Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cine are doctorat sare acum cu mine!

Cine are doctorat sare acum cu mine!

Pora comentează plagiate, că-i de specialitate

Politicienii şi, în general, dregătorii noştri par a fi băut apă unul după altul. Au, n-au treabă cu învăţătura, până nu-şi agaţă-n palmares câteva masterate şi-un doctorat, nu se simt bine. Vor să le vină pe cale de consecinţă o recunoaştere publică pe care nu sunt în stare să şi-o câştige. Uitaţi-vă-n CV-urile miniştrilor ultimelor guverne. Dacă i-ai crede, ţi-ai închipui că Palatul Victoria e reprezentanţa din România a Harvardului, corcită la o cumetrie cu premianţii de la Yale. Generalul Oprea ştie vreo 84 de cuvinte la un loc şi e de ani de zile conducător de doctorate. Ridzi şi Boghicevici au masterate de nu le ştiu număra. Eba l-a luat pe-al ei chiar cu 10; de la stâlpul societăţii civile Pârvulescu. Gângavă ca un fotbalist de liga a treia din Tecuci, Kovesi a copiat până şi concluziile personale ale altuia în lucrarea-i de doctorat, s-a ajutat şi cu nişte site-uri de referate şi-o apără la onoare CSM. Plus profesorul şi avocatul Neagu, care are un lot mare de clienţi la bulău sau în drum spre el. Udrea e doctor în ştiinţe, deşi înfăţişarea-i trădează mai degrabă afilierea la categoria socio-profesională a asistentelor medicale sexy din filmele care nu iau Palme d’Or. Igaş a învins liceul la 24 de ani şi, în următorii câţiva, a ras trei făcultăţi pe stomacul gol. În timpul liber, între două ture profitabile prin frontieră.

Acu’ s-a schimbat puterea şi i-a ajuns rândul pe cei de pe felia antibăsistă a tortului politic. Şi-i execută propaganda portcalie la bucată. D-aia au picat, pe rând, Dumitrescu şi Mang, d-aia transpiră acum Ponta. Nu de ruşine sau de vreun puseu de onoare, ci fiindcă vidanjorii portocalii sunt infinit mai performanţi decât cei roş-galbeni. (articolul integral, în Jurnalul Naţional)

UPDATE Intelectualii cu papion: “ce dacă plătiţi taxe?”

LATE UPDATE: Academicianul wannabe Cristoiu o dă iar de gard. Priceput ca o babă chioară, îşi dă măsura documentării: junele premier a încercat să ne convingă că revista AMERICANA “Nature” a fost plătită de Traian Băsescu pentru a-l da în gât[…]. Revista “Nature” , parte a Grupului McMillan Publising e din Marea Britanie. Tot un soi de americani şi englezii ăştia…

 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

103 thoughts on “Cine are doctorat sare acum cu mine!

  1. Eu nu am doctorat! 🙂 sa trec in CV ?
    Dar stau si ma intreb … la USL se pune plagiatul, la Codruta Kovesi nu… ala se apara de CSM!

  2. M-a uns pe suflet articolul ăsta! 🙂 Mi s-a acrit de atâta lamentare pe la TV cu plagiatul. Altă problemă n-are ţara asta. Ţara arde, baba se piaptănă.
    Am observat că orice incult poate lua doctoratul în România. Dar mă întreb, ăştia altă treabă n-au decât să stea să scotocească prin proiecte? Cărţile din cărţi se scriu, după cum aţi subliniat f bine în articol. Mă rog, să scrii cărţi din site-uri cu referate pentru gimnaziu, mi se pare puţin tras de păr, dar, dacă ţine… luaţi, fraţilor, de copiaţi.
    Dar, oare, închipuitu’ ăla de MRU n-a plagiat? 😀

  3. In totalitate de acord cu tine, o sg exceptie – dezinteresul total al lui Ponta fata de titlul sau de doctorat. Daca ar fi muncit pt. el nu s-ar lepada asa de usor de el. Asta-i tot.

