Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Cum e România din spatele butoanelor

Cum e România din spatele butoanelor

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

Are o lună de când a fost validat premier. Calitate în care i-am propus să facem un interviu. Deşi relaţiile dintre noi sunt departe de a fi luminoase, a acceptat din prima. Nu mă interesează deloc campania electorală. Vreau să aflu cum se văd şi cum se apasă butoanele după ce te-ai mutat pe partea interioară a geamului. Când lumea aşteaptă nerăbdătoare să faci imediat tot ceea ce ai promis în decursul anilor de opoziţie.

Iau în considerare orice întrebare, sugestie, temă de discuţie interesantă de la voi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

139 thoughts on “Cum e România din spatele butoanelor

  1. Buna ziua!
    As avea si eu o intrebare referitoare la Posta Romana.Vede cineva acolo sus cum este “salvata” ?
    Cati din cei care au gandit acest plan genial de “salvare ” au o imagine de ansamblu asupra activitatii acesteia? Culmea este ca pana la urma cei care vor pleca nu vor fi directorii ,ci tot amaratii cu salarii mici.
    Fantastic ce reduceri mari de cheltuieli vor face !

  2. Va rog frumos sa-i puneti si problema urmasilor Eroilor-Martiri ai Revolutiei nu numai a luptatorilor si a impostorilor care au profitat si care sunt controversati.
    sunt urmas de Erou- Martir, tatal meu a fost impuscat mortal in Revolutie. Am depasit 26 de ani si primeam indemnizatie datorita faptului ca mi-am pierdut total capacitatea de munca, avand handicap accentuat. Boala mea a debutat inca de cand a murit tata (medicii sustin ca se datoreaza acelui moment), cand aveam 12 ani. De asemenea, mama mea este decedata iar indemnizatia era practic singurul meu sprijin.

    Va rog sa ma credeti ca de la inceputul anului nici nu mai stiu pe ce lume traiesc pentru ca numai am bani de medicamente nu mai vorbesc de intretinere sau mancare.

    multumesc

  3. nu stiu sigur daca e o treaba de premier dar totusi cat timp trebe sa mai treaca pentru ca sa putem si noi circula omeneste (chiar si asa superaglomerat cum e el) pe DN1 – adica sa nu mai stam ore (eu unul am patit`o vinerea trecuta inainte de Sinaia) pentru un amarat de podet (si nici pe zi nici pe noapte nu muncea nimeni acolo)??
    mai e si podul de pe centura ploiestiului care`i inceput inainte de paste si nici pana azi nu s-a rezolvat.
    chiar e asa greu de refacut un drum deja gata facut?! si nu ma refer la o strada laturalnica dintr-un oras mic ci la ditai DN1.
    repet nu stiu exact daca e de competenta lui dar daca nu stie sa-i aduci la cunostinta ca noi astia care nu ne permitem un elicopter suferim.

  4. Intrebarea mnea este:Ce explicatie ne poate oferi domnul Ponta la legea neconstitutionala de amendare a celor care din anumite motive nu pot merge la vot.In constitutie este specificat faptul ca exercitarea votului este un drept nu o obligatie.Cum a permis sa treaca o asemenea lege care contravine Constitutiei Romaniei.Nu s-a gindit ca sunt cetateni ai Romaniei care fie sunt foarte bolnavi si nici la usa nu pot ajunge dapai sa le vina urna mobila acasa.De asemenea sunt cetateni care nu au acte trebuiau sa se ocupe de intrarea acestora in legitimitate.Sunt multe probleme la care parlamentarii nu s-au gindit cind au adoptat asa o lege.Amenda pentru ce sa platim 1000 de lei cind nici macar salariul minim pe economie nu e de 1000 de lei.Asta arata a cerseala de voturi.Rusine .Va rog rugati-l pe Ponta sa dea o explicatie!!!!!!!!!!!!

