Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

Privaţii au plătit deja preţul crizei. Acum e rândul statului. Aşa a glăsuit preşedintele României. Şi liota-i de lăudători a sărit repede în tranşee: angajaţii de la privat nu vor fi atinşi cu nimic, ei sunt slabii care au ţinut în spinare graşii până acum şi e bine să fie scutiţi ca să producă întru relansare economică. Iar reprezentanţii poporului suveran îi scutesc de-i rup pe particulari: impozit suplimentar de la a doua proprietate-n sus, taxarea depozitelor bancare şi a câştigurilor de capital, ridicarea cotei de impozitare pe drepturile de autor, plafonarea la o sumă fixă (şi infimă) a indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor. Sau numai bugetarii au mai multe case/maşini, au bani în bancă/la bursă, primesc drepturi de autor pentru creaţii şi fac copii şi am aflat eu abia azi dimineaţă?

UPDATE: O ţară în care pensionarii sunt în stradă şi iau bătaie de la jandarmi (fiindcă marele şi curajosul bărbat de stat călit în băile de mulţime aranjate de SPP se teme să dea ochii cu ei), iar salariaţii şi şomerii se uită la ei la televizor, e descompusă din punct de vedere moral şi statal. Se cheamă cel mult gubernie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

262 thoughts on “Curba de sacrificiu trece, întâmplător, fix prin mijlocul proprietăţilor private

  1. Prezentatorule care esti tu prezentator:-)))))))))))))))))))))))))))))))))
    Asta a fost super tare.

  2. @psihologu’: si tu esti tampit congenital, si tu dispari de aici.

  3. guvernul are o singura solutie … sa privatizeze total bugetarii !!!
    – guvernul si parlamentul vor fi cumparat imediat de moguli si patronii de firme clientelare
    – internele si jandarmeria de interlopii locali
    – armata de oprea care va pastra un general si un regimet de garda care sa ii dea zilnic raportul … tehnica vanduta la un stat bananier iar terenurile cumparate de latifundiarii locali
    – justitia va fi vanduta imediat catre interlopii
    – servicile speciale sunt deja vandute
    – sanatatea nu mai conteaza
    – invatamantul sa ramana cu IV clase – suficiente pt a ajunge presedinte, ministru sau europarlamentar in romania
    – adminsitratia locala va gasi imediat cumparatori locali
    – mai greu cu pensionarii, dar se poate negocia cu firme de transplant de organe sau care fac testari pe cobai umani
    Trist dar adevarat !!! Oare cum se simt liderii de sindicat azi, dupa iesirea pensionarilor in fata cotrocenilor ??

  4. Am asistat la primele proteste in care se striga “jos basescu”. Sunt curios cum va aparea pe ecran basescu.
    probabil cum e “obiceiul” trebuie sa cada “capul lui motoc”. sunt curios cine va fi “motoc” acum. cum a rezistat pana acum basescu va mai rezista mult. are destule capete care sa le foloseasca drept “capul lui motoc”.
    sigur este toate “capetele” care il conjoara sunt vinovate de situatie.
    banuiesc ca demisia lui boc a fost refuzata pentru a nu pierde un “cap a lui motoc bun de aruncat in multime”. se va mai astepta si protestele profesorilor cand situatia va fi foarte delicata si aunci vom vedea demisia lui boc. din punctul de vedere al lui basescu nu vad de ce ar renunta acum la boc. probabil vom asista in curand la la primul “cap a lui motoc” care va fi boc.

