Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Silenzio

Similar Posts

147 thoughts on “Silenzio

  1. Eu una m-am resemnat. Desi am crezut prosteste, poate k aceasta decizie a CC inseamna ceva, dupa cateva ore m-am trezit din vis si mi-am dat seama k n-a fost decat un praf in ochi..O modalitate vicleana de a crea aparenta (inselatoarea) a unei decizii prin care se dorea aflarea adevarului..CC nu doreste nici sa para ca nu face nimic,nu vrea nici sa ia o decizie definitiva sau radicala
    Punct si de la capat oameni buni!

  2. @ Iordachel Gudurau:

    Bune sfaturile, dar eu îmi roteam ochii spre Vest.
    Sau spre Est?
    :-/

  3. Liniste, Victor, ai dretate. Dar nu pentru mult timp. Trebuie sa existe dreptate pe lumea asta. Deocamdata, ne aflam in tara orbilor unde stim bine cine e imparat. Nu renunta, suntem multi langa tine!!

  4. eu incerc dar nu ii inteleg pe cei care au minte, scoala si pot sa citeasca si care totusi l-au votat pe Basescu.
    Suntem in acelasi loc in care am tot fost in ultimul an…insa fara speranta alegerilor si vreunei schimbari

  5. Cred ca D-l Ciutacu doreste sa ne transmita un mesaj anume la 20 ani de la revolutie cand poporul a reusit sa prabuseasca dictatura comunista, cand am redobandit viata noastra confiscata de statul comunist. A fost o erupere navalnica contra “teroarei istoriei”, care s-a incheiat cu executarea Ceausestilor, despre care I.Iliescu spune:”Nu regret, de ce sa regret? El a platit pe merit, pentru ca el era principalul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat”.
    Si in decembrie 2009 dictatura isi cam arata coltii; pasii pe care le face Romania
    sunt cam incalciti, pentru ca “bantuie fantomele comunismului”; “spiritul dictaturii e viu”.
    In 1989 cand poporul s-a ridicat impotriva oprimarii, el a reprezentat interesul intregii societati, care suferea din cauza dictaturii.
    In 2009 numai o jumatate a populatiei simte acelasi lucru; cealalta jumatate nu se plange. Ciudat.
    Perceptia unei parti a romanilor in invalmasalea politica este sa avem un presedinte puternic care sa lupte in continuare impotriva “sistemului ticalosit” si sa apere romanii de moguli ; el a proclamat “ alianta cu poporul roman”
    Deci s-ar fi creat garantia continuarii procesului schimbarii de regim.
    Dar ce se intampla cu cealalta jumatate, cu nemultumitii, deznadajduitii, disperatii?
    Se vor duce la zid si vor cugeta asupra evenimentelor de acum 20 ani, sau se vor gandi…, ca apoi intradevar sa se bucure de statutul lor de OM, care sa fie respectat; sa se bucure de pacea si linistea sufleteasca.

  6. Vedeti, vorbind de schimbare de regim, am ajuns de la regimul dictatorial comunist la regimul porno-dictatorial autoritar!!!!!!!!!!!!!

  7. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Si pentru mine,e silenzio.Personal,cu siguranta…Sunt realmente intr-o stare(ca sa nu zic depresie)cu minim de potential,mai ales sufleteste…Nimic nu mai incape.

    Din toata inima,va doresc numai bine si o saptamana cum va doriti Dvs.,
    IoanaP

  8. @ Dragos
    Eu nu am zis ca nu l-a votat nimeni, eu am zis doar ca cu toate furaciunile, el nu a reusit sa castige, avand nevoie de inventiile lui Tomnac@co, prezentate drept voturi valabile, cand ele nici nu au existat. E perfect adevarat ca destui oameni nu au priceput nimic din mizeria pe care Basescu a facut-o de-a lungul timpului si care sunt efectiv prostiti de manipularile si propaganda portocalie. Faptul ca exista un numar mare de stfel de indivizi nu poate decat sa ne intristeze. Constatarea ca o mare parte a cetatenilor pot fi prostiti in asa hal e intradevar cumplita, dar nici un popor nu e in totalitatea lui format doar din oameni rationali, cu capacitate de a discerne nuante, adevaruri de mnciuni si cu o farama de inteligenta. Cei care l-au votat pe Basescu, in opinia mea sunt lipsiti de aceste calitati si in consecinta, au votat un ticalos demonstrat ca atare si dupa aia se mira tamp de ce le merge tara prost. Eu nici nu am pretentii de la astfel de cetateni, pretentiile vin de la cei din institutii si de la cei care inteleg ce se intampla, de la cei care stiu dimensiunea dezastrului si cu buna stiinta au cedat presiunilor sau banilor, falsificand adevarul.