  5. Domnul Ponta stie CA directorii numiti in ministere sunt incompetenti si inimaginabil de nepregatiti ? ex CNADNR Director fonduri externe nerambursabile Stefan Scorus 32 de ani ultimul loc de munca Posta Romana ultimii 9 ani domeniul financiar bancar. Sa continuam …Isctr director Lazlo Sajtos dosar penal cercetat pe vremea and era director adjunct ARR….chair doreste USL ul sa fie Cole I in Parliament din no cu PDL ul? Cu astfel de numiri cu astfel de penal I si incompetent I cu siguranta for reusi.
    VA multumesc

  6. Apropo de Conpet intr-o problema de siguranta nationala la TRANSELECTRICA cand incheiati acest circ?

  7. Felicitari pentru emisiune dle. Ciutacu. Ati pus intrebarile potrivite.

    Eu zic sa-i acordam un pic de ragaz lui Ponta sa faca ce a promis ca face. Eu tot il banuiesc de o cardasie cu escrocii (Basescu & gasca) dar e bine sa-i acordam un timp.

  8. Excelent Interviul cu Domnul Prim-Ministru.
    Va rog sa-l intrebati daca ne va reda dreptul de Militar in Rezerva luat abuziv prin Legea Unitara a Pensionarii.
    Multumesc.
    Col(r).Dr.Danut LICA,PhD

  9. Domnule Ciutacu,
    Va rog sa intrebati pe domnul prim ministru ,daca se gindeste sa ajute pensionarii ,care nu au mai beneficiat de etapa a doua de acordare a grupelor 1 si 2 de munca,pe care domnul BOC a aminat-o pina in 2014 pintr-o ordonanta de urgenta.
    Cu stima

  10. DOMNULE PRIM-MINISTRU PONTA,
    Asteptarile sunt foarte mari.Sper ca vinovatii vor plati pentru ceea ce au facut poporului roman.
    Aratati ca un adevarat reprezentant al natiunii romane.Sper ca si romanii sa inteleaga acest lucru .Succes in lupta cu coruptia! Sper ca natiunea romana sa-si revina si sa ocupe locul meritat in ierarhia tarilor normale . Dumnezeu sa va ajute!

  11. Dom’le, e prima ta emisiune pe care se intampla sa o vad in direct anul asta. Si a doua in care il vad pe Victoras, de cand e PM.

    Trebuie sa recunosc ca individu’ a ajuns sa imi placa. Dupa o vorba celebra, sunt pe cale sa il reevaluez. Ma refer mai ales la relatia lui cu PSD-ul. Se comporta ca un lider autentic si, mai ales, destul de echilibrat. Adica lipsit de istericale ori de excese. Chestii adesea tratate drept calitati de multi dintre cititorii tai. Seara buna.

  12. Felicitari ,tot mai multi imi dau dreptate ca Romania trebuie condusa de tineri ( de la 45 ani in jos )O frumusete de interviu ,intrebari ,raspunsuri tintite ,rapide ,concise. De ce v-ati suparat intre voi ?atat de bine va pliati pe dezbatere cum rar am vazut (si va urmaresc mereu ,sper sa nu se alarmeze iarasi cineva de extazul admiratoarelor )Nu sta degeaba prim ministrul ,vor aparea si rezultatele imediat ,suntem pe drumul bun.
    P.S. sper sa nu plecati de la A3 vreun ziarist ,chiar daca vreti functii in minister ca se duce de rapa totul. Sa va dea mogulul salarii mai mari ,compensand functia ministeriala .
    In concluzie ,reusita totala ,noi multumiti ,hai sa votam ,stampila este in mana noastra ,ne-a venit randul si noua sa spunem unora “du-te acasa ,nu-mi placi ,nu te votez ,m-ai mintit ,umilit ,prostit ,dezamagit”
    Noapte buna .

  13. Ponta a fost excelent, ca si D-voastra. Nu-i spune nimeni prof. Stan ca-i intelegem frustrarile, dar asta nu inseamna ca el trebuie sa-si piarda obiectivitatea! Rasul lui fortat incepe sa semene cu un chitait!

