Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

Privaţii au plătit deja preţul crizei. Acum e rândul statului. Aşa a glăsuit preşedintele României. Şi liota-i de lăudători a sărit repede în tranşee: angajaţii de la privat nu vor fi atinşi cu nimic, ei sunt slabii care au ţinut în spinare graşii până acum şi e bine să fie scutiţi ca să producă întru relansare economică. Iar reprezentanţii poporului suveran îi scutesc de-i rup pe particulari: impozit suplimentar de la a doua proprietate-n sus, taxarea depozitelor bancare şi a câştigurilor de capital, ridicarea cotei de impozitare pe drepturile de autor, plafonarea la o sumă fixă (şi infimă) a indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Sau numai bugetarii au mai multe case/maşini, au bani în bancă/la bursă, primesc drepturi de autor pentru creaţii şi fac copii şi am aflat eu abia azi dimineaţă?

UPDATE: O ţară în care pensionarii sunt în stradă şi iau bătaie de la jandarmi (fiindcă marele şi curajosul bărbat de stat călit în băile de mulţime aranjate de SPP se teme să dea ochii cu ei), iar salariaţii şi şomerii se uită la ei la televizor, e descompusă din punct de vedere moral şi statal. Se cheamă cel mult gubernie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

262 thoughts on “Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

  1. @Purcelix

    Imi pare rau daca nu m-am exprimat suficient de clar. Nu puteam injura toata diaspora pentru simplul fapt ca fac parte din ea, insa mare parte a familiei mele traieste in Romania. Ne place sau nu, pe teritoriul Romaniei Basescu a pierdut alegerile, voturile din afara au schimbat insa rezultatul. Stiu ca s-a furat, dar mai stiu cum au votat unii romani din U.K. sau Canada. Habar n-aveau ce se intampla in tara, dar ei l-au votat pe Basescu ca sa nu vina comunistii la putere. Si acuma, unii imi tin discursuri moralizatoare cum ca nu inteleg ca Basescu face reforma statului.
    Cat despre principiul “divide et impera” pe care spuneti ca-l propavaduiesc, reiau ultima idee din postarea anterioara, cu mai multe precizari:nu putem iesi din acest marasm decat impreuna, noi romanii, oriunde ne-am afla.

  2. De două zile soţul meu o “felicită” zgomotos pe Sorina Matei, pentru prestaţia ei. Ori e băsistă, ori e proastă. Habar n-am. Adineauri am aflat că ea era cea care scosese anumite aberaţii pe gură, despre cum i-au bătut pensionarii pe jurnalişti(?)
    Gabi Firea nu i-a spus numele, dar am aflat că ar putea avea bunici, de aici mi-am dat seama că persoana e tânără. Confirmarea a venit la Vorbe.

  3. Si eu sunt un gras nesimtit, cu leafa nesimtita. Oare merita si pensionarii astia “nesimtiti” taierea pensiei cu 15%. Eu merit ca sunt gras (am 58 kg.), dar parintii si bunicii nostrii asta merita de la marinar. Sa iti fie rusine Dinu Patriciu. :). dar e de plans.
    Si era sa uit. Un banc, din pacate plin de adevar:
    SI ADEVARUL despre criza :
    Optimistul: – in curand o sa ajungem sa cersim!
    Pesimistul : – de la cine?
    Sa traiti cum a-ti votat.

  4. PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

    Motiunea de cenzura a cetateanului roman

    Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual
    Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu.
    Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

    AJUNGE!
    Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca MIERCURI 19 MAI ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei, a Presedentiei si a Prefecturilor judetene.

    Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!
    NE-AM SATURAT:
    – sa suferim noi ca sa prospere ei;
    – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
    – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
    – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand;
    – sa vedem profesori, medici si functionarii publici umiliti;
    – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public.

    Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
    E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea.

    Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

  5. p.s. la update:
    n-am vazut decat ca niste cetateni in varsta au fortat cordoanele de protectie ale jandarmilor in stilul imbrancelilor de la zilele de sarbatoare religioasa cand se ia apa sfintita de la buserici sau sunt expuse sfinte moaste spre a aduce si acestea speranta si sanatate credinciosilor ortodocsi.

  6. @De sierra pe 12 May 2010 la 21:32: Nu am cifre exacte despre cum s-a acordat votul in fiecare tara, dar va pot asigura ca aici in tarile nordice (sint stabilit in Olanda de 20 ani si astia au experimentat vrajeala cu republica pe la 1600) populistii de talia marinarului nu au nici o sansa. Implicit, cineva care a petrecut ceva timp prin tarile nordice unde democratia e adevarata, a invatat care sint valorile importante intr0 societate. Amicii mei care au votat erau masal pentru Crin. Cu riscul de a ma repeta zona “latrina” adica Spanoia si Italia sint mult mai expuse cioranelilor iar pescuitorii in ape tulburi isi fac de cap mult mai usor. Va inteleg perfect frustrarea in special datorita faptului ca aveti familie in Romania pe care probabi trebuie sa-i mai ajutati. Va doresc multa bafta.

