Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Chemaţi dracului psihiatrul la TVR!

Chemaţi dracului psihiatrul la TVR!

Nou director (interimar) al TVR e absolut diliu. Nu-i nevoie să fii psihiatru ca să spui asta. Dincolo de faptul că recunoaşte public că nu se pricepe, gestul de a rupe unilateral un contract comercial pentru întârzieri la plată, fără să aibă acces la documentul în sine, e chiar sinucigaş. Înţeleg raţiunea populistă a lui să dăm fotbal la tot cartierul, dar ceea ce face Radu Călin Cristea ţine de domeniul patologicului.

Un contract se încheie între părţi. Care decid, de comun acord, condiţiile de derulare a lui. TVR, ca instituţie, a vrut să vândă meciuri. Romtelecom a cumpărat (pentru a le transmite pe Dolce). Se cheamă, juridic vorbind, că s-a respectat voinţa părţilor şi că Romtelecom e cumpărător de bună credinţă. Dacă sunt suspiciuni că deal-ul s-a făcut pe şpagă pentru anumiţi oameni, se cheamă Procuratura la sediul instituţiei şi se predau actele. Dacă nu sunt actele în sediu, se cheamă responsabilii de arhivarea documentelor la Procuratură. În ţara unde plăţile la timp sunt o utopie şi unde funcţionează instituţia penalităţilor de întârziere, un rătăcit populist vrea să-şi înceapă spectaculos mandatul politic şi să dea fotbal la popor fiindcă partenerul contractual a plătit cu nişte zile mai târziu. Şi se pişă pe ele de legi, principii de drept comercial şi bun simţ (notificarea se face în scris, e nevoie de confirmare de primire, de aprobări ale Consiliului de Administraţie care nu mai e-n mandat etc). TVR n-are bani să bage benzină-n rezervoarele maşinilor de teren, iar bizarul ăsta, care vrea ca Guvernul să dubleze taxa tv obligatorie, îşi bagă picioarele-n puţinele lichidităţi disponibile.

În timpul ăsta, orchestra cântă pe Titanic. Salariaţii organizează alegeri pentru a-şi desemna reprezentanţii în noul Consiliu de Administraţie. Pe care nimeni nu dă vreun semn că l-ar vrea votat în Parlament. Şi îşi regăsesc demnitatea pierdută în îndemnul la revoltă al unui contractor extern care strigă fiindcă riscă să nu-şi mai primească banii.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

36 thoughts on “Chemaţi dracului psihiatrul la TVR!

  1. boborul va vedea meciuri!!! il doare(pe bobor) la basca plata in plus pt amenzi!!! iar Radu Calin Cristea va fi erou!!!

  2. Deci daca am inteles eu bine,omu’ nici macar nu a citit respectivul contract?…pai asta e tare de tot.
    Parca era cu “nu mai numim politic,punem numai oameni care sunt competenti”…sa inteleg ca acum cei 3 “nea’ gheorghe” din “cucuietii de jos” care se mai uita la tvr(ca la altceva n-au acces) ,in loc de “tara lu’ flutur” vor avea placerea sa vizioneze…stiu eu…tara lu’ hrebe?
    Si o intrebare pentru dvs domnule Ciutacu.
    Daca noi prostimea platim abonament(obligatoriu) la porcaria asta de tvr,de ce mai au publicitate…e corect fata de concurenta privata de pe piata?…mai sunt tari unde se intampla la fel?
    Si ce dracu’ fac ei cu atatea posturi?…7 sau cate sunt…e absurd.

  3. @oliver: macar de la mine am pretentia ca nu ma inscriu in masa amorfa a gibonilor

  4. A vrut să câştige fani. Pe suporterii care nu vedeau meciurile difuzate pe dolce. Eu nu am abonament la romtelecom, însă prind dolce sport. Dar, în fine, sunt sigură că la mulţi a prins figura şi-l văd ca pe un “erou”.
    Tare comparaţia cu orchestra din filmul Titanic.
    În loc să salveze TVR, oamenii ăştia mai mult îl ajută să se scufunde mai repede şi mai sigur. De ce să plătim dublu un post condus de unul care nu se pricepe să ne şi gestioneze banii.

