Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Eşecul unei naţiuni. Care tace şi înghite

Eşecul unei naţiuni. Care tace şi înghite

Eşecul n-are doar părinţi politici. E al unei întregi naţiuni. Care, de secole, stă şi înghite. I se schimbă doar stăpânii, din când în când, în funcţie de mersul evenimentelor istorice. Acceptarea resemnată e un soi de tradiţie populară. Suntem, în esenţă, un tot; din păcate, neunitar, dar majoritar laş. Mândria naţională e o expresie din cărţile de istorie. Curajul e doar un cuvânt din DEX. Am fost opt milioane juma’ la referendum. Am votat, într-o majoritate devastatoare pentru orice ţară cu apă curentă la robinet, demiterea preşedintelui. Iar acum tot noi suntem acuzaţi că am fi fost părtaşi la o tentativă de lovitură de stat. Ne-nghesuim ca vitele-n staul, aşteptând să ne ducă la tăiere. Aşteptăm şi acceptăm. N-avem iniţiativă. Şi, în definitiv, poate chiar ne merităm soarta… (textul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

211 thoughts on “Eşecul unei naţiuni. Care tace şi înghite

  1. Basescu va actiona ca un tavalug. Cum sa poti vorbi de coabitare cand mai sunt doua luni pana la alegeri? Important este sa aiba un guvern fidel care sa diminueze procentajul USL-ului la alegeri si sa-si asigure majoritatea parlamentara linistita pentru inca doi ani pe care-i mai are, daca nu cumva frau Merkel ii va solicita sa mai ramana pentru a veghea asupra ,,independentei justitiei”.
    Pe de alta parte, am observat ca atunci cand e vorba de principii, trebuie sa le aiba numai adversarii lui Basescu. El este scutit de orice principiu: veniti la referendum dar boicotati-l, pana la urma. Asta a fost,cumva, regula jocului, boicotul? De ce-ar trebui in cazul asta sa demisioneze Antonescu?

  2. Am o idee: sa puneti in coltul ecranului la antena 3 un titlu in care sa scrieti “noi nu avem presedinte” si sa nu mai dati stiri in care sa apara el si tot neamul lui…

  3. Decizia ilegala a CCR

    Conform art.1 alin.3 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale: Curtea Constitutionala este independenta fata de orice alta autoritate publica si se supune numai Constitutiei si prezentei legi.
    Art.2 alin.1 din aceeasi lege spune: Curtea Constitutionala asigura controlul constitutionalitatii legilor, a tratatelor internationale, a regulamentelor Parlamentului si a ordonantelor Guvernului.
    Art.2 alin.3 din aceeasi lege spune: Curtea Constitutionala se pronunta numai asupra constitutionalitatii actelor cu privire la care a fost sesizata, fara a putea modifica sau completa prevederile supuse controlului.
    Conform articolului de mai sus Curtea Constitutionala nu poate (in deciziile pe care le da) decit sa spuna daca un act este constitutional sau nu, fara sa poata adauga nimic dupa aceea. Daca de exemplu, adauga urmatoarea fraza: floricele pe cimpii hai sa le adunam copii, atunci decizia data este ilegala conform art.2 alin.3 al legii nr.47/1992.
    Se poate verifica ca toate deciziile Curtii Constitutionale, inca de la infiintarea ei, au respectat art.2 alin.3 cu exceptia uneia singure si anume:
    Decizia nr.731 din 10 iulie 2012, referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului (publicata in Monitorul Oficial nr.478 din 12.07.2012), care: “Constata ca Legea pentru modificarea art. 10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.“
    Se observa ca ceea ce este adaugat dupa virgula incalca art.2 alin.3 al legii nr.47/1992, prin urmare aceasta decizie este ilegala, si deci orice cetatean roman poate depune plingere penala impotriva celor 9 judecatori ai Curtii Constitutionale (pentru fiecare judecator in parte).
    Cei 9 judecatori au fost inca de la inceput de partea lui Basescu, dar au jucat teatru in fata poporului roman, si practic si-au batut joc de acest popor, si am sa ma explic de ce spun acest lucru. In Biblie se spune: pe un om sa il cunosti dupa fapte si nu dupa vorbe. Daca citim Decizia nr.731, la sfirsitul acesteia se consemneaza ca au fost prezenti toti cei 9 judecatori. Daca vreunul dintre acesti judecatori nu ar fi fost de acord cu aceasta decizie, ar fi avut posibilitatea sa isi exprime o “Opinie Separata“, prin care isi spune punctul sau de vedere. Dar la finalul Deciziei in cauza nu apare nimic, prin urmare toti judecatorii si-au insusit-o. Daca oricare judecator ar fi consemnat ca decizia incalca art.2 alin.3 al legii nr.47/1992, atunci acest fapt ar fi deschis ochii romanilor si nu s-ar mai fi putut manipula poporul roman cu atita usurinta.
    Mentionez ca toate datele de mai sus sint luate de pe site-ul http://www.ccr.ro al Curtii Constitutionale a Romaniei.

