Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Când o să preiau eu şefia Oficiosului…

Când o să preiau eu şefia Oficiosului…

…primul om pe care-l voi da afară, fără somaţie, se numeşte Florin Ciornei. Fiindcă îl voi folosi drept exemplu public definitoriu pentru cum NU trebuie să se facă presă, nici în România, nici în Azebraidjan, nici în Djibouti. Când am intrat în presă, demult, prin Cretacic, regula era ca, înainte să publici o informaţie despre un om, să îl suni pe neghiob, să vezi dacă măcar el o confirmă. Nu mai amintesc de cele trei surse, că deja obosesc purtătorii ilegitimi de reportofoane şi legitimaţii de presă care umblă cu deontolgia-n gură. Ei bine, în presa quality de tip fraţii Păunescu, întâi se dă ştirea, apoi o preia ospătarul familiei labeunu ca pe o dezvlăuire care va schimba cursul istoriei şi, la 12 ore după, e sunat şi Grivei, de către o domnişoară, alta decât numitul Ciornei, cu rugămintea de a confirma informaţia publicată.

În faţa unei asemenea dovezi de rigoare profesională, răspunsul pe care l-am rostit (evident, nu a apărut), după ce-am întrebat-o dacă-mi poate confirma că regula pe care o ştiu de când eram mai mic n-a fost între timp abolită, e ăsta: informaţia pe care aţi publicat-o conţine în ea tot atât adevăr cât este-n dezvăluirea, tot a voastră, că participanţii la mitingul din faţa CNA, maxim 500, au fost aduşi de Liviu Dragnea, cu autocarele, de la Alexandria. Cât despre veşnicele mele plecări (la Realitatea şi aiurea) din ultimii 5 ani, nu mai contenesc să spun că sunt un soi de Mirel Rădoi al presei româneşti. Toată lumea mă vrea, dar nimeni nu mă transferă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

81 thoughts on “Când o să preiau eu şefia Oficiosului…

  1. Isi bat astia joc de voi , nene , ce n-am vazut …
    Maine , poimane scot o poza cu tine si cu Udrea in pat !!!… hahaha
    Sau niste stenograme cu tine si cu Anastase …

  2. 1.ar vrea Ghitza…
    2.domnule, cine Dumnezeu(na, ca devenii si eu ‘mistic’) il aduce pe muuuurg ? parc-ar fi un fel de medium.
    3.dand un search pe goagal am descoperit ca adi ocs e adi zabava?(consultant politic,licentiat in comunicare pe sms???).un tinerel de 27 de ani care da lectii de ‘misticism’?un sportiv ratat?
    sau un basist fanatic?

  3. ce site de pupincuristi basisti, ‘Leacul durerii’!
    CUM DRACU POTI TRAI IN ROMANIA MURIBUNDA SI SA CRITICI OPOZITIA IN LOC SA CRITICI PUTEREA.TOTI TALAMBII ASTIA CARE SCRIU AICI SUNT NISTE SUFLETE MOARTE PDLISTE CE COMUNICA PRIN MEDIUMURI PRECUM ACEST m-urg???!!!
    raspunsul cred ca e simplu,sunt finantati serios…
    mi se face greatza,adevarul e ca basistii au un sistem de propaganda si dezinformare bine pus la punct si episodul cu m-urg ar putea fi si un PR.

  4. Fiecare se afiliaza unui mediu cu care se potriveste mai bine in functie de aspiratiile, convingerile si de interesele sale. Sa-ti spun drept chiar daca te-ai duce la Realitatea eu tot m-as uita la emisiunea ta. Dar mi-ar parea rau sa pleci de la Antena3 pentru ca ati facut acolo o echipa frumoasa si de incredere. Oricarui mogul i-ar placea sa aiba echipa celor trei muschetari: Ciutacu, Badea, Gadea! Cat despre restul lumii …cei 7 ani de-acasa se invata la timpul lor…daca nu..nu!

