Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

UPDATE: Terminati dracului cu tampenia boicotului! Ghise v-a vandut, din interes politic propriu, o tampenie poleita si voi ati pus botu’. Juridic nu se mai putea face nimic. Mai statea Basescu-n garaj trei zile. Asa, si! USL a jucat prost toata campania referendumului si s-a taiat ca maioneza cand au stranutat americanii, Merkel si Barroso, nu acum.

Chioşcul cu democraţie s-a închis cu fanfara la cap. A intrat în insolvenţă. Creditorii şi-au pus administrator judiciar. Cioclii sprijină uşile. Liber exprimate, voturile noastre nu contează. Aritmetica a fost invalidată Majoritatea nu mai decide. Degeaba ne-am dus buluc la referendum. Suntem, în realitate, vreo 19 milioane de locuitori şi, în acte, peste 18 milioane de votanţi. Cine nu acceptă asta se duce la brutărie. Străinătatea hotărăşte peste capul nostru cine ne conduce. Şi cât ne costă onoarea de a avea stăpân. Nu mai suntem, nici măcar oficial, suverani. Avem statut de paşalâc. Plătim biruri şi primim lumină de la |nalta Poartă. La schimb, avem privilegiul de a pupa condurul. Televizorul hrăneşte poporul. Slugile îşi freacă mâinile de bucurie. Tembelii şi ticăloşii cântă, fals, aria coabitării. Resemnaţii aşteaptă, mioritic, Jihadul aferent întoarcerii suspendatului. Revoltaţii nutresc, platonic, nădejdea unei minuni stelare. Care să se pogare asupra lor precum codul galben de furtună. Majoritatea nervoşilor spumegă-n cor pe facebook, fiindcă-i greu cu strada. Dominantă e teama. Bate la scor indignarea. (integral, în Jurnalul Naţional)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

148 thoughts on “Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

  1. @violet: nu ma identific cu “toti aia ce stau
    la balcon/tv”, dar e o gugumanie sa afirmi ca
    bucurestenii in corpore sint niste ciumperci.
    uiti insa ca multi “bucuresteni” sint veniti
    de prin alte parti.

    habar n-am, poate multora li s-a acrit.
    treaba lor, motivele lor. nu ma mai intreb de ce.
    probabil de asta e asta inapoi la cotroceni,
    din cauza bucurestenilor. soto !

    apropo, in cluj citi au iesit ? dar in sibiu ?
    dar in alte orase ?

    acum e rindul tau sa te intepi la faza cu “mafalda”;
    stai bre linistita, e vorba de anume personaje chiar
    de aici de pe blog ce vorbesc pretentios, dar sint
    demne de toata mila.

    aia de care vorbesc eu (cu pupatul pe gura)
    sint (unii) dintre cei din “liga mare” ce
    trezesc sentimente pozitive in rindul nostru,
    al astora de se uita la tv.

    multi cetateni au crezut intr-un menage a trois:
    poporu’, politicienii neportocalii si
    presa (atit cit mai e) nebasista; dintre
    cele trei parti implicate, alde politicienii
    au dat rasol, s-au pitulat, ori au intors armele.
    pe cine sa punem la putere, presa ?!
    ok, “badea presedinte !”, cum cintau nu cu multa
    vreme, mai multi pitpalaci inclusiv aici pe blog.
    trebuie sa fie stabile toate cele 3 picioare ale
    “scaunelului”, altfel ne pierdem stabilitatea si
    se duce dracului simbioza.

    cred ca pe baiatul din tricou in nume-l doare
    de citi iesim, mai ales acum.

    ma identific cu cei din rindurile carora ma trag, fie
    si cu numele, chestie de solidaritate, zi-i cum vrei.
    am ascultat si variantele unora si fiecare are in parte
    dreptatea lui / o anume logica.

    n-am fost la locale, daca tot e vorba sa varsam punguta.
    motivele mele sint simple si tin de neindeplinirea a
    cel putin unei promisiuni.

    “pe oricine in afara de basisti”; zi-mi si mie cum faci
    sa-i deosebesti (acum) ?

  2. asa victore si? esti surprins? eu nu, postul asta nu isi are rostul… nu incerca sa te descotorosesti de ei – tot in barca sparta te afli si tu. Oricum de ceva vreme dezamagesti crunt, parerea mea

  3. Romania tocmai a murit cu dreptatea’n mana.Nu mai e nimic de comentat si adaugat,cu scuzele de rigoare dar pana si Ilie Moromete avea mai mult spirit civic decat avem noi acum.

  4. Si uite asa ne- am ales cu ei inca 4 ani. Alegerile din toamna sunt pierdute, iar cheful de vot al romanilor a ajuns 0. Bucuria lor si inconstienta noastra. Asistam tacuti, resemnati, scarbiti, manipulati-unii dintre noi, la intoarcerea glorioasa a celor care de 7 ani ne- au invrajbit, divizat, decimat psihic si moral. Si ce daca…viata merge inainte si scuzele sunt la ordinea zilei. Pacat!

  5. Prea usor strainatatea a anulat votul a 8,5 milioane de romani. Din toata povestea USL s-a dovedit a fi impotent, iar prin asta sigur a pierdut voturi multe pentru toamna!

