Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce dixtractie, ce mishteaux > Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

Toată lumea râde, pe bună dreptate, de mistica familie Geoană. Şi se tânguieşte că era să ajungă preşedinte unul care se sperie de magi. Numai că se scapă din vedere – evident, neintenţionat – că a ajuns preşedinte, pentru a doua oară, unul care umblă după el (inclusiv la talk-show-uri, degeaba neagă argaţii) cu tot soiul de parapsihologi, care i-a furat contracandidatului (pe bani, evident) paranormalul de casă, care şi-a pus bioenergeta şefă de protocol la Cotroceni.

Consoartă-mea, care-i înţeleapta familiei, susţine că nu-i OK să te miri ca o babă uimită înainte să te şi documentezi. Şi-s de acord cu ea la tura asta, mai ales de când am aflat că bioenergeticienii şi radiesteziştii au fost introduşi (prin act normativ) în codul ocupaţiilor. Unicul amendament serios pe care-l am este fixaţia mea potrivit căreia criza şi misticismul funciar al poporului suveran vor dezvolta şi chiar înflori piaţa impostorilor. În lumina spuselor mele de aseară, de la Sinteza zilei, când am mărturisit cum m-a supt de energie psihotronicul Vântu, l-aş sfătui pe mogulul eolian să deschidă un business pe partea de magie, că-i loc pe traseu.

Când te pretinzi inteligent, dar îl (re)alegi pe Băsescu de la OTV pe motiv că-i aduce Iliescu pe mineri înapoi la plantat de panseluţe-n Piaţa Universităţii, în combinaţie cu uluitoarea convingere că fuge Vanghelie cu cota unică la subsori, orice mişto la adresa neghiobiilor feng shui ale lui Geoană sună a mea culpa.

UPDATE: “Am vorbit o data cu domnul Manolea cand presedintele Traian Basescu a venit la Realitatea FM in timpul campaniei electorale. Judecand dupa  morga serios-neprietenoasa  pe care o afisa fara vreun motiv clar, am crezut ca e de la SPP. Am inteles ca nu e asa atunci cand mi-a cerut pe un ton autoritar sa intervin pentru a-l opri pe cameramanul RTV care ii filma, prea insistent pentru gustul domnului Manolea, mainile domnului Basescu”, scrie redactorul-şef al postului. Cum e că marele bărbat Băsescu şi baba mistică Geoană?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

125 thoughts on “Aglomeraţie mare pe piaţa misticismului

  1. @alex.dumitrascu: Oreste nu-i deloc prost, ci smecher. a identificat o nisa, a exploatat-o, acum e unica “autoritate” media in domeniu. la fel a facut Radu Tudor cu analistul mulitar. chestie de feeling iscusit…

  2. Pai D-le Ciutacu,
    si Dvs. aveti “feeling iscusit”, doar ca poate ar trebui sa faceti un curs de management. Din moment ce ati avut o experienta sa fi fost “supt de energie” de “psihotronicul Vantu”, de ce n-ati deschide Dvs. “un business de partea de magie”, doar ideea va apartine; de ce sa-o cedati din capul locului “mogulului eolian”, cu atat mai mult ca cu aveti informatii precise “ca-i loc pe traseu”, nu este “aglomeratie”, nici macar in zapada asta mare nu aveti de ce sa inotati ca mine de acum, ca aveti piata libera.

  3. @alex.dumitrascu

    Scuza-ma ca intervin, dar cum poti sa spui ca Oreste este prost sau incult?!
    Dupa cate am vazut eu, a reusit sa poarte un dialog cu domnul Stan, lucru care nu e tocmai la indemana oricui, de asemeneaa reusit sa explice cat de cat domeniul despre care se vorbea si influentele acestuia asupra noastra.
    Eu cred ca te-ai pripit!

  4. De ce nu a putut Manolea sa il opreasca pe domnul Razvan Dumitrescu de la Realitatea? Daca este asa de putenic trebuia sa opreasca difuzarea filmului.