  5. se spune LABÂunu, cu Î din A ! O presa care se tine doar sa pupe in fund puterea asta face! Inteleg ca li se arata patronilor dosarele…dar ,,ziaristilor,,? Bine, unii sunt flamanzi sau au credite, precum Radu Moraru si ii inteleg… dar unul ca Ion Cristoiu care, si atunci cand scotea la mare SECVENTA, incerca sa fie de cealalta parte, ce motive ar avea acum sa pupe curul?

  6. ce diferenta !!!! ultimele 7 postari ale lui Ciutacu au 600 de comentarii vs nasul , ultimele 7 postari , numai 22 comentari. Asta inseamna cat de nebagat in seama e un basist.

  7. Mi se pare mie sau header-ul blog-ului lui Mircea este modificat?
    Textul asta: “LICENCE TO KILL” parca nu era sub logo.
    Si parca nu erau nici literele: “MIRCEA BA” taiate in partea de sus, si nu exista nici acea sageata dintre A si D.
    Sa fie oare mana hackeri-lor lui baselu, sau Mircea si l-a modificat singur, desi “LICENCE TO KILL” mi se pare cam “tare”, chiar si pentru el?

  8. Victor,

    Te aud pe tine si pe alti jurnalisti vorbind despre regula confimarii unei stiri din 3 surse. Cam ce procent din jurnalisti fac asta? Din cate vad eu, mult prea putini! In plus s-a descoperit smecheria prin care pentru a nu mai face verificarile, jurnalistii nu fac afirmatii ci pun intrebari de genul: “Mutule ai luat droguri aseara?” In felul asta, in cazul in care cineva ii da in judecata autorii pot raspunde “Am pus doar o intrebare inocenta. Noi nu am facut o afirmatie.”

    Eu cred ca acum jurnalismul se face mai mult pe surse, ipoteze si speculatii si mai putin pe stiri verificate. Cu cat sunt “mai senzationale” cu atat mai bine: creste audienta iar realizatorii isi iau bani mai multi (evident din publicitate si nu, Doamne fereste, de la moguli).

    Pe de alta parte, am vazut ieri secventa prin care Razvan Dumitrescu il infiera pe un invitat (evident de la PDL) ca primea SMS-uri “ajutatoare” de la partid. Daca tin bine minte, Razvan Dumitrescu avea o casca in ureche unde cineva ii dadea indicatii “pretioase” (despre emisiune dar nu numai). Si atunci, altii de ce nu ar beneficia de un ajutor similar? Mai mult, faptul ca i s-au filmat si publicat SMS-urile mi se pare revoltator, imoral si lipsit de etica profesionala. Cred ca opeatorul (si numai) ar trebui acuzati de violarea corespondentei!

  9. @bigradu: nu mai fabula. Razvan are, ca orice realizator de emisiune live, casca de contact cu regia. unde i se comunica introducerea diverselor materiale si rubrici, nu i se dau indicatii. nu mai pune botu’ la propaganda portocalie. Murg primea raspounsuri, pe care le reproducea ca atare. e o chestie aproape general valabila la pedelisti. unul nu-si inchide telefonul in emisie si imensa lor majoritate repeta ca papagalii sms-urile primite. despre moralitatea interceptarii corespondentei, in schimb, se poate face o intreaga dezbatere. in esenta, nici eu nu-s de acord cu asta, lucru pe care l-am scris la fiecare boom de stenograme.