  5. Directorul TVR trebue sa fie beton in ADMINISTRATIE,FINANTE si CONTABILITATE.Cat priveste partea de cultura,informare,sport,etc sunt atatia specialisti, ca putem da la LUMEA INTREAGA.Dar un om corect ,bun administrator si IMUN la cantecele de lebada ale tuturor (inclusiv putere,rude,cunoscuti ) cum se spunea si pe vremea lui ceausescu:PCR(pile, cunostinte,relatii); se va gasi f. greu dar se poate gasi ,daca PARLAMENTUL,Antonescu,Ponta vor avea VOINTA necesara sa rezolve favorabil aceasta problema.Ceeace sincer NU CRED.

  6. ciutacule,prietene,s-a ajuns la vorba mea.inainte sa fie instalat,eu am scris in Jurnalul ca radu calin carnat nu e bun pt tvr.imediat s-au gasit tot felul de laudaci ai actualei puteri sa dea si in tine si in mine.eu am scris prima data ca ala care va conduce tvr-ul basist trebuia sa fie cel mai bun manager din Romania si tot ar fi avut probleme.ori asta nu e nici macar manager.dupa ce s-a antrenat cu Base,acum Carnatul stie unde sa pupe.

  7. dar TVR nu ia bani din audientele uriase pe care le face cu meciurile? nu e posibil sa-si recupereze (macar o parte din) banii pe care i-ar fi primit de la romtelecom?

  8. O tara vesela, da-l dracu’ de contract, vede poporeanu’ fotbal?! Vede! Restul e isterie si debandada! Da’ e de-a noastra, rupta din fibra noastra! Doar n-o sa ne plictisim…

  9. Domnule Ciutacu,

    Sa intelegem ca nu va uitati la telenovelele coreene de pe TVR1 livrate in schimbul taxei radio-tv pe care o achitati luna de luna?

  10. RCC nu este decat un obscur critic literar. Si atat.Chiar si pentru interimat…

  11. Am o banuiala ca la inceputul articolului trebuia scris “noul director”. Poate ma’nsel…
    Toate bune!

  12. Referitor la aceasta chestiune va dau dreptate dar prietenul d-stra Crin Antonescu la intrebarea cu subiectul de fata a dat-o cotita ,s-a facut rotund si chiar mai mult ,este ferm convins ca nu a gresit. Inteleg ca pnl a inceput ca pd cu 7% si nu prea au cadre dupa plecarile unor oameni pregatiti dar cu caracter indoielnic ,pot apela insa la persoane din afara partidului. Cred ca pnl poate mai mult dar sunt presiuni peste presiuni si dorinta de paritate cu psd.Foarte greu ii este lui Antonescu ,pnl nu-i psd unde Ponta a primit un partid bine organizat ,cu prezenta unor membrii marcanti ce-l ajuta si fac ordine In aceasta seara am descoperit un Antonescu puternic ,diplomat caruia pnl trebuie sa-i multumeasca .
    Felicitari pentru emisiune.

  13. …si probabil Romtelecom va da in judecata TVR…si foarte probabil va castiga…si sigur daunele tot noi le vom plati.

  14. Despre directorul RTV ti-a raspuns Antonescu:e bun,il apreciaza,asta este, ce te bagi tu sa comentezi hotararile noii puteri !

  15. Felicitari pentru emisiune!
    dACA SE ADEVERESTE CA SI LA icr, VA RAMANE pATAPIEVICI

    Felicitari pentru emisiune!
    Daca se adevereste ca si la ICR, va fi numit din nou Patapievici, de data asta de catre Senat, tara asta a mai pierdut un votant.
    Sunt compromisuri care nu se fac!!la fel era si in cazul Plcinta, pentru aritmetica erau destui NEICANIMENI!

  16. Felicitari pentru emisiune!
    Daca se adevereste ca si la ICR, va fi numit din nou Patapievici, tara asta a mai pierdut un votant.
    Sunt compromisuri care nu se fac!
    Cazul Pacinta este de asemenea relevant, de parca nu erau destui neicanimeni care sa dea o mana de ajutor aritmeticii, este plin Parlamentul!

