Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Conştiinţele publice sunt în vacanţă

Conştiinţele publice sunt în vacanţă

Fiindcă Monicăi Macovei îi pute diagnosticul pus lui Adrian Năstase (mai există foruri profesionale ale medicilor?) şi trepidează orgasmic la gândul că l-ar putea vedea legat, doctorul Şerban Brădişteanu (împreună cu trei poliţişti) e ridicat de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului. Asta e starea politică de fapt a României de azi. Procuratura şi serviciile, care controlează CSM şi au ajuns la tupeul de a trage lumea la răspundere că gândeşte şi vorbeşte liber, sunt în continuare ale lui Traian Băsescu. Iar Victor Ponta (frăgezit bine cu plagiatul) şi Crin Antonescu, deşi ipotetic stau călare pe administraţia centrală, încep să se lămurească asupra puterii pe care, de fapt, (n-)o au. Interesant e că, în timp ce statul poliţienesc le saltă oamenii de pe stradă, useliştii negociază cu sârg şi aplicaţie sinecurile din TVR. Probabil că e nevoie de-o reflectare profesionist-deontologică a arestărilor membrilor coaliţiei de guvernământ.

P.S. Când eroul popular Raed Arafat a fost terfelit live de Traian Băsescu, înaltele caractere au umplut studiourile tv şi Piaţa Universităţii. Acu-i vacanţă de conştiinţe.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

113 thoughts on “Conştiinţele publice sunt în vacanţă

  1. Unde mama dracului o fi Astarastoae acum? trebuia sa se duca peste aia de la dna si sa-i ia pe sus..bomboana de pe coliva va fi arestarea lui Bradisteanu pt favorizarea infractorului..

  2. Scuze, inca ceva:
    Este OK sa ne dam cu parerea despre cat de injusta a fost sentinta impotriva lui Nastase, dar nu putem sa ne dam cu parerea in privinta diagnosticului.
    Vreau sa cred ca peste 8 ani, cand va veni decontul pentru Base si gasca, voi scrie tot la fel.
    Pornirea mea impotriva lui Nastase nu inseamna ca nu-i recunosc meritele ca prim-ministru ci ca-l condamn pentru ca a furat. Acum ceva timp am avut o menajera care era extrem eficienta si facea munca de calitate. Din pacate a furat de la niste vecini (la care presta aceeasi munca). Am dat-o afara imediat dar sentimentul de furie ca cineva care este atat de bun la ce face, caruia ii incredintez casa mea este in stare sa ma fure a predominat in fata calitatii muncii ei. La fel si cu Nastase: degeaba a fost prim-ministru bun daca a furat.

  3. Victor, scuză-mă pentru încă o intervenţie, dar cred că TVR trebuie “deportocalizată” cât mai repede, în vederea referendumului după demitere. Nu am urmărit aproape deloc ce se întâmplă acolo, mai mult ce ai scris pe blog, dar în luna aceea TVR nu trebuie să le “aparţină” nemernicilor care nu au nicio limită. Băsescu e-n stare să se ducă să plângă zilnic în prime time!

  4. @kovesi, morar, pacat de tineretea voastra, ca ati actionat la comanda!
    si o spune unul care nu-l suporta pe Nastase pt. aroganta lui!nu poti judeca un om fiindca a fost arogant!sau ca nu ati/am vrut sa-i numaram ouale…
    cica, justitia a aratat ca nimeni nu e mai presus de lege!basescu e nimmeni?

  5. Victore, le-a luat ceva pana sa te intepe si pe tine cu CNA-ul. E prima amenda pentru Vorbe Grele, nu?

  6. Da eu zic sa iesim in strada ca in sfarsit cineva vrea sa faca lumina in cazul asta in care suntem imposcati cu kkt din toate directiile de cateva zile. E la mintea cocosului ca ala nu s-a impuscat in gat si acum se va dovedi. Sa vedem ce o sa mai zica televiziunile care l-au pupat in fund pe Nastase dupa asta. Oricum o sa puteti zice ce vreti voi fiindca lumea e proasta si o sa va creada. Sper ca Basescu e fericit acum…

  7. Ultima gaselnita a scarbelor de la CNA AMENDA RECORD PENTRU ANTENA 3, si in mod special pt emisiunea lui Victor de la palatul victoria-invitat Victor Ponta, vezi doamne ca a facut lobby pt usl inainte de alegeri.Domne javrele astea nu mai au limita, dar vb lui Gadea dar basescu, care in ziua alegerilor a iesit la hipermarket si a invitat jurnalistii la cafea?Sunt curioasa daca vine cineva la universitate azi?

  8. Pentru toţi băsiştii care s-au îndoit de existenţa tentativei de sinucidere: pe prietena voastră Kovesi, care a confirmat tentativa, o credeţi? Ea cică are o problemă cu diagnosticul. Aha! Deci nu şi-au permis javrele portocalii să nege ce văzuseră atâtea persoane, dar o ard acum cu gravitatea diagnosticului. Şi l-au ales pe cardiolog, de proşti ce sunt. Nu mă pricep, dar s-ar putea să fi ales prost “terenul” legat de inimă şi aparatul vascular. Mai ales că Adrian Năstase nu e tocmai un tinerel. Dar aşa se întâmplă când faci şcoala la fără frecvenţă sau la particulară. 👿

  9. Si uite asa cel mai bun prim ministru al romaniei este calcat in picioare de cel mai prost presedinte al romaniei. Minerii virtuali portocalii dau cu rangile in bietul om cazut.

