Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Cristoiu: “Turcescu nu e bun gazetar”

Cristoiu: “Turcescu nu e bun gazetar”

Domnu’ Giac, dat fiind că vă revendicaţi statutul de întemeietor al presei moderne din România şi că aia cu datul afară v-a ieşit, iar eu sunt un tânăr aspirant la gloria Ceahlăului media care sunteţi, aş vrea să-mi caracterizaţi, în cuvinte simple, atitudinea unui jurnalist (absolvent de şcoală pe bune, nu de cursuri scurte) care, după ce susţine că un prezumtiv confrate e incompetent şi imbecil, face emisiuni (în tandem) cu nepriceputul. Principialitate, consecvenţă, rectitudine? Mie-mi scapă…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

60 thoughts on “Cristoiu: “Turcescu nu e bun gazetar”

  1. Să mori de râs şi de plâns, deopotrivă! Orice comentariu e de prisos.
    Domnule Cristoiu, mai poţi, bre, de ruşine? Cât te mai ţine?

    Metafora “Ceahlău media” mi s-a părut minunată. 🙂

  2. Domnule Ciutacu, nu sunteti in pas cu trendul “cool” si “fluffy”. Tin sa va rectific aceasta scapare: ce se poarta in zilele astea de glorie este reevaluarea. Si va rog sa nu negati!

    Pai nu cel mai marinar om din tara a deschis drumul reevaluarii cu seful de mafie personala, onor(!), dom’ general Oprea? Nu tot el EL l-a reevaluat si pe ex-mogulul rau, acum de omenie, Patriciu? Exemplele pot continua.

    Si dumneavoastra vreti ca un ciot ca domnu’ Giac (scuzati daca metafora este prea apropiata de realitatea fizica) sa se puna de-a curmezisul trendului pornit de el comandante?!
    It was a misunderstanding. Case closed!

    Ave!

  3. Vorba latinului: „verba volant, video manent”
    Dar, acest material este trucat, se vede pixelul albastru. Mai mult, asta e mâna rușilor și a mogulilor.

    Vorbind serios acum, astfel de lucruri încep să nu mai deranjeze și să devină tolerabile, cam cum se întâmplă cu DOOM-ul care introduce tot felul de cuvinte incorecte ca fiind acceptate, din simplul motiv că prea multă lume le folosește în acel mod greșit.

  4. nu exista jurnalist independent. canti in functie patron. la mogulu X il injuri pe Y. daca viata iti aduce un transfer la mogulu Y il injuri cu sarg pe X. sa fim seriosi, toti stim asta si acceptam tacit. cine iti da o bucata de paine nu poate fi injurat pentru ca nu e deontologic. parca asa spunea mircea badea. sau ma inseala memoria?

  5. @oqo: nu despre independenta e vorba, ci de consecventa. si, altfel, cine l-a pus pe Cristoiu sa-l injure pe Turcescu? nu-mi spune ca Voiculescu =)))

  6. Atitudinea asta se cheama foame si este din partea amandurora. Banii facuti usor sunt mai buni decat aia munciti cu truda si in timp.

  7. Pai nu se poarta “reevaluarea”?Pe langa exercitiul in sine( ptr ca nu este lucru usor sa reevaluezi, nu?), reevaluarea este un raspuns simplu si concis la orice problema de deontologie, morala, etica si orice alt aspect de filosofie.Corect?

  8. @oqo: Ai dreptate in mare parte, dar consider ca in ce-l priveste pe nea’ Cristoiu e deja patologie. Poate sa aiba si diagnostic cu acte-n regula. Spun ca ai dreptate in mare parte pentru ca una e sa te comporti “cu bun simt” fata de angajatorul tau dar s-o tii asa forever, si alta e sa-ti schimbi angajatorul cam de cate ori schimba Gigi antrenorul intr-un sezon si sa te mai dai si deontolog. Nu de alta dar nea’ Cristoiu risca la un moment dat sa nu mai stie pe cine injura la cate de-alde 23 August au fost in cariera lui.

