Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Catalizatorul revoltei populare. Se poate

Catalizatorul revoltei populare. Se poate

Aseară am moderat, împreună cu Răzvan Dumitrescu, o lungă ediţie specială a emisiunilor reunite Vorbe grele şi Subiectiv, dedicată protestelor declanşate de scandalul generic numit cazul Arafat. Îmi pare rău să tai elanul idealiştilor de paradă, dar lumea a ieşit în stradă împotriva lui Băsescu, nu a legii. Protestul a fost eminamente politic (dar fără implicarea la vedere a liderilor politici) şi e bine că oamenii s-au mişcat, ieşind din stadiul de euglene verzi. E prima oară când Băsescu (politician versat, care are în mână alternativa asumării răspunderii în Parlament pe proiectul de lege) a cedat la presiunea străzii. Se generează un precedent.

Românii nu citesc, de regulă, legile care-i privesc. N-au făcut-o nici acum. Scânteia a fost, de data asta, modul în care preşedintele a sărit, în direct, la televizor, cu picioarele pe Arafat, personaj public cu o popularitate infinit mai mare decât a lui. Şi asta mă miră, pentru că-l ştiu pe Băsescu. Lucrează pe bază de studii, sondaje şi timing. Aici nu se leagă ceva. Nu ştia, pe bază de cifre şi percepţii sociale, cum stă, la capitolul încredere, medicul care a construit SMURD în raport cu el? Am serioase îndoieli. Cred că miza financiară şi senzaţia de infailibilitate l-au orbit. Pentru că, dincolo de orgoliile nemăsurate, e o luptă pe bani, foarte mulţi bani. Eu nu-s nici pe departe vreun fan necondiţionat şi isteric al lui Raed, dar nici nu pot să mă fac că nu văd că, în timp ce ţara a fost distrusă şi împărţită pe bucăţi, este unul dintre oamenii care au construit ceva în România după 89. Da, de la un punct încolo, şi cu bani de la stat, pe lângă donaţii. Nimic n-a ţinut în loc pe nimeni altcineva, român sau togolez, să ridice, prin muncă şi dedicare, de la zero, o construcţie similară. Iar omul ăsta palestinian (ce repede şi-au amintit propagandiştii care odinioară-l ridicau în slăvi că-i cam arab!), un tip fanatic al muncii şi pasionat dincolo de limite, îşi apără construcţia şi monopolul finanţării. Scandalul adevărat din subsidiar e că nişte băieţi stau cu salvările pregătite şi motoarele ambalate ca să intre-n piaţa bănoasă a urgenţei.

Ediţia promisă de bază care trebuia să aibă loc aseară, cu Iuliana Tudor invitată, se amână pentru vinerea viitoare. Cifrele o arată că decizia de ultima oră de schimbare a formatului şi desfăşurătorului a fost inspirată, raţională şi eicientă. Cu un vârf de aproape un milion de telespectatori (8,4 rating), la ani lumină de celelalte posturi de ştiri, Antena 3 a fost lider de piaţă, peste Pro TV, Antena 1 şi TVR. Mă înclin în faţa echipei care a realizat aseară transmisia. Nominalizez (atât cât ştiu) componenţa: Magda Bucur, Florentina Ilie, Simona Boţog, Jenica Stănciulescu, Dida Constantin, Dan Barbu, plus toţi cameramanii, oamenii de la tehnic şi din regia de emisie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

115 thoughts on “Catalizatorul revoltei populare. Se poate

  1. Victore, aseara mai ,,butonam” si eu tv-ul cand Antena3 avea reclame si….ce vad: la B1 erau niste acuze la adresa protestatarilor din partea fostului ,,invitat permanent” al lui Mihai Gadea (Cristoiu) si a lui Turcescu mai aprige decat ale lui Ceausescu la adresa timisorenilor in 1989 imbinate cu marete elogii la adresa fortelor de ordine. Si altceva, sa ma scuzi ca m-am uitat pe B1 dar si tu te-ai uitat pe TVR, asa ca suntem chit!

