Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

UPDATE: Terminati dracului cu tampenia boicotului! Ghise v-a vandut, din interes politic propriu, o tampenie poleita si voi ati pus botu’. Juridic nu se mai putea face nimic. Mai statea Basescu-n garaj trei zile. Asa, si! USL a jucat prost toata campania referendumului si s-a taiat ca maioneza cand au stranutat americanii, Merkel si Barroso, nu acum.

Chioşcul cu democraţie s-a închis cu fanfara la cap. A intrat în insolvenţă. Creditorii şi-au pus administrator judiciar. Cioclii sprijină uşile. Liber exprimate, voturile noastre nu contează. Aritmetica a fost invalidată Majoritatea nu mai decide. Degeaba ne-am dus buluc la referendum. Suntem, în realitate, vreo 19 milioane de locuitori şi, în acte, peste 18 milioane de votanţi. Cine nu acceptă asta se duce la brutărie. Străinătatea hotărăşte peste capul nostru cine ne conduce. Şi cât ne costă onoarea de a avea stăpân. Nu mai suntem, nici măcar oficial, suverani. Avem statut de paşalâc. Plătim biruri şi primim lumină de la |nalta Poartă. La schimb, avem privilegiul de a pupa condurul. Televizorul hrăneşte poporul. Slugile îşi freacă mâinile de bucurie. Tembelii şi ticăloşii cântă, fals, aria coabitării. Resemnaţii aşteaptă, mioritic, Jihadul aferent întoarcerii suspendatului. Revoltaţii nutresc, platonic, nădejdea unei minuni stelare. Care să se pogare asupra lor precum codul galben de furtună. Majoritatea nervoşilor spumegă-n cor pe facebook, fiindcă-i greu cu strada. Dominantă e teama. Bate la scor indignarea. (integral, în Jurnalul Naţional)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

148 thoughts on “Chioşcul cu democraţie, în insolvenţă

  1. Prezervativele Obama scoase pe piaţă sunt însoţite de sloganul “Nu se rup ca promisiunile lui”, iar cele Romney au drept deviză “Bune pentru orice poziţie”.
    Catelul doamnei Clinton reprezinta exact cele 2 sloganuri de succes de la el de acasa. Mai punem si ultima poza cu madam Obama aparuta pe coperta unei reviste din Spania si vom vedea ca visul american este un mare kkt.
    Rusii cu un tupeu iesit din comun au tapetat statiile de metrou din Belgia cu afise ale companiei Aeroflot care indemnau oamenii sa viziteze Rusia Iesit din comun era ca pe strazile din afise erau si cateva tancuri si ceva rachete care au bagat spaima in Nato.
    Hai sa punem si tupeul incredibil a lui Orban in Ungaria care face probabil ce ar fi facut Vadim daca era acum la Cotroceni.
    In asteptarea unei hartii igienice cu personaje imprimate…

  2. D-le Ciutacu,

    Va rog sa imi permiteti comentariul;nu am cum sa il spun cuiva.
    Ce vad acum pe A 3 ma oripileaza.Mi-e sila MRU Eu am fost membra PCR din facultate ,ca sa obtin un discount la repartitie…Aiurea…

    Vad ca se discuta de handicap..V-am povestit candva ce am patit eu cu acest subiect…Sunt tot un NIMIC(un pensionar aiurea) care,pe drept,nu benefiez nimic.Dar dl Zegrean!!!???
    Cu respect,
    ioanaP

  3. Li se reproseaza romanilor faptul ca nu ies in strada. Este absolut corect faptul ca daca 50.000 de oameni ar demonstra in Bucuresti acest individ odios de la Cotroceni ar zbura. Dar daca este just ca formatori de opinie sa reproseze romanilor faptul ca nu se manifest acelas lucru nu este valabil pt oamenii politici din USL. Acesti domni din USL prin lasitate si incompetenta se fac vinovati de reintoarcerea lui Basescu aproape in egala masura cu ticalosiile comise de acesta in scopul propriei reinscaunari. Sa fim bine intelesi – daca noi aveam barbati politici si nu muieri politice astazi Basescu era istorie. Ma dezgusta tupeul acestor politicieni care ne cer noua sa reparam efectele propriei lor incompetente si lasitate.

  4. Buna seara, domnule Victor Ciutacu. I-ati putea transmite prietenului dumneavoastra Mircea Badea urmatorului mesaj?

    Mircea, daca te duci la plimbare joi prin fata palatului Cotroceni ia cu tine si o javra in lesa! Gasesti tu un maidanez semnificativ in tot Bucurestiul. Si ca sa nu faca javra insolatie eu ti-as propune sa-i pui si o sapcuta de marinar.:)

    Multumesc anticipat pentru intelegere!

  5. Domnule Ciutacu,

    formula: “La schimb – cu statutul de paşalâc – avem privilegiul de a pupa condurul UE” :), e doar amuzanta, nu si corecta.
    Adevarul este ca, fara a respecta limitele (a se citi: regulile) din UE, nu vom putea fi liberi in interiorul acestui asa-zis club select. Atentie, ca e cu schepsis! :).

