Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Nea Antoane, ştii ce-a zis vulpea la arici?

Nea Antoane, ştii ce-a zis vulpea la arici?

Am spus-o public de nenumarate ori, simt nevoia s-o mai fac o data: singura calitate a premierului Tariceanu este ca i-a rezistat eroic presedintelui Basescu. Din nefericire pentru noi, astia pe care (cica) ne guverneaza Manechinul si trupa lui de baieti veseli si descurcareti, primul dintre ministri este rupt de orice contact cu realitatea. Da, din punctul asta de vedere (si nu doar atat), Jucatorul, cu toate uschelile lui, are perfecta dreptate. Astazi, omul mi-a mai confirmat inca o data (a cata oara nici nu mai stiu) parerea -proasta – despre el. Intai a anuntat ca economia Romaniei nu are cum sa fie afectata de criza dramatica globala (pornita din America), iar simulacrul nostru de bursa abia ce-a inceput sa se prabuseasca.

Dupa aia, s-a mai concentrat un pic si ne-a anuntat ca tot raul lor s-ar putea sa ne faca bine noua. Cica poate ne apucam si ne luam case-n SUA, ca-s aia-n rahat cu malaiu’, e supoeroferta si noi am gasit bani pe strada. Ca individu’ asta, putred de bogat desi din ’90 incoace a fost mai mult angajat la stat, pentru care-i de utilitate publica o chestie numita Yacht Club, n-are pic de rusine nu-i o stire pentru mine. Da’ ca-i atat de inconstient incat sa pretinda ca “beneficiarii” guvernarii sale de japca si pricopseala, a caror covarsitoare majoritate nu gaseste bani de-un trai decent in Romania, s-ar putea buluci la ghiseele Tarom sa-si ia bilete (dupa ce, in prealabil, au semnat niste transferuri bancare urgente in conturile agentiilor imobiliare de peste Ocean), ei bine, chestia asta frizeaza nesimtirea.

Bai, nea Antoane, aseara nu marisi cu 9% lefurile profesorilor ca sa aiba aia de-o rata pentru casele proaspat cumparate in Santa Monica sau Malibu, ci fiindca au nevoie de muraturi. Iar majorarea pensiilor ai tras-o mai devreme fiindca, dincolo de santajul PSD si de spaima ta de a fi macar o zi din mandatul asta si altceva decat premier, vin facturile nasoale peste oamenii aia care abia daca mai respira de foame. Dar mi-e teama ca esti incapabil sa intelegi ceva din ceea ce, in limbajul vostru, al snobilor gusati, se cheama real life

La intrebarea din titlu, dom’ premier, mi-e teama ca tre’ sa-ti raspunzi singur…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

34 thoughts on “Nea Antoane, ştii ce-a zis vulpea la arici?

  1. Hai şi cu avioanele la MApN.Şi nişte calculatoare noi la şcoli. Contracte noi, concesiuni noi.Hai că e nevoie de bani.Că vine campania.

  2. Pai el nu are vina.
    Marele consumator e de vina.
    are in suita numai profitori , machitori si stewardeze…
    Daca aia mica si agramata ia 8000 Euro sa stea prin cluburi . de ce Anton (pafarist ETERN sa ne ne trimta la SUA dupa case ?)…
    Crede ca toata lumea are banii lui si ai lui Patriciu … in Romania.
    Dar am toata increderea in justitia divina.. ca numai acolo putem spera…
    Pechinezii portocalii ne=au umplut de scarba ..ca suntem romani si contemporani cu ei..

  3. Romanii au o vorba, cat se poate de adevarata:
    bogatul nu crede saracului si nici satulul flamandului; de aceea nu voi da nici doi bani (expresia era altfel dar nu cadreaza, aici…), pe politicienii putred de bogati care vor “binele” poporului si nici pe ziaristii cumparati cu zeci de mii de euro pe luna, care se dau “deontologi” si “obiectivi” prin talk-show-uri. Este oribil ce se intampla si devine si mai rau!

