Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Chiar sunt mult prea puţini oameni de valoare în ţara asta ca să se certe între ei

Chiar sunt mult prea puţini oameni de valoare în ţara asta ca să se certe între ei

N-am făcut nici un secret din scârba mea pentru show-urile dezgustătoare, ambalate sub generoasa titulatură divertisment, care ţin afişul posturilor tv generaliste (toate, ca să n-avem vorbe patetice privind patriotismul meu de trust) şi prima pagină a presei tabloide. Mi-e scârbă de personajele groteşti promovate, mi-e jenă de lipsa de jenă a celor care le realizează (unii dintre ei, în particular, oameni chiar spălaţi la creier şi cu nişte cărţi citite), dar înţeleg raţiunile producerii şi difuzării lor (rating, încasări, salarii şi taxe la stat). Există public format pentru mizeriile astea şi, adiacent, pentru reclamele la orice? Există, îşi merită scârboşeniile din geamul sticlei şi e păcat de Dumnezeu să-i laşi banii în buzunare.

Ceea ce s-a petrecut, însă, cu deja faimosul caz al femeii care-l hărţuieşte pe Mircea Badea depăşeşte puterea mea de înţelegere. Dacă necazul celei mai proeminente (părerea mea subiectivă) vedete tv a trustului, care prin banii aduşi de emisiunea lui a asigurat multe salarii în Antene, ajunge să fie exploatat cu un cinism cum rar mi-a fost dat să văd, sub masca falsă a grijii şi solidarităţii colegiale, eu chiar nu mai ştiu încotro de îndreptăm. Absolut întâmplător (sau nu) am trecut şi eu, înainte, printr-o experienţă relativ similară (faimosul Rizoaica, pe care l-a făcut vedetă Radu Moraru). Mai mult decât atât, cu doar vreo trei săptămâni înainte, hărţuitoarea mă găsise pe mine de băiat bun pe holurile din Antenă, doar că agaţamentul nu era pe bază de corazon, ci pe teme de forţe ale răului care o adormeau şi o înregistrau prin televizor în timp ce se uita la noi. Diferenţa dintre mine şi vedetele glossy e că mie nici nu mi-a trecut prin cap s-o populatizez pe biata femeie. Dar poate m-am învechit şi e vremea să las locul generaţiei fără scrupule.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Chiar sunt mult prea puţini oameni de valoare în ţara asta ca să se certe între ei

  1. @tomanecredinciosul: ce-ar fi sa te abtii de la generalizari? ai vazut-o tu vreodata pe Tatoiu la mine in emisiune? si, dincolo de asta si de aerul tau de specialist (intemeiat pe ce?), Tatoiu are in spate, indiferent cat de antipatica ar fi, intre altele, o cariera didactica si una de sef de multinationala.

  2. Este prima data cind imi pare rau ca nu urmaresc emisiunile Simonei Gerghel.Am pierdut chestia cu” profa” …nu ca mi-ar pare rau.Insa cu adevarat…inebunesc oamenii din tara asta …pe zi ce trece, asta-i SINGURA concluzie ce se poate trage de aici.Repet ca sfat pentru Mircea Badea: trimite-o frate in Berceni sa-mi terorizeze vecinii ” cubanezi”…si de nu i-o place…Sau si mai bine, doi ,trei prieteni de la tine din Salajan, pot rezolva treaba in mod” civilizat” si [ de ce nu ? ] ” academic” !

  3. Nea Victore astept cu mare nerabdare ” Vorbe Grele” ca am auzit ca iar ai” bunaciuni”.Daca nici Marean nu este o ” bunaciune”….

  4. @Gabriela: E clar, e vina ta, copilu’ trebuie… nenascut :P, nu sistemul schimbat, nici nesimtitii pusi la punct…Insa sunt de acord cu Vlad, nu mai e de mult nici timp, nici loc pentru valori, astia mici sa se descurce cum pot, sa invete de la.. Montane si Iguane…Peste tot in Europa tinerii ies in strada, iar la noi sunt absorbiti de isterii televizate. Mda…

  5. Dupa cum a spus si MB este o tb deliranta persistenta…. nu o exagerare, dargoste neimpartasita, etc….
    Ia aruncati un oki la partea cu erotomania deliranta…
    Plangere la politie si ordin de restrictie si mare, mare atentie la familie!!!