  5. pentru psihologu – poiana mare!!!
    pentru toti care nu pricep, mai bat inca o data saua sa priceapa iapa.
    Noi nu mai avem stat, nu mai avem Constitutie, nu mai avem nimic.
    Cand onor chelu’ a iesit la ceas de seara si s-a susbstituit guvernului a-n-a oara, dar de data asta pe o chestiune ce viza sintagma aia constituitionala de “stat social”, precum si independenta tarii, s-a savarsit finalul DEZONORANT SI PLIN DE UMILINTA a celei de-a patra Republici.Imi asum, ca si ieri,proprietatea termenilor.
    Astazi ne gasim in plin stat autocratic, condus de un dictator care, evident, nu este Cincinatus, ci un fel de Sulla, dublat de o pleiada de indivizi si individe care transforma tara in grajdurile lui Augias.
    Nu vrem lovitura de stat, ci caderea acestor indivizi de la putere si convocarea unei adunari constituante care sa schimbe radical organizarea statului astfel incat statul sa fie servitorul cetateanului si nu invers. Forma nu ma preocupa, poate ne si intoarcem la o monarhie constitutionala, ca tot ne comportam ca un popor monarhic, republicanismul fiind la noi, cred eu, nascut mort.
    Sper ca se va face ceva, ca altfel …Argentina 2001.
    Sic transit gloria…republicae romana.

  6. Base taie pensiile, salariile, locurile de munca, ajutorul de somaj si subventiile de orice fel, dar ne-a salvat de majorarea TVA si a impozitelor. Amuzant. Decat sa n-avem bani ca sa platim preturi mai mari, mai bine sa n-avem bani ca sa platim preturile de acum! Just!

  7. Eu am la scoala un coleg care este grec.Si ne-a zis ca grecii nu protesteaza. Ei sunt razboinici. Intrebarea retorica e: noi ca popor ce suntem ? Noi mergem pe princiul capul plecat sabia nu-l taie??!!! M-am simtit ca un gunoi. Iti citesc blogul in fiecare zi. Sunt aici o gramada de oameni care scriu. Asta inseamna ca au curent electric,un calculator, internet,si educatie deci au si posibilitati financiare. Si toti prefera sa scrie si sa astepte un salvator(eventual tu sau Mircea Badea sau Gadea). Azi au iesit pensionarii in strada. Ceilalti unde au fost? La revolutie au iesit tinerii. Poporul roman ca intreg unde se reuneste/regaseste? Trebuie ca extremele sa ia mereu atitudine?? Noi ce draq de popor suntem? De scriitori pe net?

  8. A inceput si la Tg.Mures,trebuie sa continue peste tot , daca ne mai numim “NATIUNE”

    LA LUPTA!!

  9. As adauga un alt impozit de care nu vor scapa cei din “economia reala” (care economie este grandioasa, dar lipseste cu desavarsire, vorba lui nea` Iancu): impozitul pe bonurile de masa, de care bugetarii nu prea beneficiaza.
    Si o intrebare: mai are chef basecsu de bai de multime fara protectia adecvata? Pentru o buna protectie ii recomand un prezervativ din kevlar.

  10. Am uitat sa comentez cumcacine e de vina pentru ziua de lucru de 12-16 ore a unui angajat de la particulari, timp de lucru care-i da angajatului liber doar duminica,nici macar in zilele de sarbatori legale…nu vb aici de domeniul bancar.
    Puneti-va intrebarea, daca inca nu ati facut-o, ce energie mai are un privat pentru astfel de manifestatii?
    Aici merg oamenii odihniti ai tzarishoarei!
    Ei au timp sa fie chiar si disperati.
    Ce ziceti insa de tinerii care se sinucid sau de cei care se drogheaza sau de cei din curentul emo, sau cei care printre greve incearca sa capete o educatie si sa termine o scoala…?!
    Dar de copiii crescuti fara parintii care slugaresc pentru un vis (o casa) si o paine pe meleaguri straine si ostile totodata, datorita infractorilor romani??????????

