Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Chiar sunt mult prea puţini oameni de valoare în ţara asta ca să se certe între ei

Chiar sunt mult prea puţini oameni de valoare în ţara asta ca să se certe între ei

N-am făcut nici un secret din scârba mea pentru show-urile dezgustătoare, ambalate sub generoasa titulatură divertisment, care ţin afişul posturilor tv generaliste (toate, ca să n-avem vorbe patetice privind patriotismul meu de trust) şi prima pagină a presei tabloide. Mi-e scârbă de personajele groteşti promovate, mi-e jenă de lipsa de jenă a celor care le realizează (unii dintre ei, în particular, oameni chiar spălaţi la creier şi cu nişte cărţi citite), dar înţeleg raţiunile producerii şi difuzării lor (rating, încasări, salarii şi taxe la stat). Există public format pentru mizeriile astea şi, adiacent, pentru reclamele la orice? Există, îşi merită scârboşeniile din geamul sticlei şi e păcat de Dumnezeu să-i laşi banii în buzunare.

Ceea ce s-a petrecut, însă, cu deja faimosul caz al femeii care-l hărţuieşte pe Mircea Badea depăşeşte puterea mea de înţelegere. Dacă necazul celei mai proeminente (părerea mea subiectivă) vedete tv a trustului, care prin banii aduşi de emisiunea lui a asigurat multe salarii în Antene, ajunge să fie exploatat cu un cinism cum rar mi-a fost dat să văd, sub masca falsă a grijii şi solidarităţii colegiale, eu chiar nu mai ştiu încotro de îndreptăm. Absolut întâmplător (sau nu) am trecut şi eu, înainte, printr-o experienţă relativ similară (faimosul Rizoaica, pe care l-a făcut vedetă Radu Moraru). Mai mult decât atât, cu doar vreo trei săptămâni înainte, hărţuitoarea mă găsise pe mine de băiat bun pe holurile din Antenă, doar că agaţamentul nu era pe bază de corazon, ci pe teme de forţe ale răului care o adormeau şi o înregistrau prin televizor în timp ce se uita la noi. Diferenţa dintre mine şi vedetele glossy e că mie nici nu mi-a trecut prin cap s-o populatizez pe biata femeie. Dar poate m-am învechit şi e vremea să las locul generaţiei fără scrupule.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

77 thoughts on “Chiar sunt mult prea puţini oameni de valoare în ţara asta ca să se certe între ei

  1. Eh, cit timp vor exista “borcane cu dulceata”,
    vor exista si “viespi” :))
    Acuma depinde si de politica posturilor tv
    daca sustin emisiuni in care apar “mondeni”
    d-astia cu “linie rosie” in buletin.
    In rest, fiecare persoana publica tre’ sa-si
    asume si riscurile ce decurg din popularitate.

    Rizoaica e campion la spam-viteza
    (nu e injuratura, parol!).

  2. Nene Victore…iti dau adresa mea…trimite-o la mine in Berceni si de nu i-o place…Si Mircea…baiatul lu’ baiat destept…de ce dracu nu pune vreo doi , trei baieti ” de Salajan” sa o ” linisteasca ?”

  3. Domnule Ciutacu,

    Nu ma mira deloc! Astia sunt oamenii pe care chiar televizorul ii face asa.
    Aseara “m-am delectat” cu o balacareala la fel de infecta in emisiunea lui Capatos.
    Cinismul trecut in spatele explicatiei cu salariile pe care “le rezolva” are si efecte secundare si ar trebui sa fie tratate ca niste pierderi colaterale si atunci cand victima ajunge sa fie unul dintre cei care lupta pentru rating, fie el si vedeta cea mai proeminenta a trustului.
    Eu cred ca aceasta fateta a vedetismului trebuie sa faca fata din “pachetul” jobului, nu numai avantajele pe care le comporta.

