Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Cum e România din spatele butoanelor

Cum e România din spatele butoanelor

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

Are o lună de când a fost validat premier. Calitate în care i-am propus să facem un interviu. Deşi relaţiile dintre noi sunt departe de a fi luminoase, a acceptat din prima. Nu mă interesează deloc campania electorală. Vreau să aflu cum se văd şi cum se apasă butoanele după ce te-ai mutat pe partea interioară a geamului. Când lumea aşteaptă nerăbdătoare să faci imediat tot ceea ce ai promis în decursul anilor de opoziţie.

Iau în considerare orice întrebare, sugestie, temă de discuţie interesantă de la voi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

139 thoughts on “Cum e România din spatele butoanelor

  1. Ajung prăduitorii ţării la puşcărie? ❗
    Asta-i tot ce mă interesează. Restul sunt – oarecum – detalii, cum ar fi: să aibă oameni bine pregătiţi în guvern, să nu repete nici măcar greşeli mai mici ale portocaliilor etc.

  2. cand se va schimba radical filosofia guivernarii asa cum au propus inainte de a ajunge la putere???
    exemple: poate ne da tov prim ministru un orizont de timp pt depolitizrea institutiilor si restructurarea agentiilor si comitiilor.. etc
    program prima casa…de ce nu se face doar pt constructii noi pt incurajarea crearii de valoare adaugata si locuri de munca????
    ramane valabil programul economic USL si in actualele conditii interne si externe ?????

  3. Incep sa fiu si eu mai pragmatic: Sa spuna 3 masuri (motive) convingatoare pe tema corectitudinii alegerilor generale pt. a nu mai fi in situatia de a avea 3 ani in Parlament nereprezentativ (cu imobiliarul general). Ma intereseaza in special situatia celor ca mine: aia din exterior. Si , daca nu e prea mult: de ce alesii locali pierd mandatul (castigat uninominal) daca schimba barca iar parlamentarii (tot un fel de uninominali), nu ?

    Vespasian.

  4. Va rog sa il intrebati ce crede dansul ca ar trebui sa faca un nenorocit de justitiabil ajuns la mana magistratilor din Galati ca sa isi primeasca dreptul de succesiune la casa tatalui sau…. casa pe care si-o doreste si un magistrat de rang inalt?
    Crede ca ar mai avea puterea sa isi creasca in echilibru copilul si sa il tina departe de efectele acestui cancer?
    Cat apasa si butonul de “autodistrugere” a retelelor mafiote din magistratura? Cand, ca o sa crapam cu totii…

  5. Intrebari:
    1. De ce dupa primul caz de plagiat nu si-a facut “temele” si a urmat al doilea? NB> nu are legatura cu plagiatul in sine
    2. Audit? A trecut o luna…

  6. Doua intrebari as avea si eu.

    1. Are de gand sa respecte macar 50% din chestiunile cu impact si relevanta morala pe care USL s-a angajat sa nu le faca in politica (traseismul etc. etc.) si care sunt concesiile pe care nu le-ar facea. Sincer, daca respecta 50%+1 dintre promisiuni, eu ma declar multumit.

    2. Ca prezumtiv prim ministru si dupa alegerile parlamentare din toamna, cum crede ca va putea mentine de la 1 ianuarie 2013 salariile la nivelul de dinainte de 1 mai 2012 fara apel la imprumuturi? (Asta in conditiile in care stim – unii, nu toti – ca: a) incasarile actuale la buget nu au ajuns pentru plata integrala a salariilor nici pentru aprilie si sigur nu vor ajunge nici pentru platile salariale din mai; b) de la 1 iunie salariile bugetarilor au crescut cu 8%); c) am reintrat in recesiune.

