Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Autodenunţ de o gravitate fără margini

Autodenunţ de o gravitate fără margini

Victor Ciutacu: Nu o să mă pronunţ eu în calitate de vreun specialist. Am trecut şi eu vreo 2 luni prin Ministerul Economiei şi am mai priceput câte ceva. E groasă şi am să-ţi spun de ce(…)

Mihai Gâdea: Domnul director aveţi ceva de adăugat?

Ioan Rusu: Da. Eu nu contest că domnul Victor Ciutacu o fi trecut prin Ministerul Economiei, dar nu ştiu prin ce departamente sau servicii ale ministerului a trecut. De asemenea…

Victor Ciutacu: Vă numeam directorii de societăţi comerciale, domnule Rusu. Cu asta mă ocupam eu. Coordonam oficiul de privatizare. Şi vă numeam directori, pe unii, şi pe alţii vă schimbam.

Sinteza zilei

Poate, cu ocazia asta festiva, se va autosesiza viguroasa presa de investigatie pe baza de hartii de la DNA si va elucida misterul plecarii mele dupa doar doua luni din Ministerul Economiei si Comertului. Ca sa nu ma mai caute “baietii” de pomana…

UPDATE: Fac si eu o intrebare nevinovata. Daca eu bateam campii aseara cu privire la starea grava in care ne aflam, de ce, azi dimineata, s-a decretat stare de urgenta? Si inca una: in baza carei legi a decis Videanu chestia asta?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

33 thoughts on “Autodenunţ de o gravitate fără margini

  1. Si nu uita sa-l dai in primire pe conu’ Dinu Petroliberalu’ ( se pare ca el a inchis si gazele ) Altfel daca recompensa e cu 7 cifre il dau eu… 🙂

  2. Domnule Ciiutacu, nu va enervati din cauza bolboroselilor unor indivizi bolborositi, care nu stiu datorita caror criterii (zic asa sa ma aflu in treaba) au ajuns unde au ajuns si tot din cauza lor si tara noastra asisderea.

  3. UPDATE cu Legea lu’ AdriEan

    ” LEONIDA

    Şi al treilea, că se face şi lege de murături.

    EFIMIŢA

    Cum lege de murături?

    LEONIDA

    Adicătele că nimini să nu mai aibă drept să-şi plătească datoriile. “

  4. am urmarit aseara emisiunea si sint de acord cu dv.as remarca un lucru dl. serbanescu desi se declara pensionar de cite ori a aparut la tv. s-a declarat de fiecare data impotriva maririi pensilor daca va mai intilniti in vreo emisiune intrebati-l din partea mea ca pensionara cu ce am gresit de trebuie sa platim noi oalele sparte de toate guvernele post decembriste noi nu avem dreptul la o viata decenta dupa o viata de munca? trebuie sa murim ca sa nu aiba guvernul probleme. se tot invoca crize da nu am vazut nici o masura coerenta de rezolvare se guverneaza de azi pe miine nu se fac planuri pe termen mediu si lung de parca asta ar fi o rusine. in toata lumea se fac planuri care sa prevada toate riscurile ce pot interveni in viitor

  5. Il Comandante cica a vorbit la telefon cu Volodea.Cred ca l-a felicitat cu ocazia Craciunului pe stil vechi.Nici vorba de gaze, ca doar nu a baut sifonat aseara.Noua nu trebe sa ne spuna asta, ca plebea nu trebuie sa stie chiar toate. Pe site-ul presidentiei, dom’Basescu ureaza La multi ani alora cu nume de Ion. Nici un pas despre dicutia cu Volodea. Apare deseara in prim time?