  14. Doamne ajuta !!! … I se poate acorda dlui PM in continuare “creditul” de care are nevoie,atata timp cat isi plateste la timp “datoriile” fata de noi!…Dle Ciuatcu,v-ati ridicat “stacheta” emisiunilor la un nivel deja periculos de ridicat;asteptarile audientei sunt din ce in ce mai mari…ce va urma oare ?! …Felicitari si inca un “like” la Vorbe Grele de aseara …;)…

  15. Acum cateva luni blogul acesta (si nu numai) se inrosise de istericalele celor care il infierau cu manie proletara pe tradatorul Ponta in urma discursului din parlament la investirea guvernului MRU, acum Ponta este “reevaluat”. Atunci au fost cateva voci timide care au incercat sa spuna ca nu este chiar asa, dar au fost repede inghitite de galetile de zoaie aruncate de diversi “priceputi” in ale politicii, fiind catalogati (acei comentatori) drept basisti. Trogloditilor nu le venea sa creada ca sunt oameni care gandesc altfel. Romanii nostri sunt precum potaile jigarite care, cand vad un dulau latrand la caruta cu tigani care trece pe drum, schelalaie si ele de mama focului, daca nu, tac chitic.
    Ce usor de manipulat sunt oamenii!

  16. jandarmeria si protestele din ianuarie au devenit subiect tabu…

    scaderea impozitelor deasemenea e un subiect deranjant…

    in schimb marirea pensiilor si a lefurilor bugetarilor prin inflatie da bine la cretini… fara sa-si dea seama ca pe cei din privat i-a nenorocit si mai mult decit a facut securistul basescu

    “asa e diplomatic” sa afirmi ca suspendarea lui basescu nu-i o prioritate… asta chiar ne ia de timpiti pe toti?!!!

    sa recunoasca ca au facut blat si eventual cit a platit basescu din furturile facute din cadavrul Romaniei in ultimii 3 ani catre usl ca sa fie lasat pe tron

    cel putin acum e categoric faptul ca n-am ce cauta la alegeri… toti sint niste HIENE care se hranesc din cadavrul acestei tari

  17. @Dan: termina cu isteriile astea si cu teoria conspiratiei! Jurnalul National a scris hectare si a probat, cu imagini, violentele jandarmilor; care intereseaza cateva sute de oameni. pensii si salarii de la stat iau milioane de oameni.

  18. Îmi place Victor Ponta. Vorbește corect și natural, nu afectat, la obiect, concret, nu turuie banalități ca Boc. Îmi inspiră încredere fiindcă îl urmăresc încă de când era șeful Corpului de Control al prim-ministrului, la doar 29 de ani. Cu mici excepții, mi-a plăcut evoluția lui. Sunt convinsă că, dacă va continua să fie prim-ministru și după alegerile parlamentare, va avea realizări. Mi-a plăcut interviul.

  19. Participarea la votul de duminica e similara cu legitimarea sau finantarea Mafiei.

    Pentru ca nu mi-am propus in aceasta viata sa ajut mafioti sa se imbogateasca, voi vota cu un candidat care nu are niciun fel de sansa sa castige astfel incat votul exprimat sa faca parte din asa-zisul proces democratic dar sa fie NUL ca rezultat.

  20. Victore,nu stiu ce este cu tine! Nu te-am recunoscut nici aseara si nici in raspunsurile pe care le dai aici! De ce-l faci isteric pe Dan?El se refera numai la actiunile guvernului ,nu a acuzat presa de tacere! Problema este ca nimic din dezvaluirile presei referitoare la atatea jafuri nu are corespondent intr-o actiune in justitie!Da,milioane de oameni iau salarii si pensii de la stat la fel cum alte milioane le iau de la privati! Si oricum toata restituirea va fi mancata de noile majorari care se anunta ! Nu vreau nici sa te supar nici sa te enervez,dar oamenii au pus multe intrebri concrete si importante(la indemnul tau) iar aseara nu am regasit niciuna in interviul pe care l-ai realizat! Nici macar nu-ti reprosez asta,sigur exista un motiv si fiecare are o slujba… Dar nu te infuria daca unii dintre noi isi dau seama ca ,dincolo de imaginea USL nu este substanta la care au sperat! Si iti spun asta in calitate de USL-ista infocata pana recent.Numai bine iti doresc!

