Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Când o să preiau eu şefia Oficiosului…

Când o să preiau eu şefia Oficiosului…

…primul om pe care-l voi da afară, fără somaţie, se numeşte Florin Ciornei. Fiindcă îl voi folosi drept exemplu public definitoriu pentru cum NU trebuie să se facă presă, nici în România, nici în Azebraidjan, nici în Djibouti. Când am intrat în presă, demult, prin Cretacic, regula era ca, înainte să publici o informaţie despre un om, să îl suni pe neghiob, să vezi dacă măcar el o confirmă. Nu mai amintesc de cele trei surse, că deja obosesc purtătorii ilegitimi de reportofoane şi legitimaţii de presă care umblă cu deontolgia-n gură. Ei bine, în presa quality de tip fraţii Păunescu, întâi se dă ştirea, apoi o preia ospătarul familiei labeunu ca pe o dezvlăuire care va schimba cursul istoriei şi, la 12 ore după, e sunat şi Grivei, de către o domnişoară, alta decât numitul Ciornei, cu rugămintea de a confirma informaţia publicată.

În faţa unei asemenea dovezi de rigoare profesională, răspunsul pe care l-am rostit (evident, nu a apărut), după ce-am întrebat-o dacă-mi poate confirma că regula pe care o ştiu de când eram mai mic n-a fost între timp abolită, e ăsta: informaţia pe care aţi publicat-o conţine în ea tot atât adevăr cât este-n dezvăluirea, tot a voastră, că participanţii la mitingul din faţa CNA, maxim 500, au fost aduşi de Liviu Dragnea, cu autocarele, de la Alexandria. Cât despre veşnicele mele plecări (la Realitatea şi aiurea) din ultimii 5 ani, nu mai contenesc să spun că sunt un soi de Mirel Rădoi al presei româneşti. Toată lumea mă vrea, dar nimeni nu mă transferă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “Când o să preiau eu şefia Oficiosului…

  1. Asta chiar e dovada de lipsa crancena de cel putin o zecime de neuron. Chestia asta, cu verificatul punctului de vedere al celui vizat, anterior publicarii stirii, ne-a fost predata noua, in anul I, la Jurnalism. Asa ceva…

    Daca ar durea prostia… EVZ ar inregistra un nr. de decibeli superior celui de pe Heathrow.

  2. Daca esti intr-adevar CU ADEVARAT “arogant şi genial” 😛 , n-ai sa te arunci niciodata in pubela cu cacat ca si Cristoiu sau Guran (cele mai la-ndemana exemple) , indiferent cate nemultumiri ai avea (DACA ai avea …) la actualul loc de munca ! Eventual ai face altceva altundeva , dar in NICIUN CAZ sa te umplii de ridicol si de rahat ca altii …
    Cred si sper ca macar acum nu ma-nseala intuitia … 😉

  3. Riscati o noua stire de senzatie. “Victor Ciutacu preia sefia Evenimentului Zilei”
    S-ar spune ca ati facut confirmarea in avans.
    O seara buna si va astept cu nerabdare peste cateva ore.

  4. Nu-l puteti da afara si fara…?! Adica, inainte de a se confirma si ca ati deschis gura, ori v-a plecat mintea spre alta directie???
    Astia nu’s penibili, is d-a dreptul jenibili!

  5. m-au apucat pandaliile cind am citit aberatia aia. si cind te gindesti ca mare parte din toate invirtelile si fumigenele baietilor sint finantate cu bani publici. apropo, am ceva bun-bun, daca te intereseaza.

  6. Să’nţeleg c’o să te transferi, cândva, mai târziu, la Al Jazeera, după ce s’o duce Mogulul, în nebănuita calitate de “acest Olăroiu al presei”, acolo!

  7. Mult v-a trebuit sa dati dezmintire stirii. Ne-ati fiert o zi cam pe toti:cititori, comentatori, presa, etc.
    Cand am citit stirea am crezut ca nu vad cuvintele bine, mai ales dupa ‘succesurile’ de care ati avut parte chiar in scurt timp la antena 3. Rasuflu usurata ca nu se destrama ‘echipa castigatoare’ ci se intareste.