  10. Mai da-i in mortii ma-sii p-astia din PDL 😉 ! Daca nu voia sa-i fie filmate MS-urile, punea palma pe tel si gata! E ca si cum ai alerga in pielea goala pe stadion, in timpul meciului, si-i acuzi pe cameramani ca ti-au violat viata privata! Daca nebunu’ se da-n stamba, nu-i normal ca punem camera pe el, sa vada poporu’ show?! In plus, mi se pare chiar nesimtire sa stai cu telefonul deschis in emisiune si sa vb cu stapanu’ de la partid! Ca si cum Badea ar vorbi cu taica-su’ in emisiune daca sa ia paine alba, neagra sau grahamham! Si daca esti prost si nu te duce capu’ sa vorbesti si sa gandesti singur, nu te mai preface ca esti politician, ca orice papagal poate sa repete cuvinte si, mai nou, exista reportofoane, etc. M-am saturat de handicapatii astia din mafia personala a Elenei Udrea mai rau ca de mere padurete: toti sunt plictisitori pana la disperare, intrucat repeta pe mai multe voci ineptiile stapanului lor, Basescu.

  11. Mea culpa!
    Site-ul nu a fost spart ci a suferit un proces de re-design.
    Raman la parerea ca logo-ul si sloganul sunt prea dure chiar si pentru Mircea.
    Mie imi placea mai mult design-ul vechi.
    Acesta este prea incarcat si are prea multe culori.
    Pentru un blog, si chiar pentru orice site, scris-ul negru pe fond alb mi se pare cea mai buna alegere.
    Contrastele nu sunt suficient de puternice.

  12. Cred ca transferul este in avantajul Realitatii! Ca schimb cu Dumitrescu! Daca ai putea sa-i papi pe “PIVOT”(stie el..cine e pivotul de la Realitatea), si pe tantalaul (nu-mi amintesc numele lui), care facea ora de foc cu simpatica tipa ,cu ochelari. Succes!

  13. Buna seara d-le Ciutacu,

    Eu inteleg bine cum comentati acest eveniment,ca sa zic asa,dar vreau sa stiu mai exact ceea ce spune propozitia/fraza:” toată lumea mă vrea, dar nimeni nu mă transferă”.Ce inseamna asta?!

    Cu mult respect,
    Ioanap

  14. Admirabil textul, buna punerea la punct dar cred ca zadarnica: tolomacii aia au nevoie de public, indiferent pt ce nazbatii, deci vor continua cu aberatiile!
    Cat il priveste pe murg, ceva mai penibil n-am vazut. Lasa ca pare mereu depasit de situatie si pe alaturi de subiect, dar treaba cu telefonul, de aseara din emisiune, l-a facut de rahat definitiv, mutra mai jalnic jenata si mai demna de mila nu cred sa mai existe! Sunt curios daca mai are obraz sa vina la emisiuni, dar cum grosimea obrazului portocaliu e remarcabila, n-ar fi totusi o problema pt el!

  15. Salut,

    Am inteles ca nu a fost verificat stirea si cu dl. Ciutacu si ca publisherii nu au procedat profesionist. Cu observatia ca acest profesionalism al verificarii din 3 surse nu este practicat de nimeni din presa din Romania cu rigoare, consecventa si truda(daca da, se intampla asa dl. Ciutacu, Moraru, scl, CRP, MEDIASIND sa publice o culegere de studii de caz “Asa da!” pentru uzul tinerilor jurnalisti si toate contractele de munca ale jurnalistilor sa contina aceste conditii – “daca nu ai verificat din 3 surse esti dat afara!”, exagerez…) cred ca era si este simplu pentru dl. Ciutacu sa demonteze zvonul (care nu este orice fel de zvon, sa nu intram in seria cu “nu pot dezminti orice se spune despre mine”, nu suntem in aceasta situatie!).