  9. Consecventa cred că este cea mai putin importantă calitate care îi lipseste domnului Cristoiu în calitate de ziarist.Eu nu am putut să văd niciodată în domnia sa jurnalistul care să impună prin altceva decât prin oarecare iscusintă smecherească;logica sa mi-a scăpat ori de câte ori l-am auzit făcând o teorie.Si de aici până la statutul de întemeietor al presei moderne….Părerea mea.

  10. Daca “rectitudine” vine de la “rect” atunci da, rectitudine se cheama. 🙂

  11. Tristoiu si Curcescu, cei doi calamares a la plancha din jurnalistica moderna isi vor cauta in curind alti bucepsi de incordat. Sper sa se intre in normalitate dupa 2012 si sa nu mai aud de existena lor.

  12. Oportunistul absolut !
    Momentul lui de maxima inspiratie a fost , dupa ’89, cand a infiintat o scoala de jurnalism, intuind ca va fi nevoie de ei.
    In rest,a imbatranit urat, profesional vorbind.

  13. Mai exista Cristoiu? Victore trebuie sa fi foarte fericit ca nu te ai format ca tinar in era Basescu.

  14. de ce trebuie sa-i bagi in seama pe viermii astia si sa le faci publicitate gratuita? cat timp vorbiti de ei, chiar si negativ, se cred importanti, sigur insa vor suferi cand vor fi ignorati (nu prea curand insa pentru ca densitatea da prosti e prea mare). dpmdv cristoiu e un jurnalist ratat + de rahat (la fel ca turcescu).

  15. Da, deci mişcarea de cameră de la emisiunea lui Gâdea e super enervantă. E vorba de un talk show, nu emisiune de divertisment / muzică. Am scris şi pe blog-ul lui Gâdea (pe site la A3), dar nu sunt sigur că cineva citeşte ce se postează acolo. De aici însă poate ar mai fi şansă să ajungă la urechile cui trebuie. Respect şi scuze de off-topic…

  16. 😆 Da’ buna memorie mai ai , Victore ! Nu stiu de unde drac’ ti-ai mai amintit de secventa asta da’ e buna , al-naibii de buna …!!! 😉
    Da , multi au dreptate: e la moda … “reevaluarea” .
    Si nu poate sa-mi iasa din minte un exemplu destul de asemanator: Prigoana , pana n-a intrat in politica , spunea niste lucruri “pe sleau” , al-naibii de reale , corecte si inteligente ; dupa ce-a intrat in PDL , ESTE MAI MULT DECAT EVIDENTA “REEVALUAREA” ideilor si principiilor sale , iar multe dintre acestea sunt spuse acum cu o vadita stanjeneala si mult mai straveziu argumentate (vis-a-vis de vocalitatea si concretetea sa anterioara) …

    Pacat , MAREA PACAT , cand oameni cu oarece materie cenusie si o situatie materiala deloc modesta , FAC COMPROMISURI UMILITOARE SI DEGRADANTE pt. o firmitura in plus !!! 🙁

    ASTA e “cancerul” care roade societatea noastra actuala si daca nu suntem capabili sa ne debarasam de el , fiecare din noi insine , o sa ne ia dracu toti pana la urma … !

  17. Poate aflam si cu ce se ocupa fiica sa si situatia sa financiara,inainte si dupa plecarea de la antena.

  18. Esti tare Jack si vrejul de fasole in trecut il injurai pe Turcescu iar acum ,,truditi,, amandoi la acelasi stapan Basescu. Da chestia pe care ai scos-o e foarte tare, ala care a facut o scoala de jurnalistica nu e gazetar tu care esti ,,absolventul scolii de filozofie,, esti gazetar. Am inteles…gazetarii adevarati sunt absolventii scolii de filozofie.Mare filozof esti Jack si vrejul de fasole.