  6. nu mai votez in viata mea; pdl nu, ppdd nu, udmr nu, usl NU, nu am pe cine…usl-ul sa se mai laude mult cu alegerile locale castigate, nu fac nimic cu ele, cand nu vor mai avea guvernarea nu vor mai avea nici bani pt primariile locale, ce gluma buna…

  7. parlamentarii usl aveau ocazia ieri sa capete putin respect de la oameni, chiar daca nu obtineau nimic macar incercau, stateau in picioare, ei au preferat sa fie rame, sa le rada pdl-ul in nas, sa le fie rusine, nu vreau sa ii mai vad pe la tv… in frunte cu “marii” conducatori ponta si antonescu, de fapt micii, micii conducatorasi…. de ce nu au venit toti, dar absolut toti ca sa sustina punctul de vedere al Dlui. Ghise? de ce dle antonescu si dle ponta? aaaaaaaaa, e mai bine in vacanta!!! acolo sa stati pe vecie, sa nu mai veniti sa cersiti voturile noastre; tot respectul pt oamenii care au protestat in fata parlamentului, foarte curajosi, RESPECT!

  8. soarta,un blestem pe care parca santem obligati s-al purtam pe umeri,intoamna o sa fim mai uniti pentru a putea trece de 65% la parlamentare conditie obligatorie pentru al putea demite din nou in primavara,8,4 mil.de voturi nu pot fi sterse dintr-o ridicare de mana a lui pazica ces furacioasa.

  9. usl ul ne-a taiat pe toti cand au cantat americanii si merkel si barosso. Deci ?! de ce dracului le mai luati apararea pe la TV ? de ce mai luptati impotriva basecului ?

    mama nu se mai duce la vot, adios, eu…inca ma gandesc sa ma duc, daca tot nu ies in strada ca sunt un corporatist imbacsit, macar sa votez, sa imi exprim parerea cumva.

    Ne ducem dracu, suntem o colonie de negri jegosi. jegosi ca si spirit.

    sanatate Victor Ciutacu

  10. O sa votam din nou,o sa injuram din nou…asta-i politica,plaiul nostru mioritic este plin de de politicieni de duzina fara printipii,fara caracter.Contau si trei zile de tergiversare a reintoarcerii suspendatului,pentru mine ramane suspendat pana vom fi scapat total de el,spuneam ca,contau,este chestie,Ghise avea dreptate,de de legalitate,legea este buna doar pentru ei?!interpretata si calcata in picioare dupa cum vor muschii lor?!pentru noi plimea ad litteram?!Contau pentru ca il vedeam in garaj cum isi roade unghiile de ciuda si neputinta,ca nu a fost cum a vrut el.Oricum ce,7,4 mil. sunt ai dracu de apasatori,rahat mai reprezinta el si pe cine?!.Cu fiecare aparitie,cu fiecare hahaiala,cu fiecare ranjet va fi demonstrat ca omul asta are nevoie de un consult psihiatric.Cand se plimba cu mainile in buzunare si fluiera a sictir,printre oficialitatile europene,nebagat de nimeni in seama,asta e imaginea Romaniei reprezentate de el si care il defineste.UE se scufunda incet si sigur si le trebuia maimutoiul care sa execute interesele lor obscure,Grecia,euro vs drahma,in drumul ei inapoi spre drahma,asta da problema,bolovanul ce-i trage la fund!.S-a spus ca merkel,barroso si obama l-au vrut repus,asa o fi,dar de tinut impotriva vrerii unei natiuni cam greu este un presedinte ilegitim.Apare si draga stolo din cosul de gunoi si vrea coabitare,doar am dat lovitura de stat,in pat cu dusmanul?!

  11. Violet si eu am sperat in prostia mea, sa ii stricam nunta lui eba numita si ‘SUCCESURI”, ca tot dadea ea declaratii ca :tatii i-a facut cel mai frumos cadou intorcandu-se la cotroceni> , dar din pacate multe nu ne-au iesit, circul de ieri din parlament ne-a pus capac.Ieri toata ziua am fost cu treburi cu sotul si am ajuns seara pe la 20.30 atat cat sa te vad Victor la colegul Razvan nervos(pe buna dreptate) si dezamagit ca si noi, madam Gheorghiu era atat de calma ca imi venea sa ii sparg fata, mai si zambea la tv cand de fapt ar fi trebuit sa vina spasita.Nici eu nu am fost ca altii (patratele) zii de zii in piata, dar in iarna am fost 2 saptamani, am fost la miting la ccr, am marsaluit pana la universitate si asa cum am mai scris intr-un comment, lumea se uita la noi ca la niste mutanti.Am sperat pe zi ce trece ca ne v-om strange mai multi, dar nu s-a putut.Nu m-am hotarat inca ce v-oi face pe 2 decembrie, desi am votat intotdeauna sa vedem ce fel de circ mai urmeaza.In incheiere vreau sa VA MULTUMESC a n mia oara pentru toate emisiunile voastre, si pentru tot efortul depus.Raman in continuare cu voi, ca si ceilalti romani care va apreciaza.

  12. ieri la tv Pascu parca-l cheama a zis ca asa trebuia sa se intample demult,ca asa era stabilit,,pai,atunci de ce s-au mai ostenit votantii si manifestantii si televiziunile????USL ne-a tradat..parca-l aud pe ponta ca va zice ca era spre binele natiunii,gogosi,chestii…cert e ca USL-ul a pierdut deja din % din toamna…tara va ramane pe durata nedeterminata sub PDL&co

  13. intr-o tara in care singura reduta in fata dictaturii a ramas ANTENA3,zau ca nu mai merita sa te agiti.Felicitari intregii echipe de la ANTENA3,pentru toate cele facute din 2004 pina in prezent.Din pacate intr-o tara cu piliticieni de rahat,fara caracter,condu-sa inca de securisti,activisti si pupilele lor,nu se poate face nimic.Ne vedem poate in alta lume dle.Ciutacu.PACAT!!!!!