  11. @Victor Ciutacu: sierra pe 12 May 2010 la 18:19 scrie printre altele “Adica imbecilii din diaspora. Noi, astia de pe aici, trebuie sa intelegem ca din rahatul asta nu putem iesi decat impreuna.” As avea urmatoarele comentarii de facut in legatura cu afirmatia ma sus citata pe care ati lasat-o sa apara.
    1. Nu diaspora l-a votat pe Basescu; aici pdl-isti au furat mai usor (in special Spania si Italia), profitind ca opozitia nu avea nici un control.
    2. Exact pe tipul asta de reactie de care a dat dovada co-bloggerul nostru mizeaza si puterea actuala: divide et empera.
    3. Putinele fonduri europene pe care Romania le-a absorbit pina acum (si puteau fi inzecit mai mari cu un guvern capabil – a se vedea Polonia) s-au facut prin contributia celorlalti cetateni europeni, adica si din taxele mele care au sarit de la 52 la 55% tocmai din aceasta cauza.

    Poate reusiti dvs sa-i explicati acestui domn/doamna cum stau lucrurile.

    PS. Imi cer scuze ca la dvs pr blog sint nevoit sa va cer sa moderati o asemenea postare, dar afirmatia era jignitoare.

  12. @purcelix: nu-mi plac generalizarile. nu toti romanii din strainatate l-au votat pe Basescu, nu toti pensionarii si bugetarii au pus stampila pe el. aveti dreptate, dar e o revarsare coelctiva de furie careia abia-i fac fata la aprobat comentarii.

  13. ABIA AKU VA DATI SEAMA CA ASUPRA ROMANIEI S-A ABATUT APOCALIPSA ????? NU I-ATI VAZUT CE FATA SI CE PRIVIRE DIABOLICA ARE ACEST PERSONAJ BASESCU??? NU V-ATI DAT SEAMA CA SUN AFONI IN ALE A CONDUCE O NATIUNE??? NU ATI INTUIT DIN FAPTE CA EI DORESC DOAR PREAMARIRE SI AVANTAJE PROPRII SI DE GRUP?????NU ATI DESLUSIT SUBTILUL UMAN INFECT A ACESTEI CLASE POLITICE????
    CAM TARZIU.NU VREAU SA FIU PRAPASTIOS SI NICI PESIMIST SAU SA DESCURAJEZ O NATIE INTREAGA, DAR ESTE DOAR INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU ROMANIA, TARA ACEASTA MERGE SPRE O DISTRUGERE IMINENTA, IREVERSIBILA SI INTR-UN RITM RAPID.CONTEXTUL EUROPEAN NU NE AJUTA, CEL INTERN E INCOMPETENT SI AVAR, OAMENII SUNT PROSTI IN PROPORTIE DE 85% ALEGAND DOAR CU MICII SI BEREA IN MANA, CREIERUL ACESTORA STAND IN CAPUL CEL MIC DIN PANTALONI.TARA ACEASTA VA FI CONCESIONATA, INCHIRIATA, EXPLOATATA CA O COLONIE, VA FI DIZOLVATA.IDENTITATEA NOASTRA CA ROMANI VA FI UN VIS FRUMOS, VOR FI PASAJE LITERARE DIN CARTI DIN VREMURILE DE DEMULT.
    NE MERITAM SOARTA, VOM SUFERI GROAZNIC, DEOARECE ORICE CORP GRAV BOLNAV ORI ZACE MULT NEMAIREVENIND LA STAREA INITIALA DE SANATATE NICIODATA RAMANAND INFIRM PE VIATA PARALIZAT, ORI MOARE! ASTA E SOARTA NOASTRA IN DICTATURA BASESCIANA. SA TRAITI BINE !!!!!! DACA A FOST EL IN STARE SA LOVEASCA UN COPIL PESTE FATA LA ACEA INTRUNIRE ELECTORALA, CE CARACTER CREDETI CA ARE UN ASTFEL DE OM????? CUM CREDETI CA POATE AVEA SUFLETUL CURAT UN ASTFEL DE OM?????CUM POATE EL IUBI O NATIE DACA DA PESTE FATA UNUI COPIL SUBTIL SI REPEDE CU PUMNUL TICALOSESTE ??????? CUM ATI PUTUT VOI CEI PESTE 5 MILIOANE SA CREDETI UN ASA OM ????? ACUM NE VOM SCUFUNDA DE TOT, NE VOM DESFIINTA CA NATIE CU ACEST OM CE INTRUCHIPEAZA SATANA !!! A IMPUS SA FIE IMPOZITATA SI ACEA PENSIE MINIMA DE 350 DE LEI, SPUNAND CA SA FIE LUAT UN LEU IMPOZIT DIN EA.CUM ASA CEVA??????? CE MIZERABIL DE OM POATE GANDI ASA CEVA????????DAR EVAZIUNEA FISCALA SI ECONOMIA NEAGRA DIN CARE EL S-A ALIMENTAT CA SA CASTIGE ALEGERI SI SA PROSTEASCA UN POPOR N-O VEDE??????CAT DE PROSTI SUNTETI MAI ROMANILOR???????UNDE NE MAI TRIMITETI CU IMBECILITATEA VOASTRA???????IN IAD????? SA MURIM IN CHINURI???????NOI VREM SA MUNCIM, SA TRAIM, SA NE CRESTEM COPIII, SA AVEM DEMNITATE SI ONOARE, SA NU NE INCHINAM IN FATA CRETINISMULUI, A CORUPTIEI SI INCOMPETENTEI.CE-ATI FACUT CU NOI MAI BASISTILOR?????CUM REPARATI VOI ACEASTA STARE SI SITUATIE NATIONALA???? IA IESITI VOI AKU IN STRADA FARA A AFECTA VIATA NOASTRA SI FACETI O ALTA REVOLUTIE DANDU-L JOS PE ACEST NEMERNIC DICTATOR!!!! IA FITI VOI CURAJOSII CARE SA NU CONTINUATI A DISTRUGE DE TOT TARA ASTA!!!!!!!! NOI VREM SA TRAIM BINE, DAR NU CA VOI!!!!!!!! CI CA NOI, DUPA PRINCIPIILE NORMAL UMANE, LOGICE SI FIRESTI, DUPA CRITERII SANATOASE, GANDITE DE OAMENI NORMALI, NU SCELERATI CA BASESCU SI CAMARILA LUI. FACETI CEVA SA TRAITI NORMALI SI SA REPARATI CE ATI STRICAT IN ACEASTA TARA!!!!!!!!!!