  4. poate sunt eu de pe alta planeta, dar nu inteleg de ce nu ma prea intereseaza suboiectul asta. ca vad ca e mare branza cu el. adica e nasol ce s-a intamplat, sa te hartuiasca cineva nu poate fi ok, dar de unde pana unde toata isteria si de pe blogul lui mircea, astfel incat se ajunsese sa primesaca 30 de commuri pe minut, dupa cum chiar el spune. care e faza? ce fel de idee le-a starnit chiar atat de mult interesul oamenilor. eu cred ca un om sanatos la cap cand e interesat de ceva trebuie sa aiba un motiv. exista atat de multi oameni in romania fascinati de stalkeri? sau pe marginea a ce comentau ei? ca din pacate n-am apucat sa intru pe blog cat inca postarea era acolo, sa ma uit ce naiba ziceau. si de ce a fost aia invitata la tv..imi pare rau ca nu am avut timp sa urmaresc si eu emisunea, poate pricepeam si eu niste chestii… ma depaseste

  5. Repet ce am scris ieri: femeia aia predă unor copii, fie ei şi de liceu! Tot copii în formare sunt! Să nu mai amintesc despre ce tot auzim în ultimul timp că se întâmplă prin ţară cu unii elevi…

    Problema e că nu va exista o sincronizare între televiziuni, de genul: ” renunţ eu la astfel de emisiuni, dar s-o faci şi tu măcar la un minut după mine”. Neamul ăsta românesc, şi-aşa vai de capul lui, va fi în continuare spălat pe creier şi îndobitocit de mizeriile astea de formate de “divertisment”. Pentru că nu toţi pot rezista şi trece mai departe de aşa ceva. Unii rămân acolo, în mlaştina întunericului minţii. Şi nu deranjează numai la vot, dar şi prin prezenţa zilnică în jurul nostru. Personal, nu ştiu cum putem să ne mai facem bine, deşi mă aflu printre campionii optimismului.

  6. Eu sunt de parere ca televiziunea nu are obligativitatea sa educe, cum zic tot felul de idioti, care nu-s in stare sa-si educe singuri odraslele, ca televiziunea e o afacere privata, iar cu afacerea ta faci ce vrei. Problema e ca sunt foarte multe emisiuni pentru cei cu mintea odihnita. Daca toate televiziunile nu ar mai transmite emisiuni de mahala, tot s-ar uita lumea la emisiunile ce vor precede, pentru ca oamenii-s ca strutii, halesc orice le dai. Productia emisiunilor de calitate e greu de realizat, ca trebuie sa mai faci si investigatii, teren etc, pe cand la emisiunile de talcioc, vine o curva, o intrebi cine i-a mai bagat nu stiu ce prin orificii, rade tamp si gata! Asta e toata emisiunea. Nu trebuie sa-ti pregatesti niste intrebari bune, ci intrebi orice-ti trece prin minte. Din cate stiu eu, audientele cele mai mari din Romania, au fost facute pe vremea cand nu existau tabloide si cacaturi dinastea. Oare de ce se uitau romanii mai mult atunci decat acum? Pentru ca atunci erau mai multi romani in tara? Or fi fost mai multi, dar aveau locuri de munca si tot nu aveau timp sa se uite la tv.

  7. Poate femeia e bolnavă… Nu m-aş sili a râde sau s-o condamn… Undeva, în subconştientul ei s-a rupt ceva şi nu mai poate deosebi realitatea de vis…

  8. naspa ca pina si colegii tai sint de partea cealalta si nu au respect for your privacy. pentru o bucata de raiting unii ar face orice, asta-i un motiv al deplorabilei calitati a emisiunilor/show-urilor tv si implicit al calitatii celor ce produc sau prezinta emisiunea. Badea este apreciat in primul pentru faptul ca este consecvent si nu-si schimba ideile de pe o zi pe alta, asa cum jdemii o fac, pentru ca spune direct ce-l enerveaza fata de jdemii-i care se feresc sa supere vre-un sef sau ceva,pentru ca i se rupe de ce spun altii (dar nu prietenii) despre el, pentru ca incerca sa pastreze un pic de normal intr-o lume anormala.

