Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Campionatul de făcut mişto de client

Campionatul de făcut mişto de client

UPDATE: Romtelecom mi-a comunicat că se poate, Vodafone s-a mişcat şi rezolvă prolema. Cosmote m-a cotactat. Orange doarme (s-a trezit vag).

România este ţara unde birocraţia şi comportamentul stupid al hârţogarilor nu diferă între mediul de stat şi cel privat. Toate corporaţiile care poposesc la noi găsesc un teren cum nu se poate mai fertil şi, după ce căşună pe om să-l atragă de client, nu mai ştiu cum să-l facă, după aia, să fugă. Sigur că nu-i nici o noutate ceea ce scriu eu aici, dar azi cred că am atins absurdul cvasiabsolut. Prin grija celebrului domn Blejnar pentru aplicarea retroactivă a unei prevederi tâmpite a Codului Fiscal, am devenit, cu acte, plătitor de TVA. Mi-am păstrat acelaşi statut de persoană fizică, doar că mi-am câştigat dreptul de a emite facturi. Şi obligaţia de a vira către stat TVA-ul aferent facturilor pe care le tai. Concomitent, trebuie să primesc şi eu, la rândul meu, când cumpăr ceva, produse ori servicii, nişte facturi fiscale.

Care facturi trebuie să conţină, întru desăvârşirea statutului de plătitor de TVA (pe lângă CNP) şi Codul de Înregistrare Fiscală (CIF) emis de ANAF pe numele meu. Ieri mi-am contactat, în scopul adăugirii unei simple informaţii (CIF-ul, lua-l-ar dracu’ să-l ia de CIF!) pe facturile pe care oricum le primesc lunar, furnizorii de servicii de telefonie. Orange nici măcar nu s-a ostenit, deocamdată, să-mi răspundă la mail, că ăia de la relaţii cu clienţii or fi în concedii la mare. Vodafone, da, s-a mişcat, printr-o tânără binevoitoare, emiţătoare de formule standard fără a le trece înainte prin filtrul gândirii, dar marea multinaţională habar nu avea (sper că acum a aflat) că, potrivit Codului Fiscal, pe care cică toţi trebuie să-l ştim şi să-l aplicăm, s-a inventat şi persoana fizică plătitoare de TVA, care nu e persoană fizică autorizată. De la Romtelecom, care până acum s-a ferit să-mi facă surprize tâmpite, aştept răspuns. Deci, până la ora asta, rămâne cum am stabilit. Adică eu trebuie să plătesc şi ei să dea din umeri când îi deranjez în timpul programului. Mai încerc şi mâine, dar mă gândesc că, dată fiind toleranţa mea tot mai scăzută la mişto-uri de mine pe banii mei, dacă se mişcă iute Cosmote, s-ar putea să se aleagă cu un nou client bun.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

43 thoughts on “Campionatul de făcut mişto de client

  1. misto face si militia rutiera de noifa ceva cu rahatii astia de politisti care cica fac “controale de rutina”..de la cj la buc ai vreo 100…pana la paris,niciunul…am sa incerc sa-i fut la buzunar…ma opresc ei,sunt ok,.ii dau in judecata ca am inarziat la ceva afacere de 100000 de euro si le cer despagubiri,in state asa se face..indem toti soferii sa faca la fel.poate asa ii invatam minte sa ne opreasca degeaba

  2. @omu’: de la militieni, care lucreaza la stat, nu mai am demult pretentii. de la aia privati, da.

  3. Cosmote, reţeaua moldovenilor care dau apel acasă, ca să fie sunaţi şi să audă ce mai face mama…yeah, right, alegerea perfectă :))

  4. @BogDan: tu esti ca-n bancul ala cu “ce intreb eu si ce raspunde ea”

  5. O, nici n-ai idee, as putea scrie tomuri intregi, ca eu ma lovesc toata ziua de ei. Despre unele dintre cele mai de succes companii. Sau banci. Trimite-le un mail in care sa le anunti intentia de a rezilia contractul. Nu cunosc alta metoda mai buna de a-i trezi.

  6. aia de la relatii cu clientii sint cei mai nepregatiti din institutie. daca suni de trei ori si intrebi acelasi lucru vei afla trei lucruri diferite daca nu patru-cinci. poate unii sint de inteles prin faptul ca de ce s-ar chinui sa inteleaga ceva cand a doua zi se modifica tot. eu zic ca sint in ton cu situatia generala din tara, foarte putini stiu si inteleg ce se intampla, restul urmeaza turma si ciobanul ei. marile multinationale cred ca au reguli speciale de functionare in Romania, altfel nu cred ca s-ar descurca cu tampitii astia de conduc si fac legi timpite ca ei.

