Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

Fostul meu sef, fostul presedinte al Clubului Roman de Presa (CRP), fostul redactor sef/director al ziarelor Adevarul si Gandul imi face onoarea nesperata a unei recenzii pline de talent la marfa cu Udrea. Redau, pentru placerea lecturii unui text profund, exclusiv pasajul care ma priveste direct.

“Un cretinet, altfel jurnalist cu funcţie, sloboade pe blog un puhoi de vulgarităţi noroioase, înjurături, insulte, obscenităţi, între care cele mai puţin fetide sunt fă! şi hai sictir!, la adresa ministrului Turismului, Elena Udrea. Nu e nici o umbră de pamflet, de talent, de estetică a urâtului acolo, e doar revărsarea de sine a unui caracter josnic, care se consideră „curajos“, „verde-n faţă“, campion la „i-a zis-o!“ Tragedia e că îl consideră şi alţii, prea destui.”

Omul care a introdus in premiera cuvantul filosofico-abisal MUIE in editorialistica de top din Romania e revoltat ca ar putea fi considerat pe nedrept coleg cu mine si-i dreptul lui sa se simta cum considera potrivit. La fel cum e dreptul meu sa ma intreb daca – din momentul in care m-a prezentat fiului sau drept “unul dintre cei mai mari jurnalisti in viata” si pana astazi – mi-a pierit mie iscusinta scrisului sau i-au crescut lui exponential criteriile.

Dat fiind ca, probabil, doar istoria presei ne va scoate din aceasta dilema, eu raman acelasi admirator al calitatii scriiturii lui Cristian Tudor Popescu, dar ma intorc, dupa scurtul intermezzo intelectual, printre tonomatele mele din imaginea de mai sus. Oameni nu atat de daruiti de Dumnezeu cu inspiratie, dar care nu se retrag de pe post motivand implicarea politica a patronului ca sa aiba unde se-ntoarce pe mai multi bani in sezonul viitor. Si care, poate tocmai de asta, n-au cateva sute de mii de euro cash deoparte ca sa puna bazele unui nou cotidian.

Un actual cretinet lipsit de talent

UPDATE: Cotidianul preia micul nostru iureş, face o agregare şi scoate un subiect mişto. Cel mai mult îmi place că trei ziare foarte serioase se bat cu un blog, fac trafic pe spinarea acestuia, gravitează în jurul lui şi/sau se-njură cu el. Care blog, întâmplător, e al meu. Asta se termină cu q.e.d., domnu’ inginer Cristi Popescu 🙂

Deci cine este cel care mă acuză pe mine că mă refer necuviincios la o doamnă?

UPDATE FINAL: I-am ţinut şi azi pe trafic pe micuţi. Aştept nerăbdător simbria.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

210 thoughts on “Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

  1. Victore, ca un lord din Rahova te-ai dat prea tare la Q7. Nu zic ca nu ai dreptate, dar ai raspuns la nervi si te inteleg. In ceea ce priveste deontologii, nu pot eu sa ii judec. Ii judeca lumea. Si ratingurile voastre spun destule si cred ca asta ii oftica. Chiar daca nu sunt mereu de acord cu voi, prefer sa ma uit la Antene decat la deontologi. Parerea mea este sa ne lasati pe noi, astia care ne uitam la voi sa judecam cu unica circumvolutiune pe care o avem. Si ratingurile “vorbeste”, nu?

  2. Ciutacule,

    Cand ai trucat poza, de ce te-ai pus taman tu in mijloc si nu l-ai bagat pe Badea sau pe Stan-Leptop ? E cumva vreo aroganta de-a ta ? 😉

    Fiara.

  3. Cam fortata poza cu cei 3 baieti ! Diferenta e ca nici un “el mariachi” nu lucra pentru un baron al drogurilor.

  4. Totusi, pe TRU il apara un “cineva” .Pt tine, nu scrie nimeni un cuvintel de aparare. Nici macar din complezenta. Ah, desigur, sa nu-i uitam pe aplaudacii de serviciu care te pupa-n cur (si-n cor) chiar si cand ii injuri. Sau tocmai de-aia? 🙂

  5. Dar sa recunoastem: CTP e un nume in jurnalism. Scrie bine. Chiar foarte bine. Si nu trebuie sa luam mot-a-mot ce spuen el acolo (“altfel jurnalist cu functie” e chiar ok – acolo nu mai era “gurnalist”). Apoi, ca ziarist (adica unul care scrie) nu e o rusine nic sa faci pereche cu TRU. Eu zic ca e de bine pentru tine. Pe altii mai cuminei i-a luat cineva in vizor? Sau pe ceilalti – mai vocali ca tine – dar fara talent? Nimeni.

