Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

UPDATE: Terminati dracului cu tampenia boicotului! Ghise v-a vandut, din interes politic propriu, o tampenie poleita si voi ati pus botu’. Juridic nu se mai putea face nimic. Mai statea Basescu-n garaj trei zile. Asa, si! USL a jucat prost toata campania referendumului si s-a taiat ca maioneza cand au stranutat americanii, Merkel si Barroso, nu acum.

Chioşcul cu democraţie s-a închis cu fanfara la cap. A intrat în insolvenţă. Creditorii şi-au pus administrator judiciar. Cioclii sprijină uşile. Liber exprimate, voturile noastre nu contează. Aritmetica a fost invalidată Majoritatea nu mai decide. Degeaba ne-am dus buluc la referendum. Suntem, în realitate, vreo 19 milioane de locuitori şi, în acte, peste 18 milioane de votanţi. Cine nu acceptă asta se duce la brutărie. Străinătatea hotărăşte peste capul nostru cine ne conduce. Şi cât ne costă onoarea de a avea stăpân. Nu mai suntem, nici măcar oficial, suverani. Avem statut de paşalâc. Plătim biruri şi primim lumină de la |nalta Poartă. La schimb, avem privilegiul de a pupa condurul. Televizorul hrăneşte poporul. Slugile îşi freacă mâinile de bucurie. Tembelii şi ticăloşii cântă, fals, aria coabitării. Resemnaţii aşteaptă, mioritic, Jihadul aferent întoarcerii suspendatului. Revoltaţii nutresc, platonic, nădejdea unei minuni stelare. Care să se pogare asupra lor precum codul galben de furtună. Majoritatea nervoşilor spumegă-n cor pe facebook, fiindcă-i greu cu strada. Dominantă e teama. Bate la scor indignarea. (integral, în Jurnalul Naţional)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

148 thoughts on “Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

  1. Când spunea nenea licuriciosu’ că ar trebui să fim fericiți pentru că nu suntem împușcați în cap pe stradă ca-n Siria, noi râdeam ironic… Cred că singurele motive care-i încurcă să n-o facă, sunt apartenența României la UE și NATO. În rest, nici o diferență între noi și Siria.

  2. Nici nu poate fi altfel atata timp cat cheltuim mai mult decat producem. Nu poti sa te duci in genunchi sa le ceri bani sa-ti mituiesti electoratul si dupa aia sa ai si pretentia sa-ti impui punctul de vedere.

  3. Cine a decis? Unii a caror exprimare orala e la nivel de scoala primara, a caror atitudine isterica e la nivel de Spitalul 9…Ma intreb daca oamenii astia au citit vreo carte la viata lor sau daca au exersat vreoadata un minim autocontrol asupra propriilor reactii? Nu au prestanta, tinuta, de decenta nu mai vorbesc…Absolut penibili!

  4. Ce putem sa mai zicem…?!! Totul este o bataie de joc asupra acestui popor …! Ce putem sa mai zicem de hotararea pe care PSD -ul a luat-o chiar acum cateva minute de a merge in parlament , sa sustina intoarcerea dictatorului (…putin spus …, mai degraba criminalului poporului roman ), basescu ! Chiar cred ca poporul asta e asa de cretin , de naiv , de …., cum vor ei sa mai spuna …?
    Probabil ca Romania nu scapa de dictatori decat asa cum a scapat de Ceausescu…., probabil asa vom scapa si de basescu ! Doamne ajuta !

  5. Gata tata, uselistii au dovedit ca n-au oua, tocmai au anuntat ca renunta la boicot si se intorc in parlament ca sa asigure cvorumul si reintoarcerea derbedeului!

    Draga USL, vreau sa te anunt ca tocmai ai pierdut un vot!

  6. Chiar daca democratia costa , pacat ca USL-ul “a coborat asa usor stindardul” … 🙁 Merita sa-l mai lase pe “gunoiul-national” cel putin o saptamana sa se perpeleasca !

    Cinste PNL-istilor si PSD-istilor care i-au urmat pe acestia !!! 😛

    Dar sa tina minte bine: daca USL-istii n-au o explicatie CLARA si PERTINENTA pt. abandonul asa facil al luptei (chiar si daca una formala), vor fi aspru taxati la alegeri ; iar de pierdut vom pierde cu totii , si ei si noi !

