Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

Fostul meu sef, fostul presedinte al Clubului Roman de Presa (CRP), fostul redactor sef/director al ziarelor Adevarul si Gandul imi face onoarea nesperata a unei recenzii pline de talent la marfa cu Udrea. Redau, pentru placerea lecturii unui text profund, exclusiv pasajul care ma priveste direct.

“Un cretinet, altfel jurnalist cu funcţie, sloboade pe blog un puhoi de vulgarităţi noroioase, înjurături, insulte, obscenităţi, între care cele mai puţin fetide sunt fă! şi hai sictir!, la adresa ministrului Turismului, Elena Udrea. Nu e nici o umbră de pamflet, de talent, de estetică a urâtului acolo, e doar revărsarea de sine a unui caracter josnic, care se consideră „curajos“, „verde-n faţă“, campion la „i-a zis-o!“ Tragedia e că îl consideră şi alţii, prea destui.”

Omul care a introdus in premiera cuvantul filosofico-abisal MUIE in editorialistica de top din Romania e revoltat ca ar putea fi considerat pe nedrept coleg cu mine si-i dreptul lui sa se simta cum considera potrivit. La fel cum e dreptul meu sa ma intreb daca – din momentul in care m-a prezentat fiului sau drept “unul dintre cei mai mari jurnalisti in viata” si pana astazi – mi-a pierit mie iscusinta scrisului sau i-au crescut lui exponential criteriile.

Dat fiind ca, probabil, doar istoria presei ne va scoate din aceasta dilema, eu raman acelasi admirator al calitatii scriiturii lui Cristian Tudor Popescu, dar ma intorc, dupa scurtul intermezzo intelectual, printre tonomatele mele din imaginea de mai sus. Oameni nu atat de daruiti de Dumnezeu cu inspiratie, dar care nu se retrag de pe post motivand implicarea politica a patronului ca sa aiba unde se-ntoarce pe mai multi bani in sezonul viitor. Si care, poate tocmai de asta, n-au cateva sute de mii de euro cash deoparte ca sa puna bazele unui nou cotidian.

Un actual cretinet lipsit de talent

UPDATE: Cotidianul preia micul nostru iureş, face o agregare şi scoate un subiect mişto. Cel mai mult îmi place că trei ziare foarte serioase se bat cu un blog, fac trafic pe spinarea acestuia, gravitează în jurul lui şi/sau se-njură cu el. Care blog, întâmplător, e al meu. Asta se termină cu q.e.d., domnu’ inginer Cristi Popescu 🙂

Deci cine este cel care mă acuză pe mine că mă refer necuviincios la o doamnă?

UPDATE FINAL: I-am ţinut şi azi pe trafic pe micuţi. Aştept nerăbdător simbria.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

210 thoughts on “Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

  1. Cu referire stricta la modul de prezentare a articolului despre ministru turismului domnul Popescu are dreptate evidenta. Talentul si expunerea profesionista i-au lipsit cu prisosinta postarii insa mesajul transmis era corect. Domnul Popescu trebuia totusi sa remarce si scopul nu doar mijloacele, ma intreb de ce nu s-a pronuntat domnia sa si despre acest aspect. Ceea ce a facut nu este o critica cuprizatoare a evenimentului ci mai degraba un punct cu fileul ca tot apreciaza dansul tenisul. Tenismenii insa isi cer scuze sper ca si domnul Popescu sa revina cu explicatii aditionale in maniera unui profesionist declarat a unei nobile ghilde in care activeaza de 19 ani.

  2. Da asa mic e DJ-ul? Domnul Gadea, Domnul Gadea fiti atent la mine: Domnul Stan mai creste? Respect pentru voi baeti.

  3. “Daţi-mi doi nebuni lângă mine şi fac iures.” Uite ca nebunii i-ai gasit unul in stanga, unul in dreapta … abia astept sa vad ce urmeaza.

