Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Silenzio

Similar Posts

147 thoughts on “Silenzio

  1. News alert!!!

    Executie publica

    El Comandate a ordonat executarea lui Boc si Videanu in EVZ. Mircea Marian s-a conformat si le-a tras un glonte in ceafa, dupa care i-a spanzurat. Interesant, nu?

  2. Asteptam deja o asemenea tema …. pt. ca nu mai pot fi multe de spus … Tacere si tristete. Abis si resemnare. Neant si oboseala. Moarte. Pasarea Phoenix si (re)invierea… poate …
    O liniste adanca si dureroasa … , punct!
    … si de la capat …?!

  3. @dan

    Liniștește-te, nu se baza el pe un Bou ca ăsta ca să declanșeze operațiunea. Are și el momentele lui de scârbă de sine, când îi vine să vomite. Având problema asta cu ficatul îl linge oleacă indirect și preventiv pe Irinel Popescu.

  4. Ciutacule, asta e peretele-metafora al poporului roman pe care se pisa in jeturi groase Patapievici si poneii lui roz, din stafful de campanie al casetei porno cu Geoana.

  5. ANUL TRECUT AM URMARIT CU INCANTARE O EMISIUNE IN CARE L-AI INVITAT PE GRIGORE LESE . A FOST MAGNIFIC . NE-AI PROMIS CA VEI REPETA INVITATIA SI ANUL ACESTA INAINTE DE CRACIUN , ASTEPTAM CU NERABDARE SI IN SILENZIO …….
    AVEM NEVOIE DE ACEL SENTIMENT ACUM CU PRECADERE !!!!!! MULTUMESC ANTICIPAT !

  6. Urmează “Trezirea” înterpretată de gornistul regimentului, tot la trompetă! La ora 5 a.m.
    Asta luni. Până atunci, Pace, Linişte şi Iubire.
    Cu reconcilierea mai vedem.
    Măcar Duminică să ne reculegem…
    E o poruncă. A patra.

  7. D-le Ciutacu,d-le Ciutacu…bine era daca puneati melodia aceasta acum 1 an !?Mai bine scriati despre flori,bautura,mincare,muzica,femei si alte lucruri mai lumesti.Nu mai scriu cum consider eu ca e poporul din care cu obida fac parte ca iar nu postati,asa ca…….O seara buna !

  8. “Silenzio” Nini Rosso va ramane pentru mine un etalon in foarte multe privinte; este pur si simplu monumental prin mesajul ce ne transmite.Mesajul D-lui Ciutacu sigur este metaforic, ca altfel Dumnealui nu ar fi ales aceasta piesa pentru exprimarea ideii dumnealui. Il felicit pentru inspiratia de a ne prezenta piesa. Mai multe…mai tarziu.

  9. STINGEREA!!!Sa-ti dea Dumnezeu sanatate,ca n-am mai ascultat-o de mult.In armata aveam un gornist,tot bucurestean de-al nostru,care iesea pe platou,intre cele trei corpuri de cladire,in fiecare noapte,la ora 21 fix si canta TOATA bucata;ne imbulzeam la ferestre sa-l ascultam si -ti jur ca ne venea sa-l pupam si sa-i zmulgem beregata in acelasi timp.Si mergeam la culcare cu sufletul greu.Iti multumesc!(alte comentarii despre ce se intampla acum in tara mea nu fac…ma duc sa-mi rumeg amintirile).

  10. NOAPTE BUNA DRAGI ROMANI. VA MULTUMIM CA ATI VOTAT BINE.VA MAI PACALIM PESTE 5 ANI.

  11. “Am trait in comunism, nu mi-a placut, acum traiesc in capitalism, nu imi place. 1 la 1. Ma tem ca viata mea se va sfarsi pe aceasta nula…”

    Octavian Paler

    Cat timp va mai dura aceasta nula?
    Maestrul nu trebuie dezamagit…

  12. Ziceam ca Il Silenzio este un etalon, un model perfect al linistii tainice a noptii, care se instaureaza deobicei dupa o lupta pe viata si pe moarte.Reprezinta atat timpul cand se da acest semnal, cat si trecerea la odihna de noapte; ultimul fiind desemnat sa stinga lumina. Dar piesa aceasta “rascolitoare”este proiectata in disonanta cu un perete gol, inspaimantator de gol, pe care sta scris:”This wall has been intentionally left blank”. Bineinteles,jurnalistul cu blog, Victor Ciutacu, destul de multe ori controversat si ermetic, ne lasa libertatea sa speculam, sa ne pronunutam asupra acestei combinatii ciudate intre linistea, tendinta chiar a trecerii in nefiinta (a poporului),sau inclinatie ireversibila pentru devenire si alergare spre nimic si peretele-metafora.