  8. Esti valoros frate toti te vor. Nu pleci la CNN sa le rupi gura 🙂
    “Si daca pleci eu cui ramin in lumea asta mare ” :-h

  9. Am fost în faţă la CNA şi am protestat împotriva cenzurii, în primul rând pentru fiica mea.
    Dar…am fost în mulţimea din Piaţa Constituţiei, pentru că acolo au fost oamenii din lumea cărora fac şi eu parte. Eu dintre oamenii ăia fac parte, aşa cum Victor Ciutacu e parte integrantă din colectivul Trustului Intact. De aceea, mai ales acum, n-am dat doi bani pe articolul din fiţuică.
    Şi pentru că veni vorba de fiţuică, în acel film montat de oamenii de acolo, băiatului ăluia de liceu care cică venise din Alexandria, nu-i prea ieşea să pară prost, aşa cum se dorea.

  10. RUGAMINTE: Dan Voiculescu a spus intr-una din emisiunile de la Antena3 ca ofera asistenta juridica celor care au fost abuzati/ nedreptatiti de statul roman. Sper sa nu fi inteles eu gresit si, daca nu am inteles gresit, ma poti ajuta cu o adresa de mail? Multumesc.

  11. Sunt cativa realizatori, care in orice loc s-ar duce si la orice ora, telespectatorii se duc dupa ei. Si-au facut o reputatie si nu mai conteaza la ce televiziune lucreaza, atat timp cat nu isi schimba pozitia cu 180 de grade. In acest caz isi pierd acea reputaie greu castigata si implicit telespectatorii, chiar daca ar fi difuzati la o ora de varf.

  12. Suntem in epoca MINCIUNII si a DEZINFORMARII MIZERABILE … in toate domeniile !!!
    Ce dracu se urmareste cu mizeriile astea ???…
    Putem spune orice , oricand , in orice fituica de sters la cur ( ziar ) …
    Ideea e sa nu mai inteleaga nimeni nimic … Era o practica la Stefan Gheorghiu , pe timpuri , din cate am invatat la istorie …

  13. interesanta comparatie cu mirel :))
    multa sanatate si astept emisiunea din aceasta seara.

  14. Victor,Victor ce jegosi de cacat sunt astia de la Evz,Labe,Crastoiulica,Guranelu,etc niciodata n-am sa cred ca si daca-i avea emisiune la 3 noaptea nu ai pleca de la Antena3 si Gadea.Iar prostii satului nu te vad non stop la Sinteza,Firea,etc mai mult ca la Vorbe Grele?Dar mancatorii de cacat nu mai stiu ce sa faca sa se uite cineva si la iei.Oare de unde au bani astia si cine mai da publicitate la domniile lor,sau ce firme sunt obligate sa dea publicitate ? jigodii ordinare…

  15. giboni, mai mult nici nu le poti transmite.. 🙂

    Toata stima.. >:D<

    P.S. bafta la emisiune 🙂

  16. Cu toate ca am vazut si auzit de toate,inca ma mai mir;dar nu inteleg de ce…Te-am vazut si am schimbat 2 vorbe cu tine la protestul lui Badea..orice idiot isi da seama ca tu nu schimbi macazu` dupa cum bate vantu`…astia nu merita sa scrie nici macar la gazeta de perete a scolii…penibil(i)

  17. Imi scuzati neinformarea,dar : in cazuri de genul asta se poate da individul in judecata,pentru informatii false cu scop defaimator a imaginii publice Si daca da,merita?

    Sanatate multa si sa fiti ca raia pentru Antena 3,o sa deveniti din ce in ce mai valoros astfel.

  18. Am o stire de senzatie, in premiera, Mircea Badea se transfera labe1 tv si preia emisiunea lui radu morar “nasul”. Primul invitat al emisiunii o sa fie Basescu Traian impreuna cu Elena Udrea pentru a-si anunta logodna.
    sursa independenta este haliodor manolea

  19. doamne fereste sa te transferi, locul tau e la antenele dezimformarii, nu ar trebui sa te mire prea mult faptul ca autorul articolului a dezimformat in fond si tu faci acelasi lucru in fiecare zi, luna de luna, an de an.

