Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Cine ia, în final, caimacul Senatului?

Similar Posts

113 thoughts on “Cine ia, în final, caimacul Senatului?

  1. @Catalin I: ca sa ai o emisiune la tv, trebuie sa vrei, sa poti si sa aiba cineva incredere-n tine. ceea ce li s-a intamplat si lu’ Badea, si lu’ Dobre. acoperirea (inter)nationala vine odata cu demonstratia de pricepere. nea Gogu a plecat in viata de la aceeasi linie de start. nu-l impiedica nimeni si nimic sa revolutioneze scularia. da-i infinit mai usor sa-ti organizeze altii terenul de joc.

  2. @Victor Ciutacu: Tot respectul pentru persoane care au reusit sa realizeze ceva pe spinarea lor. Fie ei realizatori tv sau sculeri-matriteri. Eu nu despre asta vorbeam, ci despre faptul ca si mie mi-ar fi usor sa am 2 emisiuni live pe zi in care sa blamez letargia poporului din care provin. Ma indoiesc de faptul ca Badea sau Dobre nu stiu ca e nevoie de organizare pentru ca lumea sa iasa in strada sa-si exprime nemultumirea. Nu inteleg de ce partea presei care a facut atatia bani jucand rolul haiducului opozant se preface ca nu vede rolul obligatoriu si necesar pe care-l joaca in ecuatia asta opozitia si sindicatele si continua sa ceara totul de la populatie, sarind astfel 2 etape. Ca sa iasa lumea-n strada neorganizat inseamna revolutie si asta se va intampla cand o sa fie foamea+frigul+umilinta asemanatoare cu cele de pe vremea lu’ nea Nicu. Spui ca e mai usor sa-mi organizeze altii terenul de joc. Evident! De-aia exista acei “altii”. Nu ma cheama pe mine USL sau sindicat. Nu le-a pus nimeni pistolul la tampla sa-i oblige sa fie ceea ce sunt. Sa-si faca fiecare datoria in conformitate cu fisa postului. Eu unul ma indoiesc sincer ca tu si cu Badea ati fi organizat un miting daca ati fi fost unul profesor de mate si celalalt inginer-constructor. Puterea si siguranta locului vostru actual de munca v-au dat curajul de a organiza un miting si chiar si asa a fost destul de vizibil cate emisiuni a trebuit Badea sa explice cum sta treaba cu organizarea, sa citeasca documentele oficiale live pe TV si sa se delimiteze de orice forma de alaturare a mai multor persoane. Deci e groasa oricum ai da-o (ea, organizarea). In cazul asta, ce putere sau “spate” pot sa am eu, nimeni in drum (din punct de vedere mediatic), in comparatie cu 2 realizatori tv de succes? Intre mine si voi se aplica perfect principiul Fermei animalelor conform caruia “toti cetatenii sunt egali in fata legii, numai ca unii sunt mai egali decat altii”. Eu nu dispun de parghiile voastre si nu am notorietatea voastra, in schimb mi se cere sa fiu in stare sa fac exact ceea ce faceti si voi. Ei bine, nu pot. Astept celelalte doua institutii superioare mie, sa organizeze ceea ce au de organizat (opozitia si sindicatele). Eu cand ies neorganizat inseamna ca nu am papa-n frigider si paralizez de frig, iar deznodamantul e capatani rupte si se cheama revolutie.

  3. @Catalin I: ai si tu o obsesie, cea a castigurilor presei. dincolo de faptul ca au fost muncite, spre satisactia ta, din 2009 incoace ele s-au topit. mai toata lumea a mancat din cocoasa. si s-a cam terminat rezerva. altfel (si aici chiar inchei subiectul), nu, nu ti-ar fi usor sa faci emisiune live zilnic, iar noi, cei din presa, nu suntem cu nimic vinovati de incapacitatea cronica de a se organiza a romanilor.

  4. Cătălin,
    pot fi de acord, în mare, cu ce afirmi tu în ceea ce priveşte organizarea unui protest de către persoane cu notorietate. Bun. Aceste persoane ( Mircea Badea şi Victor Ciutacu), chiar au fost prezente pe 9 noiembrie 2010 în faţă la CNA. Tu, cel lipsit de notorietatea lor dpdv mediatic, AI FOST PREZENT alături de ei?

  5. Eu nu inteleg,de ce crede cineva ca e posibila solidaritatea “romanlor” tocmai acum?Au fost solidari romanii vreodata din ’90 incoace?Eu nu am simtit asta,am fost dat in somaj de trei ori in douazeci de ani,nu am primit nici un salariu compensatoriu niciodata,nici o reducere la fondul clasei fetitei mele,nici o mila de la doctorii de care aveam nevoie,spaga era aceeasi,etc.M-am ridicat de fiecare data,singurel si am luat-o de jos de la zero.
    De ce e mai mare tragedia unui politist dat in somaj cu 20 de salarii compensatorii,decit tragedia lui Gogu,dat afara cu un sut in fund pt. ca l-a pus dracu’ sa revolutioneze scularia patronului?
    Cum poate fi solidar un pensionar cu 800 ron/luna,ce a muncit 35 de ani in scularie cu un politai iesit la pensie la 50 de ani cu o pensie de 2,5 ori mai mare ca a lui?In SUA,la 50 de ani somerii fac cursuri de paznici de penitenciar,la noi unul care a lucrat in sistemul penitenciar iese la pensie la 45 de ani plins de toata lumea!Societatea romaneasca e in asa fel construita incit nu poate fi vorba de solidaritate prea curind.

