Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Ce l-ai întreba tu pe Vântu, cititorule?

Ce l-ai întreba tu pe Vântu, cititorule?

În foarte multe ocazii, când diverşi râvniţi ai micului ecran au ajuns ca invitaţi prin studiourile de televiziune, am auzit reproşuri, la adresa mea sau a altora, de genul să vezi ce l-aş fi întrebat/i-aş fi zis eu dacă aveam ocazia. Haideţi să presupunem că aveţi prilejul să-l luaţi la întrebări, jurnalistic vorbind, pe Sorin Ovidiu Vântu. Care ar fi decisiva aia care credeţi că l-ar descumpăni/încuia? Să ne măsurăm…

P.S. Orice acuzaţie sau insinuare tâmpită ajunge în spam, acolo unde-i e locul

Comentarii

comentarii

Similar Posts

214 thoughts on “Ce l-ai întreba tu pe Vântu, cititorule?

  1. Eu, de cand l-am auzit in direct ca a fost Geoana la el la spa, am ramas cu senzatia ca Vantu citea de pe o foaie ce spunea la telefon, in direct, pe propriul post TV. Si l-as intreba asta. Nu m-as iluziona ca aflu adevarul, dar as vrea sa-i vad reactia. Aa, si daca i se pare ca declaratia lui a fost una insipirata, daca ar mai repeta-o.

  2. L-as intreba daca isi asuma (indirect)o oarecare responsabilitatea pentru incidentul care l-a facut pe Geoana sa piarda voturi in celebra intalnire. O alta intrebare ar fi: cum explica faptul ca oameni precum Mircea Geoana si dansul s-au expus in asemnea grad tehnicilor securiste cunoscute chiar si de un consilier al unei primarii de la tzara..

  3. Daca regreta ceva, din ceea ce a facut pana acum?
    A avut vreodata mustrari de constiinta ?

  4. Cu mai multi ani in urma Sorin Ovidiu Vantu invitat fiind la o emisiune tv a declarat ca dupa revolutia din 1989 a fost desfiintata Securitatea lui Ceausescu iar dumnealui a racolat un numar de 20 sau 30 securisti pe care ia,, angajat,,la el.Din declaratiile dumnealui iesea in evidenta faptul ca nu putea rata o asemenea ocazie,sa piarda o asa ,,mina de aur,,.Vreau sa il intreb cat a durat colaborarea dumnealui cu acestia sau daca mai continua? (daca stau si ma uit la situatia lui financiara foarte fructuoasa colaborarea dealtfel).

  5. Sa inteleg ca tu vrei sa auzi numai intrebari delicate … Daca sunt mai ” cu substanta ” si nu neaparat jignitoare sau tampite , le arunci la gunoi !!!…
    Intreba-l atunci cate kilograme are ?…

  6. Doua intrebari:

    1. Tinand cont ca a avut relatii apropiate si cu Mircea Geoana si cu Traian Basescu, as vrea sa stiu care dintre cei doi i=a lasat o impresie mai buna dupa primele doua intalniri!

    2. In cat timp renunta la Trustul Realitatea?

  7. @kay: intelegi ca esti prost si ca presupui tu ce te face sa te simti destept

  8. Da, am văzut ce mare tam-tam se face cu “evenimentul ziaristic al anului”. Să fim serioşi! Intervievarea unuia despre care toţi ştiu că e hoţ cu acte în regulă (să mă dea în judecată “negustorul cinstit”! ) considerat un mare eveniment ziaristic?! E de râs de n-ar fi de plâns acest promo.
    De-aş avea o întrebare pentru precupeţ (ştie cum să se târguiască, nu glumă!) n-aş sta să-i ascult răspunsul (nu-s chiar atât de curios plus că, la fel ca şi ex-prietenul lui de la Cotroceni, îmi provoacă greaţă!)
    Ar trebui să stea draq ascuns nu să se dea victimă (vedetă, mă rog 😉 ) că le dă apă la moară portocaliilor. Asta mai lipsea, să aud prin jur spunându-se “aveau dreptate ăia”.

  9. @ŞuKăRiT: oamenii care au numai certitudini sunt imbatabili. felicitari, joci in echipa castigatoare!

  10. I s-a cerut clar(nu banuieli sau deductii)de catre reprezentanti ai actualei puteri sa “predea” postul Realitatea Tv?

  11. 1. Se astepta sa fie arestat? (atunci, nu in general) Se astepta sa fie eliberat? Atat ca impresie personala, cat si ca informatii concrete pe care le detinea.

    2. Este adevarat ca are o retea de informatori? Daca da, cu ce anume se ocupa? Este sau nu nociva pentru societate? (Am vazut ca a mai pus cineva o intrebare similara. In cazul de mai sus, in ce a constat colaborarea cu respectivii securisti?)