  14. Cred că asta cu pensionarii caftiţi de jandarmi e doar începutul.
    E tragic, e cumplit ca un om, după a a pierdut zeci de ani pentru gloria naţiunii să îşi ceară în stradă dreptul fundamental la viaţă, dar…Îmi place! Sunt sadic, asta e. Cât mai vieţuiesc pe la coclaurile astea, barem să mă distrez şi eu!

    P.S.: Cu năvălirea la urne pentru votarea portocaliilor anticomunişti, cum rămâne?? “Poate data viitoare mă sărută”?

  15. @ Lachesis Mutus
    Bunicii mei sunt morti iar la alegeri am fost de fiecare data sa votez IMPOTRIVA lui Basescu. Este vorba de matematica simpla. In romania sunt 5.525.600 de pensionari (conform statisticii). Daca fiecare pensionar iesea si vota impotriva lui Basescu, atunci acum aveam un alt presedinte si probabil nu mai aveam discutia asta. Case closed.

    @ Sierra.
    Cred ca la mine te referi cu “spalatul pe cap cu Basescu” si nu, nu sunt din diaspora. Suntem din nefericire colegi de suferinta. Cu toate acestea nu il consider pe Basescu ca fiind presedintele meu.

  16. Oare cum naiba e posibil ca pensionarii sa iasa in strada ,sa se calce in picioare la propriu,iar tinerii stau si ii privesc?…Ne lasam umiliti…E trist…

  17. @ANDA pe 12 May 2010 la 19:13. Am o solutie mai buna: sa-l trecem jucator la echipa adversa, aia in aceleasi culori dar cu dungi verticale pe tricouri.