  4. CTP, Ion Cristoiu, Victor Ciutacu…
    Trei mari personalităţi total diferite, din generaţii diferite, voci puternice pe care le apreciez şi la care ţin la fel de mult. Polemicile dintre dumneavoastră, deşi mă îndurerează, mă aruncă întotdeauna în colţul Neutru.

  5. Victore, nu te supara! Am o explicatie de ce s-a dat ctp-ul la tine cu privire madama. Pai nu-ti aduci aminte ca prin vara lui 2007 se caia ca nu i-a dat replica lui base ca duduia “a fost” la el pe canapea? Poate mai viseaza si acum. Mare barbat,mare caracter. Pamfletar, nu jucarie.

  6. chiar imi placea intr-un timp ctp da se vede treaba ca s-a molipsit de portocalita. mai bine s-ar intoarce la literatura s.f scrisa in tinerete ca vad ca traieste in sfere prea inalte ca sa priceapa ce se intimpla aici jos pe pamint

  7. daca as spune ca cetepulea e un sociopat nu ar fi bine! asa ca nu o sa spun!

  8. @sabina: pisoi mic, ia zi-mi si mie, pe limba mea de om simplu de la tara, unde-i improscarea din textul de mai sus, ca nu reusesc sa ma prind.

  9. cred ca puteai sa-i atasezi capul lui stan unui fizic mai impunator. si in loc de contrabas,sa fi pus un laptop.
    acum,poate ca ctp-ul te-a prezentat cu ceva ani in urma ca un mare ziarist,dar intre timp…ai progresat,iar el nuputea sa citeasca in viitor,sa vada cum o fericesti pe elena din…nu troia,ci plescoi !

  10. CTP este un tip talentat dar plin de toane. E foarte ciudat si niciodata nu stii ce vrea, cand il injura pe Basescu, cand il considera cel mai potrivit presedinte. E total inconsecvent fapt regretabil. Poza e fabuloasa!!!!!

  11. toti trei din poza sunteti inzestrati cu talent & aveti caracter,cred eu. nu sunteti fake-uri. (a se vedea unul din articolele de pe blogul Oanei Dobre). poate mai gresiti uneori,poate va mai lasati dusi de val,dar nu sunteti falsi. iar asta-i lucru mare in ziua de azi cand suntem invadati de falsuri de la posetele,bijuteriile & toalele pitipoancelor,continuand cu institutiile & structur’le statului de drept fals & el,& terminand cu minunatii sai cetateni & cetepei.

  12. Udrea merita din plin ceea ce i-ai spus.Injuriile tale adresate “d-nei ministru”,sunt cele ale unui popor intreg,reprezentat aici pe blogul tau de cei 700 de comentatori,popor nemultumit de situatia actuala si de curvele ajunse ministru peste noapte.
    Nu pune la suflet ce zic altii.Tu esti genial si doar asta conteaza.
    Super fotografia.

  13. Ce “estetica a uratului”, frate, lasa-ma, ca Arghezi isi musca acum pumnii!!… El macar
    ” creat-a frumuseti si preturi noi, Din bube, mucegaiuri si noroi”… Problema e ca aici noroiul ramane in forma pura pe tocurile madamei cu pretentii de ministreasa, bubele i-au iesit pe la dulcea-i gurita din cauza grasimii ce i se prelingea pe barba cand musca din ciosvarta aruncata pe masa de Dinescu in cinstea marelui poet oltean… cat despre mucegai, ce sa mai vorbim, ii creste gros pe creier!!!
    Nu-mi spune…oare CTP-ul, crucisatorul dreptatii, ia un viraj lent spre autostrada pupincuristilor? Sau e doar parerea mea?
    Se ingroasa randurile crucisatoarelor?(sa fii i tagma lui Zeus inseamna sa ai chipul si asemanarea lui? vezi TRU…acum CTP?)
    De la cel din urma ma asteaptam la mai mult! Era mai simpatic atunci cand comenta Cupa Davis.
    Ciutacu, keep up the good work!!!

