Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Involuţia sulfuroasă a societăţii bolnave

Involuţia sulfuroasă a societăţii bolnave

Mă uit în jurul meu, mă frec la ochi şi parcă tot nu-mi vine să cred. Atmosfera e sulfuros-irespirabilă. Apropierea alegerilor prezidenţiale parcă i-a dilit pe toţi. Oameni care treceau drept amici, dacă nu chiar prieteni, au ajuns să se jignească, să se certe la televizor, să-şi dea sms-uri îmbufnate. Curg ameninţările reciproce, autobuzele şi dubele sunt umplute cu de-a sila; refractarii riscă să rămână pe drumuri. Categoriile socio-profesionale se urăsc vârtos şi se invidiază între ele.

Se filează, se înregistrează, se stenografiază, se dă-n primire, se publică, se dezbate. Persoane apropiate se roagă direct să nu se mai caute până după turul doi. Nu vor să aibă probleme. La asta am ajuns! Parcă suntem la începutul anilor ’90. Involuăm în loc să evoluăm. Ţara s-a rupt, pur şi simplu, în două. Nu mai există decât noi şi ei. Agresivitatea publică a depăşit limitele suportabile pentru omul normal. Rezistă numai cei puternici psihic. Au trecut 20 de ani; degeaba…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

91 thoughts on “Involuţia sulfuroasă a societăţii bolnave

  1. Da, unele comentarii te fac sa te cutremuri.

    @ che:

    Eu cred ca sunt CRETINI. Din diferite motive, tu poate stii, daca te gandesti putin. Uneori, prea multa scoala te poate cretiniza. Nu stiu daca e cazul lor…

    @ all of you:

    Am ascendentul in Sagetator. Hai, sa-mi zic si zodia mea: Scorpion. Am citit si mi-e mai mult decat clar la 41 de ani, ca Sagetatorul e caracterizat de mult optimism. Deci, in cazul in care matrozul va putea fura cat sa castige turul doi(desi eu nu cred), atunci va fi suspendat, presedintele Senatului il va inlocui timp de o luna, timp in care il va pune prim-ministru pe cine va dori majoritatea, o va schimba pe baschetbalista cu un om pregatit etc. Adica, exact ce n-au facut in 2007. Si nici populatia nu-l va pune la loc prin referendum, o data ca nu l-a vrut oricum, dar a furat, apoi, din motive ECONOMICE pe care nu le mai detaliez acum. Se stiu. Pentru ca buboiul va exploda oricum.

  2. @Fata Palida

    Cand sunt scuipati in fata, sunt multi care se uita in sus, si spun ca ploua. Imi place sa cred ca cei de pe blogul acesta nu fac parte din aceasta categorie. Tot ce spun “marii ziaristi si analisti” a fost provocat in prealabil. Nu vreau, si nu trebuie sa apar eu pe jurnalisti..dar (fara sa vreau) fac recurs la o vorba de duh invocata des de monsieur Badea. Cu samuraii te lupti ca si samuraii…cu talharii te lupti ca si talharii.

  3. Acum 20 de ani eram la gradinita. Ma uit la poze si ma vad. Tata alerga cu mine pe strazi, sa ma duca acasa. Se tragea.Nu pot sa explic cum e sa auzi impuscaturile alea…si acum, dupa ce am terminat o facultate…nu am de lucru.

  4. Incrancenarea intre “tabere” o inteleg: e vorba de bani, pozitii, privilegii.Nu cred ca se scuipa intre ei din convingere.
    Sufar in schimb pentru marea masa manevrabila, speriata, terorizata, amenintata cu represiuni daca nu voteaza cu “cine trebuie”. Eu cred ca ar trebui ca in locul panourilor electorale pompoase sau prin intermediul televiziunilor cetatenii sa fie informati ca si-au catigat dreptul de a vota liber si e ilegal ca o persoana sa-i oblige sa voteze cu cineva anume.
    Campania de influentare a votului la referendum este ilegala. Iar d-nul prezident a gresit grav. Dupa umila mea parere, a gresit inclusiv in mesajul electoral. Si va pierde.

  5. Foarte tare bomba din JN! Bravo!

    Înțeleg că luni, urmează să îi aplicați decisiva. Doamne ajută!

