Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Catalizatorul revoltei populare. Se poate

Catalizatorul revoltei populare. Se poate

Aseară am moderat, împreună cu Răzvan Dumitrescu, o lungă ediţie specială a emisiunilor reunite Vorbe grele şi Subiectiv, dedicată protestelor declanşate de scandalul generic numit cazul Arafat. Îmi pare rău să tai elanul idealiştilor de paradă, dar lumea a ieşit în stradă împotriva lui Băsescu, nu a legii. Protestul a fost eminamente politic (dar fără implicarea la vedere a liderilor politici) şi e bine că oamenii s-au mişcat, ieşind din stadiul de euglene verzi. E prima oară când Băsescu (politician versat, care are în mână alternativa asumării răspunderii în Parlament pe proiectul de lege) a cedat la presiunea străzii. Se generează un precedent.

Românii nu citesc, de regulă, legile care-i privesc. N-au făcut-o nici acum. Scânteia a fost, de data asta, modul în care preşedintele a sărit, în direct, la televizor, cu picioarele pe Arafat, personaj public cu o popularitate infinit mai mare decât a lui. Şi asta mă miră, pentru că-l ştiu pe Băsescu. Lucrează pe bază de studii, sondaje şi timing. Aici nu se leagă ceva. Nu ştia, pe bază de cifre şi percepţii sociale, cum stă, la capitolul încredere, medicul care a construit SMURD în raport cu el? Am serioase îndoieli. Cred că miza financiară şi senzaţia de infailibilitate l-au orbit. Pentru că, dincolo de orgoliile nemăsurate, e o luptă pe bani, foarte mulţi bani. Eu nu-s nici pe departe vreun fan necondiţionat şi isteric al lui Raed, dar nici nu pot să mă fac că nu văd că, în timp ce ţara a fost distrusă şi împărţită pe bucăţi, este unul dintre oamenii care au construit ceva în România după 89. Da, de la un punct încolo, şi cu bani de la stat, pe lângă donaţii. Nimic n-a ţinut în loc pe nimeni altcineva, român sau togolez, să ridice, prin muncă şi dedicare, de la zero, o construcţie similară. Iar omul ăsta palestinian (ce repede şi-au amintit propagandiştii care odinioară-l ridicau în slăvi că-i cam arab!), un tip fanatic al muncii şi pasionat dincolo de limite, îşi apără construcţia şi monopolul finanţării. Scandalul adevărat din subsidiar e că nişte băieţi stau cu salvările pregătite şi motoarele ambalate ca să intre-n piaţa bănoasă a urgenţei.

Ediţia promisă de bază care trebuia să aibă loc aseară, cu Iuliana Tudor invitată, se amână pentru vinerea viitoare. Cifrele o arată că decizia de ultima oră de schimbare a formatului şi desfăşurătorului a fost inspirată, raţională şi eicientă. Cu un vârf de aproape un milion de telespectatori (8,4 rating), la ani lumină de celelalte posturi de ştiri, Antena 3 a fost lider de piaţă, peste Pro TV, Antena 1 şi TVR. Mă înclin în faţa echipei care a realizat aseară transmisia. Nominalizez (atât cât ştiu) componenţa: Magda Bucur, Florentina Ilie, Simona Boţog, Jenica Stănciulescu, Dida Constantin, Dan Barbu, plus toţi cameramanii, oamenii de la tehnic şi din regia de emisie.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

115 thoughts on “Catalizatorul revoltei populare. Se poate

  1. 23:17 Sever Voinescu la b1 spune ca nu e la curent cu ceea ce se intampla in strada la bucuresti.