  6. Imi pare rau ca nu sunt de acord cu multi dintre cei care au vazut emisiunea (sau inregistrari din ea), dar doamna profesoara invitata chiar pare un om cu ceva cultura, pe cand realizatoarea emisiunii, cu acest subiect nu numai ca a dat cu stangu-n dreptu, dar n-a facut decat sa “se bage-n seama” vis-a-vis de cat “suntem noi de colegi”!

  7. Intreadevar, asa ceva nu se face si o mizerie ce au cei de la Antena 1 dar poate cu ocazia asta, a vazut si cineva din inspectorat ca doamna in cauza are probleme evidente si o scot din invatamant. Nu mai au nicio scuza acum. E evident ca femeii ii trebuie tratament medicamentos.

  8. Tare in ce tara traesc …[runnn] :))) Poate tanti [baba] sau profa e platita sa fie bolnava . Eu imi imaginez benzi de desene animate deja : 1. cum nu mai rezista Mircea si iese si [bip] un pumn in pifometru :))) 2. Mircea monteaza curent electric in sonerie dupa 12 noaptea 3. pune un caine de lup in fatza usii… 4. Parca o vad pe baba :))) Mesaj pentru Mircea : Iarta-o [ca stie ce face] la salarul ei niste comisioane PDL iste nu strica . Ce sa faci daca le-o dai mereu in pifometru …Politia e foarte convingatoare…motiv pentru care se vor face reduceri:))) Si in final imi place cit vorbim degeaba si cum unii ne distrug vietile zi de zi …Inchei cu : Sa Traim Bine [daca putem]

  9. E gretos din toate punctele de vedere. Trecand peste neplacerile lui Badea, ma gandesc si la acea femeie care este lipsita de discernamat. De ce nu scot oameni de la casa de nebuni care se cred Napoleon?
    Au incercat sa rationeze cu un om bolnav? (grav as spune eu si posibil periculos) Mi-e sila de aceasta prostitutie intelectuala. In plus, daca aveau pic de respect pentru Badea si pentru decizia lui de a nu o scoate din anonimat pe d-na profesoara, se abtineau. Massmedia (fara a generaliza) si politica (aici generalizez) sunt la fel de curve. Ambele isi pierd orice principiu si pilon de moralitate cand vine vorba de castig. Diferenta e ca unii sunt pe bani privati iar cei din urma pe bani publici si se joaca si cu soarta noastra.

  10. @Exodus: are 50 de ani, termina cu baba!
    @Ioana: trezi-te-ai cu un om de cultura d’asta vreo cateva nopti la usa!

  11. Pt. Exodus:
    Eui m-am gândit din prima că poate fi trimisă ( deh, Toma Necredinciosul am fost mereu- ce-am fost, dar ce m-am făcut! 😀 ). Nu ştiu dacă ai urmărit filmul, dar tipa e autentică, din păcate.
    Mai cred că Mircea nu va face nimic pentru a se compromite cumva. No chance!

    Pt. Ioana:
    Ce are cultura cu stabilitatea psihică? 🙄

  12. Precizare: mi-a luat şi un “i” de lângă “u”.
    Am vrut să spun pentru Ioana, că instabilitatea psihică sau alt diagnostic de genul ăsta ( că nu mă pricep ) şi cultura nu se exclud.

  13. prieteneste da-i un sfat amicului tau Badea.Problemele personale sa ramina personale.Si ala doilea sfat:a ajuns la virsta la care se impune o atitudine matura in tot ce/si cum face.

  14. @bibi: prieteneste-i dau sfaturi in privat, nu le dezbat cu voi pe blog

  15. Si nebuna lu’ Badea are o cariera didactica in spate, ca si Tatoica! Astea 2 sunt bune sa se ia de mana si sa se casatoreasca in Las Vegas 😀 !