  7. Am inteles in sfarsit ca URSS_ul are 2 fetze. Cat priveste strada, cred ca mai curand am face trotuarul. Si asta nu de frica, ci de o imensa nesimtire, inainte de toate la durerea altora, corespunzandu-ne noua direct in cur.

  8. tocmai ce ne-au tras-o si tandemul Ponta-Antonescu… Sa ne fie de bine!
    ne luptam cu morile de vânt… credeam ca “lupta sa apere vointa poporului”…

  9. Taraturi! Toti cei in care ne punem sperantele ne vand! Sa vedem cum se vor mai prezenta la alegeri cand ei nu ne pot apara voturile!Si daca tot ramanem cu asta ca exponent al intereselor externe pt. garantarea jecmanirii pasnice,ce mai poate oferi usl-ul electorilor ale caror voturi au hotarat sa le sacrifice? De ce nu ies mai multi in strada? Pt. ca oamenii au nevoie de lideri pe care sa ii urmeze! Antonescu si-a concediat consilierii si a plecat,Ponta e dus si el ; semnalul este ca nu se poate lupta cu cei ce il impun pe asta!Pacat de voi si de membrii Usl care nu ati stiut de plan si care ati facut posibil rezultatul la referendum! Aveau adm.locale si internele si nu au facut nimic pt. a actualiza listele desi acceptasera cvorumul! Imi este scarba ! La polonezi nu ar fi putut exista conducatori care sa-si vanda astfel tara(ca tot se raporteaza Ponta la Polonia)!

  10. Tocmai am primit o muie cat casa de la “dl”Zgonea.”D-sa” ma asigura ca va lupta pentru mine.Ei bine il asigur si eu pe nea’zgonea asta ca nu ma intereseaza nici ce va face el sau sefii lui din usl cum nu ma intereseaza nici leprele din pdl si ca din partea mea nu are decat sa-si bage undeva lupta aia cu care se lauda!

  11. @Victor: chiar ti-a placut vorba cu “nu contati pe mine”.

    E, cam asta a fost…
    “Noapte buna, Romania, oriunde te-ai afla”.

  12. Ne asteapta timpuri grele ! Javra de base a dat tonul in spargerea usl…! Nu se va lasa pana nu va sparge usl -ul …! Numai poporul il va spulbera pe cretin , asa cum l-a spulberat pe ceausescu !

  13. vad ca toți va lamentati ca ne-au trădat! așa e dar in loc sa fiti in strada stati pe bloguri… eu, începând de azi, nu mai ies! stau acasă! ia sa fi fost noi măcar 20-30 mii in strada… polonezii nu s-ar fi lăsat calcati in picioare, la fel si grecii, spaniolii, italienii etc. pt ca toate aceste popoare au coloana vertebrala! noi, istoria o spune, suntem o natie de tradatori! de comozi, de indiferenti! sa vina dracu sa ne salveze ca noua ne e lene!

  14. PSL se vor mai catolici decat papa! acum si USL a demonstrat ca poporul “suveran” e doar o poveste de adormit copii! pe mine nu ma va mai interesa absolut nimic din politica!niciodata!

  15. Îmi cer pentru că revin oarecum off-topic.
    Dar dacă tot e Ponta viitorul invitat la Vorbe Grele, aș dori să-i adresez și eu o întrebare – sunt sigur că-ți citește blogul (dacă nu el direct, cu siguranță prin terți).
    Așadar, dom’ Premier, când l-ați numit pe Rus la Interne, nu știați că o să demarați, alături de Antonescu, suspendarea lui Băsescu?
    Iar dacă răspunsul este afirmativ, aș continua întrebându-vă: A fost cumva la ‘impuse’? Sau doar așa ați putut să-l salvați pe Băsescu fără să se prindă PNL-ul?
    Nu de alta, dar activitatea lui Rus (sau mai bine zis, inactivitatea lui) a fost ceea ce a contrabalansat totul în favoarea suspendatului. Pentru că dacă listele electorale permanente ar fi fost actualizate pre-referendum și nu post-referendum, acum ne-am fi aflat deja în febra alegerilor Presidentiale anticipate…

  16. Vrem si noi lista celor care au fost prezenti din partea USL. Stiu ca unul este Tariceanu .. usor de manevrat si foarte corupt .. vrem sa-i stim si pe ceilalti .. sa-i cunoasca lumea .. numai asa putem scapa de corupti si lingai … in scurt timp vin alegerile .. ajutati-ne sa votam cu cine trebuie .. nu trebuie sa acuzam tot usl-ul de tradare .. doar pe cei ce au fost prezenti la numaratoare.