  9. VirtualKid: „Nu ma mira deloc! Astia sunt oamenii pe care chiar televizorul ii face asa.
    Aseara “m-am delectat” cu o balacareala la fel de infecta in emisiunea lui Capatos.”

    Atâta timp cât tu te uiţi, fie si „scârbit”, la acea emisiune, îi încurajezi să continue cu asemenea lucruri. Ia să nu va mai uitaţi voi la emisiunile de gen şi să vedeţi cum vor dispărea. E atât de simplu… decât să vă „revoltaţi” pe aici, mai bine schimbaţi canalul şi gata. Aşa multă ipocrizie ca în ţara asta, nu ştiu dacă mai există pe undeva…

  10. @ana
    Poti sa vezi emisiunea aici: accesdirect.a1.ro
    Segmentul cu tanti e undeva pe la mijloc.

  11. Tara asta a devenit un rebut iar populatia ei a ramas, ca educatie, in proportie covarsitoare, la nivel comunal. Sigur ca se vand manelismele, fiindca se cumpara! Prost sa fi si sa nu profiti, ce mama naibii, doar e capitalism. Mircea are parte de o distractie amara dar nu-i cel mai rau lucru care i se putea intampla! Acu’ depinde daca femeia e doar dusa sau, de fapt, e adusa. Daca e sincera in zmuceala ei, poate fi oprita. Stiu, mi-e usor sa zic, ca nu ma hartuieste pe mine! Dar mircea e baiat destept si cu simtul umorului, vreau sa cred ca, desi-l scoate din minti, pe undeva l-o si amuza, c-asa-i normal. Totusi, sa ne lamurim, cum zicea un clasic in viata: sa inteleg ca colegii din trust au facut nasoale?! Sau cine? Si femeia care v-a plictisit pe dvs, era aceeasi?! Cat ii priveste pe exagerat de prostii care posteaza mizerii, ce sa te astepti?! Ma mir de mircea ca le mai da satisfactie enervandu-se in direct si intaratandu-i pe magari!

  12. Pana astazi nu m-am uitat niciodata la Acces direct,nu ma intereseaza tiganeala si nici chilotareala,dar azi am vazut pe net fragmentul cu profesoara…abject este singurul cuvant care imi vine in minte, femeia are nevoie de un tratament nu de expunere in piata publica. Acest tip de emisiuni sunt echivalentul balciului din alte vremuri unde se expuneau legate in lanturi toate ciudateniile naturii. In ce lume traim!!

  13. De departe cel mai grav lucru nu este faptul ca hartuitoarea a fost deconspirata de dragul ratingului, ci faptul ca aceasta persoana a trecut testul psihologic si preda celor care maine poate vor fi senatori sau ministri sau chiar presedinti.Ce pretentii sa ai de la o natiune atunci cand cei care ar trebui sa te instruiasca sunt bolnavi?
    Ar fi necesar sa fie intrebat ministrul invatamantului cat de profesionisti sunt psihologii care testeaza profesorii?Pana la urma ajungem la o responsabilitate politica pe care nu si o asuma nimeni: politisti care se sinucid, elevi care se arunca de pe pod, profesori cu serioase probleme comportamentale care fie au fixatii ptr. vedete, fie maltrateaza copii in scoli.