    Daca e nevoie, reformulez: Presupunand ca de la 1 ianuarie 2013 elimina marirea de salarii (populista si nesustenabila) de 8%, crede dl Ponta ca va putea conserva de la 1 ianuarie incolo salariile din sistemul bugetar la nivelul anterior maririi de 8% fara apel la credite? Cum?…

  7. Cand vom vedea vinovatii raspunzand pentru toate ticalosiile pe care le-au facut?
    Vorba lui Nevermind,audit?s-a facut?se mai face?…daca nu vedem cat de curand ceva,risca sa fie etichetati cu neputinta sau cpmplicitate la ticalosie.
    Nu sunt tampit…nu ma astept ca intr-o luna sa faca minuni,dar astept un inceput…un semnal ceva(in privinta ticalosilor).

  8. L-as intreba pe Dl PM care sant primele 3 prioritati pe termen scurt si pe termen lung in politica interna si cea externa a Romaniei;astept raspunsuri la obiect si cu descrieri pe intelesul unui individ cu IQ mediu…sper ca nu sunt prea pretentios …:)

  9. 1. Cind vedem standarde de cost in administratia publica centrala si locala ? Dar indicatori de performanta per functionar in functie de care sa-si ia salariul sau sa fie dat afara ?

    2. Cind o sa dispara aberatia cu salariul brut de 1000 Lei care se transforma in venit net de 3000 de lei prin sporuri/prime/etc ?

    3. Cind o sa vad postate pe internet propunerile de proiecte de investitii in sectorul/orasul meu cu posibilitatea de a vota (consultativ) prioritatea lor ?

    4. Cind o sa publice pe internet TOATE contractele publice, precum si executia lor bugetara, ca sa stim si noi pe ce panselute se duc banii contribuabililor ?

    5. Cind voi putea interactiona DOAR online cu administratia publica, fara sa ma aplec sa bag capul printr-o fereasta meschina de ghiseu ?

    6. Cind se va modifica sistemul de pensii in asa fel incat contributia sa se acumuleze in timp intr-un cont personal si nu sa ramii la mila generatiilor viitoare care sa-ti plateasca cit vor/pot la momentul respectiv ?

    7. Acel pachet minim de servicii medicale pentru asigurati in ce mileniu va fi definit ?

    8. Pentru management defectuos al companiilor de stat cind va raspunde cineva (inclusiv penal…) ?

    9. Cit timp trebuie sa mai suportam directori platiti regeste cu zeci de mii de euro pe luna ca sa conduca intreprinderi falimentare ?

    10. Un test de IQ si exprimare in limba romana ar trebui sa fie pe agenda partidelor politice, in special pentru parlamentari, membrii guvernului, functionari publici de rang inalt. Nu-i asa domnule Ponta ? In anul 3999 probabil…

  10. Initial,probabil ca o sa votez U S L dar daca se continua in stilul asta in care o ducem si EXTREM de prost si ungurii isi bat joc de noi probabil ca o sa stau acasa .Dureza cam mult si auditul pe la diverse ministere ,totul este asa o zeama lunga . Vreau rezultate concrete ,altfel nu ma simt rasbunata pentru viata asta de rahat care am dus-o si o mai ducem….si, mai inseamna ceva ,ceva care pentru mine este destul de dureros :PDL /USL aceiasi mizerie ? Prin dv. d-le Ciutacu privesc vineri seara in ochii premierului si intreb : Ce aveti de gand sa faceti cu Anastase ,Udrea si ceilalti mizerabili care au furat ca in codru toti acesti ani ?

  11. 1. miile de procese verbale si amenzi facute impotriva protestatarilor de catre jandarmerie o sa fie invalidate ca sa nu ne mai ducem prin tribunale pt ca am avut “tupeul” sa strigam JOS BASESCU la protestele din ianuarie???!!!

    2. o condamnare oficiala a brutalitatii jandarmeriei impotriva protestelor din ianuarie si mai ales o ANCHETA oficiala vizavi de evenimentele din ianuarie: de infiltrarile serviciilor secrete si de manipularile incarcate prin violente de a distruge protestele in special in zilele de 15 si 19 ianuarie.

    O sa fie ANCHETAT rolul securistului GOGU jucat in orchestrarea violentelor puse la cale de catre serviciile secrete cu scopul de distrugere a protestelor din ianuarie???!!!

