Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > “Oprescu, prietenul lui Ciutacu…”

“Oprescu, prietenul lui Ciutacu…”


Sorin Oprescu e (mă rog, a fost, poate să uite de funcție și viitor politic) primar general de mai bine de 7 (șapte) ani. Gurile rele susțin că și cu un oarecare sprijin din partea mea, dar, vorba altui Sorin celebru, fascinantul domn Vântu, să trecem peste. De la instalare, am băut împreună o singură cafea în biroul lui din primăria veche; și aia din greșeală, că ne-am petrecut prin incintă fără să ne propunem asta. În sediul nou, n-am avut plăcerea. Mai mult, cu excepția a vreo două-trei emisii la România TV, n-am mai discutat deloc, nici măcar telefonic. Nu știu dacă din cauza mea sau a lui, dar zău că n-are importanță în context.
Citesc, în schimb, în motivarea instanței, că, spre exemplu, Rareș Bogdan și Cozmin Gușă, ca să nu mai vorbesc despre – nu-i așa – adversarul politic Marian Petrache, îl avertizau, deduc că-n întâlniri discrete tete-a-tete, că-l urmărește statul de drept ca să-l aresteze. Și, cu toate astea, în conștiința publică, a fost arestat “Oprescu, prietenul lui Ciutacu”. Ceea ce, până la urmă, deși poate ar trebui, nu mă deranjează. Fiindcă, după ce-și va mai reveni și (sper) descâlci situația judiciară al dracului de complicată, poate se va lămuri și Sorin cine i-a fost prieten și cine nu…
P.S. Deși sper că e inutil, mai precizez, încă o dată, că m-aș bucura dacă Doctoru’ s-ar scoate la vopsea din povestea asta urâtă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

15 thoughts on ““Oprescu, prietenul lui Ciutacu…”

  1. Marian Petrache, Rareş Bogdan şi Cosmin Guşă ştiau de acţiunea DNA-ului… înaintea lui Robert Turcescu? Asta-i tare.

    Fără să glumesc, văzând câtă lume ştia de faptul că la DNA exista un dosar Oprescu, eu trag concluzia că DNA-ul n-a vrut să-l aresteze. Procurorul a lucrat la vedere, chiar i-a acordat mai multe şanse. Robert Turcescu a scris în presă cu câteva ziele înainte că urmează să fie arestat un peşte mare…La data respectivă Oprescu nu luase banii, nu era arestabil. Şi Doctoru’ ce face? Ia 25 de euro, la ceas de seară, fără chitanţă şi fără o discuţie lămuritoare cu ăla care a livrat plicul, în sensul că este vorba despre un împrumut. Aşa ceva? Eu cred că procurorul s-a ofticat rău de tot. Oprescu primise informaţia, tete-a-tete, de la prieteni (duşmanii nu fac aşa ceva), dar şi prin presă. Dă-o-n mă-sa de treabă! Mai mult, n-au intrat în casă peste el, i-au dat timp. Oprescu, într-un moment de maximă luciditate, putea să-i ardă pe bani sau să-i toace şi să-i arunce… Trebuia doar să-şi amintească numărul apropiaţilor săi arestaţi de DNA pentru şpagă.

    Dacă se va dovedi că a luat şpagă, cu tot respectul pentru Doctor, ăsta nu este caz de puşcărie, ci, aşa cum spunea cineva, de psihiatrie.

  2. “Rareș Bogdan și Cozmin Gușă, ca să nu mai vorbesc despre – nu-i așa – adversarul politic Marian Petrache, îl avertizau, deduc că-n întâlniri discrete tete-a-tete, că-l urmărește statul de drept ca să-l aresteze.”

    De ce deduceti ? De ce nu il intrebati pe Sorin Oprescu ? De ce nu intrebati avocatul ? De ce nu ii intrebati pe cei 3 ? De ce nu incercati sa aflati din stenogramele de la proces ce a declarat de fapt Oprescu instantei ?

  3. Faptul ca Rares Bogdan l-a avertizat pe Oprescu c-o sa fie saltat e mai putin interesant decat faptul ca Oprescu a fost avertizat de Rares Bogdan (!) c-o sa fie saltat 🙂
    Stima

  4. @ daniel

    Corectă observaţie, eu am luat de bună deducţia…

    Dar ce declaraţii importante a făcut Oprescu? DEDUC din spusele lui Rareş Bogdan că nu s-au întâlnit iar “avertizările” erau niste acuze promovate de către acesta în emisiunea sa de la Realitatea. De aici ar fi DEDUS şi Oprescu faptul că i se pregătea ceva. Teoria conspiraţiei? Asta-i apărarea lui Oprescu?

    Aşa o să spună şi Băsescu atunci cînd o să fie arestat, că ştia de la Gâdea, Ciutacu şi Badea că urmează să fie arestat şi condamnat… Ce-i asta? Miştocăreală?