  9. Imi pare rau ca tre’ s-o spun, dar adevarul e ca Geoana a pierdut alegerile din cauza lui, si numai a lui! Avand un candidat slab in fata, securistul l-a facut din 2 pumni, lasandu-l practic fara replica.
    Parca tot ce-a fost inainte s-a sters cu buretele nu a mai contat nimic din acel moment.
    Chestia cu alegerile fraudate, se intampla si daca PSD era la putere si rolurile erau inversate, trebuia sa se astepte la asa ceva…insa 2-3 procente in plus ar fi rezolvat si problema asta.
    Adios companeros! Ultimul stinge lumina.

  10. Un proverb din Sicilia zice ca cine e orb, surd si tace traieste o mie de ani in pace.

    Pa tare tare mi-e frica
    desi’am intrat intr-un nou cincinal …

  11. Nu stiu, dar mie zidul asta alb,imi trezeste un sentiment de teama.Un zid n-ar trebui sa fie niciodata excesiv de imaculat.Dedesubtul albului pot sta pete de sange,lacrimi si teroare.Personal prefer peretii ” umani “,mai murdari asa,cu urme de viata, chiar pe cei mazgaliti cu spray,sau mirosind a urina.Sa fie oare zidul lamentarilor noastre domnule Ciutacu, a celor 5 miloane si ceva de ciuruiti?

  12. Basescu este reprezentativ pentru cei care l-au votat, acestia regasindu-se in nemernicia lui, in vulgaritatea acestui personaj, in capetele-n gura pe care le da sau in betiile lui publice, justificandu-le astfel si lor recursul la astfel de metode, in ranjetul ala sinistru, in felul murdar si lipsit de constiinta in care opereaza. Probabil ca astfel de personaje rudimentare se intreaba in prostia lor, la ce le-ar folosi sa aiba in fruntea tarii, pe unul cum este Crin Antonescu sau Geoana, cu care ei nu au nimic in comun?
    Concluzia poate fi doar aceea ca o buna parte din acest popor isi merita soarta, mai ales ca nu traim un timp al inteligentelor sclipitoare, al competentelor profesionale reale, al democratiei sau al democratizarii unui popor, ci dimpotriva traim vremurile ghiolbanilor, parvenitilor, mincinosilor , hotilor si in final al smecherilor sustinuti si ajunsi in frunte prin frauda, votul si pe spatele imbecililor, saraciti si imbatati cu circ.
    Greseala noastra impardonabila, a celor care intelegem ce se intampla este ca am permis prin neimplicare si prin resemnare sau uneori chiar prin nepasare in fata abuzului, instaurarea frauduloasa a unui regim al ticalosiei de care, dupa cum bine vedem, nu mai putem scapa.

  13. Liniste, “ministrul poate să facă ce vrea să facă dacă este sprijinit de către preşedintele ţării şi de către partidul care l-a adus la minister”(declara T.Paleologu)-si asta fara sa dea socoteala pentru proasta gestionare.
    Si avem destui in aceasta categorie.

  14. Cei din America nu au stiut, cu cine au de a face de au votat cu Basescu, crezand ca daca fac asta voteaza pentru dreapta in Romania si pentru modernism.
    Gasca lui Basescu, Boc & sleahta nu este in nici un caz de dreapta. Regim mai opresiv si mai haiducesc pentru mediul de afaceri romanesc, ca cel din ultimii ani, nu a fost in Romania, nici in vremea neo-comunistilor din FSN/PDSR.

