Esti aici:
Prima pagină > Blog > Colţu' lu' Boc cel mic > Argentina-România. Hai cu egalarea!

Argentina-România. Hai cu egalarea!

UPDATE: Îi explică cineva Elenei Udrea – în locul meu, că eu nu discut cu absolvenţii de particulară pe puncte – că, până să ajungă prima doamnă a Argentinei, modelul ei politic Evita Peron a fost, între altele, prostituată?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

191 thoughts on “Argentina-România. Hai cu egalarea!

  1. D-le Ciutacu! Nu glumesc deloc! Iar am reascultat stirea pe Antena 1. Parlamentarii au “dezbatut” reducerea CAS-ului, a contributiei de sanatate/angajat de la 6,5 la 5,5%!!! D-voastra pricepeti ca astia s-au tacnit cu totul?????La ora asta, controb. angajatului sunt urmatoarele: 9,5 % CASS (contributia la pensie); 5,5 % CAS (contr.la sanatate), 1% somaj si 16 % impozit!!! Am fost foarte atenta ptr. ca eu intocmesc state de plata si am intrat in panica! Poate nu postati asta, ca “balansez” pe langa…dar am sunat o colega sa vad daca nu m-am prostit cu totul! ori jurnalistii nu s-au documentat cum trebuie, ori astia is prosti-gramada!!!

  2. @ nume necesar:

    Ba sunt: 10.5 % CAS asigurat şi 0,5% şomaj asigurat!!!! Aşa scrie şi în aplicaţia MF a declaraţiei 100.
    ?

  3. N-ai treaba cu aplicatia, cel putin nu cu declaratia 100 – e altceva!!!!
    Sunt 2 feluri de contributii! Ale angajatului si ale angajatorului. Ale angajatorului sunt pentru cond. normale, deosebite, ma rog sunt pe mai multe categorii. Nu de alea vb. Ci de contributia individuala…per pers. fizica vb. lui Neica Vanghelie.
    Tu lucri???
    Simplu…cand iti iei fluturasul acolo scrie, nu cauta in declaratiile MF-ului ca te apuca durerea de cap!
    sal.brut…
    si pe urma vin contributiile individuale
    CAS
    CASS
    Somaj
    Sindicat
    Deducere pers.de baza…etc
    Ei! CAS-ul ala a fost 6,5% pana anul trecut, nu mai stiu legea ca nu le mai memorez de cand le fac astia varza si acum e 5,5%!!!!

  4. `nu-l privesc pe TB ca pe un barbat`..pentru atunci inchid ochii de placere ??

    Intrebarea, mult mai importanta pentru mine, este cum o priveste TB pe EU ? To Be or Not Toby…desi, dupa cum aratam ca neam, cred ca rapunsul vine de la sine: Kunta Kinte.

  5. Ha ha ha, cumva universul are o ordine, tocmai Elena Udrea sa aiba ca model o prostituata care a devenit politician :)))

    P.S. E clar, termin Politehnica, vreau si eu sa fac misto de Udrea ca a temrinat o facultate particulara 🙂

  6. @ nume necesar:

    Eu fac şi statele.
    Contribuţie asigurat cu contract individual de muncă:
    – 10.5% CAS adică pensii;
    – 5.5% CASS, adică asigurări de sănătate;
    – 0.5% contribuţie asigurat la şomaj;
    – 16% impozit salariu, după celelalte şi deducerea personală.
    În 2009, numai în ianuarie a mai fost contribuţia la pensii de 9,5% a asiguratului, că a venit guvernul lui peşte…
    Nu mai amintesc aici contribuţiile angajatorului. Repet: toate apar în declaraţia 100, să le vadă toată lumea. Atunci când o completezi, nu şi după ce ai scos-o la imprimantă.
    Eu fac toate declaraţiile.

  7. A avut un moment de sinceritate,pt ca mi-e greu sa cred ca nu stie cu ce se ocupa Eva Peron…
    Partea distractiva abia acum vine: in urmatoarele zile,Guta ii va dedica o manea (sau manela?!) “Don’t cry for me Romanelia”.

  8. Totusi nu ar fi asa rau sa ajungem ca Argentina,desi nu stiu in ce masura noi am putea sa ne reorganizam asa cum au facut-o unii.
    Un documentar interesant de vazut despre tema asta e “The Take” -link de vazut online : http://video.google.com/videoplay?docid=8149373547373833649#

    Apoi mai sunt : “Argentina Turning Around” si “Argentina Hope in hard times”, care se pot downloada,online inca nu le-am gasit.