    Asa ca, mai usor aprecierile referitoare la aparenta resemnarea mioritica a votantilor la referendum. Acestia si-au realizat partea lor de misiune. Adica, au votat; bazandu-se pe promisiunile celor pe care i-au sustinut, adica, guvernul Ponta & Co. Promisiuni de genul: stabilitate, competenta, predictibilitate, crestere economica etc.
    Dupa un vot democratic, organizat asa cum au considerat einsteinii de la guvernare, acum românii ar trebui sa iasa si in strada, “sa-si apere votul” !? 🙂 (vorba, revolutionarilor nedescoperiti in ’89, de genul lui M. Badea). Adica, iesitul la vot a fost inutil?
    Si, daca nici deranjul, de tip medieval, cu iesirea in strada nu va rezolva lucrurile ?(la cat de experti sunt guvernantii actuali, e posibil sa nu foloseasca la nimic sa protestezi pe carosabil). Care ar fi urmatoarea solutie “de mare forta”, exodul in Bulgaria? 🙂 :).

    De-aia zic, sa nu ne mai bazam doar pe “curaj si determinare” – ca in Evul Mediu – atunci cand e vorba sa reformam ceva in tara, ci si pe anumite abilitati, pricepere, indemanare, simt politic si talent strategic etc., toate acestea fiind promise deja de Ponta & Co. … Poate mai au nevoie doar de putin timp (si experienta) pentru a ne oferi dovada talentelor lor (cam pana in decembrie); apoi …, daca tot nu conving … îi putem alege iar pe “ceilalti”; carora le cunoastem gradul de incompetenta si stim macar la ce sa ne asteptam. Ar insemna, pana la urma, doar a alege predictibilitatea in detrimentul sperantelor desarte…

  6. Pana sa se destrame USLul se bat PDListii cu ridicolii aia din marele partid de dreapta al lui MRU. Si trebuie sa se bata, ca la 15% cat au in sondaje foarte putini vor apuca loc in parlament. USListii vor ramane impreuna deoarece vor sa castige alegerile si stiu sa socoteasca.

    Da, le-as trage palme si lui Ponta si lui Crin pentru ce au facut. Dar basistii se bucura degeaba, deoarece cand va fi de votat voi merge din nou si voi vota USL fara ezitare. Nu pentru ca sunt frumosi si destepti dar pentru ca basistii sunt absolut infecti. Am votat la referendum cu ura, pana in decembrie ura va fi si mai mare.

  7. La cum merg lucrurile si ce satisfacuta e dna europa si dl sua, am mari dubii in ceea ce priveste numararea voturilor. Sunt tare curioasa daca rezultatele oficiale sunt aceleasi cu cele numarate de primari, chiar si din ultimul satuc. Se pare ca se poate orice, ca doar nu degeaba au pus prag electoral.

  8. USL este varză.Trebuie să predea de urgenţă cheile paşalâcului în mâna beiului şi a lui capuchihaia de UE la Bucuresti.

    Iyi geceler !Noapte buna .

  9. Jocul useleului in parlament se numeste Ponta Prostu’! Basescu practica numai jocul de poker politic. Cand l-am auzit pe zgonac ca cica “noi respectam legea” mi-a venit sa sparg televizorul. Asemenea tampiti ca la usl n-am vazut nici la pedelatrai. Romania este terminata!

  10. Radeam de fiecare data , la alegerile prezidentiale , cand aparea ,, nebunul ,, Vadim si ne spunea ca nu noi alegem presedintele ci ne este impus de occident . Acum imi dau seama ca avea dreptate . Nici iesirea in strada a zecilor de mii sau a milioanelor de romani nu poate schimba nimic pana nu vrea occidentul cu sprijinul serviciilor secrete .

  11. am inteles ca VINERI vine ponta in emisiune!!!! as dori sa-i adresati citeva intrebari daca se poate;
    – de ce a acceeptat cvorumul de 50% + 1 ?
    – de ce nu s-au actualizat listele pentru referendum daca se stia de la respingerea legii propuse pentru parlamentare ca ccr a motivat respingerea prin reducerea numarul de votanti?
    – de ce continua sa-i mentina pe basisti in functii importante in institutii care practic ne-au nenorocit inclusiv la referendum?
    – ce se intampla de au ramas o gramada de clujeni in functii care decid tot in tara asta?
    – de ce nu l-a schimbat pe morar pina acum, acest lucru fiind perfect legal? ca o consecinta a neputintei lui sunt anchetele nelegale contra votantilor la referendum!!!
    – de ce nu ia toate masurile legale contra anchetelor nelegale ale procurorilor contra votantilor?
    – de ce se arata atat de neputincios in fata incalcarilor legilor facute de basisti?
    – cand se termina faimoasele audite si cand se inainteaza catre procuratura sesizarile de rigoare?
    – ce masuri trebuie sa ia fata de abuzurile pachetului general de a da ilegal tot felul de nup-uri la incalcarile legilor facute de demis?
    – si in general cand are de gand sa fie reprezentantul celor care voteaza usl-ul dar constata ca si el si antonescu sunt niste lasi si fricosi?