    3. EU NU VOTEZ COABITAREA !!! nici la locale, nici la generale
    am avut incredere in cei din usl vor sa-l aduca in fata justitiei pe acest dictator dement securist, recte basescu si m-am inselat.

    PONTA, ANTONESCU SI TOTI CEI DIN USL SI-AU BATUT JOC DE INCREDEREA MEA IN EI PRIN COABITAREA CU SECURISTUL DEMENT BASESCU.

    am luat lovituri la coloana la protestele din ianuarie, drept urmare stau de luni bune de zile si fac tratamente peste tratamente din cauza problemelor la coloana… n-am nevoie de recunostinta ci doar aveam pretentia sa nu-si bata joc de mine si de cei care am avut curajul sa stam in fata structurilor securiste ale lui basescu si sa strigam pt toata tara JOS BASESCU, JOS MAFIA PORTOCALIE

  12. Cu scuzele de rigoare: DEX zice că există verbul ” a prădui” cu sensul folosit de mine, dar că substantivul “prăduitor” înseamnă, de fapt, “denunţător”. Corectez şi zic: ” cei care au prăduit ţara”. 🙄

  13. de ce a pompat inca 200mil Euro (dublati de banci la 400mil E), adica la o medie de 40k E de imprumut acordat prin Prima Casa fac 10mii de persoane gata sa devina carne de tun pentru banci.

    l-a injurat pe incompetentul boc ca dand Prima Casa nu cauta decat populism. nici macar ieftin pentru ca cele 1.5miliarde garantii, vor ajunge sa fie executati de la stat pe masura ce insolvabilii, transformati de acest program mincinos in INSOLVABILI CU CREDIT, nu vor mai putea plati.

    de ce nu lasa piata imobiliara libera, asa incat preturile sa coboare la puterea de cumparare a romanilor data de salariul mediu de 350E/luna pentru care preturi medii de 1000E/mp afisate de portaluri ca imobiliare.ro sunt pur si simplu “fantezie cu rahat”.

    de ce continua acest program mincinos destinat salvarii mafiei bancar-imobiliare care ne-a umplut de bine?!! asta e rasplata?! 60 mii de insolvabili carora bancile nu le-ar fi dat credite nicodata fura facuti carne de tun pentru ca cloacele ceausiste sa fie aliniate la plafonul Prima Casa adica 60mii Euro. nu era bine ca acei 60 de mii de oameni sa poata lua azi credit pe 15 ani, nu pe 30, platind 35mii euro pe o cloaca veche de 30 de ani, nu 60mii cum se intampla azi gratie programului mincinos de salvare a escrocilor imo-bancari! ce bine le-au facut BOC si PONTA celor 60 de mii de sclavi?! i-a facut chiriasi la banca pana la pensie, pe niste cloace expirate pe care in scurt timp nu le vor mai putea plati?!!

  14. Buna Victore,

    si eu vreau cam aceleasi lucruri sa il intrebi pe tizul Victor.Ce se intampla cu cei care ne-au jupuit si tepuit in ultimii ani, madam udrea, anastase hoata de voturi, videanu cu tot neamul lui in frunte cu actualul primar de la 3 livache(excelenta emisiunea de aseara a lui Mihai, s-au infierbantat mult portocalii de au taiat lumina)boagiu, basescu cand scapam de el? Vreau si eu sa vad ce au constatat la audit, daca ne mai scoate cineva din gaura in care ne-au lasat portocalii? Sunt multe intrebari, si cred ca ai si tu o gramada in cap si stiu ca nu vei umbla cu menajamente.PS Bafta lui Vladut in noua etapa din viata lui, si tie o emisiune faina.Duminica va astept cu sufletul la gura la comentariile privind votul.