    No.1 rămâne tot no. 1! JN chiar e no.1.

  6. O cauza importanta a ruperii tarii in doua este, in opinia mea, lipsa unei legi a lustratiei, inca din anii `90, aplicata fara mila si compromisuri, dar cu maxima celeritate.
    Culegeti azi, domnilor, ce ati semanat timp de peste 60 de ani.

  7. Cu ce se ocupa Basescu in decembrie 89? Statea ascuns sub calorifer sa nu-l gaseasca revolutionarii care ii cam cautau pe imbuibatii regimului Ceausescu.
    De ce parte a baricadei a fost la revolutie ‘presedintele” asta???
    De ce parte a baricadei a fost Basescu la revolutie?

  8. Fiind vineri si 13 pe deasupra, sa va dau si un motiv de linistire.
    Tara are anticorpii necesari sa lupte cu boala portocalie.
    Suntem in covalescenta deja.
    Dar nu uitati sa mai luati ceva ceaiuri , ca boala sa nu se intoarca.
    Sper ca MAESTRUL DINICA sa puna o vorba buna pentru noi la Al de Sus, ca doar acolo ii este locul.
    Sa-i fie tarina usoara!

  9. Domnule Ciutacu, o mica informatie vroiam sa va dau, nu stiam la ce rubrica sa pun, asa ca am pus la ultimul entry de pe blog. Maine vine Basescu la Cluj. Primarul din Ceanu Mare (pdl) a strans toti tiganii din sat sa ii duca la miting maine pe promisiunea unui pahar de tuica. Nu va pot da sursa, dar va asigur ca e una sigura. E un lucru foarte simplu de verificat, si banuiesc ca Antena 3 o sa aiba maine ceva reporteri pe acolo care vor putea pune intrebari, asa cum au facut si la alte mitinguri pdl. Simt acelasi dezgust, si cu regret va zic, aceeasi frica pe care ati descris-o in articol… altfel as fi avut curaju sa nu va zic asta sub anonimat.

  10. Nu cred ca exista cineva care citeste de “involutie” sa nu se gandeasca automat la “evolutie”. Si D-l Ciutacu deci, ne incita, la “gandire”, “reflectie”, ne invita sa citim nu randurile ci printre randuri, si dupa o perioada de chibzuinta sa venim chiar cu propuneri privind unele segmente ale vietii, ale societatii in care traim.Dumnealui ne-a aruncat doar ‘momeala’ prin acest titlu.
    In mod normal suntem tentati sa privim catre ceea ce este in capul nostru ‘progres’, implicit deci “evolutia”, elementele fundamentale ale comportamentului uman in familie si societate. Si desigur, vom descoperi multe lucruri care ne incanta. Dar vazand ce se intampla la noi in tara, nu ne putem mentine in aceasta sfera, si cadem in deceptie pentru felul in care suntem priviti si privim lumea inconjuratoare, pentru inegalitatea intre oameni, pentru discrepanta uriasa care exista in principii etice ale vietii. Si atunci iar ar fi normal sa CAUTAM CAUZA degradarii societatii.
    Oamenii trebuie sa se “uneasca si toti intr-un glas sa spuna AJUNGE, sa ia masuri drastice si vinovatii sa fie condamnati fara mila”.
    Involutia, acest proces de transformare regresiva ne-a mai mancat 20 ani din viata “degeaba” zice D-l Ciutacu si noi.

  11. Pentru mine care mi-am facut 2 case, nu au trecut degeaba, e ce zici prietene… Asa se pune problema, sper sa nu mai iese sfantul de Basescu.

  12. Victor, nu te supara dar cred ca atat Pieleanu cat si oameni din antene au inceput sa faca jocul lui Geoana si poate chiar Basescu.Daca este asa ar trebui sa plecati urgent de acolo voi cei care cred ca sunteti echidistanti si pro liberalism.Este parerea mea si cred ca vor iesi la iveala itele ciudate ale vremii cat de curand.

