Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Comandante, care cade primul pierde

Comandante, care cade primul pierde

Ma bucur ca, in sfarsit, mai gasesc pe Net si comentarii ale unor oameni cu umor. Intr-o reversare de ura si incrancenare, ba la adresa camarilei lui Basescu, ba la a mea, mi-a inseninat ziua urmatorul text, postat sub materialul privind viata si opera Duduii. Forumist, multumesc pentru incredere, suna tentant oferta, da’ cred ca-s mai eficient ca element distructiv al Tiranului in satu’ cu ministri.

“E timpul sa ne refugiem in munti si sa organizam REZISTENTA. Care aveti arme cu arme, care nu cu furci si topoare.”CAPITANUL” va fi Victor Ciutacu. Vom infinta acolo sus in munti propria noastra republica parlamentara. Nu ne va fi usor dar trebuie sa recunoastem ca suntem mult mai privilegiati decat fratii nostri partizani din anii 50.

Rezistenta noastra va implica cheltuieli minime. In sezonul cald, ii vom jefui pe turisti (ca tot fac ei parte din clasa de mijloc pro basesciana), iar iarna vom trimite calauzele la cumparaturi (acum gasesti coca cola si mancare fast food in orice catun). Sotiile le lasam acasa deoarece (fata de anii 50) acum se gasesc in magazine femei gonflabile. Dar, oricum, 6 ani cat o sa dureze republica prezidentiala, gasim noi vreo turma de oi. Prin internet vom tine legatura cu omologii nostri din Franta si SUA care de zeci si sute de ani lupta impotriva regimurilor prezidentiale totalitare din tarile lor. ViCTORIE!!!”

UPDATE: Fratilor, lupta devine de-a dreptul dramatica! Adversarul se intareste.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

71 thoughts on “Comandante, care cade primul pierde

  1. Protestez hotarat !!! El Che era baiat cu carte nu pitzipoanca de banbu cu vuitoane, mop, andrele si sarma in parcu’ Moghioros (revolutionar de la 48)
    Sugerez melodia “Taranca e pe camp”

  2. ntz,ntz,ntz…e nashpa rau,asta se-ncadreaza la subminare.Si uite asa,mascariciul speriat il pune pe nenea cu bordurile sa schimbe foaia si declara stare de razboiu.
    Infine,daca mai sint locuri libere in structura de mai sus,eu as vrea sa ma ocup de doua chestiuni.Una ar fi sabotarea comertului si a livrarilor de uischi.
    Iar a doua,ar fi rapirea ministtrului din Plescoi.

  3. Capitane, fii comandantul nostru !

    Si Mircea Badea ? Trebuie sa fie si el cel putin Capitan in rezerva !

  4. Tocmai încercam să strâng relaţiile cu neamurile mele din munţi (interesat în soluţii alternative de încălzire fără gaz…).

    Colateral:
    Vă rog să recunoaşteţi public, domnule Victor, că preşedintele cu lănţoi s-a ţinut de cuvânt 50%. A dat afară jumătate din departamentul care l-a făcut de râs la CC.

    “COMUNICAT DE PRESĂ
    Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 6 ianuarie a.c., Decizia privind eliberarea din funcţia de consilier de stat a doamnei Daniela Nicoleta Andreescu, din cadrul Departamentului Constituţional Legislativ al Administraţiei Prezidenţiale” (www.presidency.ro)

    Se pregăteşte domnul S. Deaconu.

  5. Domnu’ Victor (sau ma rog frate Victore, sau dom’ Comandat),
    Pentru a pastra dimensiunile mesajului la justa lor valoare cred ca ar trebui mentionat faptul ca mesajul nu-ti era adresat chiar personal, ci armatei de marcusi, forumisti, vasili etc. ce-l calca pe nervi pe stimabilul pupinbasist (in treacat fie vorba un semianlafabet-vezi verbul a infiinta) si care se bucura de moartea Seniorului Paler, dorind in acelasi timp sa ne vada ascunsi prin grotele din care tocmai a scapat ‘mnealui, decit prezenti pe forum cu mistouri grase la adrsa lui Zeus. Pe de alta parte ma simt onorat sa va am de Capitan, asa incit voi incheia cu istoricul:
    Traiasca Capitanul (si aici de la mine) si soldatii sai !
    Subordonatul Dvs. umil
    caporal
    marcus