  2. Oricum ne am vandut de nu mai stim de noi. Macar daca ne vindeam cu cap . Dar am si eu o nelamurire . Cu asasinii economici ai FMIului pe capul nostru, cu o tara care in afara de Bucuresti in provincie mai are putin si crapa pe cine punem in loc? Lovitura militara si consiliu martial pentru furaciosi? Pai va dati seama ce va fi pe Otopeni!!! Pai cine sa vina PSD-ul plus PNLul? Vedeti pe aia cu vreun lider adevarat? Partidul Poporului a lui Diaconescu? Ma indoiesc . Ala este prea mic si se vrea prea mare . Atunci pe cine doresc romanii sa aduca la putere? Sau credeti in vreun miracol dupa ce ne-am vandut pana si pe noi? Au avut vreodata romanii solidaritate, cinste fata de ei insisi? Au avut romanii mei valori imuabile vreodata? Nu sintem niste egoisti nenorociti pana la capat? Adica il ajutam pe unul care moare? Ati ajutat vreodata voi astia de pe blogul asta pe vreunul? Sintem un neam de plans si cica urmam sa devenim Gradina Maicii Domnului . Iar Dumnezeu ne-a ales pe noi ca neam Nou al Lui si nici nu suntem in stare sa ne ridicam la nivelul pe care El il doreste .
    Culmea in tara asta mai exista generali patrioti,incoruptibili si care s-au inconjurat de oameni loiali . Nu trebuie decat o mica Curte martiala ca la chinezi pentru coruptie si furaciune pedeapsa cu moartea . Dupa vreo 10 executii sa vezi ce miei ai Domnului devin toti. Asta, fuga din tara sau judecata militara. Iar dupa aia judecata curtilor civile . Sa vedeti ce judecatori buni vor deveni magistratii . 2 luni solutionarea capetelor de acuzare . Daca exista si procurorii si-au facut treaba se vor construi cateva puscarii foarte mari . Este o solutie foarte buna . Deci ce doreste oare cetateanul roman? Eu cred ca astazi este necesara o stabilitate politica macar .
    Ca nu exista locuri de munca, ca este criza economica , ca actualul presedinte nu poate convietui decat cu un yes man langa el , ca ne-am vandut si construim greu fiindca sunt altii care ne-o trag , ca acest popor este las, pervers, egoist , cinic, ingrat si ca ajunge sa isi omoare liderii fiindca asa a fost in toata istoria lui asta este dar acest popor si acest spatiu are oameni capabili, este creator, altruist, supravietuieste tuturor incercarilor istorice reinventandu-se permanent . Este un neam care a dovedit ca poate construi in 2 decenii o tara . Trebuie acum sa rezistam acestor ani prin putin curaj,responsabilitate , vointa, stabilitate , disciplina si rigurozitate . Acestea sunt efectele economice dupa timpuri bune vin si timpuri rele . Numai ca generatia mea si generatiile putin mai inaintate ca varsta nu au avut apanajul unei democratii continue . Aceasta a fost istoria . Dar ceea ce este scris de Dumnezeu pentru acest neam nici un om, nici un timp istoric si nici o forta umana nu pot demonta ceea ce Dumnezeu doreste . Trebuie doar sa ne uitam mai atent unii la ceilalti dincolo de toate sentimentele umane si greutatile zilnice . Sa ne uitam la noi, sa ne adunam, sa ne trezim si sa vedem ce lider ne trebuie cu adevarat dincolo de tot ceea ce ofera acesti politicieni si au oferit de 20 de ani. Poate exista printre noi un lider , un om provenit dintre oamenii obisnuiti care are capacitatile si competentele necesare . In definitiv Ceausescu a fost taran si cizmar pe deasupra. O meserie normala . Iliescu a fost inginer, Basescu a fost marinar, iar prim ministrii am avut ingineri, economisti si juristi.

  3. imi este rusine ca sunt roman. imi este rusine ca am fost ofiter superior in ministerul de interne. ce vad la tv ma infioara. retraiesc evenimente pe care preferam sa le uit….

  4. Am ajuns sa ne intoarcem in timp, din pacate unul in care BASESCU SI JANDARMERIA trateaza populatia asemeni sclavilor sau chiar mai rau. Suntem jigniti si se incearca reducerea poporului acestuia la tacere, sa slujim acestui regim TIRANIC. Ne doare sufletul si dorim ca tot ce poarta si raspunde la culoarea portocalie sa dispara! Ne-am saturat !!!

  5. Stiu ca nu-i voie cu instigare, dar eu cred ca s-a intrat in linie dreapta. Ori noi, ori ei. Cazul O.J. Simpson e mic copil pe langa ce abuzuri fac fortele de opresiune ale lui Basescu. Inca vreo cateva zile daca mai tine, s-ar putea totusi ca jandarmii si politistii sa inteleaga ca locul lor este langa noi. Socant ce-am vazut pe A3 in ultima ora. Asta daca nu era destul de socant ce s-a intamplat de la ora 21 pana la 23:50… 🙁

  6. Mesaj pentru “intelectualii” si “revolutionarii” -gunoaie,gen Iliesiu,Tismaneanu,Sever Voinescu ,Plesu:Ia nu mai incercati voi sa va cocotati pe spatele protestatarilor si sa sugerati ca toti oamenii politici sunt la fel si ca voi aveti nu stiu ce merite extraordinare!Nu oamenii care s-au infruptat din putere reprezinta protestatarii,nu va mai faceti iluzii ca aveti vreun cuvant de spus!Era vorba de intelectualii obisnuiti care lucreaza alaturi de oameni ,nu de putere.Manipulati pe altcineva!Ideea ca oamenii politici sunt toti la fel e doar ideea voastra.

  7. Domnu Victor Ciutacu, cum ati putut lasa sa creasca si sa se dezvolte in trustul Intact, un sarpe bas..st ca Sorina Matei!Si in seara asta v-a facut mincinosi.Unde e la aceasta doamna deontologia profesionala si respectul fata de niste fosti colegi?

  8. faceti fotografii cu jandarmii agresivi! vine timpul sa plateasca si cainii lui basescu…AVEM NEVOIE DE FOTOGRAFII!

  9. Putin mai detaliat in in legatura cu evenimentele de Sambata si poate o perspectiva diferita …

    Stiu ca multi sunt tentati sa deplanga violentele atat din partea protestatarilor cat si a Jandarmeriei DAR daca judecam cinic ORICE escaladare a tipologiei manifestatiilor nu este decat defavorabila regimului.

    Vorbind strict personal eu imi exprim regretul ca nu au existat victime serioase in randul manifestantilor – pentru ca orice victima orice caz special mediatizat reprezinta un catalizator pentru fotolierii comentatori de serviciu pentru a-si misca delicatul posterior in strada pentru una doua ore pe zi.