  13. Silenzio,…
    In ciuda faptului ca am spus de la inceput ,ca ne-am intors “in trecut” cu aceste alegeri ,…ca o noua epoca a totalitarismului ( “cu fata umana” era o expresie de demult …) a inceput in Romania,…nu vrea sa cred inca in sfarsit .
    Ar insemna ,sa-i uitam pe toti cei ce se odihnesc inainte de vreme , pe toti cei carora le datoram chiar si votul nostru gresit …
    Nu avem dreptul sa uitam…

    http://www.trilulilu.ro/Daniel0072000/656b7f93634344

  14. “Requiescat In Pace” Romania!

    Da’ asa pentru show inmormantarea asta nu merita si ea macar 12 de salve de tun?

  15. Ziceam de Il Silenzio ca este un etalon pentru linistea tainica a noptii care se instaureaza poate dupa o lupta pe viata si pe moarte.Timpul cand se da acest semnal este “stingerea” prin care se anunta trecerea la odihna de noapte, ultimul fiind desemnat sa stinga lumina.
    Trompeta de aur a lui Nini Rosso, anunta stingerea aceasta, care poate fi interpretata in mai multe feluri, daca incercam sa intelegem momentul evocarii acestei piese. Poate insemna o inclinatie pentru devenire si alergare spre “nimic”, sau o tendinta de trecere incetul cu incetul in nefiinta din disperare, pentru ca fantomele dictaturii comuniste ne bantuie dupa alegeri, etc. Aceasta “stingere” este proiectata in disonanta cu un perete gol, inspaimantator de gol si oarecum intunecat pe care sta scris:”This wall has been intentionally left blank”. Semnificatie inscriptiei trebuie sa ghicim pentru ca jurnalistul cu blog, D-l Ciutacu, destul de controversat si ermetic, ne invita sa ‘umplem peretele’ cu comentariile noastre care mai de care fantasmagorice,
    nascute din interpretarea evenimentelor recente petrecute in Romania. Succes pentru noi toti! D-l Ciutacu ne forteaza la o meditatie profunda. Ii multumim.

  16. James Last, o orchesträ de nota 10! Din päcate, linistea . . . nu este posibilä, cel putin acum, în România acestor vremuri, parafarzând titlu filmului, ” Restul e täcere …!”

  17. Mereu mi s-a părut o melodie depresivă, ca un semnal de renunţare la orice speranţă. De fiecare dată când o aud, am viziunea unui cortegiu funerar. Cu mine personaj central, păi?! (doar am zis că-i depresivă, da?! 😉 )

  18. Incercam in aceasta perioada, destul de nefasta pentru toti, sa supravietuim. Supravietuim crizei financiare, supravietuim politicii din Romania, supravietuim probabil si monitorizarilor serviciilor de tot felul din tara noastra.
    Pentru a reusi sa te mentii pe linia de plutire, impreuna cu fratele meu, incercam sa demaram o mica afacere. Pentru inceput, iti faci un site in care iti prezinti produsele, serviciile, etc. Asta am facut si noi. Dupa cateva zile, curiosi sa aflam cati vizitatori avem pe site, descoperim un serviciu, subiect de prima pagina in Romania: STS.
    Asa o fi normal? Nu stim. Cert este ca de la data activarii on-line a site-ului, STS-ul a intrat din prima zi pe site-ul nostru. Credeam pana acum, ca un fraier, ca intra si ei in urma detectarii unor cuvinte-cheie, dar nu! Surpriza! Ha! Ce sa spunem? Suntem onorati d-le Opris. Va multumim pentru atenta dvs obladuire. Numai bine!
    PS: dovada o gasiti pe blog!!!