  5. E singurul subiect pe care nu-l dezbatusem pana acum !!!
    Tara asta e condamnata la imbecilitate cronica !!!

  6. Nu-i în regulă: pentru acelaşi motiv, Geoană să pice vertiginos şi Băse să rîdă-n barbă!?
    Cine are încredere într-un preşedinte care iese afară doar dacă astrele i-s favorabile si vorbeşte doar dacă este programat neurolingvistic??
    …ah, da, dacă ne-ar da bunăstarea pe afară şi am afla doar în campaniile electorale cine ne conduce…ar fi, aşa, o picanterie, un pamplezir!
    Sau e scos bau-baul paranormal ca să se consoleze masele stuchitoare în sîn că altă cale decît voinţa băsescului nu-i??

  7. Mai avem PRESEDINTE in tara asta?!?
    Chiar nimanui nu-i pasa de TACEREA acestui ipocrit sobolan BASESCU?!? Ca de la alegeri inafara de prezenta la cumparaturi nu l-am vazut, auzit pe acest INTAIUL VRAJITOR AL TARII?!?
    Da, am ajuns sa cred in toate flacarile violet si ultravioletaltfel n-am gasit nici cea mai mica explicatie cum un juma’ de bnatiune s-au dus sa voteze, si-au ales PRESEDINTE un asmenea impostor, cel mai ipocrit si mai mincionos personaj din istoria acestei tari!
    BASESCU ARE GRAD DE COMANDOR IN INFORENERGETICA! POATE NEGA CU MANA PRINSA DE BIBLIE ?!?

  8. Dupa umila mea parere ar fi mai bine sa ne gandim mai putin la paranormali si mai mult la cum am putea deveni o tara normala.Fiecare dintre noi trebuie sa gandim pozitiv la propria persoana,sa fim cat mai aproape de normalitate,cat mai critici cu cei care vor sa ne puna pumnul in gura,mai deschisi la minte si mai curiosi cu ce se intampla cu propria persoana,cu propriul loc de munca sau cu propriul nostru venit.Sa ne concentram asupra faptului ca o seama de indivizi vor sa ne manipuleze in folosul propriilor interese,sa nu ne mai lasam pacaliti de discursurile lor si sa incercam sa fim realisti.In momentul acesta profita de naivitatea noastra oameni care nu se gandesc la binele tarii,tot felul de nebuni si nebunatici care se vor da maine,poimaine,victime.Vedeti cum “bietul” Prigoana,senator de Ramania,joaca iar pe la televiziuni,dar,incet si sigur,se apropie de interesele sale meschine.Stie el,cumva,sa-i faca pe toti sa-l placa,sau sa nu-l judece.Eu il vad un biet slugarnic,la fel l-a invatat si fiul lui,dar cata vreme vor mai fi cei din media toleranti cu el?Stie sa-i invarta pe multi si parca toti ar avea obligatii sa nu-l critice.Mi-a placut de dna Grecu ca l-a cam pus la punct intr-o emisiune cand acesta critica politica postului Antena 3.Eu chiar as vrea sa fie cat mai multi atenti la evolutia lui Prigoana si sa stie ca nu trebuie sa urce trepte in politica un om care s-a facut cunoscut mai ales prin scandaluri si circ de 2 bani cu a lui actuala sotie.A fost un mod de a se impune publicului ramanesc si multi au fost cei ce au crezut in el.Dezgustator…..

  9. Nici acum nu se dezice D-l Ciutacu de mistocareala, de ironie la adresa politicienilor, care “pretind” ca sunt “inteligenti”.Cum de i-a trecut prin gand o motivatie de rasul curcii, maram ca “Basescu de la OTV” a fost reales “pe motiv ca-i aduce Iliescu pe mineri inapoi ‘la plantat panselute’-n Piata Universitatii”; oare cu tarnacoape sau fara?, sau “cu uluitoarea convingere ca fuge Vanghelie cu cota unica la subsori”; alt loc n-o fi gasit? Trebuie sa acceptam si sa va si felicitam pentru umorul Dvs. prin care ne descretiti fruntile dupa atat misticism.

