Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

Fostul meu sef, fostul presedinte al Clubului Roman de Presa (CRP), fostul redactor sef/director al ziarelor Adevarul si Gandul imi face onoarea nesperata a unei recenzii pline de talent la marfa cu Udrea. Redau, pentru placerea lecturii unui text profund, exclusiv pasajul care ma priveste direct.

“Un cretinet, altfel jurnalist cu funcţie, sloboade pe blog un puhoi de vulgarităţi noroioase, înjurături, insulte, obscenităţi, între care cele mai puţin fetide sunt fă! şi hai sictir!, la adresa ministrului Turismului, Elena Udrea. Nu e nici o umbră de pamflet, de talent, de estetică a urâtului acolo, e doar revărsarea de sine a unui caracter josnic, care se consideră „curajos“, „verde-n faţă“, campion la „i-a zis-o!“ Tragedia e că îl consideră şi alţii, prea destui.”

Omul care a introdus in premiera cuvantul filosofico-abisal MUIE in editorialistica de top din Romania e revoltat ca ar putea fi considerat pe nedrept coleg cu mine si-i dreptul lui sa se simta cum considera potrivit. La fel cum e dreptul meu sa ma intreb daca – din momentul in care m-a prezentat fiului sau drept “unul dintre cei mai mari jurnalisti in viata” si pana astazi – mi-a pierit mie iscusinta scrisului sau i-au crescut lui exponential criteriile.

Dat fiind ca, probabil, doar istoria presei ne va scoate din aceasta dilema, eu raman acelasi admirator al calitatii scriiturii lui Cristian Tudor Popescu, dar ma intorc, dupa scurtul intermezzo intelectual, printre tonomatele mele din imaginea de mai sus. Oameni nu atat de daruiti de Dumnezeu cu inspiratie, dar care nu se retrag de pe post motivand implicarea politica a patronului ca sa aiba unde se-ntoarce pe mai multi bani in sezonul viitor. Si care, poate tocmai de asta, n-au cateva sute de mii de euro cash deoparte ca sa puna bazele unui nou cotidian.

Un actual cretinet lipsit de talent

UPDATE: Cotidianul preia micul nostru iureş, face o agregare şi scoate un subiect mişto. Cel mai mult îmi place că trei ziare foarte serioase se bat cu un blog, fac trafic pe spinarea acestuia, gravitează în jurul lui şi/sau se-njură cu el. Care blog, întâmplător, e al meu. Asta se termină cu q.e.d., domnu’ inginer Cristi Popescu 🙂

Deci cine este cel care mă acuză pe mine că mă refer necuviincios la o doamnă?

UPDATE FINAL: I-am ţinut şi azi pe trafic pe micuţi. Aştept nerăbdător simbria.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

210 thoughts on “Cretinet fără talent în orezăria cu actuali

  1. El, poate de la altitudinea deontologica de unde ne priveste pe toti, poate din cauza aerului rarefiat, nu percepe un principiu aplicat cu succes in homeopatie de ex: cele asemanatoare cu asemanator se trateaza. Ei sunt genul de oameni care nu au auzit de OTV sau daca au auzit se declara indignati si le vine sa vomite. Genul de om care a blocat efectiv TV-ul pe Tvr Cultural si dupa care au aruncat telecomanda in Damnovita.
    Ei sunt genul de om care atunci cand vad un tigan cu un cutit pe strada, i-l inlocuieste cu o biblie si ii povesteste despre Iisus.

  2. Ei, are şi el, săracul, o problemă – s-a obişnuit să fie jurnalistul nr.1, iar acum se trezeşte că nu mai este nr.1, ba mai rău, nu mai este nici citit şi vrea să fie măcar citat.

  3. Din pacate pentru sclipirile sale de condei, ctp-ul nu va intelege niciodata nimic din viata reala. Traieste intr-o naivitate autoimpusa, care cu timpul i s-a cam lipit de creier.
    Pai faptul ca tu ai sters pe jos cu “bagaboanta” m-a uns pe suflet. Asa merita. In schimb apropierea titulaturii de ministru de numele aleia,care apare in textul ctp-ului,ma insulta de moarte. Asta nu-l indigneaza pe ctp? Odihneasca-se in pace in lumea lui imaginara!
    Poza e totala. Si mai e loc in spate destul.Vin si eu. Sunt disciplinat ,nu cer leafa, nu vorbesc in plus, nu-mi miros picioarele,am si cutie de vioara de la fie-mea. Ma primiti?