  14. acum dupa ce s-a inchis si acest capitol astept sondaje de opinie…dar nu pe cele IRES!!!

  15. din comunicatul cabinetului

    – scolile pe care l-am absolvit
    – s-a datorat unor informaţii inexacte şi eronate

  16. In prostia mea, am crezut ca Ponta si Antonescu,au preferat sa fie departe, pentru a nu fi invinuiti ca ei au dirijat totul,am crezut ca este o tactica intr-o lume in care tot ce se afirma, este minciuna. Cuvinte ca democratie, etc. sunt doar niste cuvinte netraduse in fapte.Dar vad ca lucrurile stau cu totul altfel, au abandonat lupta inainte de a incepe.Cine sa-i mai creada de acum inainte ca vor lupta, ca prioritatea lor, vom fi noi, poporul, si bunastarea lui? Eu una, nu.Antonescu vorbeste frumos,dar nu este in stare sa puna in practica ce afirma, iar Ponta, se ratoieste la toti, dar primul care stranuta spre el, il darama. Halal de asa conducatori.Poporul asta isi doreste sa-i conduca cineva, care ar fi in stare chiar de sacrificiul suprem, pentru tara lor.Citind istoria noastra,te mandresti cu stramosii nostri, dar unde sunt urmasii lor? Aceste gaini fricoase ne fac neamul de ras, si fac sa se rasuceasca in mormant acei viteji.Am 63 ani, sper sa nu mor inainte de a spala cineva rusinea celor petrecute in ultimul timp, cineva ce va sta drept, nu in genunchi,in orice dialog, cu oricine de pe aceasta planeta, care sa ramana demn in fata oricaror presiuni, si, deabea atunci, va avea alaturi si poporul.

  17. Iulie şi august au fost pentru mine niste luni mai speciale şi abia acum incep sa imi intru in normalul cotidian. M-am intors in tarisoara zilele trecute şi am ajuns acasa ieri. Am citit destul de superficial cateva din postarile tale şi buna parte din comentariile aferente şi mi-am reconfirmat opinia mai veche ca noi romanii cu democratia prea multe in comun nu avem.

    Haosul şi aberatiile saptamanilor din urma (atat cat am fost eu in contact cu ele) mi-au reamintit anul 1990. Cand, tanar fiind şi la prima sesiune de alegeri, eram unul din cei care sustineau cu patos ca viitorul este al partidelor de dreapta, PNL şi PNT. Lucru pe care l-am pastrat constant. Dealtfel am votat dreapta mereu, din 1990 incoace, cu exceptia cunoscuta, din 2000. (Ca sa nu apara nici o indoiala, in orice discutie stanga-dreapta PDL-ul nu incape, neavand nici un fel de fundament teoretic doctrinar al actiunii politice, altul decat “Sus Basescu”)

    In 1990 aveam frecvente şi fierbinti meciuri cu ai mei şi cu unii (putini, e drept) dintre prietenii mei, sustinatori ai lui Iliescu şi ai linistii sale, dupa mine mai mult mormantale. Entuziasmul era total şi energiile consumate imense. La un moment dat am avut prilejul sa interactionez cu un unchi oarecum mai harsait in chestiuni mai putin cunoscute şi transparente, care imi declara suav ca dupa el toti sunt o apa şi-un pamant şi ca el el voteaza cu Partidul Liber-Schimbist al profesorului Cazimir. Am fost socat! Cum sa risipesti un vot pe o chestie frivola?! Mai bine il votezi pe Iliescu decat parodia asta de partid. Intre timp alegerile au trecut şi, suprinzator ori nu, liber-schimbistii au intrat in Parlament. Nu mai stiu daca au fost şi la guvernare, dar imi amintesc şi azi cu placere discursurile lui Stefan Cazimir.

    Azi, cu 22 de ani mai batran, ma vad in locul unchiului meu şi ma bate gandul sa il votez pe DD. Şi, mai grav inca, sa ii şi fac propaganda. Pana la urma mesajul (dupa mine inspirat la origine de servicii) cu “USL-PDL, aceeasi mizerie” a ajuns ca azi pe mine sa ma convinga. Pentru ca baietii astia de la USL l-au legitimat şi i-au dat justete. S-au pripit atat de tare incat din ceea ce trebuia sa fie o lectie de democratie exemplara, cu proceduri parcurse pe indelete şi ca la carte (prin care sa arate ca ei chiar sunt aceia altfel) a iesit un mare fas prin care s-au compromis definitiv. Macar in ochii acelui electorat ne-indeajuns de tamp sa reduca democratia la votul majoritar.

    Democratia occidentala inseamna reguli + proceduri + vot democratic, cu accent dominant pe proceduri şi reguli. Cat timp avem doar votul, dar nu avem procedurile şi normele (stabile, care nu se schimba ad-hoc, functie de interese de moment!) suntem intr-o democratura, fix ca Rusia lui Putin si Venezuela Chavez, ori chiar ca in Iranul lui Ahmadinejad. Procedurile şi regulile sunt miezul democratiei. Votul majoritar se incadreaza in acestea, iar singur este insuficient ca sa intemeieze o democratie. Cel mult o democratura.