  7. Da randul ministrilor cand vine? Poate iese ministrul educatiei si le spune dascalilor carora le reduce leafa cu 25% de ce nu pot si ei realiza ceea ce a facut tatal ministrului: dintr-o leafa de prodecan, la vreo 65 de ani, intr-o universitate de zero stele (va dati seama ce cercetare e pe-acolo) si-a luat Mertan nou. Iar fiul, se face ca nu vede neregulile de pe-acolo, ca sa-si ia taticu Mertan. De-aia e turbat pe presa:
    http://www.glsa.ro/informatii/actualitati/60644-fondul_de_salarii_pentru_lizica_mihut.html

  8. Despre invitatul Dv.din seara aceasta de la Vorbe Grele pot sa va spun ca m-am bucurat ca l-ati invitat dar a trebuit sa schimb canalul tv cand am vazut ca-l solicitati pe presedintele PNL la discutie.Dupa cum spune un mare om de tv, “nu mai pot cu asta”. E searbad, dupa parerea mea.Ar fi fost multmultmult mai interesant un dialog intre Dv., Dl.A.Nastase si Dl.D.Voiculescu (om de afaceri roman,prof.univ.dr.,membru fondator a unor fundatii,a unui trust media, a unui partid,precum si vicepresedinte al senatului tzarishoarei).Poate ii voi vedea pe dumnealor intr-o astfel de dezbatere…sper.

  9. Sotul meu are afacerile sale din 1999 si face parte din aceia care nu fac afaceri cu statul. Nu stiu cum pot astia de la patronate sa iasa si sa spuna ca masurile astea sunt mai bune. E aberant!!!! Pentru un privat care nu lucreaza cu statul, deci pe romaneste nu da spaga, e cel putin ingrijorator ce se intampla.
    De pensionari nu pot sa mai zic nimic, pentru ca imi este rusine. Am suportat cu greu imaginile de azi.

  10. din pensiile de 9100 lei taie 15%,la fel ca din cele de 350 lei.un copil se poate creste cu 600 de lei.de ce nu taie din pensiile ‘nesimtite’ 50%?nu le ajung 4500 lei?
    Nesimtitul spune sa ne gandim de doua ori inaite sa facem un copil.Asa sa-l ajute Dumnezeu pe el si familia plina de ‘succesuri’!

  11. Hai sa lasam vrajeala. Nu a batut nimeni nici un pensionar. Si printre pensionarii aia am vazut niste specimene adevarate care numai pensionari amarati nu sunt. Astea-s niste manevre ale unora. Cam nereusite, parerea mea. Eu mai am o intrebare. Daca pica guvernul (nu ca mi-ar parea rau), cine va veni si ce va face? Vine pesedeul sa salveze natiunea?

  12. am obosit sa scriu si sa vorbesc despre imbecilitatile jegurilor localizate la cotroceni si palatul victoria. in anii 35-38, pentru activitati similare cu ale gunoaielor astea, erai impuscat in strada si al de te mierlea se ducea singurel la politie. dar tradarea de tara, actiunile impotriva neamului, etc nu erau tolerate si si atunci ca si acum justitia nu facea prea multe parale.
    un exemplu in acest sens este armand calinescu.
    dar asta este istoria pe care romanii nu o cunosc in varianta asta ci in aia pentru cretini.
    zicea un destept ca poporul care-si uita istoria e condamnat sa o repete, iar noi avem memoria scurta.
    dar iar am scris mult si nu am spus ce vroiam :
    basescule, mori ‘tu-te-n gat! si tu si sluga de la cluj!

    seara buna.

  13. Noi latram la luna si pe EI ii doare-n cot(as fi vrut in cur!)Madam Udrea si-un ,,independent,, DAU POMANA catorva pensionari(pdl-isti!) juma din salariul lor!Daca o faceau inaintea declaratiei basesciene, poate mai credeam in bune intentii.Acum Iuda vrea sa cumpere cativa pensionari sa fie pasnici( dupa dorinta unuia/azi/de la Barca 1 a lui zeus.Latram la luna, zeus ne-a condamnat deja! De-ar mai fi inca 322 sa-l trimita pe mare….si pe legendarul boc la pupa(-n cur)

  14. Domule Ciutacu,fapte nu vorbe,ce e asa greu sa rupem pisica in 2?
    Trebuie doar 100.000 de semanturi pentru referendumul de demitere ..si cred ca se pot strange in mai putin de 24 de ore…ce e asa greu..doar de la cei de pe blog faceti cateva mii cel putin..consultati un jurost in drept constitutional si hai la treaba..destule vorbe.
    Eu ma ofer sa completez primul lista-adresa mea de e-mail e valida..desi stiu exact ca baietii supravegheaza tot ce misca..
    Cu respect.

  15. Chiar credeti ca Basescu a evitat sa se intalneasca cu pensionarii pentru ca ii era frica,sau rusine? Poate a fost surprins si nu avea “solutia miraculoasa” la indemana, ca sa-i mai intoarca o data cu alta minciuna sfruntata. Sau credeti ca a avut si cea mai mica tresarire de remuscare fata de acesti oameni disperati? Oh, nu, si-a asigurat doar un ragaz sa se gandeasca la un alt plan si mai diabolic; cum sa-i secere!