  18. Hmm, nu stiu de ce, dar nu ma pot infierbanta prea tare. Adica eu suport criza lui peste de vreo 2 ani. Tati intre timp a facut ulcer si umbla cam schiop de-un picior de nu stiu ce a patit. Are nenumarate datorii si nimeni nu vrea sa ne cumpere apartamentul (singura mea avere)…acum un an avea ganduri de duca si eu sunt fericita ca nu a facut ceva prostii. Cred ca a fost iertat de datorii sau are un mini FMI:)). Noroc cu prietenii!! A…mami e pensionara, primea din cand in cand bani de la bunica mea care-si punea pensia de-o parte. Din banii aia imi mai dadea si mie cateodata vreo 400 lei. Sorela lucreaza la banca de mai mult de 2 ani dar are un salar de 1300 lei(asa e prin zona asta, Bucurestenilor!:P }{) Acum de-o luna parca mi-a fost ceva mai bine(cred ca a reusit sa ia inca un credit sau ceva) si sper sa tina cat de cat, ca sa pot respira si eu. Imi pare rau pentru pensionari, si eu traiesc partial din pensie, si cu toate astea sustin masurile Guvernului(daca suntem in incapacitate de plata… si se pare ca suntem, de facto). Ar fi o crima sa se umble la taxe si sper sa se tina tare Baselu’! Si ma enerveaza ingrozitor ipocritii astia plin de bani care zbiara ei sus si tare cat de mult le pasa de situatia celor mai nefavorizati dar de fapt nu dau doi bani pe ei!! 2 bani! Pentru ca daca le-ar pasa, ar incerca sa doneze bani unei fundatii de intrajutorare, sa infiinteze una, sau chiar numai sa se straga mai multi si sa cumpere haine si mancare si sa mearga prin tara sa le imparta. Si ar putea face multe alte lucruri daca intr-adevar i-ar preocupa problema.
    P.S.1 Am crezut ca suntem un popor mai pasnic si cald dar am fost atat de dezamagita astazi de romani cum nu am mai fost dezamagita de nimeni si nimic niciodata. Mereu am crezut ca diferenta intre un om bun si un om rau o face reactia la greutatile vietii. Pe unii ii vezi ca dupa suferinte mari se inraiesc si devin egoisti si agrisivi iar altii devin mai buni, iubitori si intelepti. Poate ca acesta este testul vietii.
    P.S. 2 Daca se angajeaza la Guvern om pentru sustinere morala, sau purtator de cuvant (pe bune), ma ofer.:))) Accept salar minim de Bucuresti…ca sa inchei intr-o nota vesela. Pupici!

  19. Inca o data am avut dreptate. Pana nu i se va baga romanului mana in portofel, si nu i se va lua din bani,va suporta hahaiala si maneaua.

    O.K., Ciutacu, inteleg, in politica nu intri (sunt perfect de acord cu tine!), dar macar lectii de oratorie poti da vajnicililor lideri din opozitie? Voiculescu vine si ii gaseste o porecla tardiva se departe de a fi una ridicola “Pinochio”???…, Ponta vorbeste de parca ar sta cu nevasta-sa la cafea, pe Dorobanti…
    Singurii care au acum un mesaj si au si au si un discurs revolutionar, si voce pe masura esti tu, Dana Grecu, Radu Tudor,Antonescu…
    Azi citeam si eu cifrele de pe prima pagina din Puterea. Ca vroia cifre…
    Doamne, si cand ma gandesc cat am ragusit cu totii aici, pe Ciutacu! Iar desteptii care urlau la mine,si stateau pe OTV, acum se uita pe Antena 3.
    Macar sa ne bucuram ca inca mai putem tipa pe Ciutacu. Din toamna, nu se stie.