    Acelui electorat de dreapta, mai rational şi olecuta mai educat (din care macar o minoritate semnificativa – poate 25%, desi nu cred ca or fi asa multi – chiar o fi avand habar ce-i aceea democratie!) i-a fost dat sa vada actiunea unei aliante care s-a pisat cu bolta pe esenta democratiei – statul de drept (separarea puterilor in stat, respectarea normelor şi parcuregerea unor proceduri standardizate de acces la şi pierdere a puterii etc.).

    Prin prisma respectarii normelor democratice conduita USL-ului a fost ca şi cand s-ar apuca sa critice PDL-ul ca se prostitueaza pen’ca face sex oral, USL dandu-se virgin şi sustinand ca niciodata n-a atins vreun penis, deoarece desi practica sexul normal, il pune pe client ca mai intai sa isi puna un prezervativ. Şi atunci, nu devine Domnu’Dan simpatic şi fix la / pe acelasi nivel?!…

    Sa am iertare, dar suspectez ca in corul bocitoarelor de pe acest blog caruia ii sunt fidel (singurul, dealtfel) marea parte a rasculatilor de alcov sunt intr-un fel ori altul dependenti de buget. Astora am a le spune cu maxima compasiune ca zilele din urma Victoras chiar n-a avut alternativa. Pozitia lui in relatia cu UE şi USA a fost a unui Usain Bolt pus sa alerge 100 de metri cu oooole legate cu sfoara de gat. (Sfoara bine intinsa!) Cand tu n-ai bani in trezorerie sa platesti integral salariile, pensiile şi celelalte obligatii ale statului (din cate stiu eu banii ajung luna de luna, din incasari, doar pentru 70-80-90% din necesar) cat de cocos te poti da? Cand, de pilda, ca sa dea salariile şi pensiile la sfarsitul saptamanii viitoare (atunci incep sa iasa banii din trezorerie; pana a ajunge la destinatari mai fac 7-14 zile) trebuie sa ia imprumuri pe scurt timp (maxim o luna) de la banci aflate sub controlul Austriei, Frantei etc., cat de tantos mai poate sta musiu Ponta? Cand incalcarea procedurilor legale şi parlamentare in demiterea lui Blaga au fost atat de vadite şi cand demersul de suspendare a lui Base n-a avut nici o fundamentare legala solida (şi aveau de unde!) şi s-a bazat doar pe o atitudine de gasca de interlopi – noi sunt mai multi şi mai puternici, ce p…. mea!… – la ce reactie trebuia sa se astepte USL-ul din partea nemtilor şi americanilor, care divinizeaza procedurile?!… Inclusiv ai lor (vezi evolutia atitudinii lui Swoboda!) i-au lasat din brate cand au luat-o de tot razna.

    PS Care vede in postul meu o pledoarie pro-Base et.comp. a stat prea mult la soare, pe canicula!

  18. Din comentariile la articolul dvs. imi dau seama ca poporul tocmai a decis ca USL nu este bun ,este tradator si atunci nu se duc la vot.Excelent ,tocmai am lasat cale libera ptr. camarila basista care fara cvorum va reusi sa cistige alegerile iar madam udrea ,macovei ,neamtu &co se va intoarce.Usl a procedat corect politic si chiar daca acum sintem dezamagiti asta nu inseamna ca USL a tradat.Multi se intreaba de ce nu am infruntat occidentul cum face orban.Acestia ,si-mi pare rau ca printre ei sint si cunoscatori,ori sint atit de suparati incit pied din vedere cine e orban si ce forta de loby are la indemina in SUA dar si in Europa.Mai mult n-am auzit ca un propietar de cal care alearga si iese pe doi sa isi impuste calul ci il antreneaza ca sa cistige urmatoarea cursa.Ce ne ramine de facur ,cumva sa nu mergem la vot? Nu, sa mergem si sa demonstram in decembrie ca pina la urma votul conteaza.USL a spulberat basistii la alegerile locale si cu votul nostru ii poate anihila si in Parlament si atunci vom putea sa le cerem reorganizarea institutiilor ,promovarea de Pivniceri .Sa dezarmam acum am face jocul basescului si clicii lui,nu cred ca asta vrem.Cistigarea parlamentarelor cu un scor mare va arata occidentului clar care e optiunea vetatenilor si ar anihila puterea basescului.Acum noi hotarim ce vrem.Destructurarea unui sistem cladit de basescu in 8 ani(csm,dna,ani,ccr,,ambasadori,icr,etc)nu se realizeaza in 3 luni dar impreuna o putem face daca raminem uniti .Sigur ca trebuie vazut unde s-a gresit dar nu desfiintind liderii in care am crezut si care au dorit debarcarea lui basescu .Deja unii liberali il contesta pe Antonescu iar Ponta are destule atacuri la care trebuie sa faca fata.Nu-i pling dar cei doi si-au asumat cu buna credinta acest razboi cu un stat comandat de basescu si nimeni nu si-a inchipuit ca basescu nu va folosi orice mijloace ptr. a se salva.Ce vreau sa spun este ca acum mai mult ca niciodata este nevoie de votul nostru zdrobitor ptr. ca basescu va incerca chiar cu un scor mic sa-si impuna premierul lui ,deci scorul USL trebuie sa fie atit de mare incit sa nu poata face nimic .Vreau sa mai spun ca A3 a avut un rol exceptional in 10 iunie ,in 29 iulie dar trebuie sa fie la fel de important si in 2 decembrie.Altfel il vom vedea pe basescu cu guvernul lui ,cu parlamentul lui iar in 2014 probabil ca va fi si prim ministru.

  19. Momentul iesirii in strada a fost momentul cand Ponta a muscat cvorumul pe sistemul “ia de la Barosso” ! Daca este sa iesim din nou contra lui Basescu, va fi fara USL.