  9. IN-CRE-DI-BIL!!!Sunt in Spania de patru ani si,pasionat fiind de istorie,am tot citit despre Franco,Reconquista,Inchizitie si despre altele,printre care si despre Argentina.Acest film este cutremurator si imi completeaza ceea ce stiam.Ceea ce este si mai cutremurator este ca 100% din film este aplicabil si Romaniei.Daca te uiti la atitudinea politicienilor,daca inlocuiesti barajul cu autostrazile,exemplul petrolului si al gazelor care nu ne mai apartin,al aurului,al sarii(in curand…)….ROMANICA,FRATE!E clar,mai stau pe-aici.

  10. vad ca totusi elena udrea va inspira totusi sa scrieti mult despre ea! daca ar fi proasta cum o credeti nu ati mai scrie atatea articole despre ea! eu cred ca sunteti niste barbati frustrati care nu aveti curajul sa va luptati cu semenii vostrii(adica tot barbati) si va descarcati propriile frustrari pe o femeie frumoasa si desteapta. Va este superioara din toate punctele de vedere! Nu sunteti decat urmasii emisiunii d-nei Tatu “de 3x femeie”

  11. Posibila extradare a lui Hayssam (chiar daca doar teoretica deocamdata) pare sa starneasca frisoane multora care numai cu cateva saptamani in urma exploatau cu sarg tema in campania electorala. Acum “Antenele” si “Realitatea” cauta sa bagatelizeze povestea Hayssam. Ingrijorare, cred eu nejustificata. Chiar in cazul putin probabil ca ar fi extradat nu cred ca sirianul ar incepe sa vorbeasca sa zicem despre privatizarea “IPRS Baneasa”.

  12. Domnule Ciutacu vreau sa va felicit si sa va transmit pe aceasta cale toata consideratia mea pentru munca, devotamentul si priceperea dumneavoastra. Sunteti printre putinii oamnei de valoare ai acestei tari “democratice”. Va doresc mult succes in continuare.

  13. @sebi: sper ca nu mai ai frati pe-acasa si, pentru binele omenirii, ca nu poti sa faci copii
    @cristian: suntem realmente terifiati de amploareaz dezvaluirilor 🙂

  14. Da – cutremurator. M-am straduit asa mult sa gasesc ceva diferit de Romania. Cred ca faptul ca argetinienii nu s-au lasat calcati in picioare, asa cum o facem noi, spune multe despre ei ca popor.
    Da – de ce nu difuzati filmul la o ora de varf? (Daca ar fi dupa mine, ar fi in fiecare seara, la ora fixa, ca sa vedem si sa nu uitam: somnul si apatia noastra naste monstri. Cresc in liniste la sanul nostru in timp ce ne stingem ca popor, ca oameni, ca entitati si identitati de orice fel)
    Da – stim cu totii ce este Elena Udrea. Toti o gandim. Ma puteti totusi lamuri intr-o problema: care este diferenta intre Elena Udrea pe scena politica la varf, validata de voturile de 5 milioane de romani, si Andreea Banica, de ex. (exemplu pur aleator) care castiga sute de mii de euro validata de 5 milioane de spectatori ca sa-si arate chilotii?

  15. @ victor ciutacu, spui că “eu nu discut cu absolvenţii de particulară pe puncte”. Care e standardul impus, ca sa nu scriu geaba? Ai peste 120 de comentarii, pana acum, si nu stiu daca jumatate dintre postaci au terminat liceul. La subiect: Evita a intrat in istorie ca prostituata? Si Eminescu, Creanga, Caragiale, Cuza s.a.m.d. au fost “iubareti”, dar memoria colectiva i-a retinut pentru altceva. “Micul Titulescu” era fan al “marelui Che”. Ar trebui sa fim oripilati? Udrea trebuie sanctionata pentru ceea ce face, si nu pentru ce ne imaginam ca ar putea face. La fel ca toti ceilalti.

  16. Ma bucur ca ideea D-lui Ciutacu de a prezenta niste imagini zguduitoare si in acelasi timp mobilizatoare va fi preluata si la Sinteza zilei.

  17. am vazut Zeitgeist. in el se povesteste de faza asta.
    iar unii retardati spun ca ala e un film prost.
    le recomand sa sara direct la Zeitgeist Addendum.