  4. Voia sa para misterios… Adica “Eu stiu mai multe… O sa vedeti peste cateva zile…” Mi-e o greata de astia…

  5. Ciutacule,

    F. bun textul. Da, o sa scriem in CV ca nu avem doctorate la fel cum MRU scria in toate CVurile (si ala de pe site de la SIE si ala de la Guvern) ca nu a fost membru PCR.

    Vezi ca din lista aia lunga iti lipseste prof. de drept constitutional Boc. L-ai mai uitat pe doctorul in economie subterana Dinel Staicu, Mischie. Pana si Genica Boerica avea doctorat.

    Deci, mai usor cu doctoratul pe scari.

    Abdel Kader
    (ex – Vespasian)

  6. daca omul acesta are toate aceste studii ”pe bune”, iar el nu este in stare sa lege 2 fraze corecte dpdv gramatical…In cv-ul lui scrie ca a facut studii la Harvard:) iar el habar nu avea ce inseamna ”BRIEF”…

  7. ‎”COMUNICAT TOP GEAR.”

    “TOP GEAR sa autosesizat cu privire la acuzatiile de plagiat care il vizeaza pe dl Ponta,TOP GEAR a hotarat sa il suspende din functia de copilot pana la clarificarea situatiei.TOP GEAR recomanda dl-ui Ponta sa se abtina sa mai puna mana pe revista editata de TOP GEAR.”

  8. Adica astia stiu cu totii, cu 3 zile inainte, ceea ce urmeaza sa documenteze “Securitatea” maine….nu?

    misto tara

  9. Din pacate in Romania plagiatul este generalizat, iar conditiile de realizare si de forma a lucrariilor de doctorat nu sunt incadrate in Romania precum in restul Europei. Eu pot sa dau exemplul Frantei unde imi continui studiile, aici o lucrare de doctorat nu se poate realiza in mai putin de trei ani, si este o lucrare in sine pe o anumita tema, cu un plan, cu o cercetare aprofundata pe subiect, in bibliografie nu se pot trece decat lucrari care sunt citate in redactare, ma rog, ideea este ca exista o serie de reguli stricte care trebuie respectate. In Romania plagiatul este banalizat,eu am intalnit persoane care au facut o lucrare de doctorat in 6 luni, mai bine ar schimba reguliile inscriere in doctorat si de acordare a titlului, in loc sa strige hotul cand sunt hoti cu totii.
    O sa caut sa citesc lucrarea lui Ponta, nu de alta dar ma intereseaza subiectul, este cel pe care l-am ales si eu in prima instanta dar cum timpul de care dispun era insuficient pentru o tema atat de complexa l-am schimbat.

  10. Poporul judeca dupa performanta economica , nu dupa doctorate. Daca economia isi revine , Ponta ramane 12 ani premier. Altfel va fi maturat.

  11. toti vor sa para ceea ce nu sunt. uni sunt disperatii sa fie intelectuali, si-ti arunca in fata autodeclarata intelectualitate, alti vor sa para doctori in ceva, altele musai sa fie virgine. orice numai sa para mai mari decat sunt.
    pana acuma nimeni nu a stiut ca victor ponta e doctor, nimeni din publicul larg, bravo lui pentru decenta.

  12. Ce greata mi-e de sinecuristi. Vine si socialistul MRU care sustine o institutie comunista: mecenat pe banii statului. Parca Rockefeller sau Guggenheim nu erau functionari guvernamentali.

  13. @all: Strict pe partea procedurala, din nou. Toata lumea zice ca “Revista Nature” l-a acuzat pe Ponta de plagiat. FALS ! Revista Nature (un saptamanal in care apar lucrari stiintifice al caror impact este chiar la nivelul “intelegerilor fundamentale”) n-are legatura cu portalul de stiri. E drept ca ambele fac parte din McMilan Publishers. Da’ NU revista Nature (care intr-adevar e cea mai meseriasa din lume, la concurenta cu “Science”) l-a luat pe Ponta , CI portalul. Iar ca sa publici pe portal – putem vorbi si de plasamente. Britanicii, sunt si ei oameni. Altfel, nu imi explic cu Sultanul din Oman a luat Ordinul Militar Victoria (o mare distinctie a Armatei Regatului Unit) cand nici macar nu era cetatean.