  13. @stefan: nu sunt nici un proliberalism si nu m-am angajat la Intact ca sa duc tucalul liberalilor. ca-s amic cu Crin e una, a face activism e alta

  14. MOTTO: Somnul raţiunii naşte monştri.(Goya)

    *

    Corabia se scufunda încet noi ziceam
    şi ce dacă se scufundă corabia şi noi
    ziceam orice corabie se scufundă
    într-o zi şi ne strîngeam mîinile
    ne luam rămas bun

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după zece mile noi cei care
    ne-am dat mîinile încă ne priveam
    ruşinaţi şi ziceam nu-i nimic asta-i
    o corabie care se scufundă mai încet
    dar pînă la urmă se scufundă iat-o

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după un an încă ne era ruşine
    nouă celor care ne-am dat mîinile şi
    în fiecare dimineaţă ieşeam unul cîte unul
    măsuram apa hm nu mai e mult se
    scufundă încet dar sigur

    dar corabia se scufunda atît de încet
    încît după o viaţă de om încă
    mai ieşeam unul cîte unul şi priveam
    cerul şi măsuram apa şi scrîşneam din dinţi
    şi spuneam asta nu e o corabie
    asta e o…
    asta e o…

    (Matei Vişniec – Corabia)

    *

    Victor, “apa trece, pietrele rămân”.

  15. ALOOOO! BASELU. ESTI DUS CU PLUTA ,IAR POPORUL TE VREA CU VAPORUL. DEGEABA ARUNCI PASTILE CU ILIESCU SI HREBE. DACA ASA AR STA LUCRURILE ATUNCI NU MAI SECRETIZAI MATA PE 50 DE ANI DOSARUL. DAR PARCA EU STIU CA HAYSSAM A FUGIT IN TIMPUL MANDATULUI TAU. A IESIT DIN SPITAL , A RAMAS NESUPRAVEGHEAT (SIC ), APOI A PLECAT. NU ESTE CURIOS ? IN AMERICA, UN SUSPECT DE ASEMENEA CALIBRU AR FI STAT IN LANTURI. NU ?. E FOARTE CURIOS CUM SERVICIILE SECRETE NU STIU NIMIC DAR SI MAI MULT SEFII LOR AU FOST SCHIMBATI. IL AI CUMVA PE CONSTIINTA PE RADU TIMOFTE ? DEGERATU DE CE NU SE PREZINTA LA COMISIE ? TACE MILC. EL ESTE CONSTIENT DE GRAVITATEA SITUATIEI CU IMPLICATII INTERNATIONALE CATASTROFALE. DAR NU-I NIMIC O SA PLATESTI NU AVEA GRIJA. IAR CIT PRIVESTE APLAUDACII TAI, AR TREBUI SA GANDEASCA MAI MULT. MAI CU SEAMA CEI NAIVI, LUATI DE VALUL ADMIRATIILOR.

  16. Bietul Băsescu e bolnav. Săracul, e atât de disperat încât chiar nu mai ştie ce să facă. Ştie doar că nimeni nu mai dă doi bani pe ce spune el şi nimeni nu se mai compromite în combinaţie cu PD-Leprozeria. Şi totuşi, se agaţă cu ghearele şi cu dinţii de putere, şi foloseşte tot ce poate ca să prostească încă o dată clientela electorală, pentru realegere.

    Manevrele lui sunt de-un infantilism lamentabil. “Strategii” lui nu mai au resurse. De imaginaţie, vreau să zic. Aruncă milioane de euro pe panotaj, stupidităţi online şi alte mizerii, iar rezultatele sunt previzibile. Cantitatea de bannere, afişe, etc. cu Băsescu fără cap şi îndemnând să fie votat de frică duce la suprasaturaţie. Şi la efect contrar.

    Faptul că Băsescu ce spune de dimineaţă, contrazice diseară e de notorietate. Faptul că Partidul De Lachei a distrus toate combinaţiile în care a intrat îl face nefrecventabil. Ca şi pe şeful lui. Dacă ar exista măcar un singur caracter în formaţiunea prezidenţială, la orice nivel, nu s-ar complace în asemenea promiscuitate. A fost doar tânărul care a concurat-o pe EBA.