  7. Poate n-am înţeles eu bine: tu vrei ca ăia de-i enumeraşi să treacă în facturile pe care le emit şi CIF-ul tău? De ce, drăguţă? Poţi să-i ceri lu’ Blejnar TVA ul din facturi? Ar fi minunat! Derbedeului ăluia nu trebuie să-i laşi un ban pe mână!

  8. No, hai că-mi placi!!! La costum (păpucii nu se văd, ca să-mi dau seama dacă-s daţi cu vax) şi cu curu’ pe bordură… Ca să ce? Să-i informezi pe “nişte unii” că trebe să le dai nişte bani, că aşa “zice nişte alţii” ???
    Brava, nene!
    Banzai!

  9. Daca vrei sa cunosti niste birocrati desavarsiti intra in miezul unei firme franceze de pe la noi . Romanii sunt niste bieti copii , vei constata repede asta , sunt asa de inventivi frantujii ceva de speriat si ca de obicei se gasesc si ceva romanasi angajati care sa le fie de mare folos .

  10. M-am născut la 7 martie 1995 și am fost botezată Maria Daniela.Ca cetățean al României nu pot sta indiferentă când văd ignoranță,minciună și furt.Crimele au ajuns la ordinea zilei și asta mă face să vorbesc.Într-o lume în care toți ne facem că facem ceva,exist și eu și cred ca merit o a 2-a șansă. Vreau să devin jurnalistă și asta e vocația mea. Idolii mei? În fiecare domeniu există cineva pe care îl apreciez. În muzică putem spune un nume mare: Angela Gheorghiu.În literatură sunt în schimb 5:,Eminescu,Eliade, Rebreanu,americanul Hemingway si germanul Goethe. Pur și simplu nu pot sta degeaba văzând cum se duce de râpă România. Trebuie să intervin.Simt asta…

  11. Cosmote este o reţea economică şi cu comportament civilizat. Din păcate n-are acoperire suficientă …

  12. Hai la UPC si iti pun eu pe factura si ” Tonomatul preferat, proaspat platitor de TVA, pentru slugile portocalii” daca vrei!

  13. Daca si atunci cand vrei sa le dai bani,se impotmolesc,este perfect.Peste tot,incluzand privatii,relatia cu clientul este jalnica.Pornind de la vorbitul vanzatoarei la tel cand intri in magazin,la tipetele de la ghiseele gheboase,la impinsul de la cozi,la aroganta celui care ii dai banu’.Nu ne facem bine nici intr-o mie de ani.Lipsa de educatie,respect,cultura a ajuns mult prea sus pt a se mai putea face ceva…Ramane sa ne plangem justitiei,organelor competente.HAHAHAHA

  14. Dl. Victor pe principiul- ce intreb si ce raspunde -imi permit sa va spun ca va astept cu emisiunile dumneavoastra de “calibru” cu invitatii de “calibru” {deja mi-e dor de Tudor Gheorghe}si de urmatorii invitati pe care ii veti avea . Bun venit lui Mirciulica si felicitari pt bronzul sanatos ii sta super.

  15. nu-mi dau seama exact de ce tre’ sa ne tii la curent cu “treburi casnice” de care se loveste tot romanul in fiecare zi.
    daca scopul e sa tragi un semnal si sa faci o “reclamatie publica” astfel incat sa-ti rezolvi problema mai repede asa cum se cuvine unui VIP (un fel de trafic de influenta), atunci cred ca-i degeaba pt ca sunt prea multe straturi de autoritate intre cei cu care ai vb la tel si cei care pot sa grabeasca treaba ca sa-ti economiseasca timp.
    dar poate compatimirile si sugestiile dragute/haioase/idioate fac asteptarea mai usoara si ajuta la defulare, mangaind ego-ul geniului iritat ca treburile in tara nu merg ca unse.
    in rest iti citesc postarile serioase cu multa placere si sunt de acord cu 99% dintre ele.
    numa bine

  16. @ioan: fiindca, pe de o parte, e un blog personal, respectiv, pe de alta parte, sunt mii de oameni in situatia mea in tara romaneasca si pe ei nu-i asculta nimeni. daca voiam sa-mi rezolv banala problema pe baza influentei pe care o am (si nu prin trafic, fiindca nu cer ceva ce nu mi se cuvine, ba, dimpotriva, indeplinesc o obligatie legala de a asigura Fiscului posibilitatea efectuarii controlului incrucisat), dadeam cateva telefoane si o rezolvam la nivel de conduceri de companii. ego-ul meu prefera sa se hraneasca din realizari profesionale, nu din a explica personalului companiilor de telefonie legislatia fiscala in vigoare.