  12. Revin cu o precizare: austriecii, americanii, ungurii sau evreii, daca vreti, in integralitate ca popor sau particular ca indivizi distincti n-au nici o vina in terorismul economic mondial, ci interesele reprezentate de o mana de reprezentanti uzurpatori cu parghii uriase de putere in cadrul administratiilor respective.

    …si cu 2 povesti reale din viata celor mai adevarati (competenti, scoliti, integri, onesti, de bun-simt si cu valente umane consistente) “patroni” pe care i-am intalnit eu in viata mea – un ungur si un austriac, care desi nu e limba lor materna, vorbesc romana mai bine decat multi semidocti de la televizor:

    1.acum vreo 5-6 ani intr-o biserica in secuime la cununia mirilor preotul tinea o cuvantare de genul: “sa aveti casa de piatra si copii mandri crescuti in spiritul ungariei mari, ca sa realizam pana la urma reintoarcerea pamantul stramosesc la patria mama…”.
    toti prietenii mei unguri si “patronul” de care vorbesc s-au simtim foarte contrariati de tipul asta de discurs si de la un moment dat nu l-au mai ascultat si nici nu mi-au mai tradus, probabil din stinghereala (cam cum ne simtim noi la discursul lui Vadim);

    2.luna trecuta in timpul iuresului suspendarii cand europa urla de lovitura de stat, mai multi ziaristi austrieci l-au sunat sa il intrebe, sa il auda confirmand sau sa insiste pentru a declara ca in romania are loc o lovitura de stat pe “patronul” austriac de care vorbesc.
    El le-a spus tuturor cu rabdare si fara echivoc, dejucandu-le toate capcanele, ca in Romania nu e nici o lovitura de stat.

    Eu am fost de multe ori in Austria si, intr-adevar, e o tara foarte frumoasa, iar Viena e unul din putinele locuri unde mi-ar placea sa traiesc daca as renunta la Romania, dar asta nu schimba faptul ca sectoare strategice ale economiei romanesti sunt controlate (cu concursul, zic eu, bine remunerat al decidentilor nostri) de interesele financiare austriece (ca parghii ale intereselor financiare mondiale, reprezentate politic de administratia de la Washington).

    Si nici frumusetea Austriei, nici povestioara mea, nu inseamna ca toti austriecii sau toti vienezii sunt niste oameni extraordinari (imi aduce aminte de o alta povestioara de acum 2-3 ani dintr-o cafenea din Viena, unde cateva prietene isi beau cafeaua de dimineata. Patroana, o doamna stilata si manierata, intretine cu ele, pret de vreo jumatate de ora, intr-o engleza british, o conversatie agreabila de salon. La un moment dat, le intreaba de unde sunt, iar cand ele spun firesc ca din Romania, atitudinea i se schimba brusc si incepe pe un ton agresiv-martial sa le ia la intrebari de genul: “stiti ca rata infractionalitatii in Viena e cea mai mare la imigrantii romani? stiti cate nenorociri fac romanii in austria?” si alte asemenea. Fetele, perplex-stanjenite, se ridica, platesc si pleaca fara sa o intrebe pe duduie: “Stiti ca Hitler a fost austriac?”).

    P.S. Sigur ca interesele lor (americani, austriaci, nemti, evrei) sunt uriase pentru ca vorbim de foarte multi bani la care nu sunt dispusi sa renunte, si au o pepiniera bogata de marionete, mai ales ca au ajuns sa controleze si impotrivirea (la noi prin creatia domnu’ dan), dupa ce ani de-a randul au inabusit-o in fasa (tot la noi, vezi cazul Eminescu, chiar cu mult timp inainte de inventia basescului).

  13. Nu mai reiau ce-am mai zis ca n-are sens. Sper doar ca macar de acum incolo USL sa inteleaga ce miza importanta sunt cei 7.4 milioane de votanti anti-Basescu si ca acestia nu sunt neaparat pro-USL. Cred ca vreo 2 milioane nu sunt votanti USL (e aritmetica data de rezultatul de la referendum si cel de la locale). Din cele 2 milioane USL ar putea atrage multi in directia sa daca va sti sa transmita un mesaj simplu, banal: NUMAI USL e anti-Basescu. Orice alta solutie e un pro-basist ascuns (inclusiv PPDD si alte bazaconii). Acesta trebuie sa fie mesajul principal pentru ca acolo sunt 7.4 milioane de voturi!!! (adica vreo 70% din cei care merg la vot). Sper ca in sfarsit sa inteleaga ceva. In sfarsit, sunt si obosit si satul si plictisit de atata impotenta si stupiditate .