  20. Vad ca Mircea Badea “prezinta ocupat” la postari ! Asara pe deal s-a oprit la Baconski. Stie ca asta-i bastard ? Iar Cacarcea Muhaies, d la ICR, nu ridica doar ceea ce se spune, ci mult mai mult, ia si de la Uniunea Scriptorilor salariu de vicepresh al lui Manolae, e si director de Orizont, gazerta din Timisoara. Mai e si sotul sotiei sale, Coriolana Adria Babetica, fata de colonel de Secu si fosta nevasta a gay-ului CB, efemer secretar de stat al lui Andrei Plescu ! Astazi, Cartianu isi da din nou in petec, atacind tiganii ! Anuntati comisia de discriminare si pe Danilet ! Firitisiri Antenei Drei, parte a Imperiului cetatenesc !

  21. stimate d-le ciutacu,

    in 2003 eram srtudent in franta, iar odata cu anuntul invadarii irakului de catre trupele americane sau umplut strazile de protestatari si marsuri. mai mult decat ata, era o conventie nescrisa ca nimeni sa nu mai consume produse americane. Sa vezi ca nimeni nu mai comanda cola sau sa manace la mcdonalds ptr o cauza care nu are nici o implicatie imediata directa cu natiunea ta, e ceva.

    Demult nu mai beau cola si nici nu mai manac la mcDonalts, dar promit ca imi revizuiesc lista obiceiurilor si nu mai cumpar nimic ce are legatura cu USA.

    Ma gandesc ca am si eu vre-o 10 prienteni iar asta insemna ca am sa-i rog sa procedeze la fel. Asta insemna 10 familii.

    D-le ciutacu, dragi cititori si comentatori, va rog sa faceti la fel. O iesire in strada ar rezolva multe dar un protest oricum trebuie facut. Faceti ceva. Faceti orice dar nu mai inghititi slobozul curvarului de basescu si a americanilor nesimtit.

  22. pe principiul fanariotilor(fanar – cartier in Istanbul) base ar putea fi alintat marollu(citit marou) de la cartierul Marolles din Bruxelles

  23. Ne uitam cu totii cum era o sluga pe la straini.Nimeni nu-l baga in seama, il impingea clar chiar si la o parte.Mirosul lui negru, avar, de stat, de ciocoi inverzit de directiva trecea prin televizor.Trecea si angajamentul, angajamentele sale.Rosia Montana-important prin zacamintele sale de metale rare si nu aur/in raport cu alineatul constitutiei articolul 33 (3) Statul trebuie să asigure păstrarea identităţii spirituale, sprijinirea culturii naţionale, stimularea artelor, protejarea şi conservarea moştenirii culturale, dezvoltarea creativităţii contemporane, promovarea valorilor culturale şi artistice ale României în lume/doar un exemplu vs lege!. -, gazul de sist, cazul Sterling,Petrom,F16, Devezel, inchisori CIA, imunitate TOTALA cazul TEO PETER, diviziune nationala, invrajbire nationala, .Angajamentelor sale le-au urmat si urmeaza desacralizarea Romaniei, sfasierea unui neam sfant pe tal cu toate bogatiile sale, fiinta sa .Toata clica PCR-ului niciodata disparuta din Romania s-a intarit.Devenita ‘cetateanul’ de langa tine.Cretinit, needucat lasat prin propaganda marilor cincinale dependent de un stat ce-i spune’nu te mai baza pe mine’.sunt stat in statul lor.Te fac colonel incepi sa ciripesti?Cum au trecut angajamentele trecem si noi inca o generatie.Esential este cred ce vrem, departe de tot si de toate.Cred ca vrem decenta unei experiente libere pe aceasta planeta unde fiecare isi ia asa de in serios experienta ca nu o mai o distruge pe a altora..
    *unde serios inseamna in primul rand buna ziua, unde serios inseamna familia, unde serios insemn putin pentru tine cu un gand sincer, unde serios nu inseamna niciodata sa fi las.NICIODATA

  24. si când te gândești ca aveam mari speranțe in doi pacalici, doi fricosi… stau si mă întreb acum: cine e mai fricos: Basescu sau cuplul Ponta&Antonescu? nu cred ca e vreo diferența! la fel cum Basescu, PDL, CCR etc se pisa pe noi de ceva ani, au făcut-o acum “domnisoarele” Ponta si Antonescu… sa-l mai votez președinte pe Antonescu? Niciodată! am făcut-o in 2009 dar nu mai repet greseala!

  25. Eu nu cred ca Ghise a vandut iluzii. Cand esti la putere, trebuie sa fii in stare sa conduci. Si sa-ti asumi decizii politice, dificile in momente dificile, in interesul national. Nu te poti numi barbat de stat cand te ascunzi dupa fustele lui Merkel de poporul pe care l-ai determinat sa-si hotarasca soarta prin vot.
    Puteam avea liste electorale permanente bine intocmite. Si s-ar fi putut respecta singurul articol din lege referitor la demiterea presedintelui, care presupunea foarte clar, ca in 2007, lipsa cvorumului.

  26. singurii care au dreptul sa-i critice pe Ponta si Antonescu sunt cei care au iesit in Piata si si-au aparat votul,ceilalti pina la 7400000 care am stat acasa asteptind sa vina sfintul duh sa faca o minune nu.nu poti cere cuiva sa mearga la lupta cu o armata de citeva sute de oameni iar ceilalti sa stea pe margini si sa aplaude.daca ar fi fost o mai mare sustinere populara in strada alta ar fi fost situatia.cinste celor care au iesit in strada,rusine noua, cei care am stat si am asteptat ca altii sa se lupte pentru noi iar acum facem comentarii ca USL-ul ne-a tradat,uitind ca poate noi suntem cei care am tradat de vreme ce nu ne-a pasat de votul care l-am dat.