  14. “Există, îşi merită scârboşeniile din geamul sticlei şi e păcat de Dumnezeu să-i laşi banii în buzunare.”
    Din punctul meu de vedere astfel de exprimare justifica perfect regimul Basescu. Stiu, este productiv si foarte pragmatic sa faci asa ceva. In acelasi timp este si calea cea mai sigura si rapida spre desavarsita indobitocire a celor …. multi.
    Un astfel de concept ne-a fost strain mult timp, dar daca tot imprumutam tot ce se poate din occident (mai ales de la Americani), era de porc sa nu adaptam si asa ceva la “sistemul nostru de valori”.
    Ar fi interesant sa ajungem la un anumit gen de bunastare care sa ne permita sa spunem: “Duceti-va dracu cu tot manelismu vostru! Difuzam documentare, filme bune, desene animate, concerte si interviuri. Nu va convine, inchideti televizorul”. Si asa ceva sa faca toate televiziunile simultan. Dar nu se poate pentru ca e facil sa te prefaci prost pentru a face bani rapid. Mai greu e sa creezi ceva de bun gust care in timp sa modeleze si sa ‘cultive’ putin masele. Dar asta e…saracie mare, asta ne permitem.
    Ca sa nu se inteleaga ca ma dau rotund cand nu e cazul, pus in fata alegerii, nu cred ca as opta pentru varianta mai grea de “facut bani”. Cel putin nu in momentul asta istoric al Romaniei :).
    Singura mea tristete in ce priveste cazul de fata, este ca din toata cocina ce se adreseaza publicului tinta despre care vorbiram, cel mai uimitor de grotesc exemplu de ‘rating cu orice pret’ vine chiar de unde ma asteptam cel mai putin. Evident, si A1 are emisiunile ei de “succes”, numai ca speram (sau vroiam sa cred ca e de la sine de inteles) ca nu o sa vad cel mai mare derepaj exact de acolo, mai ales ca o vazusem pe Gherghe si la Sinteza in compania cremei trustului.
    Sunt convins ca nu e nimeni care sa faca televiziune si sa nu vrea rating. Dar de la “Trebuie sa fiu mai bun ca sa-mi atrag telespectatori mai multi!”, pana la “Sa moara mama, ce dracu sa mai arat ca sa se uite lumea la mine?” credeam ca e o cale atat de lunga, precum imi imagineasem ca e calea de la A1 la Protv.

  15. Victore, o sa fie si mai rau. Dan Diaconescu a simtit un alt trend si s-a apucat de emisiuni despre apocalipsa etc. Nu va mai trece mult si o sa vedem tot felul de dementi si pe la voi, vorbind despre cate-n luna si-n stele, la propriu si la figurat.

  16. Io nu ştiu de unde ai poza aia. Cu tot cu peştele de “porţolan”, fără o “răpire” în fundal n-are nici o valoare!
    Habar n-am despre ce hărţuire e vorba. auzisem io de o profă care, cu o pungă in mînă, făcea vizite părinţilor lui Badea, da’ cam atîta. De ce-o fi făcut ăsta mare tam-tam, iar nu mă duce capu’. Mai avea nevoie de reclamă?!?!?!
    Una peste alta, recomandarea mea e să scoţi, nene Victore, poza aia din postare, că fără “răpire” împute locu’. Măcar botu’ de la cal să se fi văzut… 😀
    Banzai!

  17. Cu această modalitate prin care încearcă unele televiziuni să răzbată,să se impună,cu aceste șușe sub orice nivel moral acceptabil,cu toate nonvalorile care sunt promovate,oricare
    „nimeni”care se visează în această postură de vedetă de mahala poate căpăta tupeul de a crede că reprezintă ceva,că are dreptul să te tragă de mânecă,să-ti impună.Jalnic.

  18. Recunosc că m-am amuzat : odată când Mircea Badea într-o emisiune ne-a povestit cum s-a “târguit” cu ea toată noaptea să-l lase în pace şi încă odată urmărind emisiunea unde această femeie a fost invitată. În fond, problema e mult mai gravă. Femeia aceea e “lovită de soartă”. Nu este nici de râs şi nici de condamnat. Mă întreb, de ce oare se fac astfel de emisiuni ? Cu Jasmine să ne povestească că nu ia decât 10000 euro ptr. un “oral”, cu nefericita asta de profesoară, cu Bote, cu Bianca, cu D. Crudu, cu Sexi Brăileanca, cu Popeasca şi cu tot felul de “zdrenţe” de acest gen ? Cu Moni, cu Iri, cu tot neamul lui Moni ? Cred că mai vinovaţi sunt cei care îi invită în emisiuni, în cazul nostru, Simona Gherghe, pe care eu o apreciam pe vremea când prezenta ştiri. Publicul care stă cu gura căscată la astfel de emisiuni, după mine, este limitat şi probabil nu va “deschide ochii mai larg” şi ca atare, nu va vedea mai departe de Moni, de Iri , de Bote. La ăştia prinde de minune schizofreniile lui băse cu reforma statului, cu mogulii cei răi, cu tot felul de inepţii. Şi în plus ar prinde şi modificarea constituţiei după chipul băsului. În ceea ce îl priveşte pe Mircea Badea legat de această persoană, cred că se va descotorosi el cumva de situaţia asta încâlcită. Mai sper ca în mintea “nefericitei” să nu zacă ceva violent şi gânduri de răzbunare ca urmarea “rănirii în amorul propriu”. Ar fi o mare problemă.