  17. Imi pare rau,am 32 de ani si am votat orbeste pana acum PNL-ul la cate alegeri au avut loc si am avut dreptul sa ma duc! Nu voi mai vota niciodata, nu are rost…totul se hotaraste la Bruxelles!Nu vreau sa votez peste 2 ani la prezidentiale si sa ma trezesc ca Barrosso decreteaza pe Basescu Presedinte pe viata…Nu m-ar frustra faptul in sine cat prostia mea cand mi-am pus speranta in stampilutza aia mica!
    Faceti ce vreti, puneti si pe Batman la Cotroceni, eu oricum plec din tara… nici mort nu stau in chestia asta numita “tzara” care aminteste de un cadavru putrezit, albastrit si intesat de viermi.

  18. azi n-am mai fost. n-am mai putut. n-am mai putut sa vad aceleasi fete, aceleasi siluete, sa aud aceleasi glasuri deja mai mult decit demne, mai mult decit onorabile pentru ceea ce propune beciul asta numit rominia. o suta de insi, citeva sute, cel mult o mie? asa vrem noi sa ceva in viata asta? pentru alte popoare, iesitul in strada e un fel de firesc altoit cu ceva adrenalina. pentru romini e matematica superioara. si nu cred ca teama e cea din spatele incremenirii rominilor. dar nici sa insir evidente nu-i vreo isprava.

  19. Pentru ce a facut domnul GHISE de citeva zile jos palaria.Am fost USL-ist convins dar acum urasc pe acesti doi conducatori si pe cei 20-39 de ciumpalaci care s-au prostituat si au asigurat cvorumul. Sa spui ferm pe toate tonuriel ca USL-ul nu se va prezenta in sala si apoi dupa citeva minute sa te intorci este culmea micimii. Ce daca se amina sedinta pentru citeva zile ?Macar nu paream niste marionete.
    Degeaba domnule Ciutacu activitatea dvs. a Antenei 3,a domnului Ciuvica,Oana Stancu si a celorlalti exceptionali realizatori si formatori de opinii.Unii politicieni sint RIME.
    Sa vedeti ce sondaje va avea USL peste citeva zile.Tocmai au facut mari citeva partide” Diaconesti,Vadimi ” etc.Halal !

  20. Cred ca foarte multi din cei 7,4 milioane de alegatori nu vor mai vota usl si pentru ca au inteles ca votul lor nu conteaza. Eu nu mai cred nici in democratia pe care o „promite” usl. Nu mai am vârsta să plec din țară, acea țară care va mai rămâne în următorii ani. Nu lăsăm copiilor noștri nimic.

  21. Cristian Pantilimon:

    Ai respectul meu dacă ai făcut parte dintre protestatari. Cu amărăciune spun că bucureștenii sunt cei care ar avea un cuvânt important de spus.

    Ce să facă cei din provincie? Să vină cu autocarele plecați de cu noaptea de acasă, să ajungă cu ochii lipiți în București, să mărșăluiască pe bulevardele Capitalei, în timp ce locuitorii ei să-i privească de la balcon sau la televizor? Iar ei, protestatarii, să se abțină cu orele de la a urina?

    Lucrurile importante se petrec în Capitală. Cred că 5000 de bucureșteni se puteau găsi să picheteze pe 21 CCR-ul. Sau astăzi, clădirea parlamentului… 5000 de oameni sunt o masă impresionantă. Am văzut asta în Parcul Tineretului, pe 24 mai 2009. Și 1500 sunt mulți, ca pe 9 noiembrie 2010.

    Bucureștenii ar putea…dacă ar vrea. Dar, în mod evident, nu vor.