  16. voi scuipa, pana mor, pe toate persoanele cu numele Basascu (am scris cu B din respect pt. limba romana). Deocamdata cunosc numai 4.

  17. Din curiozitate m-am uitat pe site-ul ministerului pastorit de Elena Udrea. Trei achizitii stupefiante: monitorizare presa centrala si locala, site-uri web..etc.Doi:“Raport zilnic privind reflectarea activitatii MDRT in presa internationala;3.Abonare la fluxul de stiri al unei agentii de presa pe care in mod sigur se arunca ceva sute de mii de euro daca nu mai mult.
    In primul rand, in cadrul SRI exista un serviciu platit din bani publici care prezinta sinteze din presa centrala si locala in fiecare dimineata, incepand cu flotantul cotrocenist. De ce ii mai trebuie lui madam Udrea?Daca tot te abonezi la fluxul unei agentii de stiri, ce faci cu ele?Ghici care agentie? Iar raportul zilnic cu presa internationala…no comment!
    Din 830 de angajati ai maretului minister pastorit de Buzoianca Marinareasca, in Departamentul de Relatii Publice, chiar nu se gaseau 2-3 lucratori(taietori de frunze la caini)care sa presteze aceste servicii scoase la achizitii?Sunt chestii minore, dar economiile se fac si cu leul, nu cu miliardele.Paharul se umple mai ferm cu picatura.Cu suvoiul mai da pe de laturi!
    O alta problema: pana anul trecut Inspectoratul de Stat in Constructii se autofinanta. Anul trecut, cei peste 1000 de angajati au fost trecuti la buget ca erau prea putini bugetari si se simtea nevoia suplimentarii cu peste 1000 de oameni. Acum, mai nou, gura targului vorbeste ca acest inspectorat va fi parte componenta a ministerului pastorit de Udrea. Adios calitate in constructii!

    Eu zic sa stea echipajul elicopterului la posturi cu motorul incalzit sa il poata evacua rapid pe Pasager. Oare cati de Manea Manescu se vor inghesui sa ii pupe mana?

  18. Ca veni vorba de proprietate … dupa inca o reducere a veniturilor sau o marire a fiscalitatii, cand majoritatea vor ajunge in imposibilitatea platirii impozitelor, intretinerii, energiei, gazelor si vor acumula datorii, presedintele va mai face o oferta corecta romanilor. Va initia o lege prin care vom fi obligati sa vindem proprietatile (sau vor fi executate silit, in regim de urgenta) pt a plati acele datorii. Cine le va cumpara, la preturi derizorii? Evident cine au bani, adica bancile. In marinimia lui presedintele va specifica in lege ca putem ramane chiriasi in propriile case o perioada de cativa ani. Din Romania s-a furat, vandut, tot ce a fost in proprietatea statului, au mai ramas proprietatile private: terenuri, case, apartamente. Pt putin timp.

  19. Incompatibilităţi şi imunităţi
    În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată. Preşedintele României se bucură de imunitate. Preşedintele nu poate fi tras la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.(Articolul 84 – Constituţia României)

    Suspendarea din funcţie
    In cazul săvârşirii unor fapte grave, prin care se încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui. Dacă propunera de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui. (Articolul 95 – Constituţia României)

    Punerea sub acuzare
    Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţa comună, cu votul a cel puţin două treimi din numarul deputaţilor şi senatorilor, pot hotarî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data ramânerii definitive a hotarârii de condamnare. (Articolul 96 – Constituţia României)
    si
    Hotarârea adoptată de Parlament în cadrul procedurii de suspendare din funcţie a Preşedintelui României se comunică acestuia, în termen de 48 de ore, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere.
    – Dacă propunerea de suspendare din funcţie a fost aprobată, hotărârea se trimite şi guvernului, în vederea iniţierii proiectului de lege privind organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru demiterea Preşedintelui.
    (Sursa: Articolul 69, Regulamentul şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor)

    De asemenea, aceeaşi hotărâre este trimisă şi Guvernului în vederea iniţierii proiectului de lege privind organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru demiterea Preşedintelui. Şi asta pentru că votul parlamentar trebuie confirmat de votul popular pentru ca şeful statului să îşi piardă funcţia.

    Potrivit Constituţiei, referendumul pentru demiterea preşedintelui trebuie organizat în termen de 30 de zile.

    Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.
    (SURSA Constituţia României, art. 95, alin. 3)

    Dacă votul popular confirmă votul parlamentar, şeful statului este demis. Dacă nu, preşedintele îşi reia postul.

    plus
    Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
    Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.

    cred ca inalta tradare..ar fi ceva
    RTICOLUL 96. Potrivit lui Nicolicea, infracţiunea este prevăzută de articolul 96 din Constituţie în care se precizează că cele două Camere ale Parlamentului cu votul a cel puţin două treimi pot hotărî punerea sub acuzare a preşedintelui României pentru înaltă trădare. Deputatul PSD a subliniat că deşi înalta trădare se regăseşte în Legea fundamentală, ea nu avea susţinere în Codul Penal, iar prin amendamentele sale tocmai acest fapt a fost prevăzut definiţia şi pedeapsa pentru înaltă trădare. Astfel, după articolul 155, care defineşte trădarea în Codul Penal, a mai fost introdus un alineat care precizează că “înalta trădare este trădarea definită la articolul 155, dacă este săvârşită de preşedintele României”. Pedeapsa este identică cu cea pentru trădare şi poate fi aplicată oricărui cetăţean de la 15 la 25 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi sau detenţie pe viaţă. Votul dat de deputaţi în Comisie a fost de nouă voturi pentru, patru împotrivă, aparţinând PD-L, şi o abţinere, care a aparţinut preşedintelui Comisiei, conservatorul Sergiu Andon. Camera Deputaţilor este decizională.