  2. Nu exista mediator intre bietii jandarmi si protestatari. România se comporta ca si cum n-ar avea guvern, iar Bucurestiul, primarie. USL ar trebui sa-si asume raspunderea de a organiza mitinguri apolitice, unde sa vorbeasca doar amarâtii, pe care nu-i exprima nimeni, când elitele intelectuale s-au cam obisnuit in postromânism la trai bun laolalta cu imbuibatii, neobservând acel segment social care se considera condamnat la moarte prin privarea de medicamente si de asistenta medicala.

  3. dle Vasilescu, DA si eu v-oi iesi si azi, maine, poimaine in Piata Universitatii si am sa urlu pana nu mai pot IESI AFARA JAVRA ORDINARA si cate si mai cate, nu am putut sta acasa, cand am vazut batrani in strada, cand m-am gandit ca am o mama cui pensie de 450 ron care trebuie sa slugareasca pe la altii sa isi mareasca veniturile, ca nu vreau ca si copii mei sa munceasca afara, ca vreau sa am o pensie decenta si cate si mai cate, si nu l-am votat pe basescu decat o data,a doua oara a luat leapsa de la mine asta ca sa nu se mai comenteze pe aici, ca marea majoritate au fost aia de l-au votat de 2 ori.Felicitari ANTENA 3, Badea, Niels care a trecut printre noi de 2 ori, si lumea i-a aplaudat.Va spun cu mana pe inima LUMEA VA IUBESTE, SI VA URMARESC. INCA O DATA SLOGANUL PE CARE L-AM AVUT IERI DACA VA PASA IESITI DIN CASA SI ART 39 din CONSTITUTIE, le-am avuit pe piept.DUMNEZEU SA NE AJUTE.

  4. Am cazier cu condamnare de 4 ani si 6 luni am incercat sa ma reabilitez prin justitie dar am fost respins acest cazier e de peste 2 decenii nu am putut munci in nicaeri nu sunt primit ci privit ca un infractor ci aceasta problema imi aduce foamea mie si sotiei care se afla in prenatal si toate firmele cer cazieru nu stiu ce sa fac sa fur sa maninc!!!!Nu ma dreptu la munca,la o asigurare medicala,la o carte de munca ce fac oare!!!!!

  5. Domnule Ciutacu si toti cei ce isi striga disperarea.
    Basescu nu o sa plece usor la presiunea strazii…
    Trebuiesc de acum facute mai multe LOZINCI IN LIMBA ENGLEZA (cel putin), ca sa se vada mai usor in presa internationala…
    Chiar daca nu or sa fie asa poetice :), dar macar sa nu mai fie nevoie de traduceri pentru Europa. Cel putin Europa…
    E o idee buna ?

  6. Jandarmii zelosi au fost propusi pentru premiere…
    Domnule Ciutacu, ce-ati spune daca, dupa ce pica Incrucisatorul, sa se faca rost cumva de aceste liste,…sa-i aflam si noi pe zelosii aia ?
    Nici nu ar mai trebui cercetari video,…pentru ca singuri si-i scot la suprafata pe golano-jandarmi.
    Ca uleiul pe apa…

  7. Cand masina cu ceausestii trecea pe linga un magazin unde se afla o coada, Elena spunea: nu se mai satura viermii astia: Ce va spune aceasta? Inca ceva: Slariatii de cfr care aveau studii superioare obtineau legitimatii de calatorie clasa intai. De la 1 ian 2011 acestia au clasa2. Dinaceasta statul nu a incasat nimic in plus. De la 1 ian. 2012 pensionariicfr in loc de 24 file permise pe calea ferata primesc doar 6 file. La fel statul nu incaseaza nimic. Se face aceasta numai din rautate fata de poporul roman Atunci daca nu se face nicio economie la bugetul statului de ce aceasta ura impotriva omului de rind? Are cineva o explicatie?

  8. Dl Ciutacu eu astazi am participat la mitingul din GALATI. Am prezentat pe paltonul meu un fluturas (A4) un mesaj. Sunt protestatarul cu. nr. 5000001. Deci Basescu poate sa-si dea demisia.A trecut de cele 5 mil. de protestatari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.