  10. Gata, suntem depasiti de una din cele mai respectabile institutii americane : armata. Am vazut la “teve” cum un preot le predica militarilor americani din Afganistan, cum trebuie sa “vaneze” talibani in numele lui…Isus(!?) si au inscriptionate versete biblice pe…arma !
    In acest caz, flacara mov e o glumita !

  11. Referitor la update: Manolea e platit din bani publici? Pe ce post e incadrat?

  12. dar baietii astia care tin de sase cu flacara violet pe la budoarele politicienilor nu se ocupa si cu facutul aurului din nisip? si cand prepara ei, mititeii, o potiune magica oare ce ingrediente folosesc? ochi de naparca, testicule de inorog, creier de minotaur sau ce?
    cand era madalin ionescu pe la national tv tot invita o baba care zicea ca vorbeste cu nu’sh ce sprite. pe aia n-o mai baga nimeni in seama?
    da’ clarvazatoarea ildiko pentru cine lucreaza?

  13. Dragii mei, traim in tara absurdului perfect si nu ma refer la faptul ca exista persoane inzestrate cu puteri paranormale, acesta este cel mai normal lucru ce se intampla in tara noastra, ci la tot ce se petrece mai ales pe langa presedintele nostru. Scamatoriile domniei sale cu flota,cu ziaristii rapiti, cu banii evaporati, si mai ne intrebam de unde are fiica domniei sale aproape un milion de euro sa-si cumpere casa, etc.Realizam de fapt ca presedintele nostru este cel mai mare paranormal in viata,cine oare putea reusi in locul sau sa convinga 5 milioane de oameni sa il voteze, indiferent de ce face el,familia lui,partidul,mafiotii din jurul lui. Nimic nu a contat si este din nou presedintele nostru.E

  14. @
    ionut

    Teologia spirituala e o stiinta care se studiaza indelung, dureaza niste ani si presupune serioase cuostiinte teoretice complementare.
    E stiinta. Ce face Oreste este manelism, excrocherie, spoiala si aiureala, Nu a expus nici o definitie, nici un rationament, si in general nici o fraza coerenta care sa poata fi reprodusa in scris.
    Stan a fost politicos, a facut misto de el fara sa-l insulte direct.

  15. una e analistul militar, alta e samanismul utilitar. Totusi, nu era tov. Radu Tudor un promotor infocat al misticii crestine-ortodoxe?! Tin minte ca l-am vazut intr-o emisiune cu o tipa blonduta tunsa ca un pepene si care arata belicos cu aratatorul, (are ea niste expresii tipice: “tine-ti-va vorba”, de exemplu) si isi exhiba opiniile religioase foarte agresiv. Si nu inteleg cum se potriveste pasiunea pentru analiza militara (militarii omoara oameni, nu?!) cu cea pentru prozelitismul crestin-ortodox (nu tin minte sa se spuna in vreo biserica d-asta ca Iisus a inarmat ucenicii si s-au antrenat in arte martiale in gradina Ghetsimani sau cum se numea – iertati-mi lipsa de documentare clara; oricum imi vine greu sa-i vad pe bietii discipoli cu lancii, scuturi, sabii, arcuri si topoare, atrenandu-se ca si calugarii Shaolin sa indoaie varful sulitei sub barbie, dupa un post negru de 40 de zile in desertu Iudeei – dar probabil e doar lipsa mea credinta in sfintele taine ale bunei noastre maici biserica).

  16. dupa atatea comentarii, am ramas muta si un pic surda…
    parca vad o luminita vio…rie

  17. posed o bagheta, de diametrul unei tigari, cu ajutorul caruia i-as putea fermeca pe anumiti nesimtiti de tupeul de a fura ca-n codru. nu fac nici un secret din faptul ca bagheta are un nume rusesc, foarte la moda in armata romana.
    daca presedintele si alti pacalici din lumea politica umbla pe la tot felul de vraci, pai vere, balamucii astia o fac pe banii mei. Sa le bag sarma in nas la idioti. sper ca maestrul armurier rus sa nu fi inventat puscociul ala degeaba.