    Felicitari pentru emisiune!
    Daca se adevereste ca si la ICR, va fi numit din nou Patapievici, de data asta de catre Senat, tara asta a mai pierdut un votant.
    Sunt compromisuri care nu se fac!!la fel era si in cazul Plcinta, pentru aritmetica erau destui NEICANIMENI!

  17. Am vazut un interviu al noului presedinte al TVR. Din interviu am aflat “cat de emotionat” a fost dl cand a vizitat(pe la mijlocul lui 1990) sediul Europa Libera. Vazand emotia etalata, fara sa vreau mi-am adus aminte de emotia lui Mihai Beniuc dupa vizita la Moscova.
    Un banc de pe vremea lu’ Ceasca :
    -Ce inseamna USA?
    -Uniunea Sovietica Ailalta !!!!!!

  18. bun, eu vroiam sa-mi explici inexplicabilul: adica prezenta lui tolontan si a gastii lui de basisti la “gazeta sporturilor” (unde au pus gestul absolut normal al lui radu calin cristea nu pe seama deciziei lui ponta, ci…a lui BASESCU. adica basescu a dat fotbal la popor, culmea).
    vad insa ca tu ai ce ai nu cu tolontan, lazescu si toti cei care au trait (si vor trai bine, ca au supt destul) ci cu r.c. cristea. e adevarat, tipul a fost la inceput (nu mult) fan basescu, dar au trecut 7 ani de atunci. nici cine stie ce competente nu are, iar mie, ca om de stanga, imi sunt complet antipatice ideile lui de dreapta.
    dar aici a luat o masura obligatorie. da, socialista. dar asta va trebui sa devina regula generala intr-o tara desfigurata de 20 de ani de capitalism barbar.
    renationalizarea fabricilor de unde oamenii au fost aruncati in strada (ultimul exemplu “aversa”), exproprierea terenurilor devenite maidane ptr ca “proprietarii” lui peste nu vor sa le vanda sau sa faca ceva cu ele s.a.m.d.
    de-aia am votat stanga, si o sa votez cu socialistii cate zile oi avea.

    sper, totusi, sa nu te vad langa cristoiu. dupa ce te-au spurcat nemernicii aia in toate felurile…ar fi patetic.

  19. Nu exista politicieni sau partide. Partidul este unic, partidul vagabonzilor din romania. Care se rotesc intre ei.

  20. noul presedinte director general al tvr, este bun…ca asa vrea crin antonrscu. cred ca la tvr nu trebuie sa vina doar psihiatrul ci si melitia ca asa vrem noi. sa vedem pana la urma care-i mai al dracu.
    si un sfat pentru actuala putere, atentie baieti ca poporul are intotdeauna dreptate, iar daca acum noi vrem ca voi sa aveti puterea, s-ar putea ca maine sa ne razgandim si atunci…cine stie!

  21. Offtopic:

    Tocmai am vazut labeunu cum il citau pe Crin Antonescu si dadeau sursa “ziare.com”… Ce jigodii infecte! Ba, n-ar fi pus nici morti ca omul a zis chestiile alea la Vorbe Grele, A3… Auzi, ziare.com…

  22. Astă seară, pe Antena 3, la emisiunea în care a fost invitat Adrian Năstase, la observaţia domnului Barbu că Traian Băsescu greşeşte când confundă statul cu propria persoană, punctul dumnealui de vedere fiind că statul este format din toţi cetăţenii săi, domnul Adrian Năstase a ţinut să demonstreze că este pe aceeaşi lungime de undă cu Traian Băsescu, dumnealui susţinând că şi domnia sa şi Victor Ponta şi ceilalţi politicieni reprezintă statul.Nu îmi amintesc exact cum a fost calificat domnul Băsescu, dar se pare că în multe momente domnul Năstase ţine să fie solidar cu acesta, mai ales în lupta comună pentru salvarea actualului sistem, cel care l-a învins pe preşedintele Constantinescu.

  23. eu nu cred ca preotul din Focsani a fost ucis intimplator.As lega aceasta moarte de altele :Virgil Sahleanu si Marian Cozma.un mesaj pt.oameni inteligenti

  24. @crina: ce legatura are crima de la Focsani cu situatia din TVR?