  19. Chiar m-a surprins s-o vad pe femeie invitata intr-o emisiune de televiziune – tocmai la Antene!
    E o prostie sa promovezi o situatie de genul asta – mai ales intre colegi.
    Dar, in egala masura mi se parte o prostie si promovarea altor oameni cu probleme la mansarda si cu alte lipsuri – si atunci cand nu este implicat Mircea Badea.

  20. Simona mi s’a parut o persoana simpatica si cu dovleacul pe umeri – scotand’o din emisiunea pe care o face – pana acum. Urasc emisiunile in chilotei roz si banane decojite, dar incerc sa inteleg ca sunt si retardati care apreciaza genul.
    In fine, ideea este ca, din punctul meu de vedere, Simona a facut o mare netrebnicie cand a luat decizia de a mediatiza cazul, mai ales fara acordul lui Mircea, care cu siguranta ar fi fost impotriva.
    Pacat de situatia creata. In felul asta multi dintre cei care isi vor cumpara televizoare vor avea un IQ sub 50…
    Traiasca Mircea Badea si Victor Ciutacu.

  21. S-au dus unii de la o televiziune si l-au adus pe acel individ cu ,,Nu stiu d-astea,, in direct si il intreba de mama focului…,,-cum ti se pare acum ca ai ajuns vedeta?,,. Sa te uiti si sa te crucesti cum ajungi in Romania vedeta. Hai la o telenovela la un gratar in cimitir si la un ,,-senzational transmitem in direct inmormantarea lui……,,luati de va distrati.

  22. In goana dupa rating enmisiunile de divertisment au devenit o cloaca. Nici macar nu sunt amuzante, ci scot la iveala cele mai mari mizerii. Ma bucur ca in sfarsit un lider de opinie (ca tine Victore, indiferent daca te recunosti sau nu in aceasta descriere, esti unul dintre liderii de opinie) spune tare ceea ce eu gandesc de mult. Ca in goana dupa bani si rating s-au depasit toate limitele decentei, bunul simt si chiar colegialitatii. Bravo!

  23. Nu urmaresc genul asta de emisiuni,inteleg ca e vorba de o hartuire,dar cred ca femeia s-a culcat ea si s-a trezit Carmen Bruma intr-o dimineata si nu isi mai revine.Situatia ei e de plans,traim in plina idiocratie.S-a facut si un film cu numele asta.

  24. Dincolo de proasta inspiratie a Simonei Gherghe de a o invita in studio pe nefericita aia, mi s-a
    parut extrem de penibil si umilitor faptul ca Mircea era expus pe plasma, incontinuu, in toate ipostazele lui dealungul timpului.Parca Simona venise cu circul si prezenta specimenul.Nu stiu la ce sa ma opresc in privinta lui Gherghe : prostie sau nesimtire ? Posibil amandoua.

  25. Da-ne un nume sa stim pe cine injuram…Ca doar nu Simona Gherghe a venit cu initiativa…

  26. @ J o h n s o n: in emisiunea mea, eu decid subiectele si invitatii. nu stiu cum e in A1, la divertisment

  27. Erata la ultima propozitie din comentariul meu: “bunului simt”- am mancat sufixul. De fericire ca se spune lucrurilor pe nume. :))

  28. A fost cel putin scarboasa toata situatia. Nici nu m-am uitat la mizerie, pentru ca nu sunt in publicul lor tinta, dar ascultandu-l pe Mircea la radio si la A3… ca hienele au fost mizerabilii aia de la Acces Direct.