  20. Ce frumos e. Deja urla cunoscuti la cunoscuti pe blog. Ce bine. Agitatia termica din vasul asta sub presiune ne da cap in cap. In sfarsit explodeaza mamaliga. Multumim base pentru acest capac cu ‘masuri anticriza’. Aveam nevoie. Acu sa te tii!!!

  21. Suntem niste lasi.Toti suntem in rahat.Pensionarii ne-au dat o lectie.Tot ei batranii, cei care au supravietuit razboiului si au fost terorizati de comunisti, tot ei au iesit primii in strada in timp ce noi comentam pe forumuri si bloguri sau ne uitam la tv.Trebuie sa trecem la ACTIUNE .Sa le dam foc vilelor si masinilor facute din banii furati de la noi,iar apoi sa-i tragem in teapa.

  22. Ce de-a discutiile fara rost! Sa nu ne mai jucam, e clar ca inclusiv bietii pensionari care-au iesit azi, l-au votat. Cati batrani nu merg si acum la piata cu cate-o punga portocalie, jerpelita, de pe care se stramba cu litere albastre numele mult injurat azi?! Sa fim seriosi, in noiembrie si decembrie, in pungile-alea era mita, erau aia 30 de arginti pt care atatia imbecili, tineri si batrani deopotriva, si-au vandut linistea, sanatatea, viata si tara! Sa nu ne mai injuram, suntem oricum blestemati si sortiti raului si unii si altii, tot ce mai putem face e sa ne agitam si sa constatam cat lasitate zace in smecherii astia care ne-au facut din vorbe si acum ne fura mancarea si anii de viata. Daca blestemele aprige si injuraturile crunte pe care le-am auzit numai eu in ultimile trei zile si-ar ajunge tinta, intr-o secunda n-ar mai ramane mare lucru din circarii care ne batjocoresc. Felicitari pensionarilor din toata tara, care le-au dat clasa azi tinerilor care dorm pe ei si stau in case probabil de teama minerilor, comunistilor si mogulilor!

  23. Corabia
    de Matei Vişniec

    Corabia se scufunda încet, noi ziceam:
    “şi ce dacă se scufundă corabia?”
    şi mai ziceam: “ orice corabie se scufundă într-o zi”
    şi ne strîngeam mîinile…
    ne luam rămas bun.

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după zece zile noi cei care
    ne-am dat mîinile încă ne priveam
    ruşinaţi şi ziceam: “nu-i nimic… asta-i
    o corabie care se scufundă mai încet,
    dar pînă la urmă se scufundă
    iat-o!”

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după un an încă ne era ruşine
    nouă celor care ne-am dat mîinile şi
    în fiecare dimineaţă ieşeam unul cîte unul
    măsuram apa
    “hm nu mai e mult… se
    scufundă încet, dar sigur”

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după o viaţă de om încă
    mai ieşeam unul cîte unul şi priveam
    cerul şi măsuram apa şi scrîşneam din dinţi
    şi spuneam: “ asta nu e o corabie
    aste e o…
    asta e o…”
    ***

    “Poate că definiţia eroismului şi a sfinţeniei nu este decât aceasta: să faci imposibilul posibil.”
    ~ Nicolae Steinhardt

  24. ce se intampla daca pensionarii care au luat cu asalt Cotroceniul ar fi avut bani de toate pastilele? nu-l vedeam bine pe Basescu…

  25. Victore auzi cum se infunda supapa? (a dreq abur nu mai vrea sa iasa):-))
    PS – Dupa tine cand explodeaza oala cu cacao?

  26. Politica PDL :

    1) Creare de lagare de exterminare pt. toti cei care mai gandesc in aceasta tara.

    2) Cresterea productivitatii muncii prin exterminarea fizica a tuturor celor care nu mai pot munci.

