iar cei din PSD sunt parca prea mici pentru el . Practic le-a taiat macaroana suspendarii . Daca o vor lua de la capat pentru un alt motiv decat promulgarea , Basescu se va da lovit si va zice “astia vor de fapt sa ma suspende , cauta tot felul de pretexte pentru asta” . Si va juca pe cartea asta suficient de credibil pentru a fi crezut . Pe de alta parte , mie (am mai spus-o aici ieri sau alaltaieri) ideea suspendarii mi se pare riscanta : exista multe etape in procedura in care totul se poate impotmoli . Cred ca opozitia ar trebui sa se concentreze pe refacerea vechii majoritati parlamentare (de asta toamna) si sa-l izoleze pe presedinte , cum a facut-o Tariceanu . De-aia , intr-un fel , nu-mi pare rau ca a iesit asa chestia cu promulgarea/suspendarea . Poate ca-i mai bine .

  34. @Victor
    imi cer scuze, si celorlalti participanti, dar aci in NagornoKarabah, avem ceva probleme cu transmisiili 🙂

  35. Votul de ieri din CC precum si decizia de azi a Dictatorului ne arata ca acesta se lupta de fapt cu Stapanul,care l-a inscaunat mimand regulile democratiei si il va rejecta din scaun folosind aceleasi metode aparent democratice.

  36. As avea o intrebare,pt cultura mea generala si multumesc oricui ar putea sa-mi raspunda: am vazut multe showuri de arestari – Patriciu,Becali si Vantu si in contrast criminali de toate felurile nici macar nu sunt arestati “preventiv”. Intr-adevar este anormal si distruge ideea de siguranta in mentalul colectiv. Insa,nu se intampla episoade de genul asta si in alte tari,intre oameni cu atata putere pe maini?

  37. nu pot decat sa-mi aduc aminte de problemele lui Helmuth Kohl. in momentul in care a inceput procesul si audierile, si-a dat demisia din functie si a mers la audieri (daca ma mai tine memoria).
    ca la noi se mai intampla poate in Rusia.

  38. @ jean valjean: daca nu te potolesti, urmatoarea postare ajunge direct in spam

  39. De ce doamnei judecator Costiniu, care are un sot judecat pentru coruptie, ii dati crezare si nu le dati procurorilor ? De ce credeti ca ce a scris doamna Costiniu e adevarat ? Din interceptarile telefonice, legale sau nu, reiese clar ca Vantu ii trimitea bani lui Popa.

  40. @Jurnalistul lu’ Peste
    In alte tari exista separatii evidente ale puterii si in nici un caz politicul (legislativul sau executivul) nu-si poate permite sa intre in tabara juridicului. Orice abatere minora de la normalitate, aprecieri subiective sau extremiste, ale unui politician face din acesta un prscris si in consecinta este eliminat sau eliminabil de catre partidul caruia ii apartine. Nu mai spun despre o afirmatia a unui presedinte sau prim ministru, care este taxata in secunda urmatoare. Democratia are la baza in alte tari contracte ferme, aliante politice si care nu-si poate permite nici o abatere de la bunul simt elementar, cum ar fi minciuna evidenta, furtul electoral sau manevrarea justitiei. Acolo legea-i lege pentru toti, indiferent de cine esti si in special sint foarte sensibili la abaterile politicienilor (vezi cazul presedintelui camerei lorzilor care a demisionat pentru ca a semnat plati pentru unii parlamentari fara sa-si puna problema daca acele plati erau in interes privat sau public).

  41. Asa e legea in Romania..ca o panza de paianjen,mustele mici se prind in ea, bondarii trec.

  42. @Ciprian: fiindca nu judecatoarea Costiniu e acuzata de coruptie si fiindca, deocamdata, cat o mai functiona democratia, nu procurorii decid arestarea/eliberarea unui om, ci judecatorii. pe baza de probe din partea procurorilor, pe care, din cate se vede, procurorii nu au fost in stare (sau n-au vrut) sa le puna la dispozitia completului de judecata. faptul ca doi oameni vorbesc la telefon ca-si trimit bani nu inseamna ca au si facut-o. pentru a demostra ca asa e, trebuie sa pui pe masa, ca procuror, niste probe: extrase de cont, ordine de plata etc.

    cursul scurt de justitie si, in general, de cultura generala si logica s-a incheiat!

  43. Cu Vantu e clar ca a fost facatura.
    In legatura cu pensiile scenariul era previzibil. Ceea ce nu inteleg este cum a reusit basescu sa o salveze pe anastase. Aceasta femeie a furat!!!! Ce daca legea nu a produs efecte, furtul ramane furt si trebuie pedepsit. Cacealmaua asta ma enerveaza : una e cu legea, altceva e cu hotia. Din punctul meu de vedere situatia chiorului si a stupidei de la deputati ramane aceeasi.HOTI!

  44. Iar a gasit Base o modalitate de a creste in ochii prostilor care l’au votat. Somnul ratiunii, naste monstrii, in Romania, somnul natiunii a nascut un monstru. Cum ziceau baietii de la Vacanta Mare: frumoasa tara avem, pacat ca’i locuita.

  45. Basescu era prins in corzi si nu era decat solutia de a retrimite legea,nu o vad ca o miscare desteapta ci ca ceva de genul unei resemnari doar stie si el sa numere si mai ales sa vada numaratoarea o tara intreaga.Nu era el bataiosul care spunea ca egalizarea este necesara?!Crede el ca daca s-a luat de Ponta si Antonescu devine mai credibil?Ce pot sa spun e ca a mai schimbat calimera si nu mai este asa de artagos.O opozitie sanatoasa ne ramane,sa ne scoata din guvernarea asta plina de prosti si el stie asta mai mult ca oricand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.