  14. D-nule Ciutacu,suntem obligati:voi,la Antena 3,si noi,cei 7.400.000 sa asteptam urmatoarele ocazii,referendumul nu a fost o infrangere pt ca nu a fost o lupta.A fost o cacialma,o smecherie,eu nu simt acum nici dezamagire,nici furie,nici nu judec comportamentul USL.Astept urmatoarea ocazie,am un vot si langa mine mai sunt milioane de voturi,nu ne speriem si nu disperam.ASTEPTAM

  15. Doamne! Ați citit articolul din Cotidianul, despre cum speria Băsescu fetele în facultate? La cantină le punea șerpi pe masă, ca să se sperie și să-și lase ciorbele în farfurie, să mănânce el!!!

    Aaaaaaaaa!

  16. mi-e drag Ghise de nu mai pot !are perfecta dreptate dar nu i-o acorda nimeni, nu i-o recunoaste …doar cei care s-a dovedit ca nu conteaza!!!cum se numeste tara in care statul impune legea inafara democratiei!?ghici ghicitoarea mea !ok!autoritarism..si variantele similare!Q.E.D. daca eram in Bucuresti in 1\2 de ora eram la plimbare cu Ghise cu un tricou pe care in fata si pe spate scria ce scrie pe cartoanele lui!avea dreptate Tutea cind spunea ca numai un timpit ca el a putut sa faca 13ani de puscarie pentru un popor de idioti…(poate parea cam dur dar asta e !)si individul tace pentru ca , si el stie ca de fapt n-a cistigat decit rusine si dispret..Ce sa zica!?si Victore sa-ti mai spun ceva:cum ti se pare tie chestia asta…Base, socru MIC!?cum adica, mic!?(vezi reclama !!!!)

  17. Domnule Ciutacu, vineri il aveti pe PONTA.
    Va rog sa-l intrebati daca e constient ca a pierdut alegerile din iarna, datorita absenteismului masiv. Multumesc.

  18. ce ar fi sa refacem referendumul,pe banii nostri ai antiflatulatiilor pe bune sintem 7500000 ne permitem la mine platesc si eu si nevasta-mea ba chiar si fii-mea ar pune banu numai sa scapam de satan cei chior si chel dar fara cvorum ,fara telefoane de la bruxelles si fara cocina constitutionala romana sa vezi atunci non-boicot si ce o iesi aia sa fie nu ce vrea zegherean pardon zegrean

  19. Garajul constitutional din cotroceni scoate la vinzare urmatoarele: bugi, tigari Kent, carpete Rapirea din Serai, masini de tricotat automate, paminturi cu exploatari neferoase si de sist, produse alimentare din cambuza precum si energie hidroelectrica la preturi deosebit de avantajoase pentru cuparator. Va rugam sa va adresati pe intern fam. Melescanu, Maior, Morar, Zegreean sau Aspazia. Tranzactiitle se fac la vila PDL-ac din aleea Modrogan. Pe extern va rugam sa sunati la Fam Merkel, Barroso sau familia American-o-israeliana Dick Glichenberger. Va multumim.

  20. Ce usor e sa dai in Antonescu si Ponta, dar nu ei au pierdut ci poporul care si-a batut joc de ultima lui sansa de a-l da jos democratic, erau prea ocupati cu vacantele si berica.

  21. BUNA SEARA .1 . De ce dati atata importanta nuntii basestei??? se intimpla lucrri mai importante in tara . Nu-i mai suflati in pupa !!! Veti vedea ca va va creste audienta !!!. 2 De ce trebuie natia sa plateasca SPP sa stea de “derierre”ul invitatilor la nunta ei ,intr-un spatiu acordat de noi ptr ca un politician , temporar intr-o functie , are o voie prin lege sa stea intr-o casoaie ???

  22. @ Tataie
    Gresesti, cvorumul nu a fost “ia de la Barosso” ci a fost “ia de la CCR” si culmea este ca si un PDL-ist cunoscut (Spanu) a recunoscut ca CCR a fost prima care a pus conditia cvorumului, Barosso nu a facut decat sa ceara respectarea deciziei CCR, mai aes in privinta cvorumului (asta pentru ca si la el in tara – Portugalia – este cvorum tot de 50%+1). Dar cum romanii uita repede isi varsa si ei focul pe cel care le este mai antipatic.
    Asta este adevarul pe care multi nu vor sa-l recunoasca.

  23. Victore , am trecut doar sa-ti spun ca , cred , ati ramas cam singuri … 🙁

    Am constat in ultima vreme o atitudine destul de curioasa al lui Bogdan Chiriac (si chiar al lui Val Valcu) , care continua “sa-l tina in brate pe Ioan Rus” , iar , de cate ori am publicat comentarii pe aceasta tema , AU BLOCAT TOATE COMENTARIILE de la acel post !!! (mi s-a intamplat de vreo 6 – 8 ori , inclusiv un comentariu cu posibila capcana pt. Pivnicieru pt. a fi scoasa din CSM si apoi “trasa pe linie moarta” si de existenta unor posibile “cartite” la Antena3 la departamentul IT , pt. ca f. multe comentarii importante ANTIBASESCU sunt intarziate cu orele sau sterse , iar cele propagandistice oranj sunt publicate).