  4. @adriana popa: tare comentariul… Tariceanu face si spune prostii, tot portocalii sunt de vina… pariez ca daca maine dispar baietii astia, o sa fie fantomele lor de vina…
    ontopic: ca si miscarea cu Petre Roman, PNL vrea sa ramana la guvernare… si cam atat. si fac cum a facut si PSD-ul si cam toate partidele: si-au cumparat voturi. Si fac asta pentru ca le permitem. La alegeri pe cine sa alegi? pe unii care au furat deja sau altii cu buzunarele goale… Competenta? s-a pus vreodata problema serios de competenta? oare cati politicieni stiu ce inseamna responsabilitate, demnitate si respect? sau macar sa-ti faci treaba pentru care esti platit? … de ce nu am putea sa angajam ca la concurs niste oameni care sa se ocupe de treburile astea? de ce tre sa alegem dintre demagogi, ipocriti si smecherasi?

  5. Poate pe 21 octombrie cand s-or intalni protonii de la experiment se descopera vreo schema sa-l inviem pe Tepes. Alta solutie pt ca tara asta sa-si revina nu exista. Astia chiar sunt dusi cu capul…

  6. Baiatul e dus cu pluta. Ce prim ministru de pe pamantul asta ar fi facut o asemenea declaratie?! Cat de lipsit de fler politic sa fii ca sa spui nonsalant, cu zambetul ala dracesc in coltul gurii, ca nu numai ca n-o sa ne afecteze, da’- sa moara cintezoii lui!- ne mai luam si case peste ocean! Pesemne aerul rarefiat de la inaltimea fotoliului i-a afectat ratiunea. I s-a urcat la cap faptul ca toata clasa politica, ostila marinarului, l-a sustinut de nenumarate ori si, ca un inconstient, a aruncat pe piata tot felul de imbecilitati, ca aia cu economia care duduie, de ex. Ca sa intelegem de fapt ce fel de om este si cat de capabil, el n-a priceput ca-n tara orbilor, chioru’ e-mparat si ca din doua rele catrastofice, el DOAR PAREA cel mai mic, prin comparatie cu blestemul pe care-l reprezinta marinarul pt tara asta! Dar, pe principiul “prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul”, ne-a aratat cam cum gandeste si cam cat de imbecil crede el ca-i poporul asta, probabil asteptandu-se ca acum, cand se maresc si pensiile, tot poporeanu’ sa buluceasca spre america la shoping de case! Fereasca Dumnezeu!

  7. Nu trebuia sa raspandeasca panica, dar nici sa ne trimita la achizitii imobiliare hat peste ocean. In contextul indemnului ministerial Boureanu mi se pare deja un vizionar sau ceva…

  8. Ziaristii straini s-au crucit cand,in 1973 Ceausescu a declarat ,dupa ce a fost intrebat de un ziarist strain ce va face Romania in situatia crizei petroliere,ca el este prieten cu sahul Iranului si deci nu se pune problema pentru Romania in aceeasi termeni ca pentru restul lumii!Se pare ca ceea ce caracterizeaza politicianul roman este lipsa simtului realitatii!Tariceanu si ministrii sai,Vosganian mai ales,nu fac nici ei exceptie.Adevarul este insa ca trebuie sa fii dus bine ca sa-ti inchipui macar ca daca tu te plimbi pe la Monaco pe la niscai nunti (este drept mai ieftine decat cele din tara,vezi nunta fiicei lui Blaga)restu’bizonilor mioritici o duc ca in sanul lui Avram!Ceea ce este grav este lipsa oricarei sperante de mai bine.Indiferent de cine va veni la putere,va beneficia de scuza aia tampita de genul “mi-a mancat cainele caietu’de teme”recte “greua mostenire”.Vi-i imaginati pe Robo Stolo cum si-ar scrasni cuvintele in discursul de investire(Doamne fereste!),pe Geoana cum ar mai graseia el rostogolind vorbe goale despre “social democratie”si grija fata de batrani(aici a nimerit-o,soacra-sa este aranjata!)?Sau pe,bat in lemn,Videanu ,la fiecare intrebare pusa de cineva raspunsul lui incepe invariabil cu cuvintele”nu intelegeti”,de parca toti am fi tampiti,dupa care urmeaza o adevarata sauna…Tariceanu cu ranjetul ala sardonic de grecotei fericit ca te-a “facut”mai vrea o data ,si s-ar putea sa-l mai vedem PM,depinde si de ce vrea marele Licurici dar si tipul ala Watson.Prietenii (si Fratii) stiu de ce!De fapt Romania ar trebui sa-si ia ca deviza ceea ce scria Dante,”Lasciati ogni speranza!”

