Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Am trecut, vă anunţ: nu contaţi pe mine

Am trecut, vă anunţ: nu contaţi pe mine

Am câteva chestii care-mi stau pe creier şi mă abţin de ceva vreme să le eliberez. Azi n-o mai fac. Aşa că dau drumul la vale vagonului cu dezamăgiri; ale altora…

Nu-mi doresc să fiu erou; al nimănui. Mai ales că, de obicei, eroii mor tineri şi-s cântaţi postum. Mie-mi place viaţa, n-am vocaţie de martir şi sunt egoist. Mă gândesc, cu prioritate, la binele meu şi al familiei mele. Dacă acesta coincide cu al altora, cu atât mai bine. Aşa s-a întâmplat şi-n cazul Băsescu. Îl găsesc nociv pe individ, mi se pare inoportună prezenţa sa în fruntea statului, am acţionat în consecinţă. Întâmplător sau nu, părerea mea a coincis cu a multora dintre voi. A rezultat o frumuseţe de campanie antiregim într-o ţară lipsită de coaie. De care-s mândru. Continui să cârtesc, dar n-am amulete cu Jucătorul aliniate pe calorifer.

http://www.youtube.com/watch?v=IVS_9NfiK38

Dar asta nu înseamnă că mă voi pune vreodată la remorca vreunei formaţiuni politice. Findcă nu-s deloc convins că mi-aş găsi locul într-o structură de tipul ăsta. La ce-i acum funcţional pe piaţa politică de la noi, cu siguranţă nu. Doar să-mi fac mişcarea mea, unde eu să fiu Comandantul. Dar sunt şi comod, şi realist. Deci conştient că fără structuri securistice şi bani nu ies nici din Rahova. Cum nu simt nevoia să fiu marioneta vreunui grup de interese dornic să pună mâna pe caşcaval prin mine, mi-e teamă că-s pierdut pentru cariera politică. Aşa că, regret că poate dezamăgesc, mulţumesc pentru amabilele invitaţii şi sugestii, dar nu particip nici la (re)construcţiile diverselor partide politice, nici la reforma lor; nici ca actor, nici pe post de consilier. Emit păreri în scris ori prin viu grai. Vrea cineva să ţină cont de ele, minunat! Nu vrea, la fel de minunat, dacă nu chiar şi mai minunat!

Celebritatea mi-am dorit-o, recunosc, când eram ceva mai puştan şi m-am prins că n-o să mă cumpere niciodată Real Madrid. Mi-am obţinut-o (pe alte căi, ceva mai intelectuale, scrisu-i meserie, teveu-i fudulie) cu vârf şi îndesat, n-o mai caut, m-a găsit ea pe mine deja. Nu mă bucură, nu mă deranjează. Câteodată este chiar reconfortant să constaţi că n-ai vorbit de pomană, de cele mai multe ori băile de mulţime devin iritante. Aşa că n-am obiective prioritare nici pe zona asta.

În speranţa că am răspuns câtorva dintre obsesiile relativ publice şi cu promisiunea că voi face, curând, încă un online cu poporul suveran, în care să răspund tuturor întrebărilor, vă mulţumesc pentru atenţie şi vă urez o zi minunată ca mine.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

173 thoughts on “Am trecut, vă anunţ: nu contaţi pe mine

  1. Important e ca ai prieteni cu care nu te-ai intalnit inca. E unul din avantajele sticlei, dar nu asta conteaza – banuiesc ca ti se intampla si face to face. Ramai cum esti; e bine. Nu te vad mai fericit facand altceva. A tunat ‘Mogulul’ si v-a adunat, nu stiu cum, dar il respect pentru asta – Antena 3 (cu exceptia ciocanitorii aleia care vorbeste isteric peste invitati) e o echipa de Champions League.

  2. Am obosit cu tot ce inseamna politica. Nu este altceva de vorbit? Ce oameni minunati misuna in lumea asta politica si cu ce asteptari ne tot aburim? Ce avem de castigat cand lucrurile, zarurile se fac pe mangleala dintre ei…

  3. Off topic

    Uimire

    La Moscova, la Budapesta şi chiar la Tel Aviv
    S-au ridicat statui înalte cât domnul Eminescu,
    Cu bani donaţi de BNR, de Mugur Isărescu,
    Cinstindu-l pe Titanul proletar, pe marele conviv !