  16. Nu am vazut emisiunea Simonei Gherghe,insa stiam povestea cu dna profesoara. hartuitoare.Acum,ce sa fac?Sunt curios s-o vad pe dna profesoara si cred ca,eram curios sa o vad si inainte de a veni la Simona Gherghe.A facut bine ca a adus-o,a gresit cind nu l-a informat pe Mircica?
    Acum,trebuie din nou sa-ti dau dreptate ca MB e cea mai proeminenta si eficace figura a trustului si ca nu are parte de vizibilitatea meritata.Daca e bagat in prime time ii rupe pe toti,insa puteau sa ii lase macar emisiunea in reluare de la 6 dimineata!
    Banii publicului format pentru mizerii trebuie luati,daca nu ii ia A1 ii iau altii.Acum,poti sa ambalezi si sa faci asta fara sa aduci prejudicii unui om cu care se presupune ca esti coleg,prieten!
    Din nou sunt nevoit sa o spun,astia suntem si nu folosesc asta ca o scuza pt. toate magariile.Insa,chiar azi,la o emisiune de sport,dnul doctor Muresan de la Cluj,ii tot tragea cu “fortuit” in sus,”fortuit”in jos referindu-se la un caz de forta majora.Eu,sunt medic,noi,la Cluj avem o educatie,bla-bla-bla…Astia suntem!
    La spitalele de psihiatrie,atunci cind agentii de politie aduc cite un recalcitrant,trebuie sa scrie un proces-verbal.Oameni buni,nici macar nivelul clasei a patra nu e acoperit.Acesti oameni,trebuie sa aiba capacitatea intelectuala de a evalua corect o situatie infractionala,au la sold o arma de foc si cei din Politiile Locale au 6 mil pe luna.Si poarta pistol!!!Si in capacitatea de evaluare si de reactie a lui BOC sta tara asta!E o tragedie pentru toti oamenii normali la cap sa se adapteze si sa traiasca in tr-o tara cu asa politisti,medici,presedinti,prim ministri,ministri si cu Valnei(ca il vad acum la tv,mare dobitoc)!Iti dai seama ce e mai jos,ce sefi mai mici trebuie sa suporti in fiecare zi!
    Astia suntem,astia trebuie sa defilam!

  17. Hai,ca Lazaroiu e ministru muncii,sa tii divertisment de acum incolo!Ce Maruta ce Acces Direct:):):)

  18. @Gabriela:
    Din fericire , cel putin pe ACEST blog, nu esti singulara si MULTI te intelegem perfect ; din nefericire , prea mult nu te putem ajuta decat cu sfaturi si , eventual , experienta unora dintre noi care am trecut (nu o data … 🙁 ) prin situatii similare … 🙄
    Asa cum i-am spus si lui @Catalin la postul anterior , acest tip de probleme nu au o rezolvare UNICA si PRECISA ; depinde de caracterul protagonistilor , de context ,etc. . Putem DOAR sa-ti sunem ce am facut noi in situatii similare , iar tu sa adaptezi la propria-ti persoana experienta noastra !

    In situatii destul de asemanatoare cu ale tale (dupa cum constati , multi dintre cei care scriem pe acest blog , suntem facuti … cam din ” acelasi aluat” … 😉 😛 ) , simtul de conservare personal si , MAI ALES , cel de protejare al familiei (in special al copiilor) , m-a facut sa procedez cam in felul prezentat de @Catalin , dar de multe ori , CHIAR MAI MULT DE-ATAT : acolo unde am considerat ca E NECESAR , am ajuns sa ma cobor la nivelul acestor “cercopiteci” !!! Crede-ma , mi-a fost al naibii de greu (mai ales ca trebuia s-o fac cat mai … natural , altfel n-avea nici-un efect) , mai ales ca acest “rol” trebuia sa fie DOAR UNUL TEMPORAR dar cat mai veridic .
    Ce-i drept , cate-o “iesire” sau atitudine din aceasta (ignorarea sau , in functie de caz , riposta similara , PUNCTUALA la respectivul individ si AUTOCONTROLATA !!!) , a ridicat , cateodata , semne de intrebare din partea celor din jur , dar PROTECTIA FAMILIEI SI , partial , AUTOPROTECTIA , le-am considerat mult MAI ESENTIALE !