  27. Boss perfect de acord cu tot ce ai scris, darrrrrrrrrrr daca mai veneau la vot inca 1 milion juma, ne sufla in torogot si europa si america, e ca la fotbal ne-a furat arbitru dar noi n-am avut nici o ocazie clara. Ca resemnare proasta luna iulie, in septembrie sau octombrie alta era prezenta, da stiu nu se mai putea asa tirziu

  28. @Marc Maria
    Va rog frumos sa va duceti la banca VOLSKBANK.
    Eu am patit aproape la fel ca Dvs. la BCR si Raiffaisen.
    Cu respect,
    Ioana P

  29. gigi,

    Consider comentariul tău a fi unul corect și de bun-simț. Și sincer.

    P.S. Bine că n-ai de gând să fii salvat de personajul ambițios, grizonant, din Caracal. 😉

  30. @Maria: eu am ieșit in strada! tu? plătesc impozite regulat! am dreptul sa mi se para (macar) ca Ponta si Antonescu sunt doi papagali fără sânge-n pula? am crezut in ei, i-am urmat in pseudo-demersurile lor si mi-am luat muie! pot sa fiu supărat pe ei?

  31. dumneavoastra aveti tot dreptul sa o faceti[sa-i criticati],eu am vrut sa ma refer la forumisti ,deoarece am vazut comentarii[nu neaparat aici]de genul,,tradatorii” ,,lasii”,,nu mai votam niciodata USL-ul”etc,ai fi zis ca sunt PDL-isti sub acoperire.sa-i criticam ,dar in situatia actuala ar trebui sa ne gindim ca poate nici noi nu am fost fermi, asteptind,ascultind emisiunile de la televizor fiind pasivi.nu ma refer la dumneavoastra si la alti moderatori care v-ati facut treaba cum ati stiut mai bine ,ci la masa de votanti care a devenit inerta si nu a stiut sa-si apere pina la capat votul.daca eram milioane in strada si in parlament ar fi fost alta situatia.cind ai milioane in strada esti vazut ca unul care lupta pentru acele milioane,cind sunt citeva sute atunci se spune ca lupti pentru tine si te agati de putere.am fost multi la vot ,dar prea putini suntem aceia care mai avem stofa de revolutionar si ne resemnam ,spunind ca nu e razboiul nostru ci al lor ,al USL-ului cu PDL-ul si Traian Basescu.

  32. Victor, trebuie sa recunosc faptul ca incercarea lui Ghise e menita sa minimizeze reducerea drastica a bazinului de votanti USL. Nu cred ca ideea i-a venit pe ultima suta de metri si sunt ferm convins ca cei din USL o cunosteau din timp! Ceea ce ma surprinde este dezorientarea diplomatica a USL. Oare ei n-au stiut ca atunci cand vrei sa tii la respect un stat “mare” trebuie sa il “ameninti” acolo unde-l doare? Nu social-democratii europeni erau cei meniti sa ne sprijine in acest moment, fiindca, sincer sa fiu, n-au absolut nici un interes sa se puna contra lui Merkel. Dar ma intreb ce-ar fi facut aceeasi doamna Merkel daca de exemplu China i-ar fi cerut sa fie ceva mai relaxata referitor la evenimentele din Romania? Ai cumva dubii in ceea ce priveste interesul Chinei la accesul pe piata europeana? Poate ti le risipeste un mare actor in diplomatia noastra, care din motive obiective a lipsit la acest eveniment. Fac referire, desigur, la Adrian Nastase.

  33. Romania trebuie sa treaca prin aceste framantari dureroase , trebuie sa-si recapete sau sa-si faca coloana vertebrala ,trebuie sa spunem si Nu atunci cand este cazul, indiferent de cine ne provoaca Stau basistii cu capul in jos de rusine ,stiu f. bine cum au “lucrat ” Romania ca basescu sa se intoarca ,stiu ca vor pierde ca partid cu aceasta revenire ,romanii nu-i uita la parlamentare. Trebuia sa stea usl in sala (atat cat a trebuit )cuvantul este cuvant .Avem nevoie de respect .Multumesc voua A3 pentru efortul de a ne dezvalui furturile ,minciunile ,”lucraturile ” pe care noi nu avem puterea sa le descoperim .Trebuie tinut traz spiritul PIETII UNIVERSITATII ,avem nevoie de el Ura impotriva lui basescu creste zilnic , pace cu noi nu are ,ii vom face viata iad ,isi va blestema zilele ,lucrurile nu se opresc aici.

  34. @gigi

    Pe langa “Pivniceri”(la care ar trebui intai sa vedem niste rezultate si mai apoi sa ne uitam cu gura cascata) se pot promova la fel de bine si “Rusi”(si nu ma refer la rusii lu’ fosila comunista macovei)…nu crezi?

    Pana la urma,suspendarea baselului este un esec politic…esec ce NU poate fi pus in carca cetatenilor care au votat si care,cica nu si-au aparat votul in strada.Ar fi trebuit sa ies in strada si sa protestez cand domnul Ponta si domnul Antonescu au acceptat cvorumul asta tampit?