    Ce-a declarat Băsescu de dimineaţă la un post de radio face parte din tacticile descifrabile şi pentru cei cu nivelul EBA. E o declaraţie de grădiniţă. Că vrea “categoric” contrariul a ceea ce va spune că vrea la fel de categoric după prima sticlă. Am scris şi alaltăieri despre prostia-asta cu guvern “de dreapta”, PNL-PD-L, dacă liberalii nu mai ţin la funcţia de prim-ministru.

    1. Tentativă patetică de a-l compromite pe Crin ca să descurajeze intenţia de vot pentru el (eforturile în acest sens sunt, însă, conjugate şi din răsputeri pe alte planuri, cum ar fi manipularea prin pseudo-sondaje de opinie).

    2. Tentativă de a semăna în liderii şi alegătorii PSD viermele îndoielii cu privire la PNL, în ideea că electoratul social-democrat ar fi uitat că Mircea Geoană e unicul responsabil pentru combinaţia cu PD-L, fiindcă el a refuzat să semneze protocolul cu PNL.

    3. Tentativă patetică de a atrage UDMR via PNL, ca şi cum ungurii şi liberalii ar fi proştii lui. Replica lui Kelemen Hunor, dată imediat, a fost dură şi elegantă ca diamantul, punctând esenţialul: Băsescu face totul pentru a bara ascensiunea lui Crin în turul II.

    Crin Antonescu, la rândul lui, a declarat că, în loc de diversiunile-astea stupide, Băsescu e cazul să răspundă la o serie de întrebări concrete, pe care le-a enumerat – deocamdată, parţial. Cum ar fi: UNDE SUNT BANII DE LA FMI? Ce-au făcut cu ei?

    Nici cu Omar Hayssam nu-i atât de simplă treaba, că nu ştiu care ar mai fi bolnavul mintal dispus să realeagă un preşedinte care a înscenat o răpire de ziarişti, după care a împărţit banii publici daţi pe despăgubire cu teroriştii. Cu şi fără ghilimele.

    4. Tot ce face Băsescu se înscrie într-o tentativă caraghioasă de a conserva imaginea omnipotenţei lui: de care râd şi curcile. Doar şantajabilii lui Coldea de pe la C.C. mai răspund la astfel de stimuli. Care în mod normal, nu (mai) sperie nici purecii de pe căţeii străzii.

    Toată “strategia” de la Cotroceni are două ţinte, fără a căror atingere simultană, Băsescu e mort politic. Unu, să-şi motiveze electoratul şi doi, să descurajeze electoratul lui Crin. Dar despre asta, separat.

  17. UN SMS HAIOS PENTRU POPOR!!!

    Traiane suflet de piatră
    Mare zeu ai fost odata
    Cand umblai la tuns de oi
    Si sorbeai ţuica din ţoi
    Dar acuma vai si-amar
    Ai ajuns iar marinar
    Suspinand pe mări de apă
    Ţepe ai vrut, ţi-am dat o ţeapă ! Hă…Hă…Hă…

    P.S. Esti fan Traian,
    Injuri un an !
    Iti faci curaj,
    Transmiti mesaj !

  18. Adevărat! Dar cui foloseşte? Vrajba asta nu aduce decât haos! Haos care stârneşte derută. Deruta care stârneşte frică. Frica determină iraţiunea. Peste toţi şi toate, mai avem speranţă?
    Vorbele aruncate la televiziuni de diverşii actori ai scenei publice, stârnesc în mentalul colectiv percepţia conform căreia ziua de 7 decembrie va fi Apocalipsa sau Ziua Izbăvirii. Fals! Din 7 decembrie Planeta se va roti în acelaşi sens, sau cu acelaşi ritm. Şi dacă va cădea ditamai meteoritu’, Universul va găsi mijloace de autoreglare. Nu, oameni buni, din 7 decembrie nu ne va aştepta nimic mai bun, oricât de fericiţi vom deveni. Va fi doar o iluzie…

  19. Chiar degeaba! La Timisoara pentru “Marele Miting” de sustinere portocalie a fost ca pe vremuri (pe care sincer le credeam apuse). Au fost adusi “sustinatori” din 4 judete cu 400 de autocare (conform ziarelor locale). S-au facut repetitii in zona mitingului, cu dirijori de pancarte si strigaturi. De fapt fiecare face ce stie mai bine, iar oamenii marinarului, resapati din alte vremuri sunt acuma la datorie. Numai asta daca ar fi si marinarul nu ar mai trebui ales, dar cum spunea Einstein: “Doua lucruri sunt infinite: Universul si Prostia umana, dar de primul nu sunt chiar sigur!”. In rest toate bune!