  6. Nene bond-escule ai dat raspunsul la intrebare , din ’90 incoace se lucreaza la ruperea relatiilor care pot duce la solidaritate.Eu as pune problema asa : nu sant salariile si pensiile unora mai mari, celelalte sant rusinos de mici. Una dintre primele masuri luate de Roman( consilierii lui straini ) a fost ca toate intreprinderile sa se divizeze in mai multe module, si s-au tot divizat pana la disparitie. Asa este nu mai sant relatii intre oameni , de unde solidaritate? Si in afara mitingurile sant organizate de cineva- centrale sindicale-la noi nu exista asa ceva.

  7. @simplu-atita vreme cit muncitorii nu sunt platiti bine ei isi vor gasi alte modalitati de a-si cistiga existenta;unii aduc masini de afara,muncesc afara,altii isi iau diplome si ajung ministri de interne!Cert e,ca in economie ramin cei de teapa lui Dorel!

  8. oricit de bune intentii am avea noi si orice
    am scrie pe blogul lui Victor, astea-s doar
    vorbe frumoase in absenta unor actiuni concrete;
    doar cind vom avea miscari de protest studentesti/
    muncitoresti/urbane in toate municipiile resedinta
    de judet impotriva abuzurilor de orice natura ale
    oricarui guvern, d-abia atunci putem sa ne permitem
    sa cuvintam pe buturuga din “coltul vorbitorului”
    linisiti stiind ca democratia exista si nu e in pericol.

  9. “fiecare roman asteapta sa-i rezolve presa problemele
    Victor Ciutacu pe 29 November 2011 la 19:06”

    Recunosc, cateodata sunt cam prost si poate ca nu-nteleg ce vor oamenii sa faca sau sa spuna dar mai sunt, zic eu multi, multi insemnand pentru mine peste 1% din populatie, care inteleg cat de cat situatia.

    Asa ca aceasta afirmatie nu este adevarata pentru mine si pentru multi altii cred eu.

  10. “…Sunt si eu curios daca dl. Badea n-ar avea emisiune TV sau la Radio, unde si in ce fel si-ar mai pune domnia sa pepenii pe masa? …
    De Cătălin I. pe 30 November 2011 la 01:51”

    Iti raspund eu fiindca, cred eu, dl. Badea se crede prea destept sa-ti raspunda si atunci te ignora : IN STRADA LA MITING.
    Badea-i suparat ca nu organizeaza nimeni mitinguri cu oameni civilizati care sa-si spuna pasul, nimeni nu-si asuma nici-o raspundere de ORGANIZARE.
    Intelegi ? Nu trebuie sa fi om de televiziune ca sa faci miting, este CONSTITUTIONAL si orice cetatian are dreptul … si foarte important … NU AI NEVOIE DE BANI CI DOAR DE TIMP !!!
    Asta tot ne explica dl. Badea, cu toate ca eu cred, din observatiile mele modeste ca mitingurile si exprimarea pasurilor nu au nici-o rezolvare rezonabila, nici pentru cel care si le exprima si nici pentru cel invinuit, e doar o pierdere de timp, timp in care poti judeca DACA ESTI IN STARE SAU NU SA AJUNGI LA PUTERE SI, foarte important, SA FI CORECT CU TINE SI CU CEILALTI CHIAR DACA SUNT DIN FAMILIA TA.

  11. ” fiindca-i platesc
    De Victor Ciutacu pe 26 November 2011 la 18:47″

    D-aia are importanta fiidca ii platesti ?
    Cu bani ? Cu incredere ? Sau altceva ?
    Daca-i platesti cu bani atunci as avea multe de scris … un lucru important pe care nimeni nu-l evidentiaza ar fi ca BANII NU SUNT AI NOSTRI. Cu alte cuvinte nu-i platim ci doar ne prosteste sistemul in asa fel incat sa avem incredere in bani caci altfel nu ne-am descurcam, banii fiind de altfel o marfa ca oricare alta, tocmai aici, cred eu ca este ideea de baza : NE ESTE INTIPARITA IDEEA CA SINGURI NU NE PUTEM DESCURCA si astfel suntem automat transformati in sclavii sistemului iar banii sunt un instrument foarte eficace de a ne prosti si a ne manipula extrem de usor, oricand putem sari unul importiva altuia pentru bani nu conteaza ca suntem sau nu corecti, si toate pentru banii care de fapt n-au nici-o valoare daca n-am avea incredere in ei, sunt doar niste hartii ce nici macar nu sunt de mancare si nici nu-ti tin de frig, aici, cred eu ca ar fi cazul sa fim mai precauti …
    In cazul in care-i platesti cu incredere iar ei te-au tradat, o solutie corecta ar fi sa preiei tu puterea si sa fi tu platit de alti cu incredere si sa nu-i dezamagesti …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.