    Cunoscand si studiind destul de atent procedurile si manevrele ce se petrec in spatele oricaror evenimente politice de strada [in Rom vb de piata Univ ’90 etc] pot spune ca ce s-a a intamplat Sambata a fost o instigare profesionista facuta in DEFAVOAREA regimului de catre comandantii Jandarmeriei.

    Repet si timpul o va confirma – escaladarea nu serveste regimului ci doar duce la inflamarea starii generale de revolta [unii ii spun mocnita eu ii spun canapiera sau fotolieristica].

    Stiu ca adeptii teoriei ca Basescu controleaza tot or sa spuna ca a dat el ordin sa se deschida traficul etc si implicit sa se provoace multimea – nu avea motiv.

    Un om ca el aflat la putere si in 89 si in 90 stie foarte bine ca asemenea masuri nu fac decat sa inflameze – daca vroia sa faca o demonstratie de forta o facea ieri la Cotroceni cu 500 de ciumpalaci [me included] care scandau acolo – in schimb el a retras legea, apoi a parasit Bucurestiul si nici el nici o alta figura publica NU AU INTERVENIT PROVOCATOR PE CANALELE MEDIA – asta se numeste strategie de descrestere a tensiunii.

    Concluzia: da sefii Jandarmeriei sunt idioti etc – dar cei care ii acuza de sprijinirea regimului trebuie sa treaca prin filtrul gandirii si sa se intrebe “cui bono” provocarea si incidentele subsecvente de ieri – oricui dar numai regimului nu.

  10. Hei alelei copii de zmei daca justitia era cum trebuia sa fie pe vremea lui iliescu, basescu era la puscarie poate si mort intr-o celula de o dementa senila..Flota,CFR-ul Primaria,Acum fiecare pasare pe limba ei piere.Oricum USL castiga alegeriile ii spulbera pe nazistii din pdl.Dar daca nu intocmesc o comisie SPECIALA de procurori,contabili experti si judecatori sa se poata ocupa doar de lichelele base,udrea,videanu,berceanu,blaga,eba,roberta,udrea,ioana,cocos atunci vor fi niste IDIOTI Si la fel ca ei si Romania doar printr-o mare varsare de sange mai ar avea sansa.In justitia normala cea de duzina astia scapa ca au retele bine stabilite de judecatori.Si daca pe astia-i strangi de coite ciripesc de sus in jos.Dar oare se va vrea sau va fi ca de obicei un preluuuuudiu.

  11. @ cei 2 Catalini

    Parerea mea sincera este ca Basescu nu e chiar asa de inteligent pe cat il creditati voi. Nu stiu cu nimic in plus fata de voi, dar imi vine greu sa musc din teoria conspiratiei.
    La ce orgoliu are marinarul, nu cred ca si-ar fi terfelit imaginea publica, chiar daca temporar, doar sa rezolve o chestie de politica externa. Omu’ asta este in stare sa-si dea foc la casa doar ca sa-si mangaie ego-ul. Ce a fost Nero pentru Roma, este Basescu pentru Bucuresti (Romania).
    Parerea mea!

  12. Victore,

    Iarta’ma te rog pt parere.

    As vrea sa reiau ceva ceea ce cred ca este problema noastra in general. Baieti nu va faceti pereri aiurea, pedeleprele stiu cui se adreseaza, 80% din populatia Romaniei traiestie cu cultul lui Vlad Tepes in tartacuta, fara nici o idee despre democratie, institutii, sistem. Cade Basescu, veselii voteaza alt ipochimen dupa acelasi calapod. Poate mai gresesc o data cum au facut’o cu Constantinescu (desi ma indoiesc, prostia e autentica si rateaza f rar). Mai devreme decat mai tarziu, puparii (generic spun) o sa voteze alt lider luminat care sa’i prosteasca pt o deziluzie ulterioare. Problema nu;i nici Basescu, nici Iliescu sau ce nume mai vreti voi, ci asteptarile trogloditilor.

    Nu am sperante decat ca la limita scapam de Securiciul Mitocan, fie ca sa ne trezim cu alta pramatie, fie ca o sa fim dezamagiti daca vine vreun om decent…. “prea slab”

    Cam asta’i viitoru’, fie ca ramane Basina, fie ca’l schimba.

    Din pacate.

    si pt opozitie, l’am ascultat pe Crin in dimineata asta, f rapida conferinta, excelenta, dar, lasa’ma sa’i spui doua vb lui Crin:

    Crine, (si voi cei din media f bine intentionati):

    Mai, si mai lasa’ma cu contextul international, ci spune despre datoriile imense, mai omule, tu intelegi momentul sau te’ai calat dupa pupinbasisti . Ce Dumnezeu o tot dai cu Domnia Sa, cu contextul, Grecii traiesc de 3-4 ori mai bine decat romanii, lasa’ma cu contextul, spune lucrurilor pe nume, nu o tot da langa.

    Crine daca nu va suiti pe DISPERAREA populara nu aveti nici o sansa. Lasa’l pe DOMNIA SA. Pls, lasa’l. Vb pe limba manifestantilor, nu pe limba pedeleprelor. Si nu mai cere, spune ce se va intampla la sf anului, cand voi veti prelua puterea, cere institutiilor sa’si faca datoria institutional, pt ca altfel vor plati cu totii, de la mic la mare.