  20. Pe cand am crezut ca D-l Ciutacu iese de sub vraja metaforelor, uite ca ne baga si mai adanc in abordari stilistice prin titlul “Involutie sulfuroasa a societatii romanesti” in care termenul “sulfuros”, un termen tare prozaic, absolut non-poetic este transferat in sfera esteticului, mai precis in “estetica uratului”(T.Vianu).Dupa care suntem martorii unei schimbari de registru.Pentru a da expresivitate comunicarii, maestrul cuvantului
    ne uimeste cu constructii in care diateza reflexiva are rol covarsitor, creand si o atmosfera de mister:”Ma uit in jurul meu, ma frec la ochi si parca tot nu-mi vine sa cred”.Apoi in propozitii scurte enunta belelele perioadei prezidentialelor in care oamenii “au ajuns ‘sa se’ jigneasca, ‘sa se’ certe”;sau in altele enumera o serie intreaga de actiuni producatoare de anxietate, fara a folosi conjunctia ‘sa’:”categorii socio-profesionale ‘se’ urasc, ‘se’invidiaza,’se’ fileaza, ‘se’ inregistreaza, ‘se’ stenografiaza, ‘se’ publica, ‘se’ dezbate,etc.”Se” un substitut exclusiv al personei III, de obicei este marca depersonalizarii procesului verbului, dar in contextul creat de D-Ciutacu avem de a face cu un reflexiv dinamic, intrucat subiectul participa intens la acest proces.Ca sa conclud apoi:”Involuam in loc sa evoluam”. Foarte, foarte dezamagitor. Dar cionstatam cu bucurie ca D-l Ciutacu evolueaza. Felicitari!

  21. Da….. am constatat si eu ….. Ceea ce m-a demoralizat total este marasmul, hidosenia ,rautatea si tembelitatea care zace in oamenii din tara asta ….!!! Iar acestea toate NU BASESCU LE-A INOCULAT (nu are el chiar asa capacitate ca in 5 ani sa ” converteasca” o asa masa uriasa de oameni…) , in schimb EL LE-A OFERIT CONDITIILE IDEALE DE A SCOATE FIECARE CE ARE MAI RAU IN PROPRIUL CARACTER…. Iar ceea ce a iesit…, puteti vedea cu totii…: O IMAGINE PERFECTA A DECADERII UNUI POPOR (aproape) INTREG !!! Ceea ce a descris Victor mai sus am constatat si eu , din plin, la mai toate nivelele si categoriile sociale, iar acest lucru a ajuns sa ma ingrozeasca de-a dreptul….=> CHIAR SI IN CONDITIILE ELIBERARII DE BASESCU, NU SUNT CONVINS CA NATIA ASTA MAI ARE CAPACITATEA DE A SE AUTOTRATA SI CURATA DE ” PUTREGAIUL ” CARE ZACE IN SUFLETUL OAMENILOR SAI…. Romania de azi e o caricatura trista si groteasca a ceea ce devine o tara atunci cand poporul sau si-a PIERDUT GENETIC (de-a lungul mai multor generatii) sentimentul de DEMNITATE !!!

  22. Oare nu are fiecare partea lui de vina in acest corect scris “tara e rupta in doua”? Chiar nu are Antena 3, Realitatea sau B1 nici o vina ca ne uram ca dementii? Unde sunt oamenii de mijloc, unde e bunul-simt, unde e spiritul critic lucid? De ce tone de scuipat pe candidati? Daca spui de unul ceva, automat esti “pro” concurentul sau. Daca indraznesti sa critici o actiune, o deraiere verbala, esti dusman al poporului. Daca as spune ca, dupa mine, nu e normal ca PNL sa se giugiuleasca cu PSD, o sa fiu considerat pro-Basescu, chiar daca optiunea mea de vot merge spre domnul Antonescu. Iertata-mi fie prostia, dar isteria asta cu “oricine, numai nu Basescu”, e pur si simplu o grava eroare de tactica a consilierilor domnului Antonescu (si cred ca, in zilele urmatoare, recalibrarea campaniei PNL va dovedi asta).