    Se pare ca toata “artileria” basesciana s-a focalizat acum PE ELIMINAREA LUI ANTONESCU (incepand cu iesirea lui Ioan Rus si continuind cu toate “vuvuzelele” basesciene care au aparut azi in media si care toate tipa in cor cam pe aceeasi tema – “Antonescu e de porc” – !!!) .

    Urmatorul pas este scindarea USL-lui , iar ultimul (din pasii importanti) este executia Antenei3 si-a colaboratorilor ei .

    R.I.P. Romanie suverana si democrata ! 😥

  24. Din ce tin minte eu, Ghise a fost cel care nu s’a speriat la stranutu’ americanilor si a incercat sa amane legea aia cu cvorumu’ in Parlament sau sa’i schimbe sensul intr’unul neinghitibil de catre CCR astfel incat tot ordonanta sa ramana valabila. Din cate tin eu minte PDLul si cu buna parte din PSD i’a respins si atunci propunerile si au votat armonizarea cvorumului. Naspa coincidenta.

    Parerea mea este ca Ghise a citit de la inceput corect calea de urmat, din pacate fricosii de la varf n’au avut oo, desi incepusera bine.

    Daca dupa epopeea asta raman caractere pozitive si negative, eu l’as trece pe Ghise la prima categorie, pe Rus si Dancu la categoria a doua. Daca Ponta nu’i executa mai repede din PSD, isi ca avea locul rezervat in aceeasi categorie ticaloasa.

    Ca prea multe coincidente se tot aduna, desi vb ceea, “Barosu’ a fost foarte corect cu Romania”. Sanchi!:)

  25. Caracterele se vad in politica la un moment dat, asa cum se vede si lipsa lor. Rus, omul din Occidentul tarii, il catalogheaza pe Stroe ca fiind “un şmecheraş de Bucureşti”. O fi, nu stiu. Dar, cum in Bucuresti nu se spune “smecheras de Cluj”, cred ca e o eticheta care arata lipsa caracterului domnului Rus. Daca spunea “smecheras”, era intre el si numitul. Dar, el are ceva cu Bucurestiul, si nu cred ca dovedeste tarie si barbatie de om politic insultind toti bucurestenii.

  26. gabi oarga
    mi-ar placea sa vad, satisfacuta dna europa si infatuatul donm sua, intrun menaj a trois cu revenitul. am totusi o nedumerire … care-i blonda? in ceea ce priveste viitoarele alegeri, oricum nu conteaza cine voteaza, ci cei care vor numara voturile. cu specialisti ca cei din ccr sau r.a.anastase eu zic ca probleme-i rezolvata asa ca, ce sa mai votam ii numim pe cei ce trebuiesc alesi si facem dracu si-o econimie de parale…

  27. Domnule Ciutacu, ma sperie asa zisul Update al dvs. “UPDATE: Terminati dracului cu tampenia boicotului! Ghise v-a vandut, din interes politic propriu, o tampenie poleita si voi ati pus botu’. Juridic nu se mai putea face nimic.”

    Poate ca Ghise are un interes, dar daca el corespunde cu al nostru ce este rau?
    Mai grava este afirmatia dvs. ca: Juridic nu se mai putea face nimic. Si ce propuneti? Sa ne asezam la rand si sa mergem incolonati sa ne spanzuram?
    Sunteti formator de opinie si pozitia dvs este periculoasa pentru cine va asculta si va si crede.
    Am mai comentat ca nu voi mai vota cu USL dupa experienta asta. Pe zi ce trece sunt tot mai sigur de asta.
    De ce, in loc sa atacati “naivitatea ” unora nu atacati la radacina? Situatia actuala nu se datoreaza Justitiei ci, in modul cel mai direct, lui Ponta si lui Antonescu. Unde sunt acum cei ce l-au pus inapoi la Cotroceni pe Basescu? De ce nu apar la televizor? De ce nu spun tarii cum au tradat? Daca nu erau ei la haturi Basescu nu avea nici o sansa !