  6. Si uite, iti dau un hint.
    Cauta articolul in care CTP se adresa lui Voiculescu cu expresii de genul “varan imputit, sconcs si multe altele iar pe voi va facea slugoi obedienti”

  7. nu il inteleg pe CTP. de ce ii ia apararea elenei udrea?
    blogul e blog, ziarul e ziar. pe blog bagi liber, ce vrei, cum vrei. pe blog sunr OPINII. iara daca opinia lui Ciutacu despre Udrea este “auzi fa” e dreptul lui…
    Q: daca udrea era barbat era ok sa ii spui: “jet in pula mea de fraier?”

  8. Este si el invidios ca nu-i mai merge asa ca alta data. Acum nici ca tonomat nu mai face fata . A apus soarlele lui de om care s-a victimizat destul si a carui frustrari trebuia musai sa-l intelegem .

  9. Pacat de echipa voastra, sunteti buni toti e clar dar lucrati pt nenorocitul ala, asta strica imaginii voastre, nu faptul ca ii atacati pe hotii care cica ne reprezinta. Cum de nu au spus nimic de Radu Tudor care din punctul meu de vedere e cel mai capabil si seamana cu CTP, amandoi spun lucrurilor pe nume si sunt doxa, super inteligentisi vorbesc doar cand e de vorbit.
    poate daca s-ar uni..jurnalistic vorbind. toate elitele noastre ar iesi ceva bun din asta, iar daca e vorba de revolutii aici subscriu cu drag pt ca mi-e rusine si scarba ca m-am nascut in Romania.

  10. Ce uşor este să critici pe alţii pentru ce scriu, limbajul folosit nu este denm de un jurnalist de valoarea şi prestigiul meu pare să ne spună CTP ul uitând că si el a folosit un limbaj colorat desfiinţândui pe alţii fără un motiv corect. De exemplu pe Anca Boagiu pe atunci ministrul transporturilor aflată în vizită într-o ţară arabă a numit-o Anca Bohagiu pentru că femeia purta un batic pe cap la întâlnirea cu ministrul respectiv gest absolut obligatoriu într-o ţară arabă, fără ca ulterior să îşi ceară scuze dar asta e uni au memoria scurtă.

  11. mai nou,la ordin(doar dinsul unde lucra inainte de “89,lucra la ordin,cum singur declara la tv. ca lucra acolo,dar, doar cu “pixul”..ha.ha) ,probabil, in nici un caz pt marirea hit-urilor pe net-a carui sclav s-a aratat a fi intr-o emisiune tv,a devenit subit aparatorul parasutelor….nu mai spunem cum ii indemna pe anumite vip-uri sa si-o traga,definitiv,singuri…devine din ce in ce mai clar,ce e cu rolul de guru al presei care i-a fost atribuit,de anumite cercuri, de citiva ani,incoace…

  12. poate CTP a adoptat pozitia actuala din prisma…trebuie sa dai mana cu bau bau pana iti rezolvi una alta. oricum dl Stan e un geniu si sper ca de fiecare data sa prinda pe picior gresit pe toti cei care au uitat ce au zis, facut sau de unde au plecat.

  13. “La fel cum e dreptul meu sa ma intreb daca – din momentul in care m-a prezentat fiului sau drept “unul dintre cei mai mari jurnalisti in viata” si pana astazi – mi-a pierit mie iscusinta scrisului sau i-au crescut lui exponential criteriile.”

    Citatul de mai sus va descalifica in ochii tuturor cititorilor. Bunul simt va lipseste cu desavarsire, educatia la fel.

    Sa stiti ca am fost bland in aprecieri.

  14. @eltorque: ia explicati-mi de ce. ca i-am devoalat impostura, faţa dublă?