  19. @ violet
    Cine? si de ce? Ajuta-te singur! Uita! Indiferenta! Pasivitate! Mi se rupe! Cum atatia
    pot trece peste asta, incerci si tu! Putina ura, putina relaxare, neinteresare totala.
    Daca pui prea mult suflet, ajungi la disperare!
    Si zau, poate aia toti -de acolo, de sus- asta ar si dori. In fond ori cu unul, ori cu altul,
    vietile noastre nu ar fi atat de afectate. Moral da! Dar cum s-a trecut prin toate relele se va trece si peste asta. Detasare, mistocareala si in final fiecare pentru sine.
    Egoismul extrem…

  20. Oricît ne-am izmeni, trebuie să recunoaştem că “Klingonianul” e bărbat. Geoană nu e. A avut dreptate Crin cînd a spus exact asta, la Cluj. Asta e, o să trăim încă 5 ani, deloc în silenzio!, cu omul însemnat.

  21. Acest perete este pus intre noi si ei de mult timp.Nu poate exista consens.Acum depinde cine pe cine va pune la perete.

  22. Noapte buna, copii!

    Au trecut 20 de ani si lumea s-a schimbat (in bine sau in rau, depinde de ce parte a zidului de afli). Intre noi si civilizatie s-a ridicat din nou un zid. Un zid al tacerii, al izolarii si al resemnarii, termenul popularizat de Winston Churchill, “Cortina de fier” reanvie ptr.noi cei 5mil.care am crezut intr-o schimbare, “Cortina de fier” delimita Europa Rasariteana de Occident, acum delimiteaza Cotroceni si Modrogan de noi cei cinci milioane de “ciuruiti”.
    Pana acum eram cum spun austriecii o tara “von unten” (de jos) sau cum ne incadrase agentia internationala de raiting financiar Fich, la “junk country” alaturi de Guatemala, Congo si alte tari bananiere, de acum inainte intre noi si speranta ca urmasii nostri sa traiasca decent in tara asta s-a ridicat UN ZID. Sperantele naive ale celor care in ’89 credeau intr-un altfel de viitor s-au finalizat in’09 brusc si irevocabil, am ajuns obositi si spasiti la capatul celor 20 de ani de democratie claditi pe minciuna si am gasit acest ZID.
    Restul e tacere!

  23. @cosmin: fiind in prima zi, cel mai probabil e un robot care indexeaza. Imi imaginez ca indexeaza cum face si google pentru cazul in cape pui ceva “sensibil” online. Mici sanse sa fie interesat cineva de situl tau. Cumva trebuie sa “se sesizeze” baietii, nu ? 😀

  24. Interesantă postare, chiar azi, imediat după ce mi-am făcut şi eu blog.:) Şi, după linişte, nu mai urmează nimic?

  25. @Victore, mi-a placut melodia. Mi-a amintit de armata. Amintiri nu toate frumoase, dar era un moment special cel al stingerii, cand se canta melodia pusa de tine. Iar trompetistul nostru era chiar talentat.

    @adada

    Cu democratia, nu prea cred. Totusi…

    Dar daca PSD-ul nu se retrage, acum, ori cat mai curand, asa cum merita, cu botul pe labe si coada intre picioare, nu ii vad bine in perspectiva… Nu cunosc reactia votantilor lor traditionali, ca nu ma prea intersectez cu alde acestia, s-ar putea ca ei chiar sa creada in ipoteza fraudei. (Totusi, nu sunt nici cei mai educati, nici cei mai informati romani acestia).

    Dar o buna parte a votantilor lui Floricel sunt dezgustati de ce fac Hrebe, Dragnea, Nica et.comp. si e posibil ca, daca PRIN ABSURD (absurd nu ca n-ar fi adevarata ipoteza fraudei, ci pentru ca NU SUNT PROBE care sa rastoarne rezultatul!) se reia votare, o buna parte din acestia sa voteze cu Base. Cred ca are fler CTP cand zice ca daca se reia votarea Base se duce spre 60%…

  26. @smoke
    am inteles si stiu asta. daca “parchet”, “decoratiuni” sunt key care mana sts-ul pe site-ul meu din primele zile… am mai multe site-uri.. niciodata nu a intrat sts-ul.. de data asta da.. banuiesc ca are puteri depline acum… stiu ca e un robot. ca doar n-o fi opris in fata unui calc si intra el… Oricum… incet, incet, nici netul nu o sa mai fie liber.. ma cuprinde paranoia, dar n-am ce face…

  27. E muzica pentru “reconciliere”? Asta o fi ascultand cei de la CC intocmai ca sa nu strice linistea ce se asterne in tara, doar nu o sa inceapa democratia cu ei? Oricum cu toate furaciunile lui, Base in Romania, tot nu a iesit presedinte, ca mai stampileaza Tomac acum voturi si zice ca le-a adus din strainatate, deja nu mai convinge pe nimeni!