  21. Poate mi se pare mie, dar Ponta, de când e prim-ministru, parcă s-a transformat… De la început l-am suspectat că e docil şi ascultă de consilieri, ca orice om inteligent şi sănătos la cap. Se comportă aproape exemplar de câte ori apare în public ( vezi şi aseară când a precizat că nu mai poate, ca premier, să spună chiar orice ).

    Sună al naibii de bine ce spune despre ce ne doare ( pedepsirea portocaliilor hoţi ). Şi nici nu pot să-mi imaginez că o face doar de imagine, ca să ne ducă cu droaga. De fapt, dacă ar încerca aşa ceva, ar însemna că e tâmpit…şi nu e. Oare chiar să se întâmple? 🙄

  22. @liliana radulescu: daca tu n-ai regasit nici una din intrebarile puse aici, inseamna ca ai vazut alta emisiune

  23. Intrebarile au fost puse bine.

    Raspunsurile date de Ponta nu inlatura ideea de blat cu escrocii, motiv pentru care, maine, e foarte probabil sa iasa foarte putina populatie la vot, pentru ca nu vrea sa ofere un cec in alb Mafiei.

    Daca Ponta se culca pe o ureche si uita ca a venit la putere doar cu ajutorul tradatorilor din Parlament, va avea parte de o surpriza in toamna. Lumea se asteapta nu numai la arestarea tuturor escrocilor, cu Basescu in frunte dar si la masuri urgente de reducere a dependentei fata de camatarii de la FMI, in niciun caz la declaratii de slugarnicie fata de acestia.

  24. @Dan pe 9 June 2012 la 11:15

    Absolut corect tot ce ai scris.

    Victore, subiectul molestarii fara motiv facuta de jandarmerie asupra protestatarilor in ianuarie e un subiect foart spinos.
    Raspunsul lui ponta ar fi clarificat daca are sau nu capacitatea de a fi un lider democrat.
    O tara fara proteste este o dictatura. Un lider care accepta protestele si sanctioneaza violenta inutila a fortelor de ordine, este un democrat. Ignorarea violentelor nejustificate ale jandarmeriei de catre ponta, demonstreaza ca le aproba si va recurge la ele daca va avea nevoie.

  25. @SimP: parca ati luat-o razna. la ce dracu’ sa raspunda, daca nu l-am intrebat eu? au fost 43 de minute de emisie si doar aici vreo 200 de intrebari; plus ale mele

  26. @MIHAELA

    “Trogloditul” asta inca nu si-a schimbat parerea despre acel discurs “ieuropean”.
    La aproximativ o luna,s-a transformat dintr-un “ieuropean” intr-un “rinocer”…si am scris si atunci pe blog-ul asta.

    Buna emisiunea.Sa speram ca “nevoia de timp” nu se va transforma intr-un joc penibil de pase pana la “fluierul final” din Octombrie sau Noiembrie…pentru ca nu cred ca le va tine figura asta.
    Si inca ceva…daca e asa de sigur de dl Mang,de ce nu a mers mai departe cu ancheta sau comisia aia,si sa “dea de pamant” cu aia care l-au suspectat de plagiat…sau sa le arate celor care nu erau convinsi ca dl Mang e nevinovat(printre care ma numar si eu) ca e o facatura???
    Un om atat de corect ca dl Mang nu merita sa-i fie “spalata” imaginea publica…mai mult sau mai putin murdarita?

  27. “la ce dracu’ sa raspunda, daca nu l-am intrebat eu?”
    pai, sa-l fi intrebat! 🙂

    43 de minute de emisiune arhisuficiente sa raspunda daca are de gand sa investigheze si sa pedepseasca violentele nejustificate ale jandarmeriei in ianuarie.
    Platiti taxe sa hraniti bine niste animaloizi de jandari care la primul protest pasnic va “molfaie” animalic cu bocancii si bastoanele… asa o intrebare trebuie sa fie in primele 5!