  25. Victore,
    Neplata serviciilor si/sau a bunurilor livrate intr-un contract comercial este unul din cele mai bune motive pentru intreruperea contractelor comerciale.
    In multe companii sunt introduse in ERP-ul firmei conditii care leaga emiterea de facturi si avize de expeditie de limita de credit pe care furnizorul o acorda clientului. Limite similare sunt introduse pentru clientii care nu-si platesc la timp facturile.
    Atunci cand una din aceaste limite este depasita sistemul blocheaza automat clientul respectiv la livrari.
    Chestia cu scrisoarea recomandata cu confirmare de primire se face dupa ce i-ai “taiat macaroana” clientului rau platinic.
    Daca astepti pana primesti confirmarea de primire la scrisoarea ta recomandata pierderile tale se acumuleaza.
    In sfarsit, daca ai un client rau platnic, care nu-ti plateste factura, care crezi ca sunt sansele sa-ti plateasca penalitatile?
    Imi pare rau, dar aici ai dat-o-n bara. TVR avea dreptate sa-i taie semnalul lui Dolce. Dupa cum vezi, in weekend Dolce i-a promis ca luni face platile restante.

  26. @bigradu: plata pe care o are de facut Dolce se refera la transmisiile de la…Olimpiada de la Londra. Euro e platit in avans. a dat lefuri TVR din banii aia. contractul TVR-Romtelecom prevede, oricum, doar penalitati de intarziere in caz de neplata, nu si clauza rezolutorie. eu zic sa nu te arunci, stiu despre ce vorbesc. Romtelecom a cedat din cateva motive extrem de prozaice. nu vrea sa se certe cu noua putere, mai ales in contextul in care guvernul are peste 45% din actiunile sale. actionarul majoritar, Deutsche Telekom, fuge ce dracu’ de tamaie de un nou scandal de spaga in UE (recenta distractie din Ungaria l-a afectat ca imagine si l-a costat nici zeci de milioane de euro). decat sa inceapa o noua actiune judiciara penala, mai bine nemtii se fac ca lasa de la ei. TVR si-a luat meciurile inapoi pe bani.
    nu stiu altii cum sunt, dar eu, ca om care si-a respectat toate contractele pe care le-a semnat, n-as vrea sa traiesc intr-o tara in care capitalismul se desfiinteaza prin vointa populista si discretionara a puterii

  27. Data viitoare fii mai clar: TVR a oprit transmiterea meciurilor de catre Dolce pentru ca n-a fost platita pentru Olimpiada, cu toate ca Dolce platise in avans meciurile de EURO 2012.
    In cazul asta, da-i un telefon lui VP sau lui CA si felicita-i pentru noul director.
    Vad ca noua putere si-a inceput bine mandatul: noul director de la TVR, ordonante de urgenta, primari penali, etc.
    Sa vedem peste un an care este diferenta intre noua putere si vechea putere.

  28. @bigradu: e al liberalilor, Crin si l-a asumat public. am scris-o, i-am spus-o (inclusiv in direct, vineri seara), a zis ca-l sustine, sa se spele cu el pe cap. nu i-a picat bine, da’ asta face diferenta. eu nu astept nimic de la ei, deci n-am nici o apasare sa le zic cand o iau pe aratura.

  29. @gherghisor marin Aveti dreptate si explicatia este una singura.Basescu ca si Nastase au fost FSN=sti de frunte dupa revolutie si SLUGILE lui Iliescu FSN-istul SEF. Da este adevarat ca s-au despartit/formal/ ,dar faptul ca au aceeasi origine”paterna”este relevant:Ce naste din pisica ,soareci mamanca(pnl/Antonescu v=a fi mancat de pisica FSN=ista si de pisoii ei psd-isti).Trist dar adevarat.

  30. ştiu că ieri după-masă nu figura link-ul, acum însă îmi apare pe sitte-ul antenei “loading: 100%” şi restul e tăcere. nu merg nici înregistrările mai vechi, de pe 1 sau de pe 8 iunie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.