  14. Ah, era sa uit! Pai de ce e CTP-ul indignat? Nu este el cel care a dat forma stilistica cuvantului “cacat”, atat in jurnalistica dar si live, pe ecran? Care e problema? Acum face pe demoazela nazuroasa crescuta la pension parizian? L-a napadit pudoarea, la naiba!

  15. Maestre, daca nu te place omul, asta e. Eu insa ma intreb, cum dracu’ se pot suci oamenii astia de la o zi la alta? Azi te prezinta fiului sau drept ” unul dintre cei mai mari jurnalisti in viata”, maine esti un “cretinet lisit de talent”… asta il deregleaza si pe baietasul domniei sale, care ce sa mai creada?! Ce a vrut sa zica tati??? Cu stima, Calin.

  16. Amice, sincer îţi spun: mi-e teamă că într-o bună zi o să crăpi. Mă gândesc cât te vor mai ţine nervii capului, cât vei mai rezista în ritmul ăsta, mă gândesc că, totuşi, eşti un om care are un capăt al răbdărilor. Te admir, te preţuiesc, însă..ştii tu cum e..: ”iubesc, am curaj şi mă tem”. Şi mă-ncearcă un sentiment de mare scârbă la adresa celor care nu acceptă fair-playul şi nu recunosc profesionalismul….

  17. “Dar care nu se retrag de pe post motivand implicarea politica a patronului ca sa aiba unde se-ntoarce pe mai multi bani in sezonul viitor”Dle Ciutacu cared ca fraza asta i-se potriveste si lui Cristoiu sau nu cumva chiar la el ati facut referire I- am ascultat motivatia de ce pleaca de la Sinteza Zilei ca apio sa-l vad la d na Firea criticand guvernul din care evident face parte si PC ul.Am inteles gresit in totalitate sau soar partial?
    O zi buna

  18. CTP ul e un jurnalist bun,insa cred ca de data asta l a luat valul
    @Libertarian ,mergi si te culca,poate n vis e alta lume unde te vei putea regasi,realitatea din romania te mai face sa si spui lucrurilor pe nume oricat de urat ar suna,tu esti din acea categorie care baga gunoiul sub pres;daca romania ar fi fost o tara normala madame udrea nu ar fi fost mai mult de o secretara la o firma mica

  19. @mimi: cand o sa scriu despre Cristoiu, o voi face cu subiect si predicat

  20. CTP a hotarat ca el sa nu mai vorbeasca despre Basescu ca doar nu o sa-l critice aspru in an electoral si astfel, de plictiseala, s-a apucat sa bata campii despre domnul Ciutacu.

  21. Victore,
    1) cand ai sa te iei si de jiji ? trebuie s-o faca cineva pana la capat. pariez pe tine.
    2) am mirosit eu bine cine e cristoiu… cand am zis ca el era sforaitorul de la sinteza zilei.
    3) c.t.popescu e deja de moda veche. si s-a murdarit. va veni si randul tau?
    4) unde vrei sa te opresti?

  22. @Alex Palade: 1.cand o sa am motiv. 2.nu comentez. 3.never, ever. 4. cimitir

  23. stii ce mi-a placut f mult in blogul de azi? folosirea cuvantului…FOSTUL…e tipic pt tine si place foarte mult, cel putin in cazul meu, toate bune, ne vedem diseara la emisiune..

  24. Mister Ciutacu Victor,

    Nu crezi ca poate omul are dreptate? Cind iti spun mai multi ca esti beat,sabia nu-l taie.

  25. Vad ca nimeni nu intelege faptul ca domnul Ciutacu se refera la plecarea lui CTP de la Realitatea si revenirea sa la emisiunea cu Hurezeanu.