    Una e ca udroaica sa va fure banii de la buget si sa lase milioane de pensionari flamanzi dupa decenii de munca si mai rau e ca de la buget sa se ingrase porcii care le dau in cap celor care au curajul sa protesteze impotriva crimelor udroaicei! “Flamanzii” mai au o sansa cat timp mai exista “revoltati”…

  28. Victore, ca fost militar eu te felicit pentru modul”direct’ de lucru. A fost bine; in trebari fulgr si la obiect si de ce sa nu spun SI RASPUNSURI PE MASURA. Trebuie in continuare sa dam credit si “carlanilor”. E greu sa le faca intr-o luna pe toate. Dar incet ,incet cu cat ii ‘scoate ‘ din sistem pe PDL-aci se va intarii tot mai mult. Echilibrul ‘in gandire si comentare’ trebuie fie primordial pe acest blog. sIE U SUNT RECALCITRANT DIN FIRE dar mai trag frana de mana si mai vad si “barna ” din ochi. A fost bine si daca apar rezultatele va fi si mai bine. Cu cat se intra in normalitate cu atat NU VOM MAI SARI UNUL LA GATUL ‘ALUILALT”

  29. Domnule Ciutacu, nu-i mai luaţi în seamă. Aţi fost foarte bun, ca de obicei. E imposibil să-i împăcaţi pe toţi. V-ar fi trebuit vreo 3 zile de emisie continuă. În schimb, pe dl Ponta, l-am văzut puţin schimbat. O fi mai crescut puţin? S-o fi maturizat. 😀

  30. N-am putut intra ieri sa va scriu si eu macar o intrebare pt ponta, dar n-am pierdut nimic, emisiunea a fost atractiva si ponta s-a dovedit si deschis, si placut, si destept! M-a unflat rasul la un moment dat amintindu-mi de sclifoselile si rasinile lui mru, de pretiozitatea hilara si de aerele docte, toate atat de diferite de conversatia lui ponta. Io zic ca sa ne traiasca si sa realizeze tot ce promite! Aia cu suplimentarea posturilor in sanatate mi-a incalzit inima, ca si aia cu absolventii de la politie. Asa trebuie, si mai trebuie multe inca, dar sa avem rabdare! Felicitari, don ciutacu, pt emisiune!

  31. “isterie”… mda
    violentele jandarmilor intereseaza pe citeva sute de oameni… adica pe cei care am avut curajul sa stam in fata jandarmilor si sa strigam JOS BASESCU… la fel cum am fost si alaturi de tine si de Mircea in fata cna…
    pe restul nu-i mai doare nici in cur de noi… superb

    eu nu vorbeam de reactia Jurnalului National si a ta vizavi de evenimentele de atunci pe care le apreciez FOARTE MULT ci a guvernului ponta, o reactie OFICIALA nu un demers jurnalistic… e o diferenta enorma

    chiar ai impresia ca milioanele acelea de oameni nu au observat smecheria ieftina de a le fi dati banii inapoi in acelasi timp in care le sint luati prin marirea preturilor (inflatie)?!!! multi ii iau de prosti pe amaritii din tara asta

    eu nu sint “isteric” ci foarte furios in momentul asta… veniturile mult reduse si sanatatea subrezita in ultimele luni (si datorita jandarmilor ) mi-au rezervat “luxul” de a fi “isteric”

    in rest n-am nici cel mai vag element care sa-mi combata “conspiratia” blatului prin coabitare

  32. @Dan pe 9 June 2012 la 11:15

    “sa recunoasca ca au facut blat si eventual cit a platit basescu din furturile facute din cadavrul Romaniei in ultimii 3 ani catre usl ca sa fie lasat pe tron”

    basescu nu a platit nimic. L-a ajutat pe ponta sa castige sefia PSDului “castigand diasporic” alegerile din 2009 facand astfel din Geoana paria PSDului… de fapt ponta-basescu s-au ajutat unul pe altul: Grupul de la Cluj (socrul lui ponta este membru) au falsificat alegerile pentru basescu cu ajutorul SRI, bakonsky etc… iar sarbu-ponta au profitat de infrangerea lui Geoana. Atat de frica le-a fost de mizeria ce au facut-o ca nu s-au multumit cu sefia PSDului ci l-au mazilit in stil mocanesc pe Geoana dandu-l afara din PSDeu si de la sefia Senatului.