  6. E ca dracu´! Evenimentele se succed cu asemena viteza ca am ajuns sa scriu in masina pe un minilaptop HTC. Multumita lui Adi Videanu, pot sa-mi permit linistit acest lucru. In trafic, in Bucuresti, poti face in masina orice. E, sigur nu chiar orice! …

    Va rog, un pic de rabdare, vad ca se misca … sirul de masini.

    Da, ma intreb cu cine a vorbit Presedintele nostru la telefon? daca o fi fost Daniel Buzdugan de la ZU? Asta face farse, daca a sunat si s-a dat drept Putin?

    Incerc sa gandesc cu logica mea de sofer in trafic. Daca Presedintele nostru ar fi fost sa vorbeasca cu Putin de ce nu a facut-o, asa cum a promis poporului, atunci cand Putin era inca presedintele Federatiei Ruse?

    Scuze, … iar se misca … nu Presedintele, sirul de masini …

    Asa, gata, revin. Deci, ma intreb, oare presedintelui nostru nu-i raspund alti presedinti la telefon? Eu stiu, s-ar putea?! Logic, daca suntem anuntati ca Presedintele nostru a vorbit cu Putin si nu cu Daniel Buzdugan, ma intreb de ce a vorbit cu un premier si nu, direct, cu presedintele Medvedev

    Pot intre Piata Romana si Piata Victoriei sa trag doua concluzii:

    sau, in continuare, ca si pana acum Presedintelui nostru nu-i raspund presedintii la telefon, ceea ce este urat, sau
    Presedintele nostru nu da doi bani pe presedintele rus Medvedev, ceea ce este si mai urat. Daca, cumva, Medvedev afla ca ¨al nostru¨ nu da doi bani pe el si se supara. … nu intram in bucluc? Sigur, n-ar fi nimic nou! Ar fi in nota inteligentei politicii externe pe care presedintele nostru o face de patru ani si mai bine.
    Scuze, iar se misca coloana. de masini! ………..

    Daca aveam si noi un presedinte ca Putin, cu ce bruma de gaze si petrol mai avem, in vremurile astea, nici Ministru de Externe nu ne mai trebuia.

    Vad ca Israelul, Rusia si Ucraina sunt aliatii guvernului Boc. Ne ajuta sa umplem paginile ziarelor si ecranele televizoarelor cu subiecte importante: conflictul din Fasia Gaza, oprirea livrarii gazelor naturale. Pai cei mai fericiti sunt cei cativa Pinocchio din Guvernul Romaniei care se pot ascunde linistiti pe sub birouri. Nu mai trebuie sa dea atatea explicatii.

    Mai merg o suta de metri ……

    Dar, in acelasi timp, ma gandesc daca nu cumva subestimez eu tocmai politica externa inteligenta a Presedintelui nostru, care (… oooooooooo, mi-am adus aminte), cu sprijinul SIE au pus la cale aceste diversiuni cu gazele si fasia Gaza pentru ca, abatand atentia opiniei publice, sa-i faca pe oameni sa uite de gogosile din campania electorala iar Cabinetul sa gaseasca solutiile miraculoase prin care sa ne mai traga niste gogosi proaspete?

    Nu cred ca “Al nostru” ar fi capabila de asa ceva. Putin, da, il vad in stare. Are si cu cine si cu ce si … unde!

    Dar daca tot mi-am adus aminte ca pe vremuri controlam aceasta institutie care se numeste SIE, pot sa ma intreb: oare ce fac ei? Ne-a dat oare SIE de veste, din timp, ce ne asteapta. Despre impactul Crizei mondiale asupra economiei noastre. Despre criza gazelor naturale. Imi aduc aminte de niste rapoarte foarte bine documentate ale SIE din anul 1999 prin care ne atrageau atentia asupra necesitatii de a gasi surse alternative de aprovizionare cu gaze pri sudul Europei. O mai exista SIE, o mai exista vreo Comisie parlamentara de control a Serviciului de Informatii Externe? Sau aceasta institutie serveste interesele Casei ….