  26. @Sunset Blvd: la asta ma gandeam si eu. d-aia-i fac trafic lu’ CTP 🙂

  27. dar cu Cristoiu ce-ai avut? Pentru ca “mimi” are dreptate: toata trimiterea este la Cristoiu. Daca e alta trimitere de ce nu o numesti cu subiect si predicat ca sa nu mai produca confuzie?

  28. @mmm: ti-a raspuns Alina mai sus. Cristoiu ma lasa nemuritor si rece.

  29. oaaaaaaaaaaaaaaaaa … ce rapid!
    se pare ca esti afectat de ce a zis CTP… nu fi, e conflictul intre generatii! Amandoi aveti loc in lumea gazetariei romanesti. Zambeste, iarta si mergi mai departe! In fond si tu si el aveti dreptate!

  30. CTP-ul pana la urma cu cine este – cu SARBU sau cu Vantu?!
    Brea nea ziaristule, suntem noi cretini( asa ne credeti voi, formatorii de opinii- niste fosile comuniste), dar iete ca ne DESTEPTARAM! Ce, iti pare rau?!
    Eu zic sa iesi onorabil la pensie, ca AI DEVENIT PENIBIL! Hai,please, ca ITI VOM DA PREMIUL- COMUNISTUL ANULUI!( stiu ca iti plac osanalele si laurii)

  31. De ce il tot confundati pe Cristoiu cu CTP-ul?
    Sunt total diferiti si expunerea de cuvinte de mai sus face clar distinctie intre cele 2 personaje ale jurnalismului nostru!

  32. Intr-adevar, inca vreo doua derapaje ale lui CTP vor fi suficiente pt a deveni istorie…

  33. zici :”@romi: n-am veleitati de model sau idol in viata, asta-i felia lu’ CTP”
    pai n-oi fi avand, dar multi cred asta si te trateaza ca atare.Asta ar presupune o anumita responsabilitate. Nici eu nu sunt vreun “mironosit” (daca exista masculinul…)dar exprimarile “grele” nasc (firesc)si reactii !

  34. Attention is the most basic form of love; through it we bless and are blessed.” – John Tarrant
    Daca cei care nu te plac te baga in seama, asta inseamna multe…suntem multi cei care-ti stam alaturi fara sa se vada, dar e mai important sa simti decat sa vezi asta…capul sus, esti bun, echipa la fel…stii la ce ma refer.

  35. Tocmai CTP ul care pute de moralitate si deo- ontologie .
    Il compatimeam cand l-a plesnit Becalu peste mufa in plina audienta. Mi-aduc aminte cu placere cand ii citeam articolele din Minitehnicus, prin anii 70-80, atunci scria despre invadatori si extraterestrii , acum despre ce-i vine la gura.Sau prin gura.

  36. Mister Ciutacu Victor,

    Spuneati ca “d-aia-i fac trafic lu’ CTP :)”
    O precizare,eu am ajuns pe blogul acesta datorita lui CTP si nu invers.

  37. CTP NICI NU MERITA A FI LUAT IN SEAMA,DEOARECE SE CONSIDERA ATOTSTIUTOR,IAR CELE DEBITATE DE EL LE CONSIDERA ADEVARURI ABSOLUTE(FALS!).CRED CA ESTE MOMENTUL SA SE ASCUNDA.IAR PUTINII ZIARISTI CARE AU COLOANA VERTEBRALA DREAPTA SA NU SE LASE INTIMIDATI.IAR CEI DE LA ANTENA 3 NU AU OFERIT PRILEJUL DE A FI CONSIDERATI OAMENII PATRONULUI(DIN ACEST MOTIV II SI URMARESC).