  22. Mentalitatea de calfa ascultatoare ce-si duce si-n somn mana la vipusca pantalonilor de pijama a iesit la iveala in tribunii uselisti. Pedeleii probabil s-au simtit ravisanti inregistrand inca un vot cosmaresc sub cupola unui for ce nu mai este de mult reprezentativ pentru nimeni. Poporul a stat in tarc ca vitele in staul in tim ce un trubadur trecut le strangea mainile si probabil se auto-cita :”Aia hoti! Astia hoti! Mama lor la toti”. Astazi cu majoritatea complicitara Parlamentul Romaniei a luat act: Poporul a fost! demis!

  23. azi USL tocmai a pierdut scorul de peste 50% don toamna. vor câștiga alegerile dar nu vor guverna… si, sincer, meritam asta pt ca stam in cur la TV… cât despre Crin… looser! Ponta oricum e un vândut… Nu mai pupa Crin Cotroceniul niciodată! cred ca Oprescu si MRU își freaca mâinile de bucurie acum…
    oricum, la ce dracu mai votam dacă decizia e luată dinainte la Washington, Berlin si Bruxelles?…

  24. “Chioscul de democratie” < F-16, Rosia Montana, Cuprumin, Gazele de Sist, FMI.

    Deci cum ar putea fi democratia mai importanta, cand sunt atat de multi bani in joc… Dupa cum am mai spus, macar acum stim adevarata fata si adevaratele interese ale UE si SUA in Romania, fara a mai simula cineva existenta suveranitatii statului si a relatiilor de parteneriat… Ce e mai grav e faptul ca multi romani spun ca e ok asa si "nu e bine" sa ne cerem drepturile si sa fim si noi parteneri egali cu ei… Cand Antonescu spune ca trebuie sa avem demnitate si sa fim egali in drepturi, se trezesc sclavii basisti (care vad ca au destula putere de convingere, din moment ce multi romani pun botul la asa ceva) si spun: "vai Antonescu e nationalist, vai ce nationalism ieftin, vai vom fi dati afara din UE si din NATO, vai o sa fim izolati de restul lumii din cauza lui Antonescu si din cauza nationalismului lui". Eu unul sunt mandru ca asta e atitudinea lui Antonescu si ma bucur ca in sfarsit cineva are macar intentia de a ne face parteneri egali cu occidentalii si nu slugi! Daca azi erau macar 50.000 de oameni in strada, din aia 7,4 milioane, faceau pe ei de frica si membrii CCR si parlamentarii si chiar si basescu, din vizuina lui, si alta era decizia de azi, dar daca romanul e las si prefera sa fie sluga, atunci asta merita…

  25. Dan:

    Și pe mine m-a scârbit trubadurul. Și Zgonea, deși parțial am înțeles ce spunea. Ce să zic, sunt fericită că USL respectă legea, că ei nu sunt la fel…Trebuie să fim bucuroși că ne reprezintă asemenea oameni, care nu sunt aidoma portocaliilor. A, că tot băsiștii conduc, de fapt, nu mai contează, acesta e un detaliu… Important e că noi suntem reprezentați de niște „fete mari”…Ce bine! 😡

    P.S. Oare în 1989, când am scăpat de Ceaușescu, s-o fi respectat legea? Scapi de dictatură „respectând legea”? Care LEGE?
    P.P.S. În caz că un cretino-retardat pepededist citește ce am scris eu, să nu-și facă iluzii inutil. Nici să nu-ncerce! 👿

  26. Macar pe leprele de pedelisti i-am inteles mereu cand faceau cate o duda prin parlament…faceau totul ca sa le fie lor bine…
    Ce au facut astazi uselistii in parlament imi e mai greu sa inteleg…singura explicatie pe care o am,este ca si ei au facut exact la fel…sa le fie bine,sa nu cumva sa-i supere pe stapani.

    Zgonea a fost “magistral” astazi…cum e el,micutu’,cu poporul…vai de capu’ nostru

    Care mai e diferenta intre baselu(sluga strainilor) si USL?