  23. Involutia sulfuroasa a societatii e o consecinta a lipsei dialogului. Marinarul nu v-a raspuns la niste intrebari care nu i s-au parut a avea legatura cu mandatul de presedinte, iar voi v-ati radicalizat discursul, marind doza de sulf-ura.
    Ar fi trebuit, cred, sa propuneti alternative valabile la miscarile politice. O sa ziceti ca nu era treaba voastra.
    Ce e sigur, e ca multe din lucrurile bune pe care le-a facut Basescu s-au topit in ochii vostri in fata nesimtirii Udrea-Ritzi-Eba, iar acum, dupa ce l-ati criticat intr-un limbaj apropiat de cel al lui Vadim, orice dialog pare futil.
    Nu ma intereseaza atat de mult cine va fi presedinte, iar cat timp emisiunile voastre nu sunt cenzurate, discutia despre dictatura nu-si are rostul.
    Sa-i punem pe toti pe taraba, care e mai bun. Geoana, care promite ca Mos Gerila, 50000 de case gratis? Crin, care propune niste masuri de stanga in economie? Basescu, care nu stie sa-si tina oamenii valorosi aproape?
    Nu ma leg de cei care sustin pe unul, sau pe altul, Geoana cu rusii si cu Vanghelie, Crin cu Patriciu mana-iute, Basescu cu Solomon si cu regii asfaltului. Basescu mai are un handicap, ca a promis multe, si acum trebuie sa deconteze.
    Daca vor iesi Basescu si cu Geoana in turul II, ce vom vota, pe cel rosu, sau pe cel mai putin rosu?
    Sa nu-mi spuneti sa nu ma duc la vot!

  24. phiii, cat imi plac mie cei care ne bat obrazul, spunandu-ne, asa, plini de-o mahnire superioara, ca am uitat “lucrurile bune facute” de bassse si acum, ipocriti, nu facem decat sa-l torpilam, suburban si nedrept, vadimistic, pe bietul/beatul prezident cu cazurile “nesimtite” udrea, ritzi, vaca-eba, haisam, mircea basssescu, baronii asfaltului si energiei etc. etc. etc.
    ntz, ntz, ntz, ce amnezie bantuie prin capu’ nostru, domle! cata rautate ne pulseaza in vena de la tampla!

    deci, daca am exclude din ecuatie numele enumerate mai sus, te pomenesti ca obtinem imaginea adevarata, imaculata, a unui tatuc cu inima blajina, curata, care gafaie de efort si disperare, incercand sa ne ajute sa nu tropaim victoriosi spre epoca anilor ’50-’60, cum facem la ora asta?!

    in fatza unui asemenea argument nu pot spune decat: =)))))))))))))) si sa mai adaug =)))))))
    cat de prosti ne cred pedelicii astia?! :)))))))

    eu stiu un lucru “bun” facut de bassse: sunt sigur ca inamicii traditionali ai tarii noatre au economisit milioane de euro/ruble pentru serviciile lor secrete. n-a mai fost nevoie sa-si cheltuiasca banii pe diversi agenti, n-a mai fost nevoie sa puna in opera diverse scenarii pentru a destabiliza social-economic tara asta, membra u.e. si n.a.t.o., care le sta in coasta.
    nu! pentru ca-l au aici pe cel mai bun si neasteptat aliat al lor, marele maestru si doctor horroris-gaoaza al dezbinarii, coruptiei si minciunii groase, murdare, pe bassselu-gaozelu, o fiinta care pentru putoarea puterii si-ar vinde-o mana si-un picior muzeului antipa daca ar fi sigur ca asta-i mai aduce noijpe voturi. cel putin de la est cam asa se vad incoace lucrurile. cica-i o veselie generala in casa marelui-urs cand vine vorba despre basssel-gaozel.