    Daca vrei sa faci intr-adevar ceva pentru romani, ataca-i ! Si asa sunt terminati. USL nu va avea nici 10% la parlamentare. Cine sa-i mai voteze? Trebuie sa treaca 20 de ani sa se afle ce simte tot romanul, ca am fost tradati si inca fatis?
    In loc de “tampenia poleita” a lui Ghise se vinde mai bine tampenia ca daca nu faceau cun a spus Baroso ramaneam fara pensii si salarii? Cum de a avut curaj Ceausescu in 1968 sa infrunte Rusia si amaratii astia doi nu au indraznit sa atace pe Merkel si pe Baroso? Ce se intampla daca le spuneau ca Romania iese din Uniune si NATO? Interesele mai mari sunt ale celor din vest nu ale Romaniei. Ne-am calcat pe mandrie pentru pomana de la FMI?
    Incearca sa afli si vei vedea ca de dragul mandriei romanii sunt dispusi sa mai sufere cativa ani. Oare numai nemtii si japonezii au fost in stare de asta dupa razboi?
    Ne-a prostit Basescu opt ani cu faptul ca avem nevoie de imprumuturi pentru pensii si salarii. Pe un post TV o asa zisa patroana spunea ca trebuie sa acceptam situatia pentru binele tarii – aceeasi patroana care cu cativa ani in urma era o adoratoare declarata de Basescu.

    Sa revin: renuntati la dezamagire si ATACATI pe vinovati. Pe cei ce au gestionat fraudulos increderea si votul romanilor, mintind ca sunt alaturi de popor.

  28. Reding a dat un interviu la Euronews. Citez:

    euronews:
    I’d like to finally turn to Romania. How concerned are you about the current political turmoil that is currently taking place in the country?

    Viviane Reding:
    Very much so, and the whole Commission is, and the whole Council is. And you have seen the reaction which is very clear. Democracy is a good which needs to be preserved. We need independent courts. We cannot dismantle constitutional courts. And we have to respect what those courts say.

    Desi jongleaza cu cuvintele-n gura, ele totusi reflecta negreala de pe cerul gurii domniei sale. Nimeni din Guvernul USL nu a afirmat sau a actionat pentru a distruge Curtea Constitutionala, asa cum implica aceasta tovarasa a lui Basescu. Nu am auzit o musca de la Guvern bazaind ca nu trebuie respectate hotarirle Curtii. Dar aceasta propagandista a lui Barroso nu tace si bine face. Pentru ca se confirma cit de implicati sunt in luptele politice de la Bucuresti. Europa nu este a doamnei Reding sau a PPE. Si nici Romania.

    euronews:
    When you look back, don’t you think it was a mistake to let countries like Romania into the European Union?

    Viviane Reding:
    The Europeans took an historical decision. When Europe’s divide was eliminated and when those who had lived under the Communist dictatorship came back to freedom and independence, we told them that our door was open. Democracy is not an easy endeavour. Many of us in old Europe had decades in order to know how democracy functions. Some of the newcomers learn democracy by doing, in some years only. We have to help them, we have to give them a chance. Europe is a democratic organisation.

    Cita ipocrizie. 7 ani cit Basescu a redus “statul de drept” la “statulk de drepti”, nu s-a gasit nimeni in UE sa-l traga de minecuta. Iaca-ta s-a gasit Reding “sa dea o sansa” Romaniei, aceasta “bastarda” a UE.

    In tot interviul despre Romania nu s-a suflat cuvintul “Basescu” nici macar in soapta. C-asa-i democratic la Bruxelles.

    http://www.euronews.com/2012/08/29/viviane-reding-vice-president-of-the-european-commission-democracy-is-not-an-/

  29. Hai sa vorbim despre cum sunt aruncati in strada cei care lucreaza in institutii de stat , in urma scimbarii celor de la putere ( cei care au pus mana pe ciolan ). La investirea in functie ,noii conducatori ai respectivelor institutii simt nevoia sa-si aduca aproape de ei intreaga familie , vecinii , consatenii si , toate acestea , pentru eficientizarea activitatii administratiei publice. Dati posibilitatea si celor neanregimentati politic sa manance o paine!!!!!

  30. Dle. Ciutacu, mai lasati-ne cu Ponta, e foarte slab
    pregatit pentru o functie cu raspundere, nu va face nimic istoric; au avut tot la indemana dar le-a lipsit viziunea, perspectiva, n-au gandit doi pasi inainte. Imi pare rau de noi ca popor si tara. Ce poate sa mai spuna? Pe cine sa mai convinga? De ce n-a spus
    public, inainte de sms, ca vor asigura cvorum in parlament si ca vor face ciocul mic, mic, sa nu supere pe cineva? Sa plece, nu merita demnitatea asta, e un boc mai inalt, si-atat!

  31. Victore, chioscul de democratie trebuie redeschis. Am citit Manifestul Jurnalului National. Exceptional. Trimiteti-l conducerii USL-ului, unele dintre puncte pot fi legiferate de Parlament fara modificarea Constitutiei. Am o propunere. De ce nu fondati un ONG pentru sprijinirea democratiei adevarate care sa promoveze manifestul Jurnalului National ? As vedea acest ONG national cu un site care sa colecteze si propuneri de la populatie, pentru un veritabil brain storming. M-am saturat de ONG-urile portocalii, finantate fie extern fie din bani publici ( sau din bani negri ) de catre portocalii, care au confiscat societatea civila. Ultimul exemplu este ONG-ul lui Neamtu. Cine il finanteaza ? Zau ca ar merita sa faceti o ancheta despre finantarea ONG-urilor.