  4. Va rog stimati cititori ‘derbedei’ sa mai aruncati o privire asupra sfarsitului paragrafului doi si sa observati ca tonul folosit de D-l Ciutacu s-a radicalizat de-a-binelea.Ne copleseste cu o serie intreaga de “nu” si “nici” ajungand aproape de negarea negarii: “…multumesc pentru amabilele invitatii si sugestii,, da NU particip NICI la (re)constructiile diverselor partide politice, NICI la reforma lor; NICI ca actor, NICI pe post de consilier”, “Vrea cineva sa tina cont de ele, minunat! NU vrea, la fel de minunat, dar daca NU chiar si mai minunat!” Mai clar nici nu se poate exprima determinarea dumnealui de a nu intra in nici un fel de joc.
    De asa oameni are nevoie tarisoara noastra!

  5. Tribunul nu injura cu rautate.:))). Doar mi-a luat-o inainte.:))). V-am “reprosat” ca ati facut-o pe EBA europarlamentar. Asa mi s-a parut in urma aparitiei de anul trecut la Vorbe Grele. Dupa modul sters in care s-a prezentat Radu Stroe, cu o seara inainte, eram curioasa sa vad cum va decurge emisiunea cu Honorius. L-ati supus unui foc incrucisat, nu imi pasa deloc daca regizat anterior sau nu. Cert este ca si pe baiatul asta il veti face parlamentar. Precizez, inca o data: nu imi pasa daca este el sau altul. Vorba lui Badea: tara asta chiar merita. Si vorba mea: problemele cu care se confrunta Romania nu se vor rezolva prin “vot” din patru in patru ani. Solutia este cu totul alta.

  6. In legatura cu piesa absolut superba din cea mai recenta postare. E bine ca nu dai curs comentariilor, i-ar fi stricat farmecul. Dar nu pot sa ma abtin, trebuia punctat undeva:))) Cum este posibil? Patrick Duffy la costum cu papion? Fara muschi la vedere, fara tatuaje, fara lanturi, cercei si inele in nas? Si Mireille? Fara decolteu pana la buric, fara tanga si miscari lascive in patru labe? Nu se poate. E un “trucaj ordinar”. Nu ma asteptam la asa ceva din partea ta:))))

  7. Daca in 1989 au murit romani in strada si dupa atatia ani inca nu o ducem bine economic macar sa putem vorbi LIBER despre ce ne place si despre ce nu ne place economic politic etc fara a fi batuti de securitate.Asa ca mie nu imi place Basescu & company si in numele celor morti in 1989 am dreptul sa o spun Da nu mia placut nici Iliescu nu imi plac nici hotii nici mafiotii mascati in politicieni nici dementii cu acte in regula ajunsi in politica si care imi hotarasc mie soarta. Asa ca in numele celor morti in 1989 pentru o viata mai buna sunt dator sa ma pis pe hotii astia. Si tu ai aceasta datorie Victore in numele mortilor din revolutie asa ca Keep walking.

  8. @ruxi: asa e, nu injura cu rautate, ci cu iresponsabilitate. fiindca-i baga pe toti in aceeasi oala si reuseste sa-si ostilizeze pana si oamenii care nu-i erau ostili by default. si dupa aia se jeleste ca n-are acces pe tv. sa se planga la Voiculescu pana-i vine rau!

  9. Deja ati aflat din interpretarea articolelor Dvs. ca titlurile pe care le dati ne dau repere privind continutul lor. Ceea ce insa nu aflam din aceste titluri este stilul de exprimare folosit in mesajul Dvs.
    Si de data aceasta titlul melodiei sugereaza ideea, care este o tema recurenta a Dvs., de a uni fortele daca vrem sa schimbam ceva in vietile noastre. Nu l-am ascultat inca pentru ca titlul subliniaza ideea “spiritului de echipa”, ideea de a cuceri ceva “inch by inch”,
    cu totii impreuna nu putem gresi. Va multumim.