    CE ESTE TRĂDAREA? Potrivit prevederilor Codului Penal, la articolul 155, trădarea este definită fapta cetăţeanului român sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străina, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului şi se pedepseşte cu detenţiune pe viaţa sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, Constituţia României prevede la articolul 96, că Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. Legea fundamentală mai prevede că de la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept, iar competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
    a se vedea cu atentie : ori de subminare economică sau politică a statului

  20. Cineva spunea aici ca probabil ar fi bine sa schimbe presedintele!?! Ca sa ce? Astia de si-au facut punga mare sa plece binemersi si nepedepsiti, impreuna cu cashuneana lor clika? Sa vina altii mai flamanzi si care cu mici tertipuri si masuri populiste, sa inchida gura electoratului exact atat timp cat sa-si umple propriile buzunare si s-o stearga si ei ridicand din umeri? Nu cred ca e o solutie. O solutie ar fi ca actualii ocupanti ai Guvernului Romaniei sa ramana in functii si sa fie fortati sa rezolve problema din propriile buzunare sau ale celor din clientela politica . Toata lumea vede si isi da seama ca s-a furat si se fura ca in codru (vezi rambursarile ilegale de TVA,..etc) si probabil se va mai fura in continuare deoarece romanul prost nu zice nimic. El sta cate 10- 12 ore la un serviciu de 2 lei, vine acasa hamesit si haituit de problemele care nu se mai termina, abia mai avand timp sa isi vada copilul, ca apoi ce sa faca? Sa iasa in strada? Asta e singura rezolvare a problemelor? Iesitul in strada? Pai sa fereasca D-zeu daca iese romanul in strada, romanul care inca mai tine tara asta in functiune. Pentru ca atunci se va opri tot! Si va fi jale! E un scenariu de groaza si ma rog sa nu se materializeze.. Stima!

  21. Marica ar face bine sa raspunda invitatiei facute da Nashul!!! C-a zis ala, Nashul, ca n-are sange-n instalatie sa se duca la el, la labe1_!! Am vazut io in seara asta! Suna a provocare da’ bine-ar fi sa se duca. Imi place baietu’, da’ daca nu raspunde invitatiei lingaului, parca nu-mi mai vine a-l crede!
    Apropos! In seara asta m-am cam “plimbat” pe posturi sa mai trag niscaiva paralele. Cat timp nu e infecta aia de Pora, mai ca-i suport pe toti! Pe toti, pe toti, da’ dupa Pora, la mine e Gioana. Nasol! Ca-mi placea de domnul Gadea. Da’ nah! nu-i aleg eu invitatii!
    In rest?! Aaaaa!:))) Cristoiu! Pfuii! Si-am zis ca notez, da’ m-au navalit informatiile. Oricum, era ceva in genul “problema asta era doua”, cuvanta “maestrul”…Nah! Ceva de ras mi-era necesar, ca deja ma sufocase procentul, cu -minus.

  22. 1. NOUL IMN AL ROMANIEI
    Hai să dăm mână cu mână
    Să furăm tot ce s-adună,
    Să-nvârtim hora hoţiei
    Pe pământul României!
    Ordinea şi cinstea piară!
    Piară fraierii din ţară !
    Între noi să nu mai fie
    Decât jaf şi smecherie!
    Contu-n bancă de te ţine
    Vino să te prinzi cu mine
    La hoţie cu unire
    Şi pe funcţii cu-nfrăţire!
    Unde-i unul nu-i putere
    Să se pună de-o avere,
    Unde-s doi puterea creşte
    Şi ţara se prăduieşte!
    P-amândoi în fund ne doare
    Că în haos ţara moare.
    Eu ţi-s frate, tu-mi eşti frate,
    Să furăm cât se mai poate!
    În guvern hai cu grăbire
    Să-l secăm dintr-o sorbire,
    Ca să crească banu’ mare
    Mai rapid în buzunare.
    Dăm pomană ş-un pişcot
    Prostului cu drept de vot
    Că oricum în România
    Noi facem paranghelia

  23. Stie cineva ce nu a distrus basescu ? eu unu nu ,acest sa zicem om , adistrus tot si acum vrea sa distruga o tara . IL LASAM ? NU FRATILOR TREBUIE SA IESIM SI SA LUPTAM FIECARE CUM PUTEM . Victore sant alaturi de tine wsi langa mine , multi altii .