    Da’ pacat ca prea putini stiu sa faca o chestie beton si altii stiu si mai putin sa vada greselile.

    Abdel Kader
    (ex-Vespasian).

  14. Oare U.S.L.-ul nu-si da seama ca daca o mai taraganeaza mult cu astia(de fapt basescu),le va fi foarte greu.Pentru ca astfel de lucruri,gen plagiatul lui Ponta,incompatibilitatea lui Diaconu,etc.se vor inmultii spre toamna.Nu neaparat ca isi va strica U.S.L.-ul majoritatea,dar in loc de lucrurile concrete ce trebuie discutate,ne vom pierde timpul cu astfel de comicarii.Chiar ieri ma enervasem putin pe Razvan Dumitrescu ca adusese in discutie “plagiatul” lui Ponta.Insa la BE 1 era deja razboi in platou,toti invitatii in frunte cu Turcescu semanau perfect cu Brates de la televiziunea libera.Diversionisti de meserie.Imi pare rau,trebuie o reactie ferma,fara dubii si fara frica a actualei majoritati.
    Urmatorul vad ca este Mircea Diaconu.Cu siguranta sunt altii cu mult mai multe bube in cap decat el,dar totusi,in PRINCIPIU,ESTI ALES SENATOR AL STATULUI ROMAN,RAMAI DOAR SENATOR.

  15. Ce jalnici si frustrati sunt inchipuitii aia din videoclip.

    Vorba lui Badea, aseara: Cati insi sunt dependenti de banii publici.

    Protestul asta e inutil si patetic: aia sustin “un model de intelectual caracterizat prin eruditie si rafinament” intr-un institut sub autoritatea melteanului de Basescu, intr-o tara condusa de melteanul de Basescu, presedeinte ales de o majoritate melteneasca de romani.

  16. Filmuletul de la protestul papioanelor. Nu am vazut in viata mea asa multe degete ridicate. E un gest tipic de “low class”. Daca astia ne sunt intelectualii, propun sa desfiintam scolile. Nu ne trebuie! Raman doar gradinitele ca si asa educatia lor s-a oprit la acest nivel. La gradinita se invata ca atunci and vorbesti nu ridici mana mai sus de brau. Mana mai sus de brau indica agresivitate!
    Mitocanie, asta finantam la ICR! O funda cretina in par la 40 de ani si un desh’t ridicat gasesti si in tiganie si nu e nevoie sa cheltuiesti 40 mil de euro pe an.

  17. …macar securistii, din timpul lui Ceasca, aveau un pic de orgoliu profesional si nu spuneau la nimeni ce iesea pe tehnica.

    Astia o suna si pe Nutzi si pe Turcescu si pe Lazaroiu…

    misto tzara, bai nene…

  18. Ce este pedeleii si ce vrea ei.
    Este titlul lucrarilor de doctorat ale tuturor membrilor acestei adunaturi monstruoase nascuta din somnul natiunii.
    Pedeleii este niste borfasi care a furat si vrea sa talhareasca in continuare.Cum tot ce ating ei se duce dracu’si se murdareste, incearca neaparat sa discrediteze pe oricine le sta in cale.Atata vreme cat in bibliografia lucrarii s-au indicat sursele ,ce aia mamei lor vor sa mai demonstreze ? Daca ar fi fost o lucrare de matematica si s-ar fi folosit teorema lui Pitagora ar fi fost plagiat ? Pentru o tema juridica trebuiau inventate alte legi sau se vorbea despre cele existente in vigoare la momentul conceperii lucrarii ?
    Azi in sedinta lor spuneau ca la alegerile din toamna vor sa “ia” medalia de aur. Pot sa incerce sa “o ia”. Dar acum ii prinde.
    Raspuns la intrebarea din titlu:
    Niste borfasi ordinari care vrea sa mangleasca. Scuzati dezacordurile.Erea pe limba lor. Nu de lemn.Lemnul suna placut.Ati auzit ce frumos suna toaca ? Limba lor e de plastic.