  32. Dupa 3 zile ne-am mai echilibrat spiritul si nu mai vrem sa-i omoram pe usl-isti ..chiar de tot ; a inceput iar propaganda de care uitasem oribila si agrsiva ca si adeptii lui basescu si ..am realizat ca n-avem incotro tot cu usl votam dar vrem de la d-l ponta in seara de vineri..adevarul ..si cat il sustin serviciile acum ,fiindca , daca si dupa cedarea in fata europei si usa si aducerea inapoi a lui basescu sa mai si piarda guvernarea ar fi iadul …si pt noi si pt usl…!

  33. Daca presedintele asociatiei de locatari de la bloc care este platit din banii locatarilor ca sa le administreze proprietatea si fondurile asociatiei, face contracte fara sa consulte asociatia sau indatoreaza locatarii pe zeci de ani prin imprumuturi angajate fara nicio consultatie a asociatiei locatarilor, asa cum a facut Basescu cu imprumutul angajat cu FMI-ul, pentru care nu a avut nicio aprobare nici de la Parlament, nici de la popor prin referendum, nici altfel, se cheama ca el savarseste o “fapta grava “. Nu poti baga pe niste oameni care te platesc, in sclavie, pentru ca tu nu esti Sefu’ Statului si nici macar nu esti Sefu’ nimanui, esti cel mult angajatul asociatiei respective sau cel mult sefu’ ma-tii de acasa! Aceasta este o “fapta grava”, pentru care Chiorul trebuie demis la orice ora (luat la picioare direct).

  34. întrebare: ce probleme a rezolvat Europa românului! îmi dă careva un răspuns!

  35. Victor , te rog recomanda-i lu’ Ponta ca impreuna cu Antonescu sa organizeze o conferinta de presa si sa le spuna oamenilor ADEVARUL despre referendum .

  36. Victore, am citi alaltaieri, pe la 10-11, intr-un comentariu la un flash-news (mi se pare ca din “Adevarul”, dar nu stiu sigur; de obicei la ora asta citesc pe diagonala in 10-15 minute flashurile catorva publicatii nationale si locale) cum ca ar exista un fel de celula de criza a USL-ului ori a PNL-ului (era cam ambiguu personajul), care dezbate de zor cum sa fie gestionata situatia post-referendum. Erau date si cateva nume, printre care si al tau. In plus, individul sustinea ca are inregistrari de la aceste intalniri pe care anunta ca le va posta pe net si le va da presei. Atunci nu am dat prea mare importanta chestiei, mi-am vazut de treaba mea, dar dupa-amiaza cand am intrat iar pe net, spre marea mea mirare comentariul disparuse. Sa inteleg ca ne putem astepta la asemenea surprize zilele astea?!… Eu unul daca nu disparea comentariul poate ca si uitam de existenta lui.

  37. Victoreee ! Nu mai pot cu PNL-ul, acum aduna toate scursurile – ultima fiind recrutarea lui Prigoana Jr. E cosmarul mintii frate !

  38. Putin a mai lipsit sa scapam de Base. In perioada de dupa referendum am trait cu impresia corecta (cred eu) ca USL nu a facut tot ce trebuie si cum trebuie, ca sa il rezolve pe suspendat.

  39. UNPR parte integranta a USL. domnule Ciutacu, dvs sunteti un om care inca se mai leaga de moralitate si alte chestii de mult apuse pe aceste plaiuri dambovitene.astept cu nerabdare un articol despre aceasta alianta ,care va duce pe mai departe aceasta “‘guvernare a bunului simt”.lasand ironiile la o parte, imi vine sa vomit de greata.dvs ?

  40. ce frumos prigoana la pnl, aceiasi mizerie
    bag mana in foc ca o sa fie pus pe lista de parlamentar.

  41. Parerea mea e ca atunci cand un lup se repede la mine sa ma manance iar vanatorul pe care l-am angajat sa ma scape de lup trage pe-alaturi, nu ma apuc sa tip la vanator in timp ce lupul isi infige coltii in mine. Mai intai ma iau la tranta cu lupul si, dupa ce castig (pentru ca am 7,4 milioane de perechi de maini), ma rafuiesc eu si cu vanatorul incompetent. Nu exagerez, “lupul” a permis “masculului alfa” de la Washington sa ne puna laba-n gat, lucru pe care nu l-a mai facut nimeni pana acum, oricat de hot, prost sau corupt a fost.

    In alta ordine de idei, dle Ciutacu, va rog si eu sa-i transmiteti lui Victor Ponta acelasi lucru pe care cred ca-l vor 7,4 milioane de romani. Sa ne spuna adevarul. E cea mai mare dovada de respect pe care-o poti da unor oameni de la care astepti voturi, mai ales ca in trei luni, cate au mai ramas pana la alegeri, e foarte putin probabil sa vedem minuni economico-financiare. Victor Ponta sa faca lucrul pe care basescul nu l-a facut vreodata: sa arate respect romanilor.