    Si mai baga ceva de investitiile Udrei in telegondole si alte kkturi. Baga din ce produc snapanii!

    Felicitari pt implicarea pe FB!

    My 2c:)

  13. Aseara am vizionat pictura basecsciana “Romania-iobagi in fuga”.
    Slugile jandarmeresti ale regimului portocaliu, care parca nu au suferit ca si ceilalti bugetari diminuarea salariala de 25%, au casunat asupra “iobagilor” care au iesit in strada sa ceara nu pamant ci democratie. Ei in schimb au primit gaze, bastoane si amenzi, intr-o demonstratie de forta demna de cel mai dictatorial stat din lume, in timp ce “sugepixul de cuvant” al jandarmeriei, fie ca nu avea informatii, fie ca nu avea mandat, fie ca mintea cu neobrazare. Imaginile vazute mi-au demonstrat din nou ca la teroare nu poti raspunde cu flori si ca nu te poti apara de cei inarmati pana in dinti cu pietre si huiduieli. Solutia este V for Vendetta (http://www.youtube.com/watch?v=c8UtojJT8ts).

  14. Eu cred ca acum este momentul ca opozitia sa iese in strada cu mitinguri organizate,aprobate ca de aia-i Opozitie.Trebuie batut fierul cit ii cald.
    Nu se gaseste nici un avocat care sa faca gratis contestatii la procesele verbale de amenzi date de jandarmi ? Daca sint facute bine toate ,dar absolut toate vor fi anulate in instanta.

  15. @adrian: n-am lasat-o eu. am gasit-o-n trust, unde n-am nici o functie de conducere, cand am venit. daca as fi avut, fatuca era demult istorie

  16. Părerea mea este că odată “urnit din loc bolovanul”, numai poate fi oprit. Mai devreme sau mai târziu va scăpa necontrolat la vale. Este un început.
    Am citit stupefiat că sunt “nemulţumiţi” de calitatea transmisiei Antenei 3 din teren de la locul evenimentelor !!! Hai nu zău ? Nu trebuia să ne trimită şi câte-o ciocolată Antena 3, cei care au transmis de acolo în condiţiile de acolo şi cu riscurile de rigoare ? Mi se pare o “fanfaroniadă” acest lucru, dar în fine … fiecare cu gustul său, după celebrul proverb românesc.
    Eu ţin să felicit toată echipa Antenei 3 ptr. modul cum ne-au ţinut conectaţi – de fapt, a fost singura televiziune care dincolo de imagini, de transmisie, a dezbătut real şi corect evenimentele. Am avut curiozitatea să mai dau din când în când pe televiziunile băsiste ; te apuca groaza ! Ăştia-s disperaţi că li se duce dracului jucătorul, ăla de le-arunca şi lor nişte bucăţele de caşcaval băsist.
    Fără nici un fel de linguşeală din partea mea, dar dacă se întâmplă să cadă Băsescu, voi, Antena 3, aţi jucat un rol foarte, foarte important. Poate cel mai important ? Bravo vouă !

  17. Este interesant de vazut care vor fi reactiile in interiorul PD-L dupa greselile facute de Basescu in ultimile zile.
    Nici nu visa opozitia la cadoul facut de Base.

    P.S. Cand il vezi pe Ponta sa-i spui ca se imbata cu mirosul puterii si s-ar putea sa-si rupa gatul mai devreme decat crede(ma refer la amenintarile la adresa lui Blejnar, la raliul Monte Carlo).
    Pacat de PNL.
    Daca Antonescu nu-l sustinea pe Geoana si daca nu-si alatura numele de PSD, in contextul actual PNL avea 60%.

  18. Ratingul arata cât de mare e așteptarea (nu inițiativa) și nerăbdarea de a scăpa de portocalii. Acum, cu excepția unui procent de vreo 5-6% de ultrași fascistoizi, toată lumea a conștientizat că minimul de înțelepciune e să scăpăm de ăștia. Întâi scapi de viroză și abia apoi te pui pe picioare! E elocvent ce mi-a zis un taximetrist: ”Dom-le, și dacă Băsescu chiar ar vrea să facă ceva bun, mie mi-e frică. Nu pot să mai cred că în spate nu-i vreo șerpărie” … și și mai tare … ~Dom-le, nu am dat niciodată într-o femeie. Multe și-au cerut-o da’ m-am abținut. Da’ dacă aș pune mâna pe Udrea, i-aș da-o pentru toate. Așea, să mă rrăcoresc și io!”

    Te salut și azi mă duc și eu în piață ca să măresc numărul și să simt pulsul …

  19. @ Santinela
    Da, acum, opozitia ar trebui sa organizeze proteste, mitinguri asumate clar de ei, sa se stie bine ca ea, opozitia unita, este cea care face acele mitinguri: nu mai este timp de conferinte de presa si de vorbe frumoase, s-a ajuns prea departe.