    Încep să-l înţeleg pe avocatul lui Oprescu pentru apărarea jenantă pe care o face. Lucrează cu materialul clientului iar clientul este praf.

  5. De ce este purtat cu catuse ?! Este talhar periculos, gangster, etc. ?! Desi eram mic atunci, am constiinta anilor ’50. Atunci procurorii erau controlati de Partidul Comunist. Azi, cine ii controleaza ?! Ei nu pot gresi ?! Sunt Dumnezei, posesorii adevarului absolut ?!

  6. Mai intai : “Bine revenirati, d-le Ciutacu”… ca tare era plictisitor sa vedem politichia damboviteana, fara s-o comentam “de specialitate”.
    In completare : “daniel” de mai sus nu sunt eu; ca sa fie clar ! Nu ca eu n-as avea intrebari, da’ macar incerc sa pun d-alea la care sa se poata raspunde…
    Pe subiect : nu “achiesez” nici la d-alea cu “coruptu'”, nici la vrajeli cu “matusi Tamara”…Nu sunt sigur nici c-a pus botu’, nici c-a luat-o de la adversari… chit ca, la ce bombe cadeau imprejur, Dl. in cauza trebuia sa aiba prin buzunare si tamaie, si usturoi…Oricum, treaba lui, problema lui… ca in Romania de astazi, sigur-sigur si primaru’ meu (si-al lu’ oricine) punea botu’ (si, la cat de saltati sunt alesii azi, al meu chiar e – ce sa vezi – acuzat c-a comis-o). Doar Boc si Falca pare ca au fost modele, restu’, numai corupti, da-i dreacu:))
    Apreciez, totusi, nedelimitarea d-lui Ciutacu de dl. Oprescu…multi, cand se clatina ceva, fug ca sobolanii – iar, la noi, asta e chiar virtute !
    oricum, “baietii” aveau ceva benzi de magnetofon, niste CD-uri, niste stenograme, ceva, daca era sa fi fost… E amuzant, insa, cum “deontologii” lu’ Realitatea liberala picara pe interceptari si aci, si la Vanghelie…
    La Voiculescu nu gasira ai lu’ “justitia independenta” decat convorbiri cu nepotu’, nimicuta cu Gadea, Badea…nici chiar cu Ciutacu, pana sa plece la concurenta…
    Ciudat…da’ si misto, garantat n-o sa ne plictisim in viitoru’ apropiat !

  7. Victore,
    1. Faptul ca tu si Oprescu va dati prieteni nu-i o mare problema. De fapt nu cred ca era o prietenie chiar asa de adevarata (ca, de ex. cea cu Badea, daca mai e de actualitate).
    Problema era daca erai prieten si cu Pinalti, Vanghelie, Mazare, etc. Atunci, cand prea multi din prietenii tau sunt acuzati de coruptie si hotie, incepi sa ai si tu probleme, macar de imagine, dupa vorba “spune-mi cu cine te-nsotesti ca sa-ti spun cine esti”. Asa ca eu nu cred prea mult in prietenia ta cu Oprescu.
    2. Am vazut ca Ponta s-a dat la Negoita (http://www.romaniatv.net/victor-ponta-despre-candidatura-lui-robert-negoita-e-democratic-ce-avertisment-ii-transmite_246241.html). Eu iti sugerez o aroganta: vorbeste cu madam’ Vranceanu-Firea-Pandele sa-l invete pe Negoita cum sa-l dea in judecata pe Ponta pentru santaj. Asa metinem nivelul circului la televizor la cote care sa asigure audienta mare iar politicienii pot sa-si faca imagine si campanie.

  8. In sfarsit cineva l-a saltat si pe golanul asta de Oprescu, un nemernic bolnav de putere care a avut “spate” din partea SRI zeci de ani. Misto ca i s-a schimbat karma, chiar la batranete. Dar nasol pentru Romania si Bucuresti ca abia acum.
    Multi ani de puscarie ii doresc!

  9. Inteleg, d-le “politikon”, ca asteptam si saltarea golanului de bassescu (deci, pe vremea mea, prin anii “90, aia cu “golan” era de fala… bassescu era in partea ai’lalta p-atunci)
    Cat despre sustinerea “serviciilor”, la basse nici nu se mai pune… ca se vede de pe Luna aia eclipsata azi-noapte…
    Si-acolo e chiar nasol pentru Romania (la Oprescu n-am vazut asa anvergura, ca el doar a vrut sa fie presedinte… pe bassse l-au si facut !

  10. @daniel
    Aici e vorba despre Oprescu.
    Basescu e in liga de top, cea a marilor nemernici ai neamului, alaturi de Iliescu (ambii fosti presedinti, ambii liberi in prezent si pe viitor)
    Oprescu nu intra in liga de top, e doar in liga premium, alaturi de Nastase, SOV si altii…

  11. cred ca numai apuca sa iasa din situatia judiciara complicata in care se afla din cauza problemelor de sanatate…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.