  4. In cazul in care, la alegerea presedintelui se invalideaza procesul de votare al presedintelui….ce se intampla?
    Acelasi lucru ar trebuii sa se intample si acum. Din moment ce un proces a fost demarat LEGAL, ar trebui sa aiba un final cu o decizie de VOT nu o decizie de invalidare.
    O decizie de invalidare trebuie sa duca automat la reorganizarea de referendum si finalul sa fie cu alegerea sau demiterea PRIN VOT, nu prin invalidare.

  5. Propunere – Inspiratie din protestul Australian unde oamenii au iesit cu WC-urile pe plaja pt. a exemplifica lipsa toaletelor de pe plaja, propunem urmatoarele :
    Romanii ‘cinstiti, seriosi si muncitori’ deci ‘cei ce cu mandrie patriotica’ ii putem numi ‘stalpi ai democratiei’ in tara asta -stalpi fie ei ionici, dorici etc., sa faca un protest exemplar, in care fiecare cetatean de ‘vaza’ si ‘respectabil’ sa fie cocotat peste cate unul din cei 7,4 milionane de cetateani ‘netrebnici’ si care nu inteleg ‘dezvoltarea multilaterala’ a tarii noastre spre ‘culmile democratie’ si sa faca pipi in capul acestora care ‘si-au permis’ sa voteze pentru demiterea ‘celui mai iubit fiu al poporului’.
    In acest timp strigand ‘Partidul Basescu Poporul’, acesta fiind un imbold pentru respectarea ‘valorilor democratiei’, castigate cu greu in 22 de ani de lupta de catre clasa noastra politica luptatoare.
    Reqviem pentru prezent.
    Din presa vremii 1989 :
    Ceauşescu a acuzat pe cei care au destabilizat ordinea la Timişoara şi a promis măsuri ferme împotriva acestor “elemente huliganice din Timişoara”.
    ….
    Fostul ambasador american, David Fundenburk a ţinut să îşi arate sprijinul şi solidaritatea cu poporul român, îndemnând totodată la rezistenţă: “Eu cred că clopotul libertăţii o să sune pentru libertatea pământului României din anul 1990. Din 1990 cred că vom putea spune “Bine ai venit, libertate”. Pe fondul acestor evenimente a recomandat guvernului american să retragă ambasadorul american din Bucureşti şi să întrerupă relaţiile comerciale şi orice fel de alte schimburi cu regimul Ceauşescu.
    ….
    La 22 decembrie, Europa Liberă, a prezentat declaraţia lui George Palade, în care acesta îşi exprima nemulţumirea faţă de cruzimea represiunii, de faptul că guvernul român nu respectă drepturile civile ale cetăţenilor. Acesta era de părere că partidul şi armata trebuie să-l abandoneze pe Ceauşescu: “Populaţia României l-a abandonat de mult pe Nicolae Ceauşescu! În criza care afectează ţara în momentul de faţă, e rândul partidului său, armatei, să-l abandoneze pe Ceauşescu fără rezerve pentru totdeauna”.