  29. Ma mir ca n-a invitat-o si Capatos…in general astia n-au mama n-au tata cand e vorba de rating…ok,nu e de ras,nu este bine sa te amuzi de raul altuia

  30. Poate parea fara legatura, dar ultimile 3 cuvinte m-au determinat sa va scriu. Probabil(si, poate, cel mai bine-caci n-au, aparent, nici o legatura cu subiectul) nici nu vor primi ok-ul cuvintele mele. Finnaly..”generatia fara scrupule”…Da.Nu incetez vreodata sa ma intreb, de decenii bune, ce s-a putut skimba atat de mult in mentalitatea unora incat azi considera ca totul li se cuvine, plini de ei, ciocanind cu cardurile (incalcite-n unghia degetului mic)in bancile salii de clasa la sedintza cu parintzii.Da, tzara arde! Dar eu am fost la sedintza fiica-mii.Colegiu de elita.Olimpica nationala.Exceptionala.Doar e-a mea! Lovita ieri in clasa cu pumnul in ureche.Scurt, de-un pui de kokalar,sa demonstreze ca si cu okii-nkishi nimereshte. Incercarilor mele telefonice repetate, robotul maika-sii, invariabil, imi cerea sa-i las mesaj.Nu l-am rostit. Azi ii abordez tatal,politicoasa, cu palmele sangerand de unghiile care-mi intrau in carne. Inutile eforturile, bunul-simtz, tactul sau diplomatzia. Mi-am dorit, o fractziune de secunda, o arma. Nu stiu de ce,poate pentru ca-i sunt si mama si tata copilului meu? Poate ca mi-e jena sa-mi privesc fetitza in oki?Sa-i explic ca ce? Ca azi nu mai conteza ce si cum si cat esti, ci cum te vinzi? Ca totul e butik si taraba?Ca Garcia Marquez si Zara n-or sa stea la aceeasi masa niciodata? Ae 11 ani. De ani buni ii spun ca valoarea iese la suprafata si ciurucurile se decanteaza in retorta societatii pentru care se pregateste. Am mintzit-o si mi-e jena.Stie ca se fura voturi si ca pentru umbrele oamenii-si vand sufletul. Stie ca-n educatzie suntem prost platiti dar isi doreste sa devina dascal.Stie c-am luptat azi pentru ea si-i citesc in oki increderea ca am invins.Stie ca unii oameni provoaca suferintza celor din jur doar pentru ca sunt ciuntitzi , ei inshishi, sufleteshte.Dar are 11 ani. Si ma intreaba, facandu-ma sa ma pierd in albastrul adanc al privirii sale, cu ce a greshit.Ea, cu nimic. Poate eu? Sigur eu. Dar unde?

  31. nu stiu cine mai e bolnav …acea femeie care il urmareste si a facut o pasiune pt mircea sau cei care s-au hotarat sa faca o emisiune din asta 🙁 … e trist unde se ajunge pentru o stire 🙁 …

  32. @all: apropo de “raii” din emisiunile alea tabloidizate,
    exista telecomanda, macramé-ul ca hobby, emisiunile lui
    Plesu si Liiceanu :), bibliotecile, datul la peste, alergatul
    la stadion, iesitul la suc, discutiile interminabile cu
    Gica-contra-de-la-coltul-blocului, filozofatul la cafenea,
    solitaire, jocurile offline gen “diri-diri”, “peretel”,
    “la malai”, “leapsa pe ouate”, “fatza”, “elastecul”…

    ca sa-l parafrazam pe d-l consort al duduii de la turism
    cu fraza din titlu: avem prea putin timp de calitate la
    dispozitie ca sa-l risipim pe timpenii…

    @Gabriela
    ceva nu se pupa: “colegiu de elita” si “cocalar” in aceeasi
    oala ? nu prea se face sa pui sa cinte in duet vreo duda cu
    cruceoaca pe burdihane si Claudine Longet, ori pe aceeasi
    masa Remy Martin Louis XIII si Brifcor. e cam “de porc”.
    in ceea ce priveste educatia, e admirabila initiativa d-rei,
    dar nu in aceste timpuri&aici. o sa-i treaca, mai are timp;
    eroismul s-a demodat si nu cred c-o sa-i multumeasca cineva,
    ori ca ei ii va folosi pe termen lung.