    3) Transformarea PDL in Partidul Nazist.

    ps. daca vi se pare ca e o gluma urmariti declaratiile PDL si mai ales a purtatorilor de mesaje printre care se remarca in ultima perioada madam Tatoiu care in seara asta la realitatea a tradus si pt. noi ce gandeste de fapt Dictachiorul.

  27. Mie mi s-a parut aseara ca Marlanul zambea/radea cand facea asazisa declaratie.
    Si pe vremea lui Ceausescu masurile luate de el nu s-au regasit in nicio tara din Europa de est. Niciodata. Si populatia a rabdat cu stoicism, pana cand am fost impinsi de la spate sa-l dam jos.
    Si acum masurile dementiale impuse de Marlan nu vor duce la nimic. Nu va impacientati. In toata tara nu au fost mai mult de maximum 10000
    de demonstranti. Sindicalistii urmaresc la televizor ce se intampla; iau parte la talk-show sa-si de-a parerea si sa deplanga situatia creata. Altii cer sa nu se instige la mitinguri care destabilizeaza (ce?) si sa stea
    la locurile lor.
    Iar pacatosii care guverneaza isi fac mai departe mendrele. ANRE de exemplu.
    Asa ca nu se va imtampla nimic. Ceva vaitaturi si atat…

  28. @Iordachel Gudurau
    De data asta sunt de acord cu CTP, nu râdea, rânjea. Nu mai pot cu rânjetul ăstuia. Ar fi bine să și-l șteargă de pe față cât mai rapid.

  29. @violet: in tara orbilor, surzilor si mai ales a TAMPITILOR se poate!!!!! In alta ordine de idei, daca Baselu a facut,din nefericire si acum regreta, doua fete – vai de mama lor de handicapate – asta nu insemna ca are dreptul sa ne spuna ca in ROMANIA SEC XXI nu putem face copii pentru ca NU NE PERMITEM (sub aspect financiar). Vreau sa-i vad spanzurati in piata publica cu capul in jos, dreacului de javre…..

  30. Bricu’ A. Năstase

    Preşedintele nu mai are linişte. Pe nemâncate , la prima oră atacă în (ultra)violet cea mai faimoasă ghicitoare (pensionară) care de cum îl vede i se adresează la obiect :
    – Ştiu că eşti Traian Băsescu. Ai viitorul pecetluit de “Bricu A Năstase” pe care trebuie să te îmbarci în taină cu cele 3 cadâne, până nu te scopesc pensionarii, şi nu te opreşti decât în Golful Porcilor unde veţi primi azil cu furaje.
    – Cu ce-mi dovedeşti că nu mă mănţi ?
    – Meseria nu-mi permite să divulg taina, dar fiind de o rasă cu tine îţi spun că secretul se află anagramat în chiar numele şi prenumele tău : TRAIAN BĂSESCU = BRICU A. NĂSTASE
    – Mai convins. Te pup.
    – Pe cur(ând).

  31. Victor, voi sunteti o PUTERE in stat.
    Chemati oamenii in strada ca nu se mai poate.

  32. Este dezolant sa traiesti,dupa o viata de munca adevarata si supercalificata,plina de umilinte si privatiuni,intr-o tara in care o tata(scuzati acest limbaj)precum Tatoiu spune ca pensionarii sunt aceia care,dupa 1990 au distrus tot ce era si azi nu mai este in aceasta tara,ca nu erau pensionari cei care si-au strigat durerea azi in toata tara,ci erau persoane platite de partide,pentruca,nu-i asa,pensionarii nu o duc atat de rau incat sa iasa in strada.Tot dispretul meu pentru cei care se prostituiaza fata de puternicii zilei,asa cum o face aceasta creatura.