  9. Lasă că nu-i rău! În timp ce io aştept pensia din octombre (mărită exact cu cât să-mi iau o casă în America!!!) prietenu’ prietenilor noştri (ei cine, Vântu, desigur!) îşi ia uiumu’ la care de mult visa. Mare halcă Delta noastră! Bănuiesc că şi de data aceasta va scăpa curat ca lacrima, doar nu o face cu mâna lui, e bine(de)ştiut. Îl sfătuiesc pe viitorul Guvernator al Deltei, să ia (urgent!) legătura cu doamna FeMeI. Poate prinde ceva învăţătură şi se retrage în frasu lui din capcană….
    P.S. Ce-a zis vulpea la arici? (no, că nu-s priministru să le cunosc chiar pe toate, da?)

  10. M-a deranjat, astazi, ca ceata de ministeriabili mediocri faceau glumite ca niste elevi aflati in prima zi de scoala la o institutie educationala pentru copii cu nevoi speciale. Tonul l-a dat Melescanu dar in mistourile ieftine de smardoi de “Felentari” s-au mai prins Vosganian si Tariceanu. La chestia cu romanasii care pot cumpara imobile in SUA daca fac economii din banii pentru cosnita, Melescanu l-a intrerupt pe Kuky(asa ii zice lui Motocicleanu in familie) si a aruncat “o aroganta”, vorba lui Jiji :„Sediul Lehman Brothers…”. Poate ca ii meritam!

  11. victore, nu ma omor dupa tariceanu, nici pe departe, dar, rogu-va frumos, stiti pe vreunul bun de prim-ministru?

    mie continua sa-mi placa nastase, de, daca sunt pesedist…

  12. @FuckYouTovarasi.blogspot.com
    No, aşa-mi trăbă! De-aia-i bine câteodată să rămâie omu’ neştiutor ca noaptea… :)))
    Mă uit în stânga (şi-n dreapta, da!) poate am noroc şi n-o fi nici o doamnă prin apropiere, să se ruşineze de-aşa vorbă de vulpe… Uff!

  13. asa e.astia bogati, in nesimtirea lor, nu mai au niciun contact cu realitatea. oricat ar incerca ei sa se dea populari, sa coboare din sferele inalte in care vietuiesc şi sa inteleaga cum e la “firul ierbii”, nu le iese si pace. pur si simplu pentru ca sunt prea bogati. si nu-si pot imagina ca cineva poate fi altfel. mult altfel. in plus, au niste consilieri la fel de bogati si fara contact real cu lumea adevarata.

  14. pai pentru cineva care nu a muncit in viata lui a ajuns bine Motociclistul, nu? cred ca noi restul pierdem prea mult timp cu chestii inutile, ca munca, si de aia nu ajungem hoti, scuze ministrii… iti dai seama ca daca esti ocupat cu munca nu poti sa te gandesti si la altceva, de exemplu cum sa mai furi un teren sau un bloc sau ce o fi… nesimtirea lor pleaca exact din acest punct, nu au muncit niciodata deci nu inteleg cam cat de greu este sa muncesti, au avut totul pe tava deci nu stiu cum e sa-ti fie foame… suntem condusi de niste oameni care nu mai au de mult nimic comun cu noi… iar Motociclistul a punctat cel mai mult cat a tacut, nu inteleg de ce deschide gura acum, chiar tine sa ne demonstreze cat e de prost (ca prost stim cat e dar nu am realizat profunzimea problemei)…

  15. Daca se mai aplica vechea intelepciune populara si acel “omul sfinteste locul” e ramas in vigoare, ma gandesc ca prin Primaverii s-a cam sfintit totul.
    Asadar, pe unde pe la sat, prin ce coledziu, va sfinti mosh Anton ? Ca-mi pare tare nehotarat vis-a-vis de viitorul politic imediat si personal
    Mult mai nehotarat decat pe partea cu impbiliarele din SUA.

