Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

Privaţii au plătit deja preţul crizei. Acum e rândul statului. Aşa a glăsuit preşedintele României. Şi liota-i de lăudători a sărit repede în tranşee: angajaţii de la privat nu vor fi atinşi cu nimic, ei sunt slabii care au ţinut în spinare graşii până acum şi e bine să fie scutiţi ca să producă întru relansare economică. Iar reprezentanţii poporului suveran îi scutesc de-i rup pe particulari: impozit suplimentar de la a doua proprietate-n sus, taxarea depozitelor bancare şi a câştigurilor de capital, ridicarea cotei de impozitare pe drepturile de autor, plafonarea la o sumă fixă (şi infimă) a indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Sau numai bugetarii au mai multe case/maşini, au bani în bancă/la bursă, primesc drepturi de autor pentru creaţii şi fac copii şi am aflat eu abia azi dimineaţă?

UPDATE: O ţară în care pensionarii sunt în stradă şi iau bătaie de la jandarmi (fiindcă marele şi curajosul bărbat de stat călit în băile de mulţime aranjate de SPP se teme să dea ochii cu ei), iar salariaţii şi şomerii se uită la ei la televizor, e descompusă din punct de vedere moral şi statal. Se cheamă cel mult gubernie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

262 thoughts on “Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

  1. Acum am 46 de ani, iar la Revolutia din ’89 aveam doar 25 de ani. Naiv, plin de speranta intr-o viata mai normala. Acum, dupa mai bine de 20 de ani simt ca nu s-a schimbat nimic sau mai bine spus, s-a schimbat totul. Nu vreau sa inteleg ca e criza, daca demnitarii umbla cu masini luxoase de zeci de mii de euro, pana ce au masini de servici cu, care i-si duc copii la gradinita si la scoala, minute gratuite de telefonie mobila, laptopuri cumparate din bani publici, samd. Criza va fi cand il voi vedea pe presedinte, pe primul ministru, sau pe prefectul judetului mergand pe jos sau cu tramvaiul, sau cand vor vota o lege cu diminuarea salariilor lor, cu cel putin 40%,(15% + 25%0). Abia atunci va fi criza, sau pentru unii e, iar pentru altii nu?

  2. Ce facem cu TRADATORII din pdl si psd ? datorita lor si a udmr-ului nu putem fi ajutati .nu au girul nostru , NICI Basescu nu il are . A FURAT ALEGERILE , cu toate mijloacele posipile ,de frica sa nu se duca la PUSCARIE. omul a cheltuit bani multi si trebuie sa le faca plata , hotilor care lau servit . ASTA SARACESTE ROMANIA -LACHEII LUI BASESCU SI PUPINCURISTI LUI . Greseala lor este ca a deranjat si pe prosti . La noi in rahova este o vorba : sa te feresti de lovitura prostului ,smecheru stie sa dea perverseste , dar protul daca te nimereste nici dreak nu te mai trezeste .

  3. se kka pe el de fric ca es oameni in strada , dar afiseaza zambetul ala , perversesc sanchi nu e frica si ameninta cu jandarmi , vax am avut clinciuri cu ei chiar la cotroceni am luat si noi dar au luto si ei ( sa nu uite ca au luto si de la oameni lui Cozma la Costesti. daca’i bal ? bal sa fie . ” DECAT O MIE DE ANI CIOARA , MAI BINE O ZI VULTUR “

  4. Dar daca…ceea ce a spus presedintele Basescu a fost doar o eroare personala de interpertare a discutiilor avute de dansul cu reprezentantii FMI?
    De ce scriu asta?
    La conferinta de presa a dlui Basescu, spre final, a spus ca vor pleca 25% dintre angajatii Administratiei Prezidentiale. Si din cate imi amintesc, a fost intrebat :de ce 25%? Iar dansul a rapuns ca “pai asta e ideea…sa revina la la salariile….”si n-a mai continuat. Pai stati putin, mai devreme spusese raspicat ca DA, se va reduce fiecare venit al bugetarilor si fiecare pensie cu 25 respectiv 15%.
    Atnci de ce reduce si pesonalul cu 25%? Este o obsesie a acestor cifre, 25 si 15 sau de fapt in discutiile cu FMI-ul a fost vorba de reducerea FONDULUI de salarii si FONDULUI de pensii cu procentele astea?
    A reduce fondul de salarii intr-o institutie de stat, bugetara sau nu, cu 25% si a lasa la latitudinea conducerii cum s-o faca, adica sa ia de la unul mai mult, de la altul mai putin sau de la altul deloc si eventual sa concedieze niste trantori mi se pare OK.
    Ii obligi sa reduca fondul de salarii, bucataria si curatenia si-o fac singuri, asta ar insemna reforma.
    La pensii la fel, reduci fondul de pensii diminuind in primul rand pensiile mari.
    Poate discutiile asa au fost, dar nimeni n-a prevazut ca cel care “nu are vocatia lasitatii” se va repezi la televizor sa anunte o aberatie, dupa aceea bietul BOC a disparut sub pat, ce sa mai faca, sa iasa si sa spuna ca Presedintele a vorbit prostii?
    Apoi am inteles ca cei de la FMI l-au intrebat pe ministrul Vladescu: “chiar puteti face asta?”, adica sa reduca de la toti, s-au mirat si aia, se uita la noi ca la Borat….Da, putem, acum daca a spus Presedintele, nu mai dam inapoi, da-i dracu’, nu vezi ca supermarket-urile sunt pline si ne-a spus si EBA ca la Bamboo e multa lume, deci au bani…
    Ce facem daca e asa si daca un “diletant” (e citat), care nu are pregatirea economica necesara sa poarte discutii de genul acesta cu reprezentantii FMI, iese pe post si spune traznai, si mai grav, nimeni nu are curajul apoi sa-l contrazica , pai asa poate inventa orice, maine ne da afara din case si spune ca e mai bine sa stam la cort ca sa salvam tara…?
    Mai tineti minte la Revolutie cand ieseau aia LA TELEVIZOR si spuneau ca apa e otravita si ca “hai, veniti ca trag teroristii, veniti la Televiziune!” si au murit oameni nevinovati si s-au impuscat romanii intre ei?
    Pai ce facem daca e asa?

  5. Oare cat mai poate sa mai suporte poporul asta?
    Cat timp mai sunt lasati “politicienii”astia sa mai fure?
    Oare ei nu isi dau seama ca au deranjat multa lume?
    ASTA E TARA TUTUROR NU A HOTILOR DE POLITICIENI!!!

  6. Are mare dreptate Basescu cand zice ca privatii au platit deja pretul crizei. Acum sa o faca si bugetarii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.