  19. Am citit tot şi am văzut şi filmul. Filmul mi-a pus capac. Am încercat două comentarii, pe care le-am şters.

  20. OK. Sunt un absolvent de doctorat. Am muncit pana mi-au sarit capacele. Profesorul mi-a spus ca dupa aceea oamenii vor fi invidiosi si ca titlul nu imi va oferi decat f multa invidie din partea celorlalti. In regulamentul de intocmire a lucrarilor/articolelor de cercetare, este prevazut la un anume pct.4 etapa de “documentare” se numeste ea si are ca scop prezentarea unor principii generale si a altor rezultate pe plan national si/sau obtinute in directia in care s-a facut studiul de cercetare ce face obiectul materialului respectiv. Scopul acestei parti este ca cititorul neavizat, sa inteleaga care sunt principiile si sa aiba informatii cu privire la alte valori obtinute de catre alti cercetatori, ca sa poata face o comparatie cu ceea ce a obtinut autorul. Doi, aceasta parte poate sa cuprinda pana la 40-50% din material, facandu-se mentiunea ca, contributia personala a autorului la lucrare/articol trebuie sa fie in proportie de minim 40% din continutul materialului. Trei si inchei, pentru partile citate, se numeroteaza in interiorul materialului, se trece un numar de ordine la sfarsitul citatului si la final, la bibliografie, se trece la numarul respectiv, autor, titlu lucrare, paragraf, pag. de la pana la si daca materialul se gaseste si pe internet, se poate adnota link-ul la care materialul poate fi gasit pe web. In consecinta, numai cine nu a facut, nu stie. Constat cu stupefactie ca f multa lume habar nu are care e scopul si care sunt obiectivele unei lucrari de cercetare, nemaivorbind de modalitatea ei de intocmire. Inchei prin a va spune, ca in tara asta f multa lume nu are doctorat si ca, in consecinta, f multa lume e invidioasa, desi habar nu are cu ce se mananca.

  21. Tare dom’le, deci micul titulescu nu e chiar ditamai doftoru’ in drept ci mai degraba un felcer de stinga! Evident ca si asta o sa sustina ca da, asa e, teza e plagiata, numa’ ca nu e a lui, ca …, parca am mai vazut piesa asta! Greata e totala, iar moarea de varza abia dupa alegeri e buna de baut.

  22. In regulamentul de intocmire a lucrarilor/articolelor de cercetare, este prevazut la un anume pct.4 etapa de “documentare” se numeste ea si are ca scop prezentarea de catre autor a unor principii generale si a altor rezultate pe plan national si/sau international, obtinute in directia in care s-a facut studiul ce face obiectul lucrarii respective. Scopul e evident, de a informa cititorul neavizat care sunt principiile si valorile de referinta pentru a se putea face o comparatie a datelor/valorilor obtinute de autor. Pentru partile citate, se numeroteaza in interiorul materialului, se trece un numar de ordine la sfarsitul citatului si la final, la bibliografie, se trece la numarul respectiv, autor, titlu lucrare, paragraf, pag. de la pana la si daca materialul se gaseste si pe internet, se poate adnota link-ul la care materialul poate fi gasit pe web. Turcescu e un idiot.

  23. Aia din videoclip cu papioanele lor penibile,au exact aceeasi atitudine ca si tatucu’ lor,smenarul politic nr.1 “hai sictir si care-i problema”.
    Daca sunt asa de apolitici,care-i diferenta ca institutu’ lu’ peste e sub controlul presidentiei sau al senatului???
    Multe buze roase de timp am vazut printre ei…stim cu totii unde si le-au ros.

    Ma bucur ca dl Ponta,spre deosebire de altii,a reactionat imediat la treaba cu plagiatul…nush daca o fi plagiat sau nu,asta ramane de vazut.