  4. Cei trei care ati speriat vestul…si pe marele admirator al lui Obama si al obama-maniei!Adevart socialist, cu bani in buzunar si cu o moralitate impecabila!Dar ce face el pentru trezirea constiintei publice?
    Altfel corect : scrie bine.

  5. Si mie imi place CTP, fara insa a da copy/paste la toate ideile si la toata demagogia lui.
    Pentru unii este frustrant sa constate ca exista colegi mai tineri care evolueaza si au cititori inteligenti si comentatori idem. JIJIJI

  6. Eu zic deontologii sa ramana cu deontologii si cretinetii cu cretinetii. Nu cred totusi ca CTP e asa de naiv cum vrea sa para. 🙂

  7. Cred ca omul,pe care il respect,e pur si simplu depasit de realitate.El fiind de moda veche nu se poate detasa de anumite principii si deontologie profesionala.Sunt bune si astea daca ai cu cine.Da ca se arunca pe geam niste bani,multi,pe timp de criza,cu ministeru asta infiintat ca sa fie si Nuti ministru,asta nu mai vede si nu-l mai deranjeaza pe domnul deontolog.

  8. Pai nu vede realitatea.Elena Udrea ministrul turismului….halal ministru.In afara sa mearga pe la chefuri alceva nu stie…

  9. CTP-ul e ok !
    Da stii cum e…daca sefu’ zice injura’l tu , ca aia nici nu poate si nici n’o duce capu’,ca d’aia e ministresa,si uite banutu’ asta…aaa e de’ajuns ?
    C-am putin , ce cocosu’ meu !
    Bine, hai i-ai si p’astia , ca sa supara Nutzy daca nu-i zicem nimic lu’ Ciutacu !
    Ce, acu’ crezi ca CTP-ul o fi vre’o virgina ?
    O fi simtit si el ca vine criza si banii oricum n-au miros.
    Asta-i TRU(e)-ul adevarat.
    Toate cele bune!

  10. CTP trateaza uneori paradoxal si ilogic subiecte care sunt destul de clare. Alteori reactioneaza disproportionat la topicurile zilei. Marturisesc ca nu inteleg cum functioneaza circuitele lui, desi ma pricep destul de bine la oameni.
    M-am convins ca nu e un guru atunci cand s-a bagat pe jumatate in executia mediatica a lui Orban, cu ocazia accidentului. (Hai sa ma laud: pe mine Turcescu nu m-ar putea atrage niciodata in ceva, indiferent in ce).

    CTP crede ca obtinerea unor concluzii total diferite de ale altor analisti/ziaristi se datoreaza eruditiei lui. Nu-si da seama ca un volum mare de cunostinte il poate impiedica foarte bine in intelegerea unor situatii simple. Cred ca in “Patul lui Procust” incerca un intelectual sa analizeze o curva – scuze daca ma insel.

    Alt aspect pe care nu il intelege CTP e necesitatea raspunsului proportional la atacuri sau provocari. Am observat ca Victor Ciutacu are o precizie de calculator in privinta intensitatii replicii. Asta dovedeste o raportare foarte precisa la realitate.

  11. ei, ce zici nene ciutacule,nu cumva (prin absurd, bineinteles…)exista undeva acolo o faramita de posibilitate ca sa fii un picut prea “vocal” si chiar partinitor ca sa nu mai zic subiectiv ? un picut acolo…
    p.s. ieri le interziceai unor forumisti sa se “injure” intre ei pe blog-ul tau – pai fata de ce spui si scrii tu aia-si dadeau ghiocei !

  12. Sa nu uite ca a contribuit cu varf si indesat la venirea lui Base in viata romanilor ca presedinte, atunci cand la confruntarea dintre cei doi candidati Base respectiv Nastase CTP i-a pus numai bete in roate lui Nastase. Mai ales chestia cu vanatoarea… a pus gazul care lipsea. Nu se uita asta asa usor mai ales acum dupa aproape 5 ani in fruntea tarii in care ne-a bagat in toate kkt-urile atat intern cat si international.