  28. Un mesaj superb, care descrie perfect realitatea. Nu inseamna resemnare, nu inseamna renuntare, nu inseamna moarte. E doar o stare de spirit care precede un nou inceput. Am pierdut doar o batalie. Lupta continua …

  29. Mai, am scapat noi de Iliescu si o sa scapam si de asta. S-ar putea ca Dumnezeu sa ne scape de acest individ sinistru mai repede pentru ca a jurat stramb pe Biblie in postul Craciunului !

  30. “Jur pe Biblie ca nu am dat cu pumnul” am dat cu dosul palmei.
    “Jur pe Biblie ca din alea anulate 700 sunt ale lui Basescu si 600 ale lui Geoana” din alea valide 5,3 milioane sunt ale lui Geoana si 5,2 milioane sunt ale lui Basescu.
    “Jur pe Biblie caderea economica nu e -3% e -1% fata de trimestrul 2 2009” este -3% fata de trimestrul 2 2008.
    Se pot scrie aceste adevaruri religioase pe zidul ala gol.
    Bine ati venit in tara lui Pacala d-ul Ciutacu.

  31. Pe vremea celuilalt dictator,era utilizata in “magazinele universale”,la ora 20,pt.a-ti atrage atentia ca este ora inchiderii.

  32. Il Silenzio este ordinul”democratic” pe care ni-l impune data de 6 dec.
    Draga @Roxana cu toate furaciunile si mortii (ce si-au indeplinit datoria democratica) cel putin 3-4 mil.l-au votat ca vrei sau nu, aprox.3-4mil.au votat ptr.ca asa a vrut primarul, patronul,…..,ptr.ca au primit un ciocanel de pui, o punga portocalie, ptr.ca este mai barbat decat Geoana (o are pe Udrea, mai da cate un cap in gura, o palma, mai bea o dusca, mai danseaza o geampara)…….si alte n motive ptr.a-l vota presedinte.
    E presedintele lor, al poporului!
    DECI s-a dat STINGEREA, SILENZIO, SILENCIO! Iar daca noi suntem altfel, atunci:
    Baza jurnalist CIUTACU, front plutonul de executie, la cinci pasi de zidul din imagine, in linie pe un rand……Cititori ai blogului de fata V-ALINIATI!
    Conditiile fiind intrunite Conducatorul Suprem da aprobarea pentru inceperea tragerii prin semnalul/comanda: “Serie ATENTIE!” si apoi “Serie FOC!”.
    .
    .
    .
    Am fost ciuruiti!

  33. O melodie atat de superba nu cred ca ar trebui murdarita cu nici un fel de comentariu, cu atat mai putin “opinii” politice.
    Voi nu credeti ?
    Multumim ca iti mai amintesti de ceea ce e frumos in viata si ne impartasesti si noua !

  34. Mi-e teama ca baietii astia stau bine tare cu ficatii avand in vedere ca au avut tupeul sa-l demita pe Dr.Irinel Popescu de la CNAS pentru directorasul lui Videanu de la Societatea Nationala a Sarii.
    Adevarul e ca daca a mers un ministru de finante de la societatea lui Videanu de ce nu si asta de la sare la sanatate. SA NE PUNA SARE PE RANA !!!

  35. Da, interesant!
    S-a dat stingerea peste tara.
    Minoritarii si UDMR-ul au pus batista pe tambal asociindu-se PDL-ului si Tradatorilor Independenti. PNL-ul vrea la cascaval si-l sapa pe Crin. PSD-ului i se arata Catusele si uor usor se trage in carapace.

    Ziaristi, Jurnalisti sunt imbirligati si ajung la concluzia (Victor Ciutacu) ca Romanii din strainatate nu ar trebui sa voteze pentru Romania ca ai ‘Nu au mincat Salam cu Soia’.

    E trist dar Adevarat, Securitatea a invins ‘Traiasaca Dezbinarea’!

    S-a dat stingerea peste tara. Romani Dormiti in Pace!

  36. Situatia-i asemanatoare cu cea de dupa 20mai’90.
    Urmeaza o criza,iar peste 20 de ani multi vor filozofa,spunand cat rau a facut acestei tari Basescu.

  37. @Sandi : Dumnezeu te ajuta DA’ NU-TI BAGA-N TRAISTA…!!!
    Si , apropo de mintea “de pe urma” a romanului: DE UNDE NU-I …. , NICI DUMNEZEU NU CERE…. !!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.