  10. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Ceea ce se intampla in tara asta e incredibil,incredibil!

    Am ramas perplexa cand am auzit si de amenda primita de Antena 3 pentru emisiunea Vorbe grele, cu dl premier Ponta.
    Cred ca nu mai avem voie nici sa respiram…

    Fiti mereu demn asa cum ati fost si sunteti .

    O veni o zi cand vor dispare javrele astea care se cred Dumnezei.

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  11. Electoratul pdl si al lui basescu a fost tot timpul alcatuit din oamenii saraci care au ura pe bogati. Cantatul de manele al lui guta pentru basescu in campania electorala sau justitia televizata intra in acelasi scenariu. Acest electorat a fost rupt in ultmii 8 ani de la PSD. Acum are loc lupta pentru recastigarea lui. Ma indoiesc ca vor reusi. Jocurile s-au facut la locale.

  12. Nu am caderea sa dau verdicte in telenovela Adrian Nastase.Simt insa fiori reci pe sira spinarii cand vad ca reinvie practici pe carele doream (credeam) de mult apuse.Ma re fer aici la ,,saltarea” de catre DNA a doctorului Bradisteanu ,sub acuzatia de ,,favorizarea infractorului “. Cine e infractorul ,stim .Nu vad unde e favorizarea ,Mie mi se pare o asemanare izbitoare intre aceata actiune si cele din perioada lui Dej si Ceausescu.Pe atunci era o infractiune sa faci parte din elita si,daca mai aveai si o culoare politica,diferita decat cea a PCR,respirai la bulau .Am inteles, printre altele,ca reputatul doctor are vina de a fi fost PSD-ist….Si mai e si o elita a medicinii….Dovediti-ne ca Dr.Bradistenu a favorizat infractorul si atunci cred in justetea actiunilor DNA.Am mai spus,probele domnilor,probele…sau ce sa ne mai incurcam in ele
    Nu pot uita cuvintele :”Adriane nici nu stii,cat de mic incepi sa fii”…Spuse de dl Basescu

  13. Nu ma mai mira nimic…la noi de ani de zile sunt contestate concedii medicale, bilete de internari in spital, operatii etc., de o doctora de la hangar, care in timpul liber isi permite sa conteste documente medicale, semnate si parafate de medici chirurgi, specialisti. Nu conteaza ca are si plangeri penale, procese pierdute, e in functie in continuare si isi permite sa puna politia sa ii cheme pe medici pt. declaratii. Daca vrei detali…oricand.
    Referitor la cazul actual, era de asteptat sa urmeze numai mizerii si abuzuri, cat timp USL a uitat pt. ce a fost votat: anastase la puscarie pt. vot in parlament, contracte de la mediu si turism luate la puricat, plangeri si urmariri penale pt fonduri UE disparute, dosarul apostu finalizat, cu tot cu boc, ridzi, berceaanu cu autostrazile de 2 lei si 2 m., mai nou, coloneii si nu in ultimul rand suspendarea lui base. Pana nu vor intelege ca altfel nu se poate…vom avea parte de paine si circ, de procese, audieri si dosare…ca doar nu suntem bercea sa ne ocupam de procurori…

  14. @bigradu

    Am sustinut in ultimul comentariu si repet aici: daca, sub presiunea unui proces, ati fi nevoit sa probati sau sa suportati consecintele afirmatiilor dumneavoastra, cum ar fi acuzatia de furt si cea de faptuitor infractiuni, cum v-ati descurca?
    Nu uitati, Basescu cu intreagul aparat de justitie la picioare nu a fost capabil sa il condamne pentru un singur furt dovedit, concret, ma intreb cum ati reusi dumneavoastra. Si ma mai intreb: pe unde ati scoate camasa daca nu veti reusi sa probati acuzatiile? Am auzit ca pentru calomnie se pot cere daune morale consistente, dar sa nu uitam ca pentru acelasi motiv se poate deschide un proces penal.
    Pana una-alta, hotul neprins e negustor cinstit. Iar a aresta si judeca o persoana doar in baza reputatiei sale de hot, nu si pe baza probelor, indiferent cat de mult ne-ar displace situatia, este absolut abuziv si ilegal.

  15. Chestiunea este ca, daca in iarna si chiar si acum una-doua luni toata lumea credea ca stie cum se va sfarsit acest an electoral, “in lumina noilor evenimente” lucrurile au incetat sa fie la fel de clare… Coroborand acest lucru cu criza economica in amplificare (=malai mai putin in media, ca peste tot), constiintele astea vii si sculate (si, totusi, nu indeajuns de treze) stau in expectativa, ba chiar inclina sa se schimbe…

    Cu astfel de constiinte critice, dar de mai mica anvergura (domiciliate in fosta-mi scara de bloc) m-am reintalnit ieri. Toti flacaiandri si do’nsoare intre 65 si 80 de ani. Barbati si dame sexy, toti unu’si unu’. Avand timp liber berechet, discutau de sarmanu Nastase, şi de şi mai celebra-i rana. Si am vazut uimit cum insiruirea asta de evenimente homerice de saptamana trecuta a realizat ce n-au putut sa faca 22 de ani de lupta acerba a tot soiul de politicieni şi politruci: au zdruncinat increderea in liderii locali şi nationali ai PSD. Culmea, proaspat probata, prin scorul de peste 60% din voturile al candidatului local si traditional al PSD la primarie.