  13. deh, arogantule, cetepeu, mereu surprinzător,scrie adînc şi dintr-un, nu-i aşa, motiv sau altul coboară-n derizoriul bloagelor talentu-i olimpian ca să repereze onoarea mărfii udrea validînd-o în acest mare fel 😛 întortocheate-s canalele de comunicare ale lanţului slăbiciunilor :)))

  14. Domnul CTP trebuie sa inteleaga ca jurnalismul nu se face doar intr-un singur mod, mai sunt si alti oameni, destul de inteligenti care stiu/pot sa-si atraga cititorii intr-un fel personal si sa-i faca sa inteleaga viata politica/mondena fara a fii de acord cu nuantele ei in totalitate!
    Mie sincer imi place CTP, insa mi se pare ca uneori seamana ca acei jurnalisti sau poeti din timpul comunismului, care satirizau conducerea sub spectrul fricii…retinerii…!
    Eu nu spun ca atunci nu era ceva normal sa faci ceva de genu’, insa dansul face acelasi lucru acum, fara a fi constrans de vreun eveniment/persoana din exterior(din cate stiu eu).

  15. Io am o singura nedumerire.in poza asta tu care esti Victore,Banderas?P.S.ma simt profund jignit cand mi se spune ca Ciutacu imi scrie mie comenturile.haidade d-le C.T.P. ca eu nu folosesc autoapelativul d-voastra plin de “substantza” sunt un om civilizat contrar a ceea ce spuneti despre “ciutaci” chiar atat de lipsiti de “substantza cenusie” ne credeti pe toti.si d-vostra mi-ati dat impresia de cand va stiu de plimbat in “barcutze” ca astazi una ziceati la o anumita situatie si maine de ma uitam la televizor va vedeam pronuntandu-va intr-o alta cauza cu totul altfel decat princiipile care ziceati ca va guverneaza.Un “ciutac” prost si care refuza sa creada ca Romania asta trebuie condusa de niste oameni cu IQ undeva pe la partea de jos a societatii va trimite salutari respectuoase d-le C.T.P.

  16. Oare de ce simt jurnalistii nevoia sa se balacareasca unii pe altii cand cotidianul le ofera atata spatiu de rafuiala?

  17. Ooooo nu!!!
    CTP-ul este cel mai elegant si mai rafinat jurnalist care paseste pe pamantul Romaniei, cu o singura carenta: incrancenarea de care da dovada in anumite situatii, inmagazineaza cel putin tot atatea “vulgaritati noroiaose” cam cate a monitorizat el in blogul lui Ciutacu! Cu o singura diferenta: El le macina printre dintii inclestati! Fara sa-l cunosc personal am convingerea ca domnul CTP in stare naturala si infuriat la culme, are un talent desavarsit de a injura “ca la usa cortului”… Asta nu inseamna ca nu ramane unul dintre titatinii jurnalismului romanesc.

  18. P.S. Foarte bine plasata aluzia la cele cateva sute de mii de ieruo puse deoparte!…

  19. Dom’le, ce fler are CTP-ul ãsta, cum te-a ghicit… … … Musai sã se-ntâmple ceva!

    Cum nu si-a dat el seama cã Bogdan Chireac
    avea afacerile pe care le avea…
    Cum nu si-a dat el seama de cum amushineazã guzganul rozaliu…

    Dar pe tine, a treia încercare, te-a ghicit. Sau nu. Cupa Davis, bat-o vina!

    “Mare om, mare caracter!”

  20. EXTRAORDINAR
    Ciutacule da-te-n fapt;de ce nu spui nimic de vizita din Creta impreuna cu Voiculescu,Patriciu,Vantu si ca ati stat in piscina cu jacuzzi si ii consiliai,iar Hurezeanu,Tatulici si Turcescu va serveau racoritoare,iar Cretuleasca,Sincai si Zeicescu va;-0.Aseara ai fost al dracu si nu ti-ai dat silinta.Daca tot i-ai consiliat macar s-au simtit de-o shaorma la tonomat?
    PS:Circula zvonul ca ,,Don Danel Moral de la ADN “iti pregateste niste analize prin vara,cica nu ai limba catifelata la Zeus.

