Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Cine şi cum a gripat maşinăria portocalie

Cine şi cum a gripat maşinăria portocalie

ÎNREGISTRAREA EMISIUNII

Duminica trecută au fost alegeri locale. De luni, PD-L a început, vorba lui Vasile Blaga, să se consolideze pe partea dreaptă. Doar că o face prin dezintegrare. O fi vreun nou tip de strategie politică. Vinovaţi pentru pulverizarea fostului partid-stat oranj sunt, în principal, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Primul a fost invitatul meu (sau, mă rog, eu invitatul lui) vinerea trecută. Al doilea mă vizitează vinerea asta.

UPDATE: Îl cunosc pe Crin Antonescu, la nivel personal, de prin 2005. Mai combătusem, fugar, de câteva ori, pe la Realitatea, dar fără să tăinuim prea mult. M-a sunat într-o zi, să mă felicite pentru un editorial (Buboiul purulent), dar şi să-mi spună, tranşant, care parte din text i se părea exagerată. De-atunci am rămas în relaţii bune şi, după ce am început emisiunea, a devenit unul dintre invitaţii mei constanţi şi favoriţi. Au trecut anii. În 2008, m-a sunat, singura oară, să mă roage să intervină, măcar telefonic, să-l susţină în turul doi pe Sorin Oprescu. A făcut-o din platou şi, după aia, împreună cu Victor Ponta, la TVR. L-am susţinut şi eu, public, aproape împotriva tuturor evidenţelor, la preşedinţia PNL. A câştigat. Ne-am certat crunt de două ori, o dată chiar în direct, până la prezidenţiale. Ne-a trecut. În 2009, în pofida valului şi a politicii de trust, deşi-s convins că nu e lumina politică a ţării şi nici providenţialul aşteptat de români cu gura căscată, l-am susţinut iar, la fel de public, în primul tur, şi la alegerile prezidenţiale. Mircea Geoană poate confirma asta, că a fost pe pielea lui. Suntem în 2012. An în care toţi părerologii şi politicienii frustraţi de succesul unuia pe care nu dădeau doi bani îi cântă în avans prohodul. Şi în care, contrar tuturor previziunilor, şi-a dus partidul înapoi la guvernare. Calitate în care ne vedem în seara asta, laVorbe grele. Cred că avem multe de discutat…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

79 thoughts on “Cine şi cum a gripat maşinăria portocalie

  1. Va fi sanctionat cumva dl. presedinte pentru implicarea in ceea ce se intampla in PDL zilele acestea?
    Se va initia vreo actiune impotriva marelui manager Lazescu pentru neplata contributiilor, oprite de la salariati,la buget?(fapta penala din cate stiu eu)
    Pe langa masurile reparatorii, absolut necesare, astept si niste masuri cu adevarat liberale pentru a sprijini economia. Ne poate spune cateva masuri pe care le vor initia ministrii liberali?

  2. Las-o in sange de palitica. sa puna mana pe lucru ponta si cu comp.
    sa mai construiasca o autostrada sa mai creeza locuri de munca.
    m-am saturat pana paste cap de vorbarie…..

  3. Da, cam multa vorbarie si cam multa afisare pe TV pe capul celor doi lideri care au menirea divina sa scoata tara din dezastrul in care a adus-o Basescu si gasca de infractori.

  4. Nu stiu ce sa mai fac ,pana incepe emisiunea de diseara…asa de greu trece timpul … ma plictisesc invitatii Alessandrei!

  5. Se poate justifica orice in politica cu care ne-am obisnuit !

  6. Tocmai pt. ca ne-am obisnuit ca politicienii sa gaseasca justificari pt. orice(Basescu a excelat in asta) am imbratisat cu speranta vorbele dn-lui Antonescu care,f.convingator,ne promitea ca USL-ul va face UN ALTFEL DE POLITICA!

  7. Am încredere deplină în Crin, până la proba contrarie. Am tras concluzia asta urmărind atent politica românească din ultimii cinci ani, şi mult mai puţin atent, pe cea din ultimii douăzeci şi doi. Fac o comparaţie permanentă cu oferta de pe piaţă. Poate şi din disperare după normalitate simt asta, dar…simt.

  8. Eu nu m-am dus duminica sa o votez pe Placinta ci ca sa o vad pe ea si pe gasca ei platind pt. tot ce au facut.Acea politica “altfel”,ce presupunea justitie,morala ,adevar ,s-a dovedit a fi doar un slogan electoral ce se demonetizeaza rapid!Pentru toamna vor trebui sa gaseasca alta momeala…Nu se vor putea ascunde in spatele lui Basescu( inca detinatorul justitiei si serviciilor)pt. nepedepsirea jafului pdl-ist atata timp cat suspendarea a fost data uitarii.

  9. S-au laudat ca pun ministrii competenti, cei mai buni posibili. Au dat-o-n bara, nu-i votez.

    Ce se intampla cu cazul de la Cluj in care tiganii mutau sacii cu voturi noaptea? L-ati dat la A3.