  6. Repetabila istorie
    2012 – Scenarii lovitura de stat / atac la statul de drept – puci – La sfârşitul lui 2012, Monica Macovei întreprinde o lungă călătorie în străinătate. Ea discuta in EU apoi se întoarce la Bucureşti, trecând prin Parlamentul EU, ea a lăsat să se înţeleagă că, în timpul acestor discutii, au fost puse la punct anumite elemente ale planuluı care, sa il ajute pe Traian Basescu. „Liderii UE asigura forţă şi stabilitate. Berlinul îi furnizeaza scenariul, Washingtonul îi furnizeaza mijloacele, indispensabile, întru-cât inabusirea lovituri de stat se poate înfăptui aproape exclusiv pe baze propagandistice”.
    Vs.
    Scenarii lovitura de stat 1989 – revolutie -La sfârşitul lui 1988, Silviu Brucan întreprinde o lungă călătorie în străinătate. El vizitează Statele Unite şi Marea Britanie. De la Londra, se deplasează la Moscova, pentru discuţii oficioase cu responsabilii regimului apoi se întoarce la Bucureşti, trecând prin Viena. Brucan a lăsat să se înţeleagă că, în timpul acelei călătorii, au fost puse la punct anumite elemente ale planuluı care, un an mai târziu, avea să-l debarce pe Ceauşescu. „Moscova, Washington şi Londra asigurau forţă şi stabilitate. Moscova îi furniza scenariul, Washingtonul şi Londra, prin intermediul posturilor de radio, îi furnizau mijloacele. Indispensabile, întru-cât lovitura de stat a fost înfăptuită aproape exclusiv pe baze propagandistice”.

  7. Suspectez o mare intelegere (mai de voie mai de nevoie) sub obladuire UE si SUA! Altfel cum sa-mi explic faptul ca USL nu a scos in strada macar vreo 10 mii de sustinatori in Bucuresti si alte cateva mii in tara. Ma refer la ,,ultrasi,, USL. Trebuie sa existe cateva mii si chiar exista, i-am vazut la mitingurile organizate.Cateva mii de oameni in strada ar fi putut,repet AR FI (nu avem garantii dar…) putut sa atraga si altii si chiar sa vedem un protest adevarat. E clar ca nu s-a vrut. DE CE ? S-au primit avertismente serioase din afara sau blatul era facut inca inainte de referendum? Dar sa aflam si o situatie absurda din tara in care traim. Am aflat cu stupoare, in momentul cad am avut nevoie de un certificat fiscal pentru cadastru si intabularea apartamentului meu de 2 camere, cumparat prin 2000 ca nu mai sunt proprietar decat pe jumatate iar pe cealalta jumatate proprietar este sotia(eram casatorit la data dobandirii, iar in contract asa scrie:,,se vinde de numita numitului, casatorit cu….) Eu m-am prezentat prin 2005 la financiar, cu contractul, am declarat achizitia, am platit si o amenda de intarziere si am inceput sa platesc impozit. In fiecare an primeam cate o instiintare de plata de la primarie cu suma datorata, forma de plata, etc.In fiecare an, inclusiv 2012.Am platit de fiecare data. Ca sa aflu acum ca din 2007 exista o lege prin care apartamentul se imparte la 2 eu trebuind sa platesc jumatate de impozit iar sotia jumatate. Fara nici o instiintare, (sau instiintari ca trebuiau sa vina doaua, nu?). Mai mult sotia figureaza la stat rau platnica din 2005,(fara nici o somatie de plata) cu suma de aprox. 2,8 mil lei iar eu am dat la stat in plus, fara sa fie nevoie …2,8 mil lei. Urmarea, sotia trebuie sa plateasca 5,2 mil lei ( +2,4 mil penalizari!!!) iar eu am de luat 3 mil lei ( + 2 sute de mii dobanzi!!!)O eventuala compensare de sume plus plata diferentei dureaza 45 de zile !!!!!! Sotia (adica noi) a platit cele 5,2 mil,(avem nevoie de cadastru relativ repede) iar eu voi primi cele 3 mil. dupa …….45 de zile !!!! ABSURD, ABSURD, ABSURD!!! Si stau si ma ganedesc cati sunt in situatia aceasta si nu stiu!!! Acumuleaza niste datorii de care nu au habar si nimeni nu-i anunta, nu-i ,,someaza,, sa plateasca. Consider ca e o bomba cu ceas care va exploda!! Cum e posibil ca Statul sa aiba de incasat o suma de la un cetatean si sa nu faca nici cel mai mic gest de a incerca sa-i recupereze. Si asta timp de 5 ANI!!!! Ma gandesc cu groaza unde am fi ajuns daca nu intervenea nevoia aceasta de cadstru, ce datorii am fi avut peste vreo 20 de ani….Va dati seama????