  33. @Gabriela: Ai gresit pentru ca-ti pasa. Ignoranta e cea mai buna arma impotriva lor. Ii omoara incet dar sigur. Stiu ca e greu, dar ca sa rezisti unor tentatii de genul dorintei de a avea o arma, trebuie sa practici ignoranta atat de mult incat sa semene cu nesimtirea. Si atunci iti menajezi neuronii. Salvezi 10-15 mii zilnic doar din asta.
    Hai sa-ti dau un exemplu pueril, dar foarte explicit. Sunt convins ca ai vazut Terminator 3. Este o secventa acolo in care Arnold este reprogramat de robotul rau sa-l omoare pe baiat, chiar daca misiunea lui era sa-l salveze. Momentul culminant al acestei situatii este cand el ajunge fata-n fata cu baiatu’ si apare ‘blocajul’ in ‘creierul’ lui. Daca ai citit Asimov si conceptul lui despre legile roboticii (ex. Daniel Olivaw) stii despre ce vorbesc. In acel moment Arnold (Terminatorul), ramane pur si simplu blocat (fizic), nemaifiind capabil de absolut nimic pentru ca in interiorul creierului sau cibernetic se producea o contradictie logica atat de mare incat il incapacita total. Exact acelasi tip de ‘blocaj’ sunt convins ca ai avut si tu in fata problemei tale. Atunci cand ajungi sa ai tangente (de orice fel) cu astfel de concetateni, orice tip de rationament logic, de bun simt si care sa imbratiseze un anumit tip de valori pe care tu il ai, vine in totala contradictie cu ‘lumea lor’. Logica devine instantaneu inexistenta, bunul simt dispare, nu mai exista nici un reper de orice natura la care sa te raportezi, iar tu ajungi in situatii de genul “palmele sangerand de unghiile care-mi intrau in carne”, sau “mi-am dorit pentru o fractiune de secunda o arma”. Cu alte cuvinte, suferi un blocaj gen Terminatorul :).
    Ca sa eviti astfel de momente in care frustrarea te poate impinge la lucruri necugetate (cum sunt convins ca simte si Mircea Badea cand spune ca zilnic isi doreste sa nu ajunga la puscarie…si il inteleg perfect), singurul meu sfat este sa-ti desavarsesti skilurile ignorantei, chiar cu riscul de a deveni uneori ‘nesimtita’. Pentru ca sunt de parere ca e mult mai bine din punct de vedere al starii de sanatate mentale, sa fii un ignorant nesimtit decat un hiperventilat tahicardic ‘blocat’ si sa-ti bataie capu’ de nervi 24/7.

  34. bineinteles ca pe langa rating,acces direct a vrut sa-i faca un bine lui badea.Probabil ca ,datorita emisiunii,femeia n-o sa-l mai deranjeze.Fiind blogul tau ,n-am dreptul sa te critic,dar esti foarte nedrept cu gherghe(sau altii care ii fac emisiunea),care si ea aduce salarii multora din antene(aiurea,numai in banii adusi din publicitate nu sta trustul intact)

  35. Sub masca unor fetite cuminti si frumusele se realizeaza uratenia continutului unor emisiuni;lasand asta la o parte imi exprim nemultumirea mea legata de felul in care mai marii tarii privesc si acorda locul si importanta activitatilor psihologice si psihiatrice a celor care acced si-si desfasoara munca educativa;este banalizata mai rau ca inainte de ’89.Sa fie cineva direct interesat?