  10. Motanul tau mi-a inseninat ziua!!!!!! Pupa-l-ar mama de tarcat torcator si boticos!:DDDD Ce rasa e? Am si eu o tigruta. As vrea foarte mult sa-ti devin fan pe facebook – nu creezi si o astfel de rubrica?:P

  11. Domnule Ciutacu eu am urmarit emisiunea doamnei Firea, in care ati participat alaturi de Geoana, care a vorbit doar el, aceleasi aberatii plicticoase, pentru care a si pierdut alegerile, si pe care, cel putin declarativ, spuneti de multe ori ca nu-l simpatizati. Cu toate astea, exigenta pe care o aveti in a-i evalua pe alti politicieni, nu se aplica si in cazul lui Geoana, desi multi dintre ei sunt poate de mii de ori mai capabili decat Geoana. Acest ratat infinit, care ne-a dus de rapa si care este menajat patetitc, ca nu cumva, saracutul de el sa fie deranjat cu ceva, de oamenii ticalosi din partid si din afara. Ce daca a pierdut toate alegerile, ce daca ne-a lasat pe mana tiranului, important este sa-l menajam pe Geoana…

  12. @Roxana: ma scuzati ca nu i-am carpit doua palme si nu l-am somat ultimativ sa-i predea fara lupta partidul lui Mitrea
    @Gherman Adrian: fiindca sunt extraordinar de fericit. traiesc un vis

  13. Fii intransigent!Banii n-aduc fericirea!Fii destept!Chiar e nevoie de oameni destepti si cu educatie!

  14. Imi aduc aminte ca placere ca si baietilor mei le placea fotbalul, ca mai toti “pustanilor”. Oare de ce o fi avand asa o atractie “balonul rotund”. Scriu aceste randuri citind din “epistola” Dvs. ca v-ati dat seama ca: ” N-o sa ma cumpere niciodata Real Madrid”. Deci si ca “pustan” ati fost realist nu numai acum. Si ati fi ratat “celebritatea” pe care v-ati dorit-o, daca aceasta nu v-ar fi gasit:” celebritatea mi-am dorit-o, recunosc”…”n-o mai caut, m-a gasit ea pe mine deja”. Cat de simplu recoasteti aceasta “stare de euforie” si cat de mult ati muncit sa “va gaseasca”. Felicitari.

  15. Cred ca sunteti printre putinii oameni care afirma ca celebritatea:”Nu ma bucura, nu ma deranjeaza”. Va credem dar totusi admiteti :”cateodata este chiar reconfortant sa constati ca n-ai vorbit de pomana”.Aici un pic ezit sa va felicit pentru cuvantul “reconfortant”; este mai mult de atat, este “o bucurie”, “o satisfactie”.
    Indraznesc sa va doresc asemenea momente “reconfortante” cat mai dese.

  16. Domnule Ciutacu nu trebuie sa ajungem in extreme in ce-l priveste pe Geoana. Eu ma refeream la o atitudine corecta, fata de un perdant absolut, ce nu inseamna nici sa-l tineti in puf, dar nici sa-l luati la palme. Este vorba de exigenta fireasca fata de un astfel de perosnaj ridicol, ce nu a fost tratat ca unul ce a pierdut catastrofal, din prostie dimpotriva, acum ne prefacem toti ca nu s-a intamplat nimic. Este bataie de joc fata de noi toti care l-am votat pe Geoana, DOAR pentru a scapa de tiran si ne-am pricopsit tot cu el.

  17. Draga Victor,desi sunt de virsta mamei tale,tin sa-ti spun ca va urmaresc si va ascult cu multa placere.te rog sa nu ne lasi si fara aceasta speranta.Noi nu mai putem sa plecam din tara,nu ne mai vrea nimeni. Singura speranta sunteti voi. Cu respect ( o mama )

  18. Va rog mai discutati si despre economia subterana uriasa din INSULA MARE A BRAILEI.Cred ca e un subiect bun .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.