  19. Eu cred ca au urmat toti astia… Basescu, Cristoiu si altii ca ei, voi stiti mai bine care sunt … cursuri intensive de “Management de oportunism si reevaluare”… sau poate apartin clasei nevertebratelor??

    Va salut

  20. Pai cum sa-ti scape,Victore? I-a dat cateva cursuri intensive(Tristoiu lui Curcescu-bine ca nu trebuie despartit in silabe al doilea nume),si acum e super-competent!
    Giac e intr-o postura ciudata,in care trebuie sa linga unde a scuipat,si pe care vad ca o duce senin fara greturi. Bine ca poate!E ca si cum maine,voi ati aduce-o pe Narcisa Iorga sau pe madam Culcer sau pe Pora!Freaky!

  21. Acu io nu mai stiu cum sta treaba: ca sa-i ajungi la nas maestrului trebuie sa urci sau sa cobori trepte? Ca pe Toaca din Ceahlau te iau transpiratiile pana ajungi! I-or fi ramas deontologului doar naduselile de sub geaca…

    Cine-l invata pe Cristoiu regulile de bun simt?

  22. cristoiu e un jucator profesionist de ”jurnalism”. cat timp primea salariu de la antene – presta seara de seara impotriva regimului dictatorial – as putea spune ca era unul dintre cei mai infocati adversari ai lui basescu

    acum ca s-a mutat in tabara basista presteaza la tarif fix impotriva antenelor. e la masa cu pora, cartianu, gusa si alti lingai.

  23. Explicatia simpla , nu a unui specialist ca Funeriu , este ca memoria unora este la nivelul unui peste , adica dupa ce loveste peretele unui acvariu se intoarce ,inoata 3-5 secunde si da iar de perete dar crede ca a strabatut un ocean netinand minte cat a trecut de la lovirea de acum 3-5 secunde .Atat este memoria la partea cu deontologia …

  24. Ce baselnita! Crezi ca se va intoarce la Antene>?…baselnite sunt multe la acest gen cameleonic

  25. doamne da e penibil rau dl. cristoiu, da imi place Victore ca i-ai facut-o, cum o inghiti amicul lui turcescu aceasta constatare ca nu e bun gazetar? lasa ca cine se aseamana se aduna.

  26. pai domnul cristoiu vad ca uita faptul , absolut intamplator ,ca inregistrarea de televiziune ,o data facuta ramane si la un caz, pac…la razboiu’ !sa se faca de ras ..la varsta lui…in felul acesta…pacat. sunt curios daca vreodata [ in cazul cand va fi invitat, sigur ca da…]va mai intra in studiourile antenelor si daca va mai aborda ” subiectul ” …..turcescu.altminteri al vad lipit de respectivul ca…marca de scrisoare!

  27. victore,te stiu boss la JN,nu?ce naiba se intampla,incearca lumea sa comenteze si nu apare(chiar daca sunt decente)..n8u se poate rezolva asta?

  28. in general, basescienii au un dublu standard, nu ne mai mira.
    filmuletzul asta trebuie dat ca material didactic sau studiu de caz intr-ale gazetariei despre cum NU se face gazetarie.sau la vreun curs de psihiatrie???
    exageram, la Urzica…

    camerele de luat vederi l-au surprins pe marele gazetar si pseudoistoric !de ce n-ati pus si voi camerele alea pe holuri ?

    observ ca presedintelui nu-i displace unul care a intors ‘armele’.l-o fi reevaluat si pe asta cam cum reevalueaza el pe toti cei care-i poate santaja sau cumpara cumva!

    tiste si infecte caractere.

    p.s. a aparut un update cu cazul Constanda, ai putea sa ne ajuti cu ceva in deslusirea misterului, nu de alta, dar vad ca preshul e bagat ,ptiu drace, numa’ in lucruri necurate si cu multe zerouri(ca el, ba chiar la minus)la coada!?