  6. Nea Ciutacu nu faci un reportaj / ancheta comparativa pe fiecare minister legat de cati consilieri are fiecare ministru? nu de alta dar fara sa dau nume am auzit ca un ministru are 8 consilieri iar ministru din guvernul trecut avea doar unul. Asta e guvern de austeritate? :))

  7. @Victor

    Auz,vaz si ma’ntereseaza.
    Am si eu o intrebare:ministri care sunt si parlamentari renunta la vro indemnizatie sau le cumuleaza, ca stiam ca sunt bugetari.
    Sau nu stim noi,da’ banuim,ca guvernul Romaniei a fost privatizat de diversi claponi.

  8. Ce nu pricepeti dom’le?Ca daca iarna nu-i ca vara nici sistemul de transport nu-i un balon.Ca asa zice domnu’ala cu gazele,ca-i uitai numele, desi am impresia ca Victor Ciutacu se referea la altceva.In orice caz prestatiile celor doi,unul director general si celalalt ditamai ministrul,au fost jalnice,nimic altceva decat niste balbaieli de scolari de clasa a doua,cu explicatii de genul”mi-a mancat cainele caietul”sau “mi-am uitat caietul de teme acasa”.Hotarat lucru penibilitatea este la ordinea zilei dar din pacate rezultatele se rasfrang asupra vietii noastre.Asa ca de cate ori il vad pe Primul Ministru si-l mai si aud debitand sforaieli,imi vine sa-i zic(parafrazandu-l pe Victor Ciutacu)”guverneaza ba la alta masa!”.

  9. Legat de starea de urgenta:

    Boc, in interventia lui, a spus (citez din memorie, deci aproximativ) “nici un roman nu se va duce diseara sau in urmatoarele zile acasa si va gasi calorifelele reci” moment in care , eu, prapastios cum sunt, zic: daca nu dau rusi drumul la gaze intr-o saptamana… o sa cam tremuram

  10. @Mihu: eu nu ma refeream la transportul gazelor, ci la intregul sistem – import, productie, stocare, distributie – de gaze naturale din .ro. care, regret sa-i dezamagesc pe sceptici, functioneaza fix ca un balon
    @adi: a vorbit in prima jumatate, cand ne-a asigurat ca n-avem de ce sa ne ingrijoram. ca e asa o demonstreaza instituirea starii de urgenta:)

  11. Dle Ciutacu, chiar este un motiv de impacientare…..au fost scosi din anonimat ce a mai ramas din cei 15.000 de specialisti ai CDR-ului…..iar pe dl. Rusu, sa fim milostivi si drept credinciosi: iarta-l Doamne ca nu stie ce spune……Credeti ca Videanu-Bordura este mai breaz, de cand ministrul economiei declara stare de urgenta? Astia ar trebui sa fie intai scoliti, testati la cunoasterea Constitutiei si legilor si apoi sa isi puna fotoliul ministerial sub el….
    Mergand mai departe, e posibil ca la deschiderea sezonului pe litoral, blondul ministru al turismului sa declare stare de razboi……sau cine stie, mobilizarea generala……….

  12. Pai,sigur ii afecteaza activitatea d-nului Videanu.Pentru el,inseamna ca e grav.Altfel,de ce ar fi decretat stare de urgenta?
    Sau,poate au auzit ce ai spus.

  13. pai daca era in locul lui Videanu celalalt,apoi acuma era decretata stare de razboi.Ori poate,celalat,seful lui adica,nu era suficient de beat dimineata si a incurcat “starile”.Sau,de ce nu,avea treaba pina peste cap,regula ceva la ministerul turismului,etajele doi si trei.

  14. Primul lucru care mi-a venit în minte când l-am auzit instituind “starea de urgenţă” a fost că, fostul primar bate câmpii. Nu ieşise din CSAT să ne comunice rezultatul întâlnirii, ci doar dintr-o amărâtă de şedinţă la minister. Aici se hotăra cum să fure mai rapid cei care-s trecuţi la “datorii de plătit”, nu cât şi cum să nu suferim noi de pe urma situaţiei date. N-am mai căutat legea în baza căreia instituia el (aşa de grav!) ce instituia, fiindcă prea a numit-o rapid şi n-am reţinut-o. Trei sute şi… cât?
    După cât de bine văzuţi sunt (acolo unde contează!) mă aştept să mai iasă vreo câţiva miniştri din şedinţele lor şi să ne lovească (fiecare) cu câte o instituire de “stare de urgenţă” pe domeniul peste care domnesc.
    Se pare că, după cât de apropiaţi sunt de ocupanta etajului doi de la Victoria, unii dintre ei au puterea absolută în stat.