    3. Care sunt cartile/personajele literare preferate? (Desi pare o intrebare de oracol de clasa a 7-a, eu as fi interesata de raspuns. Nu cred ca intrebarile directe pot duce la raspunsuri suficient de concludente pentru a-ti da seama de personalitatea unui om care vrea sa para intr-un anumit fel)

    4. Exista, in acest moment, oameni politici in care crede si pe care i-ar sustine? Cu nume si prenume, eventual…

    5. Ii place rolul de “mogul rau” pe care-l joaca in piesa pusa in scena de T. Basescu?

    6. Crede in Dumnezeu?

  12. Daca are si el un Aliodor al lui.
    Si daca stie, cu aproximatie,(de insinuat, insinueaza!)cand ne va face pa Baselu.

  13. Nu este o gluma! Cel mai mult as vrea sa stiu daca i-a trimis Ioanei Maria Vlas pachete, macar prin intermediari, cata vreme a stat la “mititica”… La modul cel mai serios!

  14. Cine e responsabil de caderea FNI? (E o persoana? Mai multe? Un grup de interese care are legatura adanca cu puterea din stat?)
    Are mustrari de constiinta legate de apropiatii lui care platesc pentru caderea FNI?
    Mai exista persoane in afara de cele stiute care ar trebui sa plateasca ptr caderea FNI?
    A spus la un moment dat ca cineva a venit la el si i-a propus sa vanda Realitatea. Cine mai concret.
    Cat e de dispus sa dezvaluie din relatia pe care a avut-o cu Traian Basescu si cand o face.
    Daca crede ca ziaristul Ion Cristoiu e omul lui Basescu. Si aici nu ma refer la pupincureala cotidiana a Coroiului.

  15. O “decisiva” trebuie de cele mai multe ori pregatita prin fente, lovituri de tatonare si combinatii.
    Apoi un pumn si ursul cazu!
    Dumneavoastra demonstrati abilitate in creerea unei atmosfere de incredere in care interlocutorul este dispus la marturisiri, daca este “deschis” inteligent.
    Astept cu nerabdare emisiunea.
    Daca intereseaza pe cineva, un articol pe aceasta tema aici.

  16. SOV este un personaj complex care are o influenta deosebita in “realitatile” zilelor noastre. Ma rezum la cinci intrebari. Ar fi foarte interesant daca as fi jurnalist si chiar as avea posibilitatea de a ii pune intrebarile.

    1. Este adevarat ca atunci cand era la conducerea SRI regretatul Radu Timofte, SOV era conducatorul “de facto” al SRI ?
    2. Daca trustul Realitatea-Catavencu(de fapt o denumire improprie, pentru ca sunt voci care sustin ca nu este cosntituit legal ca un grup) nu este profitabil de ce nu il vinde?
    3. Daca ii “pute” in Romania, nu ii place conducerea tarii, este monitorizat non-stop, este hartuit de intitutiile statului(SRI, ANAF,Parchet) si nu ii plac nici romanii atunci de ce nu pleaca in alta tara?
    4. Cand publica “stenogramele” din dosarele de la Parchet? Vor constitui acestea “momentul zero” pentru societatea romaneasca generand disparitia din viata publica a unor personalitati?
    5. Cand expira cele trei luni de gratie acordate lui Traian Basescu?

  17. 1. Il mai considera nebun sau paranoic pe Basescu cand o dadea cu mogulii in sus si mogulii in jos, cum vor ei sa il suspende?
    Asta prin prisma declaratiei de acum doua trei zile in care domnul Vantu cu gura lui a spus ca de patru ani face tot ceea ce ii sta in putinta sa il dea jos pe Basescu.
    2. Nu gaseste putin paradoxal indemnul sau catre stat de a se intari si de a lupta contra speculatorilor de ocazii (sa le spunem financiare), asa cum el insusi s-a nominalizat? Paradoxal in situatia in care atunci cand este saltat tipa in gura mare dosar politic, facatura, vendeta politica.

  18. In decembrie a declarat va sustine o conferinta de presa in care va spune “totul” despre Basescu.

    1. De ce nu a facut acest lucru
    2. Cand o va face

  19. Spunea cineva că este un om inteligent.Cât de inteligent trebuie să fii să chemi la tine un om cu sanse de a câstiga ceva foarte important nu numai pentru el ci,după cum se vede azi,pentru o tară,stiind că acesta este vânat si că tu însuti esti vânat?As avea chiar eu o tentativă de răspuns:atât de inteligent încât să-l servesti pe vânător.

  20. 3. Este doar o coincidenta faptul ca postul Realitatea TV a copiat intocmai simpatiile sale politice, fiind profund pro-Basescu pana prin 2006 si complet anti incepand de atunci? Mai are sens sa vorbim in acest caz de credibilitatea jurnalistilor de acolo? Are Basescu in acest caz un argument logic in sprijinul teoriei tonomatelor care canta dupa cum bate vantul? (asta pornind de la teza ca daca eu ma folosesc de o curva asta nu o face mai putin curva decat este)

  21. Avand in vedere continutul din primul rechizitoriu, asa ca o baza de pornire pentru o intrebare, ce nu tine de tehnicalitati si impaca si capra si varza… eu unu l-as intreba in felul urmator,
    “Domnu’ Vantu, Seneca spunea ca vinovat pentru o crima este cel ce profita dupa ea (dupa urma ei), dumneavoastra cum ati profitat/ce ati avut de castigat dupa caderea FNI-ului?