  33. pe vremea cand ma revoltam eu, cu mutra si nume pe televizor, vitejii anonimi de azi faceau disidenta lejera, sub plapuma, pe Net. altfel, lectii de cum se face un interviu nu prea iau de pe bloguri, fie si de pe al meu.

  34. Victore,
    te superi prea repede. Departe de mine sa iti dau lectii. Imi dadeam cu parerea la fel cum atunci cand ma duc la un meci de hochei imi dau si acolo cu parerea desi habar nu prea am ce se intampla acolo… 🙂
    Dizidenta sub plapuma cand tu te revoltai la televizor nu am facut. Nu de alta dar nu am apucat…

    Am aflat de tine dupa scandalul cu boc. Cam pe atunci am inceput sa citesc ce se intampla acasa dupa o perioada de “pauza” de vreo 17 ani. Aveai un nume ciudat si mi-a placut atitudinea ta fata de boc. Mi-ai captat atentia din noianul de informatii care le obtineam la gramada… “invatam” la vremea aceea politica Romaneasca… nu intelegeam ce partid e PDL… de unde au aparut? Inodam un fir rupt de pe vremea cand partidele se numeau PDSR, PNL, PNTCD…
    Imi erai simpatic … deci departe de mine gandul de a te enerva. Si in nici un caz acum cand “dizidenta” mea anonima se apropie de un oarecare final in curand (mai “dizidez” o saptamana doua) si ne vom reintalni probabil peste inca vreo 17 ani. 🙂
    Victore, esti bun! Keep it up!

  35. Referitor la cazul INCDCF-ICCF Bucuresti ridicat de “Un cercetator amarat” in data de 7 iunie, situatia prezentata nu este completa. Da, este adevarat ca nu sunt bani de salarii, dar v-ati intrebat de ce se intampla acest lucru? Cate competitii de proiecte a lansat ANCS-ul in ultimii ani? Din 2009 pana in 2011 nu a existat o astfel de competitie si in plus la proiectele deja contractate finantarea a fost redusa cu 50%. Din putinii bani care exista, conducerea institutului incearca sa asigure un venit minim pentru fiecare angajat, incercand astfel sa evite concedierile in masa sau alte masuri drastice. Mai mult, chiar si in aceste conditii, pe cat posibil, se doreste stimularea tinerilor prin finantarea integrala a studiilor doctorale ale acestora si s-au accesat proiecte din fonduri structurale europene, la care participa tineri cercetatori sau asistenti.
    Lipsa salariilor nu e cauzata nici de deplasarile facute cu masina institutului (in interes de serviciu si decontate din proiecte), nici de prezenta cainilor din curte (tolerati si intretinuti de unii angajati), ci de politica ministerului de a reduce fondurile alocate cercetarii si, probabil, de slaba activitate a unor angajati care prefera sa comenteze decat sa scrie proiecte de cercetare si sa caute surse de finantare.
    Sigur, nu poate fi toata lumea multumita. Si ce e mai la indemana decat sa dam vina pe conducere si sa scriem pe bloguri in loc sa ne facem treaba pentru care venim la serviciu?

  36. La Brasov, DGFP a facut campanie pentru primarul SCripcaru.Astfel, pe absolut toata durata campaniei electorale a fost asezat la intrarea in lift un cos in care se puneau zilnic ziarele Brasov net si Brasov 100% in care erau prezentate realizarile primarului Scripcaru.DL Nita sa mai spuna ca nu a facut Directorul Voinescu campanie pentru PDL.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.