  27. Trebuie sa recunoastem ca ne aflam intr-una din cele mai cacacioase situatii posibile. Si cu Basescu la Cotroceni si cu 7 milioane de voturi impotriva lui Basescu dar care nu sunt neaparat pentru Crin sau Ponta. Alegatorii, care il urasc din toti ranunchii pe Basescu chiar nu stiu daca isi vor orienta votul spre cei doi trepadusi, care au cam dat-o in bara si sunt terminati din punct de vedere politic.

    USL a arata o cacaciosenie politica cum rar s-a mai vazut in aceasta lupta.

  28. ar mai fi ceva de spus: 7,5 mil reprezintă cam 50% din populația votanta… doar jumătate din România e nemulțumita de Basescu? si ne mai mutam de esec? balanta a fost in mana noastră doar ca ne-a fost lene s-o folosim… da 7,5 mil e o cifra mare dar parca nu se pupa cu procentul de peste 85% neincredere in Basescu… d-asta poporul asta nu reuseste: pt ca mereu așteaptă pe altcineva sa facă treaba in locul lui!

  29. vad ca toată lumea crede ca tradarea USL vine din faptul ca n-a boicotat… pai eu cred ca au trădat pentru ca n-au fost in sala sa-l sprijine pe Ghise, care sa voteze ordinea de zi propusă de Ghise!!!

  30. Mi-am abandonat restul activitatilor ca sa zappuiesc prin mijloacele media … M-am ingrozit cat de prompt , vehement SI COORDONAT , s-au reactivat din amorteala toti sustinatorii basisti !
    Se pare ca nu vor exista nici scrupule ,nici mila in revansa basista organizata si “inarmata” de Occident , fata de romani si Romania . Cat inca mai pot , doresc sa iti multumesc tie si lui Mircea , coane Ciutacule , cat si INTREGII ECHIPE ANTENA3 & Jurnalul National , pt. tot ceea ce ati facut pt. noi si pt. Romania .

    Din pacate , cum te-am avertizat , vor veni vremuri grele pt. voi , cei de la Intact , iar , cum aparentele vad ca nu mai conteaza , cred ca ati devenit “inamicul public Nr.1” al monstruoasei coalitii financiaro-politice Occidentalo-basesciene . Iar “nota de plata” nu cred ca va intarzia sa apara …

    “Dumnezeu fie cu voi , ca un sprijin REAL de la natia asta n-are rost sa asteptati …!” 🙁

    PS: tocmai ascultam la emisiunea lui Razvan Dumitrescu ideea ca ce rost mai are Parlamentul roman daca tot asculta neconditionat directivele de la Berlin si Bruxelles . Si mi-a venit o idee (care TREBUIA sa le vina USL-istilor !!!) , daca tot au fost somati de Occident sa faca ce li se impune:
    – sa mearga TOTI PARLAMENTARII USL , in masa , si sa-si depuna mandatele de parlamentari la Sediul Ambasadei Germaniei si SUA la Bucuresti !!!

  31. Ajung acasa, deschid televizorul,pe toate canalele au aparut toti mortii, pe care nu mai vroiam si credeam ca n-o sa-i mai vad curand. Acum au chiar mai mult tupeu. Chiar nu mai pot sa-i vad. Inchid televizorul. Incerc sa nu mai gandesc, si imi dau seama ca as vrea sa fiu cat mai departe de tara asta,pe care o iubesc cu toata fiinta mea, dar incep sa nu mai iubesc cetatenii ei,mai ales pe cei ce ne conduc, care hotarasc cum sa traim, si acum isi bat joc de noi. Imi vine sa plang. Nu vreau sa traiesc asa, nu vreau sa ma tarasc, sa fiu umilita, mintita,….etc.Il apreciez pe dl. Ghise, si sunt revoltata de felul cum a fost tratat chiar de USL. Trebuiau sa vina toti parlamentarii USL, ca prin votul lor, sa fie alaturi si de acesta, nu numai de PDL-isti, asigurand cvorum-ul.Nimeni n-o sa mai aiba incredere in USL. Ma gandesc ca numai un alt partid, cu oameni tineri, ca tanarul Crisan, de ex.va putea sa faca ceva bun pentru tara asta.Dumneavoastra, dle Ciutacu, impreuna cu toti de la Antena 3, ati luptat, ati consumat energie, timp si nervi,si ce ati primit in loc de multumiri? Nu vreau sa-l citez pe Mircea, dar chiar asta ati capatat, direct in fata. Sa le fie rusine, nu au nicio scuza pentru tot circul asta. Daca stiau ca nu au sanse, nu trebuia sa ne dea sperante. Cred ca au pierdut f. mult in aceasta zi, as vrea sa vad un sondaj dupa aceasta zi.Sa nu ne mai miram ca multi se vor orienta spre Diaconescu.