  29. Am si eu o intrebare pentru tizul meu Victor Ciutacu. Schimbarea cu 180 de grade a lui Cristoiu se datoreaza faptului ca e oportunist? Ca am auzit si varianta a doua cum ca l-ar fi prins astia de la putere cu ceva, si l-ar fi santajat. Cum e?

  30. Mi-e scarba cand il vad pe Cristoiu !… Pana nu demult , facea troaca de porci familia Basescu , acum ca a dat de bani , ca cele de pe centura , s-a reevaluat !…
    Pana una alta , ii umplem buzunarele lui Constanda !…
    Super !!!…
    DAR NU AVEM BANI PENTRU NIMIC ALTCEVA , NU-I ASA ???

  31. Slabuta replica, daca-i pentru ca v-au ars la faza cu proslavirea supremului patron in ziua aniversarii.

  32. din cauza unor astfel de curve mediatice am votat cu Basescu la primul sau mandat, dar era prea tarziu cand ne-am dat (unii) seama ce am facut. Asa sr face ca nu mai putem scapa de Chiorul patologic, asta in timp ce mai exista circa 1,4 din 10 romani care il sustin chiar daca de la revolutie incoace 29,3% din timp ne-a domnit Piratul. Asta inseamna 3 din fiecare 10 zile ale vietii noastre postrevolutionare. Vorbeste multa lume de RESPONSABILITATEA media in ‘formatare’ opiniei publice din Romanica. Cuve de tip Carstoiu au o mare vina. Tot ei erau cei ce sustineau in protoistoria postCeusescu ca industria era um morman de fier vechi, etc. vrc. Sa se ia de mana cu politicienii cand sa-si punalatul de gat. Sau mai bine sa ii ajunga blestemele noastre (sper din suflet sa functioneze chestia asta) si pe copii lor, nu doar pe ai politicienilor analfabeti, tradatori de tara.

    PS. Am credinta ca daca il alegeam pe Nastase era muuult mai departe tara asta. Am gresit. Ne-am scris gresit viata.

  33. Bineinteles reevaluare…din nou!
    Sa nu-mi spui ca nu te asteptai la asa ceva din partea “maestrului”…ca nu te cred!

  34. nu ştiu cum or fi alţii, dar când e vorba de principii nu te poţi pune cu taica Cristoiu; pentru simplul motiv că nu le are, iar asta a demonstrat-o chiar el şi nu numai o dată.

  35. caracterizare ( in cuvinte simple ) :
    DEONTOLOGIE DE BUFTEA (MIORITICA)

  36. Cand tara asta va sta cu mana intinsa la ”piciorul podului” european sau international , Udrea , Videanu , Basescu , Anastase , mai nou si Constanda , vor avea vacante insorite si mirifice in cele mai frumoase colturi ale lumii !!!
    Isi vor da mana bucurosi si mandrii de recordul lor absolut : falimentarea unei tari in doar 3 ani !
    Or sa plece in cea mai neagra perioada a Romaniei ( daca asta mai poate fi depasita ) : aceea de restituire a datoriilor de miliarde facute de ei si pentru ei !…
    Si bine spunea cineva : de ce nu revendica si Constanta , ca doar a trecut si pe acolo ???

  37. Fiecare dintre noi are un pret. Iar asta au spus-o oameni de nepretuit.

  38. Vorba celor de la BUG Mafia:”cum se schimba unii in c…e nici nu-ti vine sa crezi”! Respect dl Ciutacu!

  39. e na l-a reevaluat, ca tot e la moda, sau ca sa fiu si mai rau s-a dus sa faca emisiune cu el ,pentru ca in acea emisiune e sigur unu mai prost ca el(gazetar).Acum serios ,nu puteti sau nu vreti sa ne spuneti ce il “mina” pe d-nul Cristoiu in aceasta lupta. Sigur in zona jurnalistica motivul intoarcerii armelor e cunoscut

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.