  15. Nu e stare,e situatie.
    A revenit d-l Videanu.
    Stare e in mintea lui.Emotiv copilu’, cu gandu’la viitoarele contracte la pacura fara licitatii.

  16. Despre starea de urgenta: a gresit si el si a iesit s-o indrepte, e doar situatie de urgenta, bla, bla ,cel mai magaresc mi s-a parut faptul ca iesind din “camera ovala” i-a spus usierului: “mai , ai naibii” .Astia ne injura pe fata si mimeni nu reactioneaza! Ei bine, al dracu’ sa fie el cu neamul lui, e primul incaltat din neam de neamu lui, da’ deh…a ajuns el sa ne dea …unde vrea el

  17. Călăii nu au religie (citat din…am uitat)

    Asistam de ceva vreme, cu voluptatea romanilor in arenele lor,
    la GAZA(rea) unor fiare salbatice palestiniene (prunci, copilasi,
    baieti, fetite, femei ,etc)
    Schicklgruber- prapaditul istoriei esti un « nimic mare » fata
    de elevii tai ! Acusi te vor urma. Rezerva-le locuri cat mai calde !
    P.S. Domnule Secretar General Ban Ki- Moon va rog sa
    nu interveniti pana nu se asterne praful cosmic din decembrie 2012
    Sunteti cel mai tare din…parcarea istoriei moderne !

  18. V-as propune un subiect de discutie la sinteza zilei: – plafonarea pensiilor pe care le acorda statul roman raportata la cel mai mi , dar si la mare salariu, respectiv cel al presedintelui statului. Pensia maxima sa fie de pina la 80-85% din acest salariu. Este anormal ca salariile din regii si companiile statului sa fie mai mici decit unele pensii. Cine are salariu mare trebuie sa economiseasca sau sa investeasca pentru a avea pensie mare. Statul trebuie sa dea pensii dupa masura posibilitatilor sale. De asemenea cred ca este necesara o singura lege a pensiilor si nu legi speciale pentru tot felul de categorii sociale. Diferentierea trebuie facuta, insa in limite rezonabile, acceptabile pentru bugetul statului, prin aceeasi lege unica.

  19. @victor: stiu ca nu e treaba ta, dar daca Gadea ar renunta la postura de “salvator al patriei”, la agresivitatea si tonul inchizitorial fata de invitati si, MAI ALES, ar vorbi mult mai putin, sinteza zilei ar putea fi chiar OK.
    nu mi-e rusine nici cu concurenta. Cretuleasca (pe care stiu c-o apreciezi!!!) cu greu se poate salta peste statutul de precupeata cu glas dogit si “manere” de periferie…

  20. No, si ui asa vedem noi de acum incolo ce drac de guvern avem.In “stari” de criza se vad barbatii, dar din pacate noi nu-i avem, si o sa vedem 4 ani(sper sa nu) de furt calificat cu acte si japca jepcilor, in timp ce noi murim de frig, de foame si de nervi…

  21. Asa a vrut muschii lui nea Bordura!
    Ne-au invins Victore!Daca Basescu mai castiga un mandat, asta inseamna cel putin 6 ani de dictatura.E groasa rau.Marele Licurici va decide totul.Sa dea Dzeu sa nu fie asa!