    Gata, nu mai pot sa scriu, se misca bine … se simte totusi ca s-a schimbat Primarul General …

    REVIN … Nu-mi vine sa cred, pai a plecat de la primarie ca sa se duca la Guvern si sa ne tembelizeze de acolo? Nu, nu ma insel, e vocea lui Videanu. Ne anunta ca s-a declarat STARE DE URGENTA!

    Ma uit la ceas, ma uit in calendar, n-am mai auzit asta din 19 decembrie 1989. Dar atunci nu era Videanu … Imi vine sa las masina pe strada si sa fug, sa ma inchid in casa.

    Nu stiu cat e de grava situatia, dar sigur ne-au invadat prostii … Ce dracu’ facem?

  7. Da! Ce bun ar fi un EL Comandante acum. Aş urma unul până în mormânt, dacă s-ar arăta la orizont o speranţă (cât de mică!) c-am putea rade hoţia, corupţia, incompetenţa (şi alte vreo câteva rele care ne otrăvesc viaţa!) chit c-am fi pe loc numiţi “terorişti”.

    “Forumistul” nu are odihnă. Creatura asta ori primeşte o soldă, ceva… ori are o problemă personală cu dumneavoastră, Iperatoare. La fiecare articol semnat “Ciutacu” parcă-i bagă cineva ardei iute în (cum îi zice mai domnesc, anus parcă? 😛 ) şi face spume ca turbat.
    Mai că-mi provoacă mila. Bietul de el, grea boală ura ce-o poartă.

  8. VICTORE! SI DACA CADE (misto nu ?) COMANDANTUL IN BRATELE ELENEI ? CE MAI ZICI, SE PREDA ?

  9. Che zise ca ” mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi “. Doar ca vremurile se schimbara, iar acu’ succesul se castiga stand in genunchi. Daca se ingroasa pielea in zona, dai cu alifie si trece.
    P.S Il intrebam azi pe unul din Comandamentul de Urgenta de ce refuza orice invitatie din partea televiziunilor ( a primit vreo trei doar cat am baut noi o cafea ) . “Ne-a interzis Videanu” – a fost raspunsul. ” Dar situatia e sub control “. E, atunci m-am linistit.

  10. Pe vremea ailalta circula un banc.
    O delegatie din tarile socialiste vine in vizita la noi si in discutiile cu omologii romani isi manifesta interesul pentru activitatea in ilegalitate a lui Nicolae Ceausescu.
    Raspunsul vine prompt:
    -Ceausescu a fost cel mai mare semi-ilegalist din istoria noastra!
    -Cum asa? Ce e aia semi-ilegalist?
    -Pai el se ascundea, dar nu-l cauta nimeni.

    Cam asa o sa consemneze si istoria obsesia asta cu persecutiile “dictatorului” Basescu: unii luptau cu dictatura, dar nu-i oprima nimeni.

  11. Ce se intampla cu Antena3 ?? In ultima vreme observ ca preocuparea majora este doar pt bunastarea bogatanilor. Aseara, Gadea mai avea putin si lacrima de grija “mamelor de cariera” (alde Columbeanca si Bahmuteanca) care nu pot incasa mii de euro de la stat pt cresterea copilului. Si acum , madam Grecu le plange de mila actorilor milionari, (Popeasca , Arsinel etc.). Nu-i opreste nimieni pe stimabilii sa incaseze pensie si in acelasi timp sa inchirieze de cateva ori pe luna cate un teatru si sa dea cate reprezentatii vor ei, dar in REGIM PRIVAT, sa plateasca taxe si impozite, nu cum vor ei, dublu castig de la stat. La fel si cu profesorii, sa fim seriosi, in toate liceele bune din tzara mosii au locuri puse deoparte si nimeni nu poate atinge ce-i la lor. Ce se intampla cu voi Antenelor ???