  17. Stimate D-le Ciutacu

    Cu permisiunea d-voastra imi permit sa va dau un sfat alegeti telefonia satelitara (telefon thuraya cu cartela prepaid)
    Pro: Foarte greu de interceptat 😀
    Semnal oriunde in lume
    Cons: Cost

  18. Eu cred ca mai usor ar fi, daca tot se aplica retroactiv treaba asta cu platitorul de TVA, sa faca finantele o lista cu cei care conform legii nu stiu care au devenit pers fizice platitori de TVA si institutiile care trebuie sa faca modificari in contracte, in speta companiile de telefonie, gaze etc sa puna in aplicare modificarile; adica sa verifice ei la cine trebuie sa modifice ei cif-ul cu RO; ca asa ii imbogatim tot pe ei, mai ales la cate telefoane trebuie sa le dati numai Dvs sa ii anuntati de schimbare.

  19. Ultima interventie imi intareste ideea ca esti al naibii de masochist.
    Personal nu as putea proceda asa, pe de o parte pentru ca nu am relatii ca ale tale, iar pe de alta parte pentru ca am o lista prea lunga de facut in viata asta, pentru ca sa ma mai supun unui test de stress inutil (era previzibil ce se va intampla).
    Asa ca prefer prepay, chiar daca platesc dublu si ma omoara cu zeci de mesaje imbecile.
    Daca lasam speta in cauza si ne referimin general la profesionalismul din domeniu privat, stiu ca nu e o veste noua si nici buna, daca iti amintesc faptul ca nici macar in tarile cu apa calda nu sunt sperante mai mari.
    Exp : ma duc sa fac un control oftalmologic, se zgaieste domnisorica la mine si hopa, nici una nici doua, imi arunca un pret astronomic pentru ochelari.
    La care o iau cu binisorul si ii replic : intai aratati-mi ca stiti macar sa masurati distanta dintre pupile si apoi mai vedem noi…
    Voi cei ramasi in .ro, traiti uneori cu visul, ca undeva in lumea asta mare, exista un coltisor in care esti respectat macar atunci cand platesti serviciile.
    Noi cei emigrati stim insa ca nu exista nici o speranta…

  20. stiu ca nu-ti place sa transformi blogul intr-un chat, asa ca n-o sa mai zic decat ca e laudabil faptul ca desi ai zis ca nu esti portdrapel/model de urmat…, inca mai crezi ca postarile pe blogul personal pot sa schimbe un pic in bine viata “miilor de romani pe care nu-i asculta nimeni”
    mult respect, sa fii sanatos si succes in ce ti-ai propus! ( remarca referitoare la ego n-a avut nici un pic de malitie, dimpotriva, inteleg frustrarea provocata de timpul pierdut si care putea fi utilizat intr-atatea alte moduri, inclusiv in beneficiul cititorilor)

  21. D-le Ciutacu,ne puteti spune la ce anume se referea Badea in emisiunea de aseara cand spunea ca Dan Voiculescu a intrat la apa.Sper ca nu o sa ne lase cu ochii in soare (ca mai e si furtuna)si o sa plece de la Antena

  22. Pai da Victore tu suni si o poti rezolva.Eu imi vine sa-i string de git.Pina sa-ti raspunda cineva la astia “vorbesti” cu robotul de-ti vine rau,asculti minute in sir muzica,parca esti pe peron in gara.

  23. Cosmote, cred că se mişcă bine şi la semnal. Sunt locuri în care celelalte două sunt moarte ( reţelele), dar Cosmote merge. Mă refer la munte, în creierii munţilor, în anumite zone. Acum le avem pe toate trei în familie, pentru a se compensa.

    De Orange e destul de greu să scapi. Se ţin ca râia de om. Ştiu ce spun.