  15. Dragi romani de peste hotare. Va iubim si va apreciem mult dar nu va mai amagiti singuri. Veniti sa vedeti cum e in tara cu alde Basescu si alde Boc la conducerea statului.
    Veniti sa le vedeti de aproape pe EBA si Elena Udrea si dupa aia povestiti-le si la altii.

  16. @violet
    Mai ti minte? “Lasa-i sa fiarba in suc propriu!”. In Golania. (din Ion. Ion Iliescu)
    Asa gandesc si cei din Vest. Est. Nord. Sud.
    Daca erau ceva interese, alta era situatia. Dar dator vandut, cu femeiu la usa (nici aia nu-ti dau bani, bani pe care-i dai inapoi cu dobanda), pe cine deranjaza ca un diliu conduce Romania? Poate conducatorii din tarile cu “democratie consolidata” il vad un model pentru ei; poate il admira in sinea lor; poate il dispretuiesc. dar cam atat…Doar si aia sunt oameni si le-ar place sa faca si ei atatea si totusi sa fie realesi…
    In rest, Dumnezeu cu mila…

  17. Linistea este, intr-un fel bizar, tot ceea ce mi-a ramas dupa iluzia alegerilor si dezamagirea CC romanesti. Sincer am tot sperat ca mai exista moralitate in rindul celor care decid destinul unei tari, insa am ramas doar cu dezamagirea. Tristetea mea nu vine de la faptul ca Geoana a pierdut (sincer nu-mi este drag PSD-ul, optiunea mea era Crin Antonescu – omul politic), ci de la faptul ca Marinelul a reusit sa stringa un numar imens de voturi nefurate, si asta spune multe despre Romania, asa ca avem si vom avea inca, cirmaciul pe care ni-l meritam, ca doar este atit de drag unora.

  18. Ciutacule,
    liniştea e moartea.
    Cât timp se mai vede urma de la îmbinarea cărămizilor în zid, cât timp poţi umbla cu ochiul LIBER pe cărările unui labirint de liant între dreptunghiuri opace, ai ce face!…
    Sau măcar te minţi că ai.

  19. Eu cred ca ar fi bine sa va cautati sa emigrati, parerea mea, conducatorul poporului, parlament unicameral, clica de conducere, guvern supus, capuri in gura, lume luata de pe strada cu japca in plina zi si dusa la sectie, mitinguri relativ pasnice inabusite relativ violent, amenintari catre mass-media ca o desfiinteaza… parca am mai auzit asa ceva, … parca am mai vazut ceva prin cartile de istorie care a dracu sa fiu da serios ca se regaseau toate punctele respective intr-un singur anumit regim.

    … 2009 se contureaza a fi un an cu adevarat interesant

  20. Bre, oameni buni, stiu ca pe unii va jignesc, dar e duminica seara, urmeaza ziua de luni si parca vreau un imbold si macar o vaga urma de incredere pentru zilele ce vor urma. Ce naiba, chiar sunteti cu totii niste babe plangacioase si / sau mosnegi impotenti?… Dati-o’n pisici! Cum naiba?!… Chiar asa. Eu unul refuz. Refuz sa cred ca puteti sa fiti (iar unii dintre voi chiar imi dovediti ca sunteti!) asa neputinciosi. Dati naibii 2-3-5 minute toata politica!… Ascultati inca o data melodia pusa de Victor (care, intre noi fie vorba, pare-mi-se ca a avut parte de o armata dura, chiar fioroasa la PNT, unde in mod normal indivizii erau niste duri fara de rost – Victore, ASA-i?!…) si ganditi-va ca aveti iubite, neveste, copii, care merita mai mult decat revolta voastra / noastra plina de frustrare… Gata, s-a terminat. Punct. Base e cel mai feroce animal politic al ultimilor 10 ani, cel putin, unii zic ca chiar dupa revolutie. Eu, unul, cred ca, pentru momentele si circumstantele date, Iliescu a fost si mai bun. Chestie de optiune personala…