  12. Ba sa ne punem cu matarangile pe ei, de ce sa ne traim vietile in creierii muntilor in timp ce ei se soresc nesimtiti pe plajele aurii ale conturilor prea pline!?

  13. Aprob pozitiv. Iar lozinca revolutionarilor sa fie “Vrem sa furam si noi”.
    Dupa ce cucerim puterea, facem o nationalizare generala urmata de o reprivatizare, apoi continuam “reforma”, care este o chestie “cool”.
    Toti vorbesc despre ea, dar nimeni nu stie ce este, de unde vine si unde se duce.
    Viva la revolucion ! Decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-sa !

  14. Eu ma bag, dar numai daca mai si coboram din munti sa-i pradam pe ciocoi! Si ma angajez sa conduc comandoul care sa-i puna piuneze pe scaun dragei nostre Nutzi! :)):)):))

  15. Ciutacu sint un admirator al tau daqr modul in care aperi cumulu de salarii are unor pensionari ma deranjeaza.Comenteaza urm speta; sint securisti si politai care au avut in lucru persoane care azi sint primari presedinti de consilii jud,dir in deconcentrate au dtrecut in rezerva cu plati compensatorii mari au pensii mari si au apelat la fostii posibili in lucru care iau angajat obligati in posturi f bine platite in detrimentul tinerilor care si lucreaza in locul lor.Crezi ca e corect ? TOATA STIMA PT OAMENI DE CULTURA SI MEDICI DAR PT O OPERATIE GREA TB PLATIT CEL PUTIN 10 MIL LEI VECHI.

  16. va rog, nu fiti misogini, ca nici inaintasii n-au fost. prietenii stiu de ce! gonflabilele nu spala, nu gatesc, iar in romanica, spre deosebire de americutza, nu sunt spalatorii la orice colt, si numai cu fast-food o sa muriti de ficat inainte sa porniti la lupta cu asupritorul si impilatorul! in plus, o femeie insala mai usor vigilenta dusmanului…
    asta dovedeste si videoclipul de mai sus!
    deci, si prin urmare, ma inscriu si eu, ca mi-a ajuns pana peste cap. si nu, n-am de gand sa ma mut in congo ca sa scap de nemernici. vreau sa se mute ei!

  17. va rog, nu fiti misogini, ca nici inaintasii n-au fost. prietenii stiu de ce! gonflabilele nu spala, nu gatesc, iar in romanica, spre deosebire de americutza, nu sunt spalatorii la orice colt, si numai cu fast-food o sa muriti de ficat inainte sa porniti la lupta cu asupritorul si impilatorul! in plus, o femeie insala mai usor vigilenta dusmanului…
    deci, si prin urmare, ma inscriu si eu, ca mi-a ajuns pana peste cap. si nu, n-am de gand sa ma mut in congo ca sa scap de nemernici. vreau sa se mute ei!

  18. Salut.In armata asta vin si eu ca doar am lucrat in armata statului si am ceva experienta (serviciul de paza al unui obiectiv militar). Cat despre treaba cu gazele sunt de acord cu tine, si anume: atunci cand am un contract semnat, ambii suntem obligati sa il respectam, ca doar nu degeaba l-am “negociat” si semnat. Acum nu stiu ce clauze contractuale contine respectivul contract.Normal ar fi ca un contract “de bun simt” sa aibe si bune si rele (penalitati) pentru ambii semnatari.
    Inca o intrebare, daca ai auzit cumva de treaba cu al 13-lea salariu al profesorilor care cica este prevazut in bugetul pe 2008 dar nu se aude nimik.
    Bafta.

  19. dude, eu inteleg ca esti frustrat dar daaca ai mai forma si o comunitate… (desi ar fi mai bine pentru ca am scapa).

    o zi faina

  20. Boss unde dracu v-ati adunat ca eu am terminat deja de cautat prin Carpatii Meridionali si Occipitali(acum sa scrie vreunul sa-mi spuna ca nu exista, preventiv ii transmit ”ba pe-a matii”).
    Totusi raman sa va astept in munți, pe pariu că până la urmă tot veniți.