    @ Tututor celor care spun ca nu avem pe cine sa punem in loc
    Va repeziti sa dati cu piatra in Ponta si Antonescu, dar i-ati vazut macar la lucru, i-ati vazut pana acum in gestionarea treburilor statului?
    L-ati vazut pe Antonescu ce ar putea face pentru tara ca presedinte, sau pe Ponta ca prim ministru, sau poate ati consultat globul de sticla al Melissei sau al Vanesei si ati putut vedea viitorul? De ce va repeziti sa puneti eticheta pe niste oameni inainte de a vedea ce pot face?
    Nu spun ca ar fi perfecti (nici un om nu este, caci asta este natura umana), dar nici nu ma reped sa-i cataloghez ca incompetenti, asa cum o faceti voi.Nu vi se pare ca sunteti cam pretentiosi?! De aia se fac alegeri din patru in patru ani, ca de fiecare data sa facem schimbarea deca cineva nu ne mai convine si ne-a inselat asteptarile! Credeti ca in celelalte tari democratice populatia il alege pe X sau Y pentru ca este perfect? Naivi mai sunteti, sau poate sunteti doar ecoul puterii de acum care clameaza sus si tare ca Ponta si Antonescu nu sunt buni.(bine ca sunt ei nemaipomeniti!)
    Voi fi prima care sa arunce cu piatra daca voi vedea ca noul regim ce se va instala ne va insela asteptarile, dar nu inainte.
    Dupa logica asta a voastra, ar trebui sa fim si acum sub jugul comunismului, condusi de clanul Ceausescu.
    Sa va fie rusine!!!

  20. JOS BASESCU

    JOS hâd drapel de incultură,
    Morman de criminali şi lei
    JOS spălături de băutură,
    JOS dictator care doar IEI.

    JOS câine-nfometat de-avere
    Lepros de rânjete barbare!
    JOS, Lucifer venit pe mare
    JOS tu, puroi de nepăsare!

    JOS, vrîjitor de 3 parale,
    Nesătul lup de chin avar,
    JOS, criminal cu 5 pumnale
    JOS, „numerale” ORDINAR!!!

    14 IAN 2012

  21. AZI LA 14 MERGEM DIN NOU IN PIATA

    FARA VIOLENTA… SINTEM MAI DESTEPTI DECIT COCALARII AIA DE JANDARMI
    DACA NE PROVOACA NE DAM IN SPATE SI REVENIM

    FARA VIOLENTA

    FARA VIOLENTA

    AZI LA 14 MERGEM DIN NOU IN PIATA

  22. 1. Si daca baietii cu ochi albastrii s-au saturat si ei si il consiliaza ca atare?!
    2. Pacat ca in randul demonstrantilor au aparut baietii cu ” hei rup” si aruncat de pietre. Interesant ar fi de stiut cine i-a trimis in piata ca sa strice mitingul civilizat si sa ii dea apa la moara lui Igas ( care a si lansat zvonul ca i-a chemat in sedinta pe sefii armelor)ca sa scoata trupele cu gaze si bulane.
    3. Pacat ca Opozitia nu are consilieri/ psihologi buni. Populatia i-a atitudine din cauza realitatii sociale si financiare, din cauza minciunii, abuzurilor, a calcatului in picioare a drepturilor omului si fiindca s-a cam umplut paharul. USL-ul, daca vrea sa profite de trendul ascendent care li se ofera, trebuie sa iasa la rampa hotarat si cu dovezi palpabile, reale si documentate. Fara apa de ploaie si bla, bla..Asta numai daca sunt destepti si daca toata activitatea lor nu este numai foc de paie, jocurile fiind facute.
    3.Nu cred ca a fost scos din Bucuresti, cred ca a stat si s-a uitat la TV si s-a bucurat cum i-a reusit manipularea, dupa scoaterea la inaintare a spargatorilor mitingului, cum i-a reusit manipularea cu transformarea mitingului civilizat, motivat si legal in manifestare de strada ilegala si impotriva ordinii publice.

  23. RESPECT PENTRU TOTI CARE AU IESIT !!!
    DOAMNE AJUTA SA INVINGEM JAVRA ASTA NENOROCITA !!!

    HAIDETI SA TERMINAM CE AM INCEPUT ASEARA !!!

  24. Am fost curioasa, ieri, noaptea tarziu, sa vad cum comenteaza celelalte posturi romanesti, evenimentele din Piata Universitatii, TVR.1 bineinteles ca nu comenta in nici un fel,comentau televiziunile de stiri, si m-a pus dracu’ sa ma opresc si la B.1 tocmai cand reporterita din teren spunea:”manifestantii, ma rog scandalagii…”. Ma mir ca Turcescu a avut bunul simt sa-i taie macaroana si sa-i zica:”nu,manifestantii…”.Mare minune!

  25. mi-a displacut aseara atitudinea dopamnei stoicescu, parca nu era ea , aveam impresia ca a trecut in tabara adversa …de ce romanii din strada au fost singuri din atatia infocati care trec pe la ant.3 ?-a fost crunt ce s-a intamplat,tot romanul amarat a iesit vinovat,armata de ce nu i-a aparat ??