  15. As dori sa-l intrebi ce se intampla cu Doina Melinte? A facut treaba buna la Autoritatea Naţionala pentru Sport si acum trebuie sa continue treaba si la Agentia Nationala Antidoping? Impotriva “olimpicilor” care au dat BAC-ul se va incepe urmarirea penala pentru fals in declaratii? Cei care nu aveau dreptul sa dea BAC-ul si au luat ce vor face? Desigur ca o sa se faca o comisie…

  16. 1.Sa finanteze la nivel judetean antrepozite pentru legumele si fructele taranilor ca sa nu mai cumparam tot felul de prostii si sa fie si taranii interesati sa faca ceva; 2.Sa gandeasca un sistem sanitar astfel: toata lumea plateste 1-2% pentru un pachet minim asigurat de stat; restul sa plateasca direct la doctorul sau spitalul de care are nevoie, nu cred ca trebuie sa ingrasam diferite firme de asigurari cu profituri uriase iar doctorii nostri sa munceasca nemotivati;3.Sa finanteze cheltuielile de mediu de la minele de cupru si aur si sa le exploatam in folosul tarii.4.Finantarea de catre stat a studiilor superioare sa fie ca un fel de credit in care sa se tina seama de nevoile statului roman iar studentul sa se oblige sa profeseze acolo romanii au nevoie; invatamantul superior nu e obligatoriu si noi nu ne permitem sa finantam specialisti pentru altii. Dar, la nivelul lui ar trebui sa aiba o viziune complexa asupra logisticii unui stat asa ca am zis si eu ce se vede de aici de jos. Poate de sus se vede altfel. Si, sunt incantat ca raspunde imediat semnalelor populatiei, dar la nivelul lui e cam putin sa faca lucruri punctuale, ar trebui sa fie generalizate la nivel de stat. Si poate ca pentru perioada asta incerta intre doua guvernari o fi de bine. In chiar perioada asta ar fi bine sa dea semnale concrete ca vrea sa recupereze la buget banii praduiti prin furt si risipa.Ii doresc din inima mult succes, si asta nu e o vorba aiurea, e adevarata, pentru ca nu mai avem alta speranta, e disperare mare.

  17. Care crede dl premier ca este termenul de realizare al promisiunilor preguvernare pentru ca opinia publica asteapta..inca..dar daca nu se realizeaza cit mai multe promisiuni… la parlamentare o sa fie greu.

  18. Daca I se pare mai greu sa guverneze decat s-ar fi asteptat, avand in vedere micile probleme pe care le-a avut (si mia are) cu guvernul.

  19. Salut Victor,

    Eu de un an de zile am plecat din tara desi personal nu o duceam rau nici acolo dar eram limitat din punct de vedere profesional. Vreau intro zi sa ma intorc cu un business din contracte externe ( deci voi aduce bani in tara, voi crea locuri de munca…fie ele doua, trei 🙂 ) . In momentul de fata am doar dificultati in crearea si metinearea pe linie de plutire al unui SRL din cauza SUPER birocratiei.
    O intrebare pt domnul prim-ministru. De ce in loc sa dea ”o caruta” de bani pe te miri ce proiecte ( fie el si prima casa ) nu acorda fonduri pentru IMM- si aici ma refer la fonduri la care pot avea acces si cei fara relatii si foarte multi banii ( daca eu vreau sa fac o investitie de 1 mil de eur pe un proiect cat se poate de fezabil dar nu am inca 1 mil de la ”tati-mami” cu care sa pot garanta DE CE NU MA AJUTA STATUL ) tin sa mentionez ca sunt foarte multi ca mine care au studiat pe bune, au lucrat pe bune, au pleacat DIN CAUZA LOR – a guvernantilor.

    Stiu ca e o poveste eterna despre intoarcerea romanilor de valoare in tara dar eu inca sunt naiv si cred ca intro zi o sa se poata.