  24. cati pensionari dintre cei iesiti l-au votat pe base la auzul cresterii miraculoase a punctului de pensie si de frica revenirii comunismului? cati profesori l-au vitat pe base la auzul cresterii salariului pe motiv ca daca vrei poti? cati oieri l-au votat pe motiv ca le-a facut flutur contract cu o firma de modeling pentru oi? – nu ma intelegeti gresit, din partea mea sa se puna cate un 0 in coada fiecarui salariu si pensie caci merita, dar asa suntem noi oamenii uitam de unde am plecat rapusi de imaginea locului/timpului in care vrem sa ajungem.
    educati in spiritul speranta moare ultima si lasa c-o sa fie mai bine, de 20 de ani nu e nimic mai bine, ci din contra peisajul chiar si cel general arata groaznic, dar omul gandeste “gata dupa asta o sa fie mai bine” si tot asa pana intr-o zi o sa ne trezim ca muncim pe o felie de paine sa nu picam pe strada de foame.
    Domnule Ciutacu, contrar tuturor basmelor, raul invinge, orice mica atatare a unui om/grup impotriva altuia are “succesuri” mult mai mari decat o incercare de ameliorare a unei scantei. Din punctul meu de vedere aceste manifestari nu sunt altceva decat pavarea drumului spre un gest marinimos al lui base gen “nu pot sa lovesc iarasi in copii si batrani, noi, un guvern competent am propus solutia cea mai buna, dar tara ajunge in haos (vezi Grecia) si deci vom recurge la planul B -> M…E TVA si impozit pe venit”.
    Daca nu ne-am gandi atat la viitor si am analiza macar prezentul (sa nu mai vorbim despre trecut), multi si-ar fi dat seama in noiembrie ca vechile gasti au avut ocazia sa dovedeasca ce pot si o schimbare e binevenita, dar lasa ca s-a schimbat base si face el reforma.
    Era o vorba din batrani “lupu-si schimba parul dar naravul ba” dar ERA pe noi interesandu-ne ce vor zice batranii in viitor cand O SA FIE BINE.
    Suntem o natie de oameni cu aspiratii inalte dar nu ne dam seama ca inca nu am iesit la suprafata din c…t ca sa avem de unde sa le lansam. …………….

  25. @ciprian
    Bă, sigur nu poate să pună pe cineva mai rău ca boc, decât dacă punem o altă marionetă. PSDu și PNLu nu intră la guvernare pt că nu vor să se mânjească de rahat și să piardă următoarele alegeri cu brio, prostule. Ar fi o idee să punem pe cineva care:
    1. să nu fie sluga lui Băsescu;
    2. să aibă habar.
    Du-te și mai mâncă puțin rahat, poate fug de tine și puținele sinapse dintre neuronii altfel solitari.

  26. @ mery
    Crezi ca e un sacrificiu prea mare?
    Eu cred ca nu. Incet incet ne transformam in DICTATURA.

    TREBUIE SA FACEM CEVA ACUM.

    DEJA NU MAI AVEM NICI UN FEL DE DREPT.
    AVEM NUMAI INDATORIRI.

  27. PE 19 IESIM CU TOTII SA-L MATRASIM PE MATROZ 😀 ?! AM FACUT PRASTIILE, AM STRANS GHIULE 🙂 ! PUNEM BENZINA CU POLISTIREN LA STICLE, CAUTAM RETETE DE MOLOTOAVE PE INTERNET?!

    POLITIA, JANDARMERIA, ARMATA, CHIAR SI SERVICIILE SECRETE AR TREBUI SA FIE DE PARTEA POPULATIEI! NU TOTI AU FACUT CONTRACTE DE APROVIZIONARE CU STATUL, NU?! SI POATE INCEPE SA DEA AFARA SI INTRE EI, CINE STIE… SA-L ZBURAM PE DEMENTUL ASTA DE BASESCU CAT INCA NU NE-A TRAS DE TOT PRESU’ DE SUB PICIOARE!

  28. Bunicii natiunii (12.05.2010)

    Imi vad bunicii azi pe strada,
    Ma uit la ei ,sunt morti demult,
    Sunt subrezi, nici nu pot sa mearga,
    Si totusi au creat tumult.

    Bat la o poarta de palat
    Si striga-n disperare
    Caci inauntru-i un casap
    Ce le-a promis uitare.

    Nu vor sa plece inainte
    De-ai arata obrazul
    La ,,brav, onestul presedinte”,
    Sa-si vindece necazul.

    Ma uit si plang, imi e rusine.
    Ma arde un sentiment,
    Nu e de om ci e de caine,
    Turbare de moment.

    L-as debarca pe marinar
    In mijlocul multimii
    Sa-l altoiasca cu mult har
    Bunicii natiunii.

  29. Romanii sunt tinuti sub teroare de organele opresoare! Nu uitati ca la Brasov 3 tampiti cu pistoale si combinezoane pe care scria DPIR/Jandarmeria (vedeti pe blogul lui Badea) au cutezat sa ameninte o sala de sute de oameni ca sa se bungheasca ei dupa unu’ suspectat de nu-stiu-ce! Erau copii in sala, erau campioni internationali, si cretinii aia amenintau lumea cu armele?! Nimeni n-a protestat, cacatu’ ala de procuror n-a fost zburat a doua zi, iar prostii aia de ‘mascati’ probabil sunt si acum in aceleasi posturi, si-s suficient de tampiti sa linseze sau sa impuste oamenii ca, in sfarsit, se revolta contra celor care-i tin in sclavie!