  10. Observati ca au inceput sa dea pe piata fragmente din legea sanatatii(care este tot cea generatoare de scandal) ocolind esenta; spitalele si medicii nu vor mai fi bugetari dar nu spun de unde vor veni banii ce vor fi manageriati !Adopta tactica de administrare a cianurii cu miere ;sa simti inti gustul dulce!Asa va fi cu tot!

  11. Dl. Crin Antonescu este cel mai bun orator al zilelor noastre. Discursurile domniei sale ies in evidenta din marea de mediocritate, analfabetism si ignoranta a politicii de pe plaiurile mioritice. Mi-ar placea sa stiu cum isi pregateste discursurile.

  12. Victore,

    as dori sa aflu parerea lui Crin Antonescu despre primaria Clujului. Daca el considera ca se mai poate face ceva (referendum de demitere a lui boc) sa fie “reparata” frauda ticaloasa a celor 53.000 de voturi aberante. La Cluj s-a fraudat mojic. S-a ajuns ca de la o diferenta de 20% a lui Nicoara in fata lui boc la exit-poll sa se rastoarne rezultatul la numararea voturilor. Au fost sectii de votare (“sectiile boc”) in care boc a luat procente mult peste media celorlalte sectii. Nu m-ar mira ca in “sectiile boc” participarea la vot sa fii atins 100% !!!
    Oamenii din Cluj sunt disperati. Resemnarea incepe sa se infiltreze in sufletele lor.

  13. l-am ascultat azi pe Ministrul Sanatatii, putin, pentru ca -nimic nu se poate-, mi s-a parut EPOCA PEDELISTA IN PLINA GLORIE!!!!!!,cu toata deferenta fata de pregatirea domniei sale cred ca va fi calcaiul lui Ahile in aceasta guvenare “de proba”..asteptarile sunt imense…, din cele 500 de posturi deblocate, jumatate sunt in zona de bastina a domniei sale, oare unde am mai auzit asta??cred ca nu de multa vreme..
    clientelizare USL-ista??cam prea repede ,ca sa nu mai vorbim de legea cu pricina pe care a invocat-o cineva mai inainte,
    VA rog sa-i spuneti domnului Antonescu ca chiar daca domnul Ponta este PREMIER, consecintele in alegeri vor fi comune, treaba cu-ESTE RASPUNDEREA PREMIERULUI NU-I TOCMAI CORECTA-,din punct de vedere al alegatorului, si daca am votat ceva bicefal sau tricefal, atunci asa sa fie!

  14. Nu-l întrebați pe domnul Crin Antonescu cum de-l pune pe Dorinel Ursărescu (președinte PNL Neamț) președinte al Agenției Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale ? E cumva recompensă pentru setul de alegeri pierdute în Neamț?

  15. Poate că nu are importanță, dar de ieri PNL a pierdut un votant fidel. Am trecut cu vederea, deși m-a indignat, primirea în acest partid a soților Săftoiu, a domnului Frunzăverde și a altor persoane care nu mi se păreau de încredere. Mi-am zis că nu mă pricep eu la politică. Am votat din nou duminica trecută candidații recomandați de ei la alegerile locale, fiindcă mai aveam încredere în intransigența și buna credință a majorității membrilor. Din păcate, încrederea mea s-a prăbușit o dată cu primirea în partid a Sorinei Plăcintă. La un mic calcul, mi-a dat că media calității umane a scăzut sub cea acceptabilă. Păcat! Cine știe cât timp va mai trece până când se vor mai pune de acord niște oameni cinstiți, sau care mi se vor părea așa, ca să formeze o grupare în care să am încredere? Până atunci, nu cred că mai votez. Că n-am cu cine.

  16. A fost aleasă excelent melodia din filmuleţul de la începutul emisiunii.

  17. Tu întrebi foarte bine, iar Crin nu se lasă mai prejos cu răspunsurile!

  18. Victore,te obosesti degeaba!Placinta(mana dreapta a lui Udrea) a fost un beneficiar mai mic! Si nici nu vrea sa mai candideze! Si nici nu s-a negociat nimic;pur si simplu D-na Placinta nu poate trai fara de partid! Mai frate Antonescu nu stie ca electoratul lui e mai spalatel si mai citit decat al altora? Chiar imi simt jignita inteligenta si buna credinta pe care am manifestat-o pana recent! Sa nu mizeze pe faptul ca in toamna ii vom vota din lipsa de alternativa! Daca acesti doi oameni aparent remarcabili joca aceeasi piesa cu costume noi,secta gurului PPDD asteapta… Pe noi nu ne intereseaza interesele lor de partid care le cer compromisuri gretoase…Noi i-am votat pt.interesele noastre intre care se numara si morala!

  19. E simplu: e chestie de bun simţ. De-aia îl iubesc eu pe Crin. Că nu e ipocrit! Am gândit cuvântul cu două secunde înainte de a-l rosti Crin.

  20. Presedintele Antonescu e atat de frumos (in spirit) incat pare desprins din filme.
    Insa, haideti sa fim sinceri, uneori viata este ca in filme.
    Imi da putere si speranta de fiecare data.
    Pur si simplu il ador (prietenii stiu de ce).
    Este eroul meu.
    O votanta din Arad.