  26. Am sa va spun parerea mea.
    Totul a inceput cu un miting pro-Raed la Tg. Mures,
    apoi s-a vorbit de facebook si de strinsul in Piata.
    Nici eu si nici multi dintre voi, ceilalti ce cititi/
    scrieti aici nu-i cunoastem pe cei ce (s-)au organizat
    in spatiul virtual.
    Apoi s-a strins lumea in piata; din “il sustinem pe
    Raed si Smurdul si jos legea maronie ce ne baga in
    groapa ca n-avem bani sa cotizam la astia” s-a trecut
    la urmatorul nivel cu “iesi afara si jos”.
    Vineri au fost oameni admirabili in Piata ce au fost
    si la Cotroceni ce aveau un discurs corect si concret.
    S-a dorit sa se marsaluiasca spre Cotroceni.
    Nimeni nu i-a oprit. Tot vineri seara ati putut observa
    cum incepusera sa se adauge diversi (la Cotroceni) ce
    faceau bascalie ori aveau alte scopuri.
    Pina aici nimic rau. Manifestatie ok. Simbata la fel;
    la lumina zilei, oameni de buna credinta, in mesaj nu
    mai era vorba de Arafat ci doar de “jos”.
    Pe masura ce a trecut vremea, si a venit seara, piata
    a inceput sa se umple si cu alt fel de oameni.
    De baieti. Unii “exaltati”, altii care n-aveau nimic
    in comun cu protestul. Si din una in alta s-a ajuns
    cum se ajunge atunci cind nu exista organizare si
    oamenii nu se cunosc si nu-s uniti, existind 1000
    de voci ce cer 1000 de lucruri diferite la dezordine
    si aruncarea cu diverse obiecte (fapt reprobabil)
    ce-a dat apa la moara la intratul in dispozitiv
    in forta, busculade cu organili si alte lucruri
    virite in vintre (bocanci etc).
    Cind lasi sa se infiltreze derbedei sau baietasi ce
    n-au vazut in viata lor ce e aia miting de protest/
    manifestatie (’89-’90), asta se intimpla.
    Sa nu va amagiti ca in 20 de ani s-a schimbat ceva
    in domeniul minuirii pulanului.
    Puneti-va si in locul trupelor de interventie; pe de
    alta parte cei ce i-au maltratat pe baieti trebuie sa
    plateasca; n-am mai auzit de mult un barbat sa tipe
    din gura de sarpe precum acel domn psiholog ce-a fost
    saltat si dus la sectie.
    Atita timp cit nu exista o dorinta colectiva masiva inspre
    a se schimba lucrurile, pasnic, non-violent, spunind
    punctual: “vrem asta si asta”, dezordinea se va intoarce
    intotdeauna si impotriva celor ce n-o provoaca.
    “Revolutiile televizate de catifea de week-end” cu 1000
    de protestatari n-au nici-o sansa. Sint insuficiente.
    Si asta in timp ce hahaitorul s-a “repliat strategic” si
    acum sta probabil la munte in jacuzzi-ul lui si se uita
    la tv prapadindu-se de ris cum isi consuma protestatarii
    energia in timp ce trupele se antreneaza cu ei.
    E un “lasa-i ma, ‘Nicule’, sa se mai descarce si ei, ca
    oricum nu obtin nimic” si “ia hai sa-i identificam pe
    ‘zmeii’ de pe net care au avut tupeul sa iasa pe strada”.
    Concluzia: fara un consens din partea intregii societati,
    fara miscari masive, fara cereri concrete, totul e degeaba.
    Da’ singurul lucru pozitiv e ca e bine ca se mai intimpla
    si mitinguri mai mult sau mai putin spontane.

    @mihaic3001: daca nu te-ai infierbinta prea tare, ti-ai
    da seama ca transmisia video a A3 a fost alterata minute
    in sir si vineri si simbata si in alte zile, (acesta este
    un fapt de netagaduit) si ca nu e nici-o diferenta intre
    o ransmisie radio (audio) si cea de mai sus, iar asta e o
    observatie de ordin tehnic si nu personal / etc.

  27. http://www.youtube.com/watch?v=Wos-dDxpJlQ

    Manifest impotriva lui Traian Basescu, Inamicului Public Nr. 1 !

    T.Basescu a ocupat si sechestrat rind pe rind toate Institutiile importante ale Statului de care dispune acum in mod arbitrar asa cum ii dicteaza propriile interese contrare intereselor Cetatenilor din Romania !
    T.Basescu se pregateste sa instaureze prin Frauda Electorala inpotriva vointei majoritatii de 95% a cetatenilor romani, o Dinastie a Mafiei Portocali in care Prostia, Analfabetii, Incompetenta, Necinstea, Manelismul Primitiv, Interlopii, Mafiotii, Mondialii, Incultii, Anagramatele, Curvele, Tradatorii de Neam si de Dumnezeu sa domneasca asupra adevaratelor Valori din Romania si sa distruga Romania prin jaf si tradarea Interesului National !

    Trebuie sa intelegem cu totii ca aceasta Fiara de la Cotroceni care ne-a ocupat Patria si Viata nu va parasi de buna voie, in acord si in respectul Legilor Statului, Puterea din Romania !