    Intrebarea mea punctuala este “Care au fost consecintele economice si financiare pe care Romania a fost amenintata ca le va suporta, in cazul in care garantul perfect al democratiei romanesti ar fi obtinut o numire permanenta in functia de paznic de garaj?” Cu alte cuvinte, scuze daca spun vreo prostie, a existat amenintarea ca Romania sa-si vada blocata creditarea pe termen scurt, totul pe baza unor informatii ca FMI isi poate intrerupe acordul stand-by in derulare sau ca ratingul de tara al Romaniei ar putea scadea dramatic? Dle Ciutacu, va rog, cereti-i domnului Ponta sa ne spuna ce anecdote i s-au spus la Bruxelles si de la Washington. O sa pricepem despre ce-i vorba pentru ca, nu-i asa, cu totii stim ca acolo nu se ameninta ci se fac glume. la urma urmelor, stim cu totii ca singura preocupare a UE si USA este sa asigure respectarea libertatii si democratiei in lume, nu?

  42. Ba nene! Ce dracu’ sa mai inteleg din chestia asta ca “UE ne taie fondurile si nu mai avem bani peste luna peste doua de pensii si salarii!” Adicatelea munca noastra e remunerata cu bani din afara? Cum vine asta ca tot nu inteleg? Europa ne da bani de pensiii si salarii? Adicatelea cum? Plus valoarea produsa aici nu e pentru noi? E pentru Europa? Sa mor daca pricep ceva! Auzi vorba: “am cedat santajului UE la reinstalarea lui Basescu, adica am acceptat pragul electoral impus, fiindca riscam sa nu mai platim pensii si salarii” citat din V.Ponta. Pai ba nene, daca traim in santaj, inseamna ca suntem sclavi si nu ne-am dat seama? Romanie, Romaniiiiie, ai ajuns iar colonie, cat de draga mi-esti tu mieeeee! Ram pa, tam pa, ram pa, tam….

  43. USL nu mai putea oprii referendumul dupa ce CCR a impus cvorum.Pt ca indiferent de prezenta la vot singurul care decide cu privire la valabilitate este CCR.CCR este al lui Basescu.
    Daca se prezentau 14mil. la vot CCR invoca fraude masive si faptul ca in ultimii 15 ani nu a mai fost o asemenea prezenta si tot ar fi invalidat rerefendumul.
    Basescu poate fi demis doar prin schimbarea componentei CCR.

  44. Sunt de-a dreptul oripilat de declaratiile iresponsabile ale Comisarului Reding, atit la Euronews cit si in Le Monde. Pentru Le Monde a declarat ca:

    “Am putut cere oprirea unui fel de puci parlamentar. “

    “Un fel de” nu exista: ori e “puci” ori nu e. Si nu a fost nici “puci” nici “lovitura de stat”, Reding o stie, dar marseaza politic, si minte cu nerusinare.

    Dupa ce Barroso a declarat ieri ca Bulgaria e pregatita sa adere la Shengen, Reding a afirmat:

    “Din punctul meu de vedere, nu aş fi surprinsă dacă statele vor decide să nu integreze imediat România” în Schengen”

    Eu cred ca asistam la un “puci” european, unde Komisarii politici fac jocuri de culise pentru a isi instala o putere “papusa” intr-o tara- colonie. In cazul Romaniei se doreste probabil scoatea USL de pe scena si reintroducerea marionetelor lui Basescu.

    Cred ca PES ar trebui sa dea un raspuns pe masura acestor ingerinte politice ale reprezentantilor Comisiei UE.

  45. @Un colonizat “modern”
    Banii din pensii si salarii nu vin din fondurile UE. Ei vin insa din imprumuturi la institutiile financiare care ghici ale cui sunt? Exact, ale oricui, numai ale Romaniei nu. Romania emite periodic obligatiuni care se tranzactioneaza pe pietele externe. UE si FMI actioneaza ca garanti si exact asta-i motivul pentru care nu le putem arata usa. Asa ca ai perfecta dreptate, basescu ne-a transformat in colonie cu drepturi depline, posibil continuand si desavarsind opera inaintasilor. Ponta a mai spus insa ceva…Reducerea deficitului bugetar ar mai putea schimba ceva in raportul asta de forte. Oricum, suntem datori sa incercam. Personal, mai cred in ideea iesitului in strada. Sute de mii de oameni nu vor iesi decat o data sau de doua ori; ar fi absurd sa cerem atator oameni sa-l colinde in fiecare zi la Cotroceni pe sinistru.Dar, pornind de la nucleul de oameni care-o vor face pana la capat, indiferent de consecinte, mai sper ca in momentul decisiv sa iasa si sutele acelea de mii. Dupa cum il stim noi pe odios, mai devreme sau mai tarziu, va face el ceva sa-i intarate pe romani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.