  16. @ sukarit ->
    Se intalneste o tipa pe strada in Galati cu amantul care era cu alta de brat: “Io sunt o DOAMNA, golane, futu-ti dumnezeii ma-tii !”

    Eu o vad in postura asta si pe Raduleasca intalnindu-se cu Zoso. :)))))))

  17. Ciutacule m-ai uns pe inima cu articolul asta. La obiect. Dar ramane pentru mine dincolo de toate astea o scarba profunda si o mare dilema: dom’le eu cu cine votez?!
    Nu stiu daca sunt eu idealist sau bou dar stiu ca macar altii au facut o gramada pentru tarile lor decat au facut astia in 20 de ani. A trecut un prieten polonez pe la mine acum 3 saptamani, se crucea cand vedea cum au ajuns fabricile, zici ca suntem in o realitate paralela noi construim cartiere rezidentiale pe care le cumpara cine?
    Nenea Tariceanu nici nu s-a chinuit sa faca o informare despre votul uninominal si acum dupa 4 ani incepe cu papagalul ce crestere economica dom’le, ce au crescut pensiile, cate afaceri grandioase s-au deschis, cat de putine falimente, ce coruptie mica avem, ce deficit mic avem ( sanche) , ce venituri super avem , toate realizate de guvernul lui.
    Ma rog la Doamne Doamne ca toamna asta sa si-o ia tot neamul politic indiferent care si din ce parte or fi ei pana o sa zica piua. Poporul asta tace si inghite de zici ca suntem capsomani, masochisti sau dracu o stii in ce fel suntem construiti ca aud si ascult si vad ce imi zic altii si ma darama la psihic. Hai ca nu sunt nici polonezii fericiti dar au reusit macar sa aduca standardul de viata la un esalon. Si fac pariu ca probleme energetice polonezii nu vor avea, deficitul lor de cont curent si datoria publica este la o scadere de 2-5% pe an incepand din 1999-2000 si absorbtia fondurilor europene se apropie de 60% in unele zone. Hai ca se plang si ei si cehii de coruptie dar nu abunda ziarele cu stiri ca ala a furat si boul si oul. Da politicienii lor sunt bogati dar nu mai bogati decat restul populatiei adica tot fac parte din clasa de mijloc. Venitul mediu este de aproape 1500 de euro in Polonia , nu stiu daca au introdus euro. Si ei nu au facut ca noi sa puna totulpe butuci, polonezii exporta si exporta masiv in statele europene, in principal in Germania si Franta, au clauza aia data si de americani si sunt in relatii bune si cu rusii. Firmele poloneze sunt adevarate multinationale au ajuns polonezii sa exporte tehnologie de varf tehnologic si industrial ce naiba!!
    In privinta fermelor au rezolvat siproblema asta ca au fost baieti destepti si nu si-au faramitat CAP-urile. Acolo cel care detinea terenul a devenit actionar primeste dividende pe an si au angajat management profesionist sa duca fermele in secolul 21 nu ca la noi ca taranul nu are bani nici sa traga o basina. Subventia in agricultura a statului este de 30% pentru orice produs, mai ales pentru plantele tehnice. Pentru cresterea de animale la fel daca ai peste 50 de capete primesti intre 150-200 euro pentru fiecare animal, iar subventia este de 60% (din toate cheltuielile tale statul suporta 60%). Sa tot faci agricultura in Polonia. Eupersonal de prin 2004 nu am mai auzit in presa de vreo greva a fermierilor din Cehia, Ungaria sau Polonia!!!
    Viata frate sa tot traiesti. Dar ai nostri ca brazii zici ca unde s-au dus ei a ramas putred, desert, zici ca le-au crescut buzunarele de 100 de ori. Si culmea nesimteniei este ca mereu gasesc motive si scuze pentru comportamentul lor…si asta de frica. Se gandesc ca nu vor mai avea nivelul de viata cu care s-au obisnuit. Capitalismul romanesc este oglinda oligarhiei rusesti, komsomolistii vechi se intalnesc si la noi si in Rusia, numai ca ai nostri aveau numele de UTC.
    Ah si ma gandesc ca toamna asta vor dori sa fie alesi , se vor duce sa isi faca promovarea si declaratiile lor in orice catun din tara asta iar romanii iar vor crede ca ceva se va intampla dar lucrurile vor merge in continuare la fel.
    Ce ma doare e ca Triceanu nu a facut nimic nici pentru sport sau educatie, pentru armata sau pentru industrie, pentru drepturile doctorilor, a patronatului si a salariatilor, adica vine cu bazaconia cu cresterea salariului mediu. Din partea mea daca il intalnesc pe Tariceanu ( sa dea Dumnezeu asta ) o spun pe fata direct cu argumente economice clare ca aia de l-au invatat pot sa si-o bage in c… legea aia, fiindca la nivel economic nu poti sa sustii asa ceva cu circuitul economic al Romaniei. Ideea ramane aceeasi ca unii sa cumuleze averi fabuloase prin intermediul statului sau al altor combinatii iar baza sa ramana la acelasi nivel, exact ca in tarile sud americane sau bananiere.
    Romania pana la urma unde se pozitioneaza, in ce context? curand vor reveni in patrie muncitorii plecati si atunci unde vor mai ascunde rata somajului? sub covor? cum vor mai argumenta asa zisa crestere economica cand nu va mai avea sustinere in realitatea imediata!!