    In speranta ca nu am fost plictisitor,
    All the best!
    Kind Regards,
    Laurentiu

  20. Dl. Ciutacu nu stiu de ce relatia dvs cu dl. Ponta nu este ok, dar cred ca ar trebui sa ii dam mai mult credit. Este un politician tanar, cu ambitii mari si nu cred ca toate stangaciile au fost facute cu rea credinta. Sunt sigura ca vrea sa aiba un viitor in politica si atunci nu cred ca-si permite sa isi bata joc de oameni. Trebuie totusi sa luam in calcul ca si el lucreaza cu oameni, unii corecti, altii care au diverse interese, este o realitate totusi ca in ziua de azi nu mai stii in cine sa ai incredere. Oamenii au asteptari mari de la acest personaj politic, inclusiv eu, dar cred ca este aberant sa credem ca in doar cateva luni ar putea sa repare ceea ce au stricat altii in 4 ani, caracatita si-a intins tentaculele mult prea adanc pentru a fi nimicita atat de repede. Si sa nu uitam un lucru, Basescu este inca la Cotroceni si controleaza inca o parte importanta din institutii (Serviciile si justitia). Suspendarea acestuia nu este treaba lui Ponta, ci a Parlamentului, deci dl. Antonescu are o mare responsabilitate aici.
    Eu nu ii voi pune nici o intrebare dlui Ponta, au facut-o altii inaintea mea, dar imi permit sa-i dau un sfat, romanii s-au saturat de politicieni corupti, de aceea bine ar fi sa-si aleaga cu mare grija colaboratorii si mai ales sfatuitorii, sa nu aiba o atitudine aroganta fata de oameni, pentru ca s-a ajuns la o saturatie, care poate degenera si nu cred ca doreste sa cunoasca furia unui popor umilit si mintit atatia ani! Va multumesc dl Ciutacu!

  21. Ma “zgarie” faptul ca cei trei lideri USL – Ponta, Antonescu, Daniel Constatin erau mai ceva ca niste goarne cand era vorba de suspendarea lui Basescu. Asta era unul din punctele principale cu care au castigat simpatie. Acum, de cand cu guvernarea, vad ca le-au cam disparut “portocalele”. De ce au cotit-o de la “il suspendam imediat” la “sa vedem, sa astepam, sa ne gandim”?

    Si sa nu isi faca iluzii de grandoare ideologica politica: o sa ia localele si parlamentarele (alea din urma daca nu o dau in gard pana atunci) doar cu un vot negativ impotriva portocaliilor, nu ca au rupt ei gura targului cu vreun program politic de sa se opreasca Germania din imprumutat Grecia.

  22. Mai exista vreo sansa de normalitate in Romania? De decenta politica si publica? Concret ce poate USL sa faca sa scapam de mafia locala si nationala ( centralizata la Bucuresti prin alesi).
    Intreaba-l te rog, de ce l-a numit pe Rus la Interne? Poate fi Rus garantul “respectarii legii” si mai mult, cel care sa inceapa decapitarea mafiei din Politie?

  23. Eu m-as astepta la o discutie lamuritoare, verde in fata ca pe vremea lui Tuca, privitoare la momentul “tradarii”, ala cand cu discursul celebru din Parlament.

    Atunci toata lumea din Intact “stia” ca Ponta a tradat. Acum poate se pun lucrurile la punct in direct si la o ora de maxima audienta.
    Eu unul as fi curios sa aflu si motivele lui Ponta(desi in mare le stiu de atunci, insa poate nu chiar pe toate) si motivele celorlati pentru afirmatia facuta.

    De ex:
    V.Ciutacu: Dupa discursul pe care l-ati tinut in parlament si reactia mea critica la adresa acestuia, unii cititori imi reproseaza, mai in gluma mai in serios, ca ma astept ca sa-mi trimiteti discursurile inainte, pentru a primi un fel de ok al partii din societatatea civila ce se opune sistemului basescianist si care a tinut mult timp loc de opozitie. 🙂
    Cum comentati ?
    A fost discursul o modalitate de a va afisa independenta, chiar fata de aliatii liberali si conservatori ? A fost rodul unor discutii de culise dintre dvs si MRU, datorita faptului ca va cunosteati, ori dintre socrul Sarbu si MRU/PDL stiind ca acesta a mai fost in trecut artizanul unei apropieri fata PDL/Basescu ?
    A fost chiar ceea ce ati afirmat, si anume doar un altfel de discurs ?