  22. D-le CIUTACU
    Va urmaresc cu interes in fiecare zi,bine ca mai sunt jurnalisti ca dvs.Astazi l-am urmarit pe dl.Boc cand a facut precizari la ordonanta care interzice cumulul de pensie cu salariu in sistemul bugetar.Printre aberatiile sustinute de acesta, a fost si faptul ca nu este de acord ca cei care au luat compensatii de miliarde de lei si au si pensii de milioane sa lucreze in sistemul public.Acest lucru este sustinut cu vehementa de acesta!.Sotul meu are o pensie de serviciu anticipata partial( a iesit la pensie in 2002 la 42 de ani cu gradul de maior,are studii superioare)de 15 milioane de lei si de 6 ani lucreaza in sistemul bugetar de unde mai are un venit de 11 milioane de lei.Unde-i luxul despre care vorbesc toti?In situatia lui sunt multi pensionari MApN, despre ei nu se vorbeste deloc. Pe ei cine-i sustine? NIMENI, ei nici nu exista! De unde sa restitui compensatiile primite dupa 6 ani, si acelea acordate in mai multe transe?Unde este dreptul acestor oameni?

  23. Domnu’ Ciutacu,

    Cateva precizari:

    – Romania, nu are contract cu Wintershall, ci cu WIEE, un joint venture dintre Wintershall si Gazprom OAO

    – Grupul ala mare din care face parte Wintershall se numeste BASF

    Imi sunteti simpatic, dar daca ati cu adevarat profesionist ati discuta cu informatii corecte in fata si nu din amintiri.

    Va salut !

  24. @Gigi: daca ati fi avut rabdare sa ma ascultati, ati fi auzit exact acelasi lucru din gura mea. ba, cu putina vointa, faptul ca Romgaz are contract cu WIE Romania S.A., pentru un piculet de rigoare:) in masura in care va fac trebuinta, va pun maine scripturile celor trei emisiuni pe tema “crize gazelor” la care am participat la dispozitie

  25. Suntem tara cu “porumbeii” care zboara liber si nestingheriti si exista nici o colivie gen bun simt, responsabilitate, intelepciune etc., altfel nu-mi explic cum la un asemenea nivel, guvernamental,….ce zic eu si parlamentar si prezidential, “porumbeii” ies nestingheriti din gurile onorabililor nostri alesi.
    M-am uitat aseara pe o harta si totusi nu suntem in Papua Noua Guinee dar domnul Videanu se comporta ca si cum am fi. Domniei sale ii ies “porumbeii” pe gura, vine apoi si spune ca a fost o declaratie nefericita, zice si pardon dar aci nu e vorba ca a calcat pe cineva pe pantof ca sa zici pardon!
    “Onorabilii” nostri nu inteleg sau poate o fac intentionat, ca pe langa greutatile care au inceput sa apara mai adauga si ei ceva in plus cu ceea ce fac,ce spun si prin comportamentul lor. Doamne ce dor mi-e acum de guvernul liberal!
    Am spus-o! Si n-a trecut nici o luna.

  26. Este cumva anormal ca salariile din regii si companiile statului sa fie mai mici decit unele pensii? Statul trebuie sa dea pensii dupa masura posibilitatilor sale?