  30. MA TOT UIT DE CEVA VREME LA CEI CE SE ERIJAZA IN REPREZENTANTI OAMENILOR DE AFACERI, AI INTERINZATORILOR MICI SI MIJLOCI, DAR CREDETIMA PE CUVINT CA NICI MACAR UN TELEFON NU AM PRIMIT SAU UN MAIL CARE SE MA CHEME LA O INTILNIRE IN CARE SA FIM SI NOI INTREBATI CUM O DUCEM. IN SCHIMB TOTI LA UNISON SPUN CA MASURILE PE CARE LE-A ANUNTAT PREMIERUL BASESCU SUNT CORECTE. GRESIT DOMNILOR DEMAGOGI GRESIT.PE MINE NU MA REPREZENTATI SI NU NE -ATI REPREZENTAT NICODATA. DACA NEATI FI REPREZENTAT ATI FI SARIT IN SPRIJINUL NOSTRU CIND POGEA A DESFINTAT IMPOZITUL UNIC.ACUM VENITI SI SPUNETI CA ESTE GRESIT CA LUMEA IESE IN STRADA. DIN NOU GRESIT,VRETI DOAR SA MAI PRINDETI NISCAI CONTRACTE PE ULTIMA SUTA. NIMENI DAR NIMENI NU SPUNE CUM SE FAC CAIETELE DE SARCINI PENTRU O LICITATIE, NIMENI NU SPUNE CA PARTICIPA CINE VREA SI CISTIGA CI NE TREBUIE,NIMENI NU SPUNE CA DACA DAI CIT SE CERE NU MAI CONTEAZA CE ISO AI CE PREGATIRE AU MUNICITORI TAI.
    DECI DOMNILOR CARE VA ERIJATI IN REPREZENTANTI AI CELOR MICI ARATATIVA MANDATAREA CELOR PE CARE II ,,REPREZENTATI” SI NU II MAI PUPATI IN CUR PE CEI DE LA PUTERE. RISINE SA VA FIE PUPINCURISTILOR SI EVAZIONISTILOR HUOOOOOOOOOOOOO .
    IN STRADA FRATILOR CA ASA NU SE MAI POATE.
    CINSTE BUNICILOR CARE AU IESIT IN STRADA SI RUSINE SOMERILOR CARE STAT ACASA

  31. va rugam, avem nevoie de un pos de radio cu ultimele stiri.Realitatea FM, nu prea este ce trebuie.

  32. Pentru bunicul meu veteran de razboi, pentru copilasul meu de nici 2 luni, ies in strada!
    Capu sus, Pumnu strans!
    sa nu va fie frica fratilor!!! acum e momentul!
    SA NU VA FIE FRICA!

  33. Au mai ramas putini, pe zi ce trece tot mai putini. Ii vezi pe la ceremonii, imbracati in uniforme vechi, pastrate pentru ceremonialul de plecare pe ultimul drum, cate unul cu mantia alba a Cavalerilor ordinului Mihai Viteazul. Pasii le sunt anevoiosi, se mai sprijina unul pe altul, sau intr-un baston. Dar cata demnitate se poate citi pe fetele lor vlaguite de ani si de greutati!
    Cei mai tineri au acum cel putin 85 de ani. Si-au petrecut cei mai frumosi ani din viata in transeele stepei rusesti, degerand in gerul de la Stalingrad, din Caucaz sau din Muntii Tatra, au rabdat de foame si de sete, s-au umplut de paduchi, traind sub bombe si printre gloante. Au vazut murind o multime de camarazi; cateva sute de mii! Unii au fost raniti, au zacut prin spitale si, avand si noroc, au supravietuit, unii cu sechele, ramanand invalizi. Au luptat pentru tara lor, facandu-si, pana la suprema jertfa, datoria. Cu sangele lor a fost stropita, precum holdele la Inaltarea Domnului, tarana dintre Volga si Tisa, dintre Caucaz, Praga, Budapesta si Viena. Sunt veteranii de razboi.
    Sunt un gen de oameni care se bucura de cel mai inalt respect in intreaga lume, in toate statele si nu numai de ieri de azi, ce de cand e lumea lume. Sunt inconjurati de dragoste si onoare, ami presus chiar decat capetele incoronate, regi si regine inchinandu-se in fata lor. Sunt dati ca exemple copiilor. Si acestea toate pe buna dreptate pentru ca pe umerii lor, pe sacrificiul lor, sunt puse temeliile statelor, ale independentei lor si a libertatilor cetatenilor lor. Asta, bineinteles, in statele care sunt state!
    La noi? Respectul este formal. Formalismul absolut! Face bine sa te afisezi in prezenta lor la ceremonii si, mai ales, in campanii. Electorale! In rest sunt aproape uitati. Li s-a acordat, de rege apoi si de comunisti niste indemnizatii, care, cu trecerea timpului au ajuns la valori nesemnificative. In jur de 100 lei! Acum, din cauza nechibzuintei si nepriceperii unor guvernanti, tara a intrat intr-o asa zisa criza. Tara are nevoie de bani, de cat mai multi bani, pentru a fi risipiti pe te miri ce. Guvernantii au gasit, insa, solutia salvatoare; reducerea unor multe venituri ale celor multi, majoritatea la limita supravietuirii si a indemnizatiilor acestor patriahi si in multe, foarte multe cazuri a sotiilor lor care inca mai traiesc si a vaduvelor de razboi!!! Aceasta este singura solutie pentru salvarea statului roman dintr-un impas in care s-a ajuns in cea mai mare parte numai din vina celor ce-l conduc? Daca raspunsul este da, atunci este foarte grav! In aceasta forma, statul roman, o spun cu durere, nu mai merita sa existe! De fapt, el nu mai este de cativa ani stat, ceea ce lumea civilizata numeste stat.
    Disolutia autoritatii, asaltul continuu si denigrarea tuturor institutiilor, invrajbirea cetatenilor, asmutirea unora impotriva celorlati, incalcarea zilnica a prevederilor Constitutiei si atacarea drepturilor si libertatilor cetatenilor si asta facuta de cei ajunsi sa conduca si care vor sa se mentina la carma, au erodat si erodeaza din ce mai adanc temeliile statului. Si asta de catre cei care au depus un juramant, pe Biblie si pe Constitutie ca vor apara acest stat, pe cetatenii lor.
    Se achita cei ce conduc de obligatia de a asigura nivelul de trai decent al poporului? Nu! Isi indeplineste statul, sub forma sub care exista azi, de obligatiile fata de cetateni? Nu! Singura lor grija, a celor ce-l conduc, este de a colecta taxele si de a pune altele noi, pentru a avea cati mai multi bani care sa le poata astampara veracitatea. Nu sunt slujbasi ai cetatenilor, caci pentru asta au fost alesi, ci se considera stapani absoluti ai unei populatii de robi, obligati sa se supuna tuturor toanelor si suporte toata nepriceperea si lacomia lor.