  21. Ce l-a deranjat pe CTP, limbajul vulgar sau faptul că acele cuvinte o vizau pe madam Udrea? Poate fi madam Udrea “material didactic” pentru o lecţie de etică şi estetică a limbajului? Auzi, pamflet, Madam Udrea şi abordarea pamfletară… Să fim serioşi, un astfel de subiect ar compromite pamfletarul. Aşa că CTP-ul ar trebui să aprecieze efortul tău, Victore, pentru că nu cred că ţi-a fost atât de uşor să-şi adaptezi limbajul la personaj, nu? În plus, meriţi chiar felicitări. Felicitări sincere, pentru că n-ai folosit cuvântul “muie”, dând dovadă, în felul acesta, de respectul ce trebuie să-l purtăm, nu-i aşa, primului gazetar al ţării…

  22. Ei, Victore, nu te mai alinta, ca te-a facut lipsit de talent doar acolo, la materialul cu Udrea, nu în general şi nici măcar actual. Doar punctual.
    Plus ca sunteţi prea puţini ziarişti de valoare ca să vă certaţi între voi :))

  23. Domnule Ciutacu, asa cum i-am scris si d-lui Cristian Tudor Popescu, pe site-ul ,,Gandul”-ului ceea ce ati facut dumneavoastra pe blogul personal, nu a avut pretentia sa se cheme jurnalim. A fost un strigat izvorat din ura provocata de curvele si imbecilii care ne conduc, o replica binemeritata pentru o ,, o doamna in capot” cum bine o caracteriza Tariceanu. Imi pare rau ca CTP nu intelege (sau se face ca nu intelege) diferenta dintre blog si ziar. Pe de alta parte, Elena Udrea stand pe canapeaua domnului Popescu a capatat si respectul domniei sale.

  24. Subscriu la comentariul Luciei Verona. In totalitate. N-ar mai fi altceva de spus.

  25. @everybody: nu am nimic de impartit cu CTP; nici macar cititorii.
    @@ghita: te rog, controleaza-ti limbajul. daca voiam sa-l jignesc, reuseam singur.
    @romi: sunt extrem de vocal si foarte subiectiv. my blog, my rules.
    @Buciuman: domnul Stan nu pare afectat, ci dimpotriva.

  26. Domnule Ciutacu asocierea cu cei doi nu te avantajeaza.Esti mult mai bun ca ei.A inceput sa deranjeze faptul ca cei doi se erijeaza in atoate cunoscatori,detinatori ai adevarului absolut.Emisiunea ta si a lui Gidea este jos palaria cind participa si Bogdan Teodorescu,Radu Tudor,Voinea. Aseara Valerian Stan a fost de-a dreptul exasperant.Nu a lasat pe nimeni sa vorbeasca si incerca in mod jalnic sa se dovedeasca specialist in probleme bancare. In rest toate cele bune.Nu te lasa Victore chiar daca mai primesti si bobirnace din cind in cind de la cine nu te asteptai.

  27. Victore,tata,iti scriu acum din postura de telespectator,nu sunt fan al vreunui realizator in mod special,in functie de subiect ramane telecomanda blocata,atitudinea cu care este perceput un subiect sau altu ma fascineaza.
    Blogurile in general,sunt ca o rabufnire intr-un cadru restrans,gen “cu prieteni la o bere”,in care poti spune “ce buna de p…e aia sau “bai nene, ala chiar are tupeu”…cert ca CTP are dreptatea lui,daca ma gandesc la replica Utecistului(sau in emisiunea lui)-Antenele intra intr-un troc electoral…pan a la urma stii ce cred ca e nasol…Antenele au ramas singurele pe post de OPOZITIE in tara asta !