    Dl. Ciutacu este corect sa ceara sa se fi verificat cu dansul daca este adevarat sau nu. Dar, nu am inteles, pina la urma din pozitia dinsului din blog, pleaca sa nu? Ramane pentru totdeauna la dl. Voiculescu si la INTACT, va lucra in continuare numai pentru PSD si PC ? NE trebuie o declaratie ferma, neambigua, asa cum il caracterizeaza pe dansul: “Nu voi lucra niciodata in alta parte decat la trustul INTACT. Nu voi primi niciodata bani din alte parte decat de la firmele d-lui Voiculescu”….Fair enough ? Din pacate dl. Ciutacu nu este independent profesional, si nu poate face aceasta declaratie, doar se va eschiva, va incolaci subiectul, se va invarti in jurul lui, evitand sa raspunda. Si daca deja are o declaratie publica si mi-a scapat, scuze, netul este mare….Ma rog, daca Realitatea va deveni un BBC si acest standard nu este pe placul d-lui Ciutacu este de inteles, nu ? Doar nu ar merge acolo unde se va dori practicarea jurnalismului din 3 surse…? Nu…. ?

    PS:Ma bucur sa constat ca cenzura este practicata in comentarii la articole – comentarii fara vorbe urate – dar este acuzata cand este practicata de CNA fata de activitatea unor institutii media. Adica “libertatea de exprimare este buna” cand o practic eu, dar nu cand o practica altii faca de ce spun eu ? Care este definitia ipocriziei din DOOM ? A bon entendeur, salut ! Eu am ce am cu ipocritii, nu cu consecventii….

  16. Cum mai?
    Pe boul ala murg il prinzi de prost si el ii da ca are alte teme. Ce violare a corespondentei?
    Esti prost, stai acasa! Punct.
    Voi nu vedeti ca TOTI de la pDL cand apar in emisiuni o tin pe a lor? Diversiune totala.
    Astazi, iarasi a aparut si toanta aia in loc sa i-o serveasca, l-a lasat sa vorbeasca peste cailalti , sa duca emisiunea cum a vrut el; eram pe punctul sa explodez. Is ca dirijati; fara personalitate, fara pareri, cu frica sa nu zica ceva gresit,etc. Pai cinei robvul asta de murg in partid? Un nimeni. Si voi il aduceti ca sa ce? Sa turbeze pe aia care se uita la emisiune! Scarbos!

  17. „o țin pe a lor”? Dar pe a cui ar trebui s-o țină? Slavă Domnului măcar cu asta sunt normali…

  18. Ce dracu , ma … nu pot sa deschid un ziar sau sa deschid internetul ca apare stirea cu tine la ” Realitatea ”…
    Ma pis pe presa asta de cacat !!!…
    Ai dezmintit o data , gata … ce dracu continua cu tampenia asta ???

  19. Si marmota invelea ciocolata in staniol!
    Da,sigur ca da…. Ce tupeu ordinar pot avea basisti astia.

  20. D-le Ciutacu,

    V-am trimis un mail,pe care va rog frumos sa il cititi.

    Multumesc anticipat,cu tot respectul,
    IoanaP

  21. Dvs. detineti informatia. Eu doar ma informez.
    Am o respectuoasa intrebare: Realitatea mai este a lui SOV sau a cumparat-o Cocos? Am vazut-o pe Lenuta, la televiziunea “mogulului”.

  22. nister verze penibile astia de la EVZ
    scriu azi in titlul articolului “Asasinul interlopului Gheorghiţă Mararu a fost prins” ca mai apoi in articol sa zica
    “Principalul suspect: Cristian Chirlat…”

    De unde stiu ei ca asta e asasinul? au rezolvat ei crima?

  23. Ai uitat sa zici si de blogarasii inregimentati ai lui Baselu care erau in extaz la aflarea vestii. De parca daca ai fi plecat la Realitatea ar fi castigat ei razboiul impotriva mogulilor 🙂

  24. Ultima gaselnita a parteneriatului Basescu-Boc este urmatoarea: din septembrie, toate firmele, indiferent daca au sau nu activitate, indiferent daca au sau nu angajati, vor plati IN FIECARE LUNA abonament TV 50 RON si 10 RON radio. Scump doamna….scump….greu de intretinut niste pupatori in base-dos. Parca la firma merge lumea ca sa se uite la televizor. Ma astept ca in viitorul apropiat sa platim o suma frumusica si pentru cei de la B1, separat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.