  34. CONTINUARE: Deci, mai este Romania un stat, un ceea ce istoria moderna recunoaste ca stat? Nu! Azi, Romania este un stat care are toate caracteristicile unui stat de tip mafiot, avand ca scop numai satisfacerea nevoilor unor insi, a unui partid, prin mijloace demagogice, populiste si prin subordonarea tuturor institutiilor. Este un stat esuat!
    Domnule presedinte, domnule prim-ministru, domnilor ministri daca nu mai aveti alta cale de a salva tara din criza in care voi ati adus-o prin masuri care va dovedesc fie incapacitate fie reaua vointa, decat amputarea indemnizatiei veteranilor de razboi si a vaduvelor lor, lasati-i pe altii care, poate, se vor dovedi mai priceputi, sau macar cu mai multa buna credinta.
    Demisia, domnilor, demisia! Lasati statul, chiar ajuns in aceasta stare, cetatenilor lui, pana se mai poate repara ceva, pana nu este chiar prea tarziu! Demisia!

  35. Mai tineti minte lozinca aia cu ” De ce le este frica, nu scapa!” ?
    Ma credeti ca de ce, maram, va este teama nu scapati? Si anume cresterea TVA si cresterea taxelor. Si taierea subventilor.
    Io ma tot intreb daca astia au banii sau nu-i au. Mai iute cre´ ca nu-i au. Si sunt oricum in cacat. Ce sa mai taie si ce sa mai ia?
    @ Petru Avram
    Aveti dreptate! Era ranjet; probabil de satisfactie. Eu cred ca deja suntem in plina schizofrenie. Avem Tara, avem Constitutie, avem Parlament, avem Guvern, avem tot ce se cheama STAT DE DREPT! Un cetatean incalca toate
    normele si regulile, se erijeaza in CONDUCATOR,
    face ce vrea el si nimeni nu reactioneaza. Este de necrezut. El este ca un sarpe care-si fixeaza victima,o hipnotizeaza(?) si-o ataca fara ca aceasta sa mai aiba vreo sansa. Se scrie pe forumuri, bloguri; la cateva posturi
    de televiziune se mai vocifereaza; in rest nimic. Cateva actiuni razlete nu rezolva problemele tarii. Probabil aceste masuri sunt gandite ca supape de siguranta; nervii sunt destinsi, iar caravana trece.
    Mai exista o ipoteza. Populatiei ii place si atunci tot scrisul si manifestatiile impotriva sunt fara rost…
    rost

  36. Ati uitat sa spuneti ca se mareste CAS-ul. Adica un impozit suplimentar, atat pentru patron cat si pentru angajat. Parca spuneau ca nu cresc impozitul pe venit (CAS-ul e impozit, ca nu il dam de placere, benevol si cat dorim).

  37. Sacrificiile trebuie facute de fiecare dintre bugetari, la fel cum s-a facut si dupa ’90 deoarece numai astfel va iesi tara din criza.