    P.S. Cum vede viitorul ? Care partid din USL crede ca o sa faca primul pas spre despartire dupa ce Basescu n-o sa mai fie la Cotroceni ?

  24. Victore,
    Faptul ca vrei să afli “cum se văd şi cum se apasă butoanele după ce te-ai mutat pe partea interioară a geamului” este nobil, dar usor utopic pentru varsta si experienta ta in jurnalism politic:).

  25. Il va schimba pe domnul Marga de la externe, ca pare depasit de situatiile curente?

    Cand va face publice toate contractele si cheltuieli guvernului in ultimii ani?

  26. Inainte de emisiune deschideti blogul dvs. si puneti-l sa citeasca tot ce s-a postat si va intelege ce are de facut si la ce intrebari/asteptari trebuie sa raspunda. Sa priceapa ca este nevoie de masuri si raspunsuri CONCRETE in perioada IMEDIAT urmatoare, fara bla,bla,bla…. Chiar daca, fiindca bugetul o cere, vor fi in 2013 taxe si impozite majorate, le vom accepta DACA le demonstreaza necesitatea si eficienta. Imediat, dupa locale, sa faca publice auditurile promise, sa destitue ministrii care le-au facut incorect sau incomplet. Nu mai este loc pentru MINCIUNI si toti asteptam ADEVARURI, COMPETENTA si CORECTITUDINE.

  27. Ca roman din afara tarii, deci oarecum detasat de atmosfera din tara, am impresia ca Dl. Ponta are tendinta de a repeta, ba chiar intr-o nota amplificata, greselile guvernarii portocalii de trista amintire.
    Ar putea sa raspunda la intrebarea urmatoare: crede ca va “deconta” in toamna (printr-un scor slab al USL) faptul ca nu a fost capabil sa numeasca un ministru al educatiei cu un nivel de cultura si inteligenta cat de cat adecvat postului, ca nu este capabil sa “scape” de un personaj precum Anastase -taticul, ca nu este capabil sa se impuna in disputa cu ungurii sovini si provocatori din partidul civic maghiar, ca nu este capabil sa numeasca un manager privat la companiile de stat, ca a pornit aceeasi vanatoare in administratia publica si institutiile descentralizate (inclusiv licee, scoli generale) ca tristii dinaintea lui, ca nu e capabil sa transeze chestiunea “Rosia Montana” si, in fine, ca a permis membrilor din guvernul pe care il conduce sa angajeze o liota de consilieri, soferi si secretare desi tunase si fulgerase pe vremea opozitiei impotriva acestui tip de clientelism politic. Va rog sa observati, Dle Ciutacu, ca toate aceste reprosuri sunt adresate cu privire la chestiuni care tin strict de competenta primului ministru si care nu necesita acte normative complicate sau o pregatire minutioasa ci numai un pic de “cojones” si bun simt.
    De altfel, ii ofer si o circumstantiere d-lui Ponta, folosind un cuvant elocvent: “deocamdata”.

  28. Cum comentează numirea Doinei Melinte în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale Antidoping?

  29. Pe ce criterii a fost numit Ioan Rus la Ministerul de Interne? Au fost luate in considerare studiile dansului care il recomanda ca specialist in..constructii de masini sau cariera de constructor tractoare si dealer auto?

  30. Buna ziua d-le Ciutacu
    o intrebare pt dl.Ponta:
    suntem obligati prin vreo lege sa platim taxa radio-tv?
    daca nu, cum scapam de ea? am cotizat suficient la salariile nesimtite din TVR,de ani de zile nu ma mai uit la televiziunea publica si nu mai sunt dispusa sa le dau bani doar sa-si ingrase conturile personale.Daca nu platim taxa,nu putem achita facturile la energie electrica.E jaf,nesimtire si umilinta.Asta vreau sa stiu,daca putem scapa de taxa.
    Multumesc.