    Din pacate , va trebui sa invatam sa supravietuim alaturi de astfel de indivizi , (sunt mult-prea-multi) , “facand o echilibristica” continua intre A NE PASTRA CARACTERUL INTEGRU , dar si A LUPTA contra acestora , CHIAR SI PRIN “MIJLOACE MAI PUTIN ORTODOXE” 😉 :
    – ARATA unuia care face pe nebunul ca POTI FI mai nebun ca el si pregatit sa o si faci , pe o perioada scurta , sa stie ca “nu joci la cacealama” ;
    – ignora-i atunci cand consideri ca nivelul la care trebuie sa te cobori e MULT PREA JOS;
    – intimideaza-l inainte s-o faca el ; atacul e cea mai buna aparare;
    – o tactica buna e si aceea cand reusesti sa faci ca “corb la corb … sa-si scoata SINGURI ochii” , iar tu sa-ti gasesti in acest fel linistea;
    – iar ultimul lucru (chiar daca nu cel din urma) este tactica “picaturii chinezesti” : sa sapi incet si sigur la radacina indivizilor care “trec cu tancul” peste viata ta personala si peste linistea familiei tale! 😡

    – DAR CEL MAI IMPORTANT DINTRE TOATE(!!!!!) este SA NU UITI NICI UN MOMENT DE A RAMANE CEA CARE AI FOST si faptul ca rolul pe care-l joci e DOAR unul conjunctural ! 🙂

  19. duduia care a luat interviul: ce odios personaj! o papusa barbie cinica, stupida si aroganta, cu tact de rinocer, tafne impertinente si ranjete de plastic. intre cele doua, dezgustatoare era ea. hartuitoarea este, in fond, un om bolnav… vai. beurk!!! udrea mi-a devenit simpatica.

  20. a. si toata stima pentru atitudinea lui badea ref. la intamplare. foarte decent!

  21. Lucrurile se petrec pe langa mine, habar n-am avut de simona si de femeia fatala care s-a dezvaluit lumii intregi! Nasol! Dar, dupa cum ziceam, nu-i cel mai rau lucru care i se putea intampla lui mircea! ” ma iubeste femeilii si e moarte dupe mine” poate deveni un motto nimerit pt orice aparitie publica a tanarului nostru prieten!

  22. Badea se ia de Dan Negru ..de Simona Gherghe..de Brancu.. de Mihaela Radulescu …nimic nu-i place
    La un moment dat mai repede se va scapa de Badea ..decat de oamenii din prime time care fac triplu audientei lui . Asa ca sa o lase mai moale ..a devenit prea arogant de la un timp si nu inteleg de ce .. el nu a fost asa.

  23. domnule ciutacu, tocmai pt ca sunt prea mai putini oameni de valoare in tara asta ar trebui sa incercam sa-i valorificam la maxim si sa reincepem reconstructia din temelii a valorilor acestei natii cu ei.
    pe scurt, intrucat am vazut atat la dv dar si la multi alti colegi o admiratie profunda si sincera fata de dl Tudor Gheorghe mi-as permite sa inaintez sugestia de a-i propune maestrului sa scrie un nou imn national. ar fi misiunea cea mai importanta al celui mai mare rapsod si a unui mare ROMAN.
    Inutile argumentatiile pro acest demers, iar imnul acesta, sa recunoastem, nu reuseste sa capaciteze emotiile romanilor. ar fi primul pas spre redobandirea mandriei de a fi roman. un imn care sa creeze aceeasi emulatie ca si imnul angliei, germaniei, etc.
    va multumesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.