    Conform acestei legi cretine cu cvorumu’ lu’ peste…daca ar fi votat pentru demitere 4,65 milioane si impotriva demiterii 4,64 milioane,baselu’ ar fi fost demis,dar NU poate fi demis cu 7,4 milioane pentru demitere.
    ABSURD…ca si tara in care traim.

  35. @gigi pe 28 August 2012 la 14:04
    Un comentariu corect si de bun-simt ! 😛
    Subscriu.

    PS: Imi place si atitudinea lui Ghise , cu protestul sau. Si , chiar daca nu cuantifica un castig concret , totusi simbolizeaza ca nu toti politicienii romani sunt râme in fata ordinelor Occidentale !

  36. Nu USL-ul este cel care nu si-a facut datoria, ci insusi poporul roman care nu a fost in stare sa iasa la vot, macar in acelasi numar (10,2 milioane) de la alegerile locale.
    USL-ul le-a dat oamenilor o sansa uriasa, oamenii insa si-au batut joc de ea!

  37. @altu
    Mi se pare cel mai eficient protest indreptat direct impotriva vinovatilor originari (desigur, in lipsa protestului in strada, unde e greu sa il urnesti pe roman chiar daca i se fura jumara din fasole sub ochii lui)
    As completa insa, in afara firmelor americane (si nu numai mc sau cola, si microsoft si apple si nike sunt la fel de americane), cu un boicot impotriva firmelor austrice, care sunt varful de lance al intereselor financiare mondiale intru colonizarea Romaniei (sa nu uitam ca nu numai basescu a fost convins la viena sa accepte imprumutul mamut de la fmi dupa ce pe aeroport la plecare spusese ca n-avem nevoie de bani de la fmi, dar si ponta a facut in prima luna de la investitura vizita obligatorie la Viena pentru viziune).
    Asa ca daca vreti sa va impotriviti in vreun fel sclaviei impuse, puteti cu usurinta evita BCR, Raiffeisen, Volksbank, OMW, Vienna Insurance Group (Omniasig, Asirom, BCR Asigurari) ca sa amitesc numai pe cei mai importanti vectori ai lor.
    Parem neputinciosi, dar suntem mult mai multi decat ar putea ei sa gestioneze daca am actiona coerent.

  38. Doar o ipoteza, fara nicio sustinere faptica: Si daca americanul ala in vizita pe la noi a venit cu o amenintare in plic, ceva de genul: “Marinelu e al nostru, iar daca nu va potoliti, Iugoslavia scrie pe voi!”? Ceva oarecum similar cu amenintarile primite de Emil in anii (de trista amintire) ai mandatului sau. Un mesaj ca asta ar fi facut pe oricine sa-si reconsidere serios optiunile. Ca prea s-au dezumflat si crin si ponta imediat dupa venirea gordonului.

  39. Asistam voiosi la propria noastra disolutie ca natie. Din pacate spiritul civic a disparut deja. Se pare ca_coarda intinsa de navigatorul minune nu se rupe cand niste lepre handicapato-infractoare ne flegmeaza in fata. Probabil ca doar infometarea crunta ar fi o piatra de hotar.

    Offtopic: Am vazut ca jigodiile de la Realitatea (cred) i-au aratat nr. de masina lui Mircea, cand cu suspendarea permisului. Pe aceeasi linie deontologica, as vrea (cu permisiunea ta) sa fac acelasi lucru aici, despre tov. col. Turcescu Zero Berto. N-am reusit sa intru in emisiunea de la Zu.

    Marca, culoare, model: BMW, negru, X5 (de cocalar)
    Nr. inmatriculare: B-334-BMW

  40. @antiM: ai perfecta dreptate, dar fara sprijinul americanilor base e zero. in europa avem cetateni responsabili, am catvi amici care sunt ingroziti de stirile laudative despre base. UE se va calma.

    tu ai grija de austria, eu de america daca asta conteaza. important e sa facem ceva.

    Am fost in austria si e minunata. de asemeni l-am auzit si pe academicianul stolnici care spuneas ca in interbelic bucurestiul i se parea mai frumos, dar comunistii l-au stricat in 20 de ani.

    fara sa devaghez, tare as fi vrut sa vad ce scria in scrisoarea de adio a lui nastase. vreau sa cred ca daca base avea ceva despre nastase in legatura cu petrom, galati sau marile privatizari, primea ditamai pedeapsa.

    base s-a compromis la arestarea lui nastase sau daca nu, 7.4 milioane de oameni cred ca nastase e raul cel mai mic.

  41. Ma uit la TV (Realitatea şi A3) siderat. Daca nu se schimba nimic curand (in 2-3-5 zile), USL-ul e papapa inainte de sfarsitul lui septembrie. Situatia in care se afla PNL-ul imi evoca o situatie post-maritala. Doi iubiti, fiecare cu slujba lui, decid sa se casatoreasca. Isi incep viata in comun şi dupa o vreme se hotarasc sa aiba un copil. De comun acord decid ca sotia sa renunte la slujba, au copilul şi dupa ce acesta creste sotul zice: “Draga, ce sens are sa mai mergi la slujba? Eu castig destul pentru toti trei.” Vine criza, veniturile scad, apar discutii, certuri etc.. Sotul puncteaza: “Pe tine EU te intretin!”.

    Parabola banala de mai sus mi-a fost starnita de un deputat PSD invitat la Realitatea care mai intai declara ritos ca “In continuare, Crin Antonescu e candidatul nostru la presedintie”, iar ulterior la intrebarea daca totusi doctorul Oprescu nu ar putea fi, totusi, candidatul PSD la presedintie zicea un “Nu, nu…” destul de neconvingator, insotit de un zambet pe sub mustata. Halal alianta! In context, tot respectul pentru M Voicu care la A3 şi-a pastrat constanta pozitia lui, asa cum şi-a anuntat-o de luni bune in urma.