  31. Buna ziua, domnule Ciutacu! V-am vazut pe la Romana azi :)) Trecand peste acest aspect, as dori sa-l intrebati pe domnul Ponta, care e faza cu Rosia Monta si cu Cuprumin (ca s-a scapat min. economiei sapt. trecuta), una dintre promisiunile cu care USL-ul a ajuns la putere si cu care imi cere mie votul acum, a fost un NU hotarat pt. Rosia Montana si investitii substantiale la Cuprumin, astfel incat sa fim noi, romanii, capabili sa ne exploatam cuprul singuri, fara canadieni! In plus de asta, a mai spus un NU hotarat si vanzarii Hidroelectrica si Nuclearelectrica, chiar si doar daca era vb. de un pachet minoritar! Imi doresc din suflet sa-l intrebati aceste lucruri si daca va da un raspuns ezitant, sa-l frecati “la melodie” pana zice clar DA sau NU! Si de asemenea, sa-i mai transmiteti ca daca nu se tine de promisiunile astea, seara de 15 ianuarie 2012 va fi nimic, pe langa ce o sa se intample! 🙂

  32. Sa defineasca ”prostitutia politica” si gestul sau cu ”saru’mana domnu Oprea pt semnatura. Best Friends For Ever”.

  33. Boc & odioasa companie au euşuat şi pe măsură ce ne afundam în căcat ei o ţineau întruna că suntem pe drumul cel bun.

    Pentru că planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg, ce mecanisme sau ce metode are în a analiza dacă programul lor de guvernare este OK sau este greşit şi nu rezolvă din problemele ţării?

    Are un astfel de mecanism de feedback care să-i confirme când se abate de la drum şi să poată să corecteze sau planul e să încerce şi ce o fi o fi şi după 4 ani sa dea vina pe criză şi/sau (manelistic) pe duşmani?

  34. Ii vrem pe hotii guvernarii PDL-iste La brutarie!!!La brutarie!!!

  35. Va rog sa-l intrebati pe d-l Ponta(eu am icercat sa scriu si altor ministri)cum considera ca agricultura se va dezvolta atata timp cat nu exista irigatii, pentru care ar fi necesare pompe, cand singura fabrica de pompe din tara tocmai ce a fost terminata(datorita celebrului domn Stelica Barna) sa nu mai spunem ca aceasta fabrica este singura sustinatoare cu pompe a sistemului energetic(Turceni, Rovinari, Cernavoda).

  36. Desi stiu ca in tara asta cercetarea nu conteaza (sau aproape ca nu conteaza), risc o intrebare pentru Primul Ministru.

    La sfarsitul lunii mai a fost numit noul presedinte al ANCS (Agentia Nationala pentru Cercetarea Stiintifica). Aceasta agentie are in coordonare institute nationale de cercetare dezvoltare. Unul dintre acestea este INCDCF-ICCF Bucuresti. In ultimii 3 ani aici s-a incalcat legea. Fara nicio teama. Fara nicio limita. N-avem bani de salarii. Asta ni se spune. Suntem in urma cu doua luni. Avem insa bani pentru orice altceva. Si cand spun orice, exact asta inseamna. ORICE ALTCEVA. Am tot sperat ca un audit financiar contabil sa lamureasca si sa se termine cu mizeria asta.

    Primul Ministru este un fost procuror. A cerut si a declarat ca doar legea conteaza. Are acum si un nou presedinte la ANCS.

    Domnule Prim Ministru, intrebarea e: mai aveti nevoie de ICCF Bucuresti? Daca raspunsul e DA, atunci va trebui sa dispuneti o verificare amanuntita, atat financiar contabila cat si cu privire la legislatia muncii. Daca raspunsul e NU, tot va trebui sa dispuneti aceasta verificare, pentru a vedea de ce si mai ales cine se face vinovat de “moartea” institutului.

    Imi cer scuze pentru mesajul asta poate prea lung si poate patetic. Dar e singura noastra speranta, pentru ca nimeni, pana cum, n-a avut urechi de auzit si ochi de vazut. Poate acum…

  37. Si inca o chestiune care ma pune pe ganduri…
    De ce nu a venit USL-ul cu un candidat la primaria generala a Bucurestiului? care e “parandaratu” cu Sorin Oprescu asta?