  8. Eu nu voi mai merge niciodata la vot, ca nu are rost… aceasta tara nu este una normala, ci formata doar din sulfe si din gainari… toti au ceva pe suflet, de asta legile sunt proaste, neclare, interpretabile, ca sa fie folosite de fiecare partid/e la putere si sa fie zdrobit adversarul. Legile clare si corecte nu sunt bune, ca atunci trebuie sa le respecti si tu…
    Cum a fost posibil ca ponta sa accepte ceva aiurea, impus de la bruxelles? cine il silea s-o faca? Romania nu mai era stat unitar, independent? cum sa ne impuna cineva ce sa facem, pe cine sa alegem? noi impunem ceva Germaniei? Olandei? USA?
    De ce Antonescu si cu Ponta nu i-a schimbat pe seful STS, seful DNA? ca procurorului general inca nu-i sosirse ceasul ( dar cred ca puteau s-o schimbe si pe kovesi) au avut 52 zile, ce vine strainatatea sa ne impuna noua cum sa guvernam? noi ne bagam in vreo alta tara?
    Ce vin ei sa-mi zica acum ca le era teama ca nu mai primim bani sau ne loveste UE…
    Unde ne loveste, UE are nevoie de noi mai mult decat avem noi nevoie de ei (ca suntem in coasta rusiei, langa turcia, langa orient, etc) ei ne-au ales, la fel ca nato, pentru pozitia noastra geostrategica, pentru bogatiile noastre, noi trebuie sa punem conditii, nu ei…
    Mi-e scarba de mugur ciuvica, pe care-l urmaream cu placere, dar cred ca de asta nu mai vine ilie serbanescu la antena 3(sau vine atat de rar) ca se cearta cu ciuvica, el(ciuvica) se crede destept si-i pune pe toti la zid, dar este un tampit, CA ATAT FMI, CAT SI BANCA MONDIALA VOR SA NE DEA BANI, CA ACEI BANI MERG TOT LA EI SI LA TARILE LOR, CA LE CUMPARAM TOATE CIURUCURILE DAR PLATIM BANI GREI SI NE INDATORAM PE ZECI DE ANI, IMPRUMUTUL PLUS DOBANZILE, EI NU AU CE FACE CU BANII SI NE OBLIGA SA IMPRUMUTAM ( chiar cred mult in supozitia ca de asta a fost eliminat Ceausescu, pentru ca a platit datoria externa si apoi nu a mai vrut bani de la bogatii lumii); daca nu ne mai dadeau bani in continuare sau nu ne dadeau fondurile nerambursabile accesabile corect, nu le mai restituiam nimic si atunci ei aveau de pierdut, deci ne mai dadeau alti bani si rostogoleau si vechile scadente… vezi grecia, spania, italia, irlanda.
    de ce nu-i pot suferi pe unguri? ca n-au vrut bani de la ei…
    sa ne amintim brazilia, argentina,venezuela, care le-au inchis robinetele si au nationalizat bogatiile, averile si bancile supertari, luate pe nimic de americani si alti smecheri…
    eu cred ca ciuvica este elevul lui soros si cand o sa mai fie invitat la antena3 o sa dau pe alt post (o sa vad vreun film…)
    Acum ma cheama badea sau altii la miting, sa ies in piata? de ce, sa le salvez scaunele celor de la USL? nu-i voi mai vota niciodata, niste ordinari, care i-au facut jocurile lui basescu, chiar cred ca toti sunt mana in mana, stransi cu usa cu dosare sau ceva scheleti in dulap…
    daca senatorul ioan ghise a venit cu o idee buna si corecta, destul de bine fundamentata, de ce nu i-au acceptat-o? nu doreau sa cada basescu? ca asta este acum impresia mea… acum nu-l mai pot suporta nici pe zgonea, ca nu-l lasa pe ghise sa-si expuna materialele… CLAR CA AU FOST INTELESI DE LA INCEPUT CU BASE, SA MAI AMETIM POPORUL CU TELEVIZORUL SI SA MAI TREACA NISTE LUNI FARA MISCARE PENTRU TARA SI PENTRU ECONOMIE…
    JENANT…
    ADIO USL – MAI AM MULTE DE ZIS, DACA dl. ciutacu ma contacteaza pe mail, o sa spun multe si o sa ma descarc de tot naduful…
    nici pdl nu o sa accept niciodata, dar sa se duca oamenii si sa voteze PP-DD este culmea hazului…dar poate USL merita si aceasta palma peste bot… mi-e rusine de ei ca acum fac aceeasi figura ca basescu( dati-mi si consiliul si o sa fac si o sa dreg…) au avut puterea, au avut guvernul, au avut camerele, au avut increderea oamenilor si ce au facut cu ele??? NE-AU VANDUT DUSMANILOR…
    aud acum la antena3 ca ungaria se pregateste de nationalizare… si ungaria nu face parte oare din UE si din NATO? dar ungurii sunt o natie verticala si-i dau peste bot lui merkel, sau barosso, sau reding…
    o seara buna cititorilor, ca pentru mine nici ziua nici seara nu vor mai fi bune…