    PS Banuiesc / cred ca am fost “in the army” cam odata cu Ciutacu. Nu pot sa imi reprim amintirile oftaturilor adanci ale colegilor de dormitor atunci cand incepea trompetistul sa cante melodia care este pretextul acestor posturi cam infantile, totusi…

  21. In anii trecuti, cand au mai fost alegeri, mai iesea Ambasadorul SUA la Bucuresti, sa salute pe invingator, si sa-i ureze “succesuri”. Acum n-a mai zis nimic saracul om, pe deoparte ca nu e nimic clar si apoi ca miroase a jaf la drumul mare, de la o posta si parca e penibil sa-i feliciti public pe borfasi.

  22. As propune-o sa fie melodia de sfarsit de campanie electorala…
    Ar trebui sa uitam cat mai repede de alegeri sa ne dam seama ca suntem cu totii romani si sunt mai multe lucruri care ne unesc decat ne despart…politica facuta de oricare partid nu poate sa fie decat o minciuna ambalata frumos…Nimanui nu-i pasa cu adevarat de genericul ”om de pe strada ” .Ce am remarcat totusi la ultimele alegeri este faptul ca incrancenarea a fost mai mare ,deci din ce in ce banii pentru care se lupta sunt mai multi.
    Acum inteleg de ce a fost nevoie ssa fie sdus un rege strain sa ne conduca…

  23. @alphas: am facut armata la Infanterie, TR, Piatra Neamt, ’88-’89. daca tot e atat de infantil postul, ce te-mpinge sa comentezi?

  24. Se pare ca toti am avut trompetisti talentati in armata (sau piesa e usor de redat) . Si “al meu” canta “stingerea” frumos . Stateam toti sa-l ascultam .
    PS Tot ’88-’89 , tot TR , dar Arad . Acum am vazut ca esti “mai batran” cu vreo doua luni decat mine . Si la anu’ schimbi prefixu’. 🙂 (eu ma fac ca ploua) .

  25. Melodia e BETON !!!
    cine o canta ?
    PS : mai lasati-o naibii de politica si ascultati o muzica de calitate nu numai guta cum il voteaza el pe basescu !(cate mii de coco o fi luat pentru dejectia aia de manea ? )

  26. Io, unul sunt din zona PNT. Am facut insa cele 6 luni la Bacau. Se pare ca Ciutacul la faza asta a cam luat teapa ca era cu un an inaintea mea si a facut SIGUR 9 luni (nu-i asa?!…) si nici n-a avut ocazia unica sa faca greva miltara (concept cretin si incredibil, nu-i asa?! – dar real) ca sa se reduca armata cu 3 luni, de la 9 la 6!

    Trebuie sa recunosc ca despre armata de la PNT n-am auzit decat lucruri rele, mai ales ca erau 1-2-3 companii ori poate un batalion de TR, iar restul “trupeti”.

    Bre, Adi, daca ai facut armata la Lipova-Arad, apoi asta era un fel de Bacau no.2…

    PS 1989-1990 pe langa greva soldatilor a venit (la Bacau, ca in alte parti a fost chiar tragica situatia; stupida, dar tragica!) cu multe, multe alte faze mai degraba demne de cascadorii rasului si care nu isi prea au locul pe blogul lui Victor, unde 99,99 dintre “clienti” sunt prea patrunsi de importanta momentul si de tragismul situatiei ca sa mai stie sa fie (si) normali…

  27. … si un adagio, de la Eminescu, PENTRU A FI PUS PE ZIDUL ALB:

    “Nu spera când vezi miseii
    La izbânda facând punte,
    Te-or întrece nataraii,
    De ai fi cu stea în frunte;
    Teama n-ai, cata-vor iarasi
    Intre dânsii sa se plece,
    Nu te prinde lor tovaras:
    Ce e val, ca valul trece.”

    “De te-ating, sa feri în laturi,
    De hulesc, sa taci din gura;
    Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
    Daca stii a lor masura;
    Zica toti ce vor sa zica,
    Treaca-n lume cine-o trece;
    Ca sa nu-ndragesti nimica,
    Tu ramâi la toate rece.”