  38. Domnule Ciutacu,

    Întrebaţi-l dacă în urma declaraţiilor lui Kover legate de autonomia teritorială a secuimii va recurge la mult aşteptată declarare a lui Kover de persona non grata.

  39. Ma bucur ca il ai invitat pe Victor Ponta.Sincer, pe mine nu prea ma intereseaza sa aud duscutii legate de campanii electorale sau subiecte politice.Am o singura mare problema :bacalaureatul de anul viitor.As vrea sa îl intrebi asa:
    1.sa explice pana la cel mai mic detaliu in ce consta bacalaureatul diferentiat, pentru ca nu am inteles mare lucru
    2.daca vor fi modificari legate de materiile la care noi ne-am pregatit 3 ani in functie de profil, in sensul daca s-ar putea sa se dea examen la alte materii.
    3.daca se pastreaza sistemul conform caruia mediile din liceu nu se mai pun si conteaza doar notele de la BAC.
    As vrea sa aflu raspunsul exact la aceste intrebari pentru ca ma aflu intr-o situatie extrem de dificila in care nimeni nu stie nimic, cred ca am intrebat 100 de persoane pana acum si toata lumea da din umeri.Spune-i te rog mult sa lase totul asa cum e macar anul viitor pentru ca ar fi un dezastru sa aflam acum, dupa ce ne-am pregatit 3 ani la anumite materii ca se da la altceva.

  40. Salutare Dle. Ciutacu ,
    daca tot a acceptat Dl. Ponta un interviu cu dvs. in noua sa calitate , daca va permite timpul vreau sa-i adresati 2 intrebari :
    1. Daca are in vedere suplimentarea fondurilor pentru accesarea Axei Prioritare 4.2 din Programul Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice referitoare la investitiile in noi uniatati de productie a energiei din resurse regenerabile ?
    2.Ce parerea are Dl. Ponta despre afirmatiile Dlui. Vali Stan privitor la politica externa – cum ca pe Crin si pe Victor “ii face” Presedintele prin intermediul “securistilor lui ” din MAE .
    Multumesc si spor la treaba .

  41. Doua intrebari mi s-ar parea interesante:
    1.Care va fi viitorul USL dupa 2014?La alegerile din 2016 PSD si PNL vor candida tot impreuna sau separat?
    2.Va face parte Iulian Iancu din guvernul format dupa parlamentarele din toamna?

  42. Doua intrebari cat se poate de simple si practice pentru dl. Ponta, legate de infrastructura rutiera din Romania:

    1. Ii place cum arata autostrada A2 pe sectorul Bucuresti-Lehliu, in zona aia plina de gropi in care iti sare volanul din mana? E normal pentru o tara europeana sa avem gropi intr-o autostrada pe care masinile ar trebui sa circule, cik, cu viteza?

    2. DN 18 (Pasul Prislop -Maramures, sectorul Borsa-Carlibaba) peste cate sute de ani se va hotari sa toarne cineva un asfalt sa nu se mai circule doar cu tancul, intr-una din cele mai frumoase zone turistice ale patriei?

  43. eu nu vreau sa scap de hoti. ii vreau pe toti acolo unde le e locul. la puscarie. sunt satul de vorbe, vreau fapte nu soapte si cat mai repede. cand se rezolva problema cu lepadaturile, cand ii vad in drum spre locul de detentie pe alde anastase, udrea, videanu, flutur, pinalti si alti gasperi de aceeasi factura indiferent din ce gasca politica fac parte…

  44. Excelenta ideea de a merge la palatul victoriei! Din aceeasi familie cu inaugurarea pasajului ori din vizita la dl ministru al culturii! Felicitari. Si amintiti-i micului titulescu ca banii se strang la buget din impozite, firmele platesc impozite, salariatii platesc impozite, oamenii consuma daca au salarii, intr-un cuvant, sa incurajeze refacerea firmelor ucise de ticalosii aia, chiloti sau becuri daca vand, negustorii au o paine pe masa pt toata familia si dau un pic si statului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.