    De data asta pierzania PSD-ului de la Nastase i se trage. Mai intai verdictul. “Cum, mai Vasile, sa aiba o baba amarata (=matusa Tamara) bani sa stranga atatea miliarde? Din pensie? Ce, noi nu suntem pensionari?!. Abia mi-am incropit cate ceva de moarte…”. “Toti is hoti, nea Costica. Toti fura.” “Uite, nesimtitul de Nastase, şi-a facut ditamai blocul. Ii aproape cat al nostru (P+4), şi sta numa’el cu nevasta şi doi baieti”. “Oare cum s-o descurca iarna cu intretinerea?!…” “Ne ia de prosti. Lasa ca stiu eu, ca am fost in razboi. (N-a fost, ca are vreo 80-82 de ani, dar nimeni nu indrazneste sa il contrazica). Cu un pistol de-acela isi facea capul tandari. Numai creier pe toti peretii…”. Unul singur astepta in expectativa: “Oare ce-o crede dl Iliescu, saracu’?…”

    Lupte politice intre vecini se duceau, zilnic aproape, si mai inainte. Soldate adeseori cu injuraturi neaose, dar invariabil sfarsite cu o impacaciune la un sfert de vin la carciuma din colt. De data asta consensu-i gata din vorbe: şi regalistii, şi cederistii (se dau taranisti) şi pesedistii (ei zic ca nu-s pesedisti; ei tin cu dnul Iliescu – “da’ a-mbatranit şi el, saracul…”) cred ca prin povestea cu AN, Ponta şi ai lui ii iau de prosti. Fiecare cunoaste – direct, personal, dar cel mai adesea printr-un cunoscut al unui cunoscut al… – pe unul, pe altul care a facut o gainarie, o hotie, o mica escrocherie şi care a stat 2-3-5 ani la parnaie. Nici unul n-a facut dupa / din infractiune o mare afacere, financiar. Dar au stat in puscarie fara sa cracneasca. Şi cand erau bolnavi, cel mult au fost lasati sa ia legatura cu familiile, pentru ceva medicamente. De unde spital?…

    Cel mai grozav a fost unul: “Ba, prost a fost Nastase asta!… Pai daca eram eu in locul lui taceam malc, ma duceam la puscarie, cuminte, la locul meu, şi dupa 8 luni ma-ntorceam acasa. Banii, bani; casa, casa; masina masina…”… “Ai vazut, ba, ce masina are, ma?!”

  16. Cred ca principalul vinovat pentru ce s-a intamplat astazi este PONTA. Daca nu face nimic pentru a schimba “baschetbalista”, s-ar putea sa-l vedem in scurt timp si pe el la DNA.
    De ce nu raspund judecatorii pentru niste sentinte care nenorocesc viata unor oameni nevinovati si a familiilor lor?
    Un popor de handicapati care-si merita soarta.

  17. Lucian,
    Imi cer scuze pentru ca vorbesc la “per-tu” dar imi este mai usor asa.
    1. Tara asta este plina de hoti neprinsi care se dau negustori cinstiti.
    2. Basescu si ai lui nu l-au prins pe Nastase si pe altii pentru ca isi pastreaza niste atu-uri in maneca pentru cand vor fi ei in locul lui Nastase. E chestie de strategie.
    3. Nu nu pot proba. Doar ca daca iau ziarele (si cele de acum si cele din vremea lui Nastase) pot oricand sa “dau vina” pe jurnalisti. Nu e smecherie, doar ca jurnalistii sunt “formatori de opinie” care influenteaza opinia publica.

  18. @alphas, esti obosit! sa zica macovei cu casa aia de i-a dat-o lu’ maica-sa si lu’ ta’su cum este, sa zica fi-sa lu’ chelu’ aia mare, ioana, de unde a avut milionu pentru casa, sa zica el cu casa din Mihaileanu de si-a dat-o pe primarie, sa zica Roberta de la parlament de i-a facut casa lu’ ma-sa cic, sa zica Marcel Hoara care si-a facut ma-sa doua vile si care el se jura pe ma-sa ca nu sunt ale lui etc. Mai vrei sa iti mai spun? Asa ca lasa-ne nene cu inversele tale din fata blocului tau, care tu esti un mare perspicac, o dai asa impletita si speri ca sa te-nfigi tu in harneala si noi sa nu te luam la picioare. Du-te si lasa-ne, activistule zelos! Vine toamna si va rezolvam. Stai cuminte… In tara aceasta, securitatea este stat in stat. Ea n-are legatura cu poporul, are propriile jocuri si interese.

  19. Primul lucru la care m-am gandit dimineata,cand am vazut stirile,a fost ca …a inviat ”piticul gruzin”…traim in U.R.S.S….si a fost reinfiintat N.K.V.D.-ul!Zau daca nu ma uitam cu frica la masinile negre care treceau pe strada!..Din fericire,nu am vazut nici una marca ”Volga”!!!In rest…ce ar mai fi de comentat?!.Sa ne fereasca Dumnezeu de razbunarea ”coloneilor” facuti la…”apelul bocancilor” si de inteligenta”doctoranzilor” absolventi de…scoala profesionala!!!