  24. Cica Ponta a hotarat sa isi schimbe numele, adaugandu-si un titlu de noblete. Urmeaza sa se numeasca Ctrl V. Ponta

  25. In Romania, institutele de cercetare au fost desfiintate. Exista o campanie sistematica, sustinuta inca de la nivel prezidential, de a terfeli orice valoare intelectuala sau de a destructura orice institutie ce creeaza intelectuali. Acolo scopul e evident, dezbina si condu. Cei cu creiere iti pot ameninta scaunul. La ceilalti romani e doar invidia, dorinta de a se trage de sireturi cu toata lumea, de a se porcari toti cu toti. Daca ii coboram pe cei care au ajuns sus, se cheama ca nu mai suntem nici noi atat de jos. Invidia.

  26. La nivel de putere, terfelirea intelectualitatii este o rezultanta a principiului “dezbina si condu”. Si comunistii se fereau de oamenii inteligenti. La restul romanilor e invidia si dorinta de a se trage de sireturi cu toata lumea. Daca ii coboram pe cei care au ajuns sus, se cheama ca nu mai suntem nici noi atat de jos.

  27. Nici dracu’ nu’i voteaza pe astia sau pe ceilalti pentru ca au sau n’au doctorate. Gargara multa, show (de orice fel) si povesti frumoase – apoi votul este pus pe cel care a prestat cel mai frumos spectacol.
    Guvernul(Boc, Ponta, Ungureanu etc.) = regizor de film.
    Din tot ce se petrece reiese faptul ca acolo e doar duelul lor. Un duel intre ei, pentru bani. Populatia nu conteaza, sa fim sinceri.
    N’o sa vina nici Ponta, nici Basescu, sa creeze conditiile unei economii solide, pentru ca populatia nu’i preseaza s’o faca. Doar protestele noastre pot schimba ceva.
    Ar fi important ca populatia Romaniei sa inteleaga ca nu show’ul de la TV e prioritar, ci momentul “acum” in care trebuie sa’ti faci treaba de cetatean, parinte, angajat etc. Dar probabil e nevoie de timp pentru majoritatea sa faca diferenta intre lucrurile importante si cele neimportante.
    Va salut!

  28. Sa ai un doctorat nu este o rusine,dar depinde cum si cand ai obtinut acest titlu.Eu am un doctorat in energetica,pentru care am muncit din greu(in principal din cauza lipsei materialului bibliografic(din care eventual sa copiezi)) aproape un deceniu,atunci cand se mai invata carte in mod onest,intre anii70 si 80(si nu este o osana adusa regimului de atunci,a carei tiranie am simtit-o din plin).Cand vad acum cat de mult s-a depreciat aceasta activitate,stiintifica prin excelenta, si care este calitatea celor care obtin titluri la kg imi dau seama cat de mare este pericolul sa ne transformam intr-un popor de pacalici(care are ca intelectuali de varf un Patapievici s.a.).

  29. Numai atat mai poate regimul securist condus de basescu ?? Inseamna ca este pe duca !

  30. cand base il jignea pe tariceanu, spunandu-i ca este liberal cu papion, unde erau acesti aparatori ai papionului?
    stiu, erau la base, baseau

  31. Victore , pe tema suspemdarii presedintelui , acum ,dupa preluarea Puterii de catre USL , am incercat sa am o pozitie rezonabila (adica sa-l suspendam NUMAI daca gafeaza de-acum inainte 🙄 ; numai ca haznaua morala spre care vartos ne impinge , folosindu-si corifeii , ma face sa-mi modific radical optica: TREBUIE SA SCAPAM CU ORICE PRET de aceasta scursura prezidentiala !!! 😡
    Si pt. a nu fi acuzat de plagiat , mentionez ca ” am citat ” din dorintele a PESTE 50% din romani. 🙂

  32. trecand peste penibilul situatiei “doctoranziolor” … schema lu’ chioru’ tocma mi l-a facut pe Ponta mai simpatic. ciudata lumea in care traim 🙂

  33. “…Udrea e doctor în ştiinţe, deşi înfăţişarea-i trădează mai degrabă afilierea la categoria socio-profesională a asistentelor medicale sexy din filmele care nu iau Palme d’Or…”
    CHIAR M-AI UN LA SUFLET!!!
    multumesc frumos pentru o portie buna de ras !