  33. Ai sa vezi ca o da la ‘ntors smenarul asta,tara e oricum pe duca cu sau fara masurile astea de doi bani, se suceste si zice ca mogulii a instigat populatia cu televiziunile lor si lasa balta reducerile de pensii si salar(care oricum ajuta ca funia pe spanzurat) toata vina colapsului ce mintenas urmeaza(ma repet,cu sau fara masurile lu’ peste)cade pe moguli,comunisti,iliescu,Gerula,oricine el cu gasca mafiota nu! Ela vrut da’ nu l-au lasat mogulii ca au asmutit populatia pe el. Si ai sa vezi ca asta cade iar in picioare darar dracu in el.

  34. Nu am nimic cu nimeni. Cu atat mai putin cu pensionarii care au muncit toata viata lor (marea majoritate) si isi merita pe deplin drepturile de pensie si de venit lunar asigurat. Problema este alta. Cine l-a votat pe nenea Baselu`? Cine dadea raspuns presei ca il voteaza pe Baselu` ca el face si drege? Cine a pus boticul la sticla de oloi si pachetelu de zahar / faina etc? Cine il sustinea pe Baselu`? Parca marea parte din pensionari il votau, si a fost o majoritate considerabila. Acum ca am ajuns in acest hal… Din buzunarul stang sa ne ia bani legali, din cel drept sa ne ia cu forta, sa ne rupa pantalonii sa ne scape pe acolo banutul care nu reusesc sa il fure, iar din buzunarul de la piept sa vina cu avioane de hartie si sa ne confiste. Dar totusi? Cam ce este in ziua de astazi in legatura cu pensionarii, desi o spun cu parere de rau, dar este efectul scontat al alegerilor facute de ei. S-au ales pentru o zi cu o lipsa de cat? 10-20-30 ron cand au fost alegerile si acum se aleg cu “gauri” de minim 50 ron (in cazul celei mai mici pensii) LUNAR. Halal tara, halal guvern, dar toate sunt efectele alegerilor noastre. Nu i-au bagat nimeni cu forta… si noi inca stam cu mainile in sani…

  35. Noi suntem vinovati, si doar noi printr-o mare manifestare “anti-basesciana” putem sa trecem peste. Nu ca altii care ar veni ar fi mai buni, dar nu ar fi asa.

  36. Romanul s-a nascut poet, sau scriitor, sau comentator.Exact(egzact)pe ce mizeaza si Basescu…ca nu degeaba e el un fin psiholog indiferent ce-ar zice oricine!

  37. p.s. videanu udrea si berceanu sunt cei mai competenti din guvernu lui basinski asta(boc nu exista) nu-i vorba ca si ailalti is buni tare, da’ astia trei rup. la tot guvernul asta si la seful lor ar trebui sa le conservam capatinile in formol la Antipa,sa ne aducem aminte de ce buni au fost.

  38. salut victore…am auzit din surse sigure ca cei de la S.R.I au voie sa traga in populatie daca fac ceva care nu le convine

  39. Pentru a câta oară, pentru incompetenţa unui guvern, tot cei mai amărâţi trebuie să plătească un preţ? Nu mă refer la salariul meu de bugetar, care se va reduce de la 1100 lei la 825 lei, ci la pensionarii care au cotizat TOATĂ VIAŢA LOR, pentru ca acum să li se ia DREPTUL LA VIAŢĂ. Oamenii aceia n-au greşi cu nimic. SĂ LE FIE RUŞINE CELOR CARE I-AU ADUS ÎN SITUAŢIA SĂ LUPTE CU FORŢELE DE ORDINE (jandarmii au cea mai mică vină în treaba asta, da’ şi-au făcut datoria, oarecum scârbiţi de ceea ce se întâmpla în spatele zidurilor clădirilor publice), PENTRU A CERE SOCOTEALĂ!
    Apropo, de proşti ce sunt, Boc şi gaşca lui nu-şi dau seama că a reduce fondul de salarii de la bugetari, înseamnă cu 25% mai puţine contribuţii pentru toate serviciile publice: pensii, sănătate, şomaj, ajutoare sociale, etc. Deci scad cu 25% cheltuielile şi tot cu 25% şi încasările. E de bine nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.