  20. Am auzit-o pe D-na Pop de la oftalmologie ca le-a luat apararea celor 2 medici si o declaratie a lui Astarastoaie in care zicea ca se gandeste la o demisie in bloc a tuturor medicilor din cauza declaratiilor procurorilor si a lui Macovei.

  21. Offtopic (sau nu?)

    Am citit ca domnul Basescu s-a procipsit cu primul exemplar de Ford produs la Craiova, in valoare de 14.000 EUR, adica in jur de 10 salarii prezidentiale. Ma gandesc sa facem o colecta de alimente pentru presedinte, banuiesc ca o s-o duca greu o vreme, mai ales daca inca nu si-o fi terminat ratele la Duster 🙂
    Omul cinstit, bugetar cu retributie dupa posibilitatile statului, banuiesc ca nu poate fi prea fericit cu asemenea chesltuieli, basca asigurari si impozite.
    Gresesc?

  22. Domnule Victor,

    Exista o Lege scrisa un juramint pe care il fac totii medicii, se pare ca JURAMINTUL LUI HIPOCRATE unde jura sa faca tot ce este cu putintza sa salveze viatza bonlavilor tovarasa procuroare comunista Monica Macovei nu cunoaste aceasta Lege? in orice stat din lume cind un infractor este dus la spital se pune garda la intrare unde intra numai doctorii, nu se vede si prin filmele americane?
    Alceva este Domnule Victor, toata aceaste presiunii se face ca oamenii sa iasa in strada cind sunt pregatii pentru asa zisa SIGURANTZA A STATULUI SA PUNA MINA PE PUTERE PRIN DICTATURA MILITARA
    Cin va conduce numai armata nu degeaba au facut coloneii pentru a prelua functile de conducere
    COLONEL UNGUREANU VA CONDUCE GUVERNU
    COLONELU BLEJENAR VA CONDUCE FINANTELE
    COLONEL TURCESCU VA CONDUCE SI VA MANIPULA PRESA MASS MEDIA
    Si lista continua atentie mare domnule Ponta
    NU SCOATETI OAMENII IN STRADA

  23. Povestirea mea (usor atenuata, ca ton si exprimare, dar reala) de mai sus a scos in evidenta un lucru pe care multi nu il pricep. Tinta declarata a PDL-ului de a rupe USL-ul a esuat. Dar evenimentele din ultimele doua saptamani au indus deruta si chiar dihonie in electoratul celor doua partide.

    Electoratul PNL, de departe cel mai educat, a fost extrem de afectat de acuzele cu plagiatul lui Ponta. Numai ca reactia acestora a fost usor de gestionat. Ponta-i un magar care a furat si trebuie sa plece. Daca tot nu e clar cand isi termina mandatul Base, de ce sa nu vina Crin PM?!… Asta inseamna ca devoalarea prostiei lui Victoras nu a afectat decat vinovatul, nu si alianta.

    Electoratul PSD, in schimb, pentru ca este situat ca educatie si intelegere in partea diametral opusa a gradului de educatie fata de cel al PNL n-a dat doi bani pe plagiatul lui Ponta, dar a fost ravasit de spectacolul din jurul lui Nastase. (Deloc paradoxal, tot electoratul PNL a gestionat cel mai normal aceasta situatie; asta nu o comentez deloc: ni-i clara tuturor) Ei n-au vazut la inceput o eroare judiciara iar ulterior un om aflat intr-o situatie limita care, nu pentru ca ar fi nevinovat, ci pentru ca e om, merita compasiune. Ei au vazut un personaj arogant (parca am mai auzit asta undeva), care a furat de si-a construit propriul bloc si care, pentru ca a avut bani, si-a permis avocati care au tergiversat un proces multi-multi ani. A fost condamnat, primind un mizilic de doi ani, dupa care a mimat o incercare de sinucidere. Va apela la alte tertipuri avocatesti si va mitui medici sa-i dea certificate medicale prin care sa arate ca nu poate suporta puscaria. Asa ca va scapa, dupa cel mult 1-2 saptamani de puscarie…

    Oameni buni, asa gandeste publicul rudimentar al PSD-ului. Voi acestora vreti sa le povestiti de proceduri juridice, de prezumptia de nevinovatie?!… Haida-de. (Ia intrebati voi acest public: “Cum au devenit bogati marii oameni de afaceri?”. Are rost sa facem inventarul raspunsurilor?!…)

    Intotdeauna mi-am exprimat, public si privat, admiratia pentru finetea si rafinamentul intelectual al lui AN. De asta si constatarea mea e dureroasa. Daca as fi sefucl echipei de consilieri ai PSD-ului as cere o discutie a lui Ponta et.comp. cu AN. Prin care sa il lamuresc ca situatia lui a devenit cea mai perversa unealta anti-PSD si, prin ricoseu, anti-PNL. Fara cateva saptamani (2-3 luni) de inchisoare, situatia lui va deveni cea mai perversa unealta de lupta politica si electorala in toamna ce vine. Care va lovi PSD-ul in pantecele sau moale (plagiat!), adica in miezul electoratului sau.