  18. Pai cineva zicea ca ce daca au votat cu Bas, sa ne unim, bai! Sa nu zicem ca tre sa sufere ca au facut asta. La cat de plat au creierul, nu vom vedea noi unitate. Am ramas surprinsa cat de multi sunt cei care au facut asta. Nu avem sanse, sunt legati la ochi, nu stiu cum pot sa fie atat de orbi altfel… Sa sufere frate, inclusiv mama mea invatatoarea!
    PS Dl. Ciutacu, in seara anuntarii rezultatelor din turul II (daca nu ma insel) il rugai pe Dl. Antonescu sa-ti promita ca nu vei fi nevoit sa-i spui baiatului tau ca trebuie sa plecati din tara. Pana la urma cum o rezolvi??? Eu astept plecarea, cred ca mai am vreo cinci ani, dar asta ma tine in viata…

  19. @ Violet!
    Da! Astea-s cotele!!!
    Aseara m-am zapacit cu capul…:(
    Dar asta cu diminuarea contributiei de l 6,5 la 5,5% m-a dat peste cap:(
    Scuze domnului Ciutacu si promit sa nu se mai reete!

  20. Tin foarte bine minte ca in 2004 cand a iesit Basescu le spuneam tuturor prietenilor “va fi ca in Argentina”.
    Lumea inca nu constientizeaza ce se poate intampla, raspunsul e… Argentina.
    Atata timp cat bancile nu sunt stimulate sa dea credite populatiei deoarece traiesc foarte bine din creditele catre stat, cand bugetul se face prost, iar guvernul ne arunca cu praf in ochi bagand in fata toate pitzipoancele cu teme rasuflate la televiziuni de ghetou,…etc, putem ajunge acolo.
    Sunt doar doua motive pentru care cred ca noi, spre deosebire de argentinieni vom muri incet, la foc mocnit:
    1. dupa cum comenta cineva mai sus, suntem un neam de iobagi si sclavi fara demnitate
    2. nu suntem in america de sud

  21. @blackman nu stiu daca “am eu ureche muzicala” precum Turcescu dar parca ai fi Patapievici sarind in apararea Lenutei, si mai cred ca ai interpretat aiurea toata treaba, sau n-ai inteles.

  22. @Victor Ciutacu, @sebi, … si se mai mira Mircea Badea ca 5 mil si nustiu cat de cetateni au mai votat cu Basescu…

  23. Mai tata dar cum mi-as dori sa-i vad pe Basescu,Boc si toata sleahta asta de hoti fugariti asa ca aia in Argentina!Eu imi doresc sa prind “piticania” fiindca la “asimetric” va fi inghesuiala mare.

  24. Datorii fara sfarsit! Azi maine ne batem in piept cu ele. Asteptam parca sa murim de foame, de saracie pentru ca suntem multi care ne zbatem in saracie si somaj, in violente aproape zilnice. In nici un caz moartea noastra nu va fi incununata de glorie in acest fel.
    Nu suntem in stare nici macar sa iesim in strada si macar sa strigam:”terminati odata cu politica asta; nu mai suntem in dictatura!” sau…?

  25. @Theodora: cred ca putini. lumea-i superficiala, nu mai are rabdare si, dintotdeauna, forma bate fondul

  26. cum sa te uiti la base ca la un barbat?orice femeie normala il percepe ca pe o ciudatenie ciudata.un mic monstruletz:))))el si psihic e monstruletz.
    base hot??:))poate dupa ce e imbuibat cu whisky.:))

  27. ce ziceti de Bittman consilier la Finante. isi face Vladescu gasca de pahar si cu Gheorghe si cu Bittman 🙂

  28. mai omule, vorbesti foarte destul, nu prea ai esente in subiectele de la emisiune si sincer eu nu cred ca esti prost cumva sau ca nu te duce bila ci doar ca te dai mai mare decat esti si asta nu da bine deloc. cel putin eu asa te vad. tot incerci dictionarul. posibil sa stii dar nu le potrivesti cum trebuie. nu mai scriu deocamdata. nu sunt vreun securist. si DA !!! sunt un admirator de al lui mircea badea. poate (sigur) ma uit cu placere si la emisiunea lui gadea. diferenta mare intre “vorbe grele” si ” sinteza zilei”

    sper sa nu te deranjeze criticile. sunt sincere.