  20. avand in vedere ca au fost si psdisti veniti cu autocarele din alexandria pe langa noi – inteleg ca pleci la realitatea.

  21. Acum ca ai spus cu subiet si predicat ca nu pleci de la A3 au inteles si cei care nu intelesesera.Probabil se gandisera ca te duci la Realitatea dar ramai si la JN.Acum ca ne-am linistit haidem sa ne pregatim de frumoasa emisiune.Hai, cu emisiuneaaaaaaaa !

  22. Si ce atata grozavie. S-o fi inselat omu’ sau poate doar a visat.
    Si eu am visat-o pe Andreea Pora prezentand “In gura presei” impreuna cu Mircea Badea si n-am murit.
    A trebuit sa-mi iau o mica vacanta si am mers o saptamana la munte sa ma mai linistesc, da’ mi-a trecut.
    Ba mi s-a mai dus si vestea ca am simtul umorului fiindca rad in somn.

  23. Va urmaresc acu la VB grele si am avut o revelatie …. o sa scapati de amenzi la CNA in secunda in care Mircea va face spagatul pe pian la CNA .

  24. Off topic:
    Multumesc ca mi-ai transmis intrebarea in cadrul emisiunii! Am mai trimis una legata de Teo, dar e bine si asa !
    Succes in continuare!

  25. Daca as fi orange, ti-as spune ca:
    1 Si domnul presedinte ne-a zis ca:
    a. Nu luam bani de la femei.
    b. Nu intram in criza.
    c. Am iesit din criza.
    d. Suntem in criza.
    e. Am iesit din criza.
    f. Avem bani.
    g. Nu avem bani.
    h. Nu se taie salarii si pensii.
    i. Se taie salarii si pensii.
    j. Nu creste TVA.
    K. Creste TVA.
    l. CCR este serioasa.
    m. CCR este penibila.
    n. Demisioneaza in 5 minute.
    o. Nu demisioneaza.
    p. Intalniri cu romanii.
    q. Nimeni nu a venit la intalnire.
    r. Si altele.
    Zdreanta umana boc este un ecou.
    Corul robilor PD ecoul ecoului.
    Deci si evz anunta si tu zici ca nu.
    PS
    Ce sa mai crezi?

  26. Nu cu mult timp in urma,intr-o emisiune “Sinteza zilei”,am avut surpriza sa-i vad pe Oreste si pe Lucian Mandruta,alaturi de tine si Mircea.Nimic nou sub soare,imi zic.In linii mari,traiam apriori satisfactia polemicii fine,anticipam replici abrazive,umor mai putin(nu era cazul),deci toate premisele unei seri deosebite.Pana cand…stupefactie!Ce mi-e dat sa vad?!!Cei doi,Oreste si Mandruta,(oameni care mananca TV cu paine)incep sa patineze verbal,sa cotrazica orice,sa epateze(vezi Mandruta cu-“Era Sorescu!”),Oreste-pluralismul ideilor si gura ca vorbesc eu,si ai grija Mandruta ca trec de partea lor,Mircea cu capul sprijinit in maini,tu zambind,privind la reflectore.Dupa un timp am realizat,ca cei doi simnteau audienta!Reala.Se simteau priviti.Trist.
    Banuiesc ca Florin Ciornei copiaza.O stire cu Ciutacu,plus ecourile.Oare F.Ciornei da autografe?

  27. Felicitari (si) pentru emisiunea din seara asta.
    Sunteti faini si separat si impreuna=))
    Sunt curioasa ce audienta a facut Realitatea in seara asta=))

  28. despre “oamenii tv” – oameni cinstiti si corecti la TV…

    Pentru cei mai multi dintre noi cei care apar la tv sunt oameni de incredere onesti si cinstiti, dar de ceva vreme incoace insa am observat un fenomen straniu.

    Apar oameni in direct care au observat si comenteaza fenomene paradoxale, semnaleaza fapte de incalcare flagranta a legii, infractiuni sau cazuri si situatii unde oameni care gresesc raman undeva intr-un con de mister unde adevarul nu se mai desluseste. Si incearca o justitie oarba, judecand jucand dupa reguli care se schimba in timpul jocului.