  32. Oare cine nu ar ieși în stradă dacă ar ști că prin asta se poate schimba ceva? Ce mișto ar fi dacă s-ar putea schimba ceva prin asta! Dacă am putea schimba ceva în urma ieșitului în stradă, atunci ar trebui să existe și niște argumente pentru afirmația asta nu? Care sunt argumentele? Există dovezi în acest sens? Mai realist ar fi asasinatele dacă totul este controlat numai de elite. Puterea constă în principiu din pedeapsă și răsplată, iar asta este dintotdeauna numai sub controlul unor elite minoritare și ereditare care acționează prin marionete. Noi cetățenii avem dreptul doar să înlocuim acele marionete cu alte marionete care sunt sub tot controlul aceleiași elite. Ce rezolvăm ieșind în stradă?

  33. Nu te supara Victore ca revin , dar ideea pe care ti-am spus-o inainte incepe sa mi se para foarte reusita , care nu cred sa nu aiba un impact mediatico-politic INTERNATIONAL semnificativ !
    Si , ma intreb , cu ce ar putea afecta Romania mai rau decat este acum , faptul ca PARLAMENTARII romani (FARA Ponta si Crin Antonescu , care ar trebui sa nu se implice !) , protesteaza la interventia grosolana si partizana a SUA si a Germaniei in treburile pur-interne ale Romaniei .

    Stiu ca e o metoda radicala si poate socanta , dar daca la Viktor Orban a fost apreciata demnitatea si radicalitatea discursului , de ce n-ar incerca ceva similar si parlamentarii nostri USL , daca tot NU MAI SUNT LASATI sa reprezinte democratic poporul care i-a ales ! 😈

    PS: iar daca se vor hotara sa faca pasul asta , ar trebui facut cat mai repede , maine sau cel tarziu poimaine , cat treburile sunt inca incalzite si Ponta plecat (ca sa nu fie implicat).

  34. de ce ne miram ca ne este incalcata suveranitatea? dracu a vazut o colonie, suverana? cu politicieni ca astia este de mirare ca mai fiintam intrun stat unitar, cazul acestei tari se va decide mai repede decat ne imaginam, si atunci vom merge in banat cu pasaport in transilvania cu buletinul de identitate si in moldova cu viza…

  35. Politica nu tine de foame !!! EU AM O PROBLEMA !! Am vrut sa transfer 200 ron (din 485 ) atit e pensia mea, iar la CEC ( unde o primesc pe ea PENSIA) mi-au cerut CNP Dl-ui CIUTACU . Am cascat ochii mari ( sunt eu batrina dar nu sunt mama Dl-ui CIUTACU) de unde sa stiu CNP ca nu lucrez nici la politie si nu sunt nici pedelista . Va rog respectuos sa-mi spuneti cum sa procedez,ca eu mi-am promis ca vreau sa ajut, dar nu stiu cum !!!!! ASTEPT niscaiva LAMURIRI . multumesc !!!!

  36. Ce ne mai lamentam atata? Astia sunt romanii, niste viermi, am mai spus-o, asta meritam sa fim calcati in picioare si scuipati.
    Din 7.4 milioane au iesit in strada 1000-2000… Incep sa ma intreb daca chiar au fost 7.4 mil de oameni care au votat impotriva lui Basescu. Nu s-ar zice… In orice alta parte a lumii civilizate sau semi civilizate asa ceva se lasa cu niste proteste mamut, cu batai cu haos, cu incendii samd, in romania se lasa cu proteste anemice, ca noi suntem prea ocupati sa ne cerem drepturile. Ma apuca si nervii cand mai vad cate unii cum sunt de vehementi si de batjocoritori la adresa acestor 7.4? mil de oameni.

  37. @violet: soro, nu da cu bita-n balta aiurea.