  28. de vere, lasa-i, asta este la noi. nu trebuie sa te oftici, ca nu rezolvi nimic. tare insa poza lucrata, dar l-ati lasat pe nea stan prea mic si cu bagaj mare. 🙂

  29. Un lucru nu inteleg. E clar ca ctp a facut fault dur la tine, de ce ii bagi si pe mircea badea si pe stan pe coperta?
    in alta ordine de idei, nu cred ca e cazul sa pui la inima. poate e totusi de luat in calcul ca fum fara foc nu iese, deci s’ar putea sa fie ceva de invatat din ce zice ctp’ul indiferent cum ar fi el.
    sunt sigur ca majoritatea cititorilor tai au considerat exagerata si oarecum nepotrivita forma in care ai abordat’o pe madam udrea. ctp’ul se pare ca e in acea majoritate
    iar handicapatii care fac bataturi pe forumuri pupandu’l pe basel au primit un mare si meritat sut in coae. dar neavand coae, evident ca nu o sa simta nimic .
    in rest toate bune si succes.

  30. ok, understood. nu uita totusi ca foarte multi te considera formator de opinie (si comportament as mai zice eu…)

  31. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Mie mi-a placut si imi place CTP,excluzand iesirile pe care le are uneori.Poate ca are dreptate cel care spune ca nu mai e nr.1 al presei;asa se intampla in orice activitate la un moment dat.Problema e sa nu te oftici si sa mori de invidie atunci si sa-i balacaresti pe altii mai buni;orice om poate fi inlocuit de altcineva,de altul mai bun,asta e.
    Dar de ce va spune ca acel comentariu asupra Elenei Udrea e plin de vulgaritati noroioase,injurii,etc.-dar nu se gandeste ca ea merita asa ceva?!
    Acum stau si ma intreb,de unde a inventat cuvintele “cretinet”,”gurnalist”,etc.pe care le foloseste in articol?!D-le Ciutacu,suntem si noi ingineri-am invatat ,oare, noi aceste cuvinte in facultate?!Sau au fost “predate”la facultate de aeronave si nu stiu,desi dumnealui a facut facultatea in aceeasi perioada cu mine.
    O sa caut in DEX sau in dictionarul de neologisme,poate sunt eu in afara stiintei acum…

    Va doresc o zi buna!
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

    ,in domeniul ate cum

  32. @romi: n-am veleitati de model sau idol in viata, asta-i felia lu’ CTP

  33. Dle. Ciutacu, incurcati borcanele: sunt sute de exemple de jurnalisti prosti in presa din Romania, dar nu s-a referit la ei. Eu cred ca v-a luat la tinta pentru ca avea oarecare asteptari de la redactorul-sef al JN.

    Faptul ca sunteti talentat nu contesta nimeni. Probabil de aia va injura multi aici pe blog sau pe site la Jurnalul si tot probabil de aia v-a caracterizat CTP “unul dintre cei mai mari jurnalisti”. Dar atunci cand il lasati deoparte pentru demersuri de tipul scrisorii catre Udrea, cred ca multi sunt dezamagiti, mai ales daca nici nu recunoasteti ca a va adresa unei femei cu “fa” e subuman. Nu mai vorbesc de injuraturi…

    In fine, fiecare face ce vrea cu talentul si cu timpul sau. Misto e ca acum nu puteti sa spuneti despre CTP ca va insulta pentru ca e portocaliu, asa cum faceti pe forum cu cei care va critica.

  34. @Libetarian: si eu am avut alte asteptari de la redactorul sef al Adevarului din 2001, deci suntem chit. nu-i portocaliu, doar oportunist.

  35. Il respekt pe CTP, da’ nu pot sa fiu de akord ku el. A ajuns sa ne supere mai tare vorba dekat fapta? K, ne supara cuvantul “kurva”. Da’ preacurvia in sine? Asta nu deranjeaza pe nimeni? Ne supara la ureki, atunci knd auzim “Porcule”? Da’ porkariile pe kare le vedem zi de zi, aud? astea nu ne supara? Sunt konvins k nu folosim la intensitatea maxima, toate aceste “epitete” adresate spurkaciunilor care ne fak viatza imposibila, gen fufa asta vopsita, kurva de profesie shi mare amatoare de lux nemeritat. Ar trebui un “tonomat” kare sa le urle in ureki, 24 de ore din 24, “bah hotzilor, bah kriminalilor, bah kurvelor, opritzi-va”.