    Nedreptatile sunt puse la zid in discutii aprinse, nu imi vine sa cred acesti oameni adevarati exponenti, iar noi toti ne gandim ce o sa faca cand ies afara din studio. Nimeni insa nu are puterea sa schimbe nimic iar toate discutiile raman in stadiul de abordari sterile si inutile iar cei 99% dintre cei care apar la tv, “oameni” bine intentionati, cu pregatire si experienta de viata sunt cu certitudine niste lasi, care traiesc in afara ecranului cu frica, diavolul umbla pe pamant, si spun dar nu fac anumite lucruri, si sunt convins ca da, entuziasmul lor dispare la iesirea din studio, iar viata lor ramane de fapt o idiosincrozie, o specie unica perpetuata permanent intre multe vorbe dar lipsita de “fapte” …

    Nu de putine ori “omul de televiziune” are dreptate si o viziune buna asupra lucrurilor, dar desigur este doar o politica de lunga durata care determina o prabusire a realitatii in care traim, toate acestea pentru a acumula increderea noastra si a transmite direct sentimentul dureros ca omul nostru “telespectatorul” e slab si nu are cum sa intervina in a schimba ceva. Sunt “oameni tv” bogati, dar care se plang, de parca ar fi prapadul pe pamant, desi nu intorc capul nici o secunda pentru ai observa pe cei sub nivelul lor, se plang in fata celor mai instariti si mai puternici decat ei.

    La tv totul incepe ca o piesa de teatru ce se desfasoara din ora in ora, Dumnezeu are grija de cei slabi si saraci cu duhul, banul are grija de cei bogati, se creeaza situatii cat se poate de omenesti pentru a duce la bun sfarsit planul lor diabolic de a-si construi lejer si confortabil un viitor sigur lipsit de griji financiare sau prejudecati sociale. “Omul tv” exista, iar daca nu ar exista ar trebui inventat – e o stare rea, iar in loc sa mergem spre viitor ne intoarcem mereu spre trecut, omenirea trebuie tinuta in frau, lumea nu functioneaza, este lipsita de putere, dar comentariile ne tin in pas de defilare permanent.

  29. La nivelul la care au ajuns cei care fac presa pt oficios,nu ma mai mira nimic.
    Le doresc numai bine si astept cu nerabdare clipa in care cristoiu le va deeveni sef si vor scrie despre violarea gainii din spatele curtii,asa nu vor mai avea nevoie de drept la replica.Ah,si sa nu uit,astept si marile ode portocalii ale poetilor mai buni si mai talentati decat Paunescu…

  30. Eu cred ca le-a facut Aliodor niste pase magnetice si i-a lovit in cap cu pixelul albastru de au vazut realitatea basesciana mai mare (in audiente si sondaje) decit este… 🙂

  31. io as merge la labeunu, as sta cuminte 6 luni, as afla una alta pa urma intr-o seara in mijlocul unei emisiuni cu un portocaliu ar aparea badea, amandoi ati arunca portocaliu pe geam si… si baga dezvaluiri, base ar trimite oameni sa va aresteze in direct, haos… una alta…, lume-n strada…., preluare putere…., libertate…, normalitate.
    merge ca scenariu sf?

  32. Am ignorat stirea pentru ca stiam ce aberatii lanseaza evz.,de mult nu mai e ziar,cam de cand a plecat Turturica,stiam ca nu este adevarat,deontolgi,ce mai conteaza ca trebuie sa te informezi direct de la persoana implicata!,dai stirea ca sa umpli pagina!,apoi vine alta zi cu alte aberatii si uite cum se face presa,au pacalit bruma de cititori ce le-a mai rams si ziarul se mai taraie inca o zi.Buna emisiunea de aseara,a fost o placere sa stau sa va ascult!Ceata lu’pitigoi!trece mandra prin zavoi!

  33. Cit de curind vom auzi ca esti noul purtator de cuvint al presedintelui. Sau consilier pe probleme de media :))

  34. D I V E R S I U N E….mediatica evident.
    p.s.ar fi trist sa le creasca audienta astfel… 🙁

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.