    Oricine poate iesi in strada in localitatea sa,
    ori in orasul resedinta de judet in fata onor
    cladirii guvernamentale, recte a Prefecturii.

    Eu m-am saturat sa aud ca nu iesim.
    Bai nene, atit eu, cit si familia tot iesim
    din 1990, de cind unii dintre voi erau cu FSN-ul
    si ne injurau si ne spuneau ca Piata Universitatii
    e un loc ce colcaie de mizerie, iar la 20 de ani dupa,
    sa pupi locul unde ai scuipat anterior, si sa te
    folosesti de acest simbol, balacindu-te fericit
    in aura de revolutionar v2.0 / reloaded.

    Cind am iesit pentru Majestatea Sa, iarasi unii
    dintre voi, aliatii de conjunctura, din ziua de
    azi, ne-ati injurat deasemenea.
    L-ati injurat pe Senior, ca si pe Ion Ratiu, iar
    in ziua de azi le rostiti numele cu piosenie.
    Macar aveti decenta s-o lasati jos, “ca macane”.

    Personal, ca si Victor, nu accept lectii de
    morala de la nimeni (nu bag mina in foc pentru
    restul); nu va sint dator cu nimic, nu va cunosc,
    singurul lucru in fata caruia ma inchin, precum
    unui totem, este constiinta.
    Am iesit in strada si in iarna, si acum in vara.
    Nu ies la raport pentru nimeni la ce ora merg,
    cit stau, nu postez online poze cu mine in piata
    si nici nu-mi afisez numele complet alaturi de
    CNP ca “să să stie, munca-ti-as !”.

    Ma bucur moderat, pentru ca stiu ce le poate pielea,
    nu tip sa ma invinetesc la fata si nici nu ies la
    inaintare in fata camerelor. Stau atit cit pot sa stau.
    Pentru mine e un soi de priveghi.
    Piata de azi nu mai e Piata de ieri, pentru ca din 1990
    incoace, toti oamenii care n-au mai putut suporta mizga,
    au plecat. Azi Piata e populata de oameni sarmani, de
    baieti si fete trendy ce se pozeaza cu D-SLR-ul cumparat
    din banii babacilor, iar apoi le posteaza pe bloguri.
    “Revolutia in direct la TV”. LOL, nu va e scirba de voi ?!
    Piata geme de baieti cu falci puternice si ordine precise,
    de straini ce-si au baza la Ramstein, care amusina perimetrul,
    de jurnalisti blazati ori de propagandisti ce preiau cuvinte
    din context si-si construiesc articole deformate pentru
    hoardele de imbecilii care se hranesc cu ele.

    “Bucureștenii ar putea…dacă ar vrea. Dar, în mod evident, nu vor.”

    Si Brailenii ar putea daca ar vrea, si PSD-istii ar
    face-o, si PNL-istii, chiar si soarecele din biserica
    ar fi mai gras daca ar pleca de acolo. Dar nu vor.
    Sau nu pot. Sau ambele. E usor sa dai lectii de morala.

    E usor sa pozezi in Mafalda cind esti la dracu-n
    praznic, departe de evenimente, hranindu-te cu ce
    vezi la tv, fara sa ai habar ca “baietii buni” se
    pupa pe gura cu “cei rai”, si ca totul e un show.
    A, si mincind rahat cu clisee pe lopata, daca nu
    vi se pare prea dura expresia.

    Si atunci vine intrebarea: ok, ies in strada.
    Care e finalitatea ? Oricum voi fi vindut, furat,
    abandonat, facut la buzunare. La ce bun sa ies ?
    La ce bun sa vin la vot la parlamentare ?
    Care-i rostul credintei ca iesitul in strada face
    ca lucrurile sa se miste ?
    Pe cine sa pun in loc ?

    Toti cei care indeamna in mediul virtual, pleaca de
    la falsa premisa ca poporul este non-stop conectat
    online prin BB, iPad si alte scule la blogu’ lu’
    Ciutacu, si ca indemnurile gen “ridica-te Gheorghe,
    ridica-te Ioane” ori “ocupati garile !” se aud pina
    la Poplaca.