  15. Imi place ce scrieti. Sunteti -la mai multe ziare- cativa vanduti, tonomate scl. Inclusiv CTP.Cateodata si intre prieteni mai apar disensiuni.
    De alfel ai fost un Lord cu doamna ministru. Esti ucenic in comparatie cu mine -la ziceri din popor. Reportoriu bogat. Bun, nu de scris prin gazete, forumuri, bloguri.
    Nu va lasati! Fi-ti atenti la jegosi fratilor si plesniti-i! Fi convins ca doare!

  16. @eltorque

    VC (adica Victor Ciutacu) se ancoreaza de o discutie privata in care CTP l-a prezentat fiului sau drept un jurnalist de clasa. Ar fi fost culmea ca CTP sa-l prezinte fiului sau, pe VC, drept un “cretinet”.
    Dar VC nu poate sa inteleaga ca politetea si ironia niciodata nu fac casa buna cu mârlania si golania.
    Daca asta e singura apreciere, in sensul bun, a lui CTP la adresa lui VC, inseamna ca CTP chiar are dreptate in ce-l priveste pe VC. Ma refer la ultimul articol al lui CTP nicidecum la “impaunarea” lui VC fata de fiul lui CTP.

  17. Urmaresc in fiecare zi “Vorbe Grele”,”Sinterza Zilei” si “In gura presei”,emisiuni foarte bune si foarte la obiect,dar cu o mica observatie.Astept ziua in care o sa luati in discutie si o sa va spuneti si parerea in legatura cu controversele legate de domnul Voiculescu.Cu aceiasi convingere cu care o faceti in legatura cu celelalte figuri politice.Pina atunci emisiunile dumneavoastra sunt incomplete.Si poate ne spuneti cate ceva si despre Partidul Conservator.Cum i-si aduce aminte de PSD doar cand vin alegerile.In rest numai de bine.

  18. lool!!!!!Victor, tu inteles ce a zis anca? N-am sesizat care-i firul logic, poate-s eu obosita.

  19. Apropo,trusturile Intact si Realitatea au pus de eliminarea lui Basescu?Baaiii,Zeului i-e frica bag seama,ai citit articolul din Gandul,Victore?

  20. Sp, iarasi aberezi. Ce legatura au retrocedarile? Romania are nevoie de imprumutul asta pentru ca ar fi ingrizitor daca nu ar face-o. Partea de venituri bugetare intr-un context de criza este sub semnul intrebarii. In acelasi timp imprumuturile pe termen scurt ajung la scadenta si proiectele nu vor putea fi refinantate. Imprumutul ii ajuta si pe datornicii privati doar prin existenta sa, crescand credibilitatea externa a Romaniei. Bnr are nevoie de rezerva si pentru a putea tine sub control Ron-ul, intodeauna a intervenit si ar fi foarte periculos sa nu o faca acum. Nu mai fiti paranoici.

  21. ciutacule, ai dat-o iar in bara. de tine am auzit doar de ceva timp, de cand cu emisiunile voastre “impartiale”. tupeul tau de rahova (e bun si el uneori) te face sa-i raspunzi ctp-ului. mai bine taci si inghite, o palma parinteasca e bine venita. cand ctp facea radografia societatii tu te intepai cu furculita. nu stiu ce fel de ziarist vrei sa pari, care-i linia pe care vrei sa o adopti dar pt. mine, cel putin, esti intr-o ceata deasa. nu te vezi.

  22. Domnule Ciutacu,eu va simpatizez de aceea va s criu.Consider normal ca unii colegi de breasla sa fie “uneasy” cu limbajul dumneavoastra pe blog, in cazul Elenei Udrea.Eu,personal, cred ca:”pedeapsa a fost pe masura crimei”,fiind indreptatit sa o puneti la punct pe “duduia”.Problema mea cu comportamentul dumneavoastra incepe ieri, la sinteza zilei.Pina la venirea dumneavoastra, “invitatii”reusisera sa consacre ideea ca natia romana este condusa de “imbecili”care nu au avut habar de criza, si care s-au trezit cu mina intinsa la FMI pentru un imprumut consistent.Tocmai se desbateau aspectele economice ale situatiei finaciare cind, dumneavoastra ati intrat cu “bocancii” si ati schimbat subiectul pe o tema “paranoida”, pentru dumneavoastra, povestea cu Tatulici si trustul lui Vintu.Hodoronctronc discutia,pina atunci captivanta pentru pubilic,s-a transformat intr-o “birfa”axata pe calitatea umana a dl.Tatulici, care presupun canu intereseaza pe nimeni.Deasemeni,consider cu totul nesemnificativ faptul ca “ei” va considera “number one”in trustul Voiculescu,idee care i-a displacut, in mod, vadit lui Gadea. Parerea mea este ca ati actionat enervat sub impuls de moment fara a avea prea multa consideratie pentru cele discutate in emisiune, anterior interventiei dumneavoastra.Pastrati-va cumpatul domnule Ciutacu,veti avea destui adversari si destule “batalii” mult mai importante decit “birfa” competitorilor!! Ultimul punct: nu mi-a placut atitudinea dumneavoastra vis a vis de Vintu,pe care il consider un “superinfractor” din aceiasi caregorie cu Mazare,Oprisan,Iacubov,Hrebenciuc etc.,chiar daca este mai inteligent decit acestia.
    Nu cumva “vanity” este viciul dumneavoastra??