    Daca vrem sa traim intr-o Romanie in care Demnitatea, Libertatea, Credinta Crestina, Dreptul la Educatie, Cultura, Sanatate, la Bunastare, la un Viitor mai bun al Copiilor nostri sa ne fie respectate, va trebui ca toate acestea sa le castigam si sa ni le impunem in fata acestui Dusman al nostru al tuturor, in fata acestei noi Ciume a Omenirii !
    Ciuma Portocalie !
    Trebuie sa invatam sa devenim din nou o Natiune si un Popor !
    Trebuie sa invatam ce este Solidaritatea fata de Interesul nostru Comun pe care sa-l sustinem si sa nu-l abandonam in mainile unor Dictatori in schimbul unor “Margele” ieftine de Sticla Colorata !
    Trebuie sa ne recapatam Curajul si Demnitatea distruse de-a lungul vremii in prea multe Dictaturi prin cite a trebuit sa trecem si care sint amenintate din nou de aceasta noua si abjecta Dictatura Basisto-Comunisto-Securista si Mafiota !
    Trebuie sa intelegem ca daca nu vrem sa fim si sa raminem Sclavii acestui Regim Satanist atunci va trebui sa luptam pentru Libertatea noastra si sa o meritam !
    Trebuie sa luam pilda de la Natiunile si Popoarele care si-au dobandit aceste Drepturi si sa inlaturam, doborim, alungam pe acest nou Ceausecu care vrea sa se catere din nou pe spinarea Cetatenilor Romaniei !

    Jos Basescu si Clica lui de Hoti !
    Jos Mafia Portocalie Manelista !
    Sus Credinta in Dumnezeu ! Sus Libertatea ! Sus Democratia ! Sus Natiunea ! Sus Cultura ! Sus Civilizatia si Bunastarea Generala !

    Dumnezeu sa ne ajute si sa binecuvanteze lupta noastra pentru Libertate !
    Dumnezeu sa ne ajute sa regasim si sa ne intoarcem la adevarata Credinta care ne va putea da Puterea de a invinge Raul care ne inconjoara !
    Dumnezeu sa ne ajute si sa dea BOR conducatori care sa nu se mai inchine Idolilor Banilor sau acestui Regim Malefic !
    Dumnezeu sa ne dea Credinta si un Patriarh al BOR care sa nu se mai inchine si sa mai binecuvinteze un Presedinte Sperjur, Ateu si Satanist !

    Cititi si dati mai departe !

  28. bravo de mult asteptam asta.Sustinem si noi cei din spania manifestarile din zilele astea .Avem sparanta ca se va schimba puterea actuala pe care nu o mai suportam.Vrem sa venim si noi acasa unde ne am lasat casa,parinti,copii,dar atita timp cit nu putem cistiga bani pt a avea un trai decent sintem condamnati sa stam pe usile altora.Bravo romanilor dar trebuie mai multi pentru a reusii ceva.

  29. pe Romania tv, becali facea spume impotriva lui arafat ca e arab.e ,clar, omul lui basescu,nu ma mira ca si-a trimis panaramele la diversiuni(chiar fara ca acestia sa-si dea seama ce fac).pariez ca-si va primi ghencea inapoi!

  30. Acum,dupa ce s-a vazut clar in presa internationala ce e si cum cu aceste proteste,e timpul ca opozitia sa organizeze mitinguri ,dar separat.Daca se alatura protestatarii obisnuiti e bine ,daca nu ,vor fi mitinguri de sustinere a oamenilor obisnuiti.E cel mai inteligent lucru in acest moment.Vad ca au renascut niste profitori-“strategi” gen Gusa care ar trebui sa isi dea seama ca securistii din unpr e bine sa dispara.Ei in fond l-au sustinut pe Base.Oamenii trebuie sa inteleaga ca e bine sa nu se mai profite de miscarile lor,asa cum s-a profitat in trecut ,pentru ca niste indivizi sa ajunga puternici fara niciun merit extraordinar.@Zina:lungul nasului nu isi are locul intr-o atare situatie.Miscarile de protest pot degenera oricand pentru ca oricine e liber sa isi exprime un punct de vedere,in felul lui.Parerea mea e ca jandarmeria s-a comportat neprofesionist si a provocat in cea mai mare parte a timpului.In schimb,manipularea unora trebuie evitata.Profitori sunt multi.

  31. ATENTIE! Observ acum doua planuri pe care se face dezinformarea, minimalizarea evenimentelor prin conferintele de presa. 1. manifestarile au fost facute de membri galeriilor de fotbal, deci usor de identificat, persoane “cliente” ale organelor si 2. jandarmii – victime ale manifestantilor, dupa cum se spuinea in conferinta de presa ( “au venit la serviciu ca in orice zi normala si acum sunt raniti”) de parca nu pentru asta ar fi platiti.

  32. Ce prostii se pot spune in conferinta de presa a jandarmeriei!
    Auzi, cica la nivel national ar fi fost 3-4 mii de manifestanti!
    Dar cei 45oo de manifestanti (cf.celor spuse de jandarmerie) din Tg.Mures, unde or fi manifestat, in Ungaria?
    Astia nu stiu decat sa dezinformeze, doar,doar se vor demobiliza oamenii.