  25. Buna ziua,
    In seara de 13.111.2009 orele 19:00 ma aflam impreuna cu familia mea: copilul si sotul meu, in zona Mall Plaza.
    Firma de ridicari masini ILCOR SRL – firma agreata de primarul POTERAS, impreuna cu politia rutiera mi-au ridicat abuziv masina de pe Aleea Bucsenesti sector 6.
    Era parcata langa o alta masina in fata masinilor parcate in parcarea cu locuri rezervate a blocului paralel cu strada Brasov.
    Am sunat la politia comunitara pentru a putea merge sa-mi iau din portbagajul masinii medicamentele necesare pentru tratamentul copilului. Initial politistul de serviciu mi-a spus sa merg acolo, dar cand am ajuns la parcul de masini de pe strada Manastirea Varatec, sector 6, paznicii – tot politisti comunitari nu m-au lasat sa intru invocand faptul ca masina este sigilata si ca nu pot sa o deschid pana a doua zi cand vine un reprezentant al firmei ce mi-a ridicat masina.
    Cum pot sa lupt impotriva acestui tip de abuz,mai ales ca ridicarile se fac la bunul plac?
    Am fotografiat locul si nicaieri nu exista semne de parcare interzisa pe stalpi sau desenate pe jos. Mai mult, am gasit o alta masina parcata in locul masinii mele. Subliniez ca masina nu era pe drum principal, nu era in drum sa deranjeze alte masini si, mai mult, acolo sunt parcate de obicei masinile celor care stau in blocurile din jur si care nu mai au loc in parcarea blocului din cauza nr. limitat de locuri.
    Din acesta cauza copilul a avut un puternic soc emotional si ar fi putut sa i se declanseze o criza de astm, intrucat este diagnosticata cu astm si se afla sub tratament pentru aceasta boala.
    P.S. Am fost a doua zi la firma de ridicari masini si mi s-a aratat un proces verbal scris neinteligibil de catre politia rutiera, cum ca am parcat in intersectie. Dar care intersectie? Aleea Bucsenesti cu parcarea blocului?
    Si tot ce fac mafiotii astia este “legal” conform unei hotarari a consiliului local! Dar pe noi cetatenii platitori de taxe la primarie, cine ne consulta cu privirea la asemenea hotarari care ne privesc pe NOI? Sau noi suntem “decorul” ca sa nu zic prostii ce ii legitimeaza o data la 4 ani? Donsoara’ Basescu poate parca “unde vrea muschii ei” fara sa-i mai ridice nimeni masina!- A se vedea pozele si reportajele din ziare pe aceasta tema.
    Mafia primariei sector 6 isi face treaba ca sa colecteze bani pentru alegeri!
    Va rog sa aveti in vedere si sa incercati sa mediatizati asemenea fapte!
    Va multumesc
    Anca

  26. @ parafaragaramus:

    Daca in turul doi intra Basescu si un porc, voi vota porcul. Roz iti place?
    🙂
    Cred ca-i dai prea mult credit lui Geoana, atribuindu-i culoarea rosie.

  27. Pentru ” parafaragaramus’: Basescu nu e numai ROSU,ci mai are si “OCHI ALBASTRI”

  28. Ceea ce mi se pare tare trist este ca inainte de dec 89 oamenii sperau mai intai de toate in obtinerea LIBERTATII,iar acum nu prea mai sunt aceleasi valori,caci le-am pierdut pe drum.Prea multa foame de altfel decat atunci,prea multa ura si disperare fara iesire.Atunci speram sa fim auziti si ajutati ideologic macar de Vest,iar azi,parteneri ai vestului ignoram valori morale care ne-ar putea fi de folos in obtinerea de orice.Oricum,eu simt ca daca nu cade Basescu,ne ducem dracului.

  29. @suflet negru.
    Nu am spus ca-l torpilati pe nedrept pe Basescu. Doar ca il torpilati in stilul lui Vadim, dupa cum se vede din continuarea comentariului dvs., in care bagati sulfura din greu.
    @ violet
    Daca porcul ar fi violet, poate l-as vota si eu. Ce ziceti dvs. ar suna a extremism, daca nu ar fi la misteaux.
    @Minerva
    Daca nu ma insel, si senior Voiculescu are ochi albastri.