  29. Si sa-i explice si ca Evita Peron a fost sotia presedintelui, nu “protejata” acestuia…

  30. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Auzii adineauri la Antena 3 o declaratie a ministrului de finante,dl Vladescu, in care spunea ca i-a ales consilieri pe Andrei Gheorghe si Dan Bitman pentru relatia cu publicul sau cu informatiile ptr populatie.A innebunit sau nu?Eu am tot respectul pentru acesti doi oameni,dar ce cauta acolo?!Nu au apreciat oamenii munca lui Gh.Pogea,care a fost ca o ciuta intr-o cusca cu lei acolo(si care a refuzat sa mai faca parte din actualul guvern-si stie el de ce)si ce incredere au oamenii acum?!
    N-au oare un post pentru un pensionar medical(cu afectiune reala,nu contrafacuta!) care a muncit 28 de ani ca inginer si acum sta cu aproape 1100 RON (din care se ia impozit!),ca tot ingheata pensiiile?Ca pot sa relationez foarte bine cu oamenii si poate ma prticep si la cifre.
    Mi-e scarba de toti ,d-le Ciutacu!

    Cu acelasi respect pentru Dvs.,
    Ioanap

  31. Am reuşit să-i depăşim.Aflu ca Dan Bittman a fost numit sau i s-a propus sa fie consilier la MF!Cred că,dacă tot vrem sa modernizăm Statu’Românesc, pe lânga Sfânta Contituţiune trebuie schimbat şi Imnul Naţional.În loc de “Deşteaptă-te Române”să cântăm”Vine o zi(când se va sfârşi)”!

  32. @ Teodora

    Eu l-am vazut (filmul). Dar n-am postat… Sunt prea ingrozita! Cand am vazut copiii malnutriti si parintii cum sufereau ca nu au cu ce sa ii hraneasca mi s-a urcat stomacul in gat. Nu am mai putut spune nimic…

  33. CE DRACU CAUTA SI BITMAN IN POLITICA ????????
    DE CAND SE PRICEPESI ASTA LA ”TREBURILE TARII” ????
    NOI CHIAR NU O SE NE MAI RIDICAM NICIODATA DIN MIZERIA ASTA !!!!
    IL ASTEPT PE GUTA LA EDUCATIE SI PE MONICA COLUMBEANU LA JUSTITIE SAU MAI STIU EU UNDE !!!
    TREZITI – VA ODATA MAI ROMANI CA NE DUCEM DRACULUI DE TOT !!!!!!!!

  34. Vom lua bataie de la Argentina fii sigur. Falimentul Romaniei este inevitabil dar vom fi alinati de muzica lui Dan Bitman numit pe la ministerul de finante de Lantul Slabiciunilor mai sigur( salbaticiunilor )a lui Andrei Gheorghe numit si asta tot prin ministerul de finante.Mai ales ca probabil Andrei Gheorghe printre doua fumuri trase dintr o tigara cu canabis ne va explica el strategia financiara a Romaniei. Astia au inebunit dar pe Nicolae Guta cand il numiti la ministerul culturii ?? asta doar asa ca sa fie tacamul complet. Ultimul sa fie atent sa stinga lumina asta daca va mai avea ce sa stinga….ai da Jana nu e moarta,Jana se transforma…

  35. @ violet , nume_necesar

    Cotele de contributie pentru asigurarile sociale de sanatate sunt de 5.5 % pentru salariati si 5.2% pentru angajator , conform Legii 95/2006 , modificata prin OUG 226/2008 (CASS-ul e singura cota pe salarii care nu e reglementata de Codul Fiscal , ci de Legea privind reforma in domeniul sanatatii) . Cotele sunt defalcate pe declaratia 100 .Eu nu am vazut stirea la Antena 3 , dar daca se vorbeste de reducerea de la 6.5% la 5.5% probabil ca e vorba de asiguratii care fac obiectul alin.3 al art. 259 din Legea 95 , respectiv : persoane nesalariate care sunt obligate sa isi asigure sanatatea potrivit Legii 95 sau lucratori migranti care isi pastreaza domiciliul sau rezidenta in Romania . Art. 10 din OUG 226 a stabilit pentru acestia in 2009 o cota de 6.5 % (probabil la acestia se refera stirea – altfel reducerea la 5.5 % e intr-adevar hilara , cota aceasta e valabila de un an) .

    @ IoanaP

    Eu am auzit altceva despre Pogea . Pare-se ca Basescu l-a pedepsit pentru rezultatele slabe de la prezidentiale din Hunedoara , de aia a “refuzat” Pogea sa mai faca parte din guvern . Crezi ca Videanu a renuntat atat de usor la contabilul lui , sef peste finante ?

  36. mai bine se apuca de manele bitman :D. guta e mai bun ca si consilier. dar acelasi sfat i l-as fi dat si lui guta. sa isi schimbe stilul. 😀 hai ma!!! railor. lasati omul in pace. 😀 are o sansa. ce aveti cu el? 😀 intre doua concerte si un danutz srl are timp sa faca si socotelile . ba ce bafta au unii. trei locuri de munca. 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.