    Totusi … ZIDUL POATE FI SPART !!!

    In toamna lui 1989, marele nostru actor Mircea Crisan spunea, la Europa Libera, ca “MAMALIGA NU EXPLODEAZA” !

  28. Capul sus si mana pe lance, langa steag! Am pierdut acum (la limita) o batalie si o sansa imensa de a scapa de acest blestem numit “regimul Basescu” (si aici nu e vorba atat de persoana “Jucatorului”, cat de UN MOD de a “guverna” si a “conduce” batandu-ti joc de destinul si viitorul unei tari si unui intreg popor), asta nu inseamna ca trebuie sa demobilizam si sa abandonam.

    Suntem FOARTE MULTI care gandim asa si in mod cert in perioada urmatoare se vor gasi destui care se vor dovedi mai buni decat PROSTANACUL de Geoana (contracandidat care s-a dovedit a fi, sa recunoatem, o alegere catastrofala si o adevarata “pleasca” pentru Marinar) si ii vor demonstra ca: “Poti insela pe toata lumea un timp, ii poti insela pe unii tot timpul, dar nu poti insela pe toata lumea la nesfarsit.”
    UNITI vom depasi aceste clipe!

    “PE-AL NOSTRU STEAG E SCRIS UNIRE!”

    http://www.youtube.com/watch?v=2eySUAdCwXY

    ***********************************************
    Pe-al nostru steag e scris UNIRE,
    Unire-n cuget şi simţiri
    Şi sub măreaţa lui umbrire
    Vom înfrunta orice loviri.

    Acel ce-n luptă grea se teme
    Ce singur e rătăcitor,
    Iar noi uniţi în orice vreme
    Vom fi, vom fi învingători.

    Am înarmat a noastră mînă
    Ca să păzim un scump pămînt,
    Dreptatea e a lui stăpînă,
    Iar domn e adevărul sfînt.

    Şi-n cartea veşniciei scrie
    Că ţări şi neamuri vor pieri,
    Dar mîndra noastră Românie
    Etern, etern va înflori!

    (C. Porumbescu / A. Barseanu)

  29. @ alphas

    Arad , nu Lipova . Si , te rog , sa respectam adevarul istoric : Bacaul e Arad no 2 ! 🙂

  30. Mazare, ca exemplu de silenzio, a declarat “Deocamdata, ma retrag din viata publica. Asta inseamna ca bag capul la cutie”. Bine, conform uzantelor, cutia de sarbatori va fi Brazilia … locul unde dumnealui a spus ca pleaca daca iese Basescu. Populatia in varsta – primitorii de pachete lunare de la edil si beneficiarii cluburilor pentru pensionari, l-au dezamagit de aceasta data. Sau desi ei au facut eforturi, schema nu a iesit …

    Silentzium si atentziune …

  31. Va fi liniste. PE 22 Decembrie vom primi un Presedinte interimar=MIRCEA GEOANA.In 2010 vom primi cadou prin realegeri un Pesedinte pentru toti romani=MIRCEA GEOANA.DOAMNE AJUTA.Eu inca sper.O seara buna DOMNULE CIUTACU .