    PS Totusi, din cate imi dau eu seama deocamdata, vor sa tina in viata USL-ul o minoritate din PSD şi o majoritate din PNL. Daca Base va tabara doar asupra PNL-ului şi va “proteja” PSD-ul, destarmarea USL e iminenta.

  42. tovarasul Basescu,camarila lui,P.D.L.-ul si U.D.M.R.-ul vor ramane la putere pe viata,pt ca asa e ieuropean…iar Antena 3 va fi inchisa. nici macar nu va mai fi nevoie de alegeri parlamentare. iar oamenii simpli vor incerca sa se descurce individual,ca si pana acum. criza economica se va agrava,bineinteles. tovarasul mafiot Basescu ,printre hahaieli si ranjeli sinistre,va anunta cu maxima satisfactie noi taieri de salarii si pensii. vor fi taiate 100%,pt ca nu mai producem nimic,desi am vandut tot. cam asta e scenariul logic sau cursul firesc al evenimentelor.

  43. Ati auzit-o pe javra asta …? 😯

    “Ne sângerează inima, acum, când vedem că pensia fiecărui funcţionar şi salariat grec este redusă”, a declarat Merkel în cadrul unui forum de discuţii cu cetăţeni germani, organizat la sediul Cancelariei, la Berlin.”

    Pai sa nu-ti vina s-o scuipi si pe ea si pe toti cei care-i pupa picioarele ??? 😡

    Si eu care credeam ca de cand ne este Basescu presedinte le-am vazut pe toate in ale ticalosiei , ipocriziei si marlaniei politice … Dar m-am inselat : Merkel l-a devansat lejer !

  44. desi nu-mi place felul in care o spune trebuie sa recunosc ca db are dreptate…probabil ca hahaitorul a castigat partida. mai are doar de dat cu usl jos, si probabil ca pana la alegerile generale acest lucru se va intampla… si apoi nu mai conteaza cine voteaza ci numai cine numara voturile. oricum electoratul usl se va subtia foarte mult, iar multi romani ce se considera pe buna dreptate, tradati si umiliti iar in fata represiunii basiste abandonati, nu se vor mai prezenta la vot. cine sa-i condamne?

  45. A fost un diktat de la cap la coada a licuriciului mare si a licuricilor mai mici, scurt pe doi. Restul e vrajeala si umplutura. Suna naspa, da’ asa e real politik cu astia mai mici si mai distrofici. Cre’ ca si in ’40 erau multi de parere ca nu am avut cojones sa-i spunem cancelarului ”bai, ne lesi?!”.
    In alta ordine de idei nu trebuie luat totul in tragic. Marinarul la Cotroceni va functiona ca un remember pentru ce a insemnat guvernarea portocalie mai ales in perioada 2009-2012. Eu chiar sper sa nu se potoleasca. Nu de alta, dar stim ca tinerea de minte la romani nu e punctul forte. Iar pe de alta parte daca s-a descurcat Tariceanu cu Jucatorul ma gandesc ca nici USL-ul nu ar trebui sa dispere. Parerea mea, desigur.
    PS Atatea comentarii duhnesc a basism in travesti incat mi se face rau. Dar, asa cum am spus mai sus, e bine, macar nu uitam cine ne-a nenorocit anii astia. 🙂

  46. Nu nai votez! Sunt un sclav si sclavii nu au decat un drept: sa sarute lingav mana care-l loveste ritmic pentru a-l face mai eficient. Iar eu renunt la acest drept, de a ma preface ca nu stiu ca votul meu nu conteaza.ACUM STIU CA NIMIC DIN CEEA CE POT FACE EU VOTAND N-O SA SCHIMBE IN BINE VIATA MEA SI A FAMILIEI MELE. M-am dus la vot cu coasta fisurata cu mai putin de 12 ore inainte.Era cald de mureai si la fiecare inspiratie simteam ca lesin de durere.Dorinta mea de a-l vedea plecat pe basescu era mai mare decat orice durere.Apoi, dupa aproape o luna de asteptare frenetica, ce aflu? Ca prostia de a avea sperante in Romania se plateste scump.Cred ca ar trebui sa emigram toti cei 7 milioane. Iar ianinte de asta, ar fi bine sa ne adunam cu totii la o chermeza de adio. Si daca ungurii o fac pe 1 septembrie, de ce n-am face-o si noi tot atinci? Chermeza, nu miting! Hai fratilor, “sa incingem gratarele” si sa ne distram si “sa ne simtem” pe malul lacului Snagov pe 1 septembrie!

  47. Nu sunt bocitoare si nici nu lucrez la stat, iar pe austrieci nu ii pot boicota pt ca am un patron, la care lucrez de 17 ani o minunatie de om pe care multi si l-ar dori.Sincer si eu il respect pe Ghise si pe Madalin Voicu,macar ei sunt constanti in declaratii fata de altii.Dimineata in birou ne strangem sa bem cafeaua si discutam emisiunile voastre, astazi dupa dracii de ieri toti ne-am gandit ca daca pe 2 decembrie stam acasa, nu v-om proceda bine le dam inca o sansa scarbelor.Aud ca micuta botoxata face cununia la 2, e mare agitatie acolo, curatenie la maxim, sri etc.O emisiune buna la Mihai, ca te vad in platou.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.