  18. Nea’ Ciutacu ….din punctul meu de vedere si voi ziaristii si politicienii nu va urmariti decat interesul personal….de fapt toti oamenii fac asa….si eu , si mama, si fiica mea de 5 luni……numai ca oamenii normali au niste limite….voi nu …in concluzie, eu unul nu te apreciez, chiar imi esti antipatic, dar iti propun un exercitiu interesant….invita un politician (dintre cei care sunt la guvernare sau dintre cei care au fost la guvernare, dar sa fie unul asa mai “serios”, gen Tariceanu, Basescu, Mitrea, Nastase, etc) si invita in studio si cativa oameni – un student, unu’ de 30 de ani, unu’ de 40, un pensionar, etc….si fiecare sa zica spre exemplu…am 30 de ani, o facultae, o familie, un loc de munca si imi platesc contributiile catre stat…..dar dumneavoastra dom’ tariceanu ce ati facut pentru mine…eu va platesc pe dumneavoastra , dar as vrea sa stiu dumneavoastra ca si persoana ce’ati facut pt mine? un proiect de lege initiat de tariceanu personal care sa ma ajute pe mine…..hai sa va dau un exemplu….mitica dragomir…un personaj nesuferit si contestat pe drept spun eu….a avut el personal o initiativa….impreuna cu ai lui consilieri a propus o lege-cea anti huliganism sau cum s’o numi……dar a “fatat” ceva….becali…care e si mai si decat mitica…a facut niste case la sinistrati…..statul le-a dat materiale de constructie pe care “aia” le-au vandut…..Domnule vrea sa vad si eu unul care spune ca vine cu un proiect de lege muncit de el si de echipa lui’, un proiect care pe mine ca si individ sa ma fi ajutat cu ceva…eu ii platesc ca sa ce?

  19. MOS CRACIUN VINE MAI DEVREME
    Dar nu pentru toata lumea, ci numai pentru cei care de-a lungul ultimilor patru ani asimetrici au fost cuminti, au facut slus, au pupat cu zel popou cotrocenist si au dat fara mila in opozantii tonomatizati ai domnului prezidel.
    Si cum sacul lui Mos Craciun ot Cotroceni, s-a cam golit de posturi ba pe la ICR-uri, ba pe la edituri, ba pe la ambasade, ba de consilieri prezidentiali, ba pe la Curtea Constitutionala, ba pe la DNA si lista Mosului ar putea continua, iata ca Mosul s-a gindit sa raspunda la cererile din scrisorile adresate lui de copiii cei buni si ascultatori, intrind cu tot corpul in bogatiile solului si subsolului spatiului carpato-danubian, pe care cu multa intelepciune le pastoreste si custodeste (sic!).
    Asa ca dupa ce timp de patru ani, gura nu i-a mai tacut, de cit de bun si frumos este prezidelu’ nostru, stimabilul Liviu Mihaiu, s-a vazut pricopsito-cadorisit de catre Mosu’, nici mai mult nici mai putin decit cu postul de Guvernator al Deltei Dunarii.
    Aferim, Maria TA!
    Este adevarat ca pentru acest post se pare ca nu sint necesare insusiri sau calitati speciale, eventual testabile de comisii parlamentare, asa ca numirea domniei sale va ramie batuta in cuie pina la soroc de alegeri prezidentiale.
    Curiozitatea consta in altceva: daca Mosu’ s-a hotarit sa-si impropietareasca boierii loiali cu tinuturi megiese granitei rasaritene a mult iubitei noastre patrii, se naste fireasca intrebare, unde se va opri in marinimia sa?
    Oricum, boborul roman, strins unit in jurul Conducatorului iubit, ii ureaza noului guvernator general al Deltei Dunarii noi si numeroase succesuri in activitatea sa de aparare a acestei rezervatii naturale europene si mondiale!