  36. @valentin: stiu, sunt un hain si nu stiu sa apreciez incercarile Simonei de a-l trece strada pe Mircea impotriva vointei lui. da’ ia zi tu, campionule, de unde mai vin banii in Intact? scoate-ma si pe mine din bezna nestiintei

  37. Eu am o vorba si o cred. Romania a vrut manele si a aparut Taraf TV. Romania a vrut crime si au aparut Stirile de la ora 5. Romania a vrut scandal si au aparut Happy Hour, Acces Direct si altele. In momentul cand Romania va cere cultura vor aparea la tv emisiuni culturale, ca urmare cand Romania va cere altceva atunci toate televiziunile vor schimba grila de programe dupa cerinte. Era inevitabil sa nu se intample asa ceva, ce este urat e ca a tradat chiar un om din acelasi trust. Telecomanda e in mana celui ce se uita la televizor si eu recomand schimbarea canalului. Cand o emisiune nu mai are rating se termina abrupt si gata.

  38. @Gabriela: ai gresit ca ai facut copil intr-o tara a lumii a treia, in dictatura (ca n-a fost niciodata altceva in ROmania) si fiind saraci. Viata nu merita traita (si cu atat mai putin procreata) in sclavie si saracie. Traiti in lumea iluziilor – treziti-va! Parerea mea.

    Lasati ca a facut bine Simona Gherghe c-a adus-o pe nebuna aia! Daca nu vezi, nu poti crede ca exista asa ceva si mai profeseaza, dispune de destinele copiilor, samd. Doar asa pot eu sa-i spun maica-mii: “uite, bai, cu ce fel de dihanii m-ai obligat sa am de-a face timp de 12 ani, pentru cine m-ai terorizat, ai facut scandaluri zilnice si ai tocat banii in prostie!”

    Ar trebui sa aduceti mai multi DEMENTI din invatamant in platouri: asa se poate evidentia de ce e tara in halul asta!

    Eu am avut o profa de fizica, complet nebuna, exact ca asta – dar cu delir religios! S-o vedeti cum povestea exorcizarile ei, cum se zbate diavolul in piepturile oamenilor, ca-l vede ea cum se chinuie cand citeste moliftele nu-stiu-cum la manastire, samd! Iutes Petrescu, Ploiesti, “Nichita Stanescu” 😉 Mai vreti?! Mai am 🙂

  39. Ite bre ca sant si eu cinic. Mai bine cu nebuna … pardon, zurbagia, care umbla dupa Mirciulica decat cu invitata Tatoiu. Pe care o cultivati voi pe post de cunoscatoare, nu-i asa? Si inca in emisiuni…serioase. Naspa?

  40. Există public format pentru mizeriile astea !!!
    Sunt milioane de ” profesori ” si ” profesoare ” de astea in fata televizorului !!!
    Kitchul si tembelizarea sunt la ele acasa !!!

  41. Da, prea putini oameni de valoare si prea multi ce se imagineaza prea pretiosi 🙂

  42. dezamagita de toti cei care: sa-i facem, sa-i dregem, cu baietii din salajan etc. Asta spune mult despre noi. Cum e unul mai slab sa-i dam la cap, sa o batem , dang dang. BAAAAAAAAAAA, femeia aia e bolnava, de ce nu zbierati sa fie in stare statul asta de 2 lei sa o scoata din invatamant unde educa niste copii… De parca ar fi in stare?!? si sa o trateze medicamentos la vreun ospiciu. Nu hai sa o batem. Desteptilor.

  43. Pe mine m-a ingrozeste toata treaba asta.femeia aia ar trebui internata pentru ca nu vreau sa ma gandesc in nebunia ei ce gest ar putea face…

  44. Am vazut apces erect cand au chemat-o pe doamna profesoara. Am ras, dar apoi mi-a parut rau. Nu a vrut acea femeie sa fie asa, nu a fost asa, asa a ajuns si nu cu vrerea ei. Inainte de emisiunea aia era profesoara si avea doi copii, acum…oare ce mai e de capul ei ? A ajuns o uscatura printre toate uscaturile care se perinda la emisiuni de gen…pacat.

    Badea e baiat mare, se descurca, nu avea nevoie de ajutorul bunoacei de la A1 ca sa scape de hartuitori.

    Orice padure are si uscaturile ei. Si orice uscatura are si ea padurea ei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.