  24. Pai cine e de vina pentru toate astea? Conducatorii sau angajatii? Eu sunt de parere ca sefii, pentru ca ei ii angajeaza pe cei cu care iei contact. Iar atunci cand ii angajeaza le cere sa fie tipicari si daca se poate si prosti, cu atat mai bine…

  25. Domnule Ciutacu, te rog să mă lămurești și pe mine cu o problemă. Dacă dumneata ai devenit plătitor de tva înseamnă că ai devenit totodată și primitor de tva pentru facturile și bonurile fiscale pe care le plătești. Deci poți să prezinți bonul de benzină, sau pe cel emis de orice magazin pentru a-ți recupera tva-ul? Sau ai doar de dat, nu și de primit?

  26. @Mitică: teoretic, sunt si primitor, dar numai pentru serviciile/obiectele care au legatura cu obiectul meu de activitate. care nu-s definite legal 🙂

  27. @Victor
    Foarte important: Nu opta pentru factura online. Eu am avut probleme pentru ca acestea sunt duplicat si dintr-un motiv sau altul cica ar fi nula din punct de vedere fiscal. Daca e ne luam walkie-talkie si gata, sa-i rupem pe micuti cu stenogramele.
    Stima

  28. PS: daca esti platitor de TVA, vezi ca are Pandele fete cu facturi in alb. Bagi un camion de paine “pe firma” si astepti sa-ti recuperezi TVA-ul de la Blejnar :))

  29. Orange isi permite sa doarma, doar au bagat unilateral in contracte penalitati de 0.5%/ zi intarziere la plata facturii

  30. Cei mai mari hoti din Romania si poate din lume:
    1. Bancile
    2. Companiile de telefonie mobila
    Au toti niste contracte in care iti prinzi urechile si in care doar ei sunt avantajati. Oricum am intoarce-o , doar ei cad in picioare.

  31. Referitor la Cosmote, chiar pot fi un partener civilizat comparativ cu altii. Eu unul am trecut la ei de vreo 3 ani cu arme si bagaje, adica telefonul meu, al mandrei, netul mobil, totul in dauna Vodafone, si nu am avut pana acum parte de tiganiile tipice de pe segmentul asta. Cam ce spun si ce scriu prin contractele alea, cam aia este. Acum, vom vedea cum se vor comporta dupa ce vor reusi sa atraga un segment majoritar de piata, ca de regula, orice inceput este dulce.

  32. Traseu pentru internet:termin contractul cu orange cu flegme si injuraturi,apelez romtelecom astept o saptamana si renunt. Ma abonez la cosmote,a doua zi duc modemul inapoi,serviciul era praf reziliez contactul. Fac contract cu vodafone si sunt multumit pana acum de serviciu.Dupa toata tevatura asta vin cei de la romtelecom sa instaleze netul,moment in care i-am trimis la origini si le-am adus in discutie toate rudele disparute

  33. Pentru mine, toti sunt o apa si-un pamant, am de-a face cam cu toti. Atati imbecili si idioti ca in “call center”, cand suni pentru probleme, nu gasesti des.
    Ca tot se vorbi si de Cosmote, maine-poimaine o sa bage si chineza la robotul vorbitor.

  34. Singurul lucru de apreciat la Cosmo e că au semnal prin toți munții. În rest, serviciile lor cam lasă de dorit.

  35. Urasc companiile de telefonie, in special Vodafone. Culmea, sunt client gold (sau ceva in genul asta, oricum, “mare, mare de tot”) si cu toate astea sunt satul de ei pana in gat. Nu stiu cata lume cunoaste faptul ca ei (si doar ei, monopolistii naibii) ofera internet pe autostrada, la benzinarii. Ce te faci (ca eu nu am avut ce face, de doua ori chiar) cand intri pe Autostrada Soarelui-Cu-Nori si te trezesti ca nu ai rovinieta?! Opresti la benzinarii, nu? Pai, opresti de pomana, ca nu le merge “net”-ul de la astia. Si te intrebi: de ce dracu mai exista serviciul asta daca nu bate pana acolo si de ce dracu nimeni de la call center nu stie de treaba asta. I-am bagat in ceata cand am vrut un amarat de operator cu care sa discut problema. Dupa mai bine de 15-20 minute la telefon d-soarele de acolo inca intelegea ca MIE nu-mi merge internetul pe ulita respectiva. Si ma intreb, cum s-a dat contractul respectiv, cine plateste toata povestea asta si daca tot nu m-a intrebat nimeni pe mine daca vreau ca Vodafone sa fie distribuitorul serviciului la benzinarii, eu pe cine intreb “DE CE NU MERGE???”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.