  21. Eu propun sa organizam rezistenta in muntii Alpi.
    Avem o sansa mai mare sa dam acolo peste Minizdra.
    Oricum dupa ce vorbesc toti avem sanse sa o punem de o rezistenta(la frigul din case).

  22. si eu ma inrolez!!!! si altii s-ar mai baga da’ n-au fost anuntati! Cat priveste nesimitirea ne_numitului “anonim” de a considera “bun simt” moartea d-lui Paler, in caz de organizare serioasa as dori sa-mi fie dat pe mana. Problema mea ce fac cu el. Is suflet bland, da’ inventiv la manie!

  23. Si cu fetele ce faceti? Nu organizati macar o…grupa? Puneti pe doamna comandant adjunct(e democratie, ce naiba!). Nu toate suntem blonde!

  24. O soluţie ar mai fi: un referendum ca să ne primească Obama în cadrul S.U.A. Dar un guvernator aşa ca matale, nu-i nici Scwartzeneger!
    PS: Să nu şi-o ia în cap M. Bela- bacsi, că ne unim cu ţara de la apus!!!

  25. Lasa Victore muntii,da-i in gura de-acolo din Sinteza,din Jurnal…sau pe unde te prinde inspiratia.

  26. Auzi, asta mic, care clipeste des, proaspat intors de la Cotroceni,care spune munai prostii, se cere afara tot de acolo ? Mi-e greata !

  27. Acum e momentul! De treaba cu gonflatele se vor ocupa fratii americani:

    Flynt şi Francis, liderii industriei de divertisment pentru adulţi, au înaintat Congresului o cerere comună prin care solicită un ajutor guvernamental de 5 miliarde dolari, “doar pentru a ne ajuta să răzbatem în vremuri dificile”, a spus Francis.

    E pe bune! … au cerut 5 miliarde de coco!

  28. Ce se-ntampla Victore de nu mai dai ratingurile…va bat cumva astia de la realitatea:))

  29. @Nicky: nici cand le dau, nici cand nu le dau nu-i bine. suntem cam bara la bara, mai batem noi, ne mai bat ei, e echilibrata lupta. am avut alte treburi, nu ma dau dupa cires, recunosc cand iau bataie. veniturile mele nu depind, contractual, de ratingul emisiunilor pe care le realizez ori la care particip

  30. Nu am mai scris de mult timp pe blogul dumneavoastra,iar atunci cand o fac, am probleme cu internetul.Detest sa scriu un mesaj de 2 ori,pe care cu greu reusesc sa il trimit apoi.O sa imi dau cu parerea in legatura cu situatia actuala.Eu cred ca suntem in plin razboi economic,la nivel mondial:America,Europa,Israel,banci,evrei,pe de-o parte,Rusia,lumea araba,petrol+gaze,pe de alta parte.Au avut loc schimbari majore la americani,care determina acum schimbari in Europa si atitudinea ofensiva a Rusiei ,ce isi arata coltii si aminteste ca este un factor de decizie foarte important in zona.A primit un sut in fund Basescu ?Era de asteptat.Putin a fost la noi in tara.Pe mine m-a pus pe ganduri serios vizita acestuia.Eu ,la un moment dat, pe blogul dumneavoastra,sugeram ce s-ar putea intampla daca se reface FSN-ul,exista similitudini cu evenimentele premergatoare anului 1989.Nu imi doresc sa fiu in pielea lui Basescu,la ora actuala.Vom vedea daca isi termina mandatul si daca i se permite acest lucru.Iar in ceea ce o priveste pe Elena Udrea,voi fi ingrijorata cu adevarat, doar daca ,prin absurd ,devine amanta lui Putin.In rest,neinteresant.

  31. Macar aveti neveste tinere si focoase? S-au fugiti de niste scorpii necotarcite la timp. Cunosc eu cativa baieti care sunt dornici sa se ocupe de ele Ciutacule! Tu numai fa-ne legatura. Fa lista publica poate mai sunt si alti amatori motane!