    PS Ii vad pe unii dintre voi sceptici in ceea ce priveste abilitatea mea de a socializa cu fostii vecini, pensionari. Se vede ca ori nu ati stat niciodata la bloc, ori ati reusit sa evitati socializarile fortate cu vecinii mai in varsta. Ma bucur pentru voi. Vreo 3-4 ani mi-a mers si mie. Asta pana cand am facut o ditamai inundatia, de-i curgea vecinului de dedesubt apa suvoi din lustra din sufragerie, iar restul instalatiei electrice ii facea ca bradul de craciun, cand apasa vreun intrerupator… Consecintele “dialectice” le mai trag si azi, la aproape 12 ani de la eveniment, cand mai trec din cand in cand pe acolo, sa aerisesc.

  24. Cat de imbecili puteti fi vuvuzelelor basiste de doi bani … 😳 Cat puteti sa castigati , ce favoruri uriase va poate face acest Basescu &gasca incat sa fiti atat de disponibili la a servii acest regim fascistoid ???
    Cat de idioti puteti fi in a va justifica participarea la cele mai agresive si grotesti abuzuri de la Ceausescu incoace (depasind cu mult ca amploare , organizare si profunzime chiar si mineriadele ! – si aici nu ma refer numai la Cazul Nastase) , doar prin antipatia si decadenta unui anumit personaj ?!

    Daca nu stiati (desi ma indoiesc) comunistii i-au deportat in Baragan , la ocna sau chiar executat , pe toti cei de la tara cu o anumita bunastare , denumindu-i la gramada “mosieri” , fie ca au fost cu adevarat vinovati de ceva fie ca nu ; nazistii i-au exterminat pe toti evreii GENERALIZAND ca toti ar fi fost hoti si sarlatani , etc.

    A va scuza lipsa voastra de caracter , cat si ABUZURILE FLAGRANTE ale unui ramasite de Putere fascistoido-securista , prin aceea ca persoana Nastase Adrian ar fi un individ “care-si merita soarta” , este cea mai imbecila motivatie. Poate ca e asa , ca Nastase si-ar merita puscaria (ma intreb oare de ce pe niste fapte mai mult decat penibile si stravezii == termopane , matusa Tamara , Trofeul Calitatii == cand e clar ca au existat afaceri mult mai oneroase si consistente , sau de acelea nu s-au putut atinge deoarece au participat si personaje din cercul apropiat al Presedintelui , inclusiv …?! :roll:), dar asta nu justifica incalcarea oricaror drepturi sau obligatii legale dupa bunul-plac al unei singure persoane (Traian Basescu)si al camarilei sale .

    Si pt. ca si mintea voastra scurta si caracterul vostru mic sa inteleaga , va reamintesc , ca TOTDEAUNA EXISTA ierarhic CINEVA MAI PRESUSUS CA FIECARE DINTRE VOI , caruia poate ajungeti sa-i stati in cale (chiar daca ati SERVIT impreuna sub aceleasi “steaguri”) , iar , abia in acel moment , veti intelege realismul crunt si tragic al cugetarii lui Martin Niemöller: 🙁

    “Întâi au venit după comuniști,
    și nu m-am opus pentru că nu eram comunist
    Apoi au venit după evrei,
    și nu m-am opus pentru că nu eram evreu
    Apoi au venit după catolici,
    și nu m-am opus pentru că nu eram catolic.
    Apoi au venit după mine,
    și nu mai rămăsese nimeni să li se opună.”

    Dar va fi PREA TARZIU ! Pentru TOTI ….!!! 👿

  25. Subscriu la ce a spus bigradu in legatura cu Nastase…in legatura cu doctorul Bradisteanu ma abtin pentru ca nu cunosc mai nimic despre dansul.
    Si as vrea sa mai adaug la cele spuse de bigradu(si stiu ca ma repet),ca pe vremea domnului ex-PM pe care acum multa lume il plange,altii il considera o valoare(Dumnezeule) a luat nastere acest sistem de “justitie”.
    Vorba lu’ Badea…justitia in cazul Nastase nu s-a facut(clar acel dosar a fost o facatura),dar cred ca pe undeva dreptate s-a facut.
    Multe vieti au fost nenorocite de “justitie” pe vremea lu’ Nastase…si ce facea el???ne punea sa-i numaram ouale.
    Am uitat cu totii oare de ce l-am votat pe smenarul asta politic in 2004???ca sa scapam de sistemul mafiot a lui Nastase.

  26. Nu-i o poveste cu balaurii ucisi de feti frumosi ce traim noi in aceste zile ,este o realitate dureroasa ,vedem ,simtim ,cum monstrul basescu si clica lui inainte de a-si da ultimua suflare ucide cu cruzime tot ce-i iese in cale .Calca legi ,calca drepturile bolnavilor ,foloseste tot felul de metode securistice numai si numai ptr. o clipa de supravetuire. Totul porneste de la basescu si nu stiu de ce nu apar oamenii in Piata cu pancarte JOS BASESCU. Aici nu-i vorba de Nastase ,este vorba de legi incalcate , de instituirea fricii securiste din vremea lui ceausescu.
    USL a luat pana acum pumni destui de la basisti ,ce d-zeu ,vor sa ajunga in corzi ca Bute ?

  27. Am o intrebare. Procurorii DNA au deschis ancheta penala impotriva doctorului pentru ca “au interceptat convorbirile medicului Şerban Brădişteanu. Doctorul a vorbit cu membrii familie Năstase şi le spunea că starea de sănătate a fostului premier este foarte bună, că în niciun caz nu există risc în cazul sănătăţii.