  30. Am vazut confruntarea de la Cluj. Am vazut ceea ce ma asteptam. Doua tzatze, una o cunosteam, dar nu ma asteptam la Crin Antonescu. Nici unul din cei doi nu au transmis nimic poporului roman. Crin Antonescu a demonstrat ca este un altfel de Basescu, un mistocar mai rasat, iar mie nu-mi mai trebuie in urmatorii 5 ani un Basescu, chiar daca este de un alt tip. Haideti sa alegem un altfel de presedinte, un presedinte al carui nume nu se termina in -escu- pentru ca am vazut de ce sunt in stare (Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu si acum ce vreti: Basescu din nou sau Antonescu sau chiar Oprescu). Haideti sa incercam si altceva. Eu unul nu mai votez nici un candidat al carui nume se termina in “escu”.

  31. E DE GANDIT..SI ZAMBIT
    Odată, o maimuţă din neamul Anecdotic,
    Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic,
    A zis: Atenţiune! Sunt foarte afectată!
    Tot circulă o vorbă, deloc adevărată

    Că omul ar descinde din buna noastră rasă.
    Ba chiar ideea asta îmi pare odioasă!
    Şi, zău, savantul Darwin , tot neamul ni-l jigneşte
    Când spune cum că omul cu noi se înrudeşte!

    Aţi pomenit vreodată divorţuri printre noi?
    Copii lăsaţi pe drumuri sau arme de război?
    Am inventat, noi, cipuri şi alte drăcării?
    Insemne sataniste, otrăvuri, şmecherii?

    Văzut-aţi pe vreunul, retras în jungla deasă,
    Ca să scornească arma distrugerii în masă?
    Tot ce lăsăm în urmă, când mai sărbătorim,
    E biodegradabil. Natura o-ngrijim.

    Iar omul otrăveşte, în fiecare zi,
    Păduri, câmpii, şi ape, şi zările-azurii…
    N-avem starlete porno sau dive-travestiţi,
    Şi, orişice s-ar zice, nu suntem troglodiţi!

    Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali,
    Drogaţi, lacomi de sânge sau homosexuali,
    Escroci, bandiţi, gherile sau vreo tutungerie?
    În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie!

    Noi n-avem mafii crude în stirpea noastră-aleasă,
    Nici terorişti, nici dogme, nici luptele de clasă.
    Cât am bătut eu jungla, scuzaţi, n-am observat
    În obşteamaimuţească vreun cocotier privat,
    Nici garduri şi nici paznici, nici pui murind de foame
    Sau omorâţi, în pântec, de aşa-zise mame.

    Urmând calea cea bună şi, evident, corectă,
    Adolescenţii noştri părinţii şi-i respectă.
    În ierarhia noastră, cum e firesc şi drept,
    Devine şef acela viteaz, agil, deştept,
    Capabil viaţa obştei s-o ţină, s-o păzească,
    De rele şi primejdii turma să şi-o ferească.

    Adesea şeful nostru îşi riscă mândra blană,
    Ca turmei să-i găsească loc de dormit şi hrană.

    Pe când, priviţi!, la oameni, ferească Domnul sfânt!
    Şefi sunt cei fără suflet şi fără de cuvânt,
    Corupţi, vicleni, jigodii, cu gura cât mai mare,

    Nebuni după putere şi după bunăstare!
    De turma lor n-au grijă nici cât un bob de mei,
    Contează doar averea şi înmulţirea ei.

    Nu veţi vedea vreodată, cât soarele şi luna,
    O minte de maimuţă dospind în ea minciuna.
    La om, tot ce înseamnă minciună, intrigi, ură
    Sunt legi de referinţă, a doua lui natură.

    Chiar dac-aş fi silită de vreun laborator,
    N-aş deveni vreun Iuda ori vreun informator..
    Şi iată înc-un lucru din lumea mea, frumos:
    La noi nu se întâmplă război religios,
    Nici sfinte inchiziţii, nici libertăţi în lanţuri,
    Nici chefuri după care să ne culcăm prin şanţuri,

    Nici ordine mondială, şi nici naţionalism,
    Şi nici vreo îndoială ce-aduce-a ateism..

    E-adevărat că omul, acest biped gunoi,
    Arată ca maimuţa, dar n-a descins din noi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.