  27. M-am hotarat sa va scriu, deoarece am observat ca, in dezbaterile nationale privind cumulul pensiei cu salariul, militarii nu au reprezentanti gen sindicate, actori sau alte personalitati care sa le apere interesele, armata fiind la momentul actual „marea muta”. Constat cu tristete ca nici Ministerul Apararii, nici asociatiile cadrelor militare in rezerva n-au nici un cuvant de spus, lasand loc culpabilizarii si mai mult a unei „bresle” care este totusi pe al doilea loc la capitolul incredere din partea oamenilor acestei tari. Mai mult, comandantul suprem, care ar trebui sa fie primul reprezentant si aparator al intereselor armatei, este primul care ne culpabilizeaza.
    Inainte de a da un verdict si pentru a judeca in cunostinta de cauza problema aprig disputata a recentei ordonante, va supun atentiei cateva aspecte care ori se uita, ori se omit, ori pur si simplu nu se stiu atunci cand se fac afirmatii la adresa militarilor si armatei:
    1. Ordonanta nr. 7/1998 a fost data pentru militari in conditiile nevoii de reducere si restructurare a armatei si de disponibilizare a unui numar foarte mare de militari (in jur de 40.000), pentru a crea o armata mai mica si – ziceau guvernantii – mai bine dotata si pregatita (?!), care sa se integreze in NATO. Contextul a fost acela in care erau in „voga” disponibilizarile in toata economia, mai cu seama la mineri, in care scop au fost inventate platile compensatorii pentru a evita convulsiile sociale. ATENTIE, cu aceasta ordonanta a fost de acord si domnul Basescu, in solidar cu guvernul din care facea parte la acel moment.
    2. In acelasi timp cu disponibilizarea, a fost initiat un program de reconversie profesionala, care a fost inclus in programele tuturor guvernelor care s-au succedat, ca un obiectiv foarte important asumat de tara noastra in vederea accederii in NATO. Printre obiective a fost si acela de reducere a limitei de pensionare la 20 de ani de munca, precum si angajarea, cu prioritate, a militarilor disponibilizati in sectorul public, intrucat se considera ca marea majoritate a militarilor sunt foarte buni in administratia publica, prin pregatirea si experienta profesionala castigate pe parcursul carierei militare, sunt corecti si cinstiti si pot „primeni” aceasta birocratie (apropo de „sange proaspat”). Nu cumva insusi domnul Basescu spunea prin 2004-2005 ca este nevoie de o infuzie de militari in administratie?
    3. Marea majoritate a celor disponibilizati sunt militari cuprinsi in intervalul de varsta de la 40 la 55 de ani, pensionati anticipat si, deci, nu au o pensie intreaga. In conditiile in care unitati militare intregi au disparut, de exemplu, din Transilvania, o mare parte dintre militari au gasit un refugiu (si au fost incurajati s-o faca) si in administratie, indeosebi in Politia comunitara, care aveau nevoie de pregatirea, experienta si competentele lor, chiar daca salariile in aceasta institutie nu sunt la fel ca cele ale politistilor.
    4. Din cei circa 40.000 de militari disponibilizati, cei mai multi nu mai lucreaza deloc, iar din cei care presteaza o activitate, cumuland pensia cu salariul, peste 75% lucreaza in sectorul privat. Faptul ca o mica parte au fost acceptati in sistemul public (in jur de 3000), in conditiile in care toate posturile sunt ocupate prin concurs, aceasta se datoreaza in principal calitatilor lor si mai putin „pilelor”, deoarece cineva mai trebuie sa si muncească. Oricum, multi militari au fost discriminati la concursuri tocmai din pricina faptului ca beneficiau de pensii, fiind „suntati” la interviuri in favoarea unor „pile” sau a unora mai tineri, care totusi nu aveau atuurile pe care le aveau militarii.
    5. Nu toti militarii care lucreaza in sistemul public in conditiile cumulului pensiei cu salariul provin din armata. In mod normal Ordonanta //1998 a fost data pentru cei din armata, dar au profitat si ceilalti din sistemul national de aparare, chiar daca institutiile respective nu si-au redus ci si-au marit efectivele.