  32. Da…liniste, in primul rand pentru mine. RECUNOSC CA PSD-UL NU MAI E CE A FOST SI NICI NU VA MAI FI PREA CURAND.
    SUNT MEMBRU MILITANT PSD DIN 1996 SI AM CONTRIBUIT LA FOARTE MULTE VICTORII, MAI ALES PE PLAN LOCAL, IN JUDETUL BUZAU, UNDE I-AM SPULBERAT PE PORTOCALII CHIAR SI ACUM, FARA BANI SI NICI UN AJUTOR DE LA CENTRU- CAM 58% PENTRU MIRCEA GEOANA!
    ACUM INSA MI-AM DAT SEAMA DE CE AM PIERDUT IN 2004 , DAR MAI ALES IN 2009. AVEM MULTI TRADATORI , IAR LA ORA ACTUALA PSD-UL NUMAI ARE UN LIDER AUTORITAR. PENTRU CA FARA DISCIPLINA, NU POTI CASTIGA. DE ACEEA VOI DEMISIONA DIN ACEST PARTID SI O VREME VOI STA DEPARTE DE LUMEA POLITICA.
    TREBUIE SA RECUNOASTEM, BASESCU ESTE UN ADVERSAR REDUTABIL. O FI FURAT VOTURI, DAR CINE NU FURA DACA ERA LA PUTERE?! SI CHIAR DACA A FURAT, TOT L-AU VOTAT 5 MILIOANE DE ROMANI! ASTA ESTE VOINTA POPORULUI. STIU CA VA FI GREU, DAR ASA A VRUT PULIMEA. SI STIU SI DE CE!
    NICIODATA GLOATA NU SE DUCE DUPA CEL SLAB, NICIODATA, DE CAND ESTE ISTORIA ACESTEI LUMI.
    MIRCEA GEOANA, IN AFARA DE FAPTUL CA A FOST DIN NOU TRADAT DIN INTERIORUL PARTIDULUI, ESTE UN LIDER SLAB, DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE. ESTE DRAMATIC, DAR ACESTA E ADEVARUL.
    VETI VEDEA MARI SCHIMBARI PE SCENA POLITICA CAT DE CURAND.
    DUMINICA FRUMOASA VICTORE SI OBISNUIESTE-TE CU IDEEA CA AM FACUT TOT CE AM PUTUT, OMENESTE VORBIND, DAR ALEGERILE SE CASTIGA PE TEREN, NU LA TELEVIZOR. CEL PUTIN ASA M-AU INVATAT CELE PESTE 10 CAMPANII ELECTORALE LA CARE AM LUAT PARTE TRUP SI SUFLET.

  33. Poate ca e cumva pe alaturi ce spun eu. Daca e asa, blocheaza! Oricum, e exact ce-a “fatat” montea mea azi mai spre dimineata.

    Hai sa ne gandim si la o alta chestiune. Ce urmari ar avea asupra scenei politice, mai precis asupra celor trei principale partide politice (PSD, PDL, PNL), cele doua variante posibile:
    Geonica presedinte (inca 0,00001% posibila, cel putin pana la validarea alegerii lui Base de catre CC) sau Base presedinte.

    Pentru varianta Geonica presedinte:
    – PSD-ul ar ramane in linii mari ca si acum: un mastodont sudat / cimentat de interesele individuale si de grup ale liderilor sai, dependent de comenzile / contractele / licitatiile de stat, cea mai puternica organizatie politica din tara, in care exista doua linii ale leadership-ului: una vizibila a liderilor formali, si o a doua, subterana, care de fapt are conducerea totala a partidului.
    – PDL-ul in mod cert ar disparea de pe scena politica, in forma si la dimensiunile la care este acum. Sa nu uitam ca acest partid este o constructie semi-artifiala, in care cele doua echipe (PD si PDL) nu au ajuns sa se sudeze la nivele locale si regionale si, din cate stiu eu, nici macar la nivel national. Daca la PSD putem vorbi de conflicte si inconsecvente doctrinare, la PDL acestea lipsesc. Motivul este unul simplu, elementar: PDL nu are o doctrina… Ca sistem de organizare PDL este o mare gasca grupata in jurul unui singure idei: BASESCU.
    – PNL-ul probabil ar fi intrat la guvernare si in termen de 6-12 luni am fi asistat la o diluare a identitatii acestui partid urmare complicitatii cu PSD-ul, compensata insa de cresterea adusa de grupurile masive de dezertori / fii ratacitori din PDL, reveniti la sanul matern / patern; probabil ca in aceasta ipoteza PNL ar deveni al doilea partid din tara, ca optiune de vot

    Din punctul meu de vedere, in urma concretizarii acestei ipoteze, urmarea ar fi o diluare doctrinara a tuturor celor trei partide