  36. Victore, o chestie auzita la o cana cu ceai! Se pare ca guvernul francez le-a dat niste facilitati hypermarket-urilor de sorginte franceza (Cora, Carrefour, Auchan) cu conditia sa vanda in toata Uniunea produse fabricate in Franta. Drept urmare (ce am auzit eu), o firma din Romania care le furniza fetze de masa, de perna, batiste si alte chestii, a ramas fara contract…
    Eu zic ca e o chestie de investigat si daca e adevarata, avem o problema MARE.
    Scuze pentru faptul ca-ti scriu aici, dar am impresia ca asa ajunge cel mai repede la tine.
    Bafta si f…-i pe habsburgi!

  37. observ ca si in presa a devenit argument suprem “si tu la fel”. asta dupa ce ieri silvian ionescu explica faptul ca nu e nici o problema cu conflictul lui de interese atata timp cat si altii au facut asta.

    grozav transfer de standarde

  38. Bai Nene,

    Din cauza galanteriei lui CTP si a altora fatza de diverse pitzipoance au ajuns personaje ca Nutzi sa conduca ministere… Daca e panarama zi-i frate pe nume, nu o indulci din condei ca nu intelege! S-a dus vremea cavalerismelor in trening sergio tacchini!

  39. fotografia nu vrea sa aminteasca de cei trei care au speriat vestul, ci de altii… o idee grozava!

  40. Madam Udrea poate fii laudata din cap pana in picioare, ba chiar si intre picioare, in veci nu v-a avea stofa de ministru! Singura functie ce i se potriveste e dama de companie a lui basinosu!
    Imi place enorm de mult poza! E super! Cei trei muschetari impotriva dictaturii basesciene!
    Va rog insistent sa munciti cu toata stiinta voastra la o campanie impotriva lui base marinarul, udrea turista, berceanu sofer, videanu bordura, ei sunt parazitii societatii!!!

  41. 1. Are dreptate. Ar fi minunat sa putem acorda si admite unui om posibilitatea de a arata cu degetul o jignire, o lipsa de “eleganta” chiar daca el, la randul lui, la un moment dat, a facut acelasi lucru. Chiar si tu – cine stie, poate vei fi vreodata scarbit de vreo flegma aruncata pe fata unei femei si vei arata cu degetul.
    2. Daca ai fi putut actiona ca mai sus, ai fi acceptat mai evident reprosul si apelul la eleganta si nu ai fi ascuns aceasta acceptare cu ironii ieftine gen “recenzie plina de talent” sau “mi-a pierit mie iscusinta”.
    3. Recunoaste si preia ideea, mesajul (daca ii accepti valoarea)si ignora mesagerul. Ai fi fost mult mai castigat (ca persoana, nu ca si accesari) daca erai elegant si recunosteai ca ai exagerat flegmand in fata o femeie (ca o cheama Lenuta U sau Lenuta B sau oricum, tot femeie ramane).
    4. Mea culpa: sunt tot un cretinet care s-a bucurat si a gandit “i-a zis-o!” cand ti-am citit “marfa cu Udrea”. Dar CTP are dreptate: e totusi o femeie si ar fi fost mult mai “curat” dpdv intelectual sa citesc un pamflet de bun gust, o intepatura desteapta la adresa femeii mnistru decat toate injuraturile pe care, sa fim seriosi, orice prost le poate scrie.

  42. “La fel cum e dreptul meu sa ma intreb daca – din momentul in care m-a prezentat fiului sau drept “unul dintre cei mai mari jurnalisti in viata” si pana astazi – mi-a pierit mie iscusinta scrisului sau i-au crescut lui exponential criteriile.” exemplul clar ca nu ai priceput nimic si nu stii decat sa improsti cu noroi.

  43. @victor: daca e sa extrapolam, unirea urziceni ataca dur pe dinamo!!! oricum, articolul la adresa lui udrea e chiar dur, poti sa fi sigur ca doamna te-a trecut pe lista scurta cu “prieteni”…

  44. Inca ceva, totusi: sa nu crezi ca nu sunt de acord cu esenta zicerilor tale stralucite la adresa mamadei Udrea, dar injurand in halul ala nu faci decat sa te cobori la nivelul ei. Cred ca te-ar injura si ea, dar are gura plina… Si, oricum, e linistita: isi da seama ca nici tu nu faci prea multe parale, deci n-are a se teme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.