  9. Sunt dezamagita de ce s-a intamplat cu referendumul asta mai ales in Parlament si deja ma gandesc cu groaza la alegerile din toamna . Am aflat ca in Galati cap de lista USL va fi domnul Durbaca Eugen , fost primar al orasului . Stiind ca e o persoana foarte controversata nu-mi doresc nicicum sa ma reprezinte in Parlament si sunt destul de multi care gandesc la fel . Si atunci ce alternativa am ? Sa votez un independent care dupa alegeri sa treaca in tabara PDL-ului ? E posibil, nu ? Sunt disperata ca nu voi avea cu cine sa votez .

  10. Jupane Ciutacu,
    In tara asta nu sunt cai morti!
    Ne trebuie un lider adevarat care sa lupte impreuna cu noi si mai ales sa nu/i fie teama de cei de afara
    Vezi exemplu Iuguslavia!!!
    Spunei lui Ponta si lui Antonescu vorbe grele; De ce nu au vrut sa fie Haiduci ? Noi eram pregatiti sa luptam pt tot ceea ce am primit de la Dumnezeu si inaintasi . Trebuie sa fim viteji asa cum ne sta bine
    No fight, no glory!!!
    Ciutacule noi intelegem multe si bine si nu trebuie sa ne ferim ; jidanii poarta vina si trebuie sa ne descotorosim de ei.Sunt peste tot si ii vedem in jurul nasolului
    Stima si respect pentru A3.
    In tara asta mai sunt barbati!!!

  11. “Tace si inghite” – asa cum ai spus am fost 8 milioane si jumate la vot si ce conteaza, votul pentru noi este o iluzie, atunci cand se castiga de X cu un procent doua, 5 merge cum merge acum … acum poate toata lumea sa vada ca schimbarea nu e dictata de majoritatea voturilor e dictata de altii. Eu inca nu imi abandonez dreptul pe care l-am primit odata cu revolutia mai merg la vot, poate poate desi speranta pleaca cu fiecare zi. Dar cati din cei 8 milioane jumate vor mai veni maine ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.