  38. Pe langa pensionari, mai sunt si bugetarii, sacrificati pentru a doua oara in ultimul an, pe altarul “crizei”. Am mai spus-o si o repet, nu ma refer la acei bugetari cu salarii NESIMTITE, pentru ca ei isi vor pastra in continuare posturile NESIMTITE. Faptul ca, bugetarilor li se taie pentru a doua oara din VENIT (atentie! din venit, aceasta incluzand spor de vechime, ore de noapte, ore suplimentare) a recunoscut-o chiar Basescu, in conferinta de presa de aseara.

    Este adevarat faptul ca, la reducerea precedenta a anvelopei salariale, nu s-a lasat si cu disponibilizari (adica, cu sange, cum ii place carmaciului betiv) DAR, din acei bani, se plateau (de ex.) si orele suplimentare, care ore suplimentare se efectueaza tocmai datorita numarului redus de personal. Prin taierea platii orelor suplimentare, sa nu aveti impresia ca au fost taiate si orele lucrate; NU. De muncit se munceste la fel de mult dar, pe bani mai putini.

    Ar fi bine daca, in discutiile televizate s-ar face diferenta intre TALPA bugetarilor si bugetarii cu salarii NESIMTITE. Cei din urma sunt PROTEJATII puterii si pe ei ar trebui sa-i hulesca si sa-i blameze “privatii”. Talpa bugetara, “traieste la fel de bine” ca si salariatii din mediul privat.

  39. ieri 13, azi 14. unuia ,ieri i se rupea in 13/14 de grija pt sanatatea( materiala a) natiunii,pentruca, hotii dracului(d’aia nu mai sunt bani la buget)sate intregi in Bihor s-au handicapat si unu, cel mai H a ajuns sa fure cu acte 5000 de lei noi, lunar, pe pamantul romanesc ! acum ,ca am aflat de unde ni se trage, mergem la mogulii tv si le-o dam in barba ca au ascuns adevarul( de care nici NasuB1 n-a stiut)despre cine a adus tara in criza.!desi caravana guvernului e mica ea trece, cu acelas 13/14 pe buze iar cainii latra a mortiu….si, un banc; nu s-a marit tva ca sa nu mareasca groparii pretul ! ca doar e criza.

  40. O MARE IDIOTENIE!
    Va scadea puterea de cumparare si impolicit produsele privatilor nu se vor mai vinde,acestia nu mai platesc impozite mari pentru ca nu mai au profit,firmele se vor inchide si angajatii acestora isi vor pierde locurile de munca.Este un cerc vicios pe care numai “o minte luminata”putea sa gaseasca o astfel de solutie. E GROASA TARE PENTRU GUVERNANTI SI PRESEDINTE.Dar de fapt un singur individ decide,restul executa.
    Taxele se vor mari,este evident acest lucru si mai mult ca sigur acestea nu vor putea fi platite de marea majoritate a oamenilor.Atunci de unde BANI COLECTATI LA BUGETUL DE STAT? Eu cred ca este de-abia inceputul in aceasta NEBUNIE de guvernare a portocaliilor care sunt disperati sa nu piarda puterea.
    UNICA SOLUTIE?………INCA O………
    Daca tot trebuiau sa fie luate aceste masuri dure de ce nu s-a facut acest lucru de anul trecut?Pentru ca nu mai castiga alegerile?RUSINE!!! MARE RUSINE!!!

  41. prea multa vb….fapte cand ? sau asteptam s-a faca D.Udrea..un patinoar ! e marfa si asa cand nu mancam ,patinam de foame … vb lui D.Badea lasa k ne-o meritam..sunt un pusti din rahova si vad un desen animat trist ,da voi oameni mari ??

  42. bravo Victore te urmaresc cu mare interes si imi plce cum gindesti ce bine ar fi daca ar fi mai multi ca tine am scapa tara asta draga de excroci si de hoti.Am 50 de ani si acum 20 la revolutie aveam 30 si 2 copilasi de 6 si 7 anisori.Vreau sa spun ca atunci plingeam de fericire(la revolutie)sperind ca macar ei vor avea un trai mai bun!Nu stiu ce platim acum,un blestem pe un popor ce si-a omorit conducatorul,sau mai trebuie sa omorim unul pt. a avea un trai mai bun .poate asa se sperie si cel ce va veni nu va mai avea curajul sa-si bata joc de neamul romanesc.Azi stau si-mi pling necazul meu ca bugetar al copiilor mei si al nepotilor mei ,al parintilor mei batrini si bolnavi! RUSINE TIE PINOCHIO (base)SI CLASI TALE DE MOJICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  43. Mai am o intrebare, tampita dar, asta mi-a trecut acum prin minte (sper sa nu-mi treaca altceva, miercuri :)) ). Banutii aia de la pensia privata (sau cum draeq ii zice) si pe care tot statul ne-a obligat sa “optam”, unde sunt? Ce se face cu ei?

  44. Tot din categoria, “ce imi mai fata mintea”: nu l-am auzit pe mult iubitul si stimatul conducator, spunand ca, ar reduce si din cota de hrana/intretinere a parnaiasilor. Trebuie pensionarii, bugetarii, sau oricine altcineva sa manance mai putin decat parnaiasii? Cu ce am gresit noi fata de societate, fata de semenii nostri?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.