    În declaraţiile publice, Brădişteanu spunea că Adrian Năstase riscă să facă un atac de cord.”*

    Este legal pentru guvern sa inregiztreze convorbirile dintre doctor si pacienti/familia pacientului?

  28. @ema: nu guvernul inregistreaza. ci serviciile, pe mandat de la procuratura

  29. Gata, eu m-am linistit. Ministrul Apararii Nationale, Dobritoiu a anuntat ca in viitor se va pune accent pe merite profesionale in avansarile in grade de ofiteri superiori, fara a specifica insa nimic despre cum ramane cu escrocheria lotului de colonei care au fost avansati fara niciun fel de merite iar unii dintre ei fara sa stie sa traga cu arma.

    N-am auzit pe nimeni strigat la Parchet in acest caz deosebit de grav.

  30. Hei, Alphas! Hei, se-aude!?

    Câtă determinare! Cât efort! Înţeleg că merită, nu? 😯

    În numele cărui “electorat PNL” vorbeşti tu cu atâta siguranţă? Auzi, cum le ştie el pe toate, cum că “liberalii” cred că “Ponta-i un măgar care a furat şi trebuie să plece”!?Câţi membri PNL, nu doar votanţi, cunoşti, astfel încât să faci atâtea afirmaţii în numele lor? Cam cât de sigur eşti pe tine ca să te supraevaluezi aşa, în credinţa că deţii adevărul? 😯

    Şi ce spui despre “publicul rudimentar al PSD-ului”? Crezi că vecinii tăi de bloc sunt reprezentativi, pentru a generaliza? Ştii ce?
    Brăila este fost “oraş-roşu”, dar rămas actual votant cu precădere de PSD. De unde şi până unde disocierea pe care o fac, cică, votanţii PSD, între “săracul Iliescu” şi “nesimţitul de Năstase, care şi-a făcut ditamai blocul”? De unde le scoţi? Crezi că noi, ceilalţi care n-am avut niciodată “onoarea” de a fi citaţi de “maistrul Jack” şi să stăm la baza unui articol al său, suntem retardaţi? Nu trăim printre votanţi de toate culorile? Sau oamenii ăia pe care -cică- îi citezi tu, sunt orbi şi surzi şi n-au auzit de palatele şi casele nenorociţilor de portocalii? Nu-mi vine să cred cu ce argumente ieftine vii, şi să ştii că nu mă aşteptam. De aceea întreb încă o dată: de unde atâta determinare?

    Şi cât de mult îl apreciezi pe Adrian Năstase! Ce înduioşător! Cam la fel de înduioşătoare ca aprecierea ta declarată pentru Mircea Diaconu pe care, evident, îl sfătuiai să demisioneze!

    Şi cât interes prezintă, din nou, după atâta timp pentru tine, blogul lui Victor Ciutacu! Cam de când avem guvern USL, nu?

  31. Domnule Ciutacu, de la postul meu anterior am vazut pozitia Avocatului Poporului. Nu-mi vine sa cred. In sfarsit o institutie a statului reactioneaza.
    Inca mai am sperante ca tara mai poate fi salvata.

  32. Fratilor “favorizarea infractorului” e o tampenie pentru ca Nastase NU mai are statutul de infractor si nu a fost favorizat in comiterea de infractiuni de aia pe care i-a chemat DNA. Astia nu sunt sanatosi la cap. Nastase e “detinut”… nu mai e “infractor”.

  33. @violet: SUBSCRIU TOTAL !
    Oups , si sunt simpatizant PNL , si am destule diplome MUNCITE in spate , si , culmea nu-l consider DELOC magar pe Ponta , dimpotriva,as zice chiar in mic erou

  34. @violet: SUBSCRIU TOTAL ! 😛
    Oups , si sunt simpatizant PNL , si am destule diplome MUNCITE in spate , si , culmea nu-l consider DELOC magar pe Ponta , dimpotriva,as zice chiar un mic erou care trebuie sa gestioneze tara in timp ce lupta din greu cu o jigodie ca Basescu. 😉

  35. @violet

    Madam, iti voi raspunde punctual:

    1. Daca stii sa citesti, trebuia sa intelegi din interventia mea de mai sus ca votantii pesedisti nu sunt interesati de problema plagiatului lui Ponta, iar penelistii nu cred ca asta afecteaza alianta, ci doar pe Ponta. Pentru ei problema-i doar a lui şi el trebuie sa şi-o rezolve. Adica, pe scurt, in “intern” atacul lui Base a fost sterilizat. Numai ca el e departe de a se fi terminat şi in “extern”. Vom vedea asta, saptamanile ce vin…

    2. Nu stiu daca stii si tu asta, dar partidele mari fac regulat (de obicei lunar) cercetari sociologice. Ca sa-si regleze tirul (mesajele, ierarhia prioritatilor etc.) intotdeauna aceste sondaje de uz intern identifica profilul publicului tinta. Cand vreau sa stiu, am acces la aceste informatii. (spre mirarea ta, intodeauna de la USL; in saptamana dinaintea elegerilor stiam scorurile din sondaje ale candidatilor la Primarie si CJ cu cateva ceasuri inaintea lor; spun asta numai ca sa intelegi ca nu prea vorbesc fara un temei documentar; e drept ca stau prost la capitolul “feeling”, pe care nu dau prea multi bani; nu sunt deloc un sentimental, ma pretind un cerebral cinic) Informatii care nu se dau mai niciodata publicitatii. Totusi, daca stii sa cauti, gasesti si tu, uneori, astfel de informatii si in spatiul public, de regula post-factum, cand se fac publice rezultatele “complete” ale exit-poll-urilor (la o luna-doua dupa alegeri, de regula!).