  32. intr-o tara normala, nu ar fi de ras, dar, ce naiba! traim in romania… cum sa nu razi cand udrea va lupta cu teroristii? pai ganditi-va ce ar fi facut acum 5-7 ani domnu’ agathon, ca el avea experienta cu vampirii… udrea rullz!!

  33. Mai in gluma, mai in serios , mesjul e clar.POPORUL cauta lideri in stare sa-i trimita unde merita astia de sint in motul tarii si se dau drept lideri, in stare sa-l conduca.Unde sint toti oamenii de valoare din Romania?

  34. Ciutacule, e groasa. Chiar daca am spus ca am avut noroc cu carul(udrea putea sa fie chiar premier), citesc ca serviciile trebuie sa-i puna “‘telectualei” informatiile la dispozitie. Se pare ca tot eu am dreptate. Individa e sigur sefa lui Basescu! Altfel, dracu ne-a luat.

  35. “In lumea stapanita de acesti capitalisti saracul scapa greu de saracie iar omul ca entitate nu mai este liber.Legile i-au taiat orice cale de scapare .Rabdatoare si meticuloasa aceasta lege ii arata tot ce n-are nevoie sa faca,ingradindu-i fiecare pas.Vechiul stapan invartea spada si lancea .Noul stapan cunoaste contablitate in partida dubla si are registre care,desi de hartie,apasa pe grumazul cetateanului mai tare decat orice.”
    Aceste realitati ,valabile si astazi,au facut intradevar ca unii sa i-a calea muntilor.Poate nu e cazul in ziua de azi.Mediatic Basescu a castigat ,au ramas putine sanse sa-l invingem.Sa inlocuim fuga in munti cu mersul din cetate in cetate,armele cu afise xeroxate.
    Scrisul la laptop din masina sau de la vreun birou caldut nu misca lucrurile ci doar le bagatelizeaza.

  36. Interesant. Ce sa mai zic. Faza cu starea de urgenta m-a facut praf….am crezut ca au venit americanii. Daca tot vrem un Che ar trebui sa cautam si un Fidel. Sau cine stie….Dar nu cred suntem totusi departe de Grecia anilor ’70, adica sper. Naspa va fi din alte motive , o fi criza financiara, criza energetica sau mai stiu eu ce fel de criza dar sint multe bube care trebuie dezinfectate rapid in Romania. Treaba cu salariile profesorilor trebuia facuta in ’96, cu o grila de salarizare de la maturator pana la pilotul de avion. La fel pentru pensii. Ce sa mai vorbim despre mediul privat acolo chiar e jungla, daca vreunul vrea doar sa faca sindicat hopa sar vreo trei patru smecherasi iar daca nu iti da patronul in cap atunci iti da romanul tau ca toata lumea se mananca de zici ca e era cretasica. Sa nu mai spunem de copii care chiar ca nu au 18 ani folositi cu contracte de munca dubioase sa munceasca sa le umple lor matul pe niste salarii de tot cacatul si nimeni nu zice nici pas ca de la ITM pana la cel mai harapciucarit toti isi iau mita, spaga sau cum o vreti. Culmea lucrurile astea se stiu de atat timp si unii se imbogatesc chiar asa fara obraz iar apoi se pune pe tapet cand trebuie si doar cu acordul lor o lege ca aia cica a pensiilor si imediat ies pe posturi toti pensionarii-actori sa se planga. Sau secu sau militari sau profesori. Nu toate lucrurile sunt cusere dar ce sa faci defilezi sau te duci in munti pustnic.Sau devii un Che hotarat .
    Mie imi e teama sa nu-i apuce dracii pe astia sa transforme zona in o America de Sud ca au facut si acolo experimente. Sau sa aplice modelul Iugoslavia la scara est europeana.
    Stati linistiti ca ce se intampla in Romania este un model predestinat aia care au ochi pot observa unele patternuri, modele care sunt urmate.
    Dar totusi….republica dictatoriala? na ,nat nu cred

  37. DE ACORD ! CU O CONDITIE : SA NE LASI SA TE STRIGAM IN SPIRITUL ” CHE GHEVARA ” SI IN TRADUCERE LIBERA ” BAI CIUTACU ” !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.