    6.Este absolut firesc ca si tinerii sa patrunda in sistemul public si chiar am vazut destul de multi angajati tineri in diverse institutii publice. Insa intr-o societate capitalista este competitie si, ca urmare, este pe undeva normal ca cei mai bine pregatiti, mai competenti, cum sunt majoritatea militarilor, sa „ia” locul altora, mai tineri. Societatea, armata au investit mult in militari, acestia fiind nevoiti pe parcursul carierei sa se pregateasca continuu, sa fie in competitie la obtinerea fiecarui grad, sa investeasca ei insisi in perfectionarea pregatirii in institutii civile de invatamant, astfel incat acestia au avantaje care ii fac mai utili pentru societate decat altii.
    7.Se face mare tapaj de veniturile unor generali care cumuleaza pensiile cu salariile, dar se uita faptul ca marea majoritate a celor afectati de aceasta ordonanta sunt cei care au ajuns sa aiba in ultimul timp veniturile cumulate din pensie si salariu cuprinse intre 2500-3000 lei. Probabil nu se cunoaste faptul ca pensia medie la ofiterii disponibilizati este in jur de 2000 lei, iar la subofiteri de 1500 lei, astfel incat era firesc ca acestia sa-si completeze veniturile, angajandu-se in sistemul public si privat.
    8. Acceptand ideea de dreptate sociala, majoritatea militarilor, asa cum au fost educati in spiritul moralitatii, ar accepta si ar renunta la cumulul pensiei cu salariul. Insa atunci cand prin ordonanta se impune sa mai dea si inapoi platile compensatorii si ajutoarele primite odata cu disponibilizarea este strigator la cer. Ce politica guvernamentala mai este aceasta, cand, din 1998 incoace, guvernantii s-au intrecut in a ne ademeni sa acceptam iesirea cu ordonanta, iar acum ne cer banii inapoi? Ce sa mai dea inapoi, cand multi din cei care au iesit n-au avut unde locui si au avut astfel posibilitatea sa se imprumute pentru a-si cumpara o casa? Aceasta este rasplata pentru meritele pe care le-a avut armata pentru integrarea in NATO, pentru ceea ce face si a facut de-a lungul istoriei cu mari sacrificii, inclusiv cu cel suprem?
    9. In multe dintre tarile occidentale, democratice, spre care ne-am atintit privirea si in al caror club am vrut sa intram, respectul pentru armata a constat si in instituirea unui sistem al pensiilor de stat. Daca si noi am adoptat un astfel de sistem, a fost pe masura increderii pe care ne-o acorda acest popor. De ce acesti guvernanti, in frunte cu comandantul suprem, instiga acum populatia impotriva armatei, aratand ca aceasta ar fi marea profitoare a banilor statului, cand ei ar trebui sa se culpabilizeze primii pentru jaful pe care l-au facut in aceasta tara? Acum ne dau lectii de moralitate si de responsabilitate, cand au buzunarele pline si au profitat de tot avutul acestei tari?
    10. Daca comandantul nostru suprem a constatat dezmat pe banii publici din partea militarilor, de ce in perioada 2005-2008, in conditiile in care nivelul efectivelor armatei a coborat sub plafonul stabilit de 90000 de militari si civili, a aprobat o strategie de aparare a tarii, prin care s-a continuat procesul de disponibilizare a militarilor pe bani grei concomitent cu formarea altora, insemnand cheltuieli nejustificate? De ce nu a acceptat proiectul noului statut al cadrelor militare, prin care limitele de varsta pentru pensionare cresteau simtitor, oprind astfel „hemoragia” de militari bine pregatiti, printre care multi cu stagii in teatrele de razboi si in comandamente NATO?
    …Toate acestea sunt doar cateva fatete ale judecarii unei situatii actuale prin prisma a ceea ce s-a facut sau nu s-a facut la un moment dat de guvernanti, unii aflati chiar in ipostaza in care ei insisi sau partidelor lor au aprobat si generat unele lucruri pe care acum le reneagă. Lipsa de coerenta este cea care lipseste de multa vreme guvernantilor si clasei politice in general, iar noi toti suntem astazi prizonierii unei astfel incoerente…

  28. Victore, exista doua tipuri de oameni: aia care au darul scrisului si mor de foame si aia care traiesc de pe urma promterului in care baga vorbe altii mai daruiti de Dumnezeu. Culmea e ca ultimii castiga 10.000 pe luna ca sa emita pareri la tv. poate ca Dumnezeru chiar e un copil care se joaca…

  29. pacat ca in seara aia mihai gadea i s-a adresat lui ioan rusu cu “domnule ministru”….haios,ca daca zic jenant iar imi arata usa ciutacu 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.