  20. … eu zic mai fratilor intru saracie lucie sa le prezentam astora alde p… m… nota de plata (adica ba daca stai si te joci la…volanul lu tara asta trebuie sa platesti…distractia (a ta ca a noastra e doar paguba)) si va spun io ca am calculat ca (dupa cum zic ei )tara asta cheltuie cu alde noi mai mult decit platim noi impozite asa ca rezulta ca noi n-ar mai trebui sa platim impozite ci doar sa primim in mina diferenta pe care spun ei ca ne-o aloca in plus (individual sau colectiv) ( lucru care ar trebui sa fie tocmai invers in cazul bogatilor alde p… m… nu-i asa ?) de la bugetul pe care-l volanesc (volatilizeaza) si-mi tot spun cum imi dau ei sanatatea (de pamint!)sau educatia (in cap! ca daca ar fi dupa educatia asta ar trebui sa le dam in cap la propriu …)dar nu mai insist ca poate ca cineva chiar intelege si trage de volan aiurea si-si rupe … (adica i se rupe… dute- n p…m… de-aici in america ca se dau case (de melc)gratis vedea-ias tirindu-se prin boscheti cu casa in spinare ca dupa cutremurul financiar …minca-le-ar inflatia toti banii cum ne maninca ei bugetul (national/individual) si vietile … in rest mister felicitari si iti doresc sa traiesti o viata cit o mie de vieti fericite ( nu de cacao…)

  21. PS-fac mea culpa, am inceput sa imbatrinesc, confund spatiile de postare si palatele intre ele. Desi ma indoiesc cum ca prezidelu’ nu si-a bagat si ‘mnealui coada la numirea lui mihaiu, dau rusinat erata, si-l mut pe Mosu’ la Palatu’ Victoria, cu mentiunea ca in privinta compatibilitatii mihaiului cu Delta Dunarii, ramine ca’n zicerea cu sula si prefectura.

  22. ei nenica ,eu cred ca impresia asta de nauc este cea ce vor ei sa credem .n-ar fi prime data cand ne duc cu presul.cat o fi el de tamp dar cate-odata gura pacatosului adevar graieste.
    nu stiu cum se face cererea asta de intrare in faliment ca la mine nu e cazul (eu fiind intr-un faliment perpetuu)dar s-o gasi la astia la xerox?
    oi fi eu sarac da gasesc io cativa firfirici acolo (sau fac un credit)si tot le-as intinde o mana de ajutor .

  23. Ma abtin de la comentarii…Culmea ar fi sa fiu tot timpul de acord cu dumneavoastra…Daca suntem atat de saraci,de ce dracu apar vilute peste noapte?In Romania de azi,doar ala care nu munceste,nu are…Asta este parerea mea.

  24. Eu rezultatele guvernarii le vad in felul in care colaborez cu autoritatile si in felul in care acestea raspund solicitarilor populatiei…Chiar daca nu sunt percepute ,rezultatele guvernarii se vor vedea mai tarziu.Exista o anumita deschidere catre exterior care permite colaborarea si un anumit progres al institutiilor.

  25. Dacä avem în vedere rezultatele, PSD va câstiga urmätoarele alegeri prin prisma majoräri pensiilor (aprox. 6 mil.pensionari), chiar dacä, aceste pensii sunt deja erodate de scumpirea gazelor si a lantului ce derivä din aceastä scumpire.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.