    Pentru varianta Base presedinte:
    – PSD-ul ar trece printr-o transformare radicala, in care incet, incet puterea interna reala ar trece dinspre liderii semi-formali, subterani, inspre noii lideri formali, care ar detine, pentru prima data in ultimii cinci ani, controlul real al acestuia. Stim cu totii ca dupa 2004 controlul in PSD a fost la indemana unor lideri care, desi extrem de puternici, nu au fost validati prin alegeri interne… Un alt efect in PSD ar fi acela ca noii lideri de varf ai partidului ar trebui alesi dintre oamenii de buna calitate ai acestuia, care nu sunt putini. Opinia mea este ca PSD-ul are politicienii cei mai de calitate din tara, cum nu are nici un alt partid. Dar nici unul nu este acum intr-o pozitie de top, pentru ca era mult mai convenabil pentru structura de conducere subterana a PSD o structura de leadership formala tip paravan.
    – PDL ar avea de castigat prin aceea ca ar avea ragazul sa isi produca clarificarile doctrinare necesare, in acest moment nefiind altceva decat o gasca grupata in jurul numelui (nu personajului!) Basescu, care vine in fata cu mesaje mai degraba demagogice si populiste, decat centrate pe vreo doctrina oarecare. Evident ca, data fiind situatia probabila de principal partid de guvernare, ar detine controlul la nivel local, ceea ce este extrem de important in perspectiva alegerilor de peste trei ani. Fara sustinerea primarilor de localitati (asta inseamna ca mai intai trebuie sa castigi pramariile) si ai oamenilor de la diversele directii nu poti castiga azi alegerile!
    – PNL-ul, ca intra ori nu cu PDL-ul la guvernare, va avea un loc / rol secundar care l-ar duce inspre locul lui natural si firesc: al treilea partid romanesc, cert de dreapta, care nu are dialog politic cu pensionarii ori asistatii sociali, pe care nu ar trebui sa vrea sa ii reprezinte, si care dupa ce isi idetifica clar publicul tinta (era sa zic traget-ul) din perspectiva electorala i se adreseaza acestuia. Daca PSD si PDL pot tinti spre rolul de partid national, “generalist”, locul si rolul PNL-ului este acela de partid de nisa. Publicul sau tinta este de 12-15% dintre votanti. Daca va ceda ispitei sa ia cat mai multe voturi (spre 20%, poate chiar mai mult!) va ajunge la producerea si vehicularea catre public si a unor mesaje populiste, care vor contraria bazinul sau electoral traditional si risca sa cada iar la 5-7%.

    Din punctul meu de vedere, cumva paradoxal, ipoteza validarii lui Basescu ar aduce schimbari in bine la nivelul tuturoe celor trei principale partide romanesti, asa cum am arata mai sus, dar si urmare faptului ca discursul politic nu ar mai fi parazitat de tema eventualei realegeri a lui Basescu, acesta fiind la ultimul mandat.

  34. Aceste alegeri cred ca au fost cele mai negativiste din istorie: pe de-o parte s-a votat masiv impotriva scandalurilor lui Basescu, pe de alta parte s-a votat masiv impotriva linistii lui Geoana.

    Oricum, daca il facea diaspora presedinte pe Geoana, parca vad cum toti frustratii de acum ii laudau ca fiind niste cetateni responsabili, care au vazut cum e sa traiasca intr-o tara cu un presedinte adevarat.

  35. I have climbed highest mountain
    I have run through the fields
    Only to be with you
    Only to be with you

    I have run
    I have crawled
    I have scaled these city walls
    These city walls
    Only to be with you

    But I still haven’t found what I’m looking for
    But I still haven’t found what I’m looking for

    I have kissed honey lips
    Felt the healing in her fingertips
    It burned like fire
    This burning desire

    I have spoke with the tongue of angels
    I have held the hand of a devil
    It was warm in the night
    I was cold as a stone

    But I still haven’t found what I’m looking for
    But I still haven’t found what I’m looking for

    I believe in the kingdom come
    Then all the colors will bleed into one
    Bleed into one
    Well yes I’m still running

    You broke the bonds and you
    Loosed the chains
    Carried the cross
    Of my shame
    Of my shame
    You know I believed it

    But I still haven’t found what I’m looking for
    But I still haven’t found what I’m looking for
    But I still haven’t found what I’m looking for
    But I still haven’t found what I’m lookïng for…