  34. @storcescu robert: scrie, bre, tot din prima, ca putem citi si mai lung 🙂

  35. Nu stiu ce sa zic, e destul de nasol daca e adevarata treaba cu plagiatul.Nu sunt de parere ca Ponta ar trebui sa-si dea demisia dar cred ca asta ar plana ca un nor negru deasupra acestui guvern,iar in momentul de fata Ponta nu-si permite niciun fel de derapaj pentru ca l-ar costa enorm din punct de vedere electoral tinand cont de nivelul mare de popularitate pe care il are acum.Ce sa zic, sper sa nu fie asa, mie imi este destul de simpatic Victor Ponta.

  36. Pai nea Victore, nu aparea ca mi le publicati bre, comment-urile si am zis c-o fi de la lungime. De aia le-am tot scurtat. Sper sa nu te superi. Oricum, thnks. Bafta

  37. Am sa spun si eu cate ceva. Lung. Stiu ca unii au frisoane cand citesc lung, dar asta e…

    Inainte de a trece la “cestiune”, cateva cuvinte, sa ma “razbun”pe cativa de pe tarlaua asta. Cand era vorba de acuzatiile la adresa lui M.Diaconu (pe care voi continua extrem de relaxat sa il apreciez, ca actor, ca si pana acum!), am spus ca decizia nu poate fi alta decat stabilirea incompatibilitatii. Pentru ca probele erau zdrobitoare…

    La fel, am fost bestelit cand am zis ca Mang e de vina si StanDforditza la fel. Pana la urma s-a dovedit ca am avut dreptate. Atunci cand sunt sigur de ceva (si eu nu prea ma pronunt fara sa fiu 115% sigur de ceva!) dau fix “0” atentie si cuvintelor de apreciere si celor critice. Numai ca vad ca nimeni n-a priceput un avertisment amical din interventiile mele. In bombele explozive ale lui Base am identificat un pattern (o regularitate): au potentialul de a fi cu atat mai nocive cu cat timpul de la lansarea lor pe piata pana la explozie este mai mare. Demisia pe loc a lui Mang, Dumitrescu, Diaconu etc. poate contribui la un “damage control” eficient. USL-ul sa ia aminte: daca bulgarele de zapada creste zilele urmatoare, Ponta out. Daca vor sa minimizeze pagubele, evident.

    Nu sunt jurist de meserie. Sa citesc un articol “stiintific” insa stiu. Pentru ca, indiferent de domeniul de cercetare / investigare, tehnologia de redactare este aceeasi. Si inginerii, si juristii, si matematicienii si chiar si artistii cand scriu o lucrare stiintifica (cum este o teza de doctorat) trebuie sa respecte, toti, aceleasi rigori ale redactarii.

    Vad ca multi isi dau cu parerea ce inseamna a plagia, dar o descriere a situatiilor posibile in care vorbim de plagiat nu prea gasim pe aici. De aceea, dupa surse academice si legale (habar n-am legea romaneasca, dar probabil ca asa suna si aceasta), a plagia inseamna:
    1. sa preiei ideile (inovatoare ori nu, dar relativ noi, actuale) ale altuia si sa le prezinti ca fiind ale tale (=fara sa indici sursa)
    2. sa preiei cuvintele altcuiva si sa le prezinti ca fiind ale tale (=fara sa indici sursa)
    3. sa uiti sa pui semnele citarii acolo unde este cazul
    4. furnizarea de date incorecte privitoare la sursa unei lucrari (zici ca ai citit o lucrare, dar tu preiei un fragment pe care l-ai gasit in alta lucrare; prin asta dai impresia ca ai citi mai mult decat ai citit efectiv!)
    5. sa preiei idei expuse de altul, schimband cuvintele, dar pastrand structura exprimarii (propozitii, fraze, text)
    5. copierea a atat de multe informatii dintr-o sursa incat, chiar daca ai aratat de unde ai preluat (=nu ai furat), dand de o parte aceasta sursa, din textul tau nu mai ramane nimic important