  33. Desteapta-te, romane!
    Vrem demnitate.
    Vrem dreptate.
    Nu mai vrem sa hahaie un troglodit pe banii nostri.
    Nu mai vrem ca o buzata degenerata sa dea rupere in magazinele din Bruxelles pe banii nostri.
    Nu mai vrem ca o ciolanoasa cu fizte sa se afiseze cu toalete scumpe pe banii nostri.
    Nu mai vrem ca un degenerat cu bacalaureat incert sa ne dea lectii despre cum trebuie sa invatam, pe banii nostri.
    Nu mai vrem ca o penala dovedita sa mai fure voturi in parlament, pe banii nostri.
    Nu mai vrem licitatii trucate, pe banii nostri.
    Nu mai vrem “baieti destepti” care sifoneaza banii nostri.
    Nu mai vrem patinoare fara gheata pe banii nostri.
    Nu mai vrem parcuri in paduri pe banii nostri.
    Nu mai vrem spitale inchise pe banii nostri.
    Nu mai vrem sali de fitness la tara pe banii nostri.
    Nu mai vrem vile in zone exotice pentru domnul X sau doamna Y pe banii nostri.
    Nu mai vrem alegeri furate pe banii nostri.
    Nu mai vrem sa fim mintiti pe banii nostri.
    Vrem demnitate
    Vrem dreptate.
    Vrem prea mult?
    Vom vedea.

  34. Nu cred ca Basescu stie ce se intampla in realitatea de zi cu zi! La fel ca Ceausescu sau Iliescu si chiar Constantinescu..ce de “escu” o fi vreo legatura!? Ma rog, la fel ca predecesorii lui, Basescu este pe dinifara, deoarece cei de langa el il slujesc si nu il ajuta. Oameni nu au iesit in strada petru Arafat, a fost scanteia de care era nevoie, ca si Laslo in 89. Oamenii nu pot, sunt total striviti de acesti politicieni care nu urmarsc altceva decat sa-si aranjeze treburile! Lumea nu mai poate, lumea este la capatul puteriolor, o ducem foarte greu domnilor, de pe o zi pe alata, nu mai stim ce va fi maine, in orice caz mai rau ca azi. Si nu uitati va vorbeste un manager de firma……Ne-am saturat!

  35. ma astept ca sindicatele, mai ales cele din sanatate si educatie sa organizeze mitinguri si greve, sa treaca peste frica cea mai mare a lor, frica de a fi dati afara din serviciu!

    astept ca opozitia sa ceara ferm, alegeri anticipate!!!!

    nu mai avem guvern!!!!!!

  36. @Victor
    Ce este foarte interesant si – in acelasi timp – putin dezbatut este faptul ca sunt mai eficiente mitingurile in care Opozitia nu s-a implicat.
    Din punctul meu de vedere, bine ca n-a facut-o ca mai rau strica.
    Sa speram ca PD-L s-a lins pe bot de-o guvernare.
    Stima

  37. “Cred că miza financiară şi senzaţia de infailibilitate l-au orbit. Pentru că, dincolo de orgoliile nemăsurate, e o luptă pe bani, foarte mulţi bani”. Da, Domnule, ai perfecta dreptate. Banii si itele incarligate ale politicilor financiare au adus povestea in acest punct. Sa ne reamintim: 1. Sistemul sanitar a fost lasat sa putrezeasca in compostul arieratelor; 2. Se ia decizia desfiintarii spitalelor; 3. Se “constata” lipsa ingrijirii medicale pentru mare parte din populatia rurala, serviciile de ambulanta fiind depasite de numarul solicitarilor si de distantele mari pe care le au de parcurs pana la interventie; 4. Se gaseste solutia “salvatoare”: suplimentam parcul auto cu cateva mii de ambulante cu care cumparam si bunavointa nemtilor; 5. Dar ambulantele nu pot ajunge peste tot, asa incat ne reimprietenim cu americanii si comandam de la ei cateva zeci de elicoptere (daca cu F-16 nu am reusit). 6. Dar saracele elicoptere nu au unde ateriza, asa incat firmele unei blonde trebuie musai sa construiasca helioporturi. Si uite asa, in loc sa platesti 150 lei pe caz rezolvat unui spital orasenesc, platesti 5000 de lei pe simplul transport aeropurtat al bolnavului. Cele scrise de mine mai sus nu au nicio legatura cu realitatea. Poate doar cu antena 3.

  38. De remarcat simona botog, apriga fata si fara frica! Mai avea putin si se aseza in fata demonstrantilor, conducator si initiator! Propun o avansare.
    De ce se mira unii de violenta si agresivitatea disproportionata a jandarmeriei? Pai Cam ce credeam despre momentul in care marinaru’ ar fi obligat sa cedeze puterea? Adica exista oameni intrgi la cap care sa creada ca, vreodata, de buna voie, ar parasi fotoliul si puterea? Crede cineva ca pt el exista demisie? Suntem copii? Suntem nebuni? Moare de gat cu noi toti, va ucide, va lupta pana la ultima picatura de energie si de sange! Sigur va modifica constitutia si sigur mai candideaza o data iar daca pierde, face iures si tot nu pleaca!Atata timp cat traieste, ne-am pricopsit!
    As propune repetarea pana la dementa a imaginilor de la mitingul din 20 mai 2007, cand aceeasi poporeni revolutionari de azi, il pupau si-l adulau pe acelas marinar! Era la fel si atunci, era tot el, nu s-a petrecut nici o minune de atunci! La fel era si in 2004, si in 2009, adica acum 2 ani, cand milioane l-au votat! Mi se face greata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.