    Profilul actual al votantilor principalelor partide este urmatorul:
    – PNL: educatie inalta, venituri mari, profesii liberale si mediul de afaceri, marile orase, pana in 45 de ani;
    – PDL: educatie medie, venituri medii, angajatii din mediul privat, orasele medii si localitatile suburbane, peste 35 de ani si pana in 55;
    – PSD: educatie slaba, venituri mici, pensionarii, angajatii la buget (in general indivizii care primesc o oarecare forma de asistenta sociala – subventii la plata caldurii, de ex.), periferia marilor orase, localitatile rurale slab urbanizate (urbanizare=apa, canal, gaz, asfalt etc).

    Daca stii sa “citesti”, observi ca PDL-ul a cam esuat in a fi perceput ca partid de dreapta. Pare cel mult de centru dreapta, desi dupa publicul sau mai potrivita i-ar fi pozitionarea in zona stangii de caviar! Asta inseamna ca vechiul PD era mai “normal” decat actualul PDL.

    3. Acuma, na, o marturisire: am votat cu candidatul USL pe motive meschine: era primarul in functie, am vorbit in ultimii ani de cateva ori cu el, i-am cerut sa faca una-alta (evident, chestii de utilitate publica: strazi, apa, canalizare etc.), le-a facut, am fost multumit. Putea sa candize şi din partea Partidului Iubitorilor de Crocodili Impaiati şi tot l-as fi votat.

    4. Cu privire la aprecierea pentru AN, oameni buni, ce aveti? Maniheismul este rudimentar. Manelistic, chiar. Ai nostri-s frumosi şi destepti, ailaltii-s prosti, urati şi bubosi… Sursa urii asteia care ne-a cotropit este tocmai impartirea asta in doua tabere: ai Domnului şi ai lui Satan. Disputa apare de la stabilirea ostirilor celor doi… Basescu a facut numai rele? Nimic, nimic bine. Macar as, de-o pofta?! Revenind la AN, intodeauna am admirat oamenii cu clasa. Daianu, de pilda, poate sa-mi placa?!… Ca şi el are clasa. Felul tau rudimentar de a gandi imi aminteste de o intamplare de acum cateva luni. Explicam acum cateva luni unui nucleu dur de liberali (da, penelisti!) nu mai stiu ce şi li-l dadeam ca exemplu pe Ion Iliescu. Ziceam ca e cel mai mare poltician pe care l-a avut Romania pana acum şi, uitandu-ma in zare pe tarlaua politicii, lansam ipoteza ca macar 10-15 ani nu va aparea altul de acelasi calibru. Indivizii, pe mine, sa ma linseze: sunteti de partea comunistului astuia imputit, sunteti un neo-comunist; alde astia ca dvs. l-ati facut presedinte trei mandate, tra-la-la… Greu i-am potolit, lamurindu-i ca am votat mereu (cu o exceptie, totusi!) impotriva lui Iliescu. Şi l-am prins pe buletinele de vot de macar 7 ori. Pur şi simplu oamenii au uitat ca poti sa ai un adversar care nu ti-i şi dusman. Eventual de moarte.

    5. Cu privire la M. Diaconu n-ai inteles nimic. Ba, daca tiu bine minte, m-ai atacat nu doar cu Diaconu, ci şi cu Mang si cu StanDforditza. Pur şi simplu am sustinut (ca dealtfel in toate cazurile, inclusiv in cazul plagiatului lui Ponta – istoria e departe de a fi terminata) ca vinovatia legala a lui M. Diaconu era atat de flagranta incat nu are alta sansa decat sa plece. (Vezi ce paradoxala-i viata asta: la Diaconu vinovatia legala era indiscutabila, dar cea morala era indoielnica; la AN-i fix pe dos: cea morala-i clara, cea legala discutabila…) N-a plecat?! M-am inselat?!…

    6. Citesc Victor Ciutacu pentru ca este unul din foarte putinii oameni de presa care gandesc cu capul lor. Din pacate este singurul care are blog, ca i-as citi şi pe ceilalti: Lelia Munteanu, Florin negrutiu şi (poate) CTP. Vara asta, probabil chiar pana spre sfarsitul anului am niscaiva probleme private de rezolvat. daca totul se termina cu bine poate imi fac eu insumi blog. Cine stie, poate-i fac concurenta lui Ciutacu… (Nu prea cred; m-as multumi sa-l am din cand in cand ca cititor!)

    PS Maestre Ciutacu, cum naiba se formateaza textul pe acilea? Adica aldin, italic, emoticoni etc..

  36. Va multumesc pentru atitudinea de astazi din emisiune de la A3.Ma bucur ca ramaneti purtatorul de cuvant al romanilor.

  37. Da, sa ne solidarizam cu un doctor cercetat pentru achizitii frauduloase de milioane de euro si cu un fost prim-ministru, actual infractor condamnat.
    Daca ne solidarizam cu, sa zicem, Patapievici suntem prosti.