    (Curiosii au la indemana sursa mea: http://www.plagiarism.org)

    Pentru necunoscatori ori indivizi din afara chestiunilor acestora, tin sa va spun ca nu doar ca in occident exista mecanisme institutionale de verificare foarte bine puse la punct, care au ca scop identificarea plagiatului, dar de vreo 15 ani incoace s-au dezvoltat softuri extrem de precise care detecteaza plagiatul, mai ales in USA. (Precizez ca acestea au incorporate si softuri de traducere, care verifica inclusiv plagierea unei lucrari scrise in alta limba!) Evident ca acolo unde softul “spune” ca apar suspiciuni intervine ulterior verificarea umana. Dar pentru copierea mot-a-mot, softul da rezultate excelente si singur. Cum pare a fi cazul acum, zic unii.

    Nu ma pronunt cu privire la cazul incriminat, ca nu sunt in cunostinta de cauza. Ar fi trebuit sa vad cele textele fata in fata. Probabil unii le-au vazut deja; eu, nu si nici n-am chef sa o fac. Pun pariu ca as constata prezenta plagiatului.

    De ce cazul a aparut pe piata? Am cateva ipoteze in lucru.

    1. Basescu stia de situatia asta si stia si ca plagiatul este dovedit, dincolo de orice indoiala. Proba: discursul lui de acum cateva zile cu dottore
    2. Tinta lui nu a fost neaparat sa il compromita pe Ponta in tara; probabil si Base crede ca in Romania este imposibil sa fii compromis, asa de “relaxata” este morala carpato-danubiano-pontica (o dovada este chiar si situatia lui Base). Tinta lui Base a fost si este sa il compromita COLOSAL SI PROMPT pe Ponta in afara. Dupa cum evolueaza lucrurile, va reusi.
    3. N-am citit niciodata Nature, ca lucrez pe altfel de tarlale. Dar e un lucru cunoscut in toata lumea ca publicarea unui articol in Nature te face o celebritate mondiala. Practic, e visul oricarui cercetator din domeniile de interes ale revistei. Sa va dau un exemplu: eram acum destul de multi ani la un stagiu intr-o universitate realtiv celebra dintr-o tara din vest cu foarte, foarte multa apa calda. La un moment data apare in revista interna a universitatii un articol cum ca nu stiu ce profesor a realizat o cercetare (cercetarea fusese de fapt initiata in urma cu mai multi ani si se terminase de vreo doi ani), din care a rezultat un articol publicat in celebra revista Nature. Ceea ce pentru ei constituia un mare motiv de mandrie. Peste cateva zile vad la televiziunea nationala de acolo ca este invitat profesorul cu echipa sa de cercetatori, pe temeiul ca au devenit celebri in lume, in urma articolului publicat in Nature.
    4. Cine a apelat la Nature a stiut ce face si este si un personaj destul de influent in comunitatea stiintifica mondiala. Nature este una din cele mai prestigioase reviste stiintifice din lume, asa ca publicarea acestei stiri aici va avea ca efect aplicarea principiului bulgarelui de zapada in presa stiintifica mondiala. De unde vad ca a iesit deja in presa sociala, politica si generalista din intreaga lume. Asta inseamna ca daca te-a condamnat Nature, esti imposibil de reabilitat. Adica, pentru orice activitate de politica externa, ciumat, lepros. E preferabil sa te consideri mai degraba mort, aflat in situatia aceasta.

    Aceia care au de gand sa conteste impactul revistei “Nature” in lume, sa se mai gandeasca. Revin la ipoteza mea, cu teoria bulgarelui de zapada. Base stiind sprijinul imens din tara pentru Ponta, l-a compromis, dupa mine iremediabil, in afara. Pentru ca, repet, oricine-ai fi, cu Nature si comunitatea stiintifica din vest nu poti sa te bati si sa invingi. Niciodata.