  22. l-as intreba: dupa cunostintele dvs, exista un plan de falimentare progresiva a tuturor aspectelor societatii romanesti – cultura, educatie, economie, politica?. (stiu ca suna conspirationist, dar chiar se vede din avion traiectoria) si daca acest plan exista, cat mai dureaza pana vine un “mesia” si ne scoate din galeata (macar aparent), sau nu mai e cazul sa asteptam?

  23. Eu, daca as avea bani…da’ bani, nu gluma… adica fara numar… si as fi in situatia de a fi arestata, unilita, tracasata fizic si psihic, as face orice pentru a ma razbuna (stiu, nu e crestineste… dar nici abuzurile nu-s), si m-as razbuna in asa fel incit sa ma tina minte minte aia pina la a paishpea spita de la caruta celor care m-au chinuit. El ce ar face?

  24. Intrebarea mea: A intervenit vreodata -direct sau prin interpusi, in vreo productie media cu scopul de a ajuta sau de a denigra un personaj politic sau din alt domeniu? Si ma refer atat la media tv cat si in cea scrisa.

  25. 1.De ce si l-a dorit pe Basescu presedinte in 2009? (ce ma face sa cred asta: l-a chemat pe Geoana la el stiind foarte clar care sunt urmarile; declaratiile ‘la misto’ facute a doua zi)
    2.Dupa vizita lui Geoana, Vantu a spus ca va face niste declaratii incendiare, dar dupa alegeri. Ulterior alegerilor a spus ca s-a razgandit. Despre ce era vorba?

  26. Fără nicio legătură cu părerea mea despre SOV, care poate fi mai mult sau mai puţin aproape de realitate, aş avea şi eu câteva curiozităţi. Dar nu vreau să mă grăbesc.

    P.S. Felicitări pentru aşa invitat! Prietenii ştiu de ce. 🙂

  27. Vineri seara popcorn si suc,patura(ca e frig in casa) si ochii la tv ca bani nu avem de iesit in oras.

  28. Salut, Victor! Intrebarea mea pentru domnul Vantu este:

    Ce parere aveti, domnule Vantu, despre posibilitatea legalizarii uzului de canabis in Romania? Credeti ca este o masura-anti criza complet aberanta sau reala?

    Va multumesc,
    Andrei.

  29. Avand in vedere ca esti expus unei ample mediatizari si mogulul,baubaul, care a dat multe batai de cap celor pe care ii vad ca ii deranjeaza,mizez pe incredere si onestitate, si ai fost number1 in afacerea fni mai are ceva de spus fata de cele ce s-au spus sau e close case for ever?Cum vede viitorul Realitatii si realitatii noastre?In dulap se gasesc inregistrari ce fac sa se zburleasca parul din cap al unora,care au avut un culcus caldut in studiourile pe care le detine?Vaca mai are lapte?!Care a fost prima afacere profitabila?La pontonul din delta cine mai adasta la reuniuni de taina,vreo conspiratie ceva?!Sunt o persoana greu de manipulat si nu m-a terminat chestia cu mogulii,asta era pentru prostit prostii.

  30. De ce a venit Geoana la el in noaptea respectiva? Cine a initiat invitatia? Trebuia cumva sa ajunga si turcescu acolo?

  31. 1. L-as ivita sa spuna singurel, cu subiect si predicat, care a fost (repet, dupa a lui viziune) implicarea sa in FNI . 2. De ce nu o da in judecata pe M. Vlas ?Spunea ca da in judecata pe oricine il mai acuza de jaful de la FNI si care nu e ziarist. Vlas parca nu e ziarista si il acuza de toate alea… 😀 3.Care e miza democratiei romanesti in 2011 pentru mediul de afaceri din .ro? 4. Unde crede ca va fi el dupa urmatoarele alegeri ? Alege tu una din intrebari.

  32. intrebari pentru Vantu nu as avea … poate decat daca o sa spuna vreodata tot adevarul despre FNI … dar oricum nu o sa raspunda.
    Totusi am o intrebare pentru tine … vine el la tine in platou sau te duci tu la el?

  33. 1. de ce nu se foloseste de ce stie ca sa nu piarda (in conditiile in care legea tacerii a fost incalcata )
    2. ce serviciu de informatii l-a lucrat
    3. daca a jucat de-a lungul timpului singur sau a avut aliati mai putrenici ca el
    4. de la ce a pornit concret razboiul in care e acum

  34. .
    Intrebare Isi propune sa ridice nivelul Reali
    tatii,sa promoveze profesionisti
    de o asemenea valoare si cum o va facedumnealui
    Realitatea este importanta si avem nevoie de ea

  35. Se spune ca: “cine detine informatia este un virtual conducator”.
    Exista “cineva” in asta tara…, pe care domnul Vantu sa nu-l “aibe la mana”? Un om care sa nu fie “patat”, sau sa nu poata fi cumparat?
    (cu referire clara la clasa politica, conducerea sindicala, lideri de opinie, personalitati influente, etc)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.