  18. Cred că putem transforma datul în bobi în obiectiv turistic de larg interes internaţional.Ba chiar mondial.O să ne trezim cu milioane de turişti gata să-şi afle viitorul,prezentul şi trecutul aici la noi,în Romania,dna.Udrea va fi fericită iar boboru’ va avea şi pâine nu numai circ.Dincolo de isteria vag rizibilă care a cuprins natul cititor de ziare sau privitor la tv,raman ignoranţa totală a miştocarilor,mulţi de tot, care or fi ei trecuţi de Evul Mediu(cum pretind)da’când plecă la drum tot zic “Doamne ajută”,şi zbaterea unor “Casandre”(cum le spune prof.Teodorescu)de a încerca să aducă nişte lămuriri strict asupra paranormalului.Şi nu prea au succes.Mi-este simpatic dl.Ciuvică dar când l-am urmărit cu câtă condescendenţă îl trata pe preopinentul Oreste,după care personal nu mă omor şi nici măcar nu-i urmăresc emisiunile,îmi dau seama că ridicolul loveşte unde nu te astepţi…Oricum am şi eu o întrebare.Câţi dintre noi nu ne-am spălat maşinile ca a doua zi cel târziu să plouă?

  19. Stimate domnule Ciutacu,
    In legatura cu aceasta flacara violeta de ce nu o abordati si sub aspectul hipnozei.Consultati va rog si specialisti din acest domeniu.De ce domnul Geoana nu putea sa fie hipnotizat sau sa fie sub efectul hipnozei cu ceva timp inainte de confruntare ?
    Cu stima A B

  20. sarlatani sunt destui. unii chiar se cred tamaduitori dar e mai greu. de facut rau e mult mai simplu. reguli:1) atacatorul trebuie sa aiba vibratia mai mare decat tinta( vibrati se mai numeste har, e nativa sau e dobandita prin diverse initieri… de exemplu un preot la hirotonisire isi creste vibratia la 10 pe o scara de la 0 la 100.un om obisnuit o are intre 0 si 4-5. atunci cand atacatorul foloseste energii negative vibratia sa este sub 0 si iar trebuie ca, in modul, sa fie mai mare decat a victimei. de stiut e ca se poate ataca si cu lumina( energie pozitiva) 2)trebuie sa stii cum sa o faci. se pot face chiar si cu tehnici de reiki sau radiestezie, care se considera terapii. un astfel de atac nu te poate neaparat face sa pierzi alegerile, dar o scadere brusca a nivelului energetic te face mai apatic, mai usor de controlat etc. cea mai simpla forma de atac energetic e deochiul prin atacul voluntar sau nu a chakrei 6 (cea din frunte). era mai simplu pt basescu sa-si angajeze 3 deochiatoare profesioniste sa-l faca pe geoana sa-i crape capul

  21. In sfarsit cineva s-a documentat! Ciuvica si ceilalti s-au facut de ras rau de tot… Exista aceste ocupatii in COR si sunt niste meserii perfect onorabile. Cat despre impostori, sarlatani si incompetenti, din acestia exista din plin in orice ocupatie/meserie din Romania (medici, profesori, etc, care doar se prefac ca se pricep).
    O alta mare prejudecata care s-a vehiculat printre jurnalistii (ignoranti si nedocumentati) este ca aceste activitati ar fi incompatibile cu credinta crestina….nu mai spun de confuzia maxima privitoare la termeni ca: religie, credinta, traditii, superstitii…..

  22. nu exista energie… starea de liniste pe care o simti intr-o biserica, atunci cand slujeste un preot cu har e o iluzie…inteleg… atitudinea de respingere sau de atractie fatza de o anumita persoana e tot o iluzie…inteleg si asta… dar de ce nu intelegem ca avem atitudinea unuia din sec 16 caruia i se spune ca va veni ziua in care se va inventa telefonul mobil… ca , din pacate exista multi care se ocupa de probleme de genul asta si ei sunt nebuni de legat… cei care se pricep la probleme de gen nu prea apar si nu vor aparea… macar ar fi bine sa intelegem ca nu suntem niste hoituri umblatoare, ca avem un suflet, ca e greu de cuantificat stiintific, ca asa cum corpul fizic sufera atunci cand ne luam un par in cap, asa sufera si sufletul atunci cand este atacat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.