  21. am vazut licarirea de o secunda in ochiii lui Crin,cand i-ai spus ca Radu Călin Carnat a fost pupinbasist.nu stiu daca ai observat-o.cat despre asta s-a scris de curand in presa centrala,chiar pe la voi(cred)ca la inceputul erei basesciene ar fi refuzat sa preia sefia tvr propus chiar de base fiind.cam atat de bine isi facea treaba atunci.base a negat tot la vremea aia.mai cauta un pic si tu,poate ai bafta.oricum,reactia lui Crin e nepretuita…

  22. Consider ca excesele , in toate domeniile, au gripat masinaria portocalie. Iar referitor la alegerile locale, faptul ca in unele judete, cum e si in Covasna, s-a mers pe liste separate si nu USL, a fost o greseala, cu atat mai mare in judetele Harghita- Covasna. Aici ar fi trebuit neaparat stranse randurile, nu separate. Din nou, romanii de aici, am fost sacrificati pt. niste interese sau orgolii. Va rog, d-le Ciutacu, sa le transmiteti acesta liderilor celor trei partide ale USL-ului.

  23. Mda…deci am aflat de la domnul Antonescu,ca el SPERA ca saptamana viitoare sa mai vina 4-5 “placinte”.E bine asa!
    Deci “placinta” e “solutia imorala”…hmm…unde am mai auzit eu asa ceva?…a da…parca am mai auzit la baselu’ nu?…cu caciula in mana? la grifco?…PC-ul lui voiculescu?…solutia imorala…tare de tot.
    Dar recunosc,mi-a placut mult cand a spus ca e datoria noastra sa protestam la asemenea actiuni din partea domniei sale si a partidului…asa voi face domnule Antonescu,acest “una bucata prost” va protesta cand se va trezi cu stampila de vot in mana…puteti conta pe asta.
    Va doresc cat mai putine “dureri de burtica” in partidul pe care-l pastoriti.Nu de alta,dar s-ar putea sa aveti la un moment dat nevoie de un vot si sa va treziti ca un parlamentar de-al dvs are dureri de burta…

    Am vazut ca exact in ziua cand madam Placinta a intrat in PNL,procesul juniorului(ala care urina pe troite,si de care madam Placinta era foarte mandra) a fost amanat.
    Dar sunt sigur ca e doar o coincidenta…n-are cum altfel…doar ne-au promis ca ei fac altfel de politica.

    Cica noi prostimea nu suntem obligati la compromisuri…da’ votarea lu’ Stan de la Otelul Galati(Dumnezeule Mare!!!)ca primar ,pentru ca altul nu a putut sa puna USL-ul nu e un compromis din partea cetatenilor domnule Antonescu?
    Aveti idee cata lume a votat cu USL-ul pentru ca URA a invins SCARBA???Si astea se numesc tot compromisuri domnule Antonescu.
    Eu unul stiu in momentul asta ce voi vota…un singur lucru ma mai poate suci acum…si anume sa vad ca aducerea “placintelor” are ca rezultat suspendarea smenarului…altfel in cazul meu cel putin,SCARBA va invinge URA.

  24. @Victor Ciutacu
    Nu cred ca e un motiv de bucurie (zambet) ca H.R. Patapievici a fost scuipat pe strada. Si dumneavoastra ati avut un incident cu niste baieti intr-un mall si sunt sigur ca nu a fost cea mai placuta experienta. Societatea e plina de ura si, in general, ura vine cu lipsa de informare. Noroc ca a trecut guvernul ICR-ul sub Senat – asa incepe si lumea sa afle ca, de fapt, H.R. Patapievici si Mircea Mihaies, in ciuda partizanatului politic pe care si l-au asumat (ca opinie), au facut treaba foarte buna la ICR si au facut-o fara sa implice politicul.

  25. @grasshoppers: si eu ma bucur ca n-au fost implicati politic =))))))))))))))))))

  26. PDL-ul se duce la fund. Basescu sa fie “fundul” la care se duc? =))

  27. Mie mi-a placut , l-am inteles perfect si am fost de-acord cu majoritatea celor declarate de Crin Antonescu. 🙂 Cu o conditie insa: ca intre declaratii si fapte ( in ESENTA LOR si nu punctual – ca in cazul Placinta) , SA NU APARA O “PRAPASTIE” !!! 🙄
    In rest pot sa accept si sa inteleg multe , cu atat mai mult cu cat factorul uman este CEL ROMANESC (iar cine are mintea deschisa , debarasata de sabloane si incrancenari , intelege perfect ce vreau sa spun !) . Pana acum , privind cu obiectivitate , tot ceea ce a conceput si construit Crin si-au atins obiectivul (mai putin ,dar la limita , cazul Geoana , unde a existat o sabotare si fraudare imensa).

  28. a fost o greseala, cu atat mai mare in judetele Harghita- Covasna. Aici ar fi trebuit neaparat stranse randurile, nu separate. Din nou, romanii de aici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.