  38. Nu inteleg de ce va agitati in legatura cu ce-a zis Kovesi. Ea nu a dat un cerdict, nu are cum sa dea, numai un judecator poate face asta.

    Dumneaei e procuror, procurorii urmaresc si acuza oameni pe care-i suspecteaza de culpe penale. Cand a fost intrebata daca suspecteaza ca diagnosticul a fost pus gresit a raspuns ca da. Daca n-ar suspecta ca asa ceva s-a intamplat, n-ar putea demara urmarirea penala.

    Si nu cred ca i s-a nazarit, probabil are si indicatii / dovezi care sa sustina teza favorizarii infractorului, altfel n-ar vorbi.

  39. Da’ un diagnostic pus de angajatii REBU, cam pe cand? Ca par a fi destul de competenti in domeniu …

  40. @ alphas
    Cine iti da tie dreptul, idiotule, sa imparti electoratul USL in doua: cei prosti ai PSD si cei destepti ai PNL?
    Ai facut tu vreo cercetare stiintifica asupra intelectului celor doua categorii de electori?
    Nu-ti dai seama cat de penibil esti?!

  41. Când s-au luat de corupții de stânga, nu am strigat, căci nu eram corupt de stânga. Când s-au luat de mine…

  42. @MIHAELA: mai usor cu jignirile, ca ne suparam. si eu am facut prost sau ticalos electoratul portocaliu

  43. @Gigi22: voi, basistii, sunteti prosti in general, indiferent cu cine va solidarizati; sau, dupa caz, ticalosi

  44. am ajuns ca inainte de 89 …sa mi caut bucatica de libertate printr un coltisor de internet..Nu mai am Antena3,nu l mai am pe Badea,pe Ciutacu …sunt obligat sa halesc ce nu mi place si anume b1,tvr info,realitatea,pro tv adica televiziunile unde tati Bas este beatificat.Un lucru e cert…de asta(bas)nu vom scapa asa usor,fiti siguri…Si a infipt oamenii peste tot si are mai multa putere ca niciodata..justitia e a lui,securitatea e a lui ..si mai presus de toate,omul e diavol..e in stare de orice .Piei,hidosenie!

  45. Subiectul randurilor lui Victor Ciutacu nu este nici “educatia si inteligenta” penelistilor,nici parerea inginerilor si medicilor “de la microsoft”si nici faptele lui Nastase.Subiectul este ca Narcisa Iorga,Kovesi,Morar si lista poate continua,papusile sforarului cotrocean, au decis sa suspende Constitutia si foarte putini par sa ia aminte la ceea ce poate deveni un precedent.Nu stiu ce varste au cei care posteaza dar majoritatea par tineri si daca sunt educati asa cum pretind,atunci isi amintesc naravul vechi al slujbasului “romanesc”(ramura a slujbasului european,ca sa nu va inchipuiti ca doar ai nostri sunt mai breji)descris si de catre Caraguale si care se reduce atat de plastic la “curat neconstitutional da’umflati-l!”.Dle.Ciutacu o mica observatie.Volga neagra despre care scrieti NU era un automobil cu care se ridicau oamenii,era o masina oficiala,o foloseau ministerele,masina cu care se ridicau oamenii era o Pobeda.Volga era prea de lux pentru “dusmanii poporului”!Iar locul mass media era luat de cel al vecinelor care stiau si vazusera “tot”.Noi copii doar vedeam ca tatal,mama,fratele sau bunicul unuia dintre prietenii nostri de joaca dispareau…

  46. Exit poll demografic, CURS, alegeri prezidentiale, noiembrie 2009:

    dupa sex:
    barbati – 33,6%TB, 31,1% MG, 20,7% CA
    femei – 33,5%TB, 31,6% MG, 22,7% CA

    dupa varsta:
    18-30 ani – 33,8% TB, 25,8% CA, 23,2% MG
    31-60 ani – 34% TB, 30,5% MG, 22,6% CA
    peste 60 ani – 41,6% MG, 32,3% TB, 14,6% CA

    dupa studii:
    elementare (maxim gimnaziul) – 38,6% MG, 34% TB
    medii (liceu, scoli postliceale etc.) – 35,3% TB, 29,7% MG
    superioare – 33,5% CA, 29,7% TB, 22,8% MG

    dupa mediul de provenienta:
    rural – 36,3% MG, 34,3%TB, 18,2% CA
    urban – 32,9% TB, 26,7% MG, 24,8% CA

    Dupa cum vedeti, imi lipsesc datele cu privire la voturile lui Antonescu pentru cei cu studii medii şi elementare. Oricum, pentru ambele categorii a fost pe locul III.

    Pentru ca unii şi mai ales unele dame din zona nu prea iubesc artimetica, cel mai clar ilustreaza falia dintre alegatorii celor trei candidati (şi trei partide) legenda la un grafic al INSOMAR (daca vreti am şi poze!):
    Votant Base: Oraş. Transilvania. Sub 50 de ani. Studii medii.
    Votant Geonel: Sat. Muntenia, Moldova. Peste 50 de ani. Cel mult zece clase.
    Votant Crinut: Bucureşti. Studii superioare. În grupa sub 35 de ani, suficiente voturi în toată ţara pentru turul 2

    Alte comentarii cu privire la impactul circului din ultimele zile la publicul, dupa cum vedeti, “highly educated” al PSD-ului?!…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.