  38. Domnule Ciutacu va rog sa luati atitudine cu privire la marea batjocura la care este supus acest MARE ROMAN si MARE OM , MAESTRUL MIRCEA DIACONU!
    Omul asta nu merita sa fie tratat cu atata dispret si batjocura doar pentru ca si-a permis sa fie acid si sa spuna franc lucrurilor pe nume intr-o vreme de mare criza morala a conducatorilor acestei tari cand toti asa-zisii intelectuali platiti din bani publici sa taca sau mai rau sa faca propaganda basista si sa laude marele carmaci care taia pensiile si salariile si inchideau spitale taceau malc , acest mare om a avut curajul sa se opuna prin iesirile sale publice pe televiziuni genocidul la care ii era supus propriul popor si sa ia atitudine ..desicur acest lucru a deranjat ….Iar acum asistam la acest linsaj mediatic asupra maestrului diaconu…

    Maestre imi cer iertare in numele tuturor romanilor pentru aceasta batjocura la care organele represive ale statului basist te supun.
    Cat despre voi ceilalti … lasati patima politica si aparati adevaratele VALORI ale acestei tari , cat inca le mai avem printre noi.Haideti sa-l sustinem pe Maestru in Piata universitatii in fiecare seara la orele 21 !

  39. Ii recomand securistului informator de Basescu, sa faca si el si fi-sa aia mica cate un doctorat, chiar asa platit sau cu plagiat cum spun ei ca au facut toti romanii, ca pe ei nici nu ii duce mintea de altceva! Sa puna mana sa invete sa scrie si sa citeasca, pentru ca limba romana nu este o rusine! Noi toti stim si vedem ca lui i-a baut vaca cerneala si va asigur ca pentru el este dureros. Ramane acelasi presedinte imbarligator si complexat. Care este.

  40. Dnu Ciutacu,

    Se adevereste ca “Premierul a preluat inclusiv greşeli gramaticale şi aprecieri personale”
    Problema care se pune e alta: e sau nu plagiat?? Daca e nu ar tb sa faca precum presedintele Ungariei si ministrul din Germania?

  41. ma distreaza copios ca inca mai sunt postaci care insista a ma convinge ca in textul asta si le televizor eu l-as apara pe Ponta. chestie care spune multe despre (in)adaptabilitatea propagandei portocalii la schimbarile neprevazute 🙂

  42. Dn. Ciutacu,

    nu e asa evident ca il aperi pe Ponta, dar este extrem de evident ca incerci sa creezi un context, o situatiune ca sa zic asa….evident ca lumina zilei.

  43. Pai ce va impiedica sa il criticati pe bune? Nu va lasa Dnu Voiculescu???

  44. @Sanda Irimescu: sunteti tampita. iar eu tampitilor nu le traduc din romana-n romana.
    @Florin: ceva coerent se poate?
    @all: iar a inceput s-o arda propaganda pe proxy-uri de afara

  45. Cica ar exista softuri de detectare a plagiatelor. Cat de tampit sa fii?! Se iau cu copy/paste propozitii sau fraze, bucati din text, se baga in motor de cautare pe un borwser si alea iti localizeaza sursa si radacina.

  46. Victore,
    Daca tot faci “reseach” fa-l pana la capat. Jack a gresit rau tare pentru ca daca Nature si parintele sau Macmillan sunt englezi, bunicii, Georg von Holtzbrinck Publishing Group, sunt nemti din Stuttgart.

  47. @Victor: Mi se rupe in 14 daca Ponta a copiat sau nu, e treaba lui de doctor sa se descurce cind suna vreo gravida la usa si nu poate sa o ajute sa nasca, dar cu un lucru e dator tuturor celor care se mai simt romani: sa-l dea dracului afara pe Pieptdepuiovici ala de la ICR. Pacat ca inca nu s-a inventat flegma electronica, caci cu infinita placere i-as fi trimis marelui fizician si eseist cu fizic de contabil si pretenti de rugbist, vreo 2-3 galeti prin email. In viata mea nu m-am simitit atit de insultat ca atunci ci am citit Politice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.