    Imi este rusine de ce se intampla in Romania si imi este rusine de mine ca nu pot sa fac nimic pt asta!
    Imi este rusine ca inca 5 ani(cel putin) ,va trebuii sa suport ranjetul arogant al cefelor late,al falcosilor si chiorilor cu miros de jack!
    Mai am putin si schimb prefixul-40….pe 31 decembrie…..si ma gandesc ca trebuie sa plec din tara,cel putin cativa ani!Nu am facut-o cu ani buni in urma,o fac acum….
    Silence…..tot ce ne inconjoara este tacerea…
    Si nu stiu de ce este din ce in ce mai tipic pt acest popor-silence la handbal unde ne-am vazut campioni mondiali inainte sa inceapa turneul si am luat-o in mana!Un antrenor care isi tine “nora” meci de meci desii e f f slaba(da,stiu…a facut un meci mare cu Ungaria,dar in rest NIMIC).Un antrenor care isi permite sa o fata tiganca pe cea mai buna jucatoare a spaniolilor!!!
    Silence la fotbal…praf,muci…de la nationala la echipe de club
    Silence la…K1….numai super vedete avem….si cum dau de un luptator adevarat sunt varza…muci!
    Nu mai e Dinica,Pittis,nu mai este bunul si inteleptul DOMN PALLER,nu mai sunt multi din cei buni….e doar tacere!
    Nu cred ca o sa mai pot intra pe blog,e prea mare mania si scarba de ce se intampla,asa ca va urez oameni buni-UN CRACIUN FERICIT,IMBELSUGAT si SA FITI/FIM MAI buni!
    Sa-ti dea Dumnezeu putere si minte victor Ciutacu sa poti lupta mai departe si tu si Gadea si Badea si Oana…si ceilalti…

  36. Ziua in care basescu va fi investit cu un nou mandat e o zi de doliu pentru Romania.
    Ne vom imbraca in negru, vom stinge luminile pentru 30 de minute incepand de la ora 20.
    Ce ziceti? O facem?

  37. Anul viitor sper sa va citesc din alta tara.Am ‘demarat’ deja proiectul ‘evadare din Romania’ 🙂
    Am mai fost prin alte tari pana acum ,din pacate doar in vacanta. Pana si aerul parca e altul acolo 🙂

  38. Domnule Ciutacu pe noi ne-ati lasat sa ne facem de cap pe blog.
    Dvs.in schimb nu ne spuneti nimic ref.la postarea si combinatia dintre wall&silence, nu e frumos. Autorul ce a vrut sa spuna?

    @Roxana
    eram de acord cu tine doar te-am completat.nu ma certa 🙂

  39. Da -a aşternut liniştea!Tot ce se vântură acum nu sunt decât nişte fumigene.Se apropie 17,18…22 decembrie 20 de ani, mă întreb oare ce comeomorăm? care este bilanţul celor 20 de ani ?Oare ne-am învârtit în cerc ? Tare mi-aş dori să ştiu ? Trist foarte, trist ca după 20 de ani să ne conducă un comunist (el singur a afirmat despre sine)care mimează că e de dreapta!

  40. Buna,
    maine trb sa ma internez in spital cu ceva probleme mai vechi care s-au agravat din cauza fricii de a calca doctorii din ziua de azi.Ghici ce surpriza voi avea la spital?ma tem ca nu stiu dar am sa informez,mai grav e ca nu stau prea bine nici cu banutii,loc de munca ioc de 8 luni si nici sperante,dar incerc sa ma mobilizez sa trec si peste astea cumva,daca nu avem noi grija de noi,atunci cine?!deci :aveti grija de voi!

  41. Bai fratilor!! eu stau in America si-mi vine sa urlu ca a iesit “bidon turtit” ala, am ajuns la concluzia ca aia 5 mil care l-au votat pe dobitoc sunt masochisti..rusine sa le fie!!Cred ca li s-a terminat deja kilu` de zahar, litrul de ulei, intrebarea este ,ce or sa faca de acum incolo? SA TRAITI BINE!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.