    Tara noastra este vasala oricarui tiriplic cu dinti
    de aur si costum calcat la dunga, iar noi vite bune
    de muls.

    RIP, draga mea bucata de pamint, tu n-ai existat
    niciodata cu adevarat.

    PS: Ghise a fost tare si ieri si azi.
    PS2: Victor, au fost experiente deosebite, atit blogul tau,
    cit si emisiunile tale.

  38. nea Victore…doar cateva sute de oameni au fost furati(ca vot)…si s-a dovedit ca a avut dreptate Basescu….USL a furat 7,399,000 voturi…

  39. Toamna asta dorm greu, vreu sa-mi dau demisia de cetatean roman a acestei tari pentru ca pe mine nu mai reprezinta nimeni (nici macar un parlamentar).

  40. @Victor: asa o fi, dar Ghise nu e nici primul,
    nici ultimul care vinde ceva poleit; ok, USL-ul
    ce a vindut ? Au tacut ca p…lile sub plapuma.
    Daca se stia situatia, de ce din 2 august nu s-a
    incheiat toata treaba, pa si pusi, ura si la gara
    fara atitea show-uri tv, fara cerneala scursa samd ?!
    “Ne scuzati c-am fost prosti / ticalosi si v-am indus
    in oroare, c-am jucat la zaruri sperantele voastre pe
    termen lung, dindu-ne cu picioru-n coaie singuri.”

  41. @ソリン:

    Sorine, frate, văd că ești cu adevărat un „patriot local” și că te identifici cu toți bucureștenii care stau de ani de zile la balcon sau, după caz, la televizor. Nu știu exact de ce, dar nu mă interesează, dar ȘTIU că tu ai ieșit în stradă și chiar nu m-aș fi gândit că te-ar privi comentariul meu… Știu că ai fost și în față la CNA. Mă rog…

    Nu prea înțeleg cum e cu „pozatul în Mafalda”. Dacă îți imaginezi despre mine că nu înțeleg mizeria generală din politică, că sunt personaje care – cum spui tu – se pupă pe gură, mă subestimezi. Văd niște lucruri pe plan local, că doar nu-s cretină. Eu sunt însă sinceră și oarecum naivă în optimismul meu și mai sper… că nu sunt toți la fel. De fapt, aș paria pe câteva nume că sunt ALTFEL. Se vede că sunt, dar sunt în minoritate, iar ulii le stau în spate. Știu.

    Referitor la ieșitul în stradă în București: în iarnă s-au rezolvat câteva probleme, sub presiunea străzii. În ceea ce privește ieșitul în stradă în Brăila, la nivel de 5000 de persoane, cred că ar da bine la știri, dar tu chiar crezi că l-ar durea în cur pe Băsescu prea tare? Chiar crezi asta despre Băsescu și ai lui, la o distanță de peste 200 km? Sau mai degrabă i-ar țâțâi bucile de peste drum? În sfârșit, la mine în oraș aș mobiliza eu câțiva, dar nu i-aș putea smulge din viața cotidiană ca să car la București 8 inși, care să încapă, pe lângă noi, în două mașini. Iar dacă aș putea s-o fac, să văd apoi băncile de pe Unirii pline și lumea ieșită la promenadă sau cu treabă, deși noi, cei care ne îndreptam spre sediul CNA, eram cât se poate de vizibili? Repet, nu știu de ce te identifici în acest mod cu „imobilii” din București.

    Nu toți sunt conectați la Net, dar, chiar și așa, au fost la vot la referendum niște oameni mai mult decât chinuiți dpdv fizic, care n-au considerat că merită efortul să voteze la locale…

    Pe cine să pui în loc? Pe oricine în afară de băsiști.

    În sfârșit… la naiba!

  42. Scuze, Victor, am uitat, referitor la update.
    Sigur că nu speram decât să-i stricăm cheful de nunta loazei de fiică-sa. Măcar atât. Dar pot să înțeleg că nu mai avea sens circul. Sau cel puțin așa cred. 🙄

  43. pentru violet
    am fost si pe 21 august la protest si in serile urmatoare. provincia putea sa faca acelasi lucru in fiecare oras, orasel. atitia citi erau.
    nu le avem cu protestatul si gata, nu mai are rost…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.