  38. ce parere ai de facatura asta cu FMI?
    eu nu stiu daca se impune sau nu un imprumut..dar eu vad lucrurile n felul urmator..clasa politica de la noi..dupa ce le “privatizat” de le a neneorocit iar banii obtinuti s au dus…de suflet apoi au inceput cu retrocedarile,imobiliare inventate ca nah,marile tunuri fusesera date..in acest contex,aceeasi oameni pt ca sunt aceeasi numai ca se mai rotesc…as vrea sa stiu de ce nu protesteaza nimeni pt ca aceste persoane vor pune mana pe 20 miliarde de euro si nu am vazut nici umbra de plan anti criza,nici un proiect prin care sa luam banii de la uniune..de ce dreacu mai stam n uniune atunci,sa ne faca astia tigani peste tot?

  39. Victore,ai atins coarda sensibila.Astai muzica ce-mi place,ce ti-e si cu intelectuali astia debusolati.Sa recunosti ca ai gresit sprijinindul pe basescu e prea mult din partea lor.Sa se dea raniti ,nu le permite orgoliul.Si uite asa plutesc in deriva spre triunghiul Bermudelor.

  40. Domnul Plesu face si el parte din intelectualii profunzi, care pentru o plimbare cu elicopterul uita motivele plecarii sale de la Cotroceni.In concluzie, nu are cum sa-i gaseasca vreo vina lui TRU care nu e cu nimic mai vinovat de pupincurism ipocrit decat Patapievici. CTP si Cotidianul se zbat pentru a capta atentia.

  41. Ma mir , sincer ! Domnul Popescu are destule articole in care foloseste cuvinte care nu sunt colocviale. El le considera licente poetice. De ce oare cele din comentariul dumneavoastra sunt murdare? Uneori strugurii sunt acri.

  42. Cotidianul e intr-o scadere drastica pe toate planurile si mogulul lor o sa cam ia masuri in curand Ce fac ei e pentru trafic. CTP e omul bun la toate : SF, tenis, film, politica, jurnalism, pulivalent ce sa mai vorbim. Poate face un gest si ne umileste cu o declaratie de avere sau cu un story despre afacerile tinu-taher. Dar nu cred sa se riste.

  43. auzi victore! cam cum crede ctp-ulea asta ca ar trebui noi se ne adresam unei parasute cu tatele-n vant si cracii goi care prin merite deosebite( s-a futut cu basescu) ajunge ministru in guvern! el care are atata scoala ar trebui sa ne explice vrajeala aia cu sistemul de valori bazat pe merite si compenenta! pe cand parasuta asta hidoasa e o campioana in patu lu basescu zeci si zeci de fete olimpice la matematica si fizica (uratzele saracele ca deh sunt tocilare) fie fug din tara fie muncesc pe 1000 la erst&young pana mor din cauza muncii( cum a patit saraca fata care lucra acolo) eu am o zicala: unei curve daca nu-i arati unde ii este locul isi ia nasu la purtare si se crede desteapta! iar tu victore i-ai aratat lu zdreanta asta unde ii este locu! numai ca l-ai suparat pe ctp-ulea!

  44. 1.Ar trebui sa va transformati blogul intr-un ziar.net si sa-i taxati pe cei care-l folosesc in publicatii.E drept de autor, ce naiba!
    2.Probabil ca, d-nul CTP are un “gol” de subiecte daca apeleaza la aprecierile dvs. facute pe un blog Personal si nu intr-un editorial.
    3. Ar trebui sa va simtit mandru ca, in loc sa citeasca altceva, CTP va citeste blogul.
    4. Si uite asa, cu sprijinul CTP si al unui ziar o sa aveti tot mai multi cititori pe blog.Mie imi place!

  45. Domnul Stan a dat pe post acum cateva luni un “file” care vorbea de ctP si udreea care avea ca subiect principal “sexul pe canapea” insa nu imi aduc aminte cu exactitate la ce se referea (file-ul). Poate are legatura.

  46. PS. Referitor la aprecierile dvs.: Asa doamna, asa exprimare.Ma intreb ce zice d-na M.Basescu.Pe ea nu o intreba nimeni, nimic? Ce-o fi in sufletul acelei femei cu bun simt? N-ar strica, un interviu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.