  23. @Sorin M: eu am venit aseara, desi eram extrem de obosit, sa discut exact ceea ce ma intelesesem anterior cu Gadea. tocmai d-aia era si pregatit filmuletul respectiv. nu e problema mea ce au discutat ei inaintea sosirii mele. am fost invitat, sa vorbesc despre ceva, intr-o emisiune in care mai are anuntata si prezenta lui Stan. ceea ce am facut.

  24. Mai youtube nu e spam. E simbolul libertatii. Mircea Badea nu le sterge. Ce crezi ca am eu de castigat aratand un clip cu bill maher? L-am postat sa se distreze putin lumea. Nu-ti inteleg logica. Dar e blogul tau si treaba ta. Am inteles mesajul.

  25. Update

    Referitor la argumentele domnului Stan, desi nu sunt pro domnul Popescu, sunt insa contra folosirii filmuletului domnului Stan acum. Raspunsul la afirmatiile pertinente desi incomplete ale domnului Popescu facandu-se cu ajutorul unui fragment din “Sinteza Zilei” care nu vine sa contrazica argumentele domnului Popescu ci mai deraba vin sa ii altereze imaginea care oricum nu era nepatata.
    Pur si simplu nu inteleg utilitatea si nu apreciez profesionalismul folosirii filmuletului ca argument in aceasta problema.

  26. @Dan: sunt declaratiile aceluiasi domn referitoare la aceeasi doamna

  27. Vroiam si eu sa-mi zica Vali Stan sau Gadea la multi ani azi, dar ma multumesc si cu o urare de la Ciutacu!

  28. Ati intrerupt filmuletul in care Stan il face praf pe CTP tocmai in momentul in care spunea ca ar trebui ‘sa ramana neatinsa demnitatea respectului fata de femeie’. Cam alambicat, dar se intelege ce vrea sa spuna. Ei, tocmai la acest capitol ati ramas repetent.
    Eu inteleg ca blogul se preteaza si la alte formulari, mult mai abrupte, dar exista o limita pe care ati trecut-o cu voiosie.
    Nu-mi place Udrea, nu-s vreun sperios in fata cuvintelor mai tari.
    Cred ca asta s-a cam schimbat de la momentul in care CTP va aprecia: ati dat o dovada de marlanie in public.

  29. Domnule Ciutacu, acum ca a inceput iuresul, langa aia 2 nebuni mai primiti unu ? Nu sunt si nici nu as putea fi vreodata atat de bun ca voi in ale scrisului dar ma descurc cu altele, iar cand ii de dat in ei … fara sa-mi pese de urmari va ajut.

  30. ABIA ASTEPT SA-L VAD DISEARA PE BASELU LA MOISE GURAN, VORBA AIA, DACA SUFERA DE MOGULITA , CE CAUTA LA ANTENA 3? DAR POATE K VINE DOAR SA VB DESPRE ECONOMIE, CARE ECONOMIE, AR URLA BADEA, K DOAR VB DOAR LA BIZ BAZAR…BEST WISHES

  31. @ Domnul Ciutacu,

    Inteleg ce sunt si apreciez ce efect au insa nu inteleg de ce sunt folosite. Poate gresesc in exprimare scrisa sau poate gresesc in avant ideologic insa ambele pot fi cenzurate sau explicate mai amanuntit daca asa se doreste.

  32. L-a apucat grija de economie si vorbitul pe Basescu, discurs in parlament, da interviuri la tv, la radio, in ziare. Cu cata nerusinare face toate astea iar in ce priveste situatia din Italia s-a ascuns ca un las. In acest context CTP sta pe bloguri si barfeste in editorial.

  33. Singura scuza pe care o puteti invoca este doar calificarea dvs. de inginer: se stie doar din literatura ca Cei trei muschetari erau de fapt 4… De ce calcati in picioare acest principiu de baza?! Sa apara in poza (si cat mai repede va rog) si D’Artagnan (a se citi dl. Mihai Gadea)
    In rest toate cele bune si in conformitate cu vorba lui Mircea Badea………
    PS: aceasta mare scriitura e doar un pamflet de amator.

  34. mi-e sila de voi toti, jurnalistii lui peste…nu va mai suport, nu va mai citesc, sunteti straini de Romania reala.
    CTP, TRU, Ciutacu, Buscu, Cristoiu, Hurezeanu, Tolontan ar trebui sa va luati un concediu prelungit, pentru a va odihni creierul incins si a va sterge spumele de la gura. sunteti rusini pentru presa romaneasca!

  35. In raport de toate comentariile referitoare “jignirea unei femei”, vreau sa subliniez urmatoarele:
    In vara lui 2007 aflat la o emisiune a lui Turcesu pentru a comenta adveristatea lui base fata de presa, ctp-ul a povestit cum si-ar da un premiu pentru ca nu i-a dat replica in fata cand acesta a spus(la o alta emisiune): “Imi inchipui cum va comportati cu femeile”.
    “Trebuia sa-i spun sa o intrebe pe Elena Udrea care a fost la mine pe canapea”.
    Pai daca era barbat ii spunea lu’ base asta direct in fata, sau daca nu, n-o mai spunea deloc.
    Faptul ca i-a dat replica in lipsa, n-a sunat decat ca o marlanie lasa.
    Deontologie si profesionalism, ce sa mai vorbim!

  36. Ceea ce nu intelege nici CTP, nici altii, mai mult sau mai putin “deontologi, mai mult sau mai putin portocalii, este diferenta fundamentala intre un blog personal, si un articol/editorial publicat intr-un ziar.

    Postarile de pe un blog (inclusiv prima postare pe o anume tema ale proprietarului blogului) sunt, intr-un fel, ca discutiile libere dintre mai multe persoane, prieteni sau nu, la o un pahar de vin, in care se folosesc si cuvinte, expresii, etc.. cenzurabile de catre CNA la productiile mass-media. Ca si la restaurant, si intr-un blog respectivele discutii pot fi auzite si de altii (era sa zic alti consumatori, dar s-ar putea interpreta), care pot fi sau nu pot fi de acord cu ceea ce se spune.

    Am auzit, intr-un cadru semi-privat, si parerea unor oameni politici, fosti demnitari, referitor la EU, rostite tot intr-un mod extrem de nepoliticos (evident, intr-un cadru public n-ar spune asa ceva).

    Pe scurt:
    Era la o petrecere oraganizata, la sfarsit de an, la un restaurant, de catre o institutie, chiar in ziua ultimei sedinte a guvernului tariceanu, cand se stia deja structura si componenta noului guvern.
    Cinava de la masa a opinat, in gluma, cum ca numirea EU ca ministru al turismului este foarte buna, pentru ca, in lipsa de autostrazi (despre care un fost ministru al transporturilor decreta ca nu sunt utile tarii), singura sansa a turismului din Ro este turismul sexual, la care am putea concura Tailanda, si, in acest context, EU va fi un ministru priceput.
    Replica demnitarului respectiv, distins profesor universitar: -” Apai draga domnule X, aicea n-ai dreptate. Cat o fi EU de curva, tat nu se poate f..e cu toti turistii straini.”

    Victor e printre putinii care au spus “regele e gol”, desi aproape toti vedem lucrul asta. Sunt aproape convins ca CTP gandeste cam la fel despre respectiva, si, in particular, nu-si reprima cuvintele.

  37. Va felicit pentru ceea ce faceti. Chiar daca unii destepti va fac cretinet, sunt sigura ca nu veti abandona niciodata